دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

روزشمار دفاع مقدس (29 فروردین)

29 فروردین 1396 خورشیدی برابر با 20 رجب 1438 هجری و 18 آوریل 2017 میلادی

کد خبر: ۲۳۵۳۲۳

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۶ - 18April 2017

روزشمار دفاع مقدس (29 فروردین)

رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی (29 فروردین)

• حماسه‌آفرینی ناوچه قهرمان «جوشن» در خلیج فارس (1367 ه.ش)

• شهادت شهید اسماعیل افراسیابی (1367 ه.ش)

• روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:41 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

آشنایی با اولین شهدای لشکر 77 ثامن الائمه (ع)

لشکر 77 پیروز ثامن الائمه (ع) بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در جریان حرکت‌‌های تجزیه‌طلبانه دشمنان در منطقه ترکمن صحرا و کردستان و همچنین دفاع مقدس جمع زیادی از نیروهای دلاور خود را تقدیم اسلام و انقلاب کرد.

کد خبر: ۲۳۵۸۳۵

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۰ - 18April 2017

به گزارش دفاع پرس از مشهد، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نا آرامی‌ های قومی در شهرهای گنبد و تربت جام با تدبیر مسئولان و حضور به موقع واحدهایی از لشکر 77 خراسان و نیروهای انتظامی فرونشست. سال 1358 نیز یگان‌هایی از لشکر خراسان برای مبارزه با عناصر ضد انقلاب و تجزیه‌طلب استان کردستان اعزام شدند. همچنین در واقعه طبس، لشکر 77 خراسان با اعزام نیرو به محل فرود نیروهای آمریکایی، ضمن جلوگیری از مراجعت مجدد آنها، تمام تجهیزات باقی‌مانده را جمع‌آوری و به مبادی مربوطه تحویل داد.

در آخر شهریور سال 1359 و با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، نیروهای لشکر 77 خراسان برای مقابله با تجاوزات دشمن به مناطق غرب و جنوب غرب کشور اعزام شدند. این ماموریت حدود دوازده سال به طول انجامید که هشت سال از آن با درگیری و جنگ مستقیم همراه بود و چهار سال آخر آن، با وضعیت نه جنگ و نه صلح در حال حراست از مرزهای کشور سپری شد.

لشکر 77 خراسان در طول سال­های دفاع مقدس در بیشتر عملیات­‌ها حضور فعال یا پشتیبانی‌کننده داشت که موثرترین آنها اجرای عملیات ثامن‌الائمه (ع) بود. عملیاتی که منجر به شکست حصر آبادان شد.

این لشکر در سال‌های دفاع مقدس 5367 نفر از پرسنل خود را تقدیم اسلام و انقلاب کرد که پیکر مطهر 280 تن از این شهدا بازنگشت.

لشکر 77 خراسان 15 هزار و  949 جانباز و 2 هزار و  865 آزاده نیز در کارنامه زرین خود دارد.

به مناسبت فرارسیدن 29 فروردین سال روز ارتش جمهوری اسلامی با سه تن از اولین شهدای این لشکر آشنا خواهیم شد.

اولین شهید لشکر 77 در مبارزه با ضد انقلاب

از اوایل اسفند 1357 عناصر ضد انقلاب در شهر گنبد، حزبی به نام «ستاد خلق ترکمن» تشکیل داد، نقاط مختلف شهر را سنگر بندی کردند. بیشتر اعضای این ستاد از افراد غیر ترکمن و غیر بومی تشکیل شده بود که اهداف تجزیه‌طلبانه در سر داشتند.

به همین سبب، با پیشنهاد دولت موقت و تصویب حضرت امام خمینی (ره)، به ستاد مشترک ارتش که در آن‌روزها «ارتش ملی اسلامی» خوانده می‌ شد، دستور داده شد تا با اعزام نیروهای لشکر 77 خراسان به منطقه گنبد و ترکمن صحرا و تشکیل «ستاد تامین» در پادگان گنبد، کنترل شهر را به دست گرفته و امنیت را به منطقه بازگرداند.

با صدور این فرمان، روزدهم فروردین 1358 یک گروهان سوار زرهی به عنوان یگان پیشرو عازم گنبد شد و در مواضع خود مسقر گردید.

روز 12 فروردین 1358 گروهبان یکم وظیفه سید رضا شمسایی جمعی خدمات تیپ لشکر77 خراسان مستقر در بجنورد در درگیری با عناصر ضدانقلاب بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید. ترکمن های محلی، پیکر این شهید والامقام را در قبرستان ترکمن‌ها دفن کردند؛ تا آنکه 9 روز بعد با راهنمایی خود آنان، پیکر شهید شمسایی پس از نبش قبر، تحویل خانواده اش شد. یک روز بعد از شهادت گروهبانیکم شمسایی، سرباز میرزا محمد حسینی معصوم جمعی گروهان دوم گردان 134 تیپ 3 مشهد نیز درگنبد به شهادت رسید.

آشنایی با اولین شهدای لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) 

 

اولین شهید لشکر77 در کردستان

از اوایل سال 1358 شهرهای مختلف استان کردستان دچار آشوب و فتنه گروه های تجزیه طلبی شد که قصد داشتند پادگان ارتش را تصرف نموده و اسلحه و مهمات آنجا را غارت کنند.

اولین یگانی که از لشکر77 خراسان به مناطق نا آرام شهرهای مهاباد، بانه و کامیاران اعزام شد،گردان 129 به فرماندهی سرگرد سید کاظم نسطورفر بود که در 13 اردیبهشت 1358 در این منطقه مستقر شد.

اولین شهید لشکر خراسان در منطقه کردستان، گروهبان یکم پایور احمدشعبانی است که به همراه گردان 129 تانک به فرماندهی سرگرد شهید سید کاظم نسطورفر به مناطق نا آرام کردستان اعزام و در شهر مهاباد مستقر شد.

در این ماموریت، شش نفر از کارکنان گردان در اولین ماه حضور در کردستان به شهادت رسیدند که اولین آنها، گروهبان یکم احمدشعبانی کلاته بودکه در 23 اردیبهشت 1358 به شهادت رسید.

آشنایی با اولین شهدای لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) 

 

اولین شهید لشکر در جنگ با عراق

یگان­ های اعزامی لشکر 77 خراسان از اوایل مهرماه 1359 با استقرار در مناطق عملیاتی، مانع ادامه پیشروی دشمن شدند. یکی از این یگانها، گردان 291 تانک بود که در دزفول و سر پل ذهاب مستقر گردید.

روز 14 مهر 1359 آتش تهیه سنگین دشمن بر روی مواضع رزمندگان ایرانی آغاز شد و در تبادل آتش، استوار یکم امرالله غلامزاده فرمانده تانک،جمعی گردان 241 تانک مورد اصابت ترکش خمپاره قرارگرفت و به شهادت رسید و نام او به عنوان نخستین شهید پایورلشکر 77 خراسان در جنگ با ارتش بعث عراق ثبت شد.

آشنایی با اولین شهدای لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:41 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

معرفی چهار فرمانده شهید لشکر 77 ثامن الائمه (ع)

به مناسبت فرارسیدن 29 فروردین سالروز نام‌گذاری این روز به نام «روز ارتش جمهوری اسلامی ایران» توسط حضرت امام (ره) اشاره‌ای گذرا به زندگی‌نامه چهار فرمانده گردان شهید لشکر 77 ثامن الائمه (ع) خواهیم داشت.

کد خبر: ۲۳۵۸۳۴

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶ - 18April 2017

به گزارش دفاع پرس از مشهد، پس از پیروزی انقلاب، در شرایطی که دشمنان کمین کرده انقلاب و به تبعیت از آنان دوستان ناآگاه، نغمه شوم و خطرناک انحلال ارتش را سر داده بودند  و ارتش در حساس‌ترین شرایط حیات خود قرارگرفته بود، امام خمینی (ره) به عنوان بزرگترین حامی ارتش پای در میدان نهاد و نقشه شوم دشمنان انقلاب را نقش بر آب کرد و طی پیامی، با قاطعیت هرچه تمام‌تر، ضرورت حفظ ارتش را اعلام و در جهت انسجام، یکپارچگی و وحدت ارتش، فرمان تاریخی و مهمی را صادر فرمودند و روز 29 فروردین را روز ارتش نامگذاری کردند.

به همین مناسبت اشاره ­ای گذرا به زندگی‌نامه چهار فرمانده گردان شهید لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) خواهیم داشت.

شهادت تولدی دیگر

امیر شهید پرویز حبرانی، چهارمین فرزند خانواده حبرانی درسال 1314در شهرستان قوچان دیده به جهان گشود. در دوران تحصیل همیشه جزو شاگردان ممتاز و با هوش بود، که به همین خاطر وارد دانشکده افسری شد.

شهید حبرانی قبل از پیروزی انقلاب به محافل و مجالس مذهبی رفت و آمد زیادی داشت که به دلیل برخورداری از روحیه اسلامی و انقلابی در چندین مورد به علت مخالفت با فرماندهان ارتش، به چند سال زندان وتوقیف درجه محکوم شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی با تلاش و پشتکار به ادامه خدمت خود در ارتش ادامه داد. با شروع جنگ، آرزو و خواسته قلبی او، در مورد حفظ ناموس، میهن اسلامی ‌و نهایتاً شهادت، او را به سوی جبهه​های جنگ سوق داد. به جبهه رفت و فرماندهی گردان را بر عهده گرفت و در‌ بیشتر مناطق نبرد هم به ‌دلیل تکلیف و هم علاقه حضور مؤثری داشت.

او همرزمانش را در کنار ایثار و مقاومت به دینداری و تقوا سفارش می‌کرد و در حالی‌ که شهادت را تولدی دوباره قلمداد می‌کرد به همسرش ‌این چنین سفارش کرد: «نبودنم نباید در زندگی شما تغییری ایجاد کند؛ بلکه فرزندان‌مان را با فکر و تربیت اسلامی ‌پرورش بده و برای موفقیت آن‌ها در اجتماع و امر تحصیلات از هیچ کوششی دریغ نکن.»

سرانجام پس از ماه​ها مبارزه و انتظار، پرویزحبرانی در حالی که فرماندهی گردان 110 پیاده لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) را بر عهده داشت در هشتم مهرماه 1360 سلحشورانه درعملیات ثامن الائمه(ع) شرکت جست و در محورآبادان-ماهشهر مورد اصابت مستقیم گلوله دشمن قرارگرفت و به درجه والای شهادت دستیافت و درگلزار شهدای خواجه ربیع مشهد آرام گرفت.

نگاهی گذار به زندگینامه چهار فرمانده شهید لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) 

خدمت برای انقلاب اسلامی ارزش دارد نه طاغوت

امیر شهید محمود منظم تولایی در تاریخ دوم اردیبهشت ماه سال 1314 در مشهد مقدس بدنیا آمد . وی در ده سالگی پدر خود را ازدست داد . دوران ابتدایی را تا کلاس چهارم گذراند و بعد از آن بدلیل اینکه در چاپخانه کارمی کرد، تحصیل خود را به صورت شبانه و تا کلاس سوم راهنمایی و اخذ مدرک سیکل ادامه داد .

شهیدمنظم تولایی در پانزده سالگی به عنوان سرباز پیمانی وارد ارتش شد، سپس در 24 سالگی به دانشکده افسری راه یافت. دراین دوره جزو بهترین دانشجویانی بودکه با موفقیت دانشکده را با مدرک لیسانس به پایان برد .

وی در33 سالگی با خانم منیره السادات سیده موسوی مشهدی ازدواج کرد و زندگی مشترک آنها 12 سال و چند ماه به طول انجامید که ثمره این ازدواج چهار فرزند به نام ­های مهرداد (1348)، مهرناز (1349)، مهران( 1352) و مونا ( 1359 ) به دنیا آمده است.

در دوران انقلاب- به خصوص در روزهای آخر سعی می­ کرد، از درگیری نیروهای ارتش با مردم و ایجاد خونریزی جلوگیری کند. با وجود اینکه در زمان پیروزی انقلاب- سی سال در خدمت ارتش بود و می­ توانست بازنشسته شود ولی حاضر به این امر نشد و می­ گفت:حالا خدمت برای ارتش و دفاع از میهن ارزش دارد، نه زمان طاغوت.

او از همان نخستین روزهای جنگ به عنوان یک فرمانده مسئول و نظامی متعهد، در فکر رفتن به جبهه بود و حضور در جبهه را به عنوان یک وظیفه برای خودش می­دانست .

مسئولیت شهید منظم تولایی در جبهه، فرماندهی گردان 129 پیاده جمعی لشکر ۷۷ پیروز ثامن الائمه(ع) بود.

شهید محمود منظم تولایی در تاریخ بیست و نهم آذر ۱۳۵۹ در منطقه عملیاتی جنوب- در درگیری با ارتش متجاوزعراق، به شهادت رسید .

پیکر مطهر شهید تولایی بعد از انتقال به مشهد، در حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد .

نگاهی گذار به زندگینامه چهار فرمانده شهید لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) 

فرزندم فدای خاک وطنم

امیر شهید سید کاظم نسطورفر در پنجم شهریور ماه سال 1314 در شهرستان رشت به دنیا آمد. در دوران کودکی بر اثر حادثه ای والدین خود را از دست داد، اما به مدد هوش و استعداد سرشارش، توانست بر مشکلات غلبه کند و تحصیلاتش را با کسب نمرات عالی تا سطح فوق دیپلم ادامه دهد.

او در سال­های تحصیل خود از مطالعه کتب غیر درسی غافل نبود و اغلب به کتاب های مذهبی علاقه داشت.

به دلیل علاقه اش به ارتش و با هدف خدمت به وطن، وارد دانشکده ­ی افسری شد و پس از گذراندن آموزش­ های لازم، در نیروی زمینی مشغول به خدمت شد.

با شروع انقلاب، از طرفداران راه و هدف امام خمینی(ره) بود و اعتقاد داشت که رژیم شاهنشاهی کاری جز ظلم بر این مردم ندارد.

در اوایل سال 1357 در منطقه­ ی خدمت خود (شهرستان سرپل ذهاب ) چندین بار به خاطر مسائل اسلامی و اعتقادات انقلابی اش با افسران ما فوق خود درگیر شد و مدتی در بازداشت به سر برد.

از دیگر خصوصیاتی که در وجود وی متبلور بود، روحیه ی مبارزه، شجاعت و فداکاری بود.

در زمان پیروزی انقلاب اسلامی، او درجه سرگردی داشت و معاون گردان 129 از تیپ قوچان، لشکر 77 پیروز خراسان بود. با شروع شورش ­های ضدانقلاب در کردستان، برای سرکوبی ضدانقلاب به آن منطقه اعزام شد. طی سه ماه درگیری، یکبار مجروح شد و پس از بهبودی دوباره به شهر«بانه» برگشت و درسمت فرماندهی پادگان بانه به مبارزه با گروه های ضد انقلاب ادامه داد.

پس از آغاز جنگ تحمیلی ماموریت حرکت به سمت آبادان به او ابلاغ شد. دوست شهید می­ گوید: «پس از ابلاغ ماموریت به او، شب در منزل ما میهمان بود موقع خوردن شام رو به ما کرد و با خنده گفت: این شام آخر ما در منزل شماست، مثل شام آخرمسیح».

او مدتی بود که آرتروز گردن داشت، به طوری که پیوسته گردنش بسته بود و از درد شدید می­ نالید. دوست دیگری( که مهمان ما بود) رو به شهید نسطورفر کرد و گفت: شما که به خاطر ناراحتی گردن معذور هستید، بروید پیش پزشک لشکر، حتما ًمعاف خواهید شد. شهید با شنیدن این حرف ها به یکباره گریه ای شدید را شروع کرد که برای همه ما تعجب آور بود و بعد با احساس تمام گفت: به خاطر وطنم حاضرم صدها جان بی ارزش خود را فدا کنم. همان شب از او پرسیدم: اگر این جنگ طولانی شود، آیا حاضری دخترت مریم را که بسیار هم دوستش داری به جبهه برود و بجنگد؟ خیلی باصلابت پاسخ داد: صدها هزار مریم و مریم ها فدای یک سانتیمتر از خاک وطن و ادامه داد، اگر مملکت مورد تجاوز قرارگرفت و کشوری به کشور دیگر مسلط شد، ناموس، دین، شرف و آبرو و خلاصه هیچ چیز امنیت نخواهدداشت. آن شب او در وجود همه ما روح سلحشوری، وطن پرستی و حدیث«حب الوطن من الایمان»را زنده کرد.»

شهید نسطورفر در 19 دی­ماه 1359 در ایستگاه سوم آبادان بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید. وی در زمان شهادت مسئولیت فرماندهی گردان 129 پیاده از لشکر 77 پیروز خراسان را بر عهده داشت.

نگاهی گذار به زندگینامه چهار فرمانده شهید لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) 

او متفاوت تر از دیگران بود

در سال 1317 در خانواده متدین و با ایمان عباسی، کودکی پا به عرصه گیتی گذاشت که نام او را فرامرز نهادند.

دروس ابتدایی و دبیرستان را با موفقیت به پایان رساند و موفق به اخذ مدرک دیپلم شد.

در سال 1339 با ورود به دانشکده افسری به استخدام ارتش در آمد و در سال 1343 در لشکر 77 خراسان منتقل و مشغول انجام وظیفه شد.

وی در12 تیرماه 1347 ازدواج کرد و تشکیل خانواده داد که ثمره آن دو فرزند دختر و پسر است.

با توجه به اینکه در آن زمان جو خدمت در ارتش به گونه­ ای بود که افراد متدین و متعهد راهی برای پیشرفت نداشتند ایشان به نحوی عمل می­نمودکه ضمن رعایت مقررات، مُبلغی خوب و مؤثر برای همرزمانش باشد . تمامی کسانی که با او هم خدمت بودند یک دل و یک صدا معتقد به این بودند که ایشان با همه متفاوت است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با شروع جنگ تحمیلی، رسالت خود را حضور در جبهه دانست و در منطقه عملیاتی جنوب در کنار رزمندگان لشکر 77 پیروز ثامن­الائمه(ع) به دفاع از آرمان های اسلام وانقلاب مشغول شد.

شهید فرامرز عباسی که به تازگی به درجه سرگردی نائل شده بود، آنچنان رشادتی از خود نشان داد که در همان ابتدای جنگ تعداد زیادی از مزدوران بعثی را به خاک سیاه نشاند و به خاطر همین شجاعت و رشادتی که از خود نشان داد از سوی فرماندهی مورد تشویق قرار گرفت.

امیر شهید فرامرز عباسی سرانجام درتاریخ 21 اردیبهشت ماه 1360در حالی که در منطقه عملیاتی آبادان، فرماندهی گردان 104 پیاده لشکر 77 پیروزثامن الائمه (ع) را بر عهده داشت، بر اثر اصابت ترکش خمپاره دشمن بعثی، شربت شهادت نوشید و دعوت حق را لبیک گفته و به لقاالله پیوست. پیکر مطهرش پس از تشییع در مشهدمقدس در جوار امام هشتم حضرت علی‌ابن­ موسی‌الرضا(ع) و در حرم مطهر به خاک سپرده شد.

نگاهی گذار به زندگینامه چهار فرمانده شهید لشکر 77 پیروز ثامن الائمه(ع) 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:41 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

رمز عملیات

«اقتصاد‌مقاومتی؛ تولید و اشتغال» رمز عملیات تقابل با قدرت‌هاست. این رمز و فرمان در نوروز زیبای طبیعت، از سوی فرمانده معظم کل قوا صادر شده و اگر تمام و کمال دنبال شود، دشمن را از هرچه کارشکنی در حوزه اقتصادی برای به زانو درآوردن ملت بزرگمان مأیوس‌تر خواهد کرد.

کد خبر: ۲۳۵۸۸۳

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۶ - 18April 2017

رمز عملیاتبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی در یادداشتی نوشت:

 

از روزهای نخستین شکل گیری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مشخص شدن زاویه نظام با اهداف و منافع غرب و استکبار جهانی، انواع تهدیدها و مشکل‌سازی‌ها از سوی دشمن تدارک دیده شد. آنها از این‌که منافعی از این سرزمین زرخیز به دست بیاورند، مأیوس شده بودند، اما کنجکاو بودند که بدانند ساختار به‌شدت وابسته پیشین، چگونه خواهد توانست روی پای خود بایستد و آنها را به مدد نطلبد، اما نگاه نظام به درون بود، دست روی زانوان خودش گذاشت، یاعلی(ع) گفت و پیش رفت.

دشواری‌ها بسیار بود، اما ظرفیت داخلی نظام فراتر و سترگ‌تر از همه مشکلات، می‌توانست دست‌گیر نظام باشد و از آن همه وابستگی‌های دست و پاگیر، رهایمان کند. توطئه پشت توطئه، تحریم، جنگ، قطع‌نامه‌های مغرضانه و... همه را به مدد همان اندوخته همتمان پشت سر گذاشتیم و هرروز جلوتر رفتیم. بی‌اغراق تبدیل به قدرتی منطقه‌ای شدیم و دشمن، بر شدت عملش افزود. مگر می‌شود جنگی باشد و دست به دامان ابرقدرت‌ها نشد؟! این در مورد ایران رخ داد و پیروز میدان هم، این سو، ملتی بود که رویاروی هر دو جبهه شرق و غرب، «نه شرقی، نه غربی» گفته و جنگیده بود.

در این مدت، نظام ثبات چشمگیری یافت، دانشگاه‌هایمان رونق گرفت، صنعتمان گام‌های بلندی برای خودکفایی برداشت و... البته پیشقراول نظام در همه این موفقیت‌ها، ارتش و نیروهای مسلح بودند که به این «ساخت درونی قدرت»، یعنی ایمان، تعهد و توان داخلی باور داشتند و تحریم صددرصدی و تقابل همه‌جانبه را تحمل کرده بودند و اطمینان و دعای خیر امام و امت را بدرقه راهشان می‌دیدند.

ارتش‌ها عموما از ساختاری بیش‌فناورانه(های‌تک) برخوردارند و پیشرفته‌ترین تجهیزات دنیا در همین ساختار بیش‌فناورانه به کار گرفته می‌شود؛ از هواپیماهای مافوق صوت گرفته تا ناو و زیردریایی، تانک و بالگرد، تجهیزات ارتباطی و مخابراتی، رادار و موشک و مین و... با سرعت تغییر و به‌روزرسانی فو‌ق‌العاده سریع در این حوزه حضور و الزام به کاربست دارند. این یعنی ارتش، باید همان‌طور که وابستگی‌های پیشین در حد فناوری‌های گذشته را از خود می‌زدود، خود را همگام با تحولات جهانی این حوزه، بهینه می‌کرد و همزمان، برآیند این تلاش‌ها را در صحنه جنگ هم به کار می‌بست.

با همه اینها ساختیم و متحول شدیم و پیش آمدیم؛ آن‌قدر که دشمن بیش از گذشته هراسان شود و مستقیم به جنگمان بیاید. نبرد و رویارویی ناجوانمردانه ناوگان غرب با نیروی دریایی ارتش، مظهر و نمونه آشکار این تقابل بود، اما نتیجه‌اش، با وجود شهادت جمعی از رزمندگان ایثارگر ارتش، بی‌نظیر بود. سبلانِ مجروح این نبرد، باز هم از آب سر برآورد، جماران، با تجربه به دست آمده از همین اقدام، در خلیج‌فارس شکل گرفت و باز هم ققنوس ماندیم؛ با هیبت و قدرت والاتر و بالاتر.

 

تانک‌ها و تجهیزات روزآمد نیروی زمینی، رادارها و موشک‌های فوق‌العاده دقیق پدافندی، صاعقه و آذرخش و قاهر و شاهر و باهر و... هرچه را که از بن‌مایه توانستن بود، سرودیم و پیروزمندانه برای دشمن رجز خواندیم؛ چون توان خودمان را باور داشتیم و از همان بهمن 1357 و حتی قبل‌تر از آن با ولایت محشور بودیم.

امروز، این همه خواستن و این همه توانستن، می‌تواند الگوی موفقی برای بخش‌های مختلف صنعت و اقتصاد کشور باشد و البته قدرت و صلابت دستگاه دیپلماسی کشور را در فضای گفتمان‌های سیاسی بهتر و بیشتر فراهم کند. این ساخت درونی قدرت، می‌تواند حرارت صدای سیاستمدارانمان را بیشتر کند و آتش به جان رقیبانمان بریزد و البته همه اینها در پرتو رهبری و فرماندهی کارآمد محقق می‌شود؛ جایی که رهبری هوشمندانه و تدابیر دوراندیشانه فرمانده معظم کل قوا،‌ ارکان قدرت و استحکام را به‌خوبی در کنار هم سامان داده‌ و دورنمای روشن‌ترِ نظام را ترسیم و ابلاغ کرده‌اند.

سرباز و رزمنده، با افتخار به خواسته مرادش لبیک می‌گوید و گام در میدان رزم می‌گذارد. امروز همه اقشار ملت،‌ سربازان این میدان رزم هستیم؛ «اقتصاد‌مقاومتی؛ تولید و اشتغال» رمز عملیات تقابلمان با قدرت‌هاست. این رمز و فرمان در نوروز زیبای طبیعت، از سوی فرمانده معظم کل قوا صادر شده و اگر تمام و کمال دنبال شود، دشمن را از هرچه کارشکنی در حوزه اقتصادی برای به زانو درآوردن ملت بزرگمان مأیوس‌تر خواهد کرد.

 

کافی است کمی بیشتر به ساخت درونی نظام و سرمایه‌های ارزشمند آن توجه شود و فرصت‌های نفوذ و تحریم و... از دشمن سلب شود. بازهم تکرار می‌کنیم که فرمان اقتصادمقاومتی، از همه ارکان نظام می‌خواهد که اقتصاد را برای «در خدمت مقاومت قرار گرفتن» تقویت کنند. اقتصادمان را تقویت کنند، مقاومت با ما. روز ارتش و گرامیداشت حماسه‌آفرینی‌های نیروی زمینی قهرمان را به رهبر معظم انقلاب و همرزمان و همکارانمان تبریک و تهنیت می‌گوییم.

 

منبع: روزنامه جام جم 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:40 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

تندیس شهید مدافع حرم در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین رونمایی شد

در حاشیه‌ برگزاری مراسم پنجمین روز درگذشت حضرت آیت‌الله باریک‌بین، از تندیس شهید مدافع حرم «عباس آسمیه» رونمایی شد.

کد خبر: ۲۳۵۹۲۷

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۷ - 18April 2017

از تندیس شهید مدافع حرم در دانشگاه آزاد قزوین رونمایی شد

به گزارش دفاع پرس از قزوین، در حاشیه‌ برگزاری مراسم پنجمین  روز درگذشت عالم ربانی حضرت آیت‌الله باریک‌بین، از تندیس شهید مدافع حرم «عباس آسمیه» که در جوار مزار دو شهید گمنام دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نصب شده است، با حضور خانواده‌ شهید آسمیه، فریدون همتی استاندار قزوین و سایر مسوولان رونمایی شد.

همچنین در این مراسم حاضران با حضور بر مزار شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، قرائت فاتحه و تقدیم گل، با آرمان‌های شهدا تجدید بیعت کردند.

شهید عباس آسمیه از دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین بود که در دفاع از حریم آل‌الله به مقام والای شهادت نائل آمد.

انتهای پیام/ 151 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

زندگی‌نامه شهید عباسعلی قلی‌زاده حمیدی

شهید عباسلعی قلی‌زاده حمیدی از شهدای هوانیروز در دفاع مقدس و مزارش در گلزار شهدای دره‌گز خراسان است.

کد خبر: ۲۳۵۹۶۷

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱ - 18April 2017

زندگینامه شهید عباسعلی قلی‌زاده حمیدیبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، شهید سروان عباسعلی قلی‌زاده حمیدی از نیروهای فنی زمینی هوانیروز بود، که تولدش در روستای خیرآباد شهرستان قوچان می‌باشد. در سال 1354 با تحصیلات ششم ابتدایی در هوانیروز استخدام شد و پس از گذراندن دوره آموزش نظامی به درجه گروهبان سومی رسید و با شغل راننده خودرو سنگین در هوانیروز کرمانشاه به کار پرداخت.


درجه‌دار حمیدی از نیروهای مؤمن و زحمت‌کش هوانیروز بود که وظیفه سوخت‌رسانی به بالگردهای هوانیروز در مناطق عملیاتی جنگ را بر عهده داشت. حرفه او از خطرناک‌تین مشاغل هوانیروز بود که در زیر باران گلوله به مقابله خطر آتش‌سوزی و انفجار می‌شتافت و با تغذیه سوخت بالگردها امکان پرواز آنها را فراهم می‌ساخت. آخرین مأموریت او در غرب کشور رقم خورده است. در تاریخ 61.6.21 درجه‌دار حمیدی همراه با گروهبان یکم شعبانی سهرابی مأموریت می‌یابند با یک تانکر سوخت به منطقه مأموریتی هوانیروز در غرب بروند که تانکر آنها در منطقه عملیاتی اسلام‌آباد به قلاچه دچار سانحه می‌شود و درجه‌دار قلی‌زاده حمیدی به شهادت می‌رسد.

منبع: راهیان معراج


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پیکر مطهر یک شهید مدافع حرم در کاشان تشییع می‌شود

مراسم تشییع پیکر پاک شهید مدافع حرم «علیرضا رحیمی» پنجشنبه 31 فروردین‌ماه در کاشان برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۳۵۹۵۱

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۸ - 18April 2017

به گزارش دفاع پرس از کاشان، مراسم تشییع پیکر پاک و مطهر شهید مدافع حرم «علیرضا رحیمی» پنجشنبه 31 فروردین‌ماه ساعت 8:300 صبح از سپاه کاشان به سمت میدان کمال‌الملک تشییع و سپس در قطعه شهدای مدافع حرم گلزار دارالسلام  این شهر به خاک سپرده می‌شود.

همچنین مراسم وداع با پیکر مطهر این شهید گرانقدر شامگاه چهارشنبه 30 فروردین‌ماه بعد از نماز مغرب و عشاء در پایگاه مقاومت بسیج شهید هاشمی‌نژاد واقع در میدان شهید اردهال کاشان برگزار می‌شود.

مدافع حرم «علیرضا رحیمی» برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) در نبرد با تروریست‌های تکفیری داعش در سوریه به شهادت رسید.

برگزاری مراسم تشییع پیکر شهید «علیرضا رحیمی» 

انتهای پیام/ 151


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:38 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

ثبت ملی 5 یادمان دفاع مقدس در غرب کشور

در آستانه فرا رسیدن سالروز عملیات بازی دراز 5 یادمان دفاع مقدس استان كرمانشاه به ثبت ملی ميراث فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس رسيد.

کد خبر: ۲۳۶۰۱۱

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۶ - 18April 2017

ثبت ملی 5 یادمان دفاع مقدس در غرب کشور

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، با هماهنگی و توافق ستاد مرکزی راهیان نور کشور با سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، پنج یادمان دفاع مقدس استان كرمانشاه به ثبت ملی ميراث‌فرهنگي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس  رسيد.

بر این اساس و در اجراي بند (ج) ماده واحده قانون تشكيل سازمان ميراث‌فرهنگي كشور مصوب 1364 و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان ميراث‌فرهنگي كشور مصوب 1367 مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غير منقول فرهنگي تاريخي كشور و طبق دستورالعملی از سوی معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگی، صنايع دستی و گردشگري كشور؛ 5 يادمان دفاع مقدس استان كرمانشاه در فهرست آثار ملي ميراث‌فرهنگي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس ثبت رشد.

طبق این دستورالعمل محوطه يادمانی عمليات مطلع الفجر به شماره 23، محوطه يادمانی عمليات بازي دراز به شماره 24، يادمان شهدای پاوه به شماره 25، محوطه يادمانی شهيد شيرودی به شماره 26 و محوطه يادمانی عمليات شهدای مرصاد به شماره 27 طی تشريفات قانونی لازم در مورخ 14 اسفند ماه 1395 در فهرست ميراث فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به ثبت رسيدند.

گفتنی است آثار مذكور تحت تولیت و نظارت ستاد مركزی راهيان نور کشور است و هر گونه دخل و تصرف يا اقدام و عملياتی كه منجر به تخريب يا تغيير هويت آن شود برابر مواد 558 لغايت 569 از كتاب پنجم قانون مجازات های اسلامی، تعزيرات و مجازات های بازدارنده، جرم محسوب مي شود و مرتكب، مشمول مجازات‌های قانوني خواهد شد و هرگونه فعالیت عمرانی، مرمت و بازسازی این آثار صرفاً با تأييد و نظارت ستاد مرکزی راهیان نور کشور خواهد بود.

 

انتهای پیام/ 141 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:38 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پیش بینی حضور 25 هزار زائر در سالروز عملیات «بازی دراز» در کرمانشاه

سردار سلیمانی گفت: 25 هزار زائر راهیان نور در سالروز عملیات بازی دراز، به ارتفاعات این یادمان صعود می‌کنند.

کد خبر: ۲۳۶۰۲۴

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۷ - 18April 2017

پیش بینی حضور 25 هزار زائر در سالروز عملیات «بازی دراز» در کرمانشاه

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، سردار یعقوب سلیمانی دبیر قرارگاه راهیان نور سپاه و بسیج با اشاره به برگزاری ویژه برنامه عملیات بازی دراز در کرمانشاه اظهار داشت: همزمان با سالروز عملیات بازی دراز صعود سراسری آحاد مختلف مردم به ارتفاعات بازی دراز کرمانشاه  صورت می گیرد.
 
وی با اشاره به حضور  20 هزار نفری سال قبل زائرین راهیان نور، گفت: با توجه به اعلام آمادگی استان ها و شرایط موجود، پیش بینی حضور بیش از 25 هزار نفر از مردم سراسر کشور را در هشتم اردیبهشت در یادمان بازی دراز داریم.
 
سردار سلیمانی تاکید کرد: با توجه به حضور گسترده اقشار مختلف مردم از استان های کشور و با هماهنگی بخش های مختلف استان کرمانشاه مقدمات حضور گسترده مردم ولایتمدار و کاروان های اعزامی از استان های کشور فراهم شده است.

 انتهای پیام/ 141


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:38 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پرنده آهنین من!

«باز هم من و توئیم که بر فراز آسمان، آبادی و آزادی میهن پر افتخارمان را با غرور نظاره می‌کنیم. چقدر اوج گرفتن و از زمین دور شدن لذت بخش و دوست داشتنی است...»

کد خبر: ۲۳۶۰۲۵

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۸ - 18April 2017

پرنده آهنین من...گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس- سرهنگ دوم خلبان «بهمن ایمانی» مدیر گروه معارف جنگ پایگاه چهارم هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران، در قالب یادداشتی با پرنده آهنین خود سخنانی گفته که در اختیار خبرگزاری دفاع مقدس قرار داده است. این یادداشت در ادامه می‌خوانید:

 

29 فروردین ماه 1396، روز گرامیداشت ارتش و یک بار دیگر پرواز بر فراز آسمان میهنم و بیعتی دیگر با کشورم، با رهبرم و با مردم سرزمینم.

پرنده آهنین من!
باز هم من و توئیم که بر فراز آسمان، آبادی و آزادی میهن پر افتخارمان را با غرور نظاره می‌کنیم. چقدر اوج گرفتن و از زمین دور شدن لذت بخش و دوست داشتنی است. تو بگو از اشتیاقی که من از بیان و وصف آن عاجز و ناتوانم.

 

تنها تو صلابت گام‌هایم را وقتی به سویت مشتاقانه می‌آیم، برق نگاهم را وقتی مغرور و عزتمند چشم در چشمت می‌دوزم و لبخند پر امیدم را، وقتی طنین صدایت در گوشم آهنگ خوش همراهی می‌نوازد، دیده‌ای.

 

تنها تو عشق مرا وقتی دست نوازش بر تن خسته‌ات می‌کشم‌، زمانی که دستم بر فرامین، از قلبم فرمان می‌گیرند و آنگاه که فشار پایم بر پدال تعصب و غیرت را تجلی می‌سازد، لمس کرده‌ای.

مرکب آهنین من، اما تو هم از نجواهای عاشقانه من با خدایم در سکوت و خلوت آسمان بی خبری. تو هم نمی‌دانی پایم که از زمین کنده می‌شود، در دلم غوغایی برپا می‌شود. شوق و اشتیاق من نه به خاطر پرواز و اوج است، که البته این‌ها شوق انگیز و زیباست، اما اشتیاق من فراتر از اینهاست. اشتیاق من ریشه در نگاه معصومانه و پر امید فرزندان کوچک سرزمینم دارد. اشتیاق من ریشه در ورد زیرلب و دستان دعای مادران میهنم و قامت ایستاده و پر غرور و عزت پدران آب و خاکم دارد.

 

وقتی پژواک صدای امیدبخش تو در کوه و دشت می‌پیچد، چه قلب‌ها که تپش را امیدوارانه از سر می‌گیرند، چه دل‌ها که یٲس را به دست باد می‌سپرند، چه چشم‌ها که اشک شوق می‌ریزند و چه لب‌ها که در اوج دلتنگی و خستگی، به خنده می‌نشینند. 

 

حس زیبای من با حس غریب این مردم درهم آمیخته و تنیده است و چه قرابتی دارد نجوای عاشقانه من با نجوای غریبانه آن‌ها.

 

پرنده آهنین من، صدای رعب انگیزت برایم مقدس است. دوستت دارم. با من بمان و با من اوج بگیر. همراهم باش و دستم را بگیر و با من پرواز کن. می‌دانم که تنهایم نمیگذاری.

اما از تو می‌خواهم مرا رفیق نیمه راه نخوانی، اگر آرزوی ادامه پرواز تا جایی که بال‌های تو ناتوان از همراهی‌ام هستند را در سر دارم، بی وفایم نخوانی اگر روزی اوج گرفتن را بی تو تجربه کردم. 

بدان اگر تداوم عزت دین و اقتدار میهنم در گرو جان شیرین من باشد بسیار مشتاقم که چون ققنوس در آتش عشقم بسوزم و خاکستر وجودم را در طبق اخلاص، تقدیم آزادی و شرف سرزمینم سازم.

چو ایران نباشد تن من مباد 

 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 29 فروردین 1396  ] [ 6:37 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ > ]