دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

زندگی نامه شهید مهمانچی

شهید مهمانچی از جمله افرادی بود كه هرگز حالت سكون به خود نگرفت و لحظه‌ای برای تعالی ارزش‌های اسلامی وخدمت به مردم و دین غفلت نكرد.

زندگی نامه شهید مهمانچیبه گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگیباشگاه خبرنگاران جوان؛شهید مهمانچی در سال 1329 در خانواده ای مذهبی متولد شد. تحصیلات خود را تا مقطع لیسانس علوم بازرگانی در تهران و برای ادامه تحصیل به آمریکا عازم شد و فوق لیسانس را در رشته مدیریت بازرگانی اخذ نمود و پس از دو سال به ایران بازگشت. ایشان مایه های فکری و مطالعاتی خویش را علاوه بر خانواده، موسی وار در دامن فرعون و سرزمین کفر کسب کرد و به خاطر خودداری از همکاری با رژیم به شغل آزاد روی آورد، پس از پیروزی انقلاب در نهادهای انقلابی فعالیت داشت.

با اوج‌گیری مبارزات مردم ستمدیده علیه طاغوت در سال 1357 ، همه كارهای خود را رها كرد و برای حضور در كنار برادران و خواهران انقلابی خود، به صف مبارزه و رویارویی مستقیم با رژیم پهلوی پیوست. او با حضور در راهپیمایی‌ها و پخش اعلامیه‌های حضرت امام خمینی (ره) نقش مؤثری در پیشبرد اهداف مبارزات اسلامی داشت.

شهید مهمانچی هم چنین به دلیل تسلطی كه به زبان انگلیسی داشت،‌ درگروه مترجمین خبرنگاران خارجی كه توسط كمیته استقبال از امام (ره) تأسیس شده بود عضو شد تا اخباری كه از سوی رژیم سانسور می‌شد، بدون كم وكاستی برای اطلاع جهانیان، به خبرنگاران خارجی ارائه كند. او هم چنین با هدایت خبرنگاران خارجی به منطقه حلبی‌نشین‌ها و زاغه‌نشین‌ها، پرده از چهره واقعی رژیم پهلوی كه همواره شعار دروازه‌های تمدن بزرگ را سر می‌داد، برداشت.

در قسمتی از وصیت‌نامه شهید مهمانچی آمده است: « از همه خویشان و بستگان و هر كسی كه به نحوی از فوت اینجانب مطلع می‌شوند، خواهشمند است كه در جهت تحكیم حكومت جمهوری اسلامی ، خود را فراموش و اسلام را در نظر داشته باشند و امام امت، خمینی عزیز و یارانش را تنها نگذارند و حمایت نمایند انشاءالله تعالی جهت تشییع جنازه حتی‌المقدور به شكل بسیار ساده‌ای انجام گیرد و تا حد ممكن از به زحمت انداختن مردم خودداری شود».

تلاش و كوشش ویژگی‌ بارز شهید


شهید مهمانچی از جمله افرادی بود كه هرگز حالت سكون به خود نگرفت و لحظه‌ای برای تعالی ارزش‌های اسلامی وخدمت به مردم و دین غفلت نكرد. او اهل نوآوری بود و مسئولیتی را كه به عهده می‌گرفت به عنوان و سمت آن توجه نمی‌كرد. زمانی كه دربنیاد مستضعفان مشغول به خدمت بود سرپرستی 40 شركت را بر عهده داشت.

تا آخرین لحظه حیات پر بركتش برای انقلاب و اسلام كوشش كرد و همواره درونش برای خدمت به كشورش می‌جوشید . شهید خود در این رابطه می‌گوید:« زمانی كه [ دوران تحصیل در آمریكا] بسیار خسته از كار و تحصیل و مشقت‌های آن‌، یك لحظه فرصت پیدا می‌كردم تا در كنار كتابخانه بنشینم ، در این فكر بودم كه هرچه زودتر درسم را تمام كنم و به ایران بازگردم و در حد توان برای مردم و كشور خودم خدمت كنم»
سرانجام شهید مهمانچی درشامگاه هفتم تیر سال 1360، در انفجار دفتر مركزی حزب جمهوری اسلامی ، به دست منافقین كوردل به شهادت رسید و به آرزوی دیرینه‌اش نائل آمد.


انتهای پیام /


ادامه مطلب

[ چهارشنبه 21 تیر 1396  ] [ 6:50 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

یادواره شهدای مسجد بقیةالله (عج) شیراز برگزار می‌شود

مراسم گرامی‌داشت شهدای مسجد بقیة‌الله (عج) شیراز، شامگاه پنج‌شنبه 22 تیرماه برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۴۶۸۰۱

تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۵:۰۰ - 11July 2017

یادوارهشهدای مسدجد بقیة الله برگزار می شود

به گزارش دفاع پرس از شیراز، مراسم بزرگداشت شهدای مسجد حضرت بقیة‌الله (عج)، شامگاه پنج‌شنبه 22 تیرماه بعد از نماز مغرب و عشاء در این مسجد واقع در شیراز، شهرک گلستان، خیابان گلزار برگزار می‌شود.

این مراسم نورانی با حضور خانواده‌های معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران و عموم مردم همراه با سخنرانی حجت‌الاسلام «محسن میرهادی» و مدیحه‌سرایی ذاکرین اهل بیت (ع) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 151


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:47 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

یادواره شهدای مدافع حرم در تهران برگزار می‌شود

مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم، شامگاه پنج‌شنبه 22 تیرماه در تهران برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۴۶۷۶۷

تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۰ - 11July 2017

یادواره شهدای مدافع حرم برگزار می شود

به گزارش دفاع پرس از تهران، مراسم گرامی‌داشت شهدای مدافع حرم، شامگاه پنج‌شنبه 22 تیرماه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد قدس واقع در تهران، بزرگراه شهید چمران، چهارراه سعادت‌آباد برگزار می‌شود.

این مراسم با حضور خانوده‌های معزز شهدای مدافع حرم، جانبازان و ایثارگران و عموم مردم همراه با مدیحه‌سرایی ذاکرین اهل‌ بیت (ع) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 151


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:46 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روزشمار دفاع مقدس (20 تیر)

20 تیر 1396 هجری شمسی برابر با 16 شوال 1438 هجری قمری و 11 جولای 2017 میلادی

کد خبر: ۲۴۴۲۹۷

تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۱ - 11July 2017

روزشمار دفاع مقدس (20 تیر)

رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (20 تیر)

• شهادت شهید محمدعلی فنایی (1365 ه.ش)

• رحلت فقیه اصولی و عالم امامی، آیت اللّه «سید مرتضی‏ فیروز آبادی شیرازی» (1369 ه.ش)

• آغاز نخستین جشنواره فیلم‌های کوتاه در تهران (1369 ه.ش)

• شهادت شهید مدافع حرم، قاسم غریب (1394 ه.ش)


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:45 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

رنجش شدید یک شهید از ناآگاهی مستضعفان جهان

شهید نجفی‌آشتیانی در وصیت‌نامه خود آورده است: از ناآگاهی تمام مردم مستضعف جهان که ناآگاهی‌شان علت بردگی و بندگی‌شان است به شدت در رنج و عذابم و تنها و تنها امیدم به ثمر رسیدن انقلاب عزیز اسلامی‌مان به رهبری امام خمینی است که مستضعفین زمین را تکانی دهد و خدای، آنان را نجاتی عاجل ... .

کد خبر: ۲۴۷۱۸۸

تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۳ - 11July 2017

جسد بی‌روحم را زیر پای برادرم ایوب به خاک بسپارید/ توصیه و سفارش من، سخن خداوند سبحان است

به گزارش خبرنگار ساجد، شهید «جعفر نجفی آشتیانی» 4 اردیبهشت 1340 در آشتیان چشم به جهان گشود. وی در مرحله دوم عملیات والفجر 4، برای چهارمین بار از ناحیه سر مجروح شد.شهید نجفی‌آشتیانی هشتم آبان 1362 در منطقه عملیاتی پنجوین، مزد زحمات خود را گرفته و شهد شیرین شهادت را چشید.

وصیت‌نامه شهید «جعفر نجفی‌آشتیانی»

بسم الله الرحمن الرحیم

اسلام علی الخمینی روح الله

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم و اعوذ به من شر نفسی ان النفس لاماره بالسوء الا ما رحم ربی و اعوذ به من شر الشیطان الذی یزیدنی ذنبا الی ذنبی و احترز به من کل جبار فاجر و سلطان جائر و عدو قاهر، اللهم اجعلنی من جندک فان جندک هم الغالبون و اجعلنی من حزبک هم المفلحون و اجعلنی من اولیائک لا خوف علیهم و لا هم یخزنون. اللهم اصلح لی دینی فانه عصمه امری و اصلح لی آخرتی فانها دارمقری ... انالله و انا الیه راجعون.

قل ان الموت الذی تفرون منه فانه ملاقیکم...و لن یوخر الله نفسا اذاجاء اجلها و الله خبیر بما تعملون. و ما تسائلون الا ان یشاء الله، ان الله کان علیما حکیما.

از آنجا که نوشتن وصیت‌نامه، سنتی است ارزشمند و گاه ضروری، خود را موظف به جای گذاشتن وصیت‌نامه می‌بینم هر چند که مال و ثروتی نیاندوخته‌ام که وارث یا وارثانی را به تقسیم آن توصیه کنم و تنها وارثی که امید دارم، وارث مکتب، راه و ...، هر چند اندک، لکن ادامه دادن آن را به برادرانم توصیه می‌کنم که:

ای برادر سفارش من در فراگیری و درک علم و حکمت و اعجاز قرآن است و سخن علی (ع) و امامان (ع) و اکنون که هر لحظه مرگ را احساس می‌کنم، فقط و فقط درد و رنجم از عدم عبودیت خالص است، از نیاموختن‌هاست، از عبرت نگرفتن‌هاست، از تنبلی و سستی کردن‌ها و وقت گذرانی کردن‌های خودم است که شما را نسبت به آن هشدار می‌دهم.

هرچه بتوانی خود را از این دنیا بالا بکشی و اوج بگیری و راه رشد و کمال پیشه کنی، زندگی و زیستی زیباتر، بزرگتر و شیرین‌تر خواهی داشت و هم مردنی عظیم‌تر و شیرین‌تر.

توصیه و سفارش من سخن خداوند سبحان است که در اسلام، انسان موجودی امانت‌دار خدا و برگیرنده‌ امانتی است که خدا بر زمین و کوه‌ها عرضه کرد و نپذیرفتند، امانت را انسان قبول کرد، یعنی مسئولیت را پذیرفت، که امانت همان مسئولیت است و انسان به خاطر انسان نیست.

توصیه‌ من سفارش اسلام است که فرد جز از راه تلاش برای اصلاح جامعه اصلاح نمی‌شود و توصیه‌ من سخن علی (ع) است که «آن‌چنان زندگی کن که گویی فردا می‌خواهی بمیری و آن چنان زندگی کن که گویی عمری دراز در پیش داری». آری برای کسب معرفت و درک و عمل به معروف و دینت آن‌چنان باش که گویی لحظه‌ای بیش وقت نداری و باید عجله کنی و برای کسب مال و ثروت و دنیایت آن‌چنان که گویی فرصتی طولانی و عمری دراز برای کسبش هست و عجله لازم نیست.

اینک هر لحظه انتظار نشستن گلوله‌ داغی را بر قلبم می‌کشم. از ناآگاهی تمام مردم مستضعف جهان که ناآگاهیشان علت بردگی و بندگیشان است به شدت در رنج و عذابم و تنها و تنها امیدم به ثمر رسیدن انقلاب عزیز اسلامی‌مان به رهبری امام خمینی است که مستضعفین زمین را تکانی دهد و خدای، آنان را نجاتی عاجل ... .

حال بر یکایک شماست که در راه بیداری مردم جهان از هیچ کوششی دریغ نورزید و از خداوند استقامت و صبر و عمل صالح طلب کنید.

توصیه‌ای نیز مرا نه چندان مهم هست که اگر جسد بی‌روحم را یافتید، در صورت امکان آن را زیر پای برادرم ایوب به خاک بسپارید. خداوند همه‌ شما را در راه خود موفق بدارد.

ضمنا پدرم مسئول به مصرف رسانیدن حقوقم در راه اسلام است.

جمعه 1359/2/12

انتهای پیام/ 181 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:40 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهید جاویدالاثر محمد اینانلو

شهید محمد اینانلو دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج بود. او چندی پیش برای دفاع از حریم اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) داوطلبانه راهی سوریه شد و طی عملیات مستشاری توسط تروریست‌های تکفیری در خان طومان سوریه به شهادت رسید.

کد خبر: ۲۴۷۲۰۸

تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۶ - 11July 2017

شهید جاویدالاثر محمد اینانلو

شهید جاویدالاثر محمد اینانلوشهید جاویدالاثر محمد اینانلو شهید جاویدالاثر محمد اینانلو و دخترش حلماشهید جاویدالاثر محمد اینانلو و دخترش حلماشهید جاویدالاثر محمد اینانلو و دخترش حلماشهید جاویدالاثر محمد اینانلوشهید جاویدالاثر محمد اینانلوشهید جاویدالاثر محمد اینانلو در سوریهشهید جاویدالاثر محمد اینانلو در خان طومانشهید جاویدالاثر محمد اینانلو و دخترش حلماشهید جاویدالاثر محمد اینانلو مزار یاد بود شهید جاویدالاثر محمد اینانلوشهید جاویدالاثر محمد اینانلو و تولد یکسالگی تنها دخترش حلما


 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:40 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهیدی که «بنی‌صدر» را ذلّه کرده بود

همسر شهید «علی انصاری» گفت: شهید از نظر برخوردهای سیاسی به گونه‌ای بود که حتی «بنی صدر» می‌گفت «من از دست ایشان ذله شده‌ام.» یعنی اگر افکار وی با فردی نمی‌خواند، شوخی نداشت و بر اساس فکرش عمل می‌کرد.
کد خبر: ۲۴۷۱۷۳
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۰ - 11July 2017
 
«حمیده دانش کاظمی» همسر شهید «علی انصاری» تنها استاندار شهید کشور در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع پرس در رشت، با بیان اینکه شهدا مهمان خدا شده‌اند و «عند ربهم برزقون» هستند، اظهار داشت: گاهی وقتی که از شهدا صحبت می‌شود، آن را غلوآمیز می‌پنداریم، ولی واقعاً این‌طور نیست و شهید انصاری، فردی بسیار متدین و متقی بود و در عین حال بنده کلمه «فَاسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ» را روی قبر ایشان نوشتم.

وی افزود: در اولین روز زندگی ما، ایشان مقداری پول داشت و گفت: «من با خدا عهد کرده‌ام که اگر هر کسی درمانده بود، به او کمک کنم که خداوند زن و بچه من را درمانده نکند» و آن روز این کار را کردند. ایشان می‌گفت: «من تا حالا این کار را کرده‌ام، یعنی هر کسی که نیازی داشته است، من به او کمک کرده‌ام.» این اولین روز زندگی ما بود و آخرین عید زندگی ما هم ایشان همین کار را کردند، یعنی ایشان در رسیدگی به امور مردم، برایش عید و غیرعید تفاوتی نداشت.

همسر شهید انصاری ادامه داد: از نظر برخوردهای سیاسی هم شهید انصاری به گونه‌ای بود که حتی «بنی صدر» که رئیس جمهور بود، می‌گفت: «من از دست ایشان ذله شده‌ام.» یعنی اگر افکار وی با فردی نمی‌خواند شوخی نداشت و بر اساس فکرش عمل می‌کرد.

دانش کاظمی با ذکر خاطره‌ای از همسر خود اظهار داشت: روزی سر قبر ایشان بودم که یک خانمی آمد و بلند بلند سر قبر شهید انصاری گریه کرد. به ایشان گفتم: «خانم! این طور بالای سر قبر شهید زار و ضجه نمی‌زنند.» من هم لهجه شمالی نداشتم و این خانم من را نشناخت و گفت: «شما از تهران آمده‌اید و نمی‌دانید که این شهید چقدر مهربان بود و چقدر به ما رسیدگی می‌کرد و چقدر کارهای ما را انجام می‌داد. دشمن همین ویژگی‌های ایشان را شناخت و ایشان را حذف کرد.»

وی افزود: یادم می‌آید اولین‌باری که از صدا و سیمای رشت به من گفتند: «به شما تبریک و تسلیت می‌گویم»، گفتم: «من تبریک شما را می‌پذیرم، اما تسلیت را خیر. چون با این عبارت برخی فکر می‌کنند که شهادت، ایشان را از ما گرفته است.» این یک روی سکه است و روی دیگر سکه عدم وجود این شهدا در بین ما است. این است که ما این موضوع حمله ناجوانمردانه تروریسم خارجی به خودمان را اصلا ًمورد توجه قرار نداده‌ایم.

شهیدی که همسرش روی قبرش نوشت: «فَاسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ»/ «بنی‌صدر» را ذلّه کرده بود 
 

همسر تنها استاندار شهید کشور ادامه داد: این همه شهید از ما گرفته‌اند و گیلان سومین استان در کشور در شهدای ترور است و ما اصلاً به این موضوع توجه نداریم و حالا آن‌ها به ما ‌می‌گویند «تروریست».

دانش کاظمی گفت: ما هر چه موفق‌تر باشیم، دشمن ما کینه‌ورزتر است و با این کینه‌ورزی هم کاری نمی‌توانیم بکنیم. اوایل که خودم سنگ قبر را برای همسرم انتخاب کرده بودم، گوشه سنگ قبر شهید را آرم سپاه انتخاب کردم. حالا هم همین قصد را دارم. همسر من یک سپاهی بود. ضمن اینکه در گروه‌های مختلفی بود، یک سپاهی هم بود و برای همین گفته بودم که آرم سپاه را هم در گوشه قبر وی حک کنند.

وی درباره برگزار نشدن یادواره استانی استاندار شهید ایران و نپرداختن رئیس مجلس به موضوع سالگرد شهادت شهید انصاری در برنامه‌های هفته گذشته گیلان نیز اظهار کرد: آقای لاریجانی برای برنامه دیگری به گیلان آمده بودند و حتی منطقه تا چند روز قبل درباره حضور ایشان اطلاعی نداشته است. آقای لاریجانی به لحاظ شخصی انسان فوق‌العاده با شخصیتی هستند. کتاب «استاندار آسمانی» هم در برج میلاد تهران با تمام مشکلات آقای لاریجانی، با حضور ایشان رونمایی شد.

همسر شهید انصاری گفت: این برای اولین سالی است که یادواره استانی شهید انصاری برگزار نشد، در حالی که در گیلان تا سال گذشته همیشه مراسم استانی هم داشتیم که امیدوارم این برگزار نشدن را خودمان سال آینده جبران کنیم.

زندگی‌نامه شهید علی انصاری 

«علی انصاری اخوین»، متولد «رودسر» بود که دوران کودکی را در زادگاهش سپری کرد و در دوره جوانی برای ادامه تحصیل در دبیرستان «نظام» رهسپار تهران شد.

شهید انصاری در خرداد سال ۱۳۴۲ از دبیرستان اخراج و پس از اخذ دیپلم در رشته اقتصاد دانشگاه تهران قبول شد، اما پس از یک سال انصراف داد و تحصیلات خود را در رشته ریاضی دانشگاه تهران آغاز کرد.

شهید انصاری بارها توسط ساواک بازداشت شد و به زندان رفت و پس از پایان دوره کارشناسی به دلیل اینکه ساواک با ادامه تحصیلش در ایران مخالف بود به توصیه پدرش با اسم مستعار به آمریکا رفت و در دو رشته «صنایع» و «ریاضی» به طور همزمان تحصیلات خود را ادامه داد و در رشته ریاضی موفق به اخذ مدرک دکترا شد.

شهید انصاری در زمان حضورش در آمریکا دبیر انتشارات انجمن اسلامی بود و در زمینه انتشار کتب با روحانیون مبارز رابطه بسیار نزدیکی داشت.

این شهید به عنوان استاد در دانشگاه آمریکا تدریس می‌کرد که پس از دو ترم به جرم تبلیغ در هنگام تحصیل از تدریس در تمام دانشگاه‌های این کشور منع شد، اما پس از مدتی مسئولیت برگزاری مجالس و تظاهرات‌ها را در آمریکا به عهده گرفت.

شهید انصاری به دلیل دوستی با شهید چمران، بارها به لبنان رفت و پس از پیروزی انقلاب به ایران بازگشت و ابتدا به عنوان معاون استاندار خراسان و سپس در جایگاه استاندار گیلان به خدمت پرداخت.

 شهیدی که همسرش روی قبرش نوشت: «فَاسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ»/ «بنی‌صدر» را ذلّه کرده بود
 

شهید انصاری در تاریخ ۱۵ تیر ماه سال ۶۰ یک هفته پس از انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی توسط منافقان کوردل به همراه «علیرضا نورانی» معاون عمران خود در شهر رشت به شهادت رسید.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری آیین گرامی‌داشت شهدای مدافع حرم در شهر ری

مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم سه‌شنبه 20 تیرماه در شهر ری برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۴۷۱۸۵

تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۲ - 11July 2017

برگزاری آیین گرامیداشت شهدای مدافع حرم

به گزارش دفاع پرس از تهران، مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم، شامگاه سه‌شنبه 20 تیرماه بعد از نماز مغرب و عشاء در مسجد فیروزآبادی واقع در میدان اصلی شهر ری برگزار می‌شود.

این مراسم نورانی با حضور خانواده‌های معزز شهدای مدافع حرم، جانبازان و ایثارگران و عموم مردم همراه با مدیحه‌سرایی ذاکرین اهل بیت (ع) برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 151


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

یادواره شهدای مدافع حرم در تهران برگزار می‌شود

مراسم گرامی‌داشت شهدای مدافع حرم، شامگاه سه‌شنبه 20 تیرماه در حسینیه «بین‌الحرمین» تهران برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۴۷۱۹۲

تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶ - 11July 2017

یادواره شهدای مدافع حرم برگزار می شود

به گزارش دفاع پرس از تهران، مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم، شامگاه سه‌شنبه 20 تیرماه از ساعت 21:15 در حسینیه «بین‌الحرمین» واقع در تهران، بلوار کشاورز، ابتدای کوی طالقانی برگزار می‌شود.

این مراسم با حضور خانواده‌های معزز شهدای مدافع حرم، جانبازان و ایثارگران و عموم مردم همراه با سخنرانی حجت‌الاسلام «امیرحسین غفاری» و مدیحه‌سرایی ذاکرین اهل بیت (ع) کربلایی «محمد زیاری» و کربلایی «حسین خدادادی» برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ 151


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

رفیقم شهید شد، کتابش را نوشتم

محمدعلی جعفری گفت: شهید محمد‌حسین محمدخانی رفیق و هم‌دانشگاهی من بود. در کارهای فرهنگی همسنگر بودیم. شنیدن خبر شهادتش بهانه‌ای شد تا دست به قلم شده و برای دوست شهیدم بنویسم.

کد خبر: ۲۴۷۲۲۹

تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۹ - 11July 2017

رفیقم شهید شد، کتابش را نوشتمبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، محمدعلی جعفری متولد سال 1366 ساکن یزد و دارای مدرک کارشناسی شیمی است. وی سال‌هاست در حوزه دفاع‌ مقدس کتاب می‌نویسد، اما کتاب «عمار حلب» نخستین کتابی است که او درباره شهدای مدافع حرم نوشته است.

 

دلیل نگارش کتاب «عمار حلب» سرگذشت‌ شهید «محمدحسین محمدخانی» معروف به حاج عمار عبدی، دوستی نویسنده با خود شهید است. آنچه در پی می‌آید حاصل گفت‌وگوی ما با این نویسنده جوان است.

آقای جعفری چطور شد که از لیسانس شیمی به نویسندگی رسیدید؟

 

من در دوران تحصیل در دانشگاه در مجموعه فرهنگی دانشگاه فعالیت داشتم. اما گاهی برنامه‌ها و مراسمات دانشگاه باعث می‌شد که چیزی بنویسم. از این رو از خیلی از رفقایی که قلم خوبی داشتند کمک می‌گرفتم. اما یک بار یکی از همین دوستان به من گفت که بهتر است خودم شروع به نوشتن کنم. گفتم بلد نیستم اما ایشان مرا تشویق کرد و گفت: شروع کن! بعد از گذراندن کلاس‌های مربوطه، وارد حوزه نویسندگی شدم.


نویسندگی در حوزه شهدا و دفاع مقدس. چرا این حوزه را برای نوشتن انتخاب کردید؟


شروع آشنایی من با شهدا با کتاب «نیمه پنهان ماه» روایتی از زندگی شهید چمران بود که نگاه من را به شهدا تغییر داد. از طرفی مطالعه کتابی درباره زندگی شهید ایوب بلندی بهانه‌ای شد که به این حوزه علاقه‌مند شوم. ایوب مربی آموزشی سپاه بود که با شهدای زیادی محشور شد و در نهایت هم خودش به جمع آنها پیوست. در ادامه کتب زیادی از شهدا خواندم با آنها مأنوس شدم و از خدا خواستم که‌ ای کاش یک روزی بشود که من هم بتوانم از شهدا بنویسم.


پس با شهدا وارد این حوزه شدید؟


بله؛ اولین اثرم سال 1387 به عنوان «دلم برایت تنگ شده» روایتی از شهید مصطفی چمران به همت انتشارات امیر کبیران به چاپ رسید.


آقای جعفری اولین کتاب شما درباره شهید مدافع حرم محمد‌حسین محمد‌خانی است به نام عمار حلب. مایلیم بیشتر بدانیم.

 

بعد از شهادت شهید مدافع حرم محمدحسین محمدخانی، یکی از دوستان با ارسال پیامکی من را از شهادت ایشان مطلع کرد. به یک باره حالم گرفته شد. محمد‌حسین رفیق و هم‌دانشگاهی من بود. سال 1390 ایشان در یزد بود برای همین ما همدیگر را خیلی می‌دیدیم. هم هیئتی بودیم و چند باری با هم در اردوهای جهادی شرکت داشتیم. در کارهای فرهنگی همسنگر بودیم. این ارتباط بین ما بود تا اینکه ایشان ازدواج کرد و به تهران رفت. شنیدن خبر شهادتش بهانه‌ای شد تا دست به قلم شده و برای دوست شهیدم بنویسم.


تنها انگیزه شما برای نگارش کتاب شهید، دوستی و رفاقتتان بود؟


بله اما شهید محمدخانی خاص بود و متفاوت. احساسم بر این بود که یک کار شاخص از خاطراتش در بیاورم. محمدحسین کتاب زندگینامه خیلی از شهدا را خوانده بود و ادای خیلی از این شهدا را درمی‌آورد سعی می‌کرد که کار‌های آنها را انجام دهد. این را می‌شد از نوع لباس پوشیدنش، موتور تریلش و... متوجه شد. محمدحسین جنسش خاص بود. می‌دانستم که کتابش هم خواندنی و تأثیرگذار خواهد بود. اما واقعیت کتابی به این گستردگی در ذهنم نبود. محمدحسین برایم خیلی بزرگ شد. این بزرگ شدن زمانی به منصه ظهور رسید که من پای خاطرات همرزمانش نشستم. هر چه جلوتر می‌رفتم می‌دیدم که محمدحسین خیلی فراتر از اینها است. در نهایت با 900 صفحه مطلب مواجه شدم از این رو تصمیم گرفتم که خاطرات زندگی همسرش را جداگانه در کتابی دیگر به چاپ برسانم. که ان شاءالله تا دو ماه دیگر به چاپ خواهد رسید.


در نهایت خاطرات خانواده و همرزمانش را در کتابی 320 صفحه‌ای با تیراژ 2200 نسخه به نام «عمار حلب» در بهار سال 1396 منتشر کردم و دقیقاً یک سال از زمان آغاز کار تا چاپ و نشر کتاب زمان صرف شد.


چرا این نام را برای کتاب انتخاب کردید؟


نام عمار حلب برگرفته از شجاعت، درایت و حماسه‌آفرینی است که محمد‌حسین محمد‌خانی در جبهه مقاومت اسلامی از خود نشان داد. یکی از همرزمانش روایت می‌کرد در مرحله‌ای کار با نیرو ‌های حزب‌الله به جایی رسید که ما باید خط را خالی می‌کردیم و می‌رفتیم. اما آنها از ما خواستند و اصرار داشتند که شما بروید، ولی عمار باید بماند. عمار برای حزب‌الله وزنه‌ای بود. آنها نمی‌خواستند که عمار خط را خالی کند. همرزمانش می‌گفتند از آنجا بود که ما متوجه شدیم عمار تنها عمار ما ایرانی‌ها نبود. محمدحسین عمار حلب شده بود. از این رو من این نام را برای کتابش انتخاب کردم.


نام جهادی شهید عمار بود؟


چه نیروهای سوری، حزب‌الله، زینبیون و فاطمیون ایشان را با نام عمار عبدی می‌شناختند. عمار برگرفته از فرموده «أین عمار» امام خامنه‌ای بود و عبدی هم برگرفته از فامیل یک شهید بود که محمدحسین ارادت خاصی به ایشان داشت. محمدحسین خیلی عاشقش بود، این شهید در سیستان و بلوچستان به دست اشرار به شهادت رسیده بود. ایشان هر زمان که می‌خواست کسی را با شهدا و فضای معنوی شهدا آشنا کند و به آن سو بکشاند وصیتنامه شهید عبدی را تقدیم می‌کرد تا مطالعه بخش‌هایی از وصیتنامه این شهید راه شهدا را بشناسد. به جرئت می‌توان گفت که محمدحسین محمدخانی چکیده‌ای از غیرت شهدای زمان جنگ بود. از این رو با خواندن کتاب عمار حلب به این نکته می‌رسیم که خودمان با شهدا می‌توانیم به شهادت برسیم.

منبع: روزنامه جوان


ادامه مطلب

[ سه شنبه 20 تیر 1396  ] [ 5:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ]