دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

به گزارش دفاع پرس از خراسان رضوی، در آستانه فراخوان جشنواره گنجینه‌های ماندگار دفاع مقدس با موضوع سوژه­‌یابی موضوعات مرتبط با دفاع مقدس و فرهنگی ایثار و شهادت سومین جلسه کمیته فرهنگی اجتماعی و رسانه­‌ای شورای هماهنگی دفاع مقدس خراسان رضوی با حضور اعضاء این کمیته در مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان برگزار شد.

در این جلسه حسین امینی معاون رسانه‌­ای اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی و مسئول کمیته در سخنانی با اشاره به ضرورت برگزاری جشنواره گنجینه‌های ماندگار، اظهار داشت: دفاع مقدس به عنوان یک گنجینه ماندگار جزو ذخائر معنوی به شمار می‌­رود.

وی افزود: دفاع مقدس موضوع پایان ناپذیری است و تضمین کننده جامعه ما است. امروز در سطح بین ­المللی نیز ما از برکات دفاع مقدس استفاده می­‌کنیم.

امینی در ادامه با بیان نقش موثر و تعیین کننده خراسان در دفاع مقدس، خاطر نشان کرد: فرهنگ دفاع مقدس باید بر اساس نیازهای روز بازخوانی و به جامعه عرضه شود، لذا جشنواره گنجینه‌های ماندگار بستر مناسبی برای معرفی و انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل امروز است.

در ادامه این جلسه مرتضی سلطانی مدیر روابط عمومی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی و دبیر کمیته فرهنگی اجتماعی و رسانه‌­ای شورای هماهنگی دفاع مقدس در سخنانی با بیان این مطلب که دستگاه‌­های فرهنگی باید در زمینه اطلاع ­رسانی جشنواره تمام همت خود را بکار ببندند، تصریح کرد: اگر در حوزه اطلاع ­رسانی بتوانیم به صورت مناسب و مطلوب جشنواره گنجینه­‌های ماندگار را معرفی کرده و اهداف آن را تبیین کنیم می‌توانیم اطلاعات خام مربوط به دفاع مقدس را که ما و دستگاه‌های متولی را در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یاری می­‌کند احصا کنیم و در آینده نزدیک در قالب هنر به جامعه عرضه کنیم.

وی در پایان گفت: یکی از اصلی­‌ترین خواسته‌های کمیته فرهنگی اجتماعی و رسانه‌­ای اطلاع ­رسانی جشنواره است که باید این اطلاع‌­رسانی موثر و فراگیر باشد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:31 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سومین یادواره سردار شهید بهاری در مشهد برگزار می‌شود

به گزارش دفاع پرس از خراسان رضوی، همزمان با سالروز شب شهادت حضرت جواد الائمه(ع)، یادواره سردار شهید محمد بهاری فرمانده تخریب لشکر ویژه شهدا و150 شهید دفاع مقدس و مدافع حرم با عنوان «مهمانی لاله­‌ها» در مشهد الرضا(ع) برگزار می‌شود.

در این مراسم که به همت خانواده‌های شهدا و ایثارگران و بنیاد شهید و امور ایثارگران منطقه دو مشهد مقدس برگزار می‌شود حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تولیت آستان قدس رضوی به ایراد سخن خواهد پرداخت.

گفتنی است این یادواره پنج شنبه 11 شهریور ماه جاری ساعت 19:30 در سالن شهید مهندس مشکی مشهد مقدس واقع در بلوار طبرسی«المهدی» این شهر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:30 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، علی برجی، کارگردان نمایش «جهشه» با بیان این مطلب که تا امروز استقبال خوبی از این نمایش که اثری «ضد جنگ» است شده به خبرنگار مهر گفت: «جهشه» یک نمایش ضد جنگ است و یکی از جذابیت هایش همین است که یک تعداد آدم معمولی که زندگی شان را در یکی از محله های خرمشهر می کنند مورد هجوم کشور بیگانه قرار می گیرند و ناگهان جان و مالشان در معرض خطر قرار می گیرد و برای نجات آن منتظر یکی از بستگانشان هستند که وانت باری دارد و باری را به مشهد برده است.

وی ادامه داد: همه منتظر هستند این فرد با وانتش بیاید و آنها را از شهر ببرد اما بعد از بازگشت، نادر(صاحب وانت بار) می بیند ۵۰ نفر از بستگانش منتظر او و یک وانتی هستند که نمی تواند اینهمه آدم را جا به جا کند. اینجاست که خشونت جنگ خودش را زیر پوسته یک موقعیت طنز تلخ نشان می دهد.

برجی با بیان اینکه تا به حال ۷ اثر در عرصه دفاع مقدس را کارگردانی کرده است اما هیچ کدامشان در این سبک و سیاق نبوده درباره جذابیت های متنی که توسط مرتضی شاه کرم نوشته شده و او به صحنه برده نیز گفت: من کار کردن در عرصه دفاع مقدس را جزو افتخاراتم می دانم. برای من این متن به جهت ضد جنگ بودنش جذاب بود. دومین نکته این بود که بسیار متن قابل لمسی است.

وی ادامه داد: به گمان من واقعیت جنگ از هر جهت بد است. در هر کشوری که جنگ رخ می دهد کسانی که قربانی می شوند باید مورد توجه هنرمندان قرار بگیرند. جنگ ویرانی و آوارگی به همراه می آورد. حالا گاهی ممکن است کسانی مورد هجوم کشوری بیگانه قرار بگیرند مانند آن ۸ سال که کشور ما مورد هجوم قرار گفت. یک موقعی هم جنگ های داخلی رخ می دهد که این اتفاق تاسف بارتر است. در این شکل یک جهلی باعث آوارگی عده ای دیگر می شود. مثل اتفاقی که این روزها شاهد هستیم و جهل گروهی به اسم داعش بر سر عده ای از مردم فرود آمده است. برای من در این نمایش بیان یک موقعیت ساده از مردمی که قربانی جنگ هستند مطرح بود و درست است که نمایش زمان و مکان مشخصی دارد اما هدف گیری اش کلیت جنگ است.

او در پاسخ به اینکه برای اجرا و کارگردانی چه شیوه ای را برای این نمایش پر بازیگر انتخاب کردید، عنوان کرد: کار ما ۲۰ بازیگر دارد که در برخی صحنه ها تعداد زیادی از آنها همزمان حضور دارند و به اصطلاح ما تئاتری ها «پیتر بروک»ی کار کردیم. بعد بحث بودجه هم به میان آمد و بر این موضوع بیشتر صحه گذاشت. شاید پیتر بروک هم همین مشکل بودجه را داشت که به سمت تئاتر بی چیز رفت. به هر حال ابزار نمایش ما ساده است. یک تعداد ابزار ساده و پرده سفیدی که ویدئوهایی روی آن نمایش داده می شود و یک چسب سفید کاغذی که موقعیت مکانی را مرزبندی می کند.

وی درباره بودجه نمایش نیز گفت: انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس ۱۲ میلیون تومان بودجه برای ۲۰ اجرا در اختیار گروه ما قرار داد. از این مبلغ ۲ میلیون تومان را به تماشاخانه سرو دادیم و ۱۰ میلیون ماند و یک گروه سی نفره و بحث تبلیغات نمایش. من همین جا از این انجمن تشکر می کنم که همین حمایت را از تئاترهای دفاع مقدسی می کند اما امیدوارم این حمایت از طرف دیگر نهادهایی که در این زمینه مسئول هستند نیز صورت بگیرد تا آثار فاخری به صحنه بیاید چون اگر از این آثار حمایت نشود مورد هجوم فرهنگ غرب قرار می گیریم.

نمایش «جهشه» نوشته مرتضی شاه کرم و به کارگردانی علی برجی و حضور بازیگرانی چون محمدعلی حسینعلی پور، سهیلا هادی زاده، بهناز پورفلاح، روزبه اختری، شادی امیری، اکبر مددی مهر، بهناز نجفی، امین مؤذن، پرستو آراسته، مهرناز احدیان، بهرام کاظمی، سیروس سپهری، علی غلامی، افشین واعظی، شیرین صنعتگر، المیرا معظمی، سمانه حبیب پور، نگار محمدی تا نیمه شهریور روی صحنه است.

مجری طرح این نمایش موسسه فرهنگی هنری هلیا فیلم است و در تماشاخانه سرو به نشانی میدان فردوسی، خیابان سپهبد قرنی، ابتدای خیابان شهید فلاح پور، پلاک ۱ اجرا می شود.

منبع: مهر
 


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:30 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

رونمایی از سند سجلی شهید مدافع حرم در زنجان

به گزارش دفاع پرس از زنجان، سند سجلی شهید مدافع حرم، شهید داود مرادخانی در جشنواره شهید رجایی و در جمع مسؤولان و خانواده آن شهید راه خدا رونمایی شد.

شایان ذکر است، سند سجلی این شهید بزرگ به عنوان یکی از گنجینه‎ها و اسناد مفاخر استان زنجان در موزه گنجینه اسناد استان زنجان نگهداری خواهد شد.

گفتنی است، در این مراسم از خانواده شهید داود مرادخانی تجلیل شد.

این سند سجلی یک کار و اقدام ابداعی توسط اداره ثبت احوال است که به جای صدور گواهی فوت این شهید بزرگوار، به این شکل سندی را از وی صادر کرده است.

استاندار زنجان نیز در این مراسم از این اقدام اداره ثبت احوال و اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قدردانی کرد و گفت: امروز همه ما امنیت خود را مدیون خون شهدا هستیم.

اسدالله درویش امیری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران امن‌ترین کشور خاورمیانه است و این به برکت وجود کسانی چون شهید داود مرادخانی است که با ایثار خود از ارزش‎های اسلامی و انقلاب اسلامی دفاع می‎کنند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:29 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مستند «تک تیراندازان زینب» از شبکه افق پخش می‌شود

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، مستند «تک تیراندازان زینب» که ۱۱ شهریور از شبکه افق پخش می شود روایتگر تشکیل بسیج مردمی در سوریه است و در این بین، گروهی که به عنوان تک تیرانداز و با نام حضرت زینب(س) در خط مقدم مبارزه با تکفیری ها و تروریست ها حضور یافته اند، در این فیلم صحبت می کنند.

در این فیلم با برخی تک تیراندازان و اعضای لشگر فاطمیون در سوریه گفتگو شده است، از جمله سلیم اقبالی از یگان تک تیراندازان این لشگر که چندی بعد در یکی از عملیات ها علیه تکفیری ها، به شهادت رسید.

قدرت های جهانی با راه اندازی گروه های تروریستی و تکفیری، می خواستند طی دو ماه دولت بشار اسد و به تبع آن مقاومت اسلامی را بشکنند، طبق نقشه آنها قرار بود در سوریه نامی از علی(ع) و فرزندانش نباشد و مرقد زینب کبری(س) با خاک یکسان شود ولی آنچه رخ داد حکایت دیگری بود که در این مستند از آن سخن گفته می شود.

ناصر نادری تهیه کننده و محسن اردستانی رستمی کارگردان این مستند هستند.

«تک تیراندازان زینب» ساعت های ۱۹ و ۲۳:۳۰ روز پنجشنبه ۱۱ شهریور از شبکه افق پخش می شود. تکرار این مستند هم روز بعد ساعت ۹ صبح روی آنتن می رود.

منبع: مهر


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:29 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

در صورت شهادت یا از دست رفتن بینایی شیخ زاکزاکی، عواقب وخیمی در پیش است

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، شیعیان عضو جنبش اسلامی نیجریه روز چهارشنبه به دولت این کشور هشدار دادند که مرگ یا از دست دادن بینایی رهبرشان شیخ ابراهیم زاکزاکی در زندان، عواقب وخیمی در پی خواهد داشت.

ابراهیم موسی سخنگوی جنبش اسلامی نیجریه در کادونا طی بیانیه‌ای دولت نیجریه را به چالش کشیده و از دادگستری این کشور خواسته است تا در صورت داشتن هر گونه مدرکی علیه رهبرشان او را به دادگاه احضار کنند.

برپایه این گزارش در این اعلامیه همچنین آمده است: ما خواستار آزادی بی‌قید وشرط و فوری رهبرمان و همسرش هستیم. در صورتی که رهبرمان در بازداشت بینایی‌اش را از دست داده یا به دلیل عدم دسترسی به مراقبت‌های پزشکی کافی به ناتوانی‌های جسمانی بیشتری مبتلا شود، این مسئله تراژدی ماندگاری خواهد بود. ما می‌دانیم کسانی که حکم بازداشت او را صادر کرده‌اند، قصد تحقیر ایشان را داشته و می‌خواهند مطمئن شوند که شیخ زاکزاکی پیش از آزادی بینایی خود را کاملا از دست بدهد تا به این ترتیب ایشان در لحظه آزادی از بازداشت غیرقانونی ناتوان باشد.

این بیانیه تاکید کرد:‌ وضعیت سلامت شیخ زاکزاکی و همسرش هر روز وخیم‌تر شده و آنان که ایشان را در زندان حبس کرده‌اند با سیاست بازی به این وضعیت ادامه می‌دهند. در چنین شرایطی ما از مردم نیجریه و جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا جلوی نقض بیشتر حقوق اساسی رهبرمان را گرفته و در این امر مداخله کنند.

منبع: حوزه نیوز


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:28 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری یادواره شهدای محله عطاران قم

به گزارش دفاع پرس از قم، یادواره شهدای محله عطاران قم به همت پایگاه مقاومت بسیج جوادالائمه(ع) حوزه شهید رجایی ناحیه امام حسن مجتبی(ع) برگزار می‌شود.

در این مراسم که امروز پنجشنبه 11 شهریور بعد از نماز مغرب و عشا در کوچه شماره 2 خیابان شهید زینلی محدوده خیابان عطاران و 45 متری صدوق برگزار می‌شود، حجت الاسلام احمد پناهیان در فضایل مقام شهدا و سالروز شهادت امام جواد(ع) سخنرانی خواهد کرد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:27 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

«چهل مروارید» نگاهی به 175 شهید غواص دارد

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، ماه چهره خلیلی بازیگر سینما و تلویزیون، گفت: به تازگی در فیلم «چهل مروارید» به کارگردانی مشترک هادی حاجتمند و علی سلیمانی حضور پیدا کردم.

وی ادامه داد: مراحل ساخت این اثر نگاهی به 175 شهید غواص عملیات کربلای چهار و پنج دارد. فیلمبرداری فیلم سینمایی «چهل مروارید» به تازگی در تهران آغاز شده است. بخش اعظم فیلمبرداری در شهرک سینمایی دفاع مقدس خواهد بود.
 
گفتنی است؛ برزو ارجمند، ماه چهره خلیلی، کاوه سماک باشی، رحیم نوروزی، محمد عفراوی، محمد دلشگا، محمدرضا اربابی، مصطفی نصیری، علی عبادی، لویک زاکاریان و… بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند.

منبع: باشگاه خبرنگاران


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:26 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

به گزارش دفاع پرس از زنجان، شمس‌الدین موسوی مسئول مرکز حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه استان زنجان  اظهار داشت: نمایشگاه کتاب ملی دفاع مقدس از 27 شهریور تا 10 مهر برگزار و در آن کتاب‌های چاپ جدید عرضه می‌‌شود.

موسوی افزود: مرکز حفظ آثار سپاه استان زنجان، به منظور شناساندن شهدای استان آثار متعددی را جمع آوری می‌کند.

وی از انتشار هشت عنوان کتاب و سه عنوان کتاب درحوزه دفاع مقدس در سال جاری خبر داد و اظهار داشت: پنج کتاب دیگر نیز در دست انتشار است.

موسوی با بیان اینکه سپاه انصار المهدی(عج) استان زنجان در قالب انتشارات غواص فعالیت می‌کند، تصریح کرد: زندگی‌نامه و خاطرات شفاهی شهید عطایی، شهید سودی، شهید رضا سلیمانی، دکتر محمد جواد میانداری، شهید عباس منتخبی، محمد شهید حسین تجلی، شهید صادقی، شهید زین العادبدین محمدی فرمانده تخریب سپاه انصار المهدی از جمله فعالیت‌های این مرکز محسوب می‌شود.

مسئول مرکز حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه استان زنجان با اشاره به اینکه هر یک از مراکز حفظ آثار سپاه دارای یک انتشارات است، خاطر نشان ساخت: به مناسبت هفته دفاع مقدس، نمایشگاه کتاب ملی دفاع مقدس از 27شهریور تا 10 مهر برگزار و در آن کتاب‌های چاپ جدید عرضه می‌‌شود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:26 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مهمانی اعیانی رزمنده‌ها برای 2 فرمانده

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، سیدعبدالله کاظمی از رزمندگان دوران دفاع مقدس و جانباز 50 درصد جنگ ازجمله کسانی است که توفیق همراهی با فرماندهانی چون حاج احمد متوسلیان و شهید همت را داشته است. کاظمی در خاطره‌ای خواندنی از ماجرای اولین دیدار با این 2 فرمانده بزرگ روایت می‌کند:  

در آبان ماه 1360 ما چند نفر بودیم که از روستای شیخ شبان به طرف شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری آمدیم و برای اعزام به جبهه ثبت نام کردیم. یک ماه آموزش نظامی عمومی را در شهرکرد دیدیم و به همراه 300 نفر به فرماندهی حاج غلامرضا کاووسی به غرب کشور، منطقه مریوان اعزام شدیم.

اکثر این عزیزان سه ماه در منطقه مریوان روی تپه‌های اطراف مستقر بودند و هدف اصلی آن‌ها تامین جانی و مالی مردم در مقابل دشمنان دست‌نشانده بود. بقیه افراد که من نیز جزو آن‌ها بودم به خط مقدم مشرف به حلبچه اعزام شدیم. این اعزام با آغاز عملیات محمد رسول‌الله(ص) به فرماندهی جاویدالاثر متوسلیان و همراهی شهید همت مصادف شد.

زمانی که به منطقه رسیدیم هیچ‌گونه سرپناهی نداشتیم. با روشن شدن هوا به فکر درست کردن سنگر  افتادیم. من و بچه‌ها که برای اولین بار به منطقه جنگی آمده و همگی جوان و سرحال بودیم به محل تدارکات رفتیم؛ تعدادی گونی خالی و ورق شیروانی تحویل گرفتیم و مشغول ساختن سنگر شدیم. در ساختن سنگر دقت به خرج دادیم و سنگر بزرگ و تمیزی که بتواند حدود 30 نفر را در خود جای دهد ساختیم. چند روزی بدین منوال گذشت و برف سنگینی بارید. تعداد زیادی نیرو به منطقه اعزام شدند، با اینکه از وجود آن‌ها مطلع بودیم، ولی نمی‌دانستیم از کجا و چه کسانی هستند. هرکدام در آن شب سرد دنبال جای مناسبی می‌گشتند. یکی از نیروها که قد رشیدی داشت به سنگر ما وارد شد و پرسید: «میهمان نمی‌خواهید؟» با خوش‌رویی به وی تعارف کردیم که به دنبال او ده-دوازده نفری میهمان شدند.

سنگرمان شلوغ بود؛ اما کسی ناراضی نبود. در کنار هم از همه جا حرف زدیم. میهمانان که بچه‌های سپاه بودند به یکی دو نفر بیشتر از بقیه احترام می‌گذاشتند. با کنجکاوی متوجه شدیم که فرمانده لشکر محمد رسول‌الله(ص)، جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان و حاج همت و برادر ناهیدی که یکی از فعالان جنگ بود، در میان مهمانان هستند؛ برای همین تصمیم گرفتیم تغییراتی در برنامه غذایی بدهیم.

نان خشک و پنیر و کنسرو داشتیم. باید کاری می‌کردیم. شبانه یک دیگ بزرگ از تدارکات تحویل گرفتیم و در تاریک روشن هوا جعبه‌های چوبی را شکستیم. با روشن شدن هوا آتش روشن کردیم و دیگ را روی چاله گذاشتیم، داخل آن  برف ریختیم؛ برف‌ها آب شدند. آب را صاف کردیم و جوشاندیم و با تلاش زیاد چایی درست کردیم. مشکل لیوان را هم حل کردیم و با تمیز کردن قوطی‌های کنسرو در آن‌ها چای ریختیم و خوردیم.

انتهای پیام/ 141


ادامه مطلب

[ پنج شنبه 11 شهریور 1395  ] [ 2:25 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 50 ] [ 51 ] [ 52 ] [ 53 ] [ 54 ] [ 55 ] [ 56 ] [ 57 ] [ 58 ] [ 59 ] [ > ]