به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، نرگس آبیار بر این باور است که «شیار 143» فیلمِ تمام مادرانی است که در سراسر جهان گمشدهای در جنگ دارند. این فیلم قرار است به زودی چند نمایش محدود در انگلیس داشته باشد، به همین مناسبت در ادامه گفتوگویی را با این کارگردان میخوانیم.
آبیار در ابتدا درباره نقش فرهنگ در انتقال مفاهیم انسانی و به تبع آن نقش هنر در انتقال و تبیین فرهنگها بیان کرد: وظیفه هنرمند این است که در وهله اول با یک اثر هنری که شامل داستان یا فیلم یا حوزههای مختلف هنر میشود، یک چالش و علامت سؤالی را در ذهن مخاطب ایجاد کند. من موافق واژههایی مانند رسالت هنرمند و امثالهم که خیلی هم باب و کلیشه شده است، نیستم بلکه معتقدم هنرمند همین که چالشی را در ذهن مخاطب ایجاد کند و او را به فکر وادارد، کافی است. حالا این چالش و فکر ممکن است درباره یک ناهنجاری اجتماعی یا یک نگاه معرفتشناختی به هستی یا نگاه هستیشناسانه به موضوعی خاص باشد.
او افزود: همه اینها باید بتواند مخاطب را به فکر وادارد؛ هرچند شاید در وهله اول آن داستان یا فیلم، حرف بزرگی برای گفتن ندارد اما لزوماً صحبت من درباره این حرف بزرگ نیست. این به فکر واداشتن و به چالش کشیدن است که به نوعی تبدیل خواهد شد به یک رستگاری در بخشی از زندگی یک آدم. ممکن است یک اثر هنری چنان تأثیری بگذارد که تمام این سالهای عمرش را تغییر دهد. میدانم که کم اتفاق میافتد ولی ممکن است که بخشی از پازل کوچک از بخشی از زندگی مخاطب باشد که او را کاملتر کند و به سمت یک پیراستگی بکشاند.
با کلمه آرمان مشکل دارم
کارگردان فیلم «شیار 143» در پاسخ به اینکه فیلمش تا چه اندازه توانسته نمایندگی آرمانهای طیف بزرگی از جامعه ایران را به عهده بگیرد که در جنگ حضوری مستقیم داشتهاند گفت: اول بگویم که با کلمه آرمان مشکل دارم. هدفِ داستان، رمان و فیلم، آرمان نیست؛ چون آرمان موضوعی خیلی کلی و غایتمند است که این غایتمندی را در سینما و داستان امروز نداریم، البته به صورت جزیینگرتر و مینیمالتر دیده میشود. «شیار 143» اما نماینده تمام زنها در دنیا است که گمشدهای در جنگ دارند و مختص تنها زنان و مادران ایران نیست. ما در تمام جنگهای دنیا، زنانی داریم که فرزندان خود را یا از دست دادهاند یا آنها را گم کردهاند و انتظار کشندهای برای بازگشت فرزندان خود تحمل کرده و میکنند. حالا تفاوت کشور ما این است که این انتظار حماسیتر و معرفتشناختیتر است. معمولاً زنان و مادران جنگ ما، صبوری و اعتقاد و باور معنوی داشتند که اینها را نسبت به تحمل مصائب جنگ خیلی قوی میکرد.
آبیار درباره تأکید بر انتظار برای یافتن این گمشده اظهار کرد: فرزندی که شهید میشود، برمیگردد و سؤالی بیجواب نمیماند؛ اما انتظار مادرانی که جسد فرزندانشان بازنگشته، قابل توصیف نیست. این مادران شرایط بسیار سختی را متحمل میشوند. مادرانی را میشناسم که هنوز انتظار فرزندان به جنگ رفته خود را میکشند و هنوز شوریدهحال و شوریدهسر و بیتاب و بیقرارند. گاهی مادری 20 سال با تمام وجود و تمام سلولهای تنش، لحظات انتظار را تجربه کرده و این انتظار شخصیتهای این زنان را بزرگ کرده و به آن عمق بخشیده است.
او اضافه کرد: تأکید من هم در همین نقطه است. تفاوت زن منتظر ایرانی با زنان دیگر این است که به این قضیه اومانیستی و نهیلیستی نمینگرد و مرگ را پایان زندگی نمیداند. یک معنویتی در این ماجرا میبیند که به تمام انتظارات او عمق و معنا میدهد.
وی درباره اکران نشدن «شیار 143» در خارج از کشور با توجه به اکران موفق آن در داخل با اشاره به اینکه «شیار 143» در خارج از کشور تنها در جشنوارهها اکران شده و چند نمایش محدود در آذربایجان و فرانسه داشت، گفت: درباره دلیل اینکه اکران عمومی نشده هم باید بگویم که مجال آن برای ما فراهم نشد. این فیلم در داخل کشور اکران موفقی داشت و در 30 جشنواره خارجی شرکت کرد و 8 جایزه هم از این جشنوارهها گرفت. بعد از اتمام این فیلم و نمایش آن در ایران، به دنبال کار بعدیام رفتم. نمیدانم، شاید پیگیری این امر باید از سوی مسئولان امر صورت بگیرد.
خیلیها اطلاعی از جنگ 8 ساله ما ندارند
آبیار در پاسخ به اینکه بازتاب نمایش فیلم نزد مخاطبان خارجی چطور بوده است؟ گفت: ما وقتی در جشنوارهها مانند جشنواره پوسان (کره جنوبی) فیلم را نمایش میدهیم، خیلی از مردم آن کشورها اعلام میکنند که ما نمیدانستیم ایران درگیر چنین جنگی شده بود. حتی هیچ اطلاعی از جنگ 8 ساله ما که این همه شهید و این همه تبعات بابتش دادیم، نداشتند. جنگ 8 ساله ما در بحرانهای منطقه از جمله حمله عراق به کویت و جنگهای خلیج فارس و ... گم شده. متأسفانه کاری نکردهایم که آن را جهانی کنیم.
این فیلمساز در ادامه در توضیح اینکه چرا فکر میکند کار خاصی انجام نشده است در حالی که آثار ادبی و سینمایی مختلفی درباره جنگ تولید شده است؟ بیان کرد: درباره سینما باید بگویم که ما آثاری درباره جنگ ساختهایم که احتیاج به یکسری اطلاعات فرامتنی دارد. من به عنوان یک ایرانی که از جنگ خبر دارم میدانم که این فیلم چه حرفی برای گفتن دارد. با این حال برای مخاطبی که از جنگ ما اطلاعی ندارد، اثری تولید نکرده بودیم که احتیاج به اطلاعات فرامتنی نداشته باشد و بیننده خارجی بتواند ببیند و از آن سردربیاورد.
وی افزود: این موضوع را هنگام ساخت «شیار 143» مدنظر قرار دادیم و در آن تاریخی از جنگ را ارایه دادیم. اطلاعاتی درباره آغاز جنگ و عملیاتها و حتی امضای قطعنامه و تبادل اسرا در این فیلم ارائه شده است. این تاریخ از جنگ ارایه میشود و بیننده خارجی آن را به دست میآورد، اما فیلمهای سینمایی دیگر ما در موضوع جنگ این طور نیستند و بیننده باید به اطلاعات فرامتنی رجوع کند تا بداند اصل موضوع چیست، به همین دلیل جنگ ما خیلی جهانی نشده و بینندههای خارجی با تماشای اثر نمیتوانند خیلی با آن ارتباط برقرار کنند.
«شیار 143» برای عدهای یادآور مادران شیلیایی بود
نرگس آبیار با اشاره به بازتابهای خارجی ادامه داد: «شیار 143» را پیش از اکران عمومی در ایران، در بازار کن (در حاشیه برگزاری جشنواره کن) به نمایش گذاشتیم. مردمی که بعد از تماشای آن با من صحبت میکردند، میگفتند که این فیلم ما را یاد مادران شیلیایی انداخت که پسران خود را در جریان کودتای پینوشه علیه دولت آلنده از دست داده یا گم کردهاند. یا یک شهروند بوسنایی میگفت که این فیلم من را یاد سرزمین خودم انداخت؛ حتی افرادی از کشورهایی مانند ژاپن و کشورهایی که در دهههای اخیر درگیر جنگ نبودند هم این موضوع را به من میگفتند.
او گفت: تم مادر، یک تم جهانی است و همه با این فیلم ارتباط خوبی گرفتند. همچنین به دلیل تاریخی که در فیلم روایت میشود، میتوانستد متوجه شوند که جنگ در طی چه سالهایی در ایران اتفاق افتاده است. باز تأکید میکنم که ما کمکاریهایی در اینباره داشتهایم و چون یک مقدار هم به سمت شعار گام برداشتهایم، سبب شده تا جنگ ما جهانی نشود و کمی هم جنبه پروپاگاندا پیدا کند.
وی درباره اقداماتی که میتوان انجام داد تا تأثیرگذاری فیلمهایی همچون «شیار 143» در سینمای دفاع مقدس یا جهانیسازی جریان جنگ عراق علیه ایران، اتفاق بیفتد و تداوم یابد؟ اظهار کرد: احتیاج داریم که به داستانهای واقعی از جنگ بپردازیم و آدمها را واقعی نشان دهیم. با همه بدیها و خوبیهایشان و ویژگیهای یک انسان عادی تا بینندهای که دست به انتخاب این اثر زده، آن را باور کند.
کارگردان فیلم «نفس» با اشاره به تجربهاش ادامه داد: در «شیار 143» مادری داریم که تک پسرش که وابستگی بسیاری به او دارد، میخواهد به جنگ برود و مادر بین رفتن و نرفتن او و بین اعتقاداتش دچار تردید میشود. پسر میرود و جزو مفقودالاثرهای جنگ میشود. بعد از چند سال سید علی که یکی از بستگان این مادر است، میگوید که پسرت را تبدیل به بُت کردهای، این یک تلنگر است. زمانی که مادر راضی به رضای خدا میشود و رادیویی که همیشه برای شنیدن از اخبار اسرای ایران به همراه دارد را از کمر باز میکند و چند روز بعد، استخوانهای پسرش برمیگردد. این نگاهی باورپذیر است و بدون غلو بیان میشود و به همین دلیل معتقدم که مخاطب خارجی با آن رابطه میگیرد.
او اضافه کرد: اجازه میخواهم موضوعی را هم یادآور شوم که خیلی بیربط به بحث ما نیست. در کشورهای مختلف، مردم خیلی به کشتهشدگان و شهدا و جانبازان جنگ خود اهمیت میدهند. این اهمیت خیلی بیشتر از ایران است. در فرانسه کوچههایشان به نام کشتهشدگان جنگ جهانی دوم است. بعد از گذشت 70 سال از جنگ جهانی دوم هر روز ساعت 4 بعد از ظهر در پاریس، یک گروه موسیقی برنامه حماسی اجرا میکند که این برنامه تحت هیچ شرایطی و هیچگاه ترک نشده است. هنوز سبدهای گل زیر مجسمه ژنرال شارل دوگل گذاشته میشود. در قیاس با آنهاست که معتقدم هنوز کاری در قبال جنگ خود و قهرمانان جنگ نکردهایم.
تاثیر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نمایش فیلمهای ایرانی
آبیار درباره نمایش «شیار 143» در کشور آذربایجان و استقبال مردم هم گفت: «شیار 143» به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در قالب هفته فیلم ایران در باکو که رایزنی فرهنگی کشورمان آن را برگزار کرد، اکران محدودی در این کشور داشت. این فیلم در آن فستیوال چند بار نمایش داده شد و خیلی هم مورد استقبال قرار گرفت. در واقع به ما خبر دادند که «شیار 143» در این برنامه سینمایی اکران میشود و افتتاحیه هفته فیلم هم با نمایش همین فیلم همراه است. به این ترتیب با خانم گلاره عباسی، بازیگر فیلم به باکو رفتیم که فکر میکنم در اردیبهشتماه گذشته بود. در یکی از این نمایشها که حضور داشتیم استقبال خوبی شد و مردمی که با ما صحبت میکردند میگفتند که از دیدن این فیلم متأثر شدهاند برای اینکه خودشان جنگ را تجربه کردهاند. حتی وزیر فرهنگ آذربایجان عنوان کرد که دوست داریم تا این فیلم اکران عمومی شود.
او در پاسخ به اینکه آیا میزان تاثیرگذاریای که مدنظر است با چند بار نمایش محدود عملی خواهد بود؟ گفت: اول اینکه برای من خیلی جالب بود که این فیلم به ترکی و خیلی هم خوب دوبله شده بود. بعد از نمایش فیلم دیدم که رییس کمیته امور دینی جمهوری آذربایجان و خیلی از مخاطبان فیلم گریه کرده بودند که نشاندهنده تأثیرگذاری آن است که البته بیارتباط با دیدن فیلم به زبان مادریشان نبود. حالا وقتی این فیلم این میزان از تأثیرگذاری را دارد، باید برای اکران عمومی آن هم تلاش کنیم. با اکران عمومی این نوع فیلمها هم نتایج بسیاری عاید ما خواهد شد. ایران، قربانی جنگ است؛ اما متأسفانه در جهان به عنوان یک کشور جنگطلب معرفی شده است که آن هم یا با سوءتبلیغات است یا گاهی با عملکردهای بد خودمان. بنابراین با آثاری مانند «شیار 143» میتوان این ذهنیت را زدود و واقعیتها را بیان کرد که ایران، قربانی جنگ و تجاوزگری کشور دیگری شدهاست و اصلاً جنگطلب نیست.
او اضافه کرد: برای من دیده شدن «شیار 143» از هر موضوعی مهمتر است. در این صورت مردم با آنچه در جنگ به ایران گذشته خبردار میشوند، به همین دلیل استقبال میکنم وقتی میشنوم که فیلمام در هفتههای فرهنگی و هنری و فیلم، در خارج از کشور نمایش داده میشود. وقتی که وزیر فرهنگ و رییس کمیته دینی آذربایجان به سبب نمایش این فیلم در هفته فیلم ایران در باکو پیگیر اکران این فیلم در کشورشان میشوند، این من را خوشحال و راضی میکند و خیلی دنبال مسایل دیگر مربوط به نمایش این فیلم در خارج نیستم.
کارگردان «شیار 143» درباره نمایش این فیلم در انگلیس هم توضیح داد: بعد از ورود فیلم به شبکه نمایش خانگی و انتشار آن در اینترنت، چند مرکز فعال فرهنگی در انگلیس با دیدن این فیلم و پی بردن به صداقتهای آن، تماس گرفتند و خواستار اکران باز هم محدود «شیار 143» در این کشور شدند تا در معرض دید فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر این کشور (ایرانی و انگلیسی) قرار بگیرد. این اکران با هماهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شرایطی که فراهم کرده است، انجام میشود.
او افزود: همزمان با حضور ما در آذربایجان، آقای دکتر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در باکو حضور داشتند. با دیدگاه ایشان که آشنا شدم، دانستم که شخص مناسبی در جایگاه خودش به عنوان رییس سازمان فرهنگ قرار گرفته و همان وقت از ایشان درخواست کردم که نمایش «شیار 143» و آثار مشابه با آن در کشورهای مختلف نمایش داده شود تا مردم جهان با واقعیتهای جنگ عراق علیه ایران بیشتر آشنا شوند و کارگردان یا بازیگران فیلم با حضور در زمان نمایش بتوانند با مصاحبههای خود، تأثیری در این قضیه داشته باشند. فراهم شدن بستر نمایش «شیار 143» در انگلیس هم در راستای همان درخواست است و امیدوارم که این ارتباطات تداوم داشته باشد.
آبیار درباره اینکه آیا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی میتواند ابزار و بستر مناسبی برای رفع دغدغههای معرفی درست ایران به جهانیان باشد؟ بیان کرد: قطعاً میتواند و و در واقع تنها سازمانی است که عملاً توانایی این کار را دارد. مأموریت و مسئولیت سازمان هم همین است. با استفاده از ظرفیت این سازمان باید این اتفاق بیفتد که کارهایی که در راستای نشان دادن فرهنگ ایرانی هستند چه بحث جنگ و چه سیاسی و نمایش چهره موجهتر ، درستتر و باورپذیرتر از ایران در عرصه بینالملل، به دنیا معرفی و عرضه شوند.
او در پایان پیشنهاد خود برای ایجاد تعامل میان هنرمندان با این سازمان را اینطور عنوان کرد: در درجه اول باید جلسات نمایش فیلم با حضور فیلمهای تولیدشده در طول سال و نمایشداده شده در جشنواره در سازمان برگزار شود. جلساتی که شامل نقد و بررسی این فیلمها باشد تا با تحلیل آنها مشخص شود که این فیلمها دارای چه مشخصاتی هستند. این نقد و بررسی میتواند با در نظر گرفتن اهداف سازمان هم باشد و نه تنها از نظر فنی و ساختاری تا مشخص شود که نمایش این فیلم در خارج چه بازخوردها و نتایجی میتواند به همراه داشته باشد. در این صورت میتوان هر سال گلچینی شامل 2 یا 3 فیلم خوب را تهیه کرد که در هفتههای فرهنگی و فیلم ایران در کشورهای مختلف نمایش داد و شرایط بیشتر دیده شدن آن با اکران عمومی را فراهم ساخت.
نرگس آبیار گفت: این جلسات تحلیل برای نمایش فیلم باید در قالب کارگروهی باشد که هم دفاع کارگردان و تهیهکننده را بشنود و هم اینکه اعضای آن نگاه تحلیل به فیلم داشته باشند. این کارگروه باید شامل نخبگان سینما باشد تا نگاه سلیقهای به موضوع نداشته باشند یا کسی که نوع نگاه سلیقهاش به سینمای بدنه بازمیگردد. انتخاب فیلمها باید برعهده کسانی باشد که در سینما حرفی برای گفتن دارند. در این صورت نگاه به ایران در سطح جهان و جوامع مختلف تغییر خواهد یافت.
منبع: ایسنا
ادامه مطلب
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:11 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، همزمان با سالروز انفجار دفتر نخست وزیری و روز مبارزه با تروریسم، مراسم سومین گرامیداشت یکهزار شهید کارمند استان اصفهان، روز دوشنبه 8 شهریور از ساعت 16:30 الی 19، برگزار میشود. این یادواره با حضور خانوادههای معزز شهدای استان اصفهان به همراه جمعی از کارمندان استانی و کشوری و سخنرانی حجتالاسلام محمدعلی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در سالن کوثر مجموعه 22 بهمن اصفهان واقع در سه راه حکیم نظامی برگزار خواهد شد. انتهای پیام/ 151
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:11 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از سمنان، یازدهمین یادواره 212 شهید کارکنان دولت شهرستان شاهرود با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولان و خانواده معظم شهدا و ایثارگران در گلزار مطهر شهدا شاهرود برگزار شد. در این مراسم معنوی که در جوار گلزار شهدا برگزار شد، حاج ابوذر بیوکافی به مرثیهخوانی و مداحی در وصف شهدای دوران دفاع مقدس و شهدای انقلاب و شهیدان رجایی و باهنر پرداخت و یاد آنها را گرامی داشت. گفتنی است، این یادواره شهدا به همت حوزه بسیج ادارات و کارمندی الحدید شاهرود و ستاد یادواره شهدای کارکنان دولت شهرستان شاهرود به یاد 212 شهید کارکنان دولت از جمله سرداران شهید مهدی صباغان، حسن عامری، عبدالله عرب نجفی، عباسعلی بازوی، خسرو فرید محمدنیا، کریم حیدریان، خسرو جلالی، عباسعلی مرتضوی، جعفر فنایی شاهرودی، حسین ربیعی، رضا نادری، ابراهیم عامریان و سایر شهدای دولت برگزار شد. انتهای پیام/
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:09 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع پرس، امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) در حاشیه مراسمی که صبح امروز به مناسبت بزرگداشت سالروز تاسیس قرارگاه پدافند هوایی در دانشگاه دافوس برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حدود 20 روز پیش یک تمرین پدافندی ویژه را در مناطق جنوب و جنوبشرق اجرا کردیم؛ که در این برنامه از عمدهی سامانههای پدافندی استفاده شد. امیر اسماعیلی در پاسخ به دفاع پرس در خصوص مراحل عملیاتی این تمرین پدافندی گفت: در این تمرین شلیک موشک نداشتیم؛ اما از مرحله اول تا مرحله رهگیری را انجام دادیم. آنچه را که خواستیم در این تمرین پدافندی به آن دست یابیم، هماهنگی بین شبکه یکپارچه پدافند هوایی میان ارتش و سپاه بود؛ که بحمدالله به این مهم دست یافتیم. وی با بیان اینکه این مدل تمرین پدافندی را تا پایان سال چندین مرتبه دیگر در نقاط مختلف کشور انجام خواهیم داد، افزود: ارزیابی ما از عملکرد سامانههای مستقر مثبت بود. وی در پاسخ به سؤال دیگر دفاع پرس مبنی بر استفاده از سامانه باور373 گفت: ما از سامانههایی که هنوز مستقر نکردهایم در تمرینهای پدافندی استفاده نمیکنیم. در این برنامه از سامانههای مستقر استفاده شد و بعضا آنها را جابجا کرده، تغییر آمایش داده و تحرکشان را چک کردیم. انتهای پیام/
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:09 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، سومین یادواره «ناشناخته مثل هور» گرامیداشت یاد سردار شهید علی هاشمی فرمانده قرارگاه فوق سری نصرت، چهارشنبه ششم شهریور ماه با سخنرانی دریادار شمخانی دبیر شورایعالی امنیت ملی کشور و به همت گروه جهادی معراج بعد از نماز مغرب و عشا در پردیس تئاتر تهران واقع در درب شمالی فرهنگسرای خاوران برگزار میشود. منبع: تسنیم
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:08 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش دفاع پرس از قم، سردار سید جواد هاشمی اظهار داشت: قم دارای 72 گلزار شهید است که از این تعداد کار ساماندهی 40 گلزار تاکنون در بخشها و شهر قم به اتمام رسیده است. وی ادامه داد: ساماندهی گلزار شهدای طیب و طاهر در بخش مرکزی در روستای قنوات با 21 مزار شهید و گلزار باغ رضوان در بخش کهک قم با شش مزار شهید در این ایام به اتمام رسید. هاشمی اضافه کرد:گلزار خاوه در بخش کهک، گلزار انجیله در بخش خلجستان، گلزارهای بهشت معصومه(س)، بقیع و دارالسلام در شهر قم با پیشرفت فیزیکی از 76 درصد تا 94 درصد در حال اجراست. انتهای پیام/
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:07 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:06 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش خبرنگار دفاع پرس از خوزستان، سردار محمد باقرزاده پیش از ظهر امروز دوشنبه در حاشیه آئین تشییع پیکر ۶۶ شهید دوران دفاع مقدس در جمع خبرنگاران، خطاب به کسانی که امسال مردم ایران را از رفتن به حج ابراهیمی محروم کردند، اظهار داشت: من یک جمله بگویم، حج بدون برائت از مشرکان معنا ندارد. وی با بیان اینکه این شهدا کسانی بودند که مقابل آمریکاییها و مزدوران منطقهای آنها سینه سپر کردند، خطاب به ملت ایران اسلامی، عنوان کرد: ما این شهدا را برای روز عرفه به اقصی نقاط میهن اسلامیمان میفرستیم و مراسم برائت از مشرکان را مردم ولایتمدار و شهیدپرور به یاد همه شهدا و امام راحل برگزار میکنند. فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: ای کسانی که در کنار خانه خدا نشستهاید برای ایستادن در مقابل آمریکا و سایر ابرقدرتها دعا کنید و ما نیز به یاد امام و شهیدان گلگون کفن ایران اسلامی آئین برائت از مشرکین را برگزار میکنیم. سردار باقرزاده بار دیگر از مردم ولایتمدار ایران اسلامی برای برگزاری آئین برائت از مشرکین همزمان با روز عرفه و با حضور شهدای گلگون کفن در جای جای ایران اسلامی دعوت کرد. انتهای پیام/
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:06 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، شهریور سال 1360 با خون شهیدان رجایی و باهنر پیوند خورده است. این دو شهید بزرگوار از ذخایر انقلاب اسلامی بودند که شهادتشان ثلمه بزرگ و جبران ناپذیری برای نظام نوپای انقلاب اسلامی بود. حضرت امام خمینی(ره) بعد از شهادت رجایی و با هنر در جمع اقشار مختلف مردم در سوگ از دست دادن این شهیدان علاوه بر تقدیر از آنها، نقشه راه مدیران بعدی نظام را ترسیم و الگوی مدیریت را معرفی کردند. از موارد مهمی که در این بیانات به آن اشاره شده است پرهیز از غربزدگی و مرعوب شدن مسئولان از قدرتهای شرق و غرب است. ** ملتی که برای خدا قیام کرده است را نمیتوان شکست داد بسم الله الرحمن الرحیم «منطق ما، منطق ملت ما، منطق مومنین ، منطق قرآن است ، »انالله و اناالیه راجعون» با این منطق هیچ قدرتى نمى تواند مقابله کند. جمعیتى که ، ملتى که خود را از خدا مى دانند و همه چیز خود را از خدا مى دانند و رفتن از اینجا را به سوى محبوب خود مطلوب خود مى دانند، با این ملت نمى توانند مقابله کنند. آن که شهادت را در آغوش ، همچون عزیزى مى پذیرد، آن کوردلان نمى توانند مقابله کنند. اینها یک اشتباه دارند و آن این که شناخت از اسلام و شناخت از ایمان و شناخت از ملت اسلامى ما ندارند. آنها گمان مى کنند که با ترور شخصیت ها، ترور اشخاص، مىتوانند با این ملت مقابله کنند و ندیدند و کور بودند که ببینند که در هر موقعى که ما شهید دادیم ملت ما منسجم شد. ملتى که قیام کرده است در مقابل همه قدرتهاى عالم، ملتى که براى اسلام قیام کرده است، براى خدا قیام کرده است، براى پیشرفت احکام قرآن قیام کرده است، این ملت را با ترور نمىشود عقب راند. آنها گمان مىکنند که افکار مومنین و ملت بپاخاسته ما همچون افکار غربزدهها و غرب است که جز به دنیا فکرى نمىکنند و جز متاع دنیا را نمىبینند، اینها هم آن طورند. ملتى که از اول، از صدر اسلام پیشوایان آن جان خودشان را فدا کردند، براى هدف خودشان که آن خدا و اسلام است، به این مسائل و به امور از بین خواهند رفت و سستى نخواهند داشت. ملت ما، ملت عزیز ما در تاریخ خوانده است که على بن ابیطالب (سلام الله علیه) با دست یکى از همین منافقین، با دست یکى از همین اشخاصى که به صورت، اسلام و از اسلام جدا بودند فرق مبارکش شکافت. ملت ما چون على بن ابیطالب را فدا کرده است از براى اسلام، فدا کردن امثال این شهدا براى ملت ما یک مساله مهم نیست، گرچه خود واقعه و خود این افرادى که شهید شده اند. **هجرت به سوی خدا هدف غایی است در نظر همه ما عزیز و ارجمندند و آقاى رجایى و آقاى باهنر هر دو شهیدى هستند که با هم در جبهه هاى نبرد با قدرتهاى فاسد هم جنگ و همرزم بودند و مرحوم شهید رجایى به من گفتند که 20 سال است با آقاى باهنر همراه بودم و خداوند خواست که با هم از این دنیا هجرت کنند و به سوى او هجرت کنند. کسى که هجرت را به سوى خدا مى داند و شهادت را فوز عظیم میداند و شهدایى که در صدر اسلام و از صدر اسلام تاکنون داده است عالى تر و بالاتر از تمام افرادى هستند که در این قرن موجودند، مثل على بن ابیطالب (ع) و حسن بن على (ع) و حسین بن على (ع) و اصحاب و سایر ائمه ما(علیهم السلام) آنها همه عمر خودشان را صرف کرده اند تا اسلام را حفظ کنند و ما هم تمام عمرمان را باید صرف کنیم تا اسلام را که به دست ما سپرده است حفظ کنیم. من در عین حال که شهادت این دو بزرگوار براى من بسیار مشکل است در عین حال مىدانم که آنها به رفیق اعلا متصل شدهاند و براى آنها آرامش هست و این طور گرفتارىهایى که الان براى ما هست دیگر براى آنها نیست و آنها رسیدند به مطلوب خودشان و از این جهت به آنها و به خانوادههاى آنها و ملت اسلامى تبریک عرض مىکنم که چنین شهدایى تقدیم مى کنند. ** ما راه عقب نشینی نداریم در عین حالى که مصایب اینها مشکل است براى ما، لکن کشور ما و ملت ما با تمام قدرت ایستادهاند تا همچون شهدایى تقدیم کنند و هیچ راه عقب نشینى ندارند و فکر نمىکنند به سستى. آن کوردلانى که گمان کردهاند که جمهورى اسلامى با نبود چند نفر از بین خواهد رفت و سقوط خواهد کرد، آنها افکارشان، افکار اسلامى نیست و از اسلام خبرى ندارند و از ایمان اطلاعى ندارند و افکارشان، افکار مادى و براى دنیا کار مى کنند و به هواى دنیا هستند. باید دید که اینهایى که این طور کارها را انجام مىدهند انگیزه آنها چیست. انگیزه آنها این است که براى ملت بعد یک دسته دیگرى از صنف خودشان بیایند و حکومت کنند؟ اینها مگر نشناختهاند این ملت را کسى که انحراف دارد از اسلام و کسى که سرکرده تروریست ها هستند و اینها را وادر به خرابکارى مى کنند در بین ملت جاى ندارند. ما در عین حال که براى این شهدا متاثر هستیم و اینها اشخاص ارزندهاى براى ملت ما و براى جمهورى ما بودند، لکن ما باز در صفهاى دنبال آنها افراد داریم و اشخاص متعهد داریم و اشخاص مومن متعهد به اسلام داریم و دنبال او ملت داریم و ملتى که هیچ گونه عقب نشینى در این مسائل نخواهد کرد و با این ترتیب جمهورى اسلامى آسیبى نخواهد دید. در زمانهاى سابق، زمان رژیمهایى، که در سابق بودند، رژیمهایى سلطنتى وضع این طور بود که اگر یک سلطانى کشته مى شد یا مىمرد کشور به هم مىخورد. نکته او این بود که آن سلطان و عمال آن سلطان به قدرى ظلم کرده بودند بر مردم و بر تودههاى میلیونى مردم که به مجرد این که او از بین مىرفت خود مردم قیام مىکردند بر ضد حکومت. ** همه ملت باید مکتبی باشند لکن جمهورى اسلامى ما وضعى دارد که خود ملت یک فردى را مىآورند و خود ملت یک فردى را کنار مىگذارند و خود ملت وقتى که یک فردى شهید شد به جاى او باز یکى را انتخاب مىکنند و خود را از دولت مىدانند و دولت را از خود مىدانند و خود را از رئیس جمهورى مکتبى مىدانند و رئیس جمهورى مکتبى را از خود مىدانند از این جهت ولو این که رئیس جمهور شهید بشود، نخست وزیر شهید بشود و هر مقامى شهید بشود، ملت ما هیچ خم به ابرو نمىآورند و کسان دیگر را به جاى آنها انتخاب مى کنند. الان سرتاسر کشور ما را اگر چنانچه ملاحظه کنید، تهران با آن جمعیت کثیرى که الان در نزدیک دانشگاه متمرکز هستند و سایر شهها هم مثل تهران ، مابین این جمهورى و جمهوریهاى عالم و مابین دولت و دولتهاى سابق این کشور مىتوانید ببینید که چه فرقها هست. اگر صدراعظمى در زمان سابقه کشته مىشد امکان نداشت که مردم، توده مردم، بازار هیچ عکس العملى از خود نشان بدهند. امروز که این دو نفر شهید معظم از ما رفته است سرتاسر کشور ما به عزا نشسته است و سرتاسر کشور ما انسجام خودش را حفظ مىکند و حفظ کرده است و فردا که اعلام مىکنند و براى انتخاب رئیس جمهور، همه این مردم براى انتخاب حاضرند. من مىدانم که در خارج الان عنصرهایى که با این جمهورى اسلامى بلکه با اسلام مخالف هستند و بوقهاى خارج و تبلیغاتى، خواهند گفت که این دو نفر که شهید شدند ایران به هم مىخورد و خواهند گفت که در عزاى اینها مردم بىتفاوت بودند یا خوشحال بودند و آنها با این که مىدانند، کوردلانه این طور انتشارات و تبلیغات را انجام مىدهند، الان ببینید که سرتاسر کشور ما امروز در سوگ هستند و در همه خیابانها و کوچهها و بازارها در سوگ نشستهاند. ** با رفتن خدمتگذاران نباید دچار رکود شویم ملت ما این طور است، اگر بعد از این هم خداى نخواسته اشخاصى شهید بشوند ملت ما همین ملت است و نهضت ما همین نهضت و آن عمده این است که کارى که براى خداست، نه براى افراد، نه براى اشخاص، نه براى شخصیتها، این کار رکود نمى کند با رفتن افراد و با رفتن شخصیتها. کشورى، از رفتن شخصیتهاى خود تزلزل پیدا مىکند که ملت او و افراد آن ملت دل به شخص بسته باشند، دل به اشخاص بسته باشند، اما کشورى که دل او به خدا پیوسته است و براى خدا قیام کرده است و از اول، نه شرقى و نه غربى و جمهورى اسلامى را ندا داده است و با بانگ الله اکبر صغیر و کبیر و زن و مردش در صحنه حاضر شدهاند و این نهضت را و این انقلاب را بپا کردهاند، همین ملت هستند، براى این که خدا هست. رجایى و دیگران اگر نیستند خدا هست. با رفتن شهدا در عین حال که متاثر هستیم، لکن چون ما توجه مان به خداست و براى خداست و ملت ما براى خدا قیام کرده است، با رفتن اشخاص هیچ سستى به خودشان راه نمىدهند و گرفتار این خطا نیستند که افراد یک مسالهاى را ایجاد مىکنند. خداى تبارک و تعالى از اول با شما بوده است که شما در صحنه باشید و انشاءالله هستید و خواهید بود، خداى تبارک و تعالى شما را پشتیبانى مىکند و شما قوى خواهید بود. قواى مسلحه ما در جبهه هاى جنگ باید توجه کنند که آنها براى خدا مىجنگند نه براى رئیس جمهور و براى نخست وزیر و براى دیگران، آنها دل را قویتر کنند و هر چه اشخاص فاسد به این کشور صدمه وارد مىکنند، آنها قویتر در مرکز خودشان مشغول به مجاهده و مبارزه باشند. گمان نکنید که اینها از روى قدرت یک همچو کارهایى را انجام مىدهند. یک بمب در یک جا منفجر کردن، یک بچه 12 ساله هم مىتواند او را بگیرد یک جایى بگذارد و خود او منفجر بشود، این قدرتى نیست، این کمال ضعف است. من ابن ملجم را از اینها مردتر مىدانم براى این که او آمد و در حضور مردم کار خودش را کرد و خداوند او را لعنت کند، و اینها آن مردانگى آن نامرد را هم ندارند و به طور دزدى یک کارى انجام مىدهند و خودشان را اصلا ظاهر نمىکنند. اینهایى که از اینجا فرار کردند و از خارج دستور مىدهند که مردم را اقتیال کنند و به طور دزدکى بکشند، اینها تز نامردهاست. ** رمز پیروزی صبر و ایستادگی است من امیدوارم که کشور ما به همان طورى که در مقابل همه قدرتها ایستاد و ایستادگى کرد و زن و مردش و جوان و پیرمردش و بچه و بزرگش در مقابل، مشتها را گره کرد و ایستاد و قدرتهاى بزرگ را از مملکت راند و به جهنم فرستاد، انشاءالله الان هم در صحنه هستند و همه اینها ایستادهاند، در مقابل این طور گرفتاریها صبر مى کنند و منطق آنها این است که ما از خدا هستیم و به سوى خدا مىرویم. ما که از خدا هستیم، همه چیز ما از خداست، در راه خدا داریم صرف مىکنیم و باکى نداریم و این طور نیست که گمان کنیم که از اینجا که رفتیم دیگر خبرى نیست .آنها باید بترسند که قیامت را هم در همین جا خیال مىکنند هست، بعثت را هم منکر هستند. ** برای ادامه راه باید انسجام و حضور داشته باشیم آنها باید بترسند که مرگ حیوانى را بر مرگ انسانى ترجیح مى دهند. اما جوانهاى ما و سردمداران ما که براى شهادت حاضر و آغوش را باز کردند براى شهادت، اینها باکى از شهادت ندارند و ملت ما از این شهادتها بسیار دیده است و در این چند ساله اخیر صدها شهید داده و هزاران شهید و هزاران معلول و پایدار ایستاده است و امثال این آقایان که شهید شدهاند، در عین حال که در نظر ما بسیار ارجمند هستند، لکن آنها پیش خدا رفتند و ما به جاى آنها اشخاص داریم مکتبى، انسانى که به شهادت فکر مى کند و داوطلب شهادت است. من امیدوارم که ملت ما انسجام خودش را بیشتر کند و در صحنه بیشتر از سابق حاضر باشد و امثال این تفالههایى که ماندهاند از رژیم سابق و از اشخاصى که فرار کرده اند، اینها را انشاءالله با نظارت خودشان و با نظر خودشان هر جا دیدند معرفى کنند و قواى انتظامى و نظامى ما و خصوصا شهربانى بیشتر قیام کند به امر انتظامات و نظام و سایر چیزها و امیدوارم که شما پیروز باشید و شما پیروز هستید«. والسلام علیکم و رحمة الله انتهای پیام/ 161
[ دوشنبه 8 شهریور 1395 ] [ 1:04 PM ] [ مهدی گلشنی ]
[ نظرات0 ]
به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، همایش مداحان و مدیران مذهبی هیئتهای استان تهران و شهرستان ری به همت سازمان بسیج مداحان تهران با حضور حججالاسلام سید حسین مومنی، محمود ابوالقاسمی، شاهچراغی مسئول ستاد اجرایی نماز جمعه و سید احمد صفیری شهردار شهر ری و با حضور مداحان پیشکسوت، نخبگان و جوانان شهرستان ری برگزار خواهد شد. منبع: تسنیم
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
نمایش تلفیقی با موضوعیت شهید هاشمی و شهدای مدافع حرم، اجرای برنامه خنده های جنگ، رونمایی از آهنگ کهفالعظیم و تقدیر از خانواده شهید و برش نمادین کیک تولد از جمله برنامههای این یادواره است.
سردار شهید علی هاشمی متولد سال 1340 در شهر اهواز معروف به «سردار هور» از فرماندهان دفاع مقدس که یکی از طراحان عملیات خیبر و عملیات بدر بود. زندگی در جنگ مرحله نوینی از دوران پرتلاطم حضور شهید هاشمی, اوج ایثار و رشادت او در شناساییهایش نمایان بود، آنچنان که تمام طرح های عملیاتی اش را با تعداد اندکی نیرو با موفقیت به انجام میرساند.
با گسترش محورهای عملیاتی، حاج علی تیپ 37 نور را در محور حمیدیه تشکیل داد و پس از عملیات بیت المقدس توانست سپاه بستان و هویزه را تشکیل دهد. وی پس از تشکیل قرارگاه «نصرت» و ارائه طرح کلی عملیات خیبر و بدر، مسؤولیت سپاه ششم امام جعفر صادق (ع) را عهده دار شد که حاصل آن سازماندهی 13 یگان رزمی و پشتیبانی در استان خوزستان بود.
سرانجام قرارگاه نصرت در محاصره دشمن قرار گرفت و تعدادی از نیروهای اسلام به اسارت نیروهای بعثی درآمدند و علی هاشمی چهره محبوب و خندان عرصه های عشق و ایمان سرانجام در سال1367 به آسمان پیوست و نامش ستاره درخشانی شد بر تاریک تاریخ ملت ایران تا نسل فردای ایران راه درست زیستن را از او بیاموزند.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
ادامه مطلب
این همایش که امسال چهارمین سال برگزاری آن است، چهارشنبه 10 شهریورماه از نماز مغرب و عشا در حسینیه پیروان شهدای کربلا برگزار میشود.
ادامه مطلب