دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

چاپ 30 عنوان کتاب با موضوع ایثار و شهادت تا پایان سال 96

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: چاپ 30 عنوان کتاب با موضوع ایثار و شهادت تا پایان سال 96 از مهم‌ترین برنامه‌های این اداره کل است.

کد خبر: ۲۳۴۶۲۱

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۵ - 09April 2017

دیدار مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد با فرمانده سپاه فتح استانبه گزارش خبرنگار دفاع پرس از یاسوج، سرهنگ امیرعباس آسمند  در دیدار با فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد ضمن تبریک سال نو، در سخنانی به تشریح برنامه‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان در سال جدید پرداخت و اظهار داشت: چاپ 30 عنوان کتاب با موضوع ایثار و شهادت تا پایان سال 96 از مهم‌ترین برنامه‌های این اداره کل است.

وی افزود: این کتاب‌ها در قالب زندگینامه شهدا، شعر، خاطرات فرماندهان و رزمندگان، پژوهش پیرامون ادبیات پایداری، تطبیق وصایای شهدای استان با تعالیم اسلامی، کتاب کودک و ... به چاپ می‌رسد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برگزاری جشنواره‌های ادبی و فرهنگی، تولید فیلم سربازخانه خانم‌ها، گردآوری و نمایه‌نویسی اسناد شهدا و رزمندگان دفاع مقدس و توسعه کتابخانه و تدوین دانشنامه استانی از دیگر برنامه‌های این نهاد در سال جدید است.

سرهنگ آسمند از افتتاح دفتر نمایندگی دفاع پرس در استان در سال 96 خبر داد و گفت: با تمهیدات به عمل آمده و طی مراحل قانونی مربوطه، دفتر خبرگزاری دفاع مقدس با حضور مسئولان ارشد استانی بازگشایی شده و این خبرگزاری کار خود را به طور رسمی در کهگیلویه و بویراحمد آغاز می‌کند.

وی مصاحبه با فرماندهان شاخص سال‌های حماسه را از دیگر برنامه‌های این نهاد در سال 96 عنوان و بیان کرد: ساماندهی یادمان شهدای گمنام استان و پیگیری فرآیند ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس نیز در دستور کار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قرار دارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: تشکیل شورای راهبردی پیشکسوتان و تشکیل بانک اطلاعات سرمایه‌های معنوی دوران حماسه جهاد و مقاومت، تجهیز بیلبوردهای تبلیغاتی و مشارکت در دیگر برنامه‌های فرهنگی استان و گردآوری خاطرات رزمندگان سال‌های حماسه از دیگر برنامه‌های مهم این اداره کل در سال 96 است که امیدواریم با حمایت و مشارکت نهادهای فرهنگی استان آنها را به سرانجام برسانیم.

فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد هم در این دیدار ضمن تأکید بر همکاری و جایگاه خطیر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان، گفت: با همه توان همچون گذشته همت خود را به کار می‌بندیم تا بتوانیم به مقام شامخ شهدا و ایثارگران ادای دین کنیم.

سردار یدالله بوعلی افزود: ضروری است که تلاش کنیم تاریخ شهادت و استقامت دچار تحریف نشود، چرا که کوتاهی در این مسیر خسارات جبران‌ناپذیری را رقم خواهد زد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:24 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

افرادی که برای ماندگاری آثار شهدا کار می‌کنند در حال عبادت هستند

نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی با بیان اینکه هدف شهدا و افرادی که امروز برای ماندگاری آثار شهدا کار می‌کنند، انجام عبودیت و اجرای حق است، گفت: در انتقال اهداف شهدا، باید شیوه‌ای به کار گرفته شود که پیام داشته باشد.

کد خبر: ۲۳۴۶۲۸

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹ - 09April 2017

به گزارش دفاع پرس از بیرجند، آیت‌الله سیدعلیرضا عبادی ظهر امروز در دیدار با کارکنان اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع  مقدس خراسان جنوبی اظهار داشت: خود شهادت هدف نیست؛ چرا که شهادت یک مقام و مرتبه بین راهی است، ‌آنچه که این مرگ انتخابی را ارزشمند می‌کند، هدف آن است.

 

 

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه هدف شهدا و افرادی که امروز برای ماندگاری آثار شهدا کار می‌کنند، انجام عبودیت و اجرای حق است، افزود: در انتقال اهداف شهدا، باید شیوه‌ای به کار گرفته شود که پیام داشته باشد و این یک کار و وظیفه همگانی است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

وی در ادامه بیان داشت: در انواع و اقسام آثاری که از شهدا تهیه می شود (فیلم، عکس، کتاب و ...) باید تلاش شود که خیر، صلاح، انسانیت، عقل، ایمان و انصافی که از مهمترین آثار برجای مانده از شهدا است و همچون هوایی است که آن را تنفس می کنیم برای مردم بازگو شود.

 

 

 

آیت‌الله عبادی به کارکنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس توصیه کرد که این آثار و پیام اصلی شهدا برای مردم تشریح شود چرا که مردم باید بدانند که اگر خیری از انسانیت برجا مانده است به وسیله شهدا محقق شده است.

 

 

 

 

نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید رتبه‌بندی آثار شهدا برای سطوح مختلف مدنظر قرار بگیرد، ادامه داد: قطعا تبیین این مسائل برای یک کودک با یک فرد تحصیل کرده در مقطع دکترا باید تفاوت بکند در غیراینصورت، عده ای زحماتی را خواهند کشید اما قابلیت استفاده را نخواهد داشت.

 

 

 

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:24 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

آئین بزرگداشت شهیدان «عباسعلی و علی‌اکبر سلطانی» برگزار می‌شود

آئین بزرگداشت شهیدان «عباسعلی و علی‌اکبر سلطانی» شامگاه یکشنبه 20 فروردین ماه در «شاهدیه» برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۳۴۵۸۳

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۴ - 09April 2017

آئین بزرگداشت شهیدان «عباسعلی و علی اکبر سلطانی» در « شاهدیه» برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از یزد، مراسم بزرگداشت شهیدان «عباسعلی و علی‌اکبر سلطانی» همراه با مدیحه‌سرایی ذاکرین اهل‌بیت (ع) شامگاه یکشنبه 20 فروردین‌ماه به مدت پنج شب بعد از نماز مغرب و عشاء در منزل پدر شهید واقع در شاهدیه، گرد فرامرز برگزار می‌شود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:23 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

خلبانی که در تئاتر زندگی آسمانی شد

آخرين مأموريت سرگرد دلال‌خوش روز نهم بهمن ماه 1364 در عمليات برون مرزی در جنگ با مزدوران بعثی عراق بود كه در حين نبرد با دشمنان جاویدالاثر شد.
کد خبر: ۲۳۴۶۱۹
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۹ - 09April 2017
 
خلبانی که هنرمند تئاتر بودبه گزارش دفاع پرس از رشت، همزمان با بیستم فروردین ماه سالروز شهادت سید شهیدان اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی  و نامگذاری این روز به عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نگاهی کوتاه به زندگی هنرمند شهید خلبان ابراهیم دلال‌خوش از شهرستان لاهیجان انداختیم، که تقدیم مخاطبان می‌شود.

شهید ابراهیم دلال‌خوش فرزند مرحوم اسماعیل در بیست و چهارم شهریور ماه سال 1332 در شهرستان لاهیجان از استان گیلان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایي تا ششم متوسطه را در زادگاهش  در رشته  علوم طبيعي به پایان رسانید، سپس برای ادامه تحصیلات راهی تهران گردید. شهید ابراهیم دلال‌خوش از دوران دانش‌آموزی به هنر تئأتر علاقه وافری داشت. این علاقه و پشتکار باعث شد تا از سال 1346 به طور جدی وارد عرصه بازیگری تئاتر شود و به ایفای نقش در نمایش های مختلف بپردازد.

این شهید بزرگوار با بازی در نمایش «خواستگاری» به کارگردانی زنده یاد مهدی سراجی فعالیت هنری خود را آغاز کرد و عاشقانه در این راه گام برداشت.

وی با ایفای نقش در نمایش «خواستگاری» استعداد و هوش سرشار خود را نشان می دهد و به خوبی از عهده نقش بر می‌آید. سپس برای ادامه بازیگری در نمایش های «پیک نیک در میدان جنگ»، «چشم در برابر چشم» و... نقش آفرینی می‌کند و مورد توجه اقشار مختلف به ویژه هنرمندان این رشته هنری در لاهیجان قرار می‌گیرد.

شهید ابراهیم سپس به دانشكده خلباني نيروي هوايي تهران می‌رود و در تاریخ اول اردیبهشت ماه 1354 به استخدام نیروی هوایی ارتش در می‌آید و دوره مقدماتي پرواز را در ايران  با موفقیت می‌گذراند. براي دوره تكميلي به آمريكا اعزام می‌شود و به اخذ وينگ خلباني نائل می‌گردد و سپس به ايران بازمی‌گردد و  در نيروي هوایی ايران دوره خلبانس هواپیمای اف- 5 را طی می کند و به جمع تیزپروازان نیروی هوایی می‌پیوندد.

از آنجایی که عاشق خلبانی بود، دوره آموزشی را با موفقیت می‌گذراند و شاگرد ممتاز شد و لیسانس افتخار هم گرفت.

در بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی ایران، دولت آمریکا و دوستانش از او خواستند مجدداً به آمریکا برگردد؛ اما از آنجایی که او فردی متعهّد و دوستدار وطن بود وظیفه خود دانست که در ایران بماند و به وطنش خدمت کند.

با وجود اینکه  متأهل و دارای دو  فرزند بود، در جنگ تحميلي خدمات شايانی انجام داد و داوطلبانه در عملیات‌های برون مرزی حضوری فعال داشت.

آخرين مأموريت این سرگرد خلبان نیروی هوایی اعزامی از پایگاه دوم شکاری تبریز روز نهم بهمن ماه 1364 در عمليات برون مرزی در جنگ با مزدوران بعثی عراق بود كه در حين نبرد با دشمنان جاویدالاثر شد، كه پس از چند سال پيكر پاكش در منطقه عملياتی كشف و به ستاد معراج، مستقر در پزشكی قانونی تهران تحویل داده شد، سرانجام روز پانزدهم آبان‌ماه 1370 پيكر مطهرش از جلوی بيمارستان نيروی هوایی تشییع و در گلزار شهدای بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:21 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سرانجام محاصره و تشنگی

یکی از رزمندگان دفاع مقدس خاطره‌ای جالب از قرار گرفتن خود و همرزمانش در محاصره دشمن را روایت کرد.

کد خبر: ۲۳۴۶۴۷

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸ - 09April 2017

سرانجام محاصره و تشنگیبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، مصطفی عرب‌نژاد از رزمندگان لشکر 41 ثارالله در خاطره‌ای از نوشیدن متفاوت آب توسط یکی از رزمندگان ایرانی در جریان عملیات «والفجر3» روایت می‌کند:


شب عملیات گردان ابوالفضل (ع) مسئولیت محور جناح چپ ثارالله را به عهده داشت. بعد از حرکت به سمت تپه قلاویزان، قرار بود بچه‌های تخریب باقی‌مانده محور را پاکسازی کنند.

نزدیک کانال منتهی به محور عملیاتی بودیم که با چند کمین عراقی مواجه شدیم. بعد از درگیری مختصری و دادن چند شهید از کمین عراقی‌ها گذشتیم و به کانال رسیدیم بچه‌های تخریب رفتند که باقیمانده محور پاکسازی شده از قبل را پاک کنند، که متوجه شدند محور لو رفته و عراقی‌ها مجددا آن را مین گذاری کرده‌اند؛ ولی با توجه به نزدیک شدن به زمان آغاز عملیات، با این شرایط بچه‌های تخریب شروع به پاکسازی کردند.

سکوت در محاصره عراقی‌ها

در نیمه کار بودند که عملیات آغاز شد و دوستان موفق به باز کردن محور نشدند و با روشن شدن هوا دیگر امکان برگشت هم برایمان مقدور نبود چون عراقی‌ها در سنگرهای کمین‌شان حضور داشتند. در واقع ما در محاصره قرار داشتیم که به دستور فرمانده گردان که شهید رضا عباس‌زاده نام داشت، تمامی گردان مجبور به ماندن در کانال و حفظ سکوت شدیم، تا عراقی‌ها متوجه حضور ما نشوند. یک روز گرم و داغ تابستان را بدون آذوقه و آب کافی در محاصره گذراندیم. از بعداز ظهر به بعد تشنگی توان بچه‌ها را بریده بود؛ ولی مجبور به مقاومت بودیم.

ترس از نوشیدن آب

شب هنگام به دستور فرماندهی گردان با وجود بی رمقی ناشی از تشنگی زیاد به طرف رودخانه گاوی حرکت کردیم. در بین راه از چند قمقمه شهدای شب گذشته چندین نفر با کمی آب لب‌های خودشان را خیس کردند. همچنان که به طرف رودخانه در حال حرکت بودیم صدایی به گوش بچه‌ها رسید که می‌گفت: «آب آب» به سمت صدا حرکت کردیم؛ البته با احتیاط کامل که نکند کمین باشد.

بعد از کمی جلو رفتن بچه‌ها یک [ظرف] 20 لیتری آب را مشاهده کردند. باز هم به دستور فرمانده یکی از بچه‌ها برای چک کردن آب مبنی بر مسموم نبودن کمی از آن را نوشید، تا در صورت سمی بودن بقیه بچه‌ها مسموم نشوند. بعد از چند لحظه‌ای که اطمینان حاصل شد، تمامی گردان با نوشیدن مقدار کمی از این آب نشاطی دوباره یافتند، تا بتوانند خود را به  عقبه منطقه برسانند.

 

منبع: ایسنا 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:20 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهید صیاد شیرازی الگوی مدافعین میهن اسلامی در برابر دشمنان است

سپاه پاسداران در بیانیه‌ای با گرامی‌داشت هجدهمین سالگرد شهادت امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی، این شهید را الگوی نسل‌های مدافع میهن اسلامی برابر جبهه دشمنان انقلاب و ملت ایران دانست.

کد خبر: ۲۳۴۶۵۱

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۳ - 09April 2017

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع پرس، در بخشی از این بیانیه آمده است: نام، یاد و نقش‌آفرینی‌های امیر سپهبد علی صیاد شیرازی با گذشت 18 سال از شهادت وی به دست منافقین کوردل و تروریسم تحت حمایت آمریکا و قدرت های شیطانی و ضد بشری، الهام‌بخش آحاد نیروهای مسلح و مدافعان انقلاب و نظام اسلامی در کشور است.

این بیانیه می افزاید: کارنامه آن فرمانده خردمند، مومن، انقلابی و ولایت مدار مملو از نقاط عطف آموزنده ای است که تمسک به آن می تواند تابندگی و بالندگی مجموعه نیروهای مسلح به ویژه ارتشیان غیور و دلاور را در عرصه مأموریت های محوله رقم زند.

در ادامه این بیانیه با اشاره به رشادت ها و حماسه آفرینی های سپهبد شهید علی صیاد شیرازی در طول دوران خدمت موفق و افتخارآمیزش به ویژه در مقابله با ضد انقلاب و مزدوران استکبار جهانی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در کردستان و سپس مقابله سلحشورانه با نظامیان بعثی و نیز منافقین پلید در هشت سال دفاع مقدس تصریح می کند: تاثیرات شگرف و تعیین کننده شهید صیاد شیرازی در تحقق مأموریت ها و هدف گذاری های ارتش و اندیشه ورزی وی در سطوح راهبردی و عالی نیروهای مسلح و نیز روحیه جهادی و انقلابی ایشان در برخورد قاطعانه با تهدیدات دشمن و عوامل ضد انقلاب؛ شخصیت ممتاز و محبوبیت مثال زدنی به او بخشیده بود به گونه ای که جایگاه اجتماعی و منزلت سازمانی آن شهید ارجمند برای منافقین و تروریست های تحت فرمان سازمان های جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی غیرقابل تحمل شد، تا اینکه سرانجام به طراحی و اجرای عملیات ترور و شهادت مظلومانه آن عزیز منجر شد.

این بیاینه در پایان با تکریم و پاسداشت یاد و خاطره شهید علی صیاد شیرازی و دیگر شهدای انقلاب اسلامی؛ تأسی آحاد فرماندهان و کارکنان نیروهای مسلح به رویکردها و رفتارهای آن فرمانده انقلابی، مخلص و برخوردار از بصیرت و روحیه و انقلابی تاکید می‌کند: بی تردید میراث ارجمند شهید امیر سپهبد صیاد شیرازی و دیگر شهدای افتخارآمیز نیروهای مسلح در تاریخ ایران اسلامی زنده و جاوید خواهد ماند و نسل‌های مدافع میهن اسلامی را برابر تهدیدات و توطئه های بیگانگان و دشمنان این سرزمین یاری می‌بخشد.

انتهای پیام/ 231


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:20 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پیشانی خرمشهر هنوز زخمی جنگ است

خرمشهر آنقدر عزیز است که قبل از اینکه راهی‌اش شوم وضو گرفتم تا حس کنم و احترام بگذارم به تابلویی که در اذهان‌مان هنوز نقشش جاری است و نوشته بود اینجا کربلا است، با وضو وارد شوید.

کد خبر: ۲۳۴۵۳۲

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۴ - 09April 2017

پیشانی خرمشهر هنوز زخمی جنگ است وسوم خرداد نزدیکبه گزارش دفاع پرس از خوزستان، چندی پیش کوله‌بار سفر بستم  تا راهی شهری شوم که وقتی صحبت از دوران دفاع مقدس می‌شود، ناخودآگاه نام این شهر بر پیشانی خاطرات رزمندگان نقش خیال می‌بندد.

 

خرمشهر نماد مظلومیت و اقتدار است، نماد و سمبل وجود دست خدا بر سر این سرزمین. خرمشهر آنقدر عزیز است که قبل از اینکه راهی‌اش شوم وضو گرفتم تا حس کنم و احترام بگذارم به تابلویی که در اذهانمان هنوز نقشش جاری است و نوشته بود : اینجا کربلا است، با وضو وارد شوید.

 

توی مسیر با خودم کلنجار رفتم که از چه دید و زاویه ای به خونین‌شهر بنگرم و دیدم چه نگاه و رسالتی قشنگ‌تر از این که خبرنگار حوزه دفاع مقدس باشی و تداعی کنی که به جایی می‌روی که روزگاری خیلی‌ها آمدند و دیگر برنگشتند‌.

 

ورودی شهر، دیوارهایی صدایت می‌زنند و چشمانت را به تماشا دعوت می‌کنند که هنوز زخمی گلوله‌های بعثی‌اند.

 

خرمشهر یک موزه بکر است که نه آن را حفظ کردند که دلداده و جاودان بماند برای سندیت تاریخ و نه آن را ساختند تا حس قشنگ بازسازی و خدمت را بتوان در کالبدش دید.

 

تنها سوم خرداد که می‌شود یک تلنگر ملی می‌زنند تا یادی کنند از شهر و سرزمینی که پیشانی مقاومت بود و بصورت نمادین به این دیار می‌روند، بی‌آنکه بدانند زیر پوست زخمی این شهر  هنوز هستند ناخداهایی که سبزی می فروشند اما دریای بیکران خاطرات و رشادت‌هایی هستند که نوشتن‌شان خودکار را هم به خجالت در می‌آورد.

 

در بازار شهر قدم می‌زدم و فکر می‌کردم که چرا این شهر مقاوم و نمادین هنوز آبستن کم‌ لطفی‌هاست.  مگر مردم خرمشهر چه باید می‌کردند که نکردند و اگر اینگونه است که حجت را بر مملکت و ناموس و مرز و وطن تمام کردند که کردند، چرا ما و مسئولین نتوانستیم جبران مافات کنیم.

 

چرا ناخدای پیر این شهر در حال گفتگو با من باید بغضش بترکد و اشکش که تلفیقی است از گلایه به زمینی بچکد که روزگاری خون می‌چکید ولی از روی صلابت؟

 

حاج یونس بساط میوه فروشی داشت و گفت: باور کنید خیلی از جوانان خرمشهر نمی‌دانند در این خیابانها  وکوچه‌های غریب چه حادثه‌ها و جانفشانی‌ها رخ داده است و من اذیتم از اینکه کارها نمادین و روتین شده است.

 

حاج یونس، ما را به تماشای بلمی برد که در دوران جنگ رزمندگان را جابجا می‌کرد و گفت: خدا را شاهد می‌گیرم که بیش از دویست رزمنده را با همین بلم جابجا کردم، بدون اینکه رزمنده باشم و یا لباس رزم پوشیده باشم.

 

این پیر شهر خوبان دوباره لب به گلایه و اکرد و گفت: وضعیت مالی خوبی ندارم و الا همین بلم را در یک اتاق شیشه‌ای به موزه جنگ اهدا می‌کردم که در تاریخ ثبت و ضبط شود و همه بدانند که خرمشهری‌ها همه رزمنده بودند و پیشانی‌شان سیبل دشمنی که کمر همت بسته بود برای اینکه این شهر خوب خدا را از نقشه مقدس وطن جدا کند. 

 

دل نمی‌کندم و حس می‌کردم که من هم غافل شدم و دهکارم به حاج یونس و همشهریانش. آری من هم مثل شما، مثل مسئولین و مثل خیلی‌ها که آماده می‌شوند که سوم خرداد راهی این دیار شوند، بدهکارم به تاریخ.

 

سالهاست که خردادها می‌آیند و می‌روند و هنوز پیشانی خرمشهر پر است از بغض و گلایه و چقدر خوشحال شدم وقتی در حال ترک شهر رطبی از دست حاج یونس گرفتم و خوردم که نخلش زمان جنگ زخمی شده بود و حالا التیام یافته است.

 

آرام پیشانی حاجی را بوسیدم و در گوشش به آرامی گفتم: کا دمت گرم که هستی.

 

دارم به اهواز برمی‌گردم و چقدر مشتاقم که باز هم وضو بگیرم برای رفتن به شهری که بوی عشق می‌دهد، بوی نخل و بوی خاطرات قشنگ حاج یونس. 

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:19 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهید صیاد شیرازی، مکتبی و مطیع ولایت بود

رزمنده لشکر 31 عاشورا در دوران دفاع مقدس گفت: رزمندگان اسلام به فرمانده‌ای همچون شهید صیاد شیرازی علاقه وافری داشتند؛ چون ایشان فردی مکتبی و مطیع حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بود.

کد خبر: ۲۳۴۶۳۵

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۷ - 09April 2017

اسماعیل وکیل‌زاده یکی از رزمندگان و جانبازان لشکر 31 عاشورا در دوران دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع پرس در آذربایجان شرقی اظهار داشت: اولین دیدار بنده حقیر با شهید والامقام صیاد شیرازی مربوط به سال 13633 بود، که به همراه جمعی از برادران گردان امام حسین (ع) به دعوت سردار رشید اسلام شهید علی تجلایی به مراسم قرائت دعای کمیل رفته بودیم، که این دیدار با زیارت ایشان و بوسه بر سیمای نورانی‌اش همراه بود.


وی خاطرنشان کرد: گردان حبیب ابن مظاهر لشکر 31 عاشورا به فرماندهی سردار سید مجید سیدفاطمی، در سال 1364 برای شرکت در عملیات قادر (منطقه لولان) به لشکر 23 نوهد به فرماندهی امیر شهید آبشناسان ماموریت یافته بود که شهید صیاد شیرازی دو بار از این گردان بازدید نمود.


وکیل‌زاده افزود: در یکی از این بازدیدها که صبح زود بود، شهید صیاد شیرازی به گردان حبیب ابن مظاهر آمده بود که بیشتر نیروها برای آمادگی رزمی در حال کوهپیمایی بودند که بنده حقیر متوجه همراهی ایشان با فرمانده گردان شدم و با برداشتن دوربین عکاسی، تصاویری از بازدید ایشان گرفتم.

 

شهید صیاد شیرازی، مکتبی و مطیع محض مقام منیع ولایت بود
 

این رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: بعد از بازگشت نیروهای گردان از کوهپیمایی، بچه ها متوجه  حضور شهید صیاد شیرازی شده و با آغوش گرم از ایشان استقبال و مدام بر سیمای نورانی او بوسه می‌زدند که در این حین فرمانده گردان بنده را مأمور کرد که مراقب ایشان باشم تا زیاد اذیت نشود.


وکیل‌زاده افزود: خلق صحنه‌های زیبای این بازدید و گرفتن تصاویر یادگاری از آن برای من یک خاطره خوبی بود و جا دارد در اینجا یاد و خاطره شهیدان: اصغرعلیپور، علی پاشایی، گندمی، ابراهیم عبادی، بدری و ... گرامی داشته شود.

 

شهید صیاد شیرازی، مکتبی و مطیع محض مقام منیع ولایت بود
 

این رزمنده دوران دفاع مقدس در خاتمه تصریح کرد: رزمندگان اسلام به فرمانده‌ای همچون شهید صیاد شیرازی علاقه وافری داشتند؛ چون ایشان فردی مکتبی و مطیع حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بود.

 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

لزوم بازشناسی آرای آوینی برای تدوین نظام هنر شیعی

اندیشه و آرای شهید آوینی در حکم مانیفستی است که حدود هنر انقلاب اسلامی را تعریف کرده و بازشناسی و ضریب دادن آنها سبب پیروزی انقلاب در جبهه فرهنگی خواهد شد.

کد خبر: ۲۳۴۶۵۴

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۴ - 09April 2017

گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس: «اگنس دوویکتور» متخصص سینمای جنگ تحمیلی ایران است. او دکترای علوم سیاسی خود را با موضوع «سیاست عمومی فرهنگ جمهوری اسلامی ایران؛ موردکاوی سینما» گذرانده است. حوزه تحقیقات وی بیشتر بر روی جنگ ایران و عراق تمرکز داشته و سمینارهای فراوانی در این مورد برگزار کرده است. ازجمله شخصیت های مورد علاقه وی می توان به شهید مرتضی آوینی اشاره کرد.

لزوم بازشناسی آرای آوینی برای تدوین نظام هنر شیعی

دوویکتور پس از اخذ مدرک علوم سیاسی، برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری با انتخاب موضوعی مربوط به سیاست‌های عمومی ایران به خصوص در حوزه سیاست‌های اجتماعی-فرهنگی تصمیم به مسافرت به ایران گرفت. دووکتور با طرح این سوال که جمهوری اسلامی ایران چرا و چطور سیاست‌های فرهنگی خاص خودش را پس از انقلاب و شرایط سخت بعد از آن شکل داده است، پایان‌نامه خودش را تنظیم کرد.

او برای اولین بار در شهر آوینیون با فیلم «مشق شب» ساخته عباس کیارستمی با سینمای ایران آشنا شد و همانجا تصمیم گرفت روی فرهنگ و سیاست اجتماعی و در بیان دقیق‌تر در حوزه سینما متمرکز شود، تا درک کند چطور ممکن است چنین فیلمی در کشوری ساخته شود که رسانه‌های غرب آن را مستبد معرفی کرده‌اند.

دوویکتور در جایی اشاره می‌کند که بعد از دیدن این فیلم بود که واقعا تصمیم گرفتم روی سینمای ایران کار کنم.

موضوع رساله دکتری دوویکتور، نگاه زیبا شناختی به فیلم نبود؛ بلکه پژوهشی با رویکردی قراردادی و ساختاربندی شده به سیاست فرهنگ بود، تا بررسی کند چطور دولت به سینما کمک می‌کند.

دوویکتور با این رویکرد که بسیاری از فیلم‌هایی که در دوران جنگ ساخته شده‌اند را به اندازه کافی مد نظر قرار نداده است، تصمیم می‌گیرد تحقیق جدیدی را روی این موضوع آغاز کند، که راهی برای تحلیل تاریخ ایران و جنگ از زاویه سینما بود.

وی در بررسی‌های خود به ابن نتیجه می‌رسد که باید دو نوع سینمای جنگی برای ایران قائل شد؛ «فیلم‌های جنگی» و «فیلم‌های دفاع مقدس»، فیلم‌های جنگی بیشتر تحت تاثیر هالیوود بودند، که فیلم «عقاب‌ها» ساخته «ساموئل خاچیکیان» یکی از آنهاست.

این دسته از فیلم‌ها جنگ را توصیف می‌کردند؛ اما فیلم‌های گروه «دفاع مقدس» کاملا متفاوت بودند. کارگردانانی مثل «رسول ملاقلی‌پور» سعی کردند ژانر جدیدی خلق کنند، که ریشه در فرهنگ ایرانی، شیعه و ماجرای کربلا داشت.

به دلیل اینکه موضوع تحقیق دوویکتور آن دسته از فیلم‎های سینمای جنگ بود که در طی دوران جنگ ساخته شده بودند، به آثار سینمایی که بعد از جنگ ساخته شدند، توجهی نکرده است.

لزوم بازشناسی آرای آوینی برای تدوین نظام هنر شیعی 

اما مساله مهمی که در تحقیقات دوویکتور وجود دارد، علاقه او به آوینی و سینمای او است. دوویکتور معتقد است آوینی نه تنها از جنگ فیلم می‌گرفت، بلکه برداشت خود را نسبت به تصاویر، حقیقت و واقعیات آن انعکاس می‌داد. دوویکتور می‌گوید: در طی جنگ آوینی هم خود روایت جنگ را ثبت کرد و هم مفهوم واقعیت را زیر سوال برد. او از هر تماشاگری می‌پرسد که چه می‌بیند و به عقیده خودش این‌ها حقیقت است یا خیر؟ او نشان داد که واقعیت یک مفهوم ساختنی است. به نظر من اصلا عادی نیست که کسی در طول جنگ با فیلم چنین کاری کند. در واقع در طی جنگ فیلم‌ها همه چیز را به صورت قطعی نشان می‌دهند و سوالی نمی‌پرسند. من زمان زیادی را صرف دیدن فیلم‌های او کرده‌ام، بعضی‌هایشان را بارها و بارها دیده‌ام و با آثار او ارتباط شخصی برقرار می کنم.

از نظر دوویکتور آوینی رویکرد منحصر به فردی نسبت به جنگ و فیلم‌های مستند جنگی داشت. او این رویکرد را در اولین قدم‌های کاری خود به عنوان «ناظر» بر جنگ شکل داد.

«حقیقت» سریالی 11 قسمتی است، که طی دو سال ابتدایی جنگ ساخته شد. این سریال نقش مهمی در فیلم‌برداری از جبهه جنگ دارد و مبنای نظری و عملی برای آثار دیگر او و نیز برای همراهان او بوده است. این دقت و صراحت که در مجموعه «حقیقت» دیده می‌شود، در بسیاری از آثار دیگر او هم وجود دارد. او این کار را با نشان دادن زمان انجام می‌دهد. به لطف این توالی زمانی، معانی دیگری در جریان فرآیند تدوین شکل می‌گیرند. به علاوه به تماشاگر هم زمانی می‌دهد تا رویکرد خودش را نسبت به جنگ پیدا کند؛ رویکردی که فراتر از ظواهر و تصاویر باشد.

استفاده از واسطه‌های مختلف میان زمان ثبت رویدادها و زمان دیده شدن فیلم توسط تماشاگران از دیگر ویژگی‌های کار او است. در واقع آوینی نقش واسطه دارد. با فیلم‌برداری آشکار از مراحل ساخت فیلم مستند (نشان دادن مراحل تدوین) او سعی می‌کند که نه تنها کنار هم دوختن تکه‌های فیلم را به صراحت به تصویر بکشد، بلکه آن را به بخشی از جنبه زیبایی‌شناختی و مفهومی فیلمش تبدیل کند. نمایش مرحله تدوین تاکید می‌کند که واقعیت یا حقیقت جنگ فقط از ثبت فنی جنگ و خط مقدم جبهه بیرون نمی‌آید؛ بلکه تاثیرپذیری کارگردان فیلم از این تصاویر در اتاق تدوین هم هست.

اهمیت جنگ در دریافت بلافاصله و بدون واسطه تصاویر دیده نمی‌شود؛ بلکه این تصاویر باید از سوی بیننده و سازنده محک زده شوند و کار تدوین خودش راهی برای دستیابی به معنای عمیق‌تر جنگ است. آوینی با صبر و حوصله و در فرآیندی بسیار کندتر به ساختن معنی از دل تصاویر می‌پرداخت.

آنچه برای دوویکتور در شناخت جهان معنایی سینمای آوینی مهم است، درک عاشورا و حادثه کربلاست. دوویکتور در نشست خود در نهمین جشنواره سینما حقیقت در این باره می‌گوید: امکان شناخت سینمای آوینی بدون شناخت حادثه عاشورا امکان ندارد. این پشتوانه قوی و عمیق آوینی به حقیقت عاشورا و نه فقط بعد تاریخی آن سبب غنای آثار او چه در زمینه فیلم و چه در زمینه تالیف کتاب بود. اوج این شناخت را می‌توانیم در کتاب «فتح خون» ببینیم. به بیان دیگر در میان دو اثر «روایت فتح» و «فتح خون» جریان بیان متنی وجود دارد؛ این درحالی است که هر دو اثر مستقل از هم هستند.

در فتح خون با شخصیت‌های مختلفی روبه‌رو می‌شویم، که آوینی آنها را فارغ از نقش تاریخی‌شان بازنمایی می‌کند. ذهن به طور ناخودآگاه در مواجهه با شخصیت‌های کتاب فتح خون به دنبال مابه‌ازای واقعی آن در روزگار معاصرش می‌گردد. این درحالی است که در بسیاری از فصل‌های روایت فتح، مولف اثر بیننده را به گذشته تاریخی بشر ارجاع می‌دهد.

هرچه تسلط فیلمساز بر معنایی که می‌خواهد انتقال دهد بیشتر باشد تسلط او بر ابزار انتقال معنا بیشتر خواهد شد، که آوینی و سینمای او شاهد این مدعاست. سینمای هالیوود به دلیل تسلط بر ابزار هرچند مخاطبان فراوانی را مجذوب می‌کند، اما به دلیل فقدان معنا یا دروغین بودن آن حیات هنری چندانی ندارد. در مقابل بخشی از سینمای اروپا و آسیا که اغلب آثار تولیدی سینمای ایران را باید در این حیطه قرار دهیم، به دلیل عدم تسلط فیلمساز بر تکنیک و در عین حال داشتن عمق معنا باز هم پویا نیست. توفیق سینمای آوینی در شکل ارائه آن به مخاطب است.

آوینی در حین اینکه می‌داند چه می‌خواهد بگوید، می‌داند چگونه بگوید. سیالیت دوربین آوینی در مستند روایت فتح ارتباط نزدیکی با معنای شهادت‌طلبی، مرگ اندیشی، شک و یقین و رسالت انسان دارد. آوینی با دوربینش هنگام فیلم‌برداری و قلمش هنگام نوشتن نریشن فیلم نه قصد تطهیر رزمندگان را دارد و نه قدسی کردن شهدا را. آوینی در هنگام نوشتن نریشن به حرف‌های سوژه‌ها استناد می‌کند و حرف‌های آن‌ها را به آیات و روایات ارجاع می‌دهد.

آنچه بعد در حین دیدن روایت فتح جالب توجه می‌کند، این است که مخاطب حضور مولف را حس نمی‌کند. بیننده خود را بخشی از تصویری می‌داند که می‌بیند.

لزوم بازشناسی آرای آوینی برای تدوین نظام هنر شیعی 

متاسفانه این نگاه اشراقی به معنا و به خدمت گرفتن ابزار برای بیان آن در هیچ‌یک از آثار فرهنگی و هنری ایران به چشم نمی‌خورد. آنچه آوینی در پی آن بود ساخت و ارائه روش‌هایی برای «هنر شیعی» بود. اگر شیعه بودن ما باید در رفتار ما نمود عینی داشته باشد، چرا در آثار هنری ما نداشته باشد. متاسفانه این جهان‌بینی با شهادت آوینی اگر از بین نرفت در سال‌های بعد به دلیل سیاست‌گذاری‌های غلط مدیران فرهنگی قربانی شد.

البته حضور فیلمسازانی مثل «ملاقلی پور»، «حاتمی کیا»، «سلحشور» و عده معدودی دیگر تداوم این راه به شکل دیگری بود، که قوامی نیافت. هنرمندان ارزشی باید حضوری مستمر و پررنگ در این عرصه داشته باشند و هنر شیعی را بازشناسی، تدوین و تبیین کنند. جبهه فرهنگی نیازمند بازشناسی آوینی به عنوان اولین تئوریسین هنر شیعی دارند. باید انگاره‌های آوینی تفسیر و نظام‌مند و به روز شود، تا از قِبل آن بیانیه‌ای برای هنر انقلاب اسلامی تدوین شود.

انتهای پیام/ 161


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:18 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

معرفی یادمان شهید گمنام سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد

یادمان شهید گمنام سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد در فضایی سرسبز و مشرف بر شهر یاسوج قرار دارد، که در آن شهید گمنامی آرمیده که در سن 28 سالگی در منطقه «العماره» به شهادت رسیده است.

کد خبر: ۲۳۴۶۵۵

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۰ - 09April 2017

یادمان شهید گمنام سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمدبه گزارش خبرنگار دفاع پرس از یاسوج، در یادمان شهید گمنام  سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد شهیدی آرامیده است که در سن 28 سالگی در منطقه «العماره» به شهادت رسیده و پس از تفحض توسط کمیته مفقودین ستادکل نیروهای مسلح در 23 اسفند سال 93، توسط اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس به یاسوج منقل و در این مکان به خاک سپرده شد.

عملیات اجرایی یادمان شهید گمنام سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1393 آغاز شد و یک سال بعد به بهره‌برداری رسید.

این یادمان دارای هشت ستون و گنبد طلایی به سبک معماری اسلامی بوده و حاشیه بنا به رنگ فیروزه‌ای و با آیات قرآن مزین شده است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 20 فروردین 1396  ] [ 9:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ > ]