دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

کارگاه سبک زندگی مختص همسران کارکنان بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس برگزار شد

دو کارگاه با محوریت سبک زندگی مختص همسران و فرزندان کارکنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس امروز برگزار شد.

کد خبر: ۲۵۷۴۹۸

تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۳ - 17September 2017

کارگاه سبک زندگی مختص همسران کارکنان بنیاد حفظ آثار برگزار شدبه گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، کارگاه آموزشی «خورشید خانه‌ات باش» و «من و کودکم» امروز با هدف تبیین و بررسی ابعاد مختلف سبک زندگی و مدیریت اقتصادی، اخلاقی و فرهنگی خانواده مختص همسران و فرزندان کارکنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برگزار شد.

این کارگاه به همت سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس و با سخنرانی دکتر رفیعی و حاتمی برگزار شد.

انتهای پیام/ 131


ادامه مطلب

[ یک شنبه 26 شهریور 1396  ] [ 2:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سریال‌های مناسبتی دفاع مقدس در سیما

با نزدیک شدن به هفته دفاع مقدس، رسانه ملی مجموعه‌های تلویزیونی با حال و هوای جبهه جنگ و خاطرات دفاع مقدس را در جدول پخش خود قرار داده است.

کد خبر: ۲۵۷۵۰۵

تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۳ - 17September 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، رسانه ملی در آستانه هفته دفاع مقدس مجموعه‌های مناسبتی خود را روی آنتن می‌برد.


شبکه یک با سریال پرواز در ارتفاع صفر

این سریال که زندگی یک خلبان جنگنده نیروی هوایی را در دوران دفاع مقدس به تصویر می‌کشد، روایت گر زندگی یک خلبان در دوران شروع جنگ است که تازه ازدواج کرده، همسرش بیماری قلبی دارد و استرس ماموریت‌های شوهر برای او اصلا خوب نیست و این فرد بر سر یک دوراهی برای انجام وظیفه یا ماندن پیش خانواده‌اش قرار می‌گیرد. شاهرخ استخری، علی عمرانی، عمار تفتی، سوگل خلیق، محمد عمرانی از جمله بازیگران این سریال هستند.

 

سریال‌های مناسبتی دفاع مقدس در سیما


شبکه 2 با سریال «شکوه یک زندگی»

«شکوه یک زندگی» به تهیه کنندگی امیر عباس کنی و کارگردانی رضا بهشتی تکریم همسران شهدای جاویدالاثر که با استقامت و امیدواری ‌ سال ها به تنهایی بار زندگی خود و فرزندانشان را به دوش کشیده اند را محور اصلی خود قرار داده است.

قصه‌ این مجموعه در فضای دهه 60  و در یکی از روستاهای استان مازندران روایت می شود. افزون بر این بخش عمده ای از داستان متعلق به دوران دفاع مقدس به‌ویژه عملیات خیبر بوده که در شهرک سینمایی دفاع مقدس فیلمبرداری شده است. در این مجموعه بازیگرانی چون؛ بیتا سحر خیز، نازنین فراهانی، عبدالرضا اکبری، کوروش سلیمانی به ایفای نقش می‌پردازند.

سریال «شکوه یک زندگی» کاری از گروه فیلم و سریال شبکه دو سیما از شنبه تا پنجشنبه ساعت 21:30 پخش می شود و بازپخش آن 1:00 بامداد، 12:00 و 16:15 خواهد بود.

 

سریال‌های مناسبتی دفاع مقدس در سیما


شبکه آی فیلم با «بهترین تابستان من» و «وفا»

ماجرای مجموعه تلویزیونی خاطره انگیز «بهترین تابستان من» از این قرار است: سعید، نوجوان پرشور یزدی، تلاش‌های زیادی برای رفتن به جبهه می‌کند؛ اما پس از حضور پرماجرایش در پشت جبهه، با حقایقی آشنا می‌شود که بهترین تابستان زندگی او را شکل می دهد...

بازیگرانی همچون علیرضا اسحاقی، سید جواد هاشمی، حسین خانی‌بیک، فاطمه طاهری، شاپور بخشایی، علی صادقی، مهدی صباغی، اسرافیل علمداری، علی جلیلی‌باله، محمد الهی، داریوش یاری، سیروس اعوانی، محسن پناهی، حسن روستایی، امیر محاسبتی، پروین پویا و محسن خرمدره در «بهترین تابستان من» به ایفای نقش پرداخته اند.

«بهترین تابستان من» از دوشنبه 27 شهریور، هر روز ساعت 17:00 پخش می شود. بازپخش آن نیز در ساعت های 01:00 و 09:00 روز بعد به نمایش گذاشته خواهدشد.

 

سریال‌های مناسبتی دفاع مقدس در سیما


پخش مجموعه تلویزیونی «وفا» نیز از چهارشنبه 29 شهریور از کانال فارسی آی فیلم آغاز می شود. این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی محمدحسین لطیفی، داستان دلدادگی یک یهودی ایرانی به نام ژوبین است که در دانشگاهی در لبنان به تحصیل می‌پردازد. ژوبین  به دختری مسلمان علاقه‌مند شده و شیفته رفتار و اعتقاداتش می شود. در این میان، در بازگشتی که به ایران دارد،  به زندان می افتد و  ... .

 بازیگرانی که در این مجموعه تلویزیونی به ایفای نقش پرداخته اند، عبارت اند از: پوریا پورسرخ، هانیه توسلی، فرهاد قائمیان، فرهاد اصلانی، سیروس کهوری‌نژاد، لیدا عباسی، الیزابت امینی، محسن قاضی مرادی و رضا ایرانمنش.

اولین قسمت مجموعه تلویزیونی «وفا» از چهارشنبه 29 شهریور ساعت 18:00 به روی آنتن می رود. بازپخش آن نیز در ساعت های 02:00 و 10:00 روز بعد به نمایش گذاشته خواهدشد.


ادامه مطلب

[ یک شنبه 26 شهریور 1396  ] [ 2:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

«راه بهشت» مسیری بهتر به یادمان شهدای گمنام تپه نورالشهدای اراک

مسئول فرهنگی پایگاه شهید بهشتی گفت: به منظور دسترسی هرچه بهتر به یادمان شهدای تپه نورالشهدا، مسیری با عنوان «راه بهشت» طراحی شده که برای اجرا و بهره‌برداری آن نیاز به همکاری مسئولان دارد.

کد خبر: ۲۵۷۳۷۸

تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۴ - 17September 2017

«راه بهشت» مسیری بهتر به یادمان شهدای گمنام تپه نورالشهدای اراک«سعید جلایی» مسئول فرهنگی پایگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع پرس در استان مرکزی با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد در منطقه تپه  نورالشهدای اراک اظهار داشت: تپه نورالشهدا که در منطقه گردشگری گردو قرار دارد با ویژگی‌های طبیعی آن، دارای ظرفیت‌های دوچندانی شده که در صورت توجه می‌توان فعالیت‌های فرهنگی بسیاری را در راستای اهداف دفاع مقدس و ایثار و شهادت در این مکان انجام داد.

وی افزود: در حال حاضر طرح جامعی برای این منطقه نوشته شده که با حمایت و همکاری همه جانبه مسئولان استانی می‌تواند اتفاقات فرهنگی مطلوبی در این منطقه ایجاد کرد.

مسئول فرهنگی پایگاه شهید بهشتی تصریح کرد: البته نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که فضاسازی در یادمان‌های شهدای گمنام باید به گونه‌ای باشد که خللی به طرح‌های گردشگری مناطق وارد نکند.

جلایی با اشاره به جاده دسترسی «راه بهشت» متذکر شد: از ابتدای ورودی منطقه گردشگری تا محل یادمان شهدای گمنام، جاده‌ای با عنوان «راه بهشت» طراحی شده که با همکاری نهادهایی همچون شهرداری می‌توان اسباب حضور تعداد بیشتری از شهروندان و زائران را فراهم کرد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 26 شهریور 1396  ] [ 2:39 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

رژه نیروهای مسلح استان ایلام در هفته دفاع مقدس برگزار می‌شود

رژه نیروهای مسلح استان ایلام به مناسبت سالروز بزرگداشت هفته دفاع مقدس در نخستین روز از این هفته برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۵۷۴۸۰

تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۶ - 17September 2017

برگزاری مراسم رژه نیروهای مسلح استان ایلامبه گزارش دفاع پرس از ایلام به نقل از روابط عمومی سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام، به مناسبت گرامیداشت سی و هفتمین سالگرد دفاع مقدس، مراسم رژه نیروهای مسلح مستقر در استان ایلام، در نخستین روز از هفته دفاع مقدس برگزار می‌شود.

این رژه به منظور تجدید پیمان با بنیانگذار جمهوری اسلامی، تجدید بیعت با رهبر عظیم‌الشان انقلاب، ارتقاء وحدت و انسجام و هماهنگی در بین نیروهای مسلح و نمایش قدرت و توان رزمی نیروهای مسلح برگزار می‌شود.

این مراسم ساعت 8 صبح 31 شهریور با حضور حجت‌الاسلام «لطفی» نماینده ولی‌فیقه در استان و امام جمعه ایلام، «مروارید» استاندار ایلام ، سردار «حسینی» فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) استان در میدان دادگستری جنب مصلی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 26 شهریور 1396  ] [ 2:38 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روزشمار دفاع مقدس (20 شهریور)

20 شهریور 1396 هجری شمسی برابر با 20 ذی الحجه 1438 هجری قمری و 11 سپتامبر 2017 میلادی

کد خبر: ۲۵۵۷۳۷

تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۱ - 11September 2017

روزشمار دفاع مقدس (20 شهریور)

رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (20 شهریور)

• شهادت عالم مجاهد آیت ‏الله «سیداسد الله مدنی» دومین شهید محراب در تبریز (1360 ه.ش)

• شهادت شهید ناصر ضیغمی (1365 ه.ش)

• ارتحال آیت الله «سیدعباس خاتم یزدی» استاد برجسته حوزه علمیه قم (1380 ه.ش)

• شهادت شهید مدافع حرم عزیزالله رسولی (1393 ه.ش)

• شهادت شهید مدافع حرم محمدحسین خداپناه (1393 ه.ش)

• شهادت شهید مدافع حرم محمدحسین اکبری (1393 ه.ش)

• شهادت شهید روح الله شنبه‌ای، فرمانده سپاه مریوان (1359 ه.ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری قمری (20 ذی الحجه)

• ولادت حضرت امام موسی کاظم (ع) (128 ه.ق)


ادامه مطلب

[ دوشنبه 20 شهریور 1396  ] [ 4:32 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روایتی از زندگی شهید آسیایی در «آسمانی‌تر از عشق‌»

کتاب «آسمانی‌تر از عشق‌» با محوریت داستان زندگی شهید سرلشکر خلبان سیدنصرالله آسیایی از سوی انتشارات سوره سبز منتشر شده است.

کد خبر: ۲۵۶۶۵۵

تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۵ - 11September 2017

روایتی از زندگی شهید آسیایی در «آسمانی‌تر از عشق‌»به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، کتاب «آسمانی‌تر از عشق‌ (براساس زندگی شهید سرلشکر خلبان سیدنصرالله آسیایی)» نوشته محمد عبدی از سوی انتشارات سوره سبز به بازار نشر عرضه شده است.


کتاب در شش فصل شامل «شبیه سایه‌های مرد»، «مرصاد و یادمان‌های پرندگان»، «خاطرات عمو»، «ازدواج»، «صبح آزادی» و «... دوستی کی سر آمد، شهریاران را چه شد؟» تدوین شده است.  

به قلم ناشر در «حرف اول» آمده است: «کتاب پیش‌رو، داستان شیدایی نسلی است که جانانه با همه تعلقات ریز و درشتشان به زندگی دنیا، دست از خواسته‌های خویش شستند و با ارزش‌‌ترین دارایی خود را برای ما که اکنون به دور از غوغای جنگ و خون‌ریزی همسفر ثانیه‌های حیاتیم، نثار کردند.»       
در صفحه 174 کتاب از زبان سرتیپ دوم بازنشسته خلبان طاعتی می‌خوانیم: «حقیقتاً وقتی صحبت از شهدا می‌شود و مخصوصا اگر صحبت درباره‌ «سادات آسمان» سید بزرگوار آسیایی باشد. منقلب می‌شوم. به من حق بدهید. صحبت از یک سال و دو سال و ده سال رفاقت نیست. سال هزار و سیصد و چهل و شش من و سید با هم وارد دانشکده‌ افسری شدیم. ایشان سابقه‌اش در ارتش بیش‌تر از من بود. چرا‌که دوره‌ درجه‌داری را در ارتش گذرانده بود. به همین خاطر در دانشکده افسری به‌عنوان ارشد هم  را راست و ریست می‌کرد.  

تمام دوران آموزش همراه هم بودیم. در تمام اردوگاه‌ها، آموزش‌های کویر و کوهستان و سایر دوره‌ها، جایی که اگر بودیم با هم می‌رفتیم. آخر سر هم سال هزار و سی صد و چهل و نه از دانشکده‌ افسری فارغ‌التحصیل شدیم.»  
 
در بخش دیگری از این کتاب و در صفحه 181 آمده است: «خُب جنگ، جنگ است. قانون خودش را دارد. همیشه پیروزی نیست و دیرینه و دیروز و امروزت با یک انفجار مثل گل سرخی بر آسمانِ کشورت پرپر که نه، پودر هم که نه، پروانه‌وار غرق شعله می‌شود.

در این عملیات صیاد و سید و ما شاهد عاشقانه افتادن پروانه‌هامان در آتش بودیم. خلبان بختیاری و خلبان بخشی را بر پرنده‌های‌شان زدند. پرنده‌ سینه چاک صد پار و سوزان مثلِ قطره قطر اشک از چشم آسمان باریدن گرفت و در صدف‌های تَه هور افتادند تا به ارزنده‌تر از الماس‌های تمام عالم، به عقیق یَمانی بدل شوند.

پیکر این مرواریدها و مرجان‌های بی‌نظیر، مدت‌های مدیدی مهمان آب‌ها بودند. عملیات که کمی از تب و تاب‌ هم نیفتاده بود؛ سید آرامش نمی‌گرفت. دل شکسته و آرام بریده‌تر از همه‌ پرندگانِ نجات را پَر داد و خودش هم پا به پای صاعقه در لحظه به لحظه‌ عملیات امداد و نجاتِ پروانه‌ها پرید و پروانگی کرد.»  
 
کتاب «آسمانی‌تر از عشق» با شمارگان دو هزار نسخه در 216 صفحه، به بهای 12 هزار و 800 تومان از سوی انتشارات «سوره سبز» به بازار کتاب عرضه شده است.

 

منبع: ایبنا 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 20 شهریور 1396  ] [ 4:31 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهدا در مسیر زمینه‌سازی و تحقق ظهور گام برداشتند

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: شهدای ما از عزیزترین سرمایه خود که جانشان است گذشتند و ره صدساله را یک شبه طی کردند و در مسیر زمینه‌سازی و تحقق ظهور گام برداشتند.

کد خبر: ۲۵۶۶۲۳

تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱ - 11September 2017

اولین شب مراسم یادواره «مشق عشق» در قم برگزار شد

به گزارش خبرنگار دفاع پرس از قم، آیت‌الله «سید مهدی میرباقری»  شب گذشته در مراسم یادواره «شهدای مشق عشق» که در بوستان شهدای آذر قم برگزار شد، با اشاره به اینکه امپراطوری غرب در منطقه از جمهوری اسلامی ایران شکست خورده است، اظهار کرد: اکنون تصمیم اصلی منطقه را ایران اسلامی رقم می‌زند چرا که وضعیت کنونی منطقه نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده است.

عضو خبرگان رهبری اضافه کرد: در دورانی آمریکایی‌ها با حرکت دادن کشتی‌های خود یک خواسته بزرگ خود را در منطقه تحقق می‌بخشیدند اما اکنون سال‌هاست در مورد سوریه مباحث مختلفی را مطرح می‌کنند اما به علت اینکه ایران اسلامی مخالف آنهاست نتوانستند به نتایج مورد نظر برسند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه ایران در سطح منطقه و جهان اسلام قدرتمندتر از گذشته شده است، اضافه کرد: هر چند شهدای بسیاری داده‌ایم و ارزش افرادی همانند شهید حججی با هیچ چیز به جز حق و اسلام قابل معامله نیست اما اکنون به جایگاه مطلوبی رسیده‌ایم.

این عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: شهدای ما از عزیزترین سرمایه خود که جانشان است گذشتند و ره صدساله را یک شبه طی کردند و در مسیر زمینه‌سازی و تحقق ظهور گام برداشتند. 

وی با تاکید بر اینکه اکنون امپراطوری غرب در حال فروپاشی است، گفت: افرادی که از غرب می‌ترسند 50 سال از تاریخ عقب هستند چرا که آنها هنوز هم نمی‌دانند مفهوم و شاخص‌های قدرت در دنیا تغییر کرده است و ایران اسلامی با استفاده از شاخص‌های جدیدی که برای قدرت مطرح شده،‌ پرچم‌داری آمریکا در جهان را به چالش کشیده است.

آیت‌الله میرباقری خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) قرائت صحیحی از اسلام ارائه کردند که بر اساس قرائت ایشان اسلام سیاسی، دارای حکومت و دواهایی برای دردهای بشری بوده و سازش‌کار نیست اما در قرائت‌های نادرست دیگر، اسلام سازش‌کار با غرب یا در برخورد با غیر از خود خشن است.

وی با اشاره به اینکه در گذشته تفاوت قرائت‌های مختلف در دنیای اسلام با یکدیگر مشخص نبود، تصریح کرد: بسیاری از افراد مسلمان اصلی و غیراصلی را تشخیص نمی‌دادند؛ تبلیغ‌کنندگان تکفیری‌ها به کمک دولت‌های آمریکایی و اروپایی در کشورهای اروپایی به میزانی فعالیت خود را گسترش دادند تا بتوانند مقابل نفوذ مکتب اهل بیت (ع) و ترویج اسلام ناب محمدی را بگیرند.

این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه داعش بسیاری از تازه مسلمانان را جذب و در راستای اهداف پلید خود از آنها سوءاستفاده می‌کند، عنوان کرد: یکی از ثمرات جبهه مقاومت منطقه و شهدای دفاع مقدس که با خوارج و داعش به عنوان بدترین نوع کفر می‌جنگد این است که محور اسلام ناب محمدی با محور اسلام‌های دیگر جدا شده است.

عضو خبرگان رهبری ادامه داد: در اسلام ناب محمدی همه ادیان مورد احترام بوده و رعایت حقوق هر بشری لازم است اما از طرف دیگری القاعده و داعش با استفاده از دلارهای نفتی کشورهای حاشیه خلیج فارس در تلاش هستند تا قرائت نادرستی از اسلام ارائه کنند.

آیت‌الله میرباقری با تاکید بر اینکه اسلام ناب سرسازش با غرب ندارد، گفت: قرائت مقابل این اسلام، غرب‌گرا و توسعه‌گرا بوده و پشت دروازه‌های اروپا التماس می‌کند تا در میان این کشورها به او جای دهند.

وی خاطرنشان کرد: قرائت اخوان‌المسلمین برابر اسلام ناب محمدی شکست خورده است چرا که زمانی روشن‌فکرها و غرب‌نگرها به صورت مستمر به دنبال الگوبرداری از ترکیه بودند اما اکنون خجالت می‌کشند که بگویند کشور ترکیه الگوی آنهاست.

آیت‌الله میرباقری با اشاره به اینکه اکنون موج بزرگی برای گرایش به سمت اسلام شکل گرفته است، اظهار کرد: اگر حرکت‌هایی همانند داعش و تکفیری‌ها جلوگیری شود، تغییر موازنه بزرگی را در جهان شاهد خواهیم بود؛ هر چند این دستاورد بدون شهید و شهادت دست‌یافتنی نیست.

وی خاطرنشان کرد: یکی از فجایع بزرگی که در جنگ جهانی رقم زده شد این بود که اروپایی‌های به اصطلاح متمدن، ایران را به شیوه‌ای دچار قحطی کردند که نزدیک به 9 میلیون نفر تلفات نفوس داشتیم.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با تاکید بر اینکه شرایط کنونی ایران اسلامی با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست، گفت: به لطف خداوند متعال جریان ناب اسلام در حال پیشروی است و به سرعت در مسیر خود حرکت می‌کند و اکنون اراده الهی این است که جامعه بشری به سمت ظهور حرکت کند به همین علت منتظر پیروزی‌های بزرگ‌تری هستیم که در مسیر انقلاب و اسلام رقم زده می‌شود.

به گزارش دفاع پرس، پنجمین یادواره شهدای مشق عشق به همت پایگاه شهدای آذر حوزه چهار شهید ورزنده ناحیه بسیج امام حسین (ع) برگزار می‌شود.

این یادواره هر سال همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار می‌شد اما امسال بدلیل تقارن با عزاداری‌های دهه اول ماه محرم، از یکشنبه 19  شهریور تا یکشنبه 26 شهریور در بوستان شهدای آذر برگزار می‌شود.

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ دوشنبه 20 شهریور 1396  ] [ 4:31 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سومین نقاشی‌ام با موضوع شهید حججی رونمایی می‌شود

هنرمند متعهد کشورمان گفت: سومین نقاشی‌ام با موضوع شهید حججی رونمایی می‌شود.

کد خبر: ۲۵۶۶۶۶

تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۵ - 11September 2017

سومین نقاشی‌ام با موضوع شهید حججی رونمایی می‌شودبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، عبدالحمید قدیریان که تا کنون 2 نقاشی «خشوع فرشتگان» و «پیام آسمانی» را با موضوع شهید حججی کشیده است، از انجام مراحل پایانی نقاشی سوم خبر داد.

 
عبدالحمید قدیریان مسئول دفتر مطالعاتی کاربردی واحد تجسمی حوزه هنری با اعلام این خبر افزود: سومین اثرم «به زودی لشگر شهدا» است که در ابعاد حدودی ۱۲۰ در ۱۵۰ سانتی‌متر با تکنیک رنگ روغن شده است.

وی در خصوص این اثر هنری افزود: این تابلو بیانگر پیوستن شهید محسن حججی به لشکر شهداست و خداوند از این لشگر برای پیشبرد اهدافش از آن بهره می‌گیرد.

قدیریان درباره زمان رونمایی این اثر گفت: در حال کار روی تابلو هستم و ان‌شاءالله در همین هفته یا هفته آتی آماده رونمایی می‌شود.

این هنرمند متعهد تأکید کرد: خدا را شاکرم مرا در دورانی به دنیا فرستاده که پر از ماجراهای بزرگ است و به من این اختیار را داده تا در مقابلشان بی‌تفاوت نباشم. به فرموده رهبر انقلاب «شهید حججی، حجت خداوند در مقابل چشمان همگان بود»؛ او یک آیه الهی بود و نباید به سادگی از کنارش عبور کرد.

بر اساس این گزارش، قدیریان تا کنون دو تابلو با نام‌های «خشوع فرشتگاه در مقابل شهید حججی» و «پیام آسمانی» را نقاشی کرده که اولی به صورت دیجیتال است و نقاشی دوم از تکنیک رنگ روغن بهره می‌برد.
 
منبع: فارس


ادامه مطلب

[ دوشنبه 20 شهریور 1396  ] [ 4:31 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

عراقی‌ها از سلامت پیکر شهید پیراینده شگفت‌زده شدند

شهید پیراینده در آخرین روزهای اسارت به شهادت رسید. 12 سال بعد هنگام مبادله پیکر شهدا، پیکر شهید پیراینده سالم از خاک بیرون کشیده شد و حیرت و شگفتی عراقی‌ها را به دنبال آورد.

کد خبر: ۲۵۶۶۷۱

تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۹ - 11September 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، ماجرای سالم بودن پیکر شهیدحسین پیراینده پس از 12 سال یکی از نکات قابل‌تأمل توجه دفاع مقدس است؛ شهیدی که در آخرین روزهای اسارت، هنگامی که عراقی‌ها قصد داشتند چند تن از منافقین را همراه با آزادگان وارد ایران کنند، با نیروهای عراقی درگیر شد، مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید.

 

12 سال بعد هنگام مبادله شهدا با اسرای عراقی پیکر شهید سالم از خاک بیرون کشیده شد و حیرت و شگفتی عراقی‌ها را به دنبال آورد. حجت‌الاسلام علیرضا باطنی آن زمان با شهید پیراینده در یک اردوگاه بوده و در گفت‌وگو با ما اتفاقات آن روز و ماجراهای بعدی را بازگو می‌کند. باطنی همچنین از وضعیت روحانیون در جبهه و اسارت نیز سخن می‌گوید که در ادامه می‌خوانیم.

با توجه به کسوت روحانی برای اولین بار در چه تاریخی عازم جبهه شدید؟

بعد از پیروزی انقلاب و سال 58 که حضرت امام فرمان تشکیل بسیج مردمی را صادر فرمودند اولین دوره آموزش نظامی برای طلاب و روحانیون در حوزه علمیه اصفهان برگزار شد که بنده در این دوره‌ها شرکت کردم. آن زمان ارتش مسئولیت آموزش بسیج ملی را عهده‌دار بود. پیش از شروع رسمی جنگ در نیمه سال 59 کردستان دچار آشوب شده بود و آموزش‌هایی که در این مقطع دیده بودیم در جنگ تحمیلی به کارمان آمد. بنده آن زمان طلبه جوانی بودم و با کمیته انقلاب، سپاه و بسیج همکاری داشتم و آموزش‌های مختلفی دیده بودم. در نوجوانی در رشته‌های رزمی کار کرده بودم و مسئولیت بسیج مسجد محل و مدرسه را عهده‌دار بودم. این آموزش‌ها به آماده‌تر شدنم کمک می‌کرد. با شروع جنگ تحمیلی اولین گروهی که از اصفهان وارد جبهه شد گروهی بود که دوره‌های آموزشی را پشت سر گذاشته و کارت میدان تیر و سایر دوره‌ها را در اختیار داشت.

شما به عنوان نیروی رزمی وارد جبهه شدید یا تبلیغی؟

من همه اعزام‌هایم رزمی- تبلیغی بود. 12 نوبتی که اعزام داشتم همه تبلیغی و رزمی بود. روحانیون اگر اعزامشان با بسیج و سایر نیروها بود به عنوان نیروی رزمی تبلیغی کار می‌کردند. یعنی لباس نظامی و تجهیزات انفرادی دریافت می‌کردند و عمامه‌شان هم در حکم تبلیغ دین و معارف اسلامی بود. تا نیمه دوم سال 59 که جنگ شروع شد من هم به مناطق عملیاتی جنوب رفتم و محل استقرارمان بیشتر آبادان و خرمشهر بود.

اسارتتان در چه سالی اتفاق افتاد؟

65.10.3 در عملیات کربلای4 اسیر شدم. آن ایام زمانی بود که سپاه 100 هزار نفری حضرت رسول(ص) رزمندگان را از شهرها و شهرستان‌های مختلف به جبهه‌های جنوب اعزام می‌کرد. هر روز اعزام‌هایی انجام می‌شد و همه نشانه‌ها بر انجام عملیاتی بزرگ دلالت می‌کرد. آن زمان من حوزه علمیه قم بودم و مسئولیت اعزام روحانیون به جبهه‌های جنوب و غرب بر عهده دفتر تبلیغات اسلامی بود. همزمان با اعزام رزمندگان در سایر مناطق حوزه علمیه در دفتر اعزام، فرخوانی زد و طلبه‌های جوان ثبت‌نام می‌کردند. در این مرحله شاید بیش از 200 نفر از طلاب حوزه علمیه قم ثبت‌نام کردند. ستاد اعزام روحانیون در خیابان کیانپارس اهواز مستقر بود. چند روزی آنجا بودیم و با دوستانی از قرارگاه خاتم مثل شهید میثمی دیداری تازه کردیم. ما از طرف لشکر امام حسین(ع) اعزام شدیم.

 

عراقی‌ها از سلامت پیکر شهید پیراینده شگفت‌زده شدند


در جریان این عملیات چه اتفاقاتی افتاد که منجر به اسارتتان شد؟

عملیات کربلای4 عملیاتی آبی- خاکی بود و باید ابتدا غواص‌ها می‌رفتند، خط اول را می‌زدند و جا پایی پیدا می‌کردند. من جزو نفراتی بودم که با قایق پشت سر غواص‌ها حرکت می‌کردم. به جزیره بلجانیه رفتیم و تا عمق قابل توجهی از خاک عراق تا نزدیک جاده فاو- بصره رفتیم. غواصان و قایق‌ها زیر آتشبار عراقی‌ها بودند. هوا مثل روز روشن بود و هواپیماها منور می‌زدند. در قایق ما یکی از بچه‌ها مجروح شد و تعداد کمی غواص و نیرو در منطقه بود. خط اول و خط دوم عراقی‌ها سقوط کرد و در اختیار ما قرار گرفت و هشت نفر در انتهای چهارراهی نخلستان بودیم. از فرماندهان کسی با ما نبود و چون من طلبه بودم رزمندگان حرفم را گوش می‌کردند. آن چهارراه به نظر عراقی‌ها چهارراه مهمی بود و با تانک محافظت می‌شد که بچه‌ها تانک را هم منهدم کردند.

 

یک ماشین مهمات را هم زدیم و بعد از آن هرچه ماشین می‌آمد، ‌ماشین فرماندهی بود. ما گزارش چهارراه را دادیم و به همراه فرمانده گردانمان همراه اعضای کادر و حدود 40 نفر از نیروها پیاده حرکت کردیم. جایی در نخلستان چادر عراقی‌ها روشن بود. قرار شد برای شناسایی برویم و امکاناتشان را برآورد کنیم. حدود 300 متر با آنها فاصله داشتیم. من رفتم و یک نفر پشت سرم آمد. ظاهراً نتوانسته بود همه راه را همراهم بیاید. در نخلستان عراقی‌ها احساس کردند سروصدا می‌آید و شروع به تیراندازی بی‌هدف کردند. من در انتهای نخلستان خوابیدم تا تیر نخورم. منور که می‌زدند تانکرهای آب و سوخت و ماشین‌ها و تجهیزات نظامی‌شان روشن می‌شد و برای شناسایی خیلی خوب بود.

 

20 دقیقه‌ای من ساکت ماندم بعد که برگشتم به رفقا بگویم اوضاع چطور است دیدم رفقا نیستند. ظاهراً در این فاصله فرمان عقب‌نشینی آمده بود و آنها فراموش کرده بودند من برای شناسایی رفته‌ام. معمولاً برای کارهایم استخاره نمی‌کنم ولی آن لحظه استخاره کردم و ادامه دادن خوب و ترک آن بد آمد. مثل اینکه تقدیر الهی این بود که دوره تبلیغ چند ساله در اسارت برایم در نظر گرفته شود. در دل قرارگاه‌های تانک و زرهی دشمن قرار گرفتم. وقتی سر چهارراه رسیدم دیدم بچه‌ها چند ماشین را زده‌اند ولی خبری از نیروهای تأمین نیست. فهمیدم عقب‌نشینی شده است. دیگر تا آمدم به خط دوم و اول برسم هوا گرگ و میش شده بود. پشت خاکریز دوم با عراقی‌ها رودررو شدم که به اسارتم منتهی شد.

و از این لحظه به بعد چهار سال اسارتتان شروع شد؟

من نماز صبحم را نخوانده بودم و سرخی مشرق داشت بالا می‌آمد و دو نفری که مرا به سنگر فرماندهی می‌بردند فکر می‌کردند یک نیروی اطلاعات- عملیات گرفته‌اند. آنجا مرا به دو نفر دیگر دادند تا به سنگر فرماندهی ببرد هرچه اصرار کردم و به عربی می‌گفتم اجازه بدهید نمازم را بخوانم می‌گفتند بعداً بخوان. در آخر اجازه ندادند. من نیت کردم و بدون وضو با لباس خونی در حال حرکت با قرائت شروع به نماز خواندن کردم. این نماز خیلی به من کمک کرد. چون سربازان از سنگرهایشان بیرون می‌دویدند تا اسیر را ببینند و می‌گفتند دارد نماز می‌خواند. در سنگر فرماندهی دیدم روی کالک عملیاتی ما کار می‌کنند. پیشانی‌بندی که بسته بودم توجه یکی از آنها را جلب کرد و هرکاری می‌کردند نمی‌توانستند بخوانند. روی پیشانی‌بند جمله‌ای از امام علی(ع) به عربی نوشته شده بود که برایشان خواندم و معنی‌اش این می‌شد: «جمجمه‌ات را به خدا بسپار.»

متوجه شدند روحانی هستید؟

من با آنها عربی صحبت می‌کردم هم کتابی هم محلی. در قم هم حجره عراقی داشتم و می‌توانستم زبانشان را بفهمم و صحبت کنم. ما را 13 روز در بصره در جایی که کف آن شاید 30 سانت آب بود، نگه داشتند. یک شب من داشتم نماز می‌خواندم که برق رفت و آمد و بچه‌ها صلوات فرستادند. عراقی‌ها آمدند و شروع به اذیت کردند و چون من عربی صحبت می‌کردم مخاطبشان بودم. در سنگر فرماندهی‌شان سرهنگی ضداطلاعات بود که تا دم اتاقش با من عربی صحبت ‌کرد ولی وقتی داخل اتاق رفتم مترجم داشت و لطف خدا بود دیگر عربی صحبت نکردم. سؤال اولش درباره اسم، فامیل و شهر بود. سؤال دوم درباره لشکر و یگان و سؤال سوم درباره کسوت روحانیت من بود. من آمادگی چنین سؤالی را نداشتم و به ذهنم رسید بگویم من در لشکرم جزو متخلفین بودم. تعجب کرد و گفت چطور؟ گفتم به ما گفته بودند برای گازهای شیمیایی باید محاسنتان راکوتاه کنید که من کوتاه نکردم. او از سؤالی که پرسیده بود منحرف شد و در وادی بمباران شهرها و مناطق عملیاتی رفت.

اگر می‌فهمیدند روحانی هستید اذیتتان می‌کردند؟

یک نوبت مرا بیرون بردند و گفتند تو در ایران روحانی بودی و اگر اینجا یک مسجد بسازیم می‌توانی اداره‌اش کنی. در همین اثنا یکی از بچه‌های ملایر که دوست طلبه‌ای بود را آوردند و از او پرسیدند فلانی را می‌شناسی که جواب منفی داد. بعد از او پرسیدند که امام جماعت بوده‌ای و او گفت در بصره چون کسی نبود من امام جماعت می‌ایستادم. فردایش به او برق وصل کردند و شکنجه‌اش دادند.

با توجه به تجربیاتی که پشت سرگذاشتید شرایط اسارت برای یک روحانی چه فرقی با دیگران دارد؟

شما وقتی در یک جمعی قرار بگیرید که در سخت‌ترین شرایط با هم بخندید و گریه کنید و حتی تا مرز کشته شدن هم بروید به صورت طبیعی پیوند عمیقی بینتان برقرار می‌شود. نکته دیگر اینکه در عراق فرد به لحاظ سوابق قبل از اسارت شناخته نمی‌شود و عملکرد دوران اسارتش مبنا بود. آنجا نوجوان 17 ساله داشتیم که عملکردش به اندازه‌ای حماسی و خردمندانه بود که می‌توانست در قلب همه محبوب باشد. شرایط طوری نبود که مدیریت آشکار درست شود و ارتباط معنوی و تشکیلات زیرزمینی آزادگان دور از چشم دشمنان بود. به این شکل محبت و رفاقت‌ها برقرار شد و خوشبختانه هنوز هم ادامه دارد.

از حاج‌آقا ابوترابی خاطراتی دارید؟

آنجایی که ما را نگه می‌داشتند زیر نظر صلیب نبود و ما جزو مفقودین در عراق بودیم. روزهای آخر که تبادل اسرا در حال شروع ‌شدن بود ما در اردوگاه 18 بعقوبه بودیم. عراقی‌ها کسانی که می‌خواستند مبادله نکنند را به این اردوگاه منتقل می‌کردند. از جمله مرحوم ابوترابی و چند نفر دیگر به این اردوگاه آمدند و در روزهای آخر توفیق آشنایی با حاج‌آقا ابوترابی را داشتم. از ایشان شنیده بودم منتها ایشان را ندیده بودم.

منش و روش ایشان را در همان مدت کوتاه چگونه دیدید؟

زمانی که ایشان پیش ما آمدند عراقی‌ها یکی از بچه‌های ما را شهید کردند. وضعیت اردوگاه بسیار ملتهب بود. می‌خواستند عده‌ای از منافقین را به عنوان آزاده جا بزنند که ما فهمیدیم و درگیر شدیم. عراقی‌ها احساس کردند نقشه‌شان بر بادرفته و از بیرون به ما تیراندازی کردند. حسین پیراینده مورد اصابت قرار گرفت و به شهادت رسید. دو هفته درگیری و اعتصاب و مجلس ختم داشتیم. شهادت شهید پیراینده مصادف بود با اولین روز آزادشدن اولین گروه آزادگان. شهید پیراینده بعد از 12 سال در مبادله برخی اسرای عراقی با شهدای ما وقتی پیکرش را از قبر خارج کرده بودند می‌بینند پیکر سالم است. آن زمان مرحوم هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور بود و در استقبال از شهدای آزاده در فرودگاه مهرآباد گفت عراقی‌ها برخی از شهدا را که از قبر خارج کردند بدنشان سالم بود، سراغ علمایشان رفتند آنها گفتند اینها از اولیاءالله هستند.

 

عراقی‌ها از سلامت پیکر شهید پیراینده شگفت‌زده شدند


در معراج شهدا بدن این شهید بزرگوار را من به همراه برادرش و بچه‌های معراج دوباره کفن کردیم. ما جریان را شنیده بودیم ولی خودمان ندیده بودیم. بدنی که 12 سال زیر خاک چیزی نشود 100 سال هم بماند عیب نمی‌کند. بچه‌های معراج می‌گفتند چهار ماه پیش قرار بوده مبادله انجام بشود و عراقی‌ها بهانه می‌آوردند. مبادله انجام نمی‌شد و علتش این بوده که وقتی پیکر شهید پیراینده را از قبر خارج می‌کنند می‌بینند بدن سالم است. دو ماه زیر آفتاب می‌گذارند اتفاقی نمی‌افتد و فکر می‌کنند رابطه‌ای بین سر با سلامت بدن وجود دارد. به همین خاطر سر را جدا می‌کنند. جلوی سر را برداشته و داخل سر را خالی کرده بودند. باز اتفاقی نیفتاده بود. دانه‌های سفیدی روی بدن بود و من از بچه‌های معراج پرسیدم اینها چیست که گفتند چیزی روی بدن ریخته‌اند و همین باعث شده پوست روی بدن از بین برود. روی سنگ قبرشان هم نوشته شده پیکرشان سالم است. حاج آقا ابوترابی که آمدند شرایط خیلی ملتهب بود. من آنجا گزارشی از وضعیت اردوگاه به ایشان دادم و چون در جریان شهادت این بزرگوار با عراقی‌ها درگیر شده بودیم، عراقی‌ها کارتن‌هایی که رویش آیه قرآن نوشته بودیم را بیرون آوردند و بی‌احترامی کردند. می‌گفتند هنگام رفتن ما به شما قرآن می‌دهیم و ما گفته بودیم قرآن شما را نمی‌گیریم. بهشان اعلام کردیم تیغ ندهید صورتمان را نمی‌زنیم و تنها گروهی که با محاسن وارد ایران شدند اردوگاه 18 بعقوبه بودند.

منبع: روزنامه جوان


ادامه مطلب

[ دوشنبه 20 شهریور 1396  ] [ 4:31 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهیدی که امام خمینی(ره) شفاعتش را ضمانت کرد

پس از عملیات «مرصاد» گزارش پیشروی نیروها را برای امام خواندند، امام پس از شنیدن آن خوشحال شد و گفت «به شوشتری بگویید در این دنیا که نمی‌توانم کاری بکنم. اگر آبرویی داشته باشم در آن دنیا قطعا شفاعتش خواهم کرد».

کد خبر: ۲۵۶۶۷۵

تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۱ - 11September 2017

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، کتاب «نورعلی» نیم‌نگاهی به زندگی و اوج بندگی سردار شهید نورعلی شوشتری است که انتشارات شهید کاظمی آن را منتشر کرده است.

 

این کتاب در بردارنده خاطراتی از زندگی و فراز و فرودهای این سردار دلاور اسلام است که در بخشی از آن با اشاره به حمله منافقین به کشور و شکل‌گیری عملیات مرصاد به نقش این شهید در آن برهه و پیام امام به او پرداخته است.

 

شهیدی که امام خمینی(ره) شفاعتش را ضمانت کرد


در ادامه بخش مربوط به این ماجرا آمده است.

معطل نکنید

سال 1367 داخل قرارگاه یونس گزارش یکی از عملیات‌ها را می‌داد. آقای خامنه‌ای و محسن رضایی هم بودند. خبر آوردند که دشمن به کرند حمله کرده. قبول نمی‌کرد. می‌گفت: «این گزارش اشتباه است. دشمن هدف خاصی آنجا ندارد.» برگشت برای ادامه گزارش که خبر دادند، رسیده‌اند اسلام‌آباد.

تعجب کرد و گفت: شما همین چند دقیقه پیش گفتید کرند هستند، چطور به این سرعت رسیدند اسلام‌آباد؟ گفتند: این دختر و پسرهایی که حمله کرده‌اند عربی صحبت نمی‌کنند، فارسی بلدند. درمانده شده بود. آقای خامنه‌ای گفت: احتمالا منافقین‌اند و هدفشان تهران است. وارد عمل شوید. محسن رضایی جواب داد: این منطقه برادران ارتش است و در مسئولیت سپاه نیست؛ اما آقای خامنه‌ای رو کرد به شوشتری: با توجه به اینکه شما قبلا در کرمانشاه حضور داشتید، بروید و معطل نکنید.

وقتی رسید کرمانشاه، محشری به پا بود. می‌گفت: «در طول جنگ چنین صحنه‌ای ندیده بودم. مردم از شهر فرار می‌کردند. هرکس وسیله‌ای گیر می‌آورد، خانواده‌اش را سوار می‌کرد و می‌فرستاد بیرون شهر. شهر خالی شده بود. انبارهای مهمات اطراف شهر در آتش می‌سوخت و میگ‌های عراقی هم که به پشتیبانی منافقین آمده بودند، بالای شهر می‌چرخیدند.»

یکی دو روز اول در غربت مقابلشان ایستادند؛ نیرو نداشتند؛ اما روزهای بعد اوضاع تغییر کرد.

به شوشتری بگویید اگر آبرو داشته باشم قطعا شفاعتش می‌کنم

حاج احمد آقا گزارش پیشروی‌های نیروهای خودی را برای امام خواند، امام خوشحال شد. گفت: به شوشتری بگویید در این دنیا که نمی‌توانم کاری بکنم. اگر آبرویی داشته باشم در آن دنیا قطعا شفاعتش خواهم کرد.

پیام امام را که به نورعلی رساندند، تمام خستگی آن چند روز از تنش در آمد.

علاقه‌مندان به تهیه این کتاب می‌توانند آن را از فروشگاه اینترنتی «من و کتاب» خریداری کنند.

 

منبع: فارس 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 20 شهریور 1396  ] [ 4:30 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ]