دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

شهید دانشمند هسته‌ای با «هدیه نجومی» خود چه کرد؟

همسر شهید «مسعود علیمحمدی» گفت: سال 87 با شهید از بانک تماس گرفتند و گفتند چرا نمی‌آیید هدیه خود را بگیرید؟ شهید تعجب کرده بود و چندباری گفت حتما اشتباه شده است؛ چون از این هدیه اطلاعی ندارد. وقتی به بانک می‌رود چکی به او می‌دهند.

کد خبر: ۲۳۴۵۲۱

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۵ - 09April 2017

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، «منصوره کرمی» همسر شهید هسته ای «مسعود علیمحمدی» در صحبت هایی با اشاره به مرتبه علمی شهید علیمحمدی و تصمیم وی برای تحصیل در ایران گفت: با وجودی که می توانست در بهترین دانشگاه های خارج از کشور تحصیل کند اما تحصیل در دانشگاه های ایران را ترجیح داد. به یاد دارم که در آن زمان فرزندمان تازه به دنیا آمده بود شهید بیم آن را داشت که با تحصیل در خارج از کشور هم خودش و هم فرزندمان تغییر کنند از این رو تصمیم گرفت در دانشگاه شریف تحصیل کند.

وی افزود: در مقاطع ارشد و دکترا جزو دانشجوهای ممتاز دانشگاه بود و اولین نفری بود که دکتری فیزیک را در کشور گرفت حتی آن زمان جناب آقای هاشمی رفسنجانی به همین عنوان از ایشان تقدیر کرد.

کرمی تصریح کرد: جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف به همراه شهید علیمحمدی تصمیم گرفته بودند کاری کنند که برای کشور مثمر ثمر باشند. بعد از شهادتش یکی از اساتید دانشگاه شریف تعریف می کرد که مسعود در ابتدای دوران دانشجویی علاقه داشت روزی مقاله ای در مجلات چاپ کند، روزی که به شهادت رسید از وی 55 مقاله در نشریات معتبر خارجی به چاپ رسیده بود.

 

سرنوشت هدیه نجومی شهید هسته‌ای از زبان همسر «مسعود علیمحمدی» 

وی در بیان خاطره ای دیگر از شهید افزود: اگر در دانشگاه پنج مسئله از یک فصل به او داده می شد تا آن را حل کند وی تمام مسائل فصل را حل می کرد چون اعتقاد داشت فیزیک به این صورت نیست که با یادگیری یک مسئله باقی مسائل را هم یاد بگیریم و باید برای تسلط به موضوع همه مسائل را یاد گرفت.

همسر شهید هسته ای در ادامه با اشاره به توجه شهید علیمحمدی به موضوعات مختلف زندگی گفت: در مقطع کارشناسی به همراه شهید در شیراز زندگی می کردیم. کشور در این دوره در شرایط سخت تحریم و جنگ به سر می برد و امکانات درستی نداشتیم. اساتید دانشگاه هر چند سال یکبار برگه های امتحانی دانشجویان سال های قبل را در سطل های زباله می انداختند، شهید علیمحمدی که برای چرک نویس مطالب به کاغذ احتیاج داشت از این کاغذها استفاده می کرد.

وی بیان داشت: اینطور نبود که شهید در شرایط ایده آل درس بخواند. بعضا امروزه می بینم جوان هایی که شرایط و امکانات را دلیل عدم پیشرفتشان می دانند. اگرچه خانواده شهید علیمحمدی از شرایط مالی خوبی برخوردار بودند اما هیچ وقت ایشان به کمک خانواده تکیه نکرد و با سختی به این مرتبه علمی رسید. یکی از دانشمندان بزرگ حال حاضر کشور را می شناسم که همسرش تعریف می کرد برای تامین هزینه های تحصیل مدتی به کار بامیه فروشی مشغول بود.

کرمی با اشاره به توجه ویژه شهید علیمحمدی به مال حلال و حرام گفت: ذره ای اجازه نمی داد که مالی شبهه دار وارد زندگی اش شود. سال 87 مبلغ 30 میلیون تومان از جایی به عنوان هدیه به وی داده شد. زمانی با شهید از بانک تماس گرفتند و گفتند چرا نمی آیید هدیه خود را بگیرید. شهید تعجب کرده بود و چندباری گفت حتما اشتباه شده است چون از این هدیه اطلاعی ندارد. وقتی به بانک می رود چکی به او می دهند. وقتی به خانه برگشت گفت: حس می کنم این پول مشکوک است و نمی خواهم وارد زندگی ام شود. به دانشجویان گفت اگر در آزمایشگاه وسیله ای کم است به او اطلاع دهند. مبلغ شش میلیون از این پول را صرف خرید یکی از دستگاه های آزمایشگاهی کرد و 2میلیون را به یکی از دانشجویانی که به پول احتیاج داشت بخشید و باقی پول را پس از شهادتش به دانشگاه فیزیک اهدا کردیم.

وی افزود: زمانی که این پول را به دانشگاه اهدا کردیم همه تعجب کردند. جایگاه شهدا به خاطر همین نگاه های خالصانه شان هست که فقط خدا را در زندگی می بینند و برای رضای خدا کاری را انجام می دهند. متاسفانه ما به مسائل دینی تنها به عنوان شعار نگاه می کنیم ولی شهدا به آن عمل می کنند.

سرنوشت هدیه نجومی شهید هسته‌ای از زبان همسر «مسعود علیمحمدی» 

همسر شهید هسته ای گفت: تا آخرین روزهای زندگی با شهید زیاد به پیاده روی می رفتیم. معمولا پنجشنبه ها و جمعه ها تا امامزاده صالح(ع) پیاده می رفتیم و نماز جماعت را در امامزاده می خواندیم. یکبار به من گفت وقتی امامزاده و برگزاری نماز جماعت در آن را می بینم یاد حرم حضرت رسول و مدینه می افتم. شهید بسیار انسان معتقدی بود و اگر کاری را درست می دانست در انجام آن تعلل نمی کرد و نظراتش را به راحتی می گفت.

کرمی در خاطره ای دیگر از شهید عنوان کرد: شش ماه قبل از شهادت به تولد یکی از اساتید دانشگاه شریف دعوت شد. از من کمک خواست تا هدیه ای بگیرد. من پیشنهاد کتاب دائره المعارف را دادم که ایشان هم بسیار استقبال کرد. دو جلد کتاب دائره المعارف را خرید و کادوپیچ کرد و به مراسم رفت. پس از شهادتش دکتر اردلان به بنده گفت که هنوز این دو کتاب را دارد و هربار که به آن نگاه می کنم به یاد شهید علیمحمدی می افتم، در بین هدایایی که آورده بودند این کتاب ماندگار شد چرا که بیشتر مهمانان دسته گل هدیه آوردند که زود از بین رفت. شهید همیشه می گفت اگر به جایی رسید به خاطر وجود اساتید بزرگی بود که به ایشان درس دادند لذا باید از آنان قدردانی کنیم تا در زندگی موفق شویم.

انتهای پیام/ 141


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:11 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

تجلیل از پدران آسمانی در گلزار شهدای بهشت زهرا(س)

مدیر کل بنیاد شهید تهران از برگزاری مراسم تکریم پدران آسمانی و تجلیل از پدران شهدا خبر داد.

کد خبر: ۲۳۴۵۳۵

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۸ - 09April 2017

تجلیل از پدران آسمانی در گلزار شهدای بهشت زهرا(س)به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس،‌ حمید علی صمیمی ضمن اعلام این خبر گفت: مراسم تکریم پدران آسمانی و تجلیل از پدران شهدا، امسال نیز همانند سالهای گذشته به صورت ملی و همزمان با دیگر نقاط کشور در گلزار شهدای تهران برگزار می شود.


وی اجرای این مراسم معنوی را توفیق بزرگی برای خادمان شهدا دانست و افزود: در واقع برگزار کننده این مراسم شهدا هستند و تلاش می کنیم این آیین به شکلی اجرا شود که در خور شان این پدران گرانقدر که پدران معنوی آحاد جامعه هستند و خانواده معظم شهدا باشد.


صمیمی در ادامه افزود: در این مراسم که با حضور خانواده‌های شهدا و ایثارگران در مهدیه شهدای بهشت زهرا(س) برگزار می‌شود، برنامه‌هایی همچون عطرافشانی و گلباران مزار شهدا، تجلیل از پدران شهدا، اجرای برنامه‌های آیینی و مذهبی به مناسبت ولادت حضرت امیرالمومنین علی(ع) پیش‌بینی شده است.


مدیر کل بنیاد شهید تهران دیدار مسئولان با پدران شهدا، برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری، ورزشی و عیادت از پدران بستری در بیمارستان ها را از دیگر برنامه هایی برشمرد که به مناسبت سالروز میلاد نخستین امام شیعیان و تکریم پدران آسمانی در تهران برگزار خواهد شد.


انتهای پیام/ 141


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:10 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

هنرمند مثل صیاد مجاهد مثل آوینی

آوینی قبل از دوربین، خدا را داشت و صیاد هم قبل از تفنگ، خدا را. خدا اگر معیار کار تو باشد، هیچ مهم نیست قلم داشته باشی یا گلوله. از سیم‌خاردار نفس اگر عبور کرده باشی، هیچ مهم نیست سرباز هنر باشی یا امیر ارتش.

کد خبر: ۲۳۴۵۴۰

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۷ - 09April 2017

هنرمند مثل صیاد مجاهد مثل آوینیبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حسین قدیانی در یادداشتی نوشت:

 

دوربین راوی یا اسلحه مجاهد؟! چهره هنری یا وجهه نظامی؟! هنرمند و نقاش و نویسنده و مستندساز یا سرباز و سرهنگ و سردار و امیرسپهبد؟! لباس اسپرت آبی‌رنگ یا جامه خاکی رزم؟! خودکار یا فشنگ؟! قلم یا گلوله؟! بوم یا دیدگاه؟! پشت مانیتور یا بالای سنگر؟! حیاط حوزه هنری یا زمین صبحگاه دوکوهه؟! مطالعه هیچکاک یا جنگ در کردستان همراه کاک‌احمد؟! در حال تدوین یا مشغول شنیدن درددل بچه‌های تخریب؟! پالتوی شیک بلند یا اورکت ساده کوتاه؟! لَخت‌ترین زلف ممکن که با هر نسیم فکه، بر باد می‌رفت و پریشان می‌شد یا ساده‌ترین مو؟!

20 فروردین 72 یا 21 فروردین 78؟! آوینی یا صیاد؟! «هنر آن است که بمیری، پیش از آنکه بمیرانندت» یا «اللهم ارزقنا توفیق الشهاده فی سبیلک»؟! اصلا چرا این همه «یا»؟! بگو جفت‌شان و خودت را خلاص کن! برای «خدا» اگر باشد، هم «روایت فتح» به دل می‌نشیند، هم «فتح مرصاد»! آوینی قبل از دوربین، خدا را داشت! و صیاد هم قبل از تفنگ، خدا را داشت! خدا اگر معیار کار تو باشد، هیچ مهم نیست قلم داشته باشی یا گلوله! از سیم‌خاردار نفس اگر عبور کرده باشی، هیچ مهم نیست سرباز هنر باشی یا امیر ارتش! سردار هنر باشی یا سرباز ارتش! بزرگی چون آوینی باشی یا کوچک‌ترین افسر جنگ نرم!

امیری چون صیاد باشی یا سرباز صفر! شب‌های «کربلای 5» بولدوزرچی بر همان تکیه داده بود که علمدار همیشه خندان جبهه و جنگ، سردار سپاه اسلام، حاج‌حسین خرازی! آری! تکیه‌گاه اگر خدا باشد، تفاوتی میان پیرمرد ایستگاه صلواتی و احمد متوسلیان نیست! چه؛ حاج احمد گمگشته ما، هر وقت به امثال این پیرمرد می‌رسید، می‌گفت: «ما آمده‌ایم اینجا، نوکر شما باشیم!» اینکه خمینی گفت: «خرمشهر را خدا آزاد کرد» یعنی آوینی برود پشت مانیتور، خدا را ببیند!

و صیاد هم برود بلندای سنگر، خدا را ببیند! و این هر دو، خدا را دیدند که حتی بعد از اتمام جنگ هم، در باغ شهادت به روی‌شان بسته نشد! و مگر نه آنکه هم آوینی و هم صیاد، بعد از جنگ، جرعه‌نوش باده شهادت شدند؟! فرقی نمی‌کند روزگار جنگ باشد و تو مشغول جهاد در جزیره مجنون باشی یا بعد از جنگ، نشسته باشی پای مستندی از خیبر! چه آن روز و چه این روز و چه دیروز و چه امروز، کار باید برای «خدا» باشد! می‌خواهی نامزد انتخابات شوی؛ اگر برای خدا نیست، کاندیدا نشو! می‌خواهی از کاندیدایی حمایت کنی؛ اگر برای خدا نیست حمایت نکن! دمیدن در تنور انتخابات یا حمایت از فلان نامزد و بهمان کاندیدا، هرگز به این معنی نیست که از توجه به خدا در رفتار و گفتارمان کم شود! در تنور داغ جنگ که گاه از شدت آتش، شب به روشنایی روز می‌شد، باز هم همه فکر و ذکر صیاد، خدا بود!

در اوج کار «روایت فتح»، همه روایت آوینی از خدا بود! او حتی بولدوزر و بولدوزرچی را هم ذیل خدا تعریف می‌کرد! و حقا که همین بود! خرمشهر که آزاد شد، خمینی گفت خدا! و یوم‌الله 9 دی که شد، خامنه‌ای هم گفت خدا! «خدا» اگر ملاک باشد، دوربین آوینی و اسلحه صیاد، یک کارکرد پیدا می‌کنند! و یک کار می‌کنند! بی‌حکمت نیست اینکه در تقویم، شهادت این 2 عزیز، 2 صفحه کنار هم یا 2 روز پشت‌بند هم را نشان می‌دهد! در دست تو، ناظر بر کارت، هر چه می‌خواهد باشد؛ کار باید برای رضای خدا باشد! برای خدا که باشد، آنوقت می‌شوی حکایت شهریاری شهید و افتخار غنی‌سازی 20 درصد!

این روزها «روز ملی فناوری هسته‌ای» هم هست! شهدای صنعت هسته‌ای، اگر کارشان برای خدا نبود، به آن حجم خیره‌کننده از موفقیت نمی‌رسیدند! مدافعان حرم هم! اصولا آنچه جنگ سخت در دیار غربت به هدف دور نگه داشتن دشمن از خاک پاک وطن را برای آدمی آسان می‌کند، تأمین رضایت الهی است و الا، از دختربچه 3 ساله شیرین‌زبان، مگر می‌توان دل برید؟! اینکه ناظر بر امنیت کشور، گرد یتیمی بر صورت این دختر نشسته باشد و خاک جنگ بر لباس سردار سلیمانی، اما بعضی‌ها در بزرگ‌ترین دروغ ممکن، این امنیت را محصول توافق «تقریبا هیچ» خود جا بزنند، با عرض معذرت یعنی غفلت از خدای بالای سر!


پرخاش و عصبانیت و رفتار شنیع هم یعنی همین! همین که تو، خود را بزرگ‌تر از خدا ببینی! و کدخدا را هم! آن‌وقت کدخدا سرت کلاه می‌گذارد! و بی‌آنکه به وعده‌اش عمل کند، از تو مدام امتیاز می‌گیرد! و تحریم را که لغو نمی‌کند هیچ، مجدد هم تحریم می‌کند! پس حقوقدان بودن، اگر برای خدا نباشد، هیچ سودی در پی ندارد! شهید صیاد شیرازی، روزگاری «سرهنگ» بود و مدارج بالاتر و پایین‌تر را هم تجربه کرد اما آنجا که ذکر خدا در میان است، کم و زیاد این مقامات چه اعتباری دارد؟! نه! تیتر این یادداشت کاملا درست است! آوینی، مجاهدی بود که دوربین در دست داشت! و صیاد، هنرمندی بود که اسلحه!

هنر صیاد آنجا بود که ستاره‌های درخشان روی دوشش را از خدا می‌دید! و جهاد آوینی آنجا بود که فهمید با فلان‌طور سبیل گذاشتن و بهمان‌طور کتاب دست گرفتن، هنرمند نمی‌شود! آری! جهاد سید شهیدان اهل قلم، آنجا بود که همه مکتوبات نوشته شده بر اساس حدیث نفس را سوزاند! آتش زد و سوزاند؛ تا جز برای خدا، چیزی ننویسد! شگفتا! در بهشت‌ زهرا هم، حکایت صفحات تقویم، مزار این دو شهید، بسیار بهم نزدیک است! یادش بخیر! یادش بخیر آن روز خوش فروردینی که حضرت آقا با حضور خود در مراسم تشییع پیکر شهید آوینی، درس‌ها دادند به همه ما، ذیل پل حافظ! گفت: «گریه شام و سحر، شکر که ضایع نگشت / قطره باران ما، گوهر یک دانه شد»!

و یادش بخیر آن دیگر روز خوش فروردین که فرمانده کل قوا، بوسه بر پرچمی زدند که پیکر پاک صیاد را در آغوش منقش به الله خود گرفته بود؛ «شاهد عهد شباب، آمده بودش به خواب / باز به پیرانه‌سر، عاشق و دیوانه شد»!

 

منبع: وطن امروز 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:10 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مردم نظاره‌گر عملکرد مسؤولان با عیار شهدا هستند

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سیمرغ با بیان اینکه پاسداشت مقام شامخ شهدای مدافع حرم برای همه امری بدیهی و ادای دین حداقلی است، گفت: مردم نظاره‌گر عملکرد مسؤولان با عیار شهدا هستند.
کد خبر: ۲۳۴۵۲۵
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰ - 09April 2017
 
در پاسداشت مقام شهدای مدافع حرم پیشتاز باشیم

به گزارش دفاع پرس از مازندران، محمد برمر فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سیمرغ شنبه شب در جلسه ستاد برگزاری یادواره شهدای مدافع حرم استان مازندران که با محوریت شهدای خان‌طومان  برگزار شد، ضمن تبریک سال نو و ایام‌الله ماه رجب، به قداست شهدای مدافع حرم که برای دفاع تمام‌قد از اسلام و انقلاب اسلامی مرزهای جغرافیایی را درنوردیده و خود را به اردوگاه دشمن در جبهه مقاومت رساندند اشاره کرد و اظهار داشت: پاسداشت مقام شامخ شهدای مدافع حرم برای همه امری بدیهی و  ادای دین حداقلی است.

وی در ادامه به تشریح عناوین برنامه‌هایی که برای این آیین ارزشمند طراحی و تعریف‌شده پرداخت و گفت: از همه اقشار مختلف مردم در کنار دستگاه‌های اجرایی و نهادها برای ارتقاء سطح کیفی یادواره دعوت می‌کنم.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سیمرغ با اشاره به اینکه کمیته‌های پشتیبانی، فرهنگی و امنیتی برای آغاز به‌کار فعالیت‌های یادواره شکل‌گرفته است، تصریح کرد: هر یک از دستگاه‌های اجرایی شهرستان برای مشارکت و پشتیبانی همه‌جانبه اعلام آمادگی کردند.

برمر با تأکید بر اینکه در حال حاضر که توفیق پیشتازی دفاع از حرم را نداریم باید پیشتازی در پاسداشت مقام شهدای مدافع حرم را مقدم بر هر برنامه‌ای بدانیم، تاکید کرد: مردم نظاره‌گر عملکرد مسؤولین با عیار شهدا هستند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:09 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

نخستین کنگره سرود، ترانه و تصنیف دفاع مقدس برگزار می‌شود

نخستین کنگره سرود، ترانه و تصنیف دفاع مقدس به دبیری «مصطفی محدثی‌خراسانی» برگزار می‌شود.
کد خبر: ۲۳۴۵۴۲
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۶ - 09April 2017
 

نخستین کنگره سرود، ترانه و تصنیف دفاع مقدس برگزار می‌شودبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، «علی‌اصغر جعفری» رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس، طی حکمی، «مصطفی محدثی‌خراسانی» را به دبیری علمی نخستین کنگره ملی، سرود، ترانه و تصنیف دفاع مقدس منصوب کرده است.

در این حکم، گشایش افق‌های تازه، فراروی گفتمان موسیقی دفاع مقدس، از مهمترین اهداف برگزاری کنگره، قلمداد شده است.

اختتامیه کنگره سرود، ترانه و تصنیف دفاع مقدس که به زودی فراخوان آن منتشر خواهد شد، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، در اوایل خردادماه سال جاری برگزار و از برگزیدگان تقدیر می‌شود.

انتهای پیام/121


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:08 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روایت سربازی که دشمن را ۳ روز پشت سوسنگرد نگاه داشت

مسئول یادمان شهید محمدرضا سبحانی گفت: نیروهای عراقی نمی‌دانستند که در سوسنگرد با یک نفر در حال نبرد هستند. بعدها نیروهای ما متوجه شدند که این شهید توانسته بود سه روز نیروهای رژیم بعث عراق را پشت شهر سوسنگرد عقب نگاه دارد.

کد خبر: ۲۳۴۵۵۲

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۹ - 09April 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، کاروان‌های مختلف هر سال در ایام راهیان نور از مناطق و یادمان‌های عملیاتی جنوب کشور بازدید و زیارت می‌کنند. یادمان شهید «محمدرضا سبحانی» 10 سال است که آماده‌سازی شده و مورد بازدید زائران قرار می‌گیرد. این یادمان هم اکنون توسط پرسنل نیروی انتظامی که خادم‌الشهدای راهیان نور هم هستند، نگهداری شده و به کاروان‌های راهیان  نور خدمت رسانی می‌کنند.


سروان «محمود سدیدی» از پرسنل نیروی انتظامی که مسئولیت یادمان را بر عهده دارد، چنین می‌گوید: این یادمان در شهر سوسنگرد و محله سبحانیه واقع شده و محل دفن شهید «محمدرضا سبحانی» از سربازان ژاندارمری سابق است. سال 59 که جنگ شروع شد، این شهید در حال خدمت در این منطقه بوده که عراق با نیروهایش به اینجا حمله می‌کند و وی، تنهایی و با یک اسلحه معمولی مقابل ارتش دشمن ایستادگی و مقاومت می‌کند.

سدیدی در ادامه می‌گوید: نیروهای عراقی نمی‌دانستند که با یک نفر در حال نبرد هستند. بعدها نیروهای ما متوجه شدند که  این شهید توانسته بود سه روز نیروهای رژیم بعث عراق را پشت شهر سوسنگرد عقب نگه دارد.

این خادم شهدا درباره نحوه شهادت این شهید چنین می‌گوید: در نهایت بعد از سه روز مقاومت، نیروهای رِژیم بعث توانسته بودند وارد شهر شوند. آنها این شهید را ابتدا به طرز فجیعی مجروح کرده و به درخت نخل بسته، سپس شکنجه داده و زنده زنده در آتش سوزانده بودند. پیکر مطهر وی چند روز به همان حالت به درخت بسته بوده که بعد از آن، برادر شهید همراه مردم دیگر شبانه و مخفیانه وارد شهر شده و او را از درخت باز می‌کنند و در این محل به خاک می‌سپارند.

 

یادمان شهید سبحانی و روایت سربازی که دشمن را ۳ روز پشت سوسنگرد نگاه داشت 

یادمان شهید سبحانی و روایت سربازی که دشمن را ۳ روز پشت سوسنگرد نگاه داشت

یادمان شهید سبحانی و روایت سربازی که دشمن را ۳ روز پشت سوسنگرد نگاه داشت 

 

 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:07 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری یادواره شهید پیچک و سرداران شهید عملیات بازی‌دراز

یادواره شهید پیچک و دیگر سرداران شهید عملیات بازی‌دراز 25 فروردین ماه در مجموعه فرهنگی 13 آبان (لانه جاسوسی) برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۳۴۵۵۳

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳ - 09April 2017

برگزاری یادواره شهید پیچک و دیگر سرداران شهید

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، یادواره شهید غلاملعی پیچک و دیگر سرداران شهید که در عملیات بازی دراز خوش درخشیدند، همزمان با سالروز این عملیات برگزار می‌شود.

این مراسم جمعه 25 فروردین ماه ساعت 17:30 در مجموعه فرهنگی 13 آبان (لانه جاسوسی) از سوی بسیج رسانه و با حضور پیشکسوتان جبهه های غرب و جنوب کشور، خانواده معظم شهدا، بسیجیان، جوانان، دانشجویان و مسوولین لشکری و کشوری برگزار خواهد شد.

بنابراین گزارش، در برنامه فوق از خانواده محترم شهدای بازی دراز، جانبازان و رزمندگان که در آن نبرد حضور داشتند تقدیر به عمل می آید.

انتهای پیام/ 131


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:07 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

دبیر هفدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس حکم گرفت

مسئول سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اعلام انتخاب و صدور حکم دبیر این جایزه از شکل‌گیری دبیرخانه این جایزه ملی در حوزه کتاب خبر داد.

کد خبر: ۲۳۴۵۷۰

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۶ - 09April 2017

دبیر هفدهمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس حکم گرفتبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، امیر سرتیپ‌ دوم ستاد حمیدرضا گرامی مسئول سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس عنوان کرد: با بررسی کارشناسی و دقیق از مجموعه فعالیت‌های سازمان به این نتیجه رسیدیم که برخی از فعالیت‌های سازمان که به دلایلی مورد غفلت قرار گرفته، نیازمند توجه بیشتری است و باید بار دیگر به شکلی جدی در دستور کار قرار گیرد. بر همین اساس دوره هفدهم انتخاب کتاب سال دفاع مقدس را در سال جاری برنامه ریزی و اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به تاکید رهبر انقلاب بر گسترش و تقویت فرهنگ مقاومت و پایداری؛ احیا دوباره مراسم انتخاب کتاب سال دفاع مقدس در دستور کار این سازمان قرار گرفت. ما تلاش داریم تا در این زمینه، نویسندگان و نیز استعدادهای ادبیات دفاع مقدس را رصد کنیم و به فعالیت بیشتر در این عرصه تشویق کنیم. برای همین منظور شورای سیاستگذاری هفدمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس شکل گرفته و فرآیند برگزاری جشنواره در دست برنامه ریزی است.

گرامی تصریح کرد: بررسی و تحلیل نتایج دوره‌های قبل این جشنواره نیز در دستور کار ماست و از این راه سعی داریم تا به شرایط بهینه‌ای برای برگزاری این جشنواره برسیم. همچنین گروه بندی این دوره از جشنواره نیز با تنوع مطلوبی انجام پذیرفته است.

وی افزود: در این دوره از جشنواره آثار منتشر شده در سال‌های 1393 و 1394 مورد داوری قرار خواهد گرفت.

به گفته مسئول سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال حاضر دبیرخانه این جایزه شکل گرفته و فعالیت‌های مرتبط با برگزاری این جایزه به صورت مطلوبی در حال انجام است. همچنین آقای محمد قاسم فروغی جهرمی به عنوان دبیر این دوره از جشنواره انتخاب شده است.

وی تاکید کرد: این جشنواره به دنبال ایجاد پیوندی مناسب میان فرهنگ دفاع مقدس و جریان کتاب و کتابخوانی در سراسر کشور است. جشنواره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس بعد از جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی دومین جایزه مهم و بزرگ در زمینه کتاب در کشور به شمار می‌رود. امیدوارم با برگزاری دوباره آن در سال جاری بخش بیشتری از نویسندگان جوان کشور به سمت خلق اثر در این حوزه بپردازند.

گرامی در پایان افزود: این جشنواره در سال جاری به شکلی وسیعتر از سال‌های قبل برگزار می‌شود و از ظرفیت نیروهای مسلح در برگزاری آن بیش از پیش بهره‌برداری خواهد شد. این جایزه ادبی را باید یک حرکت ملی دانست و در اجرای آن تمام مراکز و مسئولان فرهنگی می‌بایست نقش موثری ایفا نمایند.

 

منبع: مهر 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:05 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

آوینی فرمالیست بود؟

اگر آوینی معتقد بود که سینما همان فرم است باید به سمت موج آوانگارد و سینمای ابزورد و فرمالیستی غرب می‌رفت؛ اما او اصل را قطعاً محتوا می‌دانست؛ محتوایی که به زیور هنر آراسته شده است. آوینی به اصالت و برتری معنا و محتوای دینی بر هر چیز دیگری قائل بود.

کد خبر: ۲۳۴۵۷۶

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶ - 09April 2017

آوینی فرمالیست بود؟به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، نسبت دین و سینما یکی از مساله‌هایی است که ذهن مسلمانانی را که در حوزه هنر ورود کرده‌اند همواره به خود مشغول می‌کند. یکی از این هنرمندان مسلمان که علاوه‌بر فعالیت هنری و فیلمسازی، در مباحث نظری هم آثار برجسته‌ای دارد شهید سید مرتضی آوینی است.


شهید آوینی درباره نسبت دین و سینما قائل به چه نظری بود؟ او در یکی از مقالاتش با عنوان «نسبت دین با سینما» در شماره 29 ماهنامه نقد فیلم گفته است: «غایتی که این حقیر را به این گونه مباحث و اصلاً به کار سینما کشانده و چیزی که برایم اهمیت دارد نسبت دین با سینماست. من اعتقاد دارم که باید از تمام امکانات موجود در خدمت استمرار نهضت دینی استفاده شود. در سینما ما باید به دنبال این باشیم که اولاً نسبت میان سینما و دین را پیدا کنیم و ثانیاً ببینیم با توجه به ماهیت سینما چگونه می‌توان از آن در خدمت استمرار انقلاب و دفاع از دین استفاده کرد.»

درباره همین مساله، سیدناصر هاشم‌زاده منتقد و فیلمنامه‌نویس، می‌گوید: «شهید آوینی به قضیه اندیشید و امکان و لزوم این را کشف کرد که سینما در ایران می‌تواند تولدی دوباره بیابد و می‌شود به آن رنگ دینی داد. او برای من در جایگاه اهل نظر قرار می‌گیرد؛ اما اگر پرسیده شود که آیا او به‌عنوان یک فیلسوف دینی اندیشه‌های خاصی را مطرح کرد، یا اینکه هندسه فکری ایجاد کرد، باید بگویم خیر. البته آوینی به‌دلیل شناختش از سینما و توجه‌اش به پرسش‌های جدی ماهیت‌شناسانه مرحوم مددپور، این امید را زنده می‌کرد که شاید ما با آوینی و امثال آوینی بیش از پیش به نظریه‌های هنر دینی نزدیک شویم و متأسفم که خیلی‌ها بعد از آوینی لزوم این قضیه را کنار گذاشتند و آنچه مرحوم مددپور با پرسش‌های جدی خود در باب ماهیت سینما آغاز کرد تا امروز با شناخت دقیق از سینما پاسخ داده نشده است.»

شهاب اسفندیاری هم با بیانی دیگر، از امکان دینی شدن سینما به مثابه یک هنر و رسانه تکنولوژیک در اندیشه شهید آوینی سخن به میان می‌آورد. او در پاسخ به این سؤال که از نظر آوینی آیا سینمای دینی امکان تحقق دارد، می‌گوید: «این سؤال برای من کمی عجیب است. اصلاً من معتقدم خود شهید آوینی تجلی سینمای دینی است. اگر چه در دورانی برای ایشان پرسش‌هایی در باب نسبت دین و سینما به‌طور جدی مطرح بوده اما آوینی در برخی از آثارش اشاره دارد که آنچه در ساحت‌های تکنولوژیک در تمدن غرب ظهور کرده، اساساً متعلق به ماست. در یکی از نریشن‌های روایت فتح درباره موشک‌های استینگر می‌گوید که راستش را بخواهی اساساً موشک‌های استینگر برازنده شانه‌های این پاسداران مؤمن است. اما ایشان می‌خواهد هشدارهایی بدهد که ساده‌لوحانه با این پدیده‌های تکنولوژیک و از جمله سینما مواجه نشویم.»

اسفندیاری بر غایت اندیشه سینمایی شهید آوینی تاکید می‌کند و نظر خود را درباره دوگانه فرم و محتوا با توجه به این غایت توضیح می‌دهد: «یقیناً شهید آوینی از جنس متفکرانی نیست که بخواهد صرفاً روی وجه هنری سینما با عنوان هنر برای هنر تاکید کند. همه اندیشه او معطوف به یک غایتی است که آن غایت توحیدی و اسلامی است. طبعاً از این جهت وجه رسانه‌ای و پیام‌رسانی سینما برای او مهم است. هر چند باز هشدار می‌دهد که ساده‌انگارانه برخورد نکنیم و مثلاً در مقاله عالم هیچکاک یادآور می‌شود که مردم برای شنیدن سخنرانی به سینما نمی‌آیند. بنابراین باید شیوه‌های بیانی مناسب با پیام را پیدا کرد. در بحث تفکیک فرم و محتوا نباید دچار ساده‌انگاری شویم. درواقعیت هم هیچ گاه فرم و محتوا از هم جدا نیستند و خط دقیقی بینشان وجود ندارد. یعنی خود فرم هم حاوی معناست.»

مجید شاه‌حسینی از اندیشمندان فعال در حوزه سینما هم آوینی را فرم‌گرا نمی‌داند و می‌گوید: «اگر آوینی معتقد بود که سینما همان فرم است لابد باید به سمت موج آوانگارد و سینمای ابزورد و فرمالیستی غرب می‌رفت؛ اما او اصل را قطعاً محتوا می‌دانست؛ محتوایی که به زیور هنر آراسته شده است. مدل نریشن‌هایی که او در مستندهای روایت فتح نوشته است و میزان شیفتگی و مجذوبیت او به فرهنگ ساده و صمیمی جبهه‌ها که اصلاً در بسیاری موارد واجد فرمی نبود که فرمالیست‌ها می‌پسندند، نشان می‌دهد که آوینی به اصالت و برتری معنا و محتوای دینی بر هر چیز دیگری قائل بود. البته معتقد بود که این محتوا را باید با فرم صحیح عرضه کرد. متاسفانه کسانی در روزگار ما آوینی را فرمالیست معرفی می‌کنند.»

شاه‌حسینی درباره این مساله که هیچکاک به عنوان یک تکنیسین و فرمالیست در سینما چه پتانسیلی داشته که شهید آوینی طرفدار انتشار کتاب هیچکاک است، می‌گوید: «ما با هیچکاک مشکلی نداریم که حالا آوینی اگر طرفدار او باشد با او هم مشکل داشته باشیم. هیچکاک هرگز فرمالیست نبود. او نه فرمالیست بود و نه صرفاً تکنیسین. فیلم‌های او سرشار از حرف‌ها و اندیشه‌هایی است که برای خود او حتماً مهم بوده است. تکنیسین‌ها وقتی می‌خواهند به خود عزت و احترام بگذارند خود را با هیچکاک مقایسه می‌کنند.

آوینی هم احتمالاً از برخی فیلم‌های او که با تفکر خودش می‌توانسته نسبتی داشته باشد، دفاع کرده است. ضمناً آوینی غیر از هیچکاک خیلی حرف‌های دیگری هم زده است. بسیار برای من جالب است که می‌بینم روشنفکرنمایان وطنی تا می‌گوییم آوینی یاد هیچکاک می‌افتند! بفرمایید وقتی می‌گوییم آوینی روایت فتح چه می‌شود؟ کتاب‌های او چه می‌شود؟ مرام او در خصوص دفاع مقدس چه می‌شود؟»

شهید آوینی در سلسله جلساتی که با بعضی از هنرجویان و همکارانش داشته است، درباره موضوع فرم و محتوا نظری داشته که بخشی از آن را که از روی فایل صوتی این جلسه پیاده شده است می‌خوانید: «مشخصاً سینمای هیچکاک سینما خود اوست. البته قواعد مشترکی با دیگران داشته که مسلط بوده و از آن استفاده کرده است. تصور ما نباید تصور ظرف و مظروف باشد. شما تا وقتی‌که هنر را ظرف می‌دانید و می‌خواهید پیام را مانند مظروف در آن بریزید به هیچ جا نمی‌رسید.

این جدایی قالب و محتوا از نظرگاه سنتی در باب هنر در ما پیدا شده است و گمراه‌کننده و منحط است. حاتمی‌کیا تا خودش جوهر سینما را تسخیر نکند نمی‌تواند چیزهایی که الان می‌سازد را بسازد. او با دیگران فرق دارد. دیگران ظرف و مظروفی فکر می‌کنند و به همین دلیل رزمنده‌های ما را شبیه به رمبو تصویر می‌کنند که به آن رمبوئیسم اسلامی می‌گویند. بحث جوهر و ذات و عرض هم بحث فلسفی است و اصلاً دنیای جدید مولود فلسفه است و جز در فلسفه در جای دیگری نمی‌شود این‌ها را پیدا کرد. در دنیای جدید روش‌ها و ابزار خودشان اصالت دارند. سینما خودش ذات دارد و به این راحتی مسخر ما نمی‌شود.»

نمی‌توان با قطعیت درباره کلیت نظر شهید سید مرتضی آوینی درباب سینما، با اکتفا به همین فراز قضاوت کرد. امید است که با خوانش دقیق همه آثار او گامی در فهم عمیق‌تر اندیشه‌های سینمایی شهید آوینی برداشته شود.

منبع: صبح نو


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:04 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهید فاطمیون صبح فردا تشییع می‌شود

پیکر شهید مدافع حرم فاطمیون «اسدالله آشوری» صبح فردا از کهریزک به سمت بهشت زهرا (س) تشییع و در گلزار شهدا به خاک سپرده می‌شود.

کد خبر: ۲۳۴۵۶۹

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۸ - 09April 2017

تشییع شهید فاطمیون صبح فردا در تهران

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، مدافع حرم «اسدالله آشوری» در راه دفاع از حرم آل الله در سوریه به شهادت رسید.

پیکر مطهر این شهید روز دوشنبه 21 فروردین ماه با حضور خانواده شهدا و ایثارگران ساعت 10 صبح از مقابل مسجد امام حسن مجتبی(ع) کهریزک به سمت بهشت زهرا (س) تشییع و در قطعه 50 گلزار شهدا به خاک سپرده می شود.

انتهای پیام/ 141


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 10:03 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ > ]