دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

شهیدی که تولد و شهادتش در اردیبهشت‌ماه بود

شهید عباس غارتی در چهارمین روز از اردیبهشت‌ماه سال 1320 متولد و در 23 اردیبهشت‌ماه سال 1363 به شهادت رسید.

کد خبر: ۲۳۹۲۲۰

تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۱ - 13May 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، شهید عباس غارتی فرزند ولی در چهارمین روز از اردیبهشت ماه سال 1320هجری شمسی در روستای محمود آباد میشخاص از توابع بخش مرکزی شهرستان ایلام دیده به جهان گشود.

 

وی که به دلیل فقر و محرومیت منطقه از انجام تحصیل بازمانده بود در زمان جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ملت مسلمان و انقلابی ایران به عنوان رزمنده بسیجی به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و راهی جبهه‌های نبرد با خصم متجاوز شد تا آنکه سرانجام در تاریخ بیست و سوم اردیبهشت ماه سال 1363 در منطقه چنگوله به شهادت رسید. مزار اینشهید در صالح آباد قرار دارد.

 

شهیدی که تولد و شهادتش در اردیبهشت بود

 
منبع: معاونت فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام


ادامه مطلب

[ شنبه 23 اردیبهشت 1396  ] [ 3:03 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهید رجبی: امت حزب الله گوش به توطئه‌هاى تبليغاتى دشمن ندهند

شهید «غلامرضا رجبی» در بیست و سوم اردیبهشت‌ماه سال 1347 دیده‌گان روشن خود را به روی جهان گشود که امروز سالروز ولادت این شهید والامقام است.

کد خبر: ۲۳۹۱۷۴

تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۸ - 13May 2017

 

 شهید رجبی: امت حزب الله گوش به توطئه‌هاى تبليغاتى دشمن ندهندبه گزارش دفاع پرس از استان مرکزی، تقویم امروز، بیست و سوم اردیبهشت ماه سال 966 را نشان می‌دهد که همزمان با این روز تعداد سه نفر از شهدای گرانقدر و والامقام استان مرکزی قدم به عرصه هستی گذارده‌اند که شهیدان «اکبر سلیمی»، «غلامعلی کمره‌ای» و «غلامرضا رجبی» از کبوتران سبک‌بالی هستند که همگی امروز سالروز ولادت‌شان است.

 

شهید غلامرضا رجبی در شهرستان «ورآباد» پا به عرصه هستی گذاشت و با گذر از دوران کودکی، هنگام فرارسیدن ایام جنگ و دفاع از میهن خود را به جبهه های نبرد رسانده و در قالب فرمانده دسته به مقابله با دشمنان پرداخت.

 

عملیات کربلای پنج در منطقه شلمچه آخرین ایستگاه خداحافظی غلامرضا با دوستان و همرزمان او بود. وی سرانجام در بیست و یکم دی ماه سال 1365 مهر جاودانگی را به شناسنامه خود کوبید و تاکنون نیز محل دفن وی مشخص نیست.

 

فرازهایی از وصیتنامه شهید رجبی:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

به نام خداوند بخشنده مهربان، بنام او که جان دادن و جان گرفتن از اوست، بنام خداى مستضعفان و محرومان و بنام آنکه خریدار خون شهیدان است.

 

اینجانب حقیر «غلامرضا رجبى» خود را کوچک‌تر از آن مى شمارم که وصیتنامه بنویسم ولى بر هر مسلمان واجب است که وصیت کند و این نه به عنوان یک وصیت نامه بلکه به عنوان یک نصیحت نامه است:

 

«ربنا افرغ علینا صبراً و ثبت اقدامنا و انصرنا على القوم الکافرین»

 

با عرض سلام به پیشگاه مقدس حضرت بقیة الله اعظم امام زمان (عج) و نائب بر حقش امام خمینى (ره) و تمام شهدا از کربلاى حسین (ع) تا کربلاى خمینى.

 

من نمى‌ترسم از مرگى که خود زندگى است، یاران اى یاوران اسلام پاهایتان را مانند کوه استوار قرار دهید تا دشمنان بدانند که ما در راه عقیده‌مان سست نمى‌شویم.

 

چرا که امروز اسلام به من و تو احتیاج دارد و در هر کجا که هستیم باید در مقابل باطل قدعلم کنیم.

 

خدایا هدف من از حضور در این نبرد انتقام از ستمگران و جهانخواران است که با لبیک بر ندای تو به جبهه روانه شدم، چرا که امروز قیام پیامبر (ص) و حسین (ع) توسط روح خدا خمینى بزرگ (ره) رواج یافته است.

 

قیامى که چهره تاریخ را عوض کرد و می‌رود تا ظلم را در جهان از بین ببرد، لذا وظیفه شرعى خود دانستم تا به نداى «هل من ناصر ینصرنى» حسین فرزند امام لبیک بگویم.

 

آرى میخواهم راه خود را بپیمائیم تا رستگار شوم، برادران نگویید چندبار به جبهه رفته‌ایم و تکلیف‌ خود را انجام داده‌ایم، بلکه بایستى تا آخرین قطره خونمان این راه را بپیمائیم تا رستگار شویم و من بعنوان یک پاسدار کوچک اسلام از شما تقاضا دارم که دست در دست هم دهید تا دین و انقلاب‌مان را به تمامى دنیا صادر کنیم تا دشمنان بدانند که در مقابل اسلام نمى‌شود ایستادگى کرد.

 

واى بر حال ما اگر از خوارج باشیم، واى بر ما از آن‌روزى که نزد خدا با حالتى سر افکنده از اعمال خویش برویم.

 

امروز این خون‌هاى شهیدان است که اسلام را زنده کرده و اکنون مسئولیت خون شهیدان بر دوش ما است و شهید شمعى است که دنیا را روشن مى‌کند.

 

اگر شهید نباشد اسلام زنده نمى‌ماند و من وقتى که از جبهه بر مى‌گشتم مى‌خواستم دوباره به جبهه برگردم زیرا که مى دیدم برادر دینیم برنگشته و شهید شده و خونش [1] مرا به جنب و جوش مى‌آورد و تکلیف بر دوشم سنگینى می‌کرد و خونشان نمى‌گذاشت تا راحت باشم و شما هى نگوئید که چقدرخون‌هاى زیادى ریخته مى‌شود و پیروز نمى‌شویم.

 

چرا که زندگى یعنى مبارزه و امتحان و بدانید که همیشه پیروز است، پس با هم مدام نگویید شهیدانمان زیاد شده اند، آن‌قدر شهید مى دهیم تا آقایمان مهدى بیاید.

 

امت حزب الله گوش به توطئه‌هاى تبلیغاتى دشمن ندهید، گول یک سرى از آدم‌هاى دورو و حتى صد رو را هم نخورید.

 

بقول شهید بزرگوار فتح الله ذاکرى: «اسلام واقعى را در چهره من پاسدار و آن روحانى پرست مزدور که فقط به فکر ریاست و پول و مقام هستند نبینید بلکه اسلام واقعى را در چهره امام بزرگوارمان و ولایت فقیه آیت‌الله خامنه اى و دیگر فرشتگان انقلاب اسلامى ببینید».

 

از شما مى خواهم که دست از کارهاى ناشایست بردارید و همه راه امام را ادامه بدهید. به خدا اگر بودید و مى دیدید که این جوان‌ها چقدر مظلومانه به شهادت مى رسند آن کارها را انجام نمی‌دادید و یک سرى از شما کسانى را که به جبهه مى آمدند مسخره نمى کردید. از تمامى امت حزب الله مى‌خواهم که براى آخرین باراگر دوباره لازم شد خود را مهیا کنند و آنچنان به جبهه ها هجوم ببرند که دشمن فرصت و طاقت تفکر و طرح ریزى براى شما را نداشته باشد.

 

دوستان و برادران، همان‌گونه که توجه دارید یکى از عوامل مهم پیروزى انقلاب اسلامى و تداوم آن «وحدت کلمه» مى باشد، از شما به عنوان یک برادرکوچک تقاضا دارم هرچه می‌توانید در حفظ اتحاد کوشا باشید و دست از تفرقه و جدایى بردارید که همانا تفرقه باعث شکست است و از شما مى‌خواهم که به نماز جماعت، دعاى‌کمیل‌ و دعای‌توسل توجه خاصى داشته باشید.

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ شنبه 23 اردیبهشت 1396  ] [ 3:02 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

«مریم بانو» مرثیه عاشقانه همسر جانباز 70 درصد

«مریم بانو» عنوان کتابی از روایت همسر جانبازی است که عاشقانه زندگی‌اش را با همسرش ادامه داده و در این کتاب از سرگذشت خود روایت می‌کند.

کد خبر: ۲۳۹۲۱۹

تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۷ - 13May 2017

«مریم بانو» مرثیه عاشقانه همسر جانباز 70 درصدبه گزارش دفاع پرس از استان مرکزی، کتاب «مریم بانو» مرثیه‌ای عاشقانه از همسر جانباز هفتاد درصدی است که  با تمام سختی و پیچیدگی‌ها در کنار «محمدرضا ثامنی» مانده و با تمام عشق برای او همسری می‌کند.

این کتاب از کودکی «مریم السادات موسوی» آغاز و به روزهای ازدواج و زندگی مشترکش با محمدرضا ثامنی جانباز هفتاد درصد می‌رسد و در 96 صفحه این عاشقانه را برای مخاطب روایت می کند.

در بخشی از این کتاب آمده است:

زمستان از راه رسیده بود و سفیدی برف‌ها انگار آرامم می‌کرد، هر وقت بچه‌ها سراغ پدر را می‌گرفتند راه و بی راه می‌آوردم که پدرتان به مسافرت رفته است و به زودی زود بر می‌گردد. چند ماهی از رفتنش گذشته بود، همشهری‌هایمان خبر می‌آوردند که آقای ثامنی آنجا مسئول تدارکات است.

تمام روستا سیاه پوش شده بود، آدم یاد تعزیه حضرت قاسم می‌افتاد، زن‌ها طبق عروسی درست کرده بودند اما با پارچه سیاه.

چون اولین شهید روستای‌مان «ذبیح الله بیگی» تازه دامادی بود که از عروسیش هنوز چندماهی نگذشته بود. دیگر کارمان شده بود به خانه نو عروسی که دامادش شهید شده می‌رفتیم و گریه می‌کردیم و انگار با گریه می‌خواستیم برایش همدردی کنیم . . . 

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ شنبه 23 اردیبهشت 1396  ] [ 3:02 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پدر شهید بودن افتخاری است که کم از شهید شدن ندارد

شهید محسن صفری در وصیتنامه‌اش نوشت: پدر جان شهادت افتخاری است که بسیار سعادت می‌خواهد. پدر شهید بودن نیز کم از شهید شدن نیست زیرا فرزندی را از جان خود می‌پرورانی و رشد می‌دهی و در وقت جنگ به فرمان ولی آن را به جبهه می‌فرستی.

کد خبر: ۲۳۹۲۳۷

تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۱ - 13May 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، شهید محسن صفری در شهر اشتهارد از استان البرز و در خانواده‌ای مؤمن وکشاورز چشم به جهان گشود.

 

وی پس از سپری کردن دوران کودکی وارد مدرسه شد و تا کلاس پنجم ابتدائی درس خواند و پس از آن شرایط جامعه و وضعیت اقتصادی مانع از ادامه تحصیلش شد.

محسن به شغل کشاورزی که شغل پدریشان بود روی آورد و در کشاورزی به پدر کمک می‌کرد. بعد از پیروزی انقلاب و باتشکیل نهادهای انقلابی به عضویت بسیج درآمد و نه ماه با بسیج همکاری کرد؛ در بحبوحه حمله عراق به ایران جایز ندانست که در شهر خود بماند.

 

شهید صفری این تکلیف را بر خود واجب دانست که جهاد کند و از کشور اسلامبی خود دفاع کند بنابراین از طریق ارتش به جبهه اعزام شد. وی سرانجام در تاریخ دهم اردیبهشت ماه 1361 پس از شرکت در عملیات بیت المقدس و جانفشانی‌هایبسیار برای پس گرفتن خاک وطنش بر اثر اصابت ترکش در منطقه عملیاتی فکه به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

 

پدر شهید بودن افتخاری است که کم از شهید شدن ندارد

 

فرازی از وصیت نامه شهید

«کسی که در راه خدا کشته شده مرده مپندارید بلکه او زنده ابدی است لیکن همه شما این حقیقت را نخواهید یافت.»

اینجانب محسن صفری فرزند حجت اله صفری که در جبهه‌های حق علیه باطل برای پس گرفتن شرف وک یانم از دشمن بعثی در ستیز هستم و به شما وصیت می‌کنم.

برای پدر، پدر جان شهادت افتخاریست که بسیار سعادت می‌خواهد که نصیب کسی شود و پدر شهید بودن نیز کم از شهید شدن نیست زیرا فرزندی را از جان خود می‌پرورانی و رشد می‌دهی و در وقت جنگ به فرمان ولی آن را به جبهه می‌فرستیدر حالیکه بعضی‌ها دل این را ندارند که به فرزندشان آسیبی برسد و حاضرند خود آسیب ببینند و فرزندشان را محافظت کنند. از خداوند برای شما و همه خانواده طلب صبر دارم. من تا می‌توانستم نگذاشتم که فریضه‌ای به فراموشی سپرده شود و بر گردن من بماند اما مقداری پول دارم که نگرانم بر من حج واجب شود. از شما می‌خواهم که بررسی کنید اگر واجب نبود که این پول متعلق به شما و مادر می‌باشد.

والسلام


منبع: پرونده فرهنگی شهدا،اداره اسناد انتشارات، هنری


ادامه مطلب

[ شنبه 23 اردیبهشت 1396  ] [ 3:02 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

«کوی بی‌نشانی و نشان»، روایت‌گر عاشقانه‌های شهدای بهزیستی

«کوی بی نشانی و نشان» عنوان کتابی است که زندگی‌نامه دوتن از شهیدان بهزیستی استان مرکزی را در قالب داستانی روایت می‌کند.

کد خبر: ۲۳۹۲۰۸

تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱ - 13May 2017

به گزارش دفاع پرس از استان مرکزی، کتاب «کوی بی‌نشانی و نشان» نوشته «مهری رکاب طلایی» و «مریم طالبی» در 69 صفحه و در قطع پالتویی، زندگی‌نامه دو تن از شهدای استان مرکزی به نام های «اسدالله محمدیان مرادخواه» و «نادر نظمی پویا» را برای مخاطبان خود روایت می‌کند.

این کتاب در هشت عنوان موضوعات خود را دسته‌بندی کرده و در پایان نیز آلبوم تصاویر شهدا را برای خواننده نمایش می‌دهد.

وجود دو دل نوشته ا این دو شهید، یکی از نقاط جذاب و خواندنی کتاب است که بی شک می‌تواند عاملی برای ترغیب جوانان به کتب دفاع مقدس باشد.

در بخشی از کتاب آمده است:

آنگاه که باران رحمت الهی جوانه وجودت را در دل گهواره خلق می‌پروراند و طراح ازل گوهر وجودت را بر پیشانی خلقت می‌نشاند اراده‌ی خداوندی بر آن بود که فرشتگان را بر سجده‌ات بکشاند و تو را در این کره خاکی به تخت خلافت خویش بنشاند.

تو آمدی تا نام و نشان خویش را در موجودیت خود دریابی و خاکیان را با خود همراه کنی و با افلاکیان پیوند دهی.

آمدی تا به ما رسم زیستن بیاموزی، تو به ما یاد دادی رسم زیستن را و این‌گونه تاریخ ظلم را ردیابی و به ما شناساندی که ما سماء شهادت را در باورهای دیرینه زنده و پایدار ببینیم.

تو وجدان بیدار تاریخ شدی و راه و رسم انسانیت را در دفتر عالم رقم زدی . . .

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ شنبه 23 اردیبهشت 1396  ] [ 3:02 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مادر بیا من را ببوس شاید دیگر مرا نبینی

مادر شهید الیاس حاجیانی در بیان خاطره‌ای از فرزند شهیدش گفت: روزی الیاس به من گفت؛ مادر بیا من را ببوس شاید دیگر مرا نبینی.

کد خبر: ۲۳۹۲۴۵

تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۵ - 13May 2017

مادر بیا من را ببوس شاید دیگر مرا نبینیبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، قبل از تولد الیاس خواب عجیبی دیدم. در خواب دیدم که امیرالمومنین(ع) آمد. یکجای بلند داشتیم مثل بالاخانه نشسته بودم آنجا. دیدم که امیرالمومنین(ع) نماز می‌خواند. بعد من در را باز کردم که یک دفعه نور پراکنده شد او از طرف چپ برگشت و به من نگاه کرد.


من گریه کردم. به من نگاه کرد و گفت: چرا گریه می‌کنی؟ ولی من هیچ جوابی ندادم و گریه کردم و بعد از آن بود که الیاس را حامله شدم.

آخرین دیدار کنار در ایستاده بودم که آمد، با همه بچه‌ها خداحافظی کرد آخرین نفری که باقی ماند من بودم. گفت: مادر بیا من را ببوس شاید دیگر مرا نبینی. مرا حلال کن.

من گفتم: این چه حرفیه می‌زنی؟ انشاالله به سلامتی بر می‌گردی.

او راهی جبهه شد.

الان وقتی یاد آن روز می‌افتم خودم را سرزنش می‌کنم که چرا نبوسیدمش.

 

راوی: مادر شهید الیاس حاجیانی

منبع: کتاب درخت آلبالو(انتشارات موسسه فرهنگی دریادلان)


ادامه مطلب

[ شنبه 23 اردیبهشت 1396  ] [ 3:01 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

خاطرات خلبان کیکاووس گزوف در کتاب «آسمان من» به چاپ رسید

خاطرات سرتیپ خلبان کیکاووس گزوف در کتاب «آسمان من» در قالب تاریخ شفاهی به چاپ رسید.

کد خبر: ۲۳۸۵۵۲

تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۲ - 09May 2017

به گزارش دفاع پرس از مازندران، کتاب «آسمان من» خاطرات سرتیپ خلبان «کیکاووس گزوف» است که در قالب تاریخ شفاهی توسط اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس مازندران در سال 1395 به چاپ رسید.

 

گفت‌وگوی این کتاب توسط مریم‌السادات ذکریایی و تدوین آن توسط زینب بابکی انجام شد.

 

این کتاب با حمایت استانداری مازندران، سپاه «کربلا»، ستاد تاریخ جامع انقلاب و دفاع مقدس مازندران تدوین شده و توسط انتشارات «سرو سرخ» نیز به چاپ رسیده است.

 

خاطرات خلبان کیکاووس گزوف در کتاب «آسمان من» به چاپ رسید 

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 19 اردیبهشت 1396  ] [ 5:13 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

یادواره دو شهید مدافع حرم در مشهد برگزار می‌شود

به مناسبت فرارسیدن سالروز میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج)، یادواره شهدای مدافع حرم «محمودسالاری» و «محمدسخندان» روز پنج‌شنبه 21 اردیبهشت‌ماه در مشهد برگزار خواهد شد.

کد خبر: ۲۳۸۵۱۶

تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۳:۴۶ - 09May 2017

یادواره شهیدان مدافع حرم در مشهدالرضا برگزار می ­شودبه گزارش دفاع پرس از مشهد، یادواره شهدای مدافع حرم «محمودسالاری» و «محمدسخندان» روز پنج‌شنبه  21 اردیبهشت‌ماه همراه با اقامه نماز مغرب و عشاء در مسجد 72 تن واقع در مشهد، میدان امام حسین(ع) برگزار می­ شود.

در این مراسم که با حضور خانوادهای شهدای مدافع حرم، رزمندگان، جانبازان و هیات های مذهبی برگزار می‌شود،  جانباز مدافع حرم سرهنگ «علی تفقد» به روایتگری و «محمد ناجی» نیز به مدح و منقبت امام زمان (عج) خواهند پرداخت.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 19 اردیبهشت 1396  ] [ 5:13 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روزشمار دفاع مقدس (19 اردیبهشت)

19 اردیبهشت 1396 خورشیدی برابر با 12 شعبان 1438 هجری و 9 می 2017 میلادی

کد خبر: ۲۳۷۸۹۴

تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۹ - 09May 2017

رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی (19 اردیبهشت)

• ارتحال عالم مجاهد و روحانی مبارز آیت‌الله «سید عبدالحسین لاری» (1303 ه.ش)

• تخلیه کامل ایران از نیروهای شوروی سابق پس از پایان جنگ جهانی دوم (1325 ه.ش)

• شهادت شهید ناصر بهداشت (1364 ه.ش)

• عملیات محدود انصارالحسین در منطقه هورالهویزه، جزیره مجنون، توسط سپاه (1366 ه.ش)

• صدور قطعنامه 612 شورای امنیت در مورد کاربرد سلاح‌های شیمیایی در جنگ (1367 ه.ش)

• روز بزرگداشت شیخ کلینی


ادامه مطلب

[ سه شنبه 19 اردیبهشت 1396  ] [ 5:13 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهید مدافع حرم لشکر فاطمیون در سگز‌آباد تشییع می‌شود

پیکر پاک شهید «عصمت شکوهی» از مدافعان حرم لشکر فاطمیون روز پنج‌شنبه 21 اردیبهشت در شهر سگزآباد تشییع می‌شود.

کد خبر: ۲۳۸۷۷۴

تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۹ - 09May 2017

تشییع و تدفین شهیدی دیگر از دیار فاطمیون در قزوین

به گزارش دفاع پرس از قزوین، مردم شهر سگزآباد روز پنج‌شنبه 21  اردیبهشت ماه پیکر شهید «عصمت شکوهی» را در این شهر تشییع می‌کنند.

مراسم تشییع پیکر این شهید مدافع حرم ساعت 17 از مقابل مسجد حضرت سیدالشهدا (ع) شهر سگزآباد آغاز می‌شود.

مراسم بزرگداشت این شهید مدافع حرم روز 23 اردیبهشت‌ماه از ساعت 16 تا 18 در مسجد حضرت سیدالشهدا (ع) این شهر برگزار می‌شود.

شهید عصمت شکوهی از رزمندگان افغانستانی لشکر فاطمیون بود که در نبرد با تروریست‌های تکفیری در سوریه به شهادت رسید.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 19 اردیبهشت 1396  ] [ 5:13 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ > ]