به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، «نشانهشناسی فیلمهای مستند دفاع مقدس» به کوشش «بهمن نامورمطلق» و «منیژه کنگرانی» منتشر شد.
این کتاب شامل مقالههایی از مجید رحیمیجعفری، رامتین شهبازی، لیلا صادقی، علی عباسی، محمد تهامینژاد، محمد هاشمی، بهمن نامورمطلق، مرتضی بابک معین، علی محمدولی، فاطمه بنویدی، منیژه کنگرانی، افسانه کامران، علیرضا قاسمخان، اسدالله غلامعلی و اصغر فهیمیفر است.
تحلیل نشانهشناسی فرهنگی، بازنمایی مفهوم مرز در سینمای مستند مقاومت ایران، با تکیه بر فیلمهای مستند «لالایی جنگ و سنگ مزاری برای برادر شهیدم»، «مطالعه تاثیر روایت «نقلی ـ محاکاتی» شخصیت بر میزانسن مستند مُلفِ گَند»، «کشمکش جهان واقعیت و خیال در فیلم ترانه اندوهگین کوهستان با رویکرد شعرشناسی شناختی»، «از مکان، زمان و رزمنده ارجاعی به مکان، زمان و رزمنده قدسی با نگاهی به مستند از آن کربلا تا این کربلا؛ (ارائه تعریفِ «هنر و ادبیات دفاع مقدس» و ارائه ویژگیهای ساختاری آن)» و «فقدان استعاره در آخرین روزهای زمستان» برخی از مقالههای کتاب را تشکیل میدهند.
«عنوانبندی یا تیتراژ در فیلمهای مستند جنگی ایرانی به مثابه پیرامتنیت»، «نشانهشناسی فرهنگی فیلم مستند بدون وصیتنامه»، «نشانهشناسی ترامتنی بهترین مجسمة دنیا»، «امکان روایت جنگ؛ تحلیل گفتمان روایتهای جنگ با نگاهی به دو فیلم یک زن یک روز: صبر ایوب و مدار صفر درجه»، «دیالوگی پنهان بین سفیدی و سیاهی»، «خیالی حقیقیتر از واقعیت؛ بررسی روابط بیش متنی آژانس شیشهای و حاج کاظم»، «مجموعه مستند قصههای جنگ اثر محمدعلی فارسی: چند مطالعه نشانهشناسانه» برخی دیگر از عناوین مقالههای این کتاب را دربردارد.
همچنین در بخش پیوست کتاب «نشانهشناسی فیلمهای مستند دفاع مقدس» مطلبی با عنوان «مقدمهای بر جنگ تصویری و جنگ در میدان؛ تاریخ سینمای غیرداستانی جنگ» آمده است.
در سرآغاز کتاب «نشانهشناسی فیلمهای مستند دفاع مقدس» میخوانیم: «یکی از پیچیدهترین رشتههایی که رویکردهای نشانهشناسی و به طور کلی همه رویکردهای مطالعاتی با آن مواجه هستند سینما و شاخههای آن است، زیرا همزمان چندین نظام نشانهای را به کار میگیرد. امروزه برخی از شاخههای سینما مانند سینمای داستانی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و ادبیات قابل توجهی در پژوهش این شاخه شکل گرفته است، اما برخی دیگر مانند سینمای مستند کمتر مورد توجه دیگر رویکردها و به خصوص نشانهشناسان بوده و به همین دلیل دشواری مطالعه این شاخه به مراتب بیشتر است. این دشواری در کشور ما به دلیل کمبود جدی یا فقدان چنین پژوهشهایی بسیار دشوارتر شده است.
در این خلأ پژوهشی، مجموعه حاضر قصد دارد به تحقیق نشانهشناسی سینمای مستند دفاع مقدس بپردازند. از همین رو از محققان فعال در حوزه نشانهشناسی برای همکاری دعوت به عمل آمد که برخی از ایشان بزرگوارانه این دعوت را پذیرفتند. سپس فیلمهایی از سوی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی براساس استقبال سینمای مستند ایران تا سال 1393 ارائه شد و محققان از میان آنها فیلمهایی را برای پژوهش خویش برگزیدند. فیلمهایی که به علاقه شخصی و رویکرد واحد در مطالعات نشانهشناسی برخوردار نبودند، مجموعه مقالات از رویکردهای گوناگون شکل گرفته است.
به اتمام کار، مجموعه مقالات به شورای پژوهشی مرکز ارائه و پیشنهاد شد که مقالهای در مورد سینمای مستند جنگ توسط یکی از محققان نامآشنای این حوزه تألیف و به مجموعه اضافه شود که از آقای تهامینژاد برای نوشتن چنین مقالهای دعوت شد. ایشان با قبول دعوت، نوشتاری بیشتر و فراتر و از یک مقاله را تدوین نمودند که در بخش پیوست ارائه شده است.»
افسانه کامران در صفحه 178 کتاب در نتیجهگیری خود بر فیلم مستند «بدون وصیتنامه» نوشته است: «براساس تحلیل نشانهشناسی فرهنگی و تعریف متن در فیلم بدون وصیتنامه دریافتیم که متن فیلمی فقط در چارچوبهای شش نظام درونی فیلم تعریف نمیشود. بدون وصیتنامه فیلمی است که در متن بزرگتر فرهنگ و تاریخ ایل بختیاری و تمام ویژگیهایی که هویت زندگی عشایری را تعریف میکند انسجام مییابد و معنا میشود.
سپهر نشانهای که متن در آن محقق میشود، زندگی عشایری است که با جابهجایی و تغییر مداوم همراه است. در این سپهر، طبیعت در تقابل با فرهنگ تعریف نمیشود، بلکه فرهنگ عشایری در تداوم و پیوستگی با طبیعت و تغییر فصلها تعریف میشود. در چنین سپهری زندگی فردی یا پیوستگی و وحدت یا قبیله معنا مییابد، چرا که همنوایی و پیوستگی با طبیعت بدون در گروه ماندن ممکن نخواهد بود. از این روست که هرگونه آشوب، بینظمی و اختلال در این سپهر میتواند مانع پیوستگی فرد به قبیله و در واقع، استمرار چرخه فرهنگ به طبیعت باشد. آشوب در زندگی قبیله با مرگ فرد آغاز میشود و آثارش را بر زندگی و حیات خانواده و قبیله بر جای میگذارد.
کارگردان با گریز از تقابلهای برساختهایی چون فرهنگ / طبیعت، فرد / قبیله و البته انسان عادی/ اسطوره، سعی دارد تا روایتی بافتمند از زندگی شهید به ما دست دهد. از این رو، با نفی این تقابلها خود به ساخت تقابلهایی چون رنگی / سیاه و سفید میپردازد و با بهکارگیری انواع تمهیدات تکنیکی سعی میکند تا فیلمی قومشناسانه از زندگی یک شهید در ایل را به نمایش گذارد. از این رو، علیرغم آنکه شهادت/ مرگ در این سپهر نشانهای به گسست فرد از قبیله منجر میشود و فقدان آن همچنان در خانواده و ایل احساس میشود، اما مفهوم متعالی شهادت به گسست میان فرهنگ و طبیعت نمیانجامد، چرا که شهید به جزئی از طبیعت تبدیل میشود؛ چیزی که در انتهای فیلم یا تصویر رودی جوشان نشان داده میشود که منجر به آبیاری درخت پرشاخ و برگی میشود که در اینجا نماد قبیله است.»
انتشارات علمی و فرهنگی ناشر کتاب «نشانهشناسی فیلمهای مستند دفاع مقدس» با شمارگان یک هزار نسخه، قطع رقعی، 429 صفحه و به بهای 240هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
انتهای پیام/ 161
ادامه مطلب
[ جمعه 26 شهریور 1395 ] [ 1:04 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، متولد سال 1331 در تویسرکان همدان بود. از همان ابتدای تشکیل سپاه عضو سپاه شد و با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به جبهههای جنگ رفت و از فرماندهان لشکر 43 امام علی(ع) شد. «بختیار جمور» سرانجام در سال 1364 در عملیات ایذایی قبل از والفجر8 در منطقه ام الرصاص به شهادت رسید. در ادامه چند روایت از زبان بستگان و همرزمان شهید میخوانیم: بختیار مسئول گروهان بود و من به عنوان نیروی او خدمه کالیبر پنجاه بودم. ساعت دو نیمه شب بود که گفت: اگر خوابت نمیبرد من بروم یک چرتی داخل سنگر بزنم. گفتم: برو، من هم زیر تیربار را درست میکنم. تیربار کالیبر پنجاه سه پایه نداشت. برای اینکه خوابم نگیرد به جای سه پایه، چند تکه سنگ گذاشتم زیر تیربار که قرص و محکم شد، عراقیها از دو طرف شروع کردند به بالا آمدن و این کار خدا بود که تیربار آماده شد. تا من به خودم بیایم بختیار را کنار خود دیدم. تیراندازی از طرف عراقیها شروع شد و ما هم جواب دادیم. در این حین و بین یک تکه سنگ از زیر تیربار پرتاب شد و به بختیار خورد. حسابی ترسیدم، هم از اینکه احساس کردم او مجروح شده و هم اینکه تیربار خاموش شد و عراقیها داشتند به سمت قله بالا میآمدند. او حس مرا فهمید و نهیب زد: نترس، من هستم و خودش پشت تیربار نشست و تا ساعت 4 صبح جنگید. نزدیکی صبح بود که دیگر عراقیها دست خالی به عقب رفتند. ... دوست داشتم به هر بهانهای رفاقتم را با آقا بختیار بیشتر کنم. آن روزها مسئول بنیاد تعاون سپاه اسدآباد بودم و کارم وام بود و مسکن. باهم رفتیم پیش رئیس بانک رفاه کارگران، رئیس بانک اصلا تحویل نمیگرفت، هرچه گفتیم توی گوشش نمیرفت که به آقا بختیار وام بدهد. دست آخر از سر ناچاری گفتم: ایشان آقای جمور هستند، یکی از فرماندهان سپاه و از مسئولین لشکر در جبهه. داشتم ادامه میدادم که دیدم آقا بختیار سرخ شده و سرش را پایین انداخته، دیگر ادامه ندادم. ... توی روستا رسم بر این بود که بچهها به پدرشان میگفتند «آقا»، اما آقا بختیار به بچههایش یاد داده بود که «بابا» صدایش بزنند. این موضوع برایم سوال شد. یک روز ازش پرسیدم علت چیست که شما اصرار داری آقا صدایت نزنند. مکثی کرد و دستی سرم کشید و گفت: عزیزم من فقط بابای بچههام هستم اما همه ما فقط یک آقا داریم؛ آقا امام زمان(عج) انتهای پیام/ 141
[ جمعه 26 شهریور 1395 ] [ 1:02 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از مازندران، علیاکبر محمدپور فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بابل امشب در جلسه شورای اداری این شهرستان، در سالن اجتماعات فرمانداری اظهار کرد: عراق جنگ علیه ایران را عملاً با پاره کردن قطعنامهای که حاکمیت اروند را تقسیم میکرد آغاز کرد و سبب تحولات در منطقه شد و به خیال اینکه انقلاب نوپای جمهوری اسلامی با وجود مشکلات عدیده قادر به دفاع از کشور نیست در 31 شهریور ماه 1359 به سرکردگی صدام به کشور حمله کرد. وی با اشاره به اینکه حزب بعث با حمایت مالی و نظامی 70 کشور که در رأس آنها امالفساد قرن آمریکای جنایتکار بود جنگ را بر کشور ما تحمیل کرد، افزود: آمریکا نه تنها حمایت مالی و نظامی داشت بلکه دیگر کشورها را برای جنگ با ایران بسیج کرده بود. فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بابل با اشاره به اینکه تنها هدف آمریکا مقابله با حکومت جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: دیروز دشمنان پشت مرزها بودند و مسئولان توجه نکردند که دشمن حمله به خاک کشور را آغاز کرد و امروز نیز دشمن تهاجم و قتل عام فرهنگی را در پیش گرفته و با این حربه هشت سال دفاع مقدس و انقلاب چندین ساله ما را هدف قرار داده است که اگر مسئولان غفلت کنند خسارت جبرانناپذیری به ما وارد میشود. این مسئول خاطرنشان کرد: دشمن برای همه امور ما برنامه ریزی کرده است و هفته دفاع مقدس فرصت خوبی برای بررسی توطئه دشمنان و توجه به پیام ولایت و غدیر است. محمدپور با اشاره به اینکه اطاعت پذیری بیچون و چرا از ولایت برگرفته از غدیر بود که توانستیم هشت سال در مقابل دنیا بایستیم و سرافراز شویم، یادآور شد: مبادا پیشکسوتان جهاد و شهادت در روزمرگی ما به فراموشی سپرده شوند، حتی از کسانی که یک ماه در جبهه بودند با شاخه گل تقدیر شود. وی با اشاره به برنامههای محوری هفته دفاع مقدس، ادامه داد: رژه نیروهای مسلح در سطح شهرستان، گلباران مزار شهدا به محوریت روستای هریکنده به یاد شهید مدافع حرم سید رضا طاهر، دیدار با امام جمعه بابل به یاد فقید سعید آیتالله روحانی، برگزاری برنامه ورزشی، بصیرتی و فرهنگی در سطح شهرستان در هفته دفاع مقدس برگزار میشود. فرمانده ناحیه مقاومت بسیج بابل آذین بندی شهر و ادارات و همچنین برگزاری پیاده روی خانوادگی با همکاری نیروی انتظامی را از دیگر برنامههای هفته دفاع مقدس برشمرد. انتهای پیام/
[ پنج شنبه 25 شهریور 1395 ] [ 5:41 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از استان مرکزی، سرهنگ محسن گلشن زاده در ستاد هماهنگی و پشتیبانی بسیج دانش آموزی و فرهنگیان استان مرکزی با اشاره به اهداف مهم در برگزاری اردوهای راهیان نور اظهار کرد: آشنایی نسل های بعدی انقلاب و نوجوانان با آرمان های و ارزش های دوران دفاع مقدس و پیوند این قشر با شهداء و ترویج سبک و شیوه آنان از مهم ترین اهداف در اردوهای راهیان نور است. وی افزود: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده از دهم مهرماه نخستین اردوهای راهیان نور آغاز و دانش آموزان استان مرکزی در مقطع دوم متوسطه هستند که برای مشاهده از مناطق عملیاتی مربوط به هشت سال جنگ تحمیلی به مناطق جنوب کشور اعزام می شوند. رئیس ستاد اردوهای راهیان نور استان مرکزی تصریح کرد: نخستین حرکت این اردوها از شهرستان ساوه است که 240 دانش آموز در مقطع دوم متوسطه از این شهرستان همراه با چهار استان دیگر کشور از شهر قم اعزام می شوند. سرهنگ گلشن زاده با اشاره به جزئییات این سفر گفت: این اردو سه روزه بوده و در هر کاروان یک نفر از پیشکسوتان دفاع مقدس به عنوان راوی همراه دانش آموزان حضور می یابد. وی ادامه داد: برنامه اعزام دانش آموزان تا پایان ماه فروردین سال 96 ادامه خواهد داشت و اربعین و فصل امتحانات دانش آموزان تنها ایامی هستند که اعزام انجام نمی گیرد. انتهای پیام/
[ پنج شنبه 25 شهریور 1395 ] [ 5:40 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
25 شهریور 1395 هجری شمسی برابر با 13 ذی الحجه 1436 هجری قمری و 15 سپتامبر 2016 میلادی رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (25 شهریور 1395) • صدور اعلامیه روحانیان مبنی بر ادامه مبارزات تا درهم شکستن پایههای رژیم طاغوت (1356 ه.ش) • سالروز وقوع زلزله شدید در طبس (1357 ه.ش) • اشغال بیروت توسط رژیم اشغالگر قدس (1361 ه.ش) • سالروز شهادت شهید علی قاضی عسکر، مسئول جنگهای نامنظم سپاه در کردستان توسط ضد انقلاب (1358 ه.ش) • سالروز شهادت شهید حسن کفعمی، جانشین گردان سپاه دیواندره در کمین گروهک کومله (1359 ه.ش) • عملیات آزادسازی محور سقز – بوکان توسط سپاه (1359 ه.ش) • آزادسازی محور نقده- اشنویه پس از یک سال توسط سپاه، بسیج و ژاندارمری (1360 ه.ش) • آغاز عملیات منظم سید صادق عراق در منطقه مریوان، توسط سپاه، ارتش و معارضین عراقی (1360 ه.ش) • سالروز شهادت شهید مدافع حرم جهانپور شریفی (1392 ه.ش)
[ پنج شنبه 25 شهریور 1395 ] [ 5:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از سمنان، محمد حسن سلامی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس اظهار داشت: جامعه کارگری یکی از اثر بخش ترین گروههایی بود که در دوران دفاع مقدس نقش برجسته و موثری داشته است. وی افزود: مقام معظم رهبری تاکید فرمودند دوران دفاع مقدس گنجی است که باید تاریخ انقلاب اسلامی در مواقع حساس از آن تغذیه کند تا به فراموشی سپرده نشود و استفاده از شیوه های جذاب و اثر بخش در انتقال این حماسه بزرگ به نسل جوان و امروزی مفید و موثر خواهد بود . وی با بیان این نکته که در بخش کارگری مانند سایر بخش ها جمع اوری آثار و اسناد رزمندگان کارگر جهت تبین تقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار با اهمیت می باشد اعلام داشت : موضوع مهمی که خیلی از آن عقب مانده ایم جمع آوری و ثبت آثار دفاع مقدس می باشد . بسیاری از آثار ناب دوران دفاع مقدس از بین رفته و یا از دسترس خارج شده اند. خیلی از آثاری که می توان امروز به عنوان گنجی از آن دوران نام برد امروز در دسترس ما نمی باشد . بسیاری از خاطرات از اذهان رزمندگان و فرماندهان خارج شده است و یا برخی از افراد موثر را دیگر نداریم ، از مشکلات جدی است که امروز در جمع آوری آثار و اسناد با آن مواجهه هستیم . سلامی ادامه داد : مرکز فرهنگی دفاع مقدس که از مصوبات سفرمقام معظم رهبری در سال 85 می باشد و به عنوان بزرگترین مرکز فرهنگی شرق کشور از ان نام برده شده است تا کنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که با تبین و تدوین نقش جامعه کارگری می توان در مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان این نقش را جانمایی کرد و به نسل حاضر و آتی جامعه منتقل نمود . مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان تاکید کرد : با توجه به قرار گرفتن در هفته دفاع مقدس همه سازمان ها و ادارت در استان و شهرستان ها باید ناب ترین وخالص ترین فرهنگ انقلاب را در قالب تفکر انقلابی و دفاع مقدس منعکس نمایند . سلامی افزود : هرچه حضور نهادها و مردم به ویژه جامعه کارگری در میدان های ارزشی و دفاع از ارزش های انقلاب اسلامی پررنگ تر شود به همان نسبت ضد ارزش ها کاهش می یابد و در مقابل بهره وری در محیط ارزشی افزایش می باید. در ادامه اسماعیل غنیان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ضمن گرامیداشت دهه امامت و ولایت و تبریک عید قربان و با اشاره به نقش هشت سال دفاع مقدس در تحکیم پایههای انقلاب و آبیاری درخت نوپای انقلاب با خون شهدا، بر آمادگی این اداره کل درجمع آوری و ثبت و ضبط و انتشارخاطرات رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس استان در جامعه کار و تعاون تأکید کرد. غنیان افزود: هفته دفاع مقدس نقطه عطفی درتاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس می باشد و جمع آوری آثار و اسناد دوران دفاع مقدس باید در راستای هدایت نسل جوان مورد استفاده قرار گردید . وی گفت باید به نوعی در این زمینه کار کنیم که در کارگران انگیزه ایجاد شود تا طالب و مشتاق حضور در این عرصه ها شوند و با استفاده از پتانسیل تشکلهای کارگری، کارفرمایی، اتحادیه ها، تعاونی ها و ... در این راستا آمادگی خود را برای هر نوع همکاری اعلام می نماییم. غنیان گفت : در استان 194 شهید جامعه کارگری با کمک اداره کل حفظ آثار و نشر ارزز شهای دفاع مقدس و کنگره 3000 استان شناسایی شده است . وی انتقال تجارب و خاطرات دفاع مقدس برای نسل کنونی وآینده را یک ضرورت دانست و همکاری و تعامل افزونتر اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی را در زمینه جمعآوری ، ثبت ، تدوین و چاپ آثار رزمندگان اعلام کرد. در این جلسه مقرر شد شناسایی رزمندگان اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان و واحدهای زیربط ، جمع آوری آثار اسناد از رزمندگان و پیشکسوتان ، تجلیل از رزمندگان و پیشکسوتان در مراسم های دفاع مقدس ،برگزاری دوره ضمن خدمت آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس کارکنان ، انعکاس خبرهای ، گزارشات و فعالیت با موضوع دفاع مقدس در خبرگزاری دفاع مقدس ،برنامه ریزی و انجام فعالیت های فرهنگی و تبلیغی در مناسبت های مرتبط با دفاع مقدس و سالروز عملیات ها از جمله تبلیغات محیطی و برگزاری مراسم های بزرگداشت و ... در قالب یک تفاهم نامه پیگیری و اجرا شود. انتهای پیام/
[ پنج شنبه 25 شهریور 1395 ] [ 5:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از سمنان، سرهنگ پاسدار محمد حسن سلامی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان در دیدار با فرماندار سمنان، بزرگداشت مناسبت های انقلاب و دفاع مقدس را زنده نگه داشتن ارزش های انقلاب دانست و به ترویج هر چه بیشتر ارزش های انقلاب در جامعه تاکید کرد. محمد حسن سلامی در این دیدار نقش استان سمنان در دوران دفاع مقدس به ویژه نقش نیروهای مردمی، سپاه، بسیج، جهاد سازندگی و ... را برجسته عنوان کرد. سلامی در خصوص جمع آوری اسناد و مدارک دوران دفاع مقدس، افزود: امروزه بسیاری از گنجینههای آن دوران از دسترس ما خارج شده است. زمانی طولانی از آن دوران گذشته است، ما باید نهضتی در جمع آوری اسناد و مدارک دوران دفاع مقدس داشته باشیم. وی خاطر نشان کرد: بسیاری از معضلات فرهنگی و آشوب های اجتماعی امروز ما نشات گرفته از توطئه ها و برنامه ریزی های بدخواهان ما است که در نظر دارند نظام جمهوری اسلانی را از درون تهی کنند و ما باید حداکثر تلاش خود را کنیم و نگذاریم که آن حماسه بزرگ که مقام معظم رهبری فرمودند «دوران دفاع مقدس گنجی است که باید تاریخ انقلاب اسلامی در مواقع حساس از آن تغذیه کند» به فراموشی سپرده شود و باید با شیوههای جذاب و اثر بخش این حماسه بزرگ را به نسل جوان و امروزی منتقل کنیم. مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان در ادامه بیان داشت: با توجه با شناسایی 20 نقطه یادمانی در شهرستان سمنان که به عنوان نقاط ارزشمند در دوران دفاع مقدس و انقلاب، پشتیبانی از جنگ را داشته اند باید به این نقاط به صورت ویژه پرداخته شود و در تیین تاریخ جنگ و دایره المعارف دفاع مقدس استان که در مراحل انجام می باشد مورد استفاده قرار گیرند. وی با بیان این نکته که جمع آوری اسناد و مدارک رزمندگان، خاطرات، تدوین و مستند سازی آنان کار بسیار ارزشمندی است، تاکید کرد: نهضت جمع آوری آثار و اسناد دوران جنگ باید به صورت فراگیر انجام شود. مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان سمنان گفت: مرکز فرهنگی دفاع مقدس که از مصوبات سفرمقام معظم رهبری در سال 85 است به عنوان بزرگترین مرکز فرهنگی شرق کشور شناخته شده است که این مرکز فرهنگی تا کنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که حضور جوانان در مرکز فرهنگی در تقویت فرهنگ معنویت و ارزش های انقلاب بسیار موثر خواهد بود. سلامی افزود: ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باید برای جوانان یادآوری شود تا آن ها نیز برای حفظ آرمان های انقلاب احساس تکلیف کنند و باید ارزش های حقیقی دوران دفاع مقدس، برای جوانان تبیین شود تا آنها نیز این ارزش ها را به نسل بعدی انتقال دهند. وی، یکی از ویژگی های اصلی اجرای برنامه های هفته دفاع مقدس را مردم محوری عنوان کرد و افزود: در دوران دفاع مقدس بیش از 50% از نیروهای حاضر در جبهه، نیروهای مردمی بودند و امروز هم باید در ترویج دفاع مقدس مردم حضور داشته باشند و تمام آحاد مردم باید برای برگزاری بهتر برنامه های این هفته، با کمک دستگاه های اجرایی تلاش کنند. وی در پایان سخنان خود خواستار عنایت ویژه در ساخت و تکمیل یادمان شهدای گمنام شهرستان سمنان که کانون ارزشمندی برای انجام فعالیت فرهنگی است، شد. در ادامه عباس دانایی، فرماندار سمنان بیان داشت: مرکز فرهنگی دفاع مقدس مجموعه ارزشمندی در استان می باشد که سازمان ها و نهادها باید در تکمیل آن همکاری داشته باشند. فرماندار سمنان نیز در این دیدار با تاکید بر ضرورت انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان، آن را یک ضرورت مهم امروزی عنوان کرد و بر تعامل و انجام همکاری های لازم تاکید نمود. انتهای پیام/
[ پنج شنبه 25 شهریور 1395 ] [ 5:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، روایت زیر خاطرهای است درباره شهید «محمدابراهیم همت» که توسط علی عباسی، یکی از همرزمانش نقل شده است. «از دست مجید کریمی، زیر لب غرولند میکردم که «اگر مردی خودت برو؛ فقط بلده دستور بده.»؛ گفته بود باید موتورها را از روی پل شناور ببرم آن طرف. فکر نمیکرد من با این سن و سال، چهطور اینها را از پل رد کنم؛ آن هم پل شناور. وقتی روی موتور مینشستم، پام به زور به زمین میرسید. چه جوری خودم را نگه میداشتم؟ - چی شده پسرم؟ بیا ببینم چی میگی؟ کلاه اورکتش روی صورتش سایه انداخته بود. نفهمیدم کیه. کفری بودم، رد شدم و جوری که بشنود، گفتم: «نمردیم و توی این بر و بیابون بابا هم پیدا کردیم.» باز گفت «وایسا جوون. بیا ببینم چی شده.» چشمت روز بد نبیند، فرماندهمان بود؛ همت. گفتم: «شما از چیزی ناراحت نباشید من از چیزی دلخور نیستم. ترا به خدا ببخشید.» دستم را گرفت و مرا کنارش نشاند. من هم براش گفتم چی شده. کریمی چشمغرهای به من رفت و به دستور حاجی سوار موتور شد و زد به پل؛ که از آنطرف ماشینی آمد و کریمی تعادلش به هم خورد و افتاد توی آب. حالا مگر خندهی حاجی بند میآمد؟! من هم که جولان پیدا کرده بودم، حالا نخند و کی بخند. یک چیزی میدانستم که زیر بار نمیرفتم. کریمی ایستاده بود جلوی ما و آب از هفت ستونش میریخت. حاجی گفت «زورت به بچه رسیده بود؟» - نه به خدا، میخواستم ترسش بریزه. از جیبش کاغذی درآورد و داد به دستم و گفت: «بیا این زیارت عاشورا رو بخون، با هم حال کنیم.» چشمم خیلی ضعیف بود، عینکم همراهم نبود و نمیتوانستم اینجوری بخوانم. حس و حالش هم نبود. گفتم «حاجی بیا خودت بخون و گریه کن. من هزار تا کار دارم.» وقتی بلند شدم بروم، حال عجیبی داشت. زیارت را میخواند و اشک میریخت». انتهای پیام/ 151
[ پنج شنبه 25 شهریور 1395 ] [ 5:37 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از خراسان رضوی، در پی شهادت علمدار تیپ عمار لشکر فاطمیون در روز عرفه در لاذقیه وصیت نامه این شهید عالی مقام منتشر شد. شهید عطایی در وصیت نامه خود، ثواب زیارت امام حسین(ع) و دو رکعت نماز تحت قبه را در تاریخ17 شهریورماه 1390 را به کسانی که در غسل، کفن، مراسم تشییع و تدفین و مراسم ترحیمش شرکت داشتند هدیه کرده است. تصویر وصیت نامه: تصویر وسایل شهید مرتضی عطایی که تحویل خانواده شد انتهای پیام/
[ پنج شنبه 25 شهریور 1395 ] [ 5:36 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مراسم گرامیداشت شهدای محله چهل دستگاه شامگاه پنجشنبه 25 شهریور بعد از نماز مغرب و عشاء، در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) نظرآباد برگزار میشود. این مراسم با حضور خانوادههای معزز شهدا و قرائت قاری قرآن کریم، «عبدالصمد مرزوقی» و سخنرانی حجتالاسلام «حسین گنجی» و مدیحهسرایی ذاکر اهل بیت(ع) جواد «رسولی زنجانی» برگزار خواهد شد. انتهای پیام/ 151
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
- حالا برو لباست رو عوض کن تا سرما نخوردی. خیلی کارِت داریم.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب