دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

پیام تبریکی که حضرت زهرا(س) برای یک مادر شهید فرستاد

مرتضی با شروع عملیات بیت المقدس عازم جبهه شد. شبی که وی راهی شد، خواب دیدم شهید شده است و از سوی حضرت فاطمه زهرا(س) نامه تبریک برایم آوردند.

کد خبر: ۲۳۲۲۹۴

تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴ - 22March 2017

گروه حماسه و جهاد دفاع پرس: دانشجویان پیشتاز انقلاب با برپایی تظاهرات و بیداری اسلامی فعالیت‌های خود را آغاز و در تسخیر لانه جاسوسی به اوج خود رساندند. در دوران دفاع مقدس نیز پیش قدم شدند؛ اگر به دفاع از وطن برنمی‌خواستند، كيان اسلام و علمى‌ وطن را به تاراج می‌‌بردند.

به منزل «سید مرتضی فیاض لاهیجانی» یکی از شهدای دوران دفاع مقدس دانشگاه خواجه نصیر طوسی رفتیم. مادرشهید در تاریخ سفر کرده و می‌گوید: «مرتضی در دوران تحصیلی از شاگردان ممتاز بود. اوقات فراغت وی به کتاب خواندن سپری می‌شد. از کودکی علاقه به رشته فیزیک داشت؛ زمانی‌که خبر قبولی خود در رشته مهندسی مخابرات را شنید، احساس خوشحالی نکرد.»

 

تعبیر رویای صادقه یک مادر شهید 

 

شرکت در تظاهرات قبل از انقلاب

 

قبل از انقلاب امت مومن و مسلمان با برپایی راهپیمایی و فعالیت‌ها جهت واژگونی طاغوت نقش بسزایی داشتند. سید مرتضی هم از این امر مستثنی نبود، مادر در این باره می‌گوید: مرتضی در یکی از تظاهرات با باتوم ضربه خورد و آسیب دیده بود، این مطلب را به من و همسرم نگفت که مانع فعالیت وی نشویم. با پیروزی انقلاب فعالیت خود را در ستادها و بسیج محلی آغاز کرد. از جمله آنها در ستاد مسجد حضرت مهدی(عج) بسیار فعالیت داشت. 

 

گریه برای رخت دامادی

 

با آغاز جنگ تحمیلی جوان و پیر، مرد و زن، بی‌سواد و دانشجو برای دفاع از خاک وطن عازم جبهه شدن، حسن نیز در همان روزهای ابتدایی قلم را زمین گذاشت و داوطلبانه برای مقابله با دشمن راهی جبهه شد. پدر شهید رشته کلام را به دست می‌گیرد و ادامه می‌دهد: «از حضور مرتضی در جبهه راضی نبودم ولی زمانی‌که اصرار و شوق بی‌امان وی را دیدم بدرقه‌اش کردم.» مادر شهید در ادامه سخنان همسرش می‌گوید: «پس از رفتن مرتضی، بی تاب بودم. مرتضی با تلفن و نامه جویای حال ما می‌شد، می‌گفت: «مادر چرا گریه می‌کنی من اگر در آغوش شما باشم، هر زمان مرگم فرا برسد می‌میرم.» پاسخ می‌دادم؛ من مادرم آرزوی دامادیت را دارم.»

 

(ویژه عید) تعبیر رویای صادقه یک مادر شهید
 

 

شاهد مظلومیت رزمندگان بود

 

پدرشهید که تا دقایقی پیش آرام نشسته و سخنان همسرش را گوش می‌داد، با لبخند می‌گوید: «مرتضی پنج ماه مسئولیت مخابرات در جبهه سوسنگرد را در حالی که هیچ خراشی بر بدنش نیافتاد، بر عهده داشت. وی شاهد مظلومیت‌ و شهادت‌ مظلومانه رزمندگان در سوسنگرد و هویزه بود.»مادرشهید با لهجه شیرین گیلانی، سخنان همسرش را ادامه می‌دهد: «پیش از این‌که فرزندم راهی جبهه شود، در کارهای منزل کمک نمی‎کرد اما آخرین روزهای سال 1360 که به مرخصی آمد، از من پرسید: «چرا شیشه‌های پنجره را برای سال جدید تمیز نکردید؟» پاسخ دادم: «زمانی‌که از هر روز شاهد تشییع یک جوان در محل هستیم، درست نیست که خانه تکانی انجام دهم.» مرتضی گفت: «تمیزی که ایرادی ندارد. با خانه تمیز از شهدا استقبال کنید.» دستمال را برداشت و شیشه‌های خانه را خودش تمیز کرد. حضورش در جبهه علاوه بر تاثیرات معنوی، از جهت کارهای شخصی نیز تغییر کرده بود.» 

 

خوابی که تعبیر شد

 

در زندگی هر یک از شهدا وقتی که به نحوه شهادت و وداع می‌رسیم، هر قدر زمان هم گذشته باشد، دیدگان از یادآوری آن خاطرات خیس می‌شود. مادر شهید فیاض در این باره می‌گوید: «مرتضی با شروع عملیات بیت المقدس بار دیگر رخت جنگ بر تن کرده و عازم جبهه شد. شبی که وی راهی شد، خواب دیدم شهید شده است و از سوی حضرت فاطمه زهرا (س) نامه تبریک برایم آوردند. یقین یافتم که مرتضی در این عملیات شهید می‌شود. وی در 17 اردیبهشت ماه بر اثر اصابت ترکش خمپاره از ناحیه سمت چپ سر به درجه شهادت نائل آمد.»

 

(ویژه عید) تعبیر رویای صادقه یک مادر شهید
 

 

وصیت نامه

 

این بنده‌ی خدا قبل از مرگ وصیت می‌کند به خانواده مخصوصا پدر و مادرش و به آشنایان و برادران، اگر جنازه داشتم حتی الامکان سعی شود که در کربلا دفن گردد. از حاج آقای رضوانی می‌خواهم که نماز میت را برایم بخواند. پدرم مرا غسل دهد. کسانی که از من طلب وصول نشده‌ای دارند می‌توانند از آقای توحیدی بگیرند. تمام وسایل و ابزار و کتاب‌ها و هر چیزی که دارم متعلق به مسجد مهدی است و به دست برادرانم برسد. از تمام اشخاصی که به نحوی از من بدی دیده‌اند بخصوص مادرم می‌خواهم که مرا حلال کنند و ببخشند و من نیز هر که را که دینی به من دارد بخشیده‌ام، خداوند تمام بندگانش را بیامرزد.

 

آرزوی شهادت زیر پرچم امام(ره)

 

من از آقایم پیروی کرده‌ام و می‌خواهم همیشه در کنار او باشم. راهم راه قرآن و اسلام است. رهبرم امام عزیز است، و منت‌های آرزویم کشته شدن در این راه و زیر لوای این پرچم و در ادامه‌ی راه این بزرگان و در منظر و رضای خدای متعال است. گناهان و خطاها و غفلت‌های این بنده بسیار است و از تمام شما می‌خواهم که دعایم کنید و آمرزش از خدا برایم طلب نمائید. برای آشنایان و برادران توصیه‌هایی دارم اول: اینکه برای ظهور حضرت مهدی (عج) بیشتر دعا کنید، دوم: سلامتی و طول عمر رهبر عزیز را تا ظهور حضرت طلب نمائید، سوم:  گناهانی را که موجب استجابت نشدن دعا و حبط اعمال می‌شود انجام ندهید. والسلام سید مرتضی فیاض لاهیجانی 29 اسفند 1360 

 

بیوگرافی:

 

سید مرتضی فیاض لاهیجانی
22 ساله

شهادت: 17 اردیبهشت ماه ـ منطقه حسینیه خرمشهر1361

انتهای پیام / 111


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 2 فروردین 1396  ] [ 7:14 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

نشر دفاع‌ مقدس در سالی که گذشت

تقریظ مقام معظم رهبری بر چهار کتاب‌ حوزه انقلاب و دفاع مقدس، مدافعان حرم و مشارکت عامه مردم در تدوین کتاب مردمی ایثار، برگزاری شانزدهمین جایزه کتاب سال و ... از‌ مهم‌ترین رویداد‌های نشر حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است.

کد خبر: ۲۳۲۹۰۱

تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۹ - 22March 2017

نشر دفاع‌ مقدس در سالی که گذشتبه گزارش خبرنگار فرهنگ وهنر دفاع پرس، سال 95، شاید به زعم بسیاری از ناشران کتابهای انقلاب و دفاع مقدس، برای حوزه کتاب و نشر کشور سال سختی بود اما هیچکس برای این قشر نه تنها دلی نسوزاند بلکه آنها را فراموش کردند.

 

در این گزارش رخدادهای حوزه نشر، خصوصاٌ کتابهای دفاع مقدس مورد مداقه قرار خواهد گرفت.

تقریظ رهبری بر چهار کتاب

تقریظ رهبری بر کتاب‌های «دختر شینا»،‌ خاطرات قدم‌خیر محمّدی‌كنعان، همسر سردار حاج ستار ابراهیمی هژیر به قلمبهناز ضرابی‌زاده که توسط انتشارات سوره  مهر به بازار کتاب عرضه شد.

کتاب «وقتی مهتاب گم شد» روایت عاطفی از خاطرات جانباز علی خوش‌لفظ، همرزم حاج احمد متوسلیان به قلم حمید حسام و کتاب «گلستان یازدهم»، خاطرات همسر شهید علی چیت‌سازیان که به همت انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شد.

کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» شامل خاطرات جانباز و پیشکسوت دوران دفاع مقدس حاج میرزا محمد سلگی که توسط انتشارات صریر به زیور طبع آراسته شده است، که هر چهار کتاب از مهمترین و پروفروشترین کتابهای سال گذشته بوده اند.

مدافعان حرم و کتاب

 

ادبیات کشورهای جهان همواره از جریانات اجتماعی تاثیر پذیرفته است. حضور جوانان و سربازان حامی اسلام، در جنگ شش ساله در کشور بحران‌زده سوریه موجب شکل‌گیری جریان «مدافعان حرم» شد؛ پیرو این جریان، نویسندگان و فعالان حوزه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز با هدف ماندگار کردن دلاورمردی های فرزندان میهن، به تولید آثاری دست زده اند تا از قافله سربازان مدافع حرم عقیله بنی هاشم حضرت زینب سلام الله علیها عقب نمانده باشند.

مسابقه شعر و داستان یک دقیقه‌ای «حافظان حرم» از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در سال جاری با همین هدف، هشتم شهریور‌ماه همزمان با روز «مبارزه با تروریسم» برگزار شد. نخستین دوره این مسابقه در بخش داستان، بدون برگزیده و در بخش شعر با پنج برگزیده به کار خود پایان داد.

پویش مطالعاتی «دخیل عشق» نیز با بهره‌گیری از ایده‌های نو و با هدف رشد فرهنگ کتابخوانی در حوزه انقلاب ودفاع مقدس با محوریت شهدای مدافع حرم شکل گرفت. بهره‌گیری متولیان از ظرفیت فضای مجازی ویژگی این پویش است.

 

درخشش «لم یزرع» در جایزه کتاب سال 

 

«لم یزرع» در حوزه ادبیات دفاع مقدس به قلم محمد‌‌رضا بایرامی ، نظر هیات داوران سی‌و‌چهارمین دوره جایزه کتاب سال را به خود جلب کرد. بایرامی با این اثر تاکید کرد که ادبیات دفاع مقدس ظرفیت‌های پنهان بی‌شماری دارد که با حمایت متولیان و خود‌باوری نویسندگان می‌تواند ارزش‌ها را به شیوا‌ترین شکل منتقل کند.

 

برگزیدگان شانزدهمین دروه جایزه ادبی شهید حبیب غنی پور، در بخشرمان انقلاب و دفاع مقدس

کتاب «لم‌یزرع» اثر محمدرضا بایرامی از انتشارات کتاب نیستان به‌ عنوان اثر برگزیده و «رمان برج قحطی» اثر هادی حکیمیان از انتشارات شهرستان ادب به‌ عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شدند.

 

کتاب و هنر هفتم 

 

تقویت فرهنگ کتابخوانی از ‌جمله مهم‌ترین اهداف فرهنگی مسئولان در همه عرصه‌هاست و گروه‌ها به خصوص کودکان و نوجوانان است؛ برای نیل به این هدف توجه به بهره‌گیری از قابلیت‌ و ظرفیت‌های هنر هفتم و دیگر رسانه ها امری ضروری به نظر می‌رسد. برگزاری تئاتر «دختر شینا» در «تماشاخانه سرو» در سال 95 یکی از نمونه‌های این تعامل، همفکری و همکاری است.

 

تبلور نگاه عامه مردم در کتاب مردمی ایثار

 

 

انتشار مجموعه کتاب‌های مردمی ایثار تبلور فعالیت اجتماعی آحاد مردم برای ماندگار کردن ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. نخستین جلد این مجموعه با عنوان «مردم و ایثار» سال ۱۳۹۴ و دومین جلد با عنوان «قرآن و ایثار» سال 95 با حضور وزیر پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد. مجموعه کتاب‌های مردمی ایثار شامل خاطره و داستانک، انگارانه یا دیدگاه، ادیبانه یا شعر و متن ادبی، دل‌نگاره یا جمله و عبارت و تجسمی است. سومین جلد این مجموعه نیز در دست انتشار است. 

برپایی نخستین فصل مسابقه کتابخوانی «من و کتاب» از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با محوریت کتاب‌های «من انقلابی‌ام»، «عباس‌دست‌طلا» و «راهنمای خانواده» از دیگر رویداد‌های فرهنگی سال 95 است.

جمع‌آوری مستندات ونگارش کتاب در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس باید بیش از پیش مورد تاکید و توجه متولیان امر نشر قرار گیرد. مهم‌ترین منبع تغذیه نویسندگان و پژوهشگران مستندات مکتوب و غیر مکتوب اعم از شنیداری و دیداری است.با توجه به این مهم در سال‌ آتی شاهد تقویت نشر این حوزه خواهیم بود وبه انتظار رونق کتابهای حوزه انقلاب و دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب سال جدید خواهیم بود.

 

انتهای پیام / 171


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 2 فروردین 1396  ] [ 7:14 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

گرامیداشت عملیات فتح المبین در راهیان نور برگزار شد

آیین گرامیداشت عملیات فتح المبین صبح امروز(چهارشنبه) در یادمان این عملیات و با حضور کاروان‌های راهیان نور برگزار شد.

کد خبر: ۲۳۲۹۰۴

تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵ - 22March 2017

گرامیداشت عملیات فتح المبین در راهیان نور برگزار شدبه گزارش خبرنگار اعزامی دفاع پرس به راهیان نور، آیین  گرامیداشت عملیات فتح المبین صبح امروز(چهارشنبه) همزمان با سالروز آغاز این عملیات در محل یادمان شهدای فتح المبین که در غرب شهر شوش قرار دارد با حضور کاروان‌های راهیان نور برگزار شد.

 

در این مراسم امیر سرلشکر «حسین حسنی سعدی» به روایتگری در خصوص این عملیات پرداخت. وی از فرماندهان ارشد ارتشی این عملیات بوده است که هم اکنون جانشینی فرماندهی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا(ص) را عهده دار است.

 

همچنین در این مراسم برنامه‌های فرهنگی و هنری دیگری نیز اجرا شد.

 

گفتنی است؛ عملیات فتح المبین با رمز یا زهرا(س) در فروردین سال 1361 اجرا شد که در پی آن 2500 کیلومتر مربع از مناطق اشغال شده کشورمان آزاد شد و بیش از 15 هزار عراقی اسیر شدند.

 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 2 فروردین 1396  ] [ 7:14 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهید محمد سوری

کد خبر: ۲۳۲۲۸۹

تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰ - 22March 2017

شهید محمد سوری


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 2 فروردین 1396  ] [ 7:13 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری همایش «رزمندگان عملیات بیت‌المقدس» در باغ موزه دفاع مقدس کاشان

مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان گفت: نخستین همایش «رزمندگان عملیات بیت‌المقدس» به عنوان برنامه پیش‌بینی شده به مناسبت سوم خردادماه سالروز آزادی خرمشهر در باغ موزه دفاع مقدس این شهرستان برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۳۲۹۲۹

تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۲ - 22March 2017

همایش رزمندگان عملیات بیت‌المقدس در باغ موزه دفاع مقدس کاشان برگزار می‌شود

به گزارش گروه استانهای دفاع پرس، «مجتبی رضازاده»، مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان عصر امروز در دومین جلسه باغ موزه دفاع مقدس با اشاره به مستقل بودن باغ موزه به عنوان موسسه چندمنظوره زیرنظر نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه کاشان اظهار داشت: این مجموعه هیچ وابستگی به دستگاه‌های دیگر ندارد و به صورت مجموعه حقوقی مسنقل فعالیت می‌کند.


مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان افزود: نخستین همایش رزمندگان عملیات بیت المقدس به عنوان برنامه پیش‌بینی شده به مناسبت سوم خردادماه سالروز آزادی خرمشهر در باغ موزه دفاع مقدس این شهرستان برگزار می‌شود.

سیدمحمد ناظم رضوی ضمن ذکر گزارشی از برخی اقدامات صورت گرفته از تملک و توسعه این مجموعه اظهار داشت: پس از بررسی گزینه‌های مختلف در نهایت زمینی به وسعت 10 هکتار جانمایی شد و به علت آنکه در مجاورت پارک جنگلی شهرداری به گستره 17 هکتار قرار داشت این محدوده مجاور نیز در کنار مجموعه باغ موزه قرار گرفت تا علاوه بر قابلیت فضای معنوی و فرهنگی بتوان از محیط گردشگری آن نیز استفاده کرد.

شهردار کاشان ضمن اشاره به بخش‌های مختلف باغ موزه دفاع مقدس کاشان اظهار داشت: فضاهای ورودی، تالارهای انتظار، پیروزی، جانبازی، شهادت، مسجد، آمفی تئاتر روباز، خدمات رفاهی، نمایشگاه‌های مختلف ادوات نظامی، محل برگزاری همایش‌ها و غیره به عنوان برخی از بخش‌های پیش‌بینی شده برای مجموعه باغ موزه دفاع مقدس شهرستان کاشان است.

ناظم رضوی بهره‌گیری از تجارب دیگر شهرها در احداث باغ موزه دفاع مقدس کاشان را یادآور شد و خاطرنشان کرد: لازم است در روند جمع‌آوری خاطرات و آثار شهیدان با توجه به فقدان پدران و مادران آنان سرعت بیشتری به خرج داد.


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 2 فروردین 1396  ] [ 7:13 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

راهیان نور باعث نهادینه شدن فرهنگ دفاع مقدس در جوانان شده است

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) ضمن تبریک به مناسبت 12 فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری اردوهای زیارتی راهیان نور گفت: یکی از برکات برنامه ارزشی و معنوی راهیان نور نهادینه شدن فرهنگ غنی دفاع مقدس در جوانان است.

کد خبر: ۲۳۲۹۳۴

تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۶ - 22March 2017

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس، «امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی»، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) ضمن تبریک به مناسبت 12 فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری باشکوه اردوهای زیارتی راهیان نور در ایام نوروز گفت: حضور و استقبال با شکوه مردم از اقشار مختلف جامعه در مناطق عملیاتی تایید و تجدید پیمان با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و یکی از برکات برنامه ارزشی و معنوی راهیان نور نهادینه شدن فرهنگ غنی دفاع مقدس در جوانان می باشد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) اظهارداشت: کارکنان پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس با حضور موثر خود در عملیاتهای مختلف و پشتیبانی از نیروهای عمل کننده و تامین امنیت آسمان منطقه نبرد و حفظ و حراست از شهرها و اماکن حساس و حیاطی از کیان مقدس جمهوری اسلامی ایران به شایستگی دفاع کردند و در این راه شهدای بسیاری تقدیم نمودند و امروز هم با قدرت از دست آوردهای ارزشمند کشور حراست می کنند.

امیر اسماعیلی با اشاره به حضور و استقبال گسترده زائران در ایستگاه های راهیان نور پدافند هوایی گفت: قرارگاه پدافند هوایی امسال با تاسیس نمایشگاه تجهیزات پدافند هوایی در اهواز و کرمانشاه پذیرای زائران راهیان نور بود و یادمانهای پدافند هوایی در این مناطق یاد و خاطره دلاور مردی های رزمندگان پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس را زنده کردند.

وی در پایان افزود: مردم قدر شناس ایران اسلامی با حضور گسترده و با شکوه خود در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس بار دیگر با آرمانهای بلند حضرت امام خمینی(ره)،مقام معظم رهبری(مد)و شهدای گرانقدر تجدید میثاق کردند و به این راه پر افتخار آری گفتند.


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 2 فروردین 1396  ] [ 7:13 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

امیدواریم پس از رهنمود حضرتعالی شاهد تحول اساسی در تولید و اشتغال باشیم

«طیب‌نیا» در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب تاکید کرد که بیانات ایشان و نامگذاری سال ۹۶ که رشد تولید داخل و اشتغال جوانان را به مطالبه عمومی تبدیل می‌کند، در نیل به این اهداف تعیین‌کننده و کارساز خواهد بود.

کد خبر: ۲۳۲۹۳۷

تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۱ - 22March 2017

به گزارش گروه اخبار داخلی دفاع پرس، متن نامه «علی طیب‌نیا» وزیر اقتصاد به رهبر معظم انقلاب به شرح ذیل است:

بسم‌ الله الرحمن الرحیم
 
محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه‌ای (دام عزه)
  
با سلام و تحیات
 
تقارن زاد روز فرخنده دخت نبی اکرم، حضرت فاطمه زهرا (س) با آغاز سال 1396 و عید نوروز را نشانه ای مبارک دانسته و به مردم شریف ایران و حضرتعالی تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. نام‌گذاری سال 1396 به نام "سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید – اشتغال"، پس از محور بودن "اقتصاد" در غالب نام‌گذاری‌های چند سال اخیر، نشان‌دهنده اهمیت و اولویت اساسی حل و فصل مشکلات اقتصادی بر مبنای یک نقشه راه بلندمدت، یعنی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است.

در سال گذشته، بر مبنای رهنمودهای حضرتعالی، دولت توانست با همکاری کلیه ارکان نظام جمهوری اسلامی و  مشارکت مردم، گام‌‌های بلندی برای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بردارد.

 رشد کم‌نظیر تولید ناخالص داخلی، یک‌رقمی‌شدن تورم، تأمین کلیه نیازهای وارداتی کشور از محل درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی و تداوم تراز مثبت تجاری غیرنفتی کشور، استمرار روند کاهش وابستگی بودجه دولت به نفت، بهره‌برداری از سامانه جامع گمرکی، تکمیل طرح جامع مالیاتی، گسترش و تعمیق بازار سرمایه و افزایش اتکای تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی به این بازار، افزایش بهره‌برداری از میادین مشترک هیدروکربوری، ارتقاء امنیت غذایی با اتکای بیشتر بر تولید محصولات کشاورزی داخلی، از جمله اقدامات مهمی بود که در سال 1395 در چارچوب برنامه‌های مصوب برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به ثمر نشست.

عملکرد سال گذشته در این حوزه بسیار امیدوارکننده و قابل توجه بوده گرچه عقب‌ماندگی‌ها در برخی حوزه ها به گونه ای است که تا برآورده شدن انتظارات مردم هنوز فاصله زیادی داریم.

سال 1396، سال شروع برنامه ششم توسعه است که برشی پنج‌ساله‌ از برنامه بلندمدت کشور برای تحقق پیشرفت اقتصادی و عدالت اجتماعی محسوب می شود. هدف اصلی این برنامه در سطح کلان، رشد تولید داخلی و اشتغال جوانان کشور در چارچوب سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است. تبدیل این هدف به یک مطالبه عمومی از سوی حضرتعالی و تأکید بر مسئولیت تمامی ارکان نظام و نیز مشارکت مردم برای تحقق آن، راهبردی تعیین‌کننده و کارساز، به‌ویژه، در این مقطع زمانی خاص خواهد بود.

در مجموعه دولت و به ویژه وزارت امور اقتصادی و دارایی برای رفع دغدغه جدی حضرتعالی در موضوع مبارزه با قاچاق و فراتر از آن تعمیق شفاف‌سازی در اقتصاد کشور اقدامات زیربنایی موثری آغاز و در حوزه هایی چون گمرک، مالیات‌ستانی عادلانه و مبارزه با پولشویی، گام‌های مهمی برداشته شده اما قطعا هنوز با وضع مطلوب فاصله داریم. یکی از مهمترین اقدامات، تجهیز گمرکات کشور به سیستم‌ها و دستگاه‌های پیشرفته بازرسی و نظارت فنی است. هر چند طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه آغاز و اجرایی شده، لیکن امید داریم در سال پیش رو، پس از رهنمود حضرتعالی با همکاری همدلانه همه ارکان نظام بتوانیم شاهد تحولی اساسی در این زمینه باشیم.

همچنین، تاکیدات حضرتعالی در دو مقوله تامین امنیت سرمایه گذاری و سرمایه گذاران در کشور و نیز تحقق کامل اهداف تعیین شده برای اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی با رویکرد بهبود محیط کسب و کار در ایران، بسیار دلگرم کننده و راهگشا بوده و هست.

در پیش‌بودن انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا در ابتدای سال، فرصت بی‌نظیری است تا گفتمان تولید ملی و اشتغال به‌عنوان یک مطالبه ملی، در قالب برنامه‌های نامزدهای انتخاباتی تجلی یافته و انتخابات به عرصه ای برای رقابت در جهت تحقق این مهم تبدیل گردد.

خوشبختانه با اهتمام ریاست محترم جمهور، راهبری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و تلاش مشترک در بخش های مختلف دولتی و خصوصی و تعاونی؛ دستاوردها و تجربه ارزنده‌‌ای در اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به دست آمده که می توان با اتکاء به آن،  اعتماد به وعده الهی و تحت رهنمودهای روشنگرانه حضرتعالی در سالی که به نام « اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» مزین گردید، مسیر  پیشرفت ایران اسلامی را با قوت ادامه داده و آینده ای روشن تر را به مردم عزیز کشورمان وعده دهیم.

در پایان از درگاه ایزد منان برای معظم له سلامتی و طول عمر و دوام توفیقات را مسئلت می نمایم.
                                                                                                                                          علی طیب نیا
                                                                                                                                                     وزیر امور اقتصادی و دارایی


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 2 فروردین 1396  ] [ 7:12 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

جانباز«علی ابوالحسنی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

جانباز سرافزار «علی ابوالحسنی»، در آستانه بهار طبیعت دعوت حق را لبیک گفت.
کد خبر: ۲۳۲۷۵۲
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۹ - 21March 2017
 

به گزارش دفاع پرس از مازندران، جانباز سرافراز بهنمیری علی  ابوالحسنی از روستای سرخدشت توابع بابلسر عصر امروز به خیل همرزمان شهیدش پیوست.

این جانباز دوران دفاع مقدس، پس از تحمل سال‌ها رنج و سختی دربیمارستان بقیه الله تهران دعوت حق را لبیک ‌گفت.

جزییات بیشتر از زمان و مکان تشییع این جانباز دفاع مقدس متعاقبا اعلام می‌شود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 1 فروردین 1396  ] [ 7:49 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

حرم شهدای گمنام بروجرد در قاب تصویر

بروجرداز سال 1380 میزبان پنج شهیدگمنام است که این شهدا در منطقه پاسگاه زید، شلمچه و فاو تفحص گردیده و امروز مامنی برای دلدادگی عاشقان به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش شده است.

کد خبر: ۲۳۲۵۲۰

تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۰ - 21March 2017


ادامه مطلب

[ سه شنبه 1 فروردین 1396  ] [ 7:48 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

فرزندم می‌گفت:‌ «بابا! نمی‌دانید آقا مهدی زین الدین چه کسی بود؟»

«بابا! نمی‌دانید که آقا مهدی زین الدین چه کسی بود. ای کاش صد تا از ماها شهید می‌شدیم اما آقا مهدی زنده می‌ماند.»

کد خبر: ۲۳۱۶۹۳

تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۱:۲۳ - 21March 2017

می‌گفت: کاش صد نفر به جای شهید زین الدین شهید می‌شدگروه حماسه و جهاد دفاع پرس، در آستانه سی‌و‌یکمین سالگرد شهادت دانش آموز شهید «احمد هاشمی» به سراغ حاج «عزت‌الله هاشمی» رفتیم تا جویای احوالش و شنونده خاطرات در گلو مانده‌اش باشیم. گفتنی است حاج عزت از سال 73 زادگاهش خمین را ترک کرده و این روزها در شهرک زیبادشت بالا زندگی می‌کند. در ادامه ماحصل گفت‌وگو را می‌خوانید:

 

هروقت بزرگ‌تر شدی بیا

همین که شنید امام اعلام کرده «جوان‌ها باید جبهه را پر کنند» مثل خیلی از دانش‌آموزان دیگر، قید مدرسه را زد و بی‌خیال درس و مشق شد و به سراغ اعزام به جبهه رفت. وقت جبهه رفتنش نبود. سن و سالی که نداشت، 13 ساله؛ دانش‌‎آموز دوم راهنمایی بود، اما دوست نداشت حرف امام زمین بماند. شناسنامه‌اش را دستکاری کرد و با هر کلکی بود برگه اعزام گرفت و به جبهه رفت. ابتدا به کردستان اعزام شد، بعد از جزیره مجنون سر درآورد. در عملیات خیبر کمک آرپی‌جی زن بود. برای بار چهارم به منطقه عملیاتی جنوب رفت و در عملیات والفجر 8 شرکت کرد. در حین عملیات (22بهمن 64) در نزدیکی‌های کارخانه نمک، تیر خورد و از پای افتاد. پیکر مطهرش به مدت سه ماه در منطقه ماند و عاقبت پس از بازپس‌گیری فاو به میهن بازگشت.

احمد نخستین فرزندم بود. 20 مهر سال 1349 در روستای خراوند به دنیا آمد. از همان دوره بچگی زرنگ و باهوش بود. شش سالش که تمام شد در مدرسه 14 خرداد (میدان مدرس) ثبت نامش کردم. درسش خوب بود. دوره ابتدایی را در مدرسه 14 خرداد خواند. به درس و مدرسه دل می‌داد. دوره راهنمایی را هم در مدرسه شهید مصطفی خمینی ثبت نام کرد. کلاس دوم راهنمایی بود که از مدرسه آمد خانه و گفت: «امام خمینی(ره) اعلام کرده جوان‌ها باید به جبهه بروند. اگر اجازه بدهید من هم می‌خواهم به جبهه بروم.» گفتم: «احمد جان؛ الان برای شما درس خواندن از همه چیز واجب‌تر است. فعلا درست را بخوان.» اما قبول نکرد و گفت: «امام گفته باید جوان‌ها بروند جبهه را پر کنند». احمد خیلی اصرار کرد اما اجازه ندادم.

روایت نحوه دریافت برگه اعزام 

سن و سالی که نداشت. به زور 13 سالش می‌شد. اما مگر دست بردار بود. خودش را به آب و آتش می‌زد که برگ اعزام بگیرد. بسیج خمین، اعزامش را قبول نکرده بودند. پنهانی برای اعزام به گلپایگان، اراک و اصفهان رفت. گفته بودند که 13 ساله‌ها را اعزام نمی‌کنیم. دست از پا درازتر به خانه بازگشت. بدون اینکه ما بدانیم شناسنامه‌اش را خیلی ناشیانه دستکاری کرده بود. سن‌اش را از 13 به 15 سال رسانده بود. سپس با کپی همان شناسنامه به بسیج خمین رفته و در نهایت برگ اعزام به جبهه را گرفت.

مسافر غرب

با برگه اعزام آمد خانه و گفت: «بابا این برگه را امضا کنید و اجازه بدهید به جبهه بروم.» دلم سوخت، برگه‌اش را امضا کردم. خیلی خوشحال شد و گفت: «بابا اجازه بدهید دستتان را ببوسم.» خیلی خوشحال بود. مادرش ساک احمد را آماده کرد و بالاخره راهی شد. با دوستانش رفتند اراک و از آنجا به سنندج اعزام شدند. سه ماه در سنندج بود. دوره آموزشی که تمام شد، به خمین برگشت. بعد از چند روز دوباره ساکش را بست. گفتم: «احمد یکم هم به فکر درس باش.» اما باز قبول نکرد. بی‌خبر از ما ساکش را گذاشته بود پشت بام تا یواشکی به جبهه برود. همسایه‌مان ساک احمد را روی پشت بام دیده بود. آمد به ما خبر داد. منتظر بودیم که احمد به خانه برگردد؛ اما بدون ساک رفته بود. ساک را برداشتم و به اراک رفتم. وقتی دیدمش گفتم: «پسرجان چرا خبر ندادی؟ چرا ساکت را جا گذاشتی؟» ساک را به دستش دادم و صورتش را بوسیدم و گفتم: «برو خدا به همراهت.» احمد خیلی خوشحال شد. خداحافظی کرد و به دوکوهه رفت.

کاش صد نفر به جای شهید زین الدین شهید می‌شد

از بس ریزه میزه بود، اجازه نداده بودند در عملیات بدر شرکت کند. به زور 14 سالش می‌شد. احمد هم از فرصت استفاده کرده و قاطی اصفهانی‌ها شده و بالاخره به خط مقدم رفته بود. در منطقه عملیاتی به خاطر خستگی زیاد، خوابش برده و جا مانده بود. طوری که دوستان احمد موقع برگشت، فکر کرده بودند احمد اسیر شده است. بعد از این جریان بود که برای تشییع جنازه شهید «مهدی زین الدین» به قم و بعد از مراسم هم خمین آمد. به خاطر شهادت زین الدین خیلی ناراحت بود. در خانه نوحه می‌خواند، گریه می‌کرد و می‌گفت: «بابا! نمی‌دانید که آقا مهدی زین الدین چه کسی بود. ای کاش صد تا از ماها شهید می‌شدیم اما آقا مهدی زنده می‌ماند.» این‌ها را می‌گفت و گریه می‌کرد. چند روزی پیش ما بود که دوباره به جبهه برگشت.

حرف‌های ناتمام

بعد از عملیات خیبر، از منطقه عملیاتی جزیره مجنون به خمین برگشت. مادرش گفت: «احمدجان این همه که به جبهه رفتی و برگشتی، اگر رفته بودی سربازی، الان دو سالت تمام شده بود. جبهه دیگر بس است به مدرسه برگرد.» احمد ناراحت شد و گفت: «نه، مامان! تا جنگ تمام نشود من در جبهه هستم مگر اینکه شهید شوم.» مادرش هم گفت: «توکل به خدا. برو خدا پشت و پناهت.» احمد دوباره خداحافظی کرد و برای بار چهارم رفت منطقه جنوب. بعد از چند روز از جبهه زنگ زده و به مادرش گفته بود: «وقت عملیات است. داریم برای عملیات آماده می‌شویم. به بابا و بچه‌ها سلام برسان و بگو که حلالم کنند. مامان! از طرف من از همه خداحافظی...» سکه‌هایش تمام شده و حرف احمد نا تمام مانده بود.

شناسایی پیکر شهید با انگشت پایش 

قبل از شروع عملیات والفجر 8 با چند نفر برای ساخت سنگر رفته بودند. احمد نزدیکی‌های فاو (حوالی کارخانه نمک) تیر خورده و جنازه‌اش به دست دشمن افتاده بود. جنازه‌اش سه ماه در آنجا مانده بود. نزدیکی‌های عید 64 خبر دادند احمد شهید شده اما جنازه‌اش در خاک عراق مانده است. به اندیمشک رفتم. من را به جزیره مجنون بردند. از دور جای جنازه احمد را نشانم دادند. به قدری گلوله باران بود که نمی‌شد جلوتر رفت. چاره‌ای جز انتظار نداشتیم. سوختیم و ساختیم. سه ماه بعد وقتی فاو را گرفتند، جنازه احمد را هم به عقب آوردند. پیکرش را از روی انگشت وسطی پایش شناختم. ما خانوادگی انگشت وسطی‌مان یک برآمدگی دارد. بالاخره بعد از آن همه چشم انتظاری احمد هم آمد. احمد و دو شهید دیگر را در گلزار شهدای خمین خاکسپاری کردیم.

فرازهایی از وصیت نامه شهید: هیچ توقعی نداشته باشید

شما را به تقوای الهی و پشتیبانی از انقلاب اسلامی توصیه می‌کنم. امام را مبادا تنها بگذارید. امیدوارم که شما امت حزب الله همیشه از امام پشتیبانی کرده باشید. هرگز سختی‌ها، ناراحتی‌ها و کمبودها ایمانتان را تضعیف نکند. پدر و مادرها شماها از کشته شدن جوان‌های خود گریه و ناله نکنید. برادران و خواهران؛ بی‌تفاوتی به این جمهوری اسلامی خیانتی بزرگ به اسلام و مسلمین و خون شهیدان است. کلیه برادران و خواهران که هرگونه ناراحتی از من دیده‌اید مرا ببخشید مخصوصا پدر و مادرم که نافرمانی از من دیده‌اند. چون آن‌ها حق بزرگی که بر گردن من دارند. در آخر از پدر و مادرم می‌خواهم که به عنوان یک خانواده شهید هیچ توقعی از جمهوری اسلامی نداشته باشید.

انتهای پیام/ 171


ادامه مطلب

[ سه شنبه 1 فروردین 1396  ] [ 7:48 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ 20 ] [ 21 ] [ 22 ] [ 23 ] [ 24 ] [ 25 ] [ 26 ]