دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

نخستین شهرهای مدافعان حرم در کشور

بر اساس آمار شهدای مدافع حرم در کشور، قم و شهر ری اولین و دومین شهر مدافعان حرم از حیث تعداد شهدا هستند.

کد خبر: ۲۴۱۵۴۶

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۰ - 31May 2017

نخستین شهرهای مدافعان حرم در کشوربه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، «حسین نصرالله» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان ری با اشاره به تعداد بالای شهدای مدافع حرم شهرری گفت: تقریبا 104 شهید مدافع حرم در شهر ری داریم که از این تعداد 6 شهید ایرانی، یک شهید پاکستانی و مابقی از شهدای مدافع حرم فاطمیون هستند. با توجه به تعداد شهدای مدافع حرم در شهرهای مختلف، شهرری دومین شهر مدافعین حرم در کشور است.


وی افزود: اولین شهر مدافعان حرم در کشور از حیث آمار شهر قم است و بعد شهر ری در جایگاه دوم قرار می‌گیرد. همچنین تعدادی هم جانباز مدافع حرم داریم که در شهر ری ساکن هستند.

نصرالله با اشاره به برنامه‌های بنیاد ری برای این خانواده‌ها گفت: مراسم‌های مختلفی برای خانواده شهدای مدافع حرم برگزار می‌شود. اعزام خانواده شهدای مدافع حرم به سفر زیارتی سوریه، برگزاری یادواره شهدای مدافع حرم، مراسم روز وفات حضرت زینب(س) و دیدار با خانواده این شهدا ولی از نگاه بنیاد شهید همه خانواده شهدا در کنار هم دیده می‌شوند و بیشتر برنامه‌های اجرا شده از جانب ما متعلق به تمام خانواده شهداست و برنامه خاص خانواده‌های مدافع حرم کم و انگشت شمار است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان ری در ادامه گفت: طبق قانون خانواده هر شهیدی که شهادتش محرز شد، تحت پوشش بنیاد شهید قرار گرفته و از تمام حقوق از جمله خدمات درمانی، بیمه تکمیلی، حقوق و... برخوردار می‌شود. این قانون شامل همه خانواده‌های شهداست.

وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های مردمی در زمینه حمایت از خانواده شهدا گفت: تشکل‌های مردمی که به توسعه فرهنگ ایثار و شهادت  و حمایت از خانواده ‌های شهدا مشغولند اثرات خوبی در این مسیر گذاشته‌اند. و ادامه این فعالیت‌ها می‌تواند به ترویج این فرهنگ کمک زیادی داشته باشد.

 

منبع: تسنیم 


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:31 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

ماجرای بانوی رزمنده‌ای که با زور اسلحه از مادرش برای ازدواج رضایت گرفتند!

برای جلب رضایت مادرم، نماینده امام (ره) در سپاه خوزستان و محافظینش، مسلح برای خواستگاری به خانه ما آمدند. مادرم وقتی در را باز کرد، ترسیده بود. بعد از اینکه ماجرا را متوجه شد به داخل خانه راهنمایی‌شان کرد. پس از صحبت‌های نماینده امام(ره) مادرم راضی شد.

کد خبر: ۲۴۱۴۱۷

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۳ - 31May 2017

گروه حماسه و جهاد دفاع پرس: در بخش نخست گفت‌وگوی خبرنگار دفاع پرس با «عصمت چراغی» بانوی مقاوم دوران دفاع مقدس به تحرک‌های رژیم بعث پیش از آغاز رسمی جنگ و مقاومت مردم ساکن شهرهای مرزی پرداخته شد. در ادامه بخش پایانی گفت‌وگو را می‌خوانید:

سردرد را با شنیدن خبر آزادی خرمشهر فراموش کردم

اول خرداد ماه رزمندگان اسلام به خرمشهر مسلط شدند اما به جهت اینکه پاتک‌های دشمن ادامه داشت، پس از خروج اسرا و ایجاد ثبات، در سوم خردادماه آزادی خرمشهر را اعلام کردند.

آن روز پس از دو شبانه روز با خستگی و سردرد به خانه برگشتم. خواب بودم که خواهرزاده‌ام صدایم کرد و گفت: «خاله خرمشهر آزاد شد» پیش از این زمزمه‌های آزادی شهر را میان رزمندگان و برادران سپاهی شنیده بودم اما این خبر بقدری برایم شوک‌برانگیز بود که از جا برخاستم و به سمت خیابان رفتم. مردم شیرینی پخش می‌کردند و خوشحال بودند. در گوشه دیگر خیابان برخی نماز شکر می‌خواندند. شیرینی شنیدن این خبر، سردرد و خستگی را از یادم برد. سراسیمه خودم را به بیمارستان شهر رساندم زیرا می‌دانستم که مجروحین زیادی به بیمارستان منتقل خواهند شد.

ماجرای بانوی رزمنده‌ای که با زور اسلحه از مادرش برای ازدواج رضایت گرفت! 

برای من که جنگ را از نزدیک لمس کردم، سخن امام (ره) که می‌گفتند «جنگ یک نعمت است» بسیار ملموس است. این نعمت همان اتحاد، همدلی و وحدتی که میان اقشار مختلف جامعه ایجاد شد، است تا بتوانیم مستقل کشور را اداره کنیم.

آن مقطع زمانی، مردم از شهادت، مجروحیت و اسارت نمی‌ترسیدند و خانواد‌ه‌ها با وجود فشارها، ایستادگی می‌کردند زیرا در انقلاب اسلامی، مسیر را پیدا کرده بودند.

جهادگران جنگ فراموش شدند

هر کاری صورت می‌گرفت، دلی بود. هر لحظه منتظر پیام امام (ره) بودیم تا اجرا کنیم. من هم همچون مردم کشور، به دنبال دریافت حقوق نبودم. متاسفانه امروز خیلی چیزها رنگ باخته و سلیقه ها حتی در خانواده های مذهبی نیز تغییر کرده است. نسل امروز با حضور در راهیان نور تاثیرات کافی را نمی‌گیرد، اما این راه را باید ادامه دهیم تا از کسانی بگوییم که ازخودگذشتگی کرده و مقابل دشمن ایستادند.

در آن زمان، مرکزی به نام «چای‌خانه» بود که فعالیت‌های کمک به جبهه آنجا صورت می‌گرفت. خانم‌هایی هستند که پس از گذشت سال‌ها از جنگ، همچنان فعالیت‌های جهادی انجام می‌دهند اما خودشان امروز می‌گویند: «ما فراموش شده‌ایم و کسی سراغ ما را نمی‌گیرد.»

در روزگار حال، فعالیت‌های بانوان در دوران جنگ در حاشیه قرار گرفته و در فیلم‌های دفاع مقدسی کمتر به آن اشاره می‌شود. دوران جنگ تفکری وجود داشت که گمان می‌کردند حضور زنان در صحنه جنگ باعث دستاویزی و خطرآفرین است. این در حالی است که در آن زمان زنانی همچون زهرا حسینی تا لحظه سقوط خرمشهر در منطقه ماندند و حماسه آفریدند.

ماجرای بانوی رزمنده‌ای که با زور اسلحه از مادرش برای ازدواج رضایت گرفت! 

شهدای عملیات بیت المقدس را کفن می‌کردم تا به سردخانه منتقل شوند. در دل از شهادت رزمندگان ناراحت بودم اما در آن لحظه نیاز بود تا هر چه سریع‌تر شهدا را انتقال دهیم تا پزشکان بهتر به مجروحان رسیدگی کنند و تعداد شهدا کاهش یابد.

به خاطر دارم روزی یکی از برادران سپاه به سراغم آمد و یک مجروح موجی را نشانم داد و گفت: «این مجروح، فرمانده گردان سپاه است. مراقب وی باشید.» آن زمان منافقین در بیمارستان‌ها نفوذ کرده و عامل افزایش تعداد شهدا می‌شدند. از این رو علاوه بر معالجه مجروحان باید مراقب منافقین هم می‌بودیم. مراقبت از این فرمانده سپاه برایم مسئولیت سنگینی بود. زمانی که وی را به هواپیما رساندم، گویی بار سنگینی از روی دوش‌هایم برداشته شد.

ماجرای بانوی رزمنده‌ای که با زور اسلحه از مادرش برای ازدواج رضایت گرفت! 

نماینده امام(ره) در سپاه خوزستان به خواستگاریم آمد

با توجه به فعالیت‌هایم، خواستگار‌های متفاوتی داشتم اما به دنبال کسی بودم که همانند خودم باشد و مانع فعالیت‌هایم نشود. یکی از دوستانم، یکی از برادران سپاه را به من معرفی کرد. سال 60 به همراه جمعی از دوستان سپاهی‌اش، سپاه هفت کِل (استان خوزستان) را تشکیل داده بود. چندین جلسه صحبت کردیم. روحیات نزدیکی داشتیم اما به جهت سپاهی بودن، با مخالفت مادرم روبرو شدیم. خطاب به مادرم گفتم: «ما خودمان در اهواز زندگی می‌کنیم. این جا هم جبهه است و احتمال وقوع هر اتفاقی هست.» از آنجایی که پدرم در قید حیات نبود، رضایت مادرم برایم مهم بود. یک سال طول کشید تا مادرم به این ازدواج راضی شد. رضایت مادرم هم ماجرای جالبی دارد.

برای جلب رضایت مادرم، نماینده امام (ره) در سپاه خوزستان به اتفاق محافظینش، مسلح برای خواستگاری به خانه ما آمدند. مادرم وقتی در را باز کرد، ترسیده بود. بعد از اینکه ماجرا را متوجه شد به داخل خانه راهنمایی‌شان کرد. پس از صحبت‌های نماینده امام(ره) مادرم راضی شد. هر بار حرف از خواستگاری به میان می‌آید، همسرم به شوخی می‌گوید: «من با زور اسلحه زن گرفتم.»

مهریه‌ام را کتاب شهید مطهری و شهید بهشتی قرار دادم اما به اصرار مادرم 14 سکه اضافه شد. قرار بود یک هفته بعد از آزادسازی خرمشهر، مراسم عقد را برگزار کنیم اما به جهت اینکه همسرم در منطقه عملیاتی بود، نیمه شعبان ازدواج کردیم. در روز مراسم، همسرم با لباس سپاه و من با چادر مشکی در کنار سفره عقد نشستیم که این برای عاقد کمی عجیب بود.

آگاهی مردم از اعزام مدافعان حرم نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

علاوه بر کمک به مجروحین، حفظ حجاب مسئولیتم را سنگین تر می‌کرد. جلوی چادر را دوخته بودم تا به راحتی کارهایم را انجام دهم. گاهی برادران تعجب می‌کردند که چطور با مقنعه و چادر بر بالین بیماران می‌روم.

بانوان در شرایط جنگ هم حجابشان را رعایت کرده و همچنین مشکلات را تحمل می‌کردند. در حالی که امروز جوان‌ها با کوچک‌ترین مشکل خودشان را می‌بازند و تسلیم می‌شوند. دشمن امروزه در فضای فرهنگی در حال فعالیت است، اگر غفلت کنیم، بیش از این رخنه خواهند کرد.

از سوی دیگر می‌توان به مقوله مدافعان حرم اشاره کرد که با توجه به تحرکات دشمن و ورود ماهواره‌ به خانه‌ها، این شاعبه ایجاد شد که چرا باید به سوریه نیرو اعزام کنیم. این در حالی است که این رزمندگان، جنگ را از کشور خارج کرده و از اسلام صیانت می‌کنند. اگر جنگ به داخل کشور ورود پیدا کند، خیلی زمان نیاز دارد تا دوباره به شرایط گذشته برگردیم. آگاهی مردم در این زمینه نیاز به فرهنگ‌سازی و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت دارد.

انتهای پیام/ 131


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:31 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

نهضت خاطره‌گویی دفاع مقدس در قم گسترش می‌یابد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم گفت: نهضت خاطره‌گویی و جمع‌آوری خاطرات دفاع مقدس که از تاکیدات مقام عظمای ولایت است، با جدیت در قم پیگیری می‌شود.

کد خبر: ۲۴۱۵۳۹

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۳ - 31May 2017

نهضت خاطره گویی دفاع مقدس با جدیت در قم پیگیری می شود

 

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قم، «احمد حسینی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم طی سخنانی در جمع مسئولان کانون های پیشکسوتان نیروهای مسلح استان قم اظهار داشت: خلق حماسه‌های حضور مردم در صحنه‌های دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌های امام، انقلاب و شهیدان والامقام در واقع قدرشناسی از نعمت ولایت است.

وی افزود: توفیقات نظام اسلامی به برکت خون مطهر شهدا و ایثار نیروهای مسلح و عموم رزمندگان اسلام، حضور مردم و همدلی مسئولان و حرکت در سایه‌سار رهنمودهای ولایت حاصل شده و ان‌شاءالله هر گامی که دراین مسیر برمی‌داریم، مورد رضای خق تعالی و ارواح مطهر شهدا واقع شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم با اشاره به تأکیدات و مطالبات رهبر فرزانه انقلاب و فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر جلوگیری از تحریف و فراموشی جریان دفاع مقدس و ضرورت ترویج نهضت خاطره گویی تصریح کرد: نهضت خاطره گویی و جمع‌آوری خاطرات رزمندگان اسلام در قالب خاطرات نیروهای مسلح و بسیج مردمی و همچنین جمع‌آوری کمک‌های پشت جبهه در اولویت برنامه‌های این اداره‌کل قرار دارد و ان‌شاءالله با جدیت تمام و با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و همدلی و همکاری دستگاه‌ها، به منویات رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانیم.

وی خاطرنشان کرد: سازماندهی راویان دفاع مقدس، تدوین سرفصل‌ها و مدخل‌های دانشنامه و تدوین نقش استان در دوران حماسه و ایثار و نیز موزه‌آرایی مرکز فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از دیگر برنامه‌های اولویت‌دار اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس قم است.

در ادامه این مراسم، «محمد قراباغی» مدیرکل تامین اجتماعی نیروهای مسلح استان قم نیز اظهار داشت: ضرورت دارد علاوه بر تولید آثار مکتوب، در موضوع تولید فیلم و آثار نماشی مرتبط با حوزه دفاع مقدس، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات لازم نیز صورت پذیرد.

همچنین در ادامه، رئیس اداره بازنشستگی نیروهای مسلح استان قم، معاون منابع انسانی اداره کل جهاد کشاورزی، مسئول بسیج پیشسکوتان جهاد و شهادت استان، روسای کانون های بازنشستگی سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و وزارت دفاع استان قم و «یدالله رباط جزی» مسئول امور پیشکسوتان اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس استان مطالبی را در مورد شناسایی و استفاده از ظرفیت بالقوه خاطرات بازنشستگان توانمند نیروهای مسلح، بسیج و جهاد، دعوت از راویان با قدرت بیان مناسب و مدارج علمی و سابقه جبهه بالا جهت حضور در انجمن راویان و محافل خاطره‌گویی و نیز ضرورت تدوین، چاپ و انتشار آثار مکتوب پیشکسوتان دفاع مقدس بیان نمودند.

همچنین شناسایی سوژه‌های خاص سال‌های حماسه و ایثار و معرفی به صداوسیما در مناسبت های ملی و استانی، حضور فعال پیشکسوتان نیروهای‌مسلح در فضای مجازی و تولید محتوا، ارتباط با رسانه‌های فعال در حوزه دفاع مقدس، ارتباط کانون‌ها با مرکز فرهنگی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استان قم به لحاظ تولید محتوا و نیز برنامه‌ریزی برگزاری همایشی در نیمه اول ماه مبارک رمضان، بخش‌های دیگری از مباحث مطرح شده در جلسه مدیران کانون های پیشکسوتان نیروهای مسلح استان قم بود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:30 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر

توان موشکی یکی از مهمترین عوامل بازدارنده تهاجم نظامی است. در سالهای اخیر با همت مسئولان نظامی و خدمات شهید طهرانی مقدم توان موشکی با پیشرفت‌های بسیاری همراه بوده است.

کد خبر: ۲۴۱۵۷۱

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۹ - 31May 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده ایران و توان مقابله کشور با هر گونه تهدید نظامی این روزها محور بحث روز است بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می دهد که برد این موشک ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از 70 درصد آسیا می رسد و این توان دفاعی باعث ناامیدی دشمنان در حمله نظامی به خاک و تاسیسات حیاتی کشورمان شده است.


توانمندی نظامی و دفاعی کشور، بدون شک یکی از مهم‏ترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات است همینطور بر اساس مولفه‌های قدرت توان موشکی به عنوان یکی از مهمترین عامل بازدارنده تهاجم نظامی قرار دارد.


سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه نیز در مورد در همین راستا در مورد توانمندی موشکی ایران گفت: ‌آنچه باعث شده دشمنان ما سر میز مذاکره بنشینند، توانمندی دفاعی ملت ایران است که امیدواریم از آن پاسداری شود.


وی با بیان اینکه اطلاعات دشمنان از محل نگهداری موشک‌های ما واقعی نیست، تصریح کرد: آنها شاید محل‌های اولیه نگهداری موشک‌ها را بدانند ولی محل‌های نگهداری موشک‌ها مخفی بوده و روش‌های شلیک این موشک‌ها در سراسر کشور گسترده شده است لذا دشمن با هزاران بمب نیز نمی‌تواند مانع از شلیک موشک‌های ما شود.

در سالهای اخیر با همت مسئولان نظامی و خدمات شهید طهرانی مقدم پدر صنعت موشکی ایران توان موشکی با پیشرفتهای بسیاری همراه بوده است. به همین منظور در ادامه گزارشی از آخرین توانمندی‌های موشک های ساخت داخل به همراه برخی از ویژگیهای منحصر بفرد این موشکها به صورت کامل تهیه شده است.

موشک سجیل؛ اولین موشک دوربرد سوخت جامد

موشک سجیل نخستین موشک زمین به زمین دوربرد دو مرحله ای سوخت جامد در کشور است که توسط متخصصان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع طراحی و ساخته شده است.

این موشک دوربرد بالستیک برد عملیاتی نزدیک به 2000 کیلومتر و از ویژگیهای منحصربفرد آن دقت بالا در اصابت به اهداف تعیین شده،زمان بسیار کوتاه آماده سازی و عملیاتی شدن سامانه پرتاب،زمان بسیار کوتاه انتقال سایت پرتاب دیسک پس از شلیک،قابلیت لانچر متحرک،قابلیت حمل موشک آماده شلیک و بهره مندی از سیستم tvcمی توان اشاره کرد.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


سجیل اولین موشک دوربرد سوخت جامد ایران است که برخی کارشناسان آن را برترین موشک بالستک ایرانی می دانند که از سامانه پرتاب متحرک با قابلیت حمل موشک آماده پرتاب برخوردار است.

این موشک به دلیل استفاده از سوخت جامد به سرعت و ظرف چند دقیقه آماده پرتاب شده و پس از شلیک نیز پرتابگر آن به سرعت محل را ترک می کند که این ویژگی باعث کاهش احتمال نابودی موشک قبل از پرتاب می شود. همچنین به دلیل شتاب بسیار بالای سجیل امکان ردگیری آن برای دشمن در فازهای اولیه پرتاب بسیار کم و عملآً شانس دشمن برای انهدام سجیل در طی پرواز ناچیز است.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


سجیل جزو آن دسته از موشک‌های بالستیک کشور است که با خروج از جو و طی مسیر در چنین ارتفاعی به داخل جو بازگشته و با سرعت حدود 10 تا 12 ماخ (حدود3400 تا 4080 متر بر ثانیه) به سوی هدف سرازیر می‌شود که انهدام آن از سوی سامانه‌های دفاع هوایی موجود را ناممکن می‌سازد و تاکنون در دو نمونه سجیل 1 و 2 معرفی شده است که رژه 12 موشک سجیل در مراسم هفته دفاع مقدس سال گذشته مورد توجه بسیاری از رسانه های خارجی قرار گرفت.

موشک خلیج فارس؛ مافوق صوت بالستیک علیه کشتی‌ها و ناوها

موشک بالستیک و هوشمند خلیج فارس با سرعتی مافوق صوت می‌تواند انواع ناوها و شناورهای دشمن را مورد اصابت قرار دهد.

موشک هوشمند و بالستیک خلیج فارس یک موشک مافوق صوت و کشتی‌زن بوده و تفاوت آن با موشک‌های قبلی این است که دیگر موشک‌ها عمدتاً با سرعتی زیر صوت و به صورت کروز عمل می‌کردند اما خلیج فارس با سرعتی مافوق صوت و به صورت بالستیک از سطح زمین شلیک شده و به صورت عمودی از ارتفاع بالا می‌تواند هرگونه ناو و یا شناور دشمن را مورد هدف قرار دهد.

شعاع برد عملیاتی این موشک 300 کیلومتر است که در آینده نزدیک نسل جدید آن با بردی بیشتر تولید خواهد شد.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


موشک خلیج فارس به صورت هدایت ترکیبی عمل کرده به طوری که جستجوگر آن در فاز نهایی بر روی هدف قفل می کند و در این حالت هرگونه شناور دشمن هیچ راه گریزی از اصابت این موشک که کلاهکی با حدود 650 کیلوگرم مواد منفجره دارد، نخواهد داشت.

سوخت موشک خلیج فارس جامد است و این موشک توسط مرکز تحقیقاتی نیروی هوافضای سپاه طراحی و توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تولید شده است.

بالستیک دوربرد شهاب

خانواده موشک‌های شهاب (شهاب1، 2 ،3 و . . . ) را باید معروف ترین موشک های ایرانی در دنیا دانست. این موشک‌ها که در انواع میان برد و دوربرد ساخته شده اند، می توانند به راحتی مواضع دشمنان احتمالی در منطقه را مورد هدف قرار دهند و شاید همین ویژگی بود که نام شهاب را به عنوان کلید واژه مرگ برای دشمنان منطقه ای در جهان جا انداخت.

بالستیک دوربرد شهاب 5

موشک دوربرد شهاب 5 یکی از موشک های بسیار پیشرفته با برد حداکثری می باشد که اطلاعات کمی درباره این موشک منتشر شده است.

بالستیک دوربرد شهاب 4

موشک شهاب ۴ با برد بیش از 3000 کیلومتر، یک موشک ساخت ایران است که در برنامه موشک‌های بالستیک دوربرد ایران قرار دارد. این موشک نخستین موشک ایرانی است که برای حمل ماهواره و قرار دادن آن در مدار طراحی شده‌است. تغییرات روی موشک شهاب ۴ منجر به ساخت موشک فضایی ایرانی که کاوشگر ۱ نام دارد، شده است

بالستیک میان برد شهاب 3

شهاب ۳ یکی از بهترین موشک های بالستیک میان‌برد با سوخت مایع است. موشک شهاب 3 اولین موشک بالستیک میان برد ایران است. مدل اول این موشک که با نام شهاب - آ3 شناخته می شود بردی برابر 1300 کیلومتر را داراست. مدل بعدی این موشک که با نام شهاب - ب3 شناخته می شود از کلاهکی سنگین تر بهره می گیرد و توانایی هدف قرار دادن اهدافی در 2000 کیلومتری را دارد. نوع آخر این موشک شهاب - دی 3 نامیده می شود که بردی بین 2200 تا 3000 کیلومتر دارد.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


فاتح 110؛ قابلیت تغییر جهت در طول مسیر

موشک Fateh-110 یا NP-110 یک موشک بالستیک استراتژیک با برد کوتاه است.این موشک از یک موتور تک مرحله ای که با سوخت جامد کار می کند بهره می برد,فاتح 110 موشکی سطح به سطح است که با استفاده از سوخت جامد توانایی هدف قرار دادن اهدافی در 200 کیلومتری را داراست.فاتح 110 یکی از طرحهایی است که در صنایع هوا و فضای ایران برای ساخت موشک های سوخت جامد و مایع دنبال میشود.

افزایش برد، افزایش دقت و کاهش زمان مورد نیاز برای استقرار و پرتاب و سهولت در نحوه انبارداری در مناطق مختلف آب و هوایی از ویژگی‌های موشک فاتح ۱۱۰ است.

در سال ۸۹ نسخه‌ی بعدی این موشک آزمایش شد. این نسخه که به نسل سوم فاتح ۱۱۰ معروف است دارای برد ۳۰۰ کیلومتر، دقت بیشتر و توانایی نگهداری در مناطق مختلف ایران بود.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


ابعاد موشک فاتح ۱۱۰ با موشک زلزال ۲ یکی است. اما علاوه بر ۴ بالک ثابت زلزال، ۴ بالک مثلثی شکل ثابت در انتهای موشک و ۴ بالک متحرک در سر آن دارد که مسئولیت تغییر جهت و هدایت موشک را بر عهده دارند.

نسخه‌های موشک فاتح110 عبارتند از فاتح 110 نسل 1 با برد 200 کیلومتر،فاتح110 نسل 2 با برد 250 کیلومتر،فاتح 110نسل 3 با برد 300 کیلومتر و فاتح110نسل4 با برد بیش از 300 و قابلیت نقطه زنی.

تفاوت سوخت جامد با سوخت مایع

سوخت مایع برای موشک‌های طراحی‌شده باید در مخازنی تا دمای منفی 252 سانتی‌گراد نگهداری می‌شد و بارگذاری آن در موشک‌ها باید تا یک ساعت پیش از پرتاب و با پمپ‌های بسیار قوی صورت می‌گرفت شیمیدانان به‌تدریج سعی کردند تا به سوخت‌هایی جدید از نوع مایع دست یابند تا هم ذخیره‌سازی آنها امن‌تر و راحت‌تر باشد و در کنار این مزایا زمان بارگذاری آن هم به یک دقیقه برسد.

اما از آنجا که نگهداری سوخت‌های مایع حتی در مکان‌های امن نیز ذاتاً خطرناک و سرعت در بارگذاری موشک‌ها با امنیت بالا بسیار حائز اهمیت است، دانشمندان صنعت سوخت درصدد برآمدند تا نسل سوم سوخت‌ها را با نام "سوخت جامد" طراحی کنند.

سوخت‌های جامد دارای مزایای قابل توجهی هستند که نحوه ساخت راحت‌تر و ذخیره‌سازی ایمن‌تر از مهمترین آنهاست اما وزن کمتر این سوخت‌ها نسبت به نوع مایع آن به‌دلیل عدم کاربرد پمپ‌های پیچیده سنگین باعث می‌شود تا بتوان از این نوع سوخت در موشک‌هایی برای برد بالا و وزن کلاهک سنگین استفاده کرد.

البته به‌کارگیری موشک‌هایی با سوخت جامد آن‌چنان بی‌خطر و بی‌عیب نیست؛ در حالی که در پیشرانه‌هایی با سوخت مایع می‌توان نیروی رانش موتور را کنترل و تنظیم کرد اما این قابلیت در موتور موشک‌هایی با سوخت جامد امکان‌پذیر نیست.

از دیگر معایب به‌کارگیری سوخت جامد ایجاد موج شوکی یا احتمال تغییر سرعت ناگهانی در موشک است که روی سیستم و سامانه‌های هدایت و کنترل تأثیر منفی می‌گذارد و در نتیجه موجب بی‌دقتی در اصابت به هدف می‌شود.

قدر: سریعترین در دنیا

موشک قدر 110 یکی دیگر از موشک‌های ایران است که از لحاظ سرعت جز سریع‌ترین موشک‌های دنیاست و قادر است بر تمام رادارها و موشک‌های ضد موشک فائق آید. در نتیجه هر چقدر قدرت سامانه دفاعی ضد موشک دشمن قوی باشد، این موشک به هدف اصابت می‌کند. برخی منابع به برد 2500 تا 3000 کیلومتری این موشک اشاره کرده‌اند با این تفاسیر این موشک توان ضربه زدن به دورترین نقاط اروپا را داراست و بیش از 70 درصد آسیا را در تیررس توان موشکی ایران قرار می‌دهد.

قدر-110 بهبود یافته موشک معروف ایرانی شهاب 3 است.این موشک بر خلاف شهاب 3 از موتوری 2 مرحله ای بهره می جوید که توانایی رسیدن به بردی 2500 تا 3000 کیلومتر را برای آن فراهم می اورد.اعتقاد بر این است که موتور اول این موشک سوخت مایع و موتور دوم این موشک از سوخت جامد بهره می برد.

 

 همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


ایران در سال 2005 میلادی طراحی موتور جدیدی با سوخت جامد را به پایان رساند و بنابر منابع نا معتبر احتمالا از این موتور در طراحی گروهی از موشک ها از جمله Ghadr-110,Ghadr-110A,Ghadr-101 مورد استفاده قرار گرفته است.

البته برخی از وجود دو نسخه از موشک قدر نام برده اند که نسخه دوم ان با نام Ghadr-110 A نامگذاری شده و از موتوری سه مرحله ای سود می برد.از دیگر تفاوت های این نسخه و نسخه Aاین موشک می توان به طول 19 الی 20 متری این موشک نسبت به طول 17.5 متری نوع اول اشاره کرد.

منابع غربی طبق سیاست خود موشک قدر را به یک موشک چینی با نام M-18 ارتباط داده و قدر-110 را نوع ارتقا داده شده این موشک چینی معرفی کرده و اعلام داشته موشک های شاهین پاکستان هم در زمره این گروه از موشک ها قرار می گیرند.

موشک قدر-110 قابلیت مانور بهتری را نسبت به شهاب 3 دارا می باشد و زمان آماده سازی آن برای شلیک نسبت به نسخه های اولیه شهاب 3 پایین تر بوده و در حدود 30 دقیقه می باشد در حالی که در نسخه های اولیه شهاب این زمان بالغ بر چندین ساعت بود. کلاهک جنگی این موشک ماسوره انفجاری، ضربتی و مجاورتی است و به صورت عمود پرواز شلیک می‌شود.

بسیاری از منابع غربی این ساخت این موشک را تلاش مخفیانه ایران برای تولید شهاب 4 و دستیابی به موشک هایی با برد بلندتر عنوان ساختند اما ایران این اطلاعات را بارها تکذیب و عنوان کرده است که برنامه ای برای تولید موشک هایی با برد بیشتر از 2000 کیلومتر را ندارد.

این موشک توان ضربه زدن به دورترین نقاط اروپا را داراست و بیش از 70 درصد آسیا را در تیررس توان موشکی ایران قرار می دهد که با تلاش متخصصین داخلی و در صنایع موشکی شهید همت طراحی و تولید شده است.

قیام، بالستیک بدون بال

این موشک همزمان با راه اندازی نیروگاه بوشهر آزمایش شد"قیام-1" موشکی با سوخت مایع است که از قابلیت جابجایی و متحرک بودن بهره مند است.


موشک بالستیک قیام قابلیت پرتاب از انواع لانچرهای خاص را دارا بوده و سرعت آماده سازی آن به حداقل رسیده است.

علاوه بر ویژگی‌های متنوع رادارگریزی در قیام ، ویژگی‌های دیگری مثل جنس و مواد این موشک را با سایرموشک ها متفاوت کرده است.
 

 همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


از ویژگی‌های بارز موشک قیام این است که احتمال ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن آن توسط سیستم های ضد موشک(مانند پاتریوت، ارو و ...) به علت سرعت بالا هنگام پرتاب، چرخشی شدن، استفاده از آلیاژ خاص و جذاب امواج رادار و به احتمال زیاد استفاده از کلاهک 3 تکه MIRV به شدت کاهش یافته است.


یکی از مهمترین ویژگی‌های این موشک زمین به زمین، عدم وجود بالک است که از لحاظ فنی، نداشتن بالک برای یک موشک بلند برد بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است به طوری که در دنیا کشوری که توانایی طراحی و ساخت موشکی بدون بالک با برد بالای هزار کیلومتر را دارا باشد، در زمره کشورهای دارای تکنولوژی بسیار بالا قرار می گیرد. این ویژگی همچنین علاوه بر افزایش سرعت، قابلیت پرتاب موشک از انواع لانچرهای خاص (پرتابگر ها) را به آن می‌دهد.

در فناوری موشک، بالک به عنوان عامل اصلی تعادل در هدایت مسیر است و معمولا پرتاب موفقیت آمیز موشک بدون بالک به سختی صورت می گیرد بنابراین نداشتن بالک در موشک قیام ، پیشرفت شگرف جمهوری اسلامی ایران در زمینه سیستم های هدایتی موشک را نوید می دهد.

بارزترین ویژگی موشک قیام که بیشتر مورد توجه قرار گرفته است نداشتن بالک است که قابلیت پرتاب از سیلو های مخصوص، پرتاب از پرتابگر، پرتاب از زیر دریایی و ... را به این موشک می بخشد.

 

 همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


برد قیام 800 کیلومتر بوده و کلاهکی به جرم 746 کیلوگرم را حمل می کند در حالیکه نکته قابل توجه در این موشک این است که با توجه به فناوری در موشک برای تامین 300 کیلومتر برد اضافه نسبت به شهاب-2 لازم است که حدود 1500 کیلوگرم از جرم ساختار موشک کاسته شده و همین میزان سوخت به آن تزریق شود.

بالستیک میان برد عاشورا

عاشورا با برد 2500 کیلومتر، تاج صنعت موشک ایران لقب گرفته است. زمانی که جمهوری اسلامی ایران، آزمایش موفقیت آمیز موشک «عاشورا» را اعلام کرد، واشنگتن و تل آویو در واکنشی به این موشک اعلام کردند موشک جدید ایران از لحاظ تکنولوژی قادر است به هر هدف آمریکایی در شرق اروپا و هر هدف صهیونیستی برخورد کند و در محل برخورد ویرانی گسترده‌ای را ایجاد کند.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


این موشک بالستیک میان برد دو مرحله‌ای، به جای فناوری سوخت مایع استفاده شده در موشک شهاب از موتورهای راکت سوخت جامد بهره می‌گیرد که به طور چشمگیری زمان راه اندازی و استقرار موشک را کاهش می‌دهد و از این رو، باعث کاهش مقدار زمان هشدار برای دشمن و افزایش دقت موشک می‌گردد.

حوت: سریعترین اژدر رادار گریز دنیا

موشک ایرانی «حوت» یکی از سریع ترین موشک های رادارگریز آبی جهان است که معادل 100 متر در ثانیه سرعت دارد که حدود 3 برابر بیشتر از آن موشکی سرعت دارد که آمریکایی ها از داشتن آن به خود می بالند. فناوری ساخت چنین موشکی فقط در اختیار ایران و روسیه (موشک اشکوال) است و به حتم در صورت پرتاب 2 عدد از این موشک ها ناوهای آمریکایی حاضر در خلیج فارس بدون داشتن راه فراری ضربه ای سخت و مهلک متحمل خواهند شد. موشک انداز های این موشک ترسناک کاملاً رادار گریز بوده و از دید رادارهای دشمن مخفی می مانند.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


همچنین حوت علاوه بر پرسرعت و ترسناک بودن توانسته این ویژگی را داشته باشد که با بهینه سازی مناسب دقیقتر از موشک مشابه روسی به هدف مورد نظر اثابت میکند.

موشک انداز های این موشک کاملا رادار گریز بوده و از دید رادارهای دشمن مخفی می مانند .

در سال 1385 و در رزمایش پیامبر اعظم(ص)3 با آزمایش حوت حیرت بیش از بیش جامعه جهانی از قدرت بلامنازع این موشک رقم خورد.

این موشک قابلیت پرتاب از روی شناور و یا زیردریایی در عمق 100 متری را دارد و با سرعت حدود 50 نات (93 کیلومتر بر ساعت) کپسول پرتاب خود را ترک می کند و با فرو رفتن در آب و رسیدن به عمق مناسب، موتور خود را روشن کرده و به سمت هدف راهی می شود.

موشک فجر

راکت فجر 5 با کالیبر 333 میلی متر ساخت ایران بوده و دارای برد اعلام شده 75 کیلومتر(برخی از کارشناسان نظامی برد واقعی این راکت را بیش از این می دانند که احتمالا بدلایل امنیتی این مقدار ذکر شده) می باشد.

این راکت می تواند سر جنگی 175 کیلوگرمی که شامل 90 کیلوگرم مواد منفجره شدید الانفجار (HE) می باشد را حمل نماید. قابل به ذکر است که میزان مواد منفجره قابل حمل توسط این راکت کمی از بمب سقوط آزاد MK-82 هم بیشتر است!! و از این رو قدرت قابل ملاحظه ای را برای هر تیر از این راکت فراهم می آورد.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


این راکت از روی خودرو بنز با لانچر 4 تایی شلیک می شود. وزن هر یک از راکتها در لحظه پرتاب برابر 915 کیلوگرم می باشد. از زمان پر کردن مجدد آن اطلاع دقیقی در دست نیست. اپراتور سیستم می تواند توسط دستگاه کنترل از راه دور اقدام به شلیک راکتها نماید. راکتها می توانند بصورت یکی یکی یا در بازه های زمانی 4 و 8 ثانیه ای شلیک شوند(یعنی هر 4 ثانیه یک راکت یا هر 8 ثانیه یک راکت). لانچر راکت تا زاویه 57 درجه به بالا و 45 درجه به طرفین می تواند حرکت کند.

این راکت از سوخت 2 پایه (نیترو گلیسیرین+ نیترو سلولوز) استفاده می کند که علی رغم اینکه دارای تراست و ضربه ویژه کمتر نسبت به سوختهای مرکب می باشد اما ویژگی منحصر به فردی به این راکت عظیم الجثه میدهد و آن این است که موتور دارای سوزش بدون دود بوده و حتی در لحظه شلیک نیز تشخیص مکان لانچر آن با سیستم های اپتیکی طیف مریی به سادگی امکان پذیر نیست.

موشک صیاد

سامانه پدافندی «صیاد» یکی دیگر از تلاش های کارشناسان و دانشمندان دفاعی و صنایع موشکی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقاء توان پدافندی کشور در ارتفاع متوسط و بالا به شمار می رود. این سامانه شامل موشک های 2 مرحله ای بوده که قابلیت استفاده بر ضد انواع هواگردها از جمله هواپیماهای بمب افکن را دارد.سامانه موشکی ضد هوایی «صیاد 1» که پیش از این و چند سال قبل مورد رونمایی قرار گرفته و به تولید انبوه رسیده است،

پدافند موشکی صیاد 1 با سر جنگی 200 کیلویی، با سرعت 1200 متر بر ثانیه، به سمت هدف حرکت کرده و می تواند مکمل خوبی برای دیگر سیستم های پدافندی ایران همچون تور ام 1، هاگ، اس 200 و اف ام 80 باشد.نمونه دیگری از این موشک با نام «صیاد 1-آ» نیز ساخته شده است که به جای هدایت راداری از هدایت آشیانه یاب برخوردار بوده و برد آن بالغ بر 60 کیلومتر است. موشک صیاد 1 آ دارای هدایت مادون قرمز ، توانایی مانور 12 جی و البته برد 60 کیلومتر است.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


این موشک دارای موتور سوخت جامد، با سیستم هدایت ترکیبی و قابلیت‌های عملیاتی بالاست.

وزیر دفاع کشورمان گفته است: موشک صیاد 2 یک موشک پدافند هوایی برد متوسط و ارتفاع بلند است که بر اساس فناوری‌های روز دنیا طراحی شده و قادر است انواع بالگردها، هواپیماهای بدون سرنشین و اهداف با سطح مقطع راداری کوچک و دارای سرعت و مانور بالا را در محدوده عملیاتی خود منهدم کند.

سردار دهقان، قابلیت بالای ضد جنگ الکترونیک و ردیابی خودکار و مستقل را از دیگر ویژگی‌های این موشک پدافندی عنوان کرده است.

موشک پدافند هوایی صیاد 2 به عنوان نسل دوم از موشک صیاد، یکی از جدیدترین سامانه های ضد هوایی فوق مدرن ایران است که دارای موتور سوخت جامد، با سیستم هدایت ترکیبی و قابلیت‌های عملیاتی بالاست. موشک صیاد 2 با سر جنگی 200 کیلوگرمی و سرعت بیش از 1200 متر در ثانیه در واقع یک موشک پدافند هوایی برد متوسط و ارتفاع بلند است که بر اساس فناوری‌های روز دنیا طراحی شده و قادر است انواع بالگردها، هواپیماهای بدون سرنشین و اهداف با سطح مقطع راداری کوچک و دارای سرعت و مانور بالا را در کمترین زمان ممکن به صورت برق اسا در محدوده عملیاتی خود منهدم کند. قابلیت بالای ضد جنگ الکترونیک و ردیابی خودکار و مستقل از دیگر ویژگی‌های این موشک پدافندی عنوان کرد.

توفان

نمونه های بومی از موشک های ضد زره در دسترس،که نمونه بومی آن «توفان» نامیده شد از جمله ویژگیهای توفان باید به سرجنگی 3.6 کیلوگرمی، جرم 18.5 کیلوگرم، میزان نفوذ 550 میلیمتر و برد 70 تا 3850 متر و سرعت بیشینه 310 متر بر ثانیه ای آن اشاره کرد. روش هدایت، پرتابگر و شکل ظاهری توفان صرف نظر از تفاوتهای اندک در ابعاد، مشابه موشک تاو است.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


با توجه به استفاده تانک های جدید از زره های واکنشی(ERA)،‌ نسل دوم توفان، با سرجنگی دو مرحله ای ساخته شد. توفان-2 به دلیل بهره گیری از یک میله نفوذگر، 145 سانتیمتر طول دارد. جرم آن 19.1 کیلوگرم، جرم سرجنگی 4.1 کیلوگرم، و میزان نفوذ آن 760 میلیمتر است که 38.2٪ درصد رشد را نشان می دهد. سایر مشخصات این نمونه مانند نسل اول است. خصوصاً احتمال اصابت هر دو نسل توفان، 95 درصد عنوان شده است. این موشک ها قابلیت بکارگیری در شب را با برد کمتر دارند.


پس از ساخت نسل های 3 و 4 توفان که ظاهراً به تولید انبوه نرسیدند، موشک توفان-5 به عنوان توسعه یافته ترین نمونه این خانواده طراحی و ساخته شد که تصاویر آن نشان دهنده تفاوت های محسوسی حتی نسبت به آخرین نمونه های خارجی تاو است. این موشک بر خلاف نسل های قبلی از روش هدایت پیشرفته با استفاده از پرتو لیزر برخوردار است که ضمن حفظ آن از آسیب پذیری در برابر جنگ الکترونیک دشمن، دقت بسیار بالایی نیز به آن می دهد. این موشک دارای سر جنگی دو مرحله و یک میله نفوذگر جمع شونده جدید نیز هست. میزان نفوذ این موشک در زره بیش از نسل های قبلی عنوان شده است.

موشک نصر


این موشک در کلاس موشک های کوتاه برد است که در حال حاضر قابلیت شلیک از ساحل و انواع شناورها را دارد و در آینده ای نزدیک امکان شلیک از بالگرد و زیردریایی نیز به قابلیت های تاکتیکی آن اضافه می شودهمینطور قادر است تا اهداف 3 هزار تنی را منهدم کند.

موشک نصر یک قابلیت پرواز در ارتفاعی خاص را دارد و با پروازی هوشمند و پایدار به طرف هدف حرکت کروز ضدکشتی است نصر که از کروزهای مادون صوت محسوب می‌شود.

با توجه به اینکه سرعت کروز نصر 0.8 تا 0.9 ماخ است، می‌توان با یک محاسبه ساده دریافت که این کروز ضدکشتی با سرعتی معادل 270 تا 300 متر بر ثانیه به‌سمت هدف خود در ارتفاع پایین حرکت می‌کند

این موشک حدود 30 درصد از بدنه‌اش را بال‌ها و بالک‌ها تشکیل داده‌اند و جز کمک‌های کنترل کروز موشک به شمار می‌روند.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


طول باله بزرگ این موشک کروز که در میانه طول موشک و روی مرکز جرم موشک واقع شده، 0.9 متر است و موجب می‌شود موشک تعادل دینامیکی خود را زمان حرکت به‌خوبی حفظ کند؛ همچنین سبب افزایش پایداری نصر پیش از برخورد به هدف می‌شود.

کروز نصر که به‌لحاظ ظاهری نسبت به قادر و نور چندان هم بی‌شباهت نیست، دارای وزنی معادل 350 کیلوگرم است.

و این وزن در طول 3.5متری و قطر حدود 30سانتی‌متری موشک توزیع شده است.

از نکات برجسته این موشک کروز قابلیت پرتاب از سکوهای مختلف و از تجهیزات نظامی گوناگون است که قابلیت مقابله راهبردی جمهوری اسلامی ایران در برابر شناورهای دشمن را افزایش می‌دهد.

عصر 67

موشک لیزری عصر67 با سر جنگی 500 پوندی از نوع موشکهای نیمه فعال بوده که با استفاده از پاد لیزری در مرحله پرتاب با دریافت اشعه لیزر به سمت هدف هدایت میشود.

این موشک به دلیل داشتن سرجنگی بسیار قدرتمند،فیوز تاخیری،دقت هدایت و نقطه زنی میتواند برای مواضع مستحکم (بتن مسلح) و استراتژیک دشمن مورد استفاده قرار گیرد.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


با توجه به عدم وجود نمونه های مشابه بهره گیری از این موشک ضمن بالابردن قدرت تدافعی و تهاجمی جنگنده بمب افکن ها موجب افزاریش توان عملیاتی نیرو در مقابل حملات لیزری میگردد.
زوبین

زوبین به معنی پیکان یا گرز،موشک هوا به زمینی است که از هدایت تلویزیونی استفاده نموده و جزو سلاح های هوشنمد با دقت نقطه زنی است.

این سلاح دورزن بنا به ضرورت های جنگی در طول هشت سال دفاع مقدس علیه ارتش بعث عراق طراحی و ساخته شده و با علامت AGM-20/379 نشان داده می شود.

 

همه موشک‌های ایران؛ از مافوق صوت‌ها تا موشک‌های قاره‌پیما+ تصاویر


در حال حاضر زوبین بهسازی و ارتقا یافته است.AGM-379 جزو مهمات با هدایت دقیق(Precision Guided Munition- PGM) محسوب و در حال حاضر در نیروی هوایی به کار گرفته می شود.پیشران این موشک را یک راکت با سوخت جامد و سرجنگی آن را یک بمب نفوذی در کلاس وزنی و عملکردی M-116 حاوی خرج انفجاری شدید(HE) تشکیل داده است.

حسگر موشک را یک دوربین تلوزیونی که با خلبان خودکار موشک در ارتباط است،تشکیل می دهد.دوربین توسط دو موتور در سمت و ارتفاع در حرکت بوده و زاویه دید IL5 درجه را برای موشک تامین می نماید. این موشک در اختیار نیروی هوایی بوده و از صدور ان اطلاعی در دست نمی باشد.

مشخصات فنی طول موشک زوبین 3.18 متر همچنین قطر 40.6 سانتی متر و پهنای بال 1.228متر و سر جنگی 340 کیلوگرمی با وزن 560 کیلوگرمی و برد 20 کیلومتری از ویژگیهای این موشک است.

تقسیم بندی نمونه موشکهای ساخت کشور

موشک های بالستیک دوربرد: شهاب ۴، شهاب ۵، شهاب 6، سجیل، ماهواره بر سفیر و پروژه کوثر

موشک های بالستیک میان برد: شهاب 3، فجر 3، عاشورا و قدر 110

موشک های بالستیک کوتاه برد: شهاب 1، شهاب 2 و فاتح 110

موشک بالستیک ضد کشتی: خلیج فارس

راکت های توپخانه ای: صمید، تندر 69، زالزال 1، زلزال 2 و زلزال 3

موشک های زمین به هوا: محراب، شاهین، میثاق 1، میثاق 2، صیاد 1، شهاب ثاقب و مرصاد

موشک ضد هلی کوپتر: قائم

موشک های ضد تانک هدایت شونده: صاعقه، رعد، توفان، توفان 2، توفان 5، توسن و دهلاویه

موشک های ضد کشتی: نور، کوثر، قادر و ظفر


موشک کروز: نصر 1 و مسکات (در حال توسعه)

موشک بدون بال: قیام

موشک های هوا به زمین: شفق، شاهین 3، ستار و عصر 67

موشک های هوا به هوا: فاطر و سجیل

اژدرها: کوسه، یاسین و حوت

کاتیوشا: آرش، فجر 3، فجر 5، فلق 1، فلق 2، عقاب و حاسب

 

منبع: جنگ افزار 


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:30 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

آیین گرامی‌داشت 31 شهید روحانی شهر «اصلاندوز» برگزار می‌شود

مراسم بزرگداشت شهدای روحانی شهر «اصلاندوز» یکشنبه 14 خردادماه در مسجد جامع این شهر برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۴۱۵۵۶

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۱ - 31May 2017

برگزاری آیین گرامی‌داشت 31 شهید روحانی

به گزارش دفاع پرس از اردبیل، یادواره شهدای روحانی شهر «اصلاندوز» یکشنبه 14 خردادماه ساعت 11:300 صبح در مسجد جامع این شهر برگزار می‌شود.

این مراسم با حضور خانواده‌های معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران و عموم مردم همراه با سخنرانی حجت‌الاسلام «عظیم اسدزاده» امام جمعه شهر «اصلاندوز» و مدیحه‌سرایی ذاکرین اهل بیت (ع) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 151


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:30 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

یادواره شهدای مدافع حرم در تهران برگزار می‌شود

مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم شامگاه چهارشنبه 10 خردادماه در هیئت «ام‌المصائب حضرت زینب (س)» تهران برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۴۱۵۶۱

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۳ - 31May 2017

یادواره شهدای مدافع حرم برگزار می‌شود

به گزارش دفاع پرس از تهران، یادواره شهدای مدافع حرم، شامگاه چهارشنبه 10 خردادماه از ساعت 222 در هیئت ام‌المصائب حضرت زینب (س) واقع در تهران، خیابان 15 خرداد شرقی، کوچه نمازی برگزار می‌شود.

این مراسم با حضور خانواده‌های معظم شهدای مدافع حرم، جانبازان و ایثارگران و عموم مردم همراه با سخنرانی حجت‌الاسلام «سیدصادق غروی» و مدیحه‌سرایی ذاکرین اهل بیت (ع) کربلایی «محمد فصولی»، کربلایی «محمدحسین دامنی» و «مجید کاشانی» برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 151


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:30 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مادر شهید «حسین جلالی» به فرزند شهیدش پیوست

مادر شهید حسین جلالی سحرگاه امروز در سن 79 سالگی به دیدار معبود شتافت.
کد خبر: ۲۴۱۵۷۹
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۶ - 31May 2017
 

مادر شهید «حسین جلالی» به فرزند شهیدش پیوستبه گزارش دفاع پرس از مازندران، حاجیه خانم «خدیجه جلال» مادر  بسیجی شهید حسین (ایرج) جلالی سحرگاه پنجمین روز از ماه رمضان و در سن 79 سالگی دعوت حق را لبیک گفت و به فرزند شهیدش پیوست.

پیکر این مادر شهید عصر امروز (چهارشنبه دهم خرداد) از محمودآباد به سمت روستای مرچ از بخش بلده تشییع می‌شود.

بسیجی شهید حسین جلالی از شهدای ورزشکار شهرستان محمودآباد بود که در سال 1345 متولد شد و در تاریخ 21 دی ماه 1365 در شرق بصره به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش در گلزار شهدای آهومحله دفن شد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:29 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پیکر مطهر شهید مدافع حرم «جواد الله حسینی» تشییع می‌شود

پیکر مطهر شهید مدافع حرم «جواد الله حسینی» روز جمعه 12 خرداد از سپاه شهرستان «نظرآباد» به سمت روستای «بختیار» تشییع خواهد شد.
کد خبر: ۲۴۱۵۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۹ - 31May 2017
 
پیکر مطهر شهید مدافع حرم «جواد الله حسینی» تشییع می‌شود
به گزارش خبرنگار دفاع پرس از البرز،  پیکر مطهر شهید مدافع حرم «جواد الله  حسینی» از لشکر فاطمیون که در دفاع از حریم اهل بیت (ع) در سوریه به شهادت رسیده است، روز جمعه 12 خرداد پس از قرائت زیارت عاشورا از سپاه شهرستان «نظرآباد» به سمت روستای «بختیار» تشییع خواهد شد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:29 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

خدایا توفیق شهادت در راهت را نصیبم کن

شهید ارسنجانی در مناجاتش با معبود نوشته است: بارالها برای رضای تو به جبهه می‌روم و در راه تو می‌جنگم و اگر شهادت را نصیب ما گردانیدید، فقط شهادت در راه خودت را نصیب ما بگردان.

کد خبر: ۲۴۱۶۰۸

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۴ - 31May 2017

به گزارش خبرنگار ساجد، شهید «علی اصغر ارسنجانی» اول بهمن ماه 1337 در تهران متولد شد. وی فرماندهی گردان میثم تمار از لشکر 27 محمد رسول‌الله (ص) را بر عهده داشت. شهید ارسنجانی در تاریخ 19 فروردین 1366 طی عملیات کربلای 8  پشت پیراهن و جیب شلوارش نوشته بود «علی اصغر ارسنجانی، اعزامی از تهران» و در همان عملیات به شهادت رسید. پیکر این شهید بزرگوار را از روی نام و نشانی که روی لباسش نوشته بود، شناسایی کردند. 

تصاویر دست نوشته شهید «علی اصغر ارسنجانی» 

 

خدایا توفیق شهادت در راهت را نصیبم کن 

 

بسمه تعالی

بارالها برای رضای تو به جبهه می‌روم و در راه تو می‌جنگم و اگر شهادت را نصیب ما گردانیدید
 فقط شهادت در راه خودت را نصیب ما بگردان. آمین یا رب العالمین
خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگه دار
نیمه شعبان جمعه 65/2/5 الاحقر اصغر ارسنجانی

 

خدایا توفیق شهادت در راهت را نصیبم کن
 

 

بسمه تعالی

بار خدایا، به همه ما توفیق خدمت و عبادت و بندگی در راهت را عطا بفرما.
پروردگارا، یک لحظه ما را به خودمان وامگذار
تا ما را نیامرزیدی از این دنیا مبر.
معبودا، به ما چشمی گریان دلی سوزان عطا فرما تا بتوانیم برای حسینت عزاداری نماییم.
ایزدا، ما را مشغول رزق و برق دنیا و مال و مقام و غیره مگردان.
محبوب من، فرج حجت بن الحسن العسگری (عج) نزدیک 
طول عمر امام عزیزمان زیاد. رزمندگان را پیروزشان بگردان 
آمین یا رب العالمین
الاحقر علی اصغر ارسنجانی
7/11/ 65

بسم رب الشهدا والصدیقین
فدات بشم حسین جان
دوست دارم حسین جان
قربونت برم حسین جان
ذلیلتم حسین جان

بسمه تعالی
حسین جان اگر آن دنیا مرا هم به جهنم ببرند 
باز هم می‌گویم می‌سوزم برات حسین جان
فدات بشم حسین جان
عاشقتم حسین جان
خدایا خدایا تا انقلاب مهدی (عج) خمینی نگهدار 
آمین یا رب العالمین

قطعه قطعه بشم برات حسین جان
اصلا پودر بشم و اثری از من باقی نماند حسین جان
تکه تکه‌ات بشم حسین جان
بمیرم برات حسین جان


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:29 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهیدی که در ماه رمضان دوباره متولد شد

شهید حسین فرقانی در ماه رمضان سال ۱۳۴۳ چشم به جهان گشود و در ماه رمضان سال ۱۳۶۱ تولد دیگری یافت و «عند ربّهم یرزقون» شد.

کد خبر: ۲۴۱۶۲۲

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲ - 31May 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، حسین فرقانی بیدگلی در سال ۱۳۴۳ و در روز چهارم ماه رمضان در خانواده‌ای مذهبی و از طبقه‌ای مستضعف در بیدگل متولد شد.


او از هوش و استعداد خوبی برخوردار بود تا حدی که کلاس اول و دوم ابتدایی را هم‌زمان در مدت شش ماه سپری کرد و بقیه مقطع ابتدایی را در مدرسه کاشانچی با موفقیت گذراند.

او در راستگویی و تواضع زبانزد همه بود. در برخوردهایش بسیار با ادب و درسلام کردن پیشی می‌گرفت. با شروع انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی با این که نوجوانی بیش نبود ولی شوق و علاقه‌اش به حضور در پیشبرد و پیروزی انقلاب اسلامی باعث می‌شد که در راهپیمایی‌ها و تظاهرات شرکت کند.

 

شهیدی که در ماه رمضان دوباره متولد شد


هنگامی که عراق علیه ایران جنگ تحمیلی را آغاز کرد حسین پانزده سال داشت و برای حضور در دفاع مقدس به رهبری امام خمینی سراز پا نمی‌شناخت. او هرچند که از نعمت وجود پدر بی‌بهره بود ولی وقتی حضرت امام(ره) حضور در جبهه را واجب کفایی دانست، خودش را آماده کرد و برای حضور در آموزش نظامی ثبت نام و در پادگان آموزشی شرکت کرد.

در حین آموزش، به علت سقوط از کوه از ناحیه کمر مصدوم شد و به همین علت از آن دوره آموزشی محروم و مجدداً پس از بهبودی تجدید دوره شد و پس از پایان آموزش، با خواهران و برادران و مادرش خداحافظی و روانه جبهه‌های نبرد حق علیه باطل شد.

حسین در جبهه آرپی جی زن بود و قبل از شروع عملیات رمضان بر اثر ترکش دشمن بعثی از ناحیه دست مجروح می‌شود ولی از منطقه بر نمی‌گردد و در عملیات شرکت می‌کند و در همان عملیات به شهادت می‌رسد و حدود شانزده سال پیکر مطهرش مفقود گردید. 

آری! حسین در ماه رمضان چشم به جهان گشود و در ماه رمضان ۱۳۶۱ تولد دیگری یافت و «عند ربّهم یرزقون» شد.

او هنگامی که به جبهه اعزام شد، پدر نداشت و هنگامی که پیکر مطهرش پس از شانزده سال به وطن برگشت، مادرش را هم از دست داده بود.

فرازی از وصیت نامه شهید حسین فرقانی بیدگلی

 اینک صدای هَل مِن ناصر یَنصُرنی حسین زمان به گوش می‌رسد و صدای زنگ کاروان حسین (ع) می‌آید و حسینیان آماده سفرند. چه سخت است ماندن در قفس، کبوتران عاشق همه پر کشیده‌اند تا با خون خود وضو سازند و به دیدار حق شتابند.

 مادر عزیزم! می‌دانی که مکتب امام حسین (ع)، مکتب شهامت، شجاعت و شهادت است.
 مادرم! اگر من به درجه شهادت نائل گشتم و این خون نا قابلم در راه اسلام به زمین ریخت، برای من گریه نکنید.

 مادر عزیز و مهربانم! می‌دانم که با چه سختی و گرفتاری، شب‌ها و روز‌ها زحمت کشیده‌ای و یتیم پروری نموده‌ای. از زحمات چندین ساله‌ای که برایم کشیده‌ای، تشکر و قدردانی می‌نمایم و مرا حلال کن.

پیامی به ملّت قهرمان و شهید پرور دارم: وحدت خود را حفظ نموده و گوش به فرمان رهبر انقلاب اسلامی باشید. نماز جمعه این پایگاه سیاسی عبادی را فراموش نکنید.

روحش شاد و یادش گرامی

 

منبع: باشگاه خبرنگاران 


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 10 خرداد 1396  ] [ 3:29 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ > ]