دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

مزار شهید محمد ظهیری غبار روبی و عطر افشانی شد

به گزارش دفاع پرس از خوزستان، در مراسمی که با حضور جمعی از جوانان و نوجوانان اهوازی در حرم مطهر حضرت علی بن مهزیار اهوازی برگزار شد، مزار شهید مدافع حرم، محمد ظهیری گلباران شد.

شهید محمد ظهیری، از شهدای مدافع حرم خوزستان در دهمین روز از بهمن ماه سال 1368 به‌عنوان سومین فرزند خانواده ظهیری در منطقه منبع آب کلانشهر اهواز به دنیا آمد و بعد از برادرانش مهدی و احمد دوباره شادی را برای خانه پدری به ارمغان آورد.

این تکاور دلیر اهوازی در مهرماه سال گذشته برای دفاع از حرم حضرت زینب کبری(س) و حضرت رقیه(س) عازم کشور سوریه شد و در روز جمعه اول آبان ماه سال 1394 هجری شمسی مصادف با تاسوعای حسینی سال 1437 هجری قمری در درگیری با نیروهای تکفیری در حلب سوریه به شهادت رسید.

پیکر مطهر این شهید مدافع حرم پس از انتقال به خوزستان، در ظهر روز جمعه هشتم آبان ماه مطابق با 16 محرم با حضور علما و خانواده معظم شهدا و مردم شهیدپرور بعد از نمازجمعه اهواز از مصلای مهدیه امام خمینی(ره) این کلانشهر بر دستان نمازگزاران اهوازی تشییع شد.

پیکر شهید ظهیری در حرم حضرت علی بن مهزیاری اهوازی، در کنار مزار هشت شهید گمنام دوران دفاع مقدس و پایین مزار شهید محمدعلی چم‌حیدری و مزار طلبه شهید سید مرتضی شفیعی در منزلگاه ابدیش آرام گرفته است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:47 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

جمعه 12 شهریور؛ گرامی‌داشت شهدای مدافع حرم

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مراسم گرامی‌داشت شهدای مدافع حرم، با حضور خانواده‌های معزز شهدای مدافع حرم و جمعی از فرماندهان، مسئولان و کارکنان لشکر عملیاتی 27 حضرت محمد رسول‌الله(ص) برگزار می‌شود.

این مراسم شامگاه جمعه ساعت 19 الی 22، با سخنرانی سردار محسن کاظمینی فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ و مدیحه‌سرایی‌ ذاکرین اهل بیت(ع)، در تهران، بزرگراه بسیج، بلوار هجرت، بعد از میادین شهید مطهری و شهید باکری، پادگان شهید سلیمانی برگزار خواهد شد.

در این مراسم ضمن افتتاح حسینیه 2 هزار نفری با نام و یاد سردار جاویدالاثر «حاج احمد متوسلیان»، از خانواده‌های معظم شهدای مدافع حرم تجلیل می‌شود.

انتهای پیام/ 151


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:46 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

ناگفته‌هایی از فرماندهی «سردار سامرا»

به گزارش سایر رسانه های دفاع پرس، حاج حمید تقوی‌فر از جمله فرماندهان اطلاعات و عملیات دوران دفاع مقدس است که مأموریت‌های برون مرزی متعددی را در طول حیاتش انجام داده است. با آغاز تحرکات گروه تروریستی داعش در منطقه، سرلشکر حاج قاسم سلیمانی او را به عنوان فرمانده محور سامرا معرفی می‌کند. این فرمانده مجاهدی نستوه و سراسر اخلاص و بیزار از پست و مقام دنیوی بود که سرانجام در ششم دی‌ماه 1393 پس از ماه صفر در منطقه عزیزبلد در سامرا در حالی که پیشرو تمام نیروهایش بود پس از آزادسازی کیلومترها مناطق مسکونی از چنگال داعش در زیر آتش‌ رگبار آن حرامیان با اصابت دو گلوله به پهلویش در میدان جنگ به شهادت رسید.پیکر این فرمانده در گلزار شهدای اهواز در جوار مزار پدر شهیدش به خاک سپرده شده است.

31 سال روزه‌داری

پروین مرادی همسر شهید حاج حمید روایت می‌کند: 31 سال روزه‌دار بود. دلیل این روزه داری نیز به سال 62 باز می‌گردد که پدرش در عملیات خیبر به شهادت رسید. پدر ایشان وصیت کرده بودند که روزه‌های قضایش را حاج حمید برعهده بگیرد. پس از آن سال 64  نیز برادر حاج حمید به شهادت می‌رسد. حاجی روزه‌های برادرش را نیز ادا می‌کند تا اینکه پس از پایان روزه‌های قضا، حاج حمید تا هنگام شهادت این کار را انجام می‌دهد.

یکی از همرزمان حاج حمید تقوی‌فر می‌گوید: چه در دوران دفاع مقدس و چه بعد از آن هرگاه وقت وعده ناهار می‌رسید خودش سفره را پهن می‌کرد و هنگام خوردن به گونه‌ای که ما متوجه نشویم مشغول انجام کاری می‌شد. از همین رو یادم نمی‌آید که تا کنون وعده ناهار را با یکدیگر خورده باشیم. این روزه‌داری تاثیری بر عملکرد جسمانی و فرماندهی‌اش نداشت و همواره ماموریت‌هایی که به او محول می‌شد را به خوبی انجام می‌داد.

«زبان» سلاحش بود

یکی دیگر از ویژگی‌های فرماندهی حاج حمید این بود که با خودش اسلحه‌ای حمل نمی‌کرد. شاید برای افرادی این سوال باشد که چگونه این موضوع شدنی است؟! باید گفت که زبان حاج حمید سلاح او بود. خودش نیز در مستندی که از او به یادگار مانده است به این مساله اشاره دارد. حاج حمید بر اساس آداب اسلامی و قرآنی رفتار کرد. ایمان و عمل صالح او موجب شده بود تا هنگامی که صحبت می‌کند بر نیروهایش اثرگذار باشد. نیروها نیز هنگامی که متوجه می‌شدند که فرمانده‌شان با یک سربند که به یک چوب دستی بسته شده است و در خط مقدم نبرد حضور دارد شجاع می‌شدند و همراه فرمانده‌شان به مقابله با دشمن می‌پرداختند.

منبع: ایسنا


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:46 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

به گزارش دفاع پرس از استان مرکزی، مهدی ساداتی در نشست هماهنگی کنگره سرداران و یک هزار شهید خمین با اشاره به ضرورت آشنایی نسل جوان با فرهنگ شهادت، اظهار داشت: امروزه ترویج فرهنگ غنی شهادت در جامعه و انتشار آن در میان نسل جوان و ارتباط دهی با جوانان امری ضروری و مهم است.

وی افزود: برگزاری یادواره‌های شهداء این امکان را فراهم می‌کند که بتوانیم گوشه‌ای جوانمردی و رشادت‌های رزمندگان دوران جنگ تحمیلی را برای نسل امروز بازگو کنیم.

فرماندار خمین تصریح کرد: در واقع فرهنگ شهادت ریشه در فرهنگ حسینی و نهضت کربلای حسینی دارد و برگزاری هر یادواره ترویج کننده فرهنگ عاشورا و قیام امام حسین(ع) است.

ساداتی با اشاره به پاسداری از خون شهیدان گفت: پاسداری از خون شهیدان به نوعی وظیفه‌ همگانی برای تمامی اقشار جامعه است و باید سیره آنان سرلوحه همه افراد جامعه باشد.

وی ادامه داد: عزتمندی و اقتدار امروز کشور مرهون خونفشانی شهدایی است که خالصانه در مسیر اسلام و پاسداری از ارزش‌های انقلاب قدم برداشته و به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

به گزارش دفاع پرس از خراسان شمالی، مرحله نهایی رزمایش عاشقان آسمان ولایت ساعت 10:30 صبح امروز در محل منطقه میناب، جاده ارکان بجنورد توسط گردان پدافند هوایی 897 تیپ 130 شهید دلجویان برگزار می‌شود.

سرهنگ ابراهیم گُل گُلی فرمانده تیپ 130 پیاده شهید دلجویان هدف از برگزاری این رزمایش را ارتقای توان رزمی این یگان، افزایش تجربه کارکنان وظیفه در میدان عمل و ارزیابی مناطق ضعف و قوت یگان عنوان کرد.

وی افزود: همچنین یگان‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران با برگزاری این گونه رزمایش‌ها، پشتیبانی خود از ولایت فقیه و آمادگی برای مقابله با تهدیدها علیه نظام را اعلام می‌کنند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری مسابقه کتابخوانی در سطح رده‌های مقاومت بسیج

به گزارش دفاع پرس از زنجان، ابوالفضل طهماسبی در بازدید از نمایشگاه کتاب زنجان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سپاه ناحیه زنجان و حوزه‌های مقاومت بسیج برنامه‌های مختلفی را در امر مطالعه و ترویج کتابخوانی اجرایی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های متعددی به منظور ترویج مطالعه در بین بسیجیان اجرا می‌‌شود، گفت: همچنین در قالب طرح حلقه‌های صالحین نیز طرح مطالعه کتاب و معرفی آن اجرا و با استقبال خوبی مواجه می‌شود.

فرمانده سپاه ناحیه زنجان در ادامه با اشاره به برگزاری مسابقه‌های کتابخوانی در سطح رده‌های بسیج، افزود: در این مسابقات جوایز نیز از کتاب‌های موضوعی حوزه دفاع مقدس انتخاب می‌شود.

طهماسبی با تاکید بر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب کمک شایانی به ترویج فرهنگ مطالعه می‌کند.

فرمانده سپاه ناحیه زنجان با بیان اینکه در هر زمان فرهنگ کتاب و کتابخوانی رشد داشته فرهنگ نیز ارتقا یافته است، تصریح کرد: باید تلاش کنیم، فرهنگ مطالعه بیش از پیش در جامعه ترویج شود.

گفتنی است، نمایشگاه کتاب زنجان از دوم شهریور ماه آغاز به کار کرده و تا دهم شهریور دایر خواهد بود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

به گزارش دفاع پرس از زنجان، محمد جمشیدی در مراسم روز بسیج کارمندی اظهار داشت: بسیجی‌هایی که از خود رسته‌اند با ولایت‌مداری عهد و پیمان بسته‌اند.

وی با اشاره به فرموده امام راحل در زمینه اینکه «بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفه‌های آن بوی بهار وصل و طراوت می‌دهد»، افزود: بسیجی‌ها با ولایت علیه استکبار عهد و پیمان بسته‌اند.

نایب رئیس شورای عالی قشر بسیج کارمندی استان زنجان با اشاره به شورای مشورتی بسیج کارمندی استان زنجان در سال 95، گفت: تاکنون 5 جلسه کارگروهی در قالب چهار گروه سلامت ادرای، اقتصاد مقاومتی، فرهنگی سیاسی و خانواده و بانوان تشکیل شده است.

جمشیدی گسترش جذب در سطح ادارات استان زنجان در بین کارمندان و جامعه هدف و رفع موانع، مشکلات و کمک به تحقق جذب حداکثری کارمندان در بسیج را از اهداف این قشر دانست.

وی کمک به تحقق یافتن اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و کمک به مسئولان و نیز برنامه‌ریزی و ارائه پیشنهادات به مراجع ذی‌ربط و تحقق این هدف را از دیگر اهداف اصلی این قشر عنوان کرد.

نایب رئیس شورای عالی قشربسیج کارمندی استان زنجان با بیان اینکه ارکان اصلی دولت اسلامی ادارات آن است، خاطرنشان کرد: دولت اسلامی درست نمی‌شود مگر اینکه ادارات آن درست شوند و کارمندان آن بسیجی شوند.

جمشیدی با اشاره به فرموده امام(ره) در زمینه اینکه باید هوشیار بوده و بصیرتمان را افزایش دهیم، ابراز کرد: صراط مستقیم همان راه ولایت و راه مقام معظم رهبری است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برادر شهیدم مرا در مسیر هنر قرار داد

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «ناصر پزشکی» را به عنوان مبدع سبک هنری مینی‌خطاشی می‌شناسیم؛ کاری خلاقانه که در قاب‌‌های آن آیات قرآن کریم حک شده است. وَ الْعادِیاتِ ضَبْحاً... اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ...

وی برای نوشتن آیات قرآنی از قلم‌های شبرنگ استفاده می‌کند؛ طوری که در تاریکی این آیات می‌درخشد.

صحبت‌هایش طنزگونه است و می‌گوید «سال 1343 در محله فوق مستضعف سه راه آذری به دنیا آمدم؛ پدرم مرد زاهدی بود و شغل دباغی داشت. او بعد از نماز صبح دوچرخه‌اش را برمی‌داشت و از خیابان تیموری و بعد میدان شوش خودش را به نزدیکی‌های شهرری می‌رساند؛ پوست‌ها را می‌شست و شب به خانه برمی‌گشت».

اثر «والفجر و لیال العشر»



3 خواهر و 5 برادر بودند؛ حبیب‌الله یکی از برادرانش است که در دوران انقلاب و دفاع مقدس فعال بود؛  او در رشته عکاسی دانشگاه تهران درس می‌خواند که برای عمل جراحی قلب به لندن رفت و بعد از عمل جراحی روی تخت بیمارستان توسط مجاهدین خلق به شهادت رسید.

ناصر پزشکی از کودکی به هنر علاقه‌مند بود و به گفته‌اش «آن موقع که مداد رنگی در اختیار نداشتیم با زردچوبه و چغندر سرخ و سبزی روی کاغذ نقاشی می‌کردیم؛ بعد هم در دوران جنگ تحمیلی به مناطق جنگی می‌رفتم و با تبلیغات لشکر 27 محمدرسول الله (ص) همکاری داشتم. در آنجا مرا می‌شناختند و نمی‌گذاشتند اسلحه دستم بگیرم و می‌گفتند که مأموریت تو در تبلیغات است.»

وی ورود به عرصه هنر را مدیون برادر شهیدش می‌داند و امیدوار است به زودی روی پرده کعبه آیات قرآن را خطاطی کند.

در صحبت‌های او گلامنه‌هایی از مدیران فرهنگی است؛ او بیان می‌کند: «ما در دوره‌های اخیر در برابر هجوم فرهنگی غربی‌ها، خودمان را باخته‌ایم. البته نباید یقه خارجی‌ها را بگیریم بلکه باید از خودمان بپرسیم که در این میان چه کار‌ کرده‌ایم؟ لازم است هنرمندان ما درد معاصر بودن را تعدیل کنند و به مبناهای فرهنگی و هنری‌مان بیشتر توجه کنند و کاستی‌های فرهنگی‌مان را در موسیقی و خطاطی جبران کنند.»

اثر «صلوات»

 

پزشکی می‌گوید: «معتقدم هنرمند معاصر نباید تسلیم آشوب ماشینیزم شود. باید در تالارهای بزرگ از تابلوهای زیبا استفاده کنیم تا مردم به دیدن زیبایی عادت کنند. با دیدن اینها مردم قوت می‌گیرند که در این غوغای زندگی شهری آثار نقاشان را ببینند.»

منبع: فارس


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:44 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

«حمیدعلی صمیمی»، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در گفت‌وگو با خبرنگار حماسه و جهاددفاع‌پرس با اشاره به طرح یکسان‌سازی قبور شهدا، اظهار داشت: «یکسان‌سازی»، «ساماندهی»، «مناسب‌سازی» و «آسان رسیدن» واژگانی است که درخصوص این طرح به کار می‌رود.

وی ادامه داد: مزار شهید سند افتخار مردم ایران اسلامی است؛ که نسل‌های بعد هم نیازمند دسترسی به این اسناد هستند؛ به همین خاطر موظفیم  نام، مزار و آثار شهید را حفظ کنیم.

صمیمی احساس خوش‌آیند حاصل از همجواری با آثار شهدا را از دلایل اهمیت حفظ آثار دانست و افزود: دلیل این خوشنودی، الهی بودن این راه و مسیر است. یکی از آثار شهید، مزار اوست؛ که به تمام زمان‌ها تعلق دارد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران با بیان اینکه با حفظ مزار شهید فرهنگ ایثار و شهادت را به نسل بعد منتقل خواهیم کرد، گفت: به‌طور طبیعی مزار به مرور زمان دست‌خوش فرسایش خواهد شد. به دنبال این هستیم که با یکسان‌سازی قبور ماندگاری آن را افزایش دهیم.

وی اظهار داشت: گلزار شهدای بهشت‎زهرا(س) قطب فرهنگی کشور است و باید از آن بهره‌برداری کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران دسترسی به عمق قطعات و حفظ آثار شهدا را از دلایل اجرای این طرح دانست و افزود: پستی و بلندی و سلیقه‌ خانواده‌ها در طراحی مزار، دسترسی به عمق قطعات را با مشکل روبه‌رو کرده است و پدر و مادر شهیدی که ویلچر دارند، نمی‌توانند به زیارت مزار فرزندش بروند.

صمیمی تصریح کرد: هیئت امنایی متشکل از بنیاد شهید، شهرداری، سازمان بهشت زهرا(س)، سپاه، قرارگاه ثارالله، نیروهای مسلح، ارتش جمهوری اسلامی، چند تن از نمایندگان مجلس و همچنین مجموعه‌ای از هنرمندان تشکیل شد تا طرح با موفقیت پیش رود.

وی ادامه داد: طرح یکسان‌سازی قبور شهدا با اجازه والدین و یا اقوام درجه یک (همسر، خواهر، برادر، فرزند) اجرا می‌شود. طبق دستورالعمل، رضایت خانواده شهدا و حفظ آثار سنتی از شروط اجرای طرح یکسان‌سازی مزار شهداست. قول می‌دهم که هیچ سنگ مزار و موزه فردی شهیدی بدون رضایت خانواده شهید تعویض نشود. حتی در صورت تغییر سنگ، محتوای روی آن تغییر نخواهد کرد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران تاکید کرد: معتقدیم تمام آثار شهید نباید دستخوش تغییر شود. همانطور که در قطعه 21 و 24 مشاهده می‌کنید ما تنها معابر و اطراف مزار را مرمت کردیم.

صمیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار تصاویری از گلزار شهدا که سنگ‌ قبور شکسته است، گفت: این تصاویر حقیقت ندارد. ما خودمان با این شهدا همرزم بودیم مگر می‌توانیم با لودر مزار را تخریب کنیم!

زیارت مجازی آخرین طرح از پروژه یکسان‌سازی

وی افزود: در نظر داریم پس از اتمام طرح یکسان‌سازی مزار، یک زیارت مجازی طراحی کنیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ با اشاره به اتمام پروژه، اظهار داشت: این طرح با رضایت خانواده‌ها پیش‌ می‌رود؛ به همین جهت زمان زیادی نیاز دارد. از سوی دیگر به بودجه نیز بستگی دارد.

صمیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر تخریب مزار وادی رحمت تبریز، گفت: قوانین اجرای طرح یکسان‌سازی مزار شهدا در تمام کشور یکسان است. اجرای این طرح ادامه دارد و در آینده اِلمان‌ها به آن افزوده می‌شود.

وی طرح یکسان‌سازی را اسلامی دانست و گفت: اگرچه مسئولیت طرح گلزار شهدای ارامنه و کلیمیان را بر عهده داشتم، اما هرگز الگوی این نوع گلزارها را در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) اجرا نخواهم کرد.

انتهای پیام/ 131


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:43 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روزشمار دفاع مقدس (9 شهریور 1395)

9 شهریور 1395 هجری شمسی برابر با 27 ذی القعده 1436 هجری قمری و 30 آگوست 2016 میلادی

رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (9 شهریور 1395)

• ناپدید شدن «امام موسی صدر» رهبر شیعیان لبنان (1357 ه.ش)

• سالروز شهادت شهید سردار محمد محسن پور (1360 ه.ش)

• سالروز رحلت فقیه جلیل، آیت‏‌الله «محمدجعفر انصاری دزفولی» (1330 ه.ش)

• سالروز شهادت شهید حسین هاشمی‌نیا (1360 ه.ش)


ادامه مطلب

[ سه شنبه 9 شهریور 1395  ] [ 6:42 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 50 ] [ 51 ] [ 52 ] [ 53 ] [ 54 ] [ 55 ] [ 56 ] [ 57 ] [ 58 ] [ 59 ] [ > ]