دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

روزشمار دفاع مقدس (19 آذر)

19 آذر 1396 هجری شمسی برابر با 21 ربیع الاول 1439 هجری قمری و 10 دسامبر 2017 میلادی

کد خبر: ۲۶۹۶۷۱

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۶:۳۷ - 10December 2017

روزشمار دفاع مقدس (19 آذر)

رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (19 آذر)

• شهادت شهید محمدمهدی سیفی (1359 ه.ش)

• تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرمان حضرت امام خمینی (ره) (1363 ه.ش)


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:19 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شهادت هفت تن از اعضای خانواده مرحوم «بهشتی» در نخستین روز جنگ تحمیلی

فرزند مرحوم «آیت‌الله سیدعلی‌محمد بهشتی» گفت: پدرم زمانی به منزل رسید که ما پیکرها را از ساختمان خارج کرده بودیم. پدرم در آن لحظه با دیدن منزل و پیکر هفت تن از اعضای خانواده‌اش رو به قبله ایستاد و گفت: «هو المالک و نحن المملوک».

کد خبر: ۲۶۹۷۹۸

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۶ - 10December 2017

گروه حماسه و جهاد دفاع پرس: نقش روحانیت در ساختار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور بی بدیل است. این قشر نقش مرجع و هدایت کننده را برای جامعه اسلامی ایفا می‌کنند. یکی از این روحانیون مرحوم «آیت الله سید علی‌محمد بهشتی» از شاگردان شهید بروجردی (ره) و آیت الله گلپایگانی (ره) بود. وی تمام عمر خود را صرف ترویج اسلام و مبارزه با رژیم پهلوی کرد. «سید محمدرضا بهشتی» فرزند این روحانی مبارز در گفت‌وگو با خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس به تشریح فعالیت‌های پدرش و نحوه شهادت هفت تن از اعضای خانواده‌اش پرداخت.

در بخش نخست گفت‌وگو به تبعید مرحوم بهشتی به اسلام آباد و شروع فعالیت‌های فرهنگی وی پرداختیم. در بخش دوم گفت‌و‌گو نیز به تبعید آیت الله یزدی به اسلام آباد و تاثیر حضور ایشان بر فعالیت‌های انقلابی شهید و همچنین شهادت اعضای خانواده وی پرداختیم که در ادامه می‌خوانید:

دفاع پرس: در خصوص تبعید آیت الله یزدی به اسلام آباد غرب بفرمایید.

بهشتی: تبعید آیت الله یزدی به اسلام آباد غرب در سال 57، نقطه عطفی جهت سوق دادن فعالیت‌های پدرم به سمت امور انقلابی شد. وی به سبب آشنایی که با مرحوم پدرم داشت، به مسجد آمد و میهمان ما شد. آیت الله یزدی در خاطرات خود آورده‌اند که وقتی به اسلام‌آباد رفتم، تنها روحانی که با من همکاری کرد تا بستر مناسبی برای فعالیت‌های انقلابی داشته باشیم، مرحوم بهشتی بود. پدرم نماز مسجد را اقامه می‌کردند و سپس آیت الله یزدی به سخنرانی می‌پرداختند. با حضور وی جو مسجد انقلابی شده بود. مردم اسلام آباد جزو نخستین استان‌هایی بودند که شعار مرگ بر آمریکا را سر دادند.

شهادت هفت تن از اعضای خانواده در نخستین روز جنگ تحمیلی

در عیدفطر سال 57، مردم نماز را در بیابانی خواندند و هنگام بازگشت شعارهای انقلابی دادند. از این پس راهپیمایی آغاز شد. در شب نیمه شعبان سال 57، آیت الله یزدی سخنرانی تندی داشتند. همان شب وی از طریق شهربانی بازداشت شد.

پدرم به جهت اینکه به مسئولان نظامی بفهماند که مردم پشتیبان روحانیت هستند، طرح جالبی ریختند. وی به مردم گفت که هر کدام یک قابلمه غذا و یک پتو به شهربانی ببرید تا به دست آیت الله یزدی برسد. مردم با حضور در شهربانی شروع به شعار دادن کردند.

روز بعد آیت الله یزدی به کرمانشاه منتقل شد. اردیبهشت سال 57 پدرم نیز در مسجد سخنرانی کرد. آن زمان من سرباز بودم. آن شب به همراه دیگر مردم به سخنرانی پدر گوش دادم که ناگهان اطراف مسجد توسط نیروهای ساواک و شهربانی محاصره شد وپدرم به همراه 16 نفر دستگیر و به دادگاه کرمانشاه منتقل شد. در آنجا تصمیم گرفتند که جهت عدم بر هم زدن جو استان پدرم را به اسلام آباد برگردانند اما ممنوع المنبر شود.

شهادت هفت تن از اعضای خانواده در نخستین روز جنگ تحمیلی

فردای آن روز من با مراجعه به پادگان، دستگیر و به کرمانشاه منتقل شدم. هفت روز زندانی بودم سپس به پاوه تبعید شدم. در آنجا به من گفتند که حق ندارم با هیچ یک از سربازها صحبت کنم و علت آمدنم به پاوه را بگویم. همچنین باید هر روز دو مرتبه برای امضا به ساواک می‌رفتم. در آن دوران نگهبانی نمی‌دادم و لباس سربازی نمی‌پوشیدم. مسئولان پادگان به سربازها گفته بودند که من دیوانه هستم و نباید با من صحبت کنند. گاهی سربازها با من شوخی می کردند و من می‌خندیدم. آن‌ها باور کرده بودند که من دیوانه هستم تا اینکه یکی از سربازها به کارگزینی رفته و پرونده من را خوانده بود. موضوع تبعید من لو رفت. آن سرباز نیز به شهر دیگری تبعید شد.

در 25 آذر ماه 57 به دستور امام (ره) از پادگان فرار کردم. یکی از موضوعاتی که در دوران انقلاب فراموش شده، فرار سربازان است. آن زمان فرار از خدمت به منزله یک آینده مبهم بود. زیرا هیچ کس نمی‌دانست که چه زمانی انقلاب پیروز می‌شود و در صورت دستگیری چه عاقبتی در انتظار اوست. به اسلام آباد فرار کردم. یکی از دوستان مسجدی که در شهربانی کار می‌کرد، مخفیانه به من خبر داد که نامه دستگیری من آمده است. از خانه فرار کردم و به مدت دو ماه در قم مخفیانه زندگی کردم تا اینکه انقلاب به پیروزی رسید.

دفاع پرس: فعالیت‌های شما و پدرتان پس از پیروزی انقلاب چگونه بود؟

بهشتی: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کمیته در مسجد دائر شد. به جهت اینکه از خدمت سربازی قرار کرده بودم به عنوان یک انقلابی جذب کمیته شدم.

پدرم پس از پیروزی انقلاب نماینده امام (ره) در اسلام آباد شد. وی چندی بعد تصمیم گرفت که از اسلام آباد به قم مهاجرت کند. پدرم با امام راحل در جهت انتقال مشورت کرد و ایشان موافقت کردند اما مردم اسلام آباد به دیدار امام (ره) رفتند و درخواست کردند تا پدرم در این شهر بماند.

شهادت هفت تن از اعضای خانواده در نخستین روز جنگ تحمیلی

دفاع پرس: هنگام آغاز جنگ تحمیلی خانواده شما در کجا زندگی می‌کردند؟

بهشتی: در آن زمان پدرم برای فراهم کردن شرایط سکونت راهی قم شده بود. در این مدت مادرم وسایل خانه را بسته بندی می‌کرد. به جهت اینکه من تازه ازدواج کرده بودم و همچنین در آزمون استخدامی آموزش و پرورش قبول شده بودم، بنابراین تصمیم گرفتم در اسلام آباد بمانم.

مادرم در آن زمان 39 ساله بود و در تمام شرایط سخت و دشوار پدرم را همراهی می‌کرد. با وجود اینکه پزشکان به مادرم توصیه کرده بودند در یک منطقه آب و هوای خشک زندگی کند تا رماتیسمش بهبود یابد، مادرم می‌گفت هر چه امام راحل و پدرت بگویند من قبول دارم. اگر امام (ره) به پدرت ابلاغ کند که در اسلام آباد بماند، من نیز می‌پذیرم.

در آن دوران پدرم کمک‌های خیرین را جمع آوری کرده و بین خانواده‌های نیازمند اسلام آباد تقسیم می‌کرد. به جهت اینکه به ایام مهر ماه نزدیک می‌شدیم، 30 شهریور ماه با پدرم تماس گرفتم و کسب اجازه کردم تا کمک‌ها را میان خیرین تقسیم کنم. با موافقت پدرم روز بعد به همراه خادم مسجد شروع به بسته‌بندی کمک‌های مردمی کردم. بسته بندی کالا تا پیش از ظهر به اتمام نرسید. آن روز منزل خانواده همسرم دعوت بودم. پیش از حرکت به منزل آن‌ها به خانه مادرم رفتم. آن‌ها منتظر آمدن مادربزرگم از بروجرد بودند.

آن روز مادرم لوبیاپلو پخته بود. دو بار برایم غذا کشید و گفت این آخرین بار است که از دست من غذا می‌خوری. در آن زمان متوجه معنی این جمله مادرم نشدم. خواهرم نیز به همراه همسر و فرزندش در خانه پدری‌ام بودند. برادر کوچکم، احسان، که پنج ساله بود، خطاب به برادر دیگرم می‌گفت که در راهرو نخواب ممکن است گلوله‌ای از سمت دشمن به داخل خانه بیاید و به تو اصابت کند. محمدجواد هم پاسخ داده که اگر تیر بخورم، شهید می‌شوم و جایگاه شهید در بهشت است.

شهادت هفت تن از اعضای خانواده در نخستین روز جنگ تحمیلی

پیش از وقوع آن حادثه، سه مرتبه خبری مبنی بر این حادثه بر سر زبان‌ها آمد ولی هیچ یک از ما متوجه نشدیم. ابتدا استخاره‌ پدرم بود که در آن شهادت آمده بود. دوم سخن مادرم و سوم بصیرت برادرم در خصوص شهادت. سه عاملی بود که می‌خواست به ما بفهماند که حادثه‌ای رخ خواهد داد.

دقایقی بعد از خوردن ناهار به دفتر برگشتم. رادیو در دفتر مسجد روشن بود. پیامی مبنی بر تجاوزات عراق و پاسخ قطعی ما در خصوص بمباران‌های عراق اعلام شد. یکی از اهالی محل در همین حین وارد مسجد شد و از من خواست تا از طریق بلندگو به مردم اعلام کنم که عراق حمله کرده است و آماده باشند. از انجام این عمل سر باز زدم و گفتم که این امر باعث رعب و وحشت میان مردم می‌شود. آن فرد با شنیدن پاسخ من از مسجد خارج شد.

دقایقی بعد با شنیدن صدای هواپیما از دفتر مسجد خارج شدم. هواپیماها به قدری به زمین نزدیک شده بودند که برگ‌های درخت توت بر روی زمین ریخت و شیشه‌ها شکست. در آن لحظه گمان کردم که هواپیماهای ایرانی هستند که به سمت عراق می‌روند اما وقتی که چترهایی از هواپیما به سمت زمین پرتاب شد، یقین یافتم که این هواپیماهای عراقی است. در همین حین موج یک انفجار من را پرتاب کرد. از زمین که بلند شدم، صورتم پر از خون بود. صورتم را داخل حوض آب کردم. آب رنگ خون گرفت. می‌خواستم به خانه پدرم که به فاصله 10 متری از مسجد بود برای پانسمان بروم که ناگهان دیدم خانه پدرم فرو ریخته است. به سمت آنجا دویدم. خواهرم با آوار به پایین می‌آمد که دست او را گرفتم و به بیرون کشیدم. وسط خیابان هر کسی که در حال عبور بود، ترکش خورده بود. یک نفر دست و سرش قطع شده و در حال سوختن تکان می‌خورد. همچون تنه درخت، سوخته و سیاه شده بود.

هفت نفر از اعضای خانواده‌ام اعم از مادرم، داماد، نوه، سه برادر و مادرم بزرگم در زیر آوار مانده بودند. از یک تیرآهن گرفتم و خودم را به بالای ساختمان کشیدم. آجرچین‌های اتاق باقی مانده بود. پایم را که روی اولین آجر گذاشتم، ساختمان فرو ریخت و من حدود فاصله 9 متر به زمین سقوط کردم. بر اثر پرتاب، از حال رفتم. وقتی چشم باز کردم، روی میز در داروخانه بودم. فکرم را که متمرکز کردم، متوجه شدم چه حادثه‌ای رخ داده است.

شهادت هفت تن از اعضای خانواده در نخستین روز جنگ تحمیلی

بعدها برایم روایت کردند که بعد از سقوطم از ساختمان، من را همراه با شهدا به بیمارستان منتقل کردند. مسئول داروخانه بیمارستان که یکی از دوستان مسجدی‌ام بود، متوجه می‌شود که من نفس دارم. من را به داروخانه برد و سرم می‌زند.

سرم را از دستم باز کردم و به سمت خانه‌مان رفتم. با لودر آوارها را برداشتیم و پیکرها را پیدا کردیم.

مادرم را در حالی پیدا کردیم که سه برادرم را در آغوش گرفته و تیرآهن از پهلوی سمت راستش وارد شده و از سمت دیگر خارج شده بود.

دفاع پرس: چه زمانی به پدرتان خبر این حادثه را دادید؟

بهشتی: اهالی محل شب حادثه طی تماس تلفنی با دفتر آیت الله گلپایگانی می‌گویند که نارنجکی به منزل ما پرتاب شده است. پدرم آن زمان در قم مسئول مسجد امام المهدی (عج) شده‌ بود. وی زمانی به منزل رسید که ما پیکرها را از ساختمان خارج کرده بودیم. پدرم در آن لحظه با دیدن منزل و پیکر هفت تن از اعضای خانواده‌اش رو به قبله ایستاد و گفت: «هو المالک و نحن المملوک».

پیکرها را برای تشییع و خاکسپاری به بروجرد منتقل کردیم. در این حادثه بیشترین ضربه را خواهرم خورد زیرا علاوه بر اعضای خانواده‌اش، فرزند و همسرش نیز شهید شدند.

ادامه دارد...


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:19 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

وصیت‌نامه شهید علی‌اکبر اسماعیلی/ راهکاری برای تثبیت پایه‌های انقلاب اسلامی

شهید اسماعیلی در وصیت‌نامه خود آورده است: «بر برادرانم سلام مى‌رسانم و از آن‌ها می‌خواهم كه سعى كنند، توده مردم را كه عاشق انقلاب هستند از نظر اعتقادى و سياسى آماده كنند كه بتواند افراد صادق انقلاب را شناسايى كنند... .»

کد خبر: ۲۶۹۸۰۸

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۷ - 10December 2017

وصیت‌نامه شهید علی‌اکبر اسماعیلی/ يكى از پايه‌هاى بزرگ ايمان، صبر استبه گزارش خبرنگار ساجد، شهید «علی‌اکبر اسماعیلی» سال 1344 در کرج چشم به جهان گشود. وی با آغاز جنگ تحمیلی عازم جبهه حق علیه باطل شد و سرانجام 16 آبان 1362 طی عملیات والفجر 4 در پنجوین به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

متن وصیت‌نامه‌ای را که از این شهید والامقام به یادگار مانده است، در ادامه می‌خوانید:

«بسم الله الرحمن الرحيم

يا ايتها النفس المطمئنه ارجعى الى ربک راضية مرضية فادخلى فى عبادى وادخلى جنتى

اى نفس مطمئن و دل آرام، امروز به حضور پروردگارت باز آى كه تو خشنود به نعمت‌هاى ابدى او و او راضى از تو است باز آى و در صف بندگان خاص من در آى و در بهشت من داخل شو.

دار خونين لاله‌اى ديگر به دامن گرفت و دشت پر وسعت خود را براى چندمين بار عطرآگين نمود.

با سلام و درود بى‌كران به رهبر كبير انقلاب و ملت شهيد پرور ايران و از كربلاى خونين ايران تا كربلاى حسين.

حضور محترم پدر و مادر مهربانم سلام عليكم:

پس از عرض سلام اميدوارم حالتان خوب و خوش و خرم در سايه خداوند متعال بوده باشيد و به پدرم سلام گرمى مى‌رسانم و بر مادر مهربانم سلام گرمى از ته قلبم می‌رسانم و بر برادرانم سلام مى‌رسانم و از آن‌ها می‌خواهم كه سعى كنند، توده مردم را كه عاشق انقلاب هستند از نظر اعتقادى و سياسى آماده كنند كه بتواند افراد صادق انقلاب را شناسايى كنند و عناصرى را كه جريان‌هاى انحرافى دارند، بشناسند كه شناخت مردم در تداوم انقلاب حياتى است و بر خواهرانم زهرا، فاطمه سلام گرمى مى‌رسانم و از آن‌ها می‌خواهم همچون زينب استوار و پايدار باشند و زينب‌گونه رفتار كنند.

پدر جان! اميدوارم مرا ببخشيد و مادر مهربانم و برادران و خواهران عزيزم اميدوارم مرا حلال كنيد و از دوستان و آشنايان حلاليت بطلبيد.

پدر و مادرم! يكى از پايه‌هاى بزرگ ايمان، صبر است پس نكند در مقابل شهادت من بى‌تابى از خود نشان بدهيد و پدر جان! اميدوارم راه من و ديگر شهيدان را ادامه دهيد و اميدوارم اين اسلام را در تمام جهان برگزار كنيد و دست از اين امام امت بزرگوار برنداريد و اى عزيزان از شما مى‌خواهم كه از اسلام و انقلاب اسلامى تا آخرين قطره خون حمايت كنيد و مبادا در اين راه از صحنه نبرد حق عليه باطل خارج شويد كه اين خواست شياطين وسوسه‌گر شرق و غرب است. همواره فرامين ولى فقيه را گوش كنيد و پشتيبان او باشيد تا آسيبى بر اين مملكت وارد نشود و به اين جنگ غير عادلانه تحميلى رژيم عراق كه با حمايت همه جانبه دول شرق و غرب عليه ايران اسلامى به پا كرده است، ادامه دهيد.

ان‌شاءالله خدا نصرت و پيروزى نصيب اسلام و مسلمين گرداند. در ضمن پدر و مادرم هر چقدر توانستيد برايم نماز و يا روزه قضا بگيريد. ان‌شاءالله همديگر را در كربلا مى‌بينيم.

من ترک الصلاة متعمدا فقد كفر جهارا: هر كس نماز را عمدا ترک نمايد به تحقيق هر آينه كافر است.

غم از چه خوريم كه مهدى (عج) دين مى‌آيد

از بهر شكست مشركين مى‌آيد

برماست كه هموار نمایيم رهش را

آن حجت حق، حامى دين مى‌آيد

ما لشگريان مهدى موعوديم

مشتاق شهادت به ره معبوديم

ايزد توانگر كه جمله ما مشتاقان

در خط على (ع) و احمد و محموديم (ص)»

انتهای پیام/ 181


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

دغدغه‌های شهید ۶۰ ساله مدافع حرم بعد از ۸ سال دفاع مقدس

دوست شهید مدافع حرم منصور عباسی می‌گوید: شهید آیت‌الله عباسی برادر او بود که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید. خودش هم در دوران جنگ تحمیلی حضور داشته و آنجا هم جانباز شد.

کد خبر: ۲۶۹۸۳۵

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۱ - 10December 2017

دغدغه‌های شهید ۶۰ ساله مدافع حرم بعد از ۸ سال دفاع مقدسبه گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، 60 ماه سابقه شرکت در جبهه‌های جنگ تحمیلی را داشت و در این مدت جانباز هم شده بود. ولی این باعث نمی‌شد حالا فکر کند تکلیفش را در مورد جنگ و جهاد به اتمام رسانده و دیگر نیازی نیست در جبهه مقاومت نقش‌آفرینی کند، به همین علت وقتی راهی برای اعزام به سوریه پیدا کرد، راهی شد تا تجربه‌هایش را در اختیار جوان‌ترها بگذارد و به‌عنوان یک رزمنده کارآزموده و باتجربه مقابل تکفیری‌ها بایستد.

60 ساله بود که در آخرین مراحل جنگ در سوریه به شهادت رسید، به همین دلیل همچون شهید همدانی و شهید فرزانه به حبیب مدافعان حرم معروف شد. شهید منصور عباسی متولد 9 فروردین 1336 و بازنشسته سپاه در استان چهارمحال و بختیاری بود که چندی پیش داوطلبانه برای دفاع از حریم اهل بیت (ع) راهی سوریه شد. او 10 آذر ماه 96 در عملیات پاکسازی شهر البوکمال در استان دیرالزور سوریه توسط تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید. از او سه فرزند به‌یادگار مانده است.

حجت الاسلام سید رضا عبدالله زاده از دوستان شهید منصور عباسی است که در گفتگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، با اشاره به اینکه حدود 9 سال است که شهید را می‌شناسد، می‌گوید: مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی فرموده بودند شما واجباتتان را انجام دهید و بعد از آن به امور مردم رسیدگی کنید و همین برایتان در این دنیا کافیست و اگر آن دنیا از شما سوال کردند، بگویید مرحوم آقای فاضل گفتند که این کار را بکنید. یکی از ویژگی‌های بارز  شهید مدافع حرم منصور عباسی این بود که در کنار توجه به اهل بیت (ع) و آداب اسلامی در رسیدگی به امور مردم و توجه و کار راه انداختن مردم همیشه پیش قدم بود.

او در مورد مشکل گشا بودن این شهید در میان مردم ادامه می‌دهد: شهید عباسی در شهرکرد یک مغازه داشت. مغازه در واقع بهانه‌ای بود برای اینکه مردم به آنجا بیایند و مشکلاتشان را در هر زمینه‌ای از جمله کارهای اداری عنوان کنند. اتفاقا ما این توفیق را داشتیم که در این زمنیه خدمت شهید بودیم.

حجت الاسلام عبدالله زاده در ادامه می‌گوید: نسبت به اهل بیت (ع) ارادت خاص داشت و دهه آخر صفر هر سال در منزلش مراسم روضه برپا بود. و هنوز هم ادامه خواهد داشت. علاقه به حضور در دفاع از حرم اهل بیت (ع)، استمرار تفکر پایداری، در مسیر حق بودن و توجه به آرمان‌های انقلاب از خصوصیات این شهید مدافع حرم بود.

او به برادران شهید عباسی اشاره کرده و می‌گوید: شهید آیت‌الله عباسی برادر او بود که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید. خودش هم در دوران جنگ تحمیلی حضور داشته و آنجا هم جانباز شد. در مسیر رفت و آمد به سوریه هم جانباز شده بود و در سومین یا چهارمین سفرش به سوریه نهایتا به شهادت رسید. ظاهرا از ناحیه سر مورد اصابت گلوله تک تیراندازهای تکفیری قرار گرفته است.

دوست شهید منصور عباسی با اشاره به دغدغه‌های شهید بعد از هشت سال دوران دفاع مقدس می‌گوید: خیلی از جریاناتی که در سوریه اتفاق می‌افتاد صحبتی نمی‌کرد. اما ما دوستانش همیشه می‌دانستیم که خیلی نگران و دغدغه داشت که از مسیر شهدا جانماند. خودش را همواره بعد از هشت سال جنگ تحمیلی یک انسان ورشکسته می‌دید به این دلیل که از دوستان شهیدش در دفاع مقدس جامانده است. که نهایتا هم توفیق پیدا کرد و به فیض شهادت نائل شد.

منبع: تسنیم


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روایت زندگی شهید مدافع حرم «روح‌الله صحرایی» در «دیوان عاشقی»

مستند «دیوان عاشقی» که به زندگی شهید مدافع حرم «روح الله صفایی» می‌پردازد، امروز 19 آذر از شبکه یک سیما پخش می‌شود.

کد خبر: ۲۶۹۶۸۰

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۸ - 10December 2017

روایت زندگی شهید مدافع حرم روح الله صحرایی در «دیوان عاشقی»به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، مستند «دیوان عاشقی» زندگی فردی و اجتماعی شهید مدافع حرم «روح الله صحرایی» از شهرستان آمل را روایت می‌کند.

روح الله صحرایی یکی از شهدای مدافع حرم است که در تاریخ شانزدهم آذر 1394 در عملیات امام علی (ع) در منطقه «خان طومان» سوریه حین مبارزه با تروریست‌های تکفیری داعش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

مستند «دیوان عاشقی» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی اکبر پیش‌بین و دیگر عوامل این مستند، بابک مهدی‌زاده تدوینگر و تصویربردار و فاطمه شفیع‎زاده پژوهشگر به مدت 30 دقیقه‌ای امروز حوالی ساعت 16 از شبکه یک سیما پخش می‌شود. 

 انتهای پیام/ 115


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:17 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

پدر شهید «محسن امیرکانیان» دعوت حق را لبیک گفت

خادم الرضا و پدر شهید «محسن امیرکانیان» دارفانی را وداع گفت و مهمان فرزند شهیدش شد.

کد خبر: ۲۶۹۸۲۱

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۹ - 10December 2017

به گزارش دفاع پرس از مشهد، حاج «مصطفی امیرکانیان» پدر دانشجوی شهید «محسن امیرکانیان»، روز گذشته (شنبه) پس از عمری فراق و دوری از فرزند شهید خود، دعوت حق را لبیک گفت و به فرزند شهیدش پیوست.

بر این اساس، مجالس یادبود مرحوم «مصطفی امیرکانیان» روز دوشنبه 20 آذرماه و روز سه‌شنبه 21 آذرماه ساعت 9 الی 11 و 14 الی 16 در مسجد سجاد واقع در بلوار سجاد برگزار خواهد شد.

پدر شهید «امیرکانیان» دعوت حق را لبیک گفت

 

بنا بر این گزارش، شهید «محسن امیرکانیان» در 30 خرداد سال 1344 در مشهد چشم به جهان گشود. این شهید والامقام با شروع جنگ تحمیلی به جبهه‌­های حق علیه باطل عزیمت کرد که در مدت حضورش در مناطق عملیاتی، دو نوبت مفتخر به جانبازی شد که در یکی از این عملیات­‌ها از ناحیه دست قطع عضو شد.

دانشجوی شهید«محسن امیرکانیان» در حالی که سال سوم دانشجویی خود را در مقطع کارشناسی علوم اجتماعی دانشگاه تهران سپری می‌کرد به عنوان مسئول دیده‌بانی واحد ادوات لشکر 21 امام رضا (ع) در عملیات نصر 8 شرکت کرد  و در 30 آبان­‌ماه 1366 در این عملیات در «ماووت» عراق به درجه رفیع شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش پس از تشییع در مشهدالرضا، در صحن آزادی حرم مطهر رضوی آرام گرفت.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:16 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مراسم گرامی‌داشت شهدای جهان اسلام در مشهد برگزار می‌شود

مراسم گرامی‌داشت شهدای جهان اسلام با سخنرانی تولیت آستان قدس رضوی، روز سه‌شنبه 21 آذرماه در دانشگاه پیام نور مشهد برگزار می‌شود.

کد خبر: ۲۶۹۸۲۵

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۷ - 10December 2017

مراسم گرامیداشت شهدای جهان اسلام در مشهد برگزار می­ شود

به گزارش دفاع پرس از مشهد، ویژه‌برنامه گرامی‌داشت شهدای جهان اسلام، روز سه‌شنبه 21 آذرماه همزمان با سالگرد کشتار شیعیان نیجریه، از ساعت 12:30 در سالن ورزشی دانشگاه پیام نور مشهد واقع در چهارراه ستاری، آموزگار 69 برگزار می‌شود.

این مراسم با حضور دانشجویان و سخنرانی حجت‌الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» تولیت آستان قدس رضوی برگزار خواهد شد.

تجلیل از خانواده شهدای دانشگاه پیام نور و خانواده رهبر شیعیان نیجریه، شعرخوانی توسط شاعر آئینی «صابر خراسانی» و اجرای «مصطفی احمدی» خواننده انقلابی از دیگر برنامه‌های این مراسم خواهد بود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:16 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

وصیت‌نامه‌های شهدا یک پدیده و ژانر ادبیات هستند

یک پژوهشگر و استاد دانشگاه در نشست‌ تخصصی «هفته پژوهش و هنر انقلاب اسلامی» گفت: وصیت‌نامه‌های شهدا یک پدیده و ژانر ادبیات هستند که اگر به آنها نپردازیم بخش مهمی از ادبیات دفاع مقدس را از دست داده‌ایم.

کد خبر: ۲۶۹۸۸۲

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۹ - 10December 2017

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، نشست‌ تخصصی «هفته پژوهش و هنر انقلاب اسلامی» صبح امروز (یکشنبه، 19 آذرماه) با حضور «اسماعیل امینی» شاعر و «محمدرضا سنگری» پژوهشگر و استاد دانشگاه در حوزه هنری برگزار شد.

محمدرضا سنگری در این نشست با بیان اینکه اگر پژوهش را تلاشی عالمانه، روشمندانه و فرآیندی برای دستیابی به مسئله بدانیم باید بر چند عنصر تکیه کرد، اظهار داشت: پژوهشگر که می خواهد در هر حوزه ای مثل ادبیات و هنر انقلاب اسلامی کار کند باید چند عنصر مهم را بداند. مسئله اول دانش کار است. این از آفت کار روزگار ماست کسی که پژوهش می‌کند باید دانش آن مسئله را داشته باشد و با آن زندگی کرده باشد در صورتی که در واقع چنین نیست.

وی روش و روشمندی را مسئله مهم دیگری برای ورود در کار پژوهشی دانست و گفت: بینش‌مندی، فهم از مساله و موضوع و نگاه برای ورود به موضوع نیز مهم است. چهارمین نکته برای شروع پژوهش، منش است. منش همان صداقت و انصاف است. بعضی از استادان ما در دانشگاه وقتی دانشجویان برای رساله با موضوع شعر انقلاب به آن‌ها مراجعه می کنند عنوان داشته اند که مگر انقلاب شعر هم دارد! و به انکار این موضوع می پردازند.

این پژوهشگر در پاسخ به اینکه آیا اکنون باید پژوهش کرد؟، عنوان داشت: هم‌چنان که در حوزه رخدادهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی تحلیل وجود دارد باید برای ادبیات نیز تحلیل وجود داشته باشد. ادبیات انقلاب تحلیل همزمان می طلبد و تحولات به قدری شتابان است و پدیده های جدیدی به وجود می آیند که اگر به موقع به پدیده ها نپردازیم مجال پراختن به پدیدهای گذشته را نخواهیم داشت. تحلیل و بررسی موضوعات نباید بیش از یک دهه به طول انجامد.

سنگری با تاکید بر اینکه نباید فرصت حضور آفرینندگان آثار ادبیات انقلاب را از دست بدهیم، افزود: عناصر زمانی که در فهم پژوهش به ما کمک می‌کند در حال حاضر موجود است و نباید از فرصت حضور آن‌ها غافل باشیم. بسیاری از ژانرهای ادبیات دفاع مقدس در کل تاریخ بی نظیر است. دفاع مقدس پدیده های ادبی را به وجود آورده است که اگر امروز آن‌ها را پژوهش نکنیم بخشی از ادبیات این دوره را از دست داده ایم.

وی اظهار داشت: هیچ کس لباس نوشته ها را که بخش مهم ادبیات دفاع مقدس بوده را ثبت نکرده است. طنزهای زیبایی در این نوشته‌ها وجود دارد که نادیده گرفته شده است در حالی که این نوشته ها یک ادبیات بود.

وصیت‌نامه‌های شهدا یک پدیده و ژانر ادبیات است که اگر به آنها نپردازیم بخش مهمی از ادبیات دفاع مقدس را از دست داده ایم. این موضوع بخشی از فرهنگ کشور است که باید به آن بپردازیم.

انتهای پیام/ 121


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:16 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مراسم بزرگداشت جهادگر شهید «فرهاد نعمتی» در تبریز برگزار می‌شود

مراسم بزرگداشت جهادگر بسیجی شهید «فرهاد نعمتی»، روز دوشنبه 20 آذرماه در تبریز برگزار خواهد شد.

کد خبر: ۲۶۹۸۵۷

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۴ - 10December 2017

مراسم بزرگداشت جهادگر شهید «قرهاد نعمتی» در تبریز برگزار می‌شودبه گزارش دفاع پرس از تبریز، مراسم گرامی‌داشت یاد و خاطره جهادگر شهید «فرهاد نعمتی»، روز دوشنبه 20 آذرماه از ساعت 15 الی 17 در مسجد باب‌الحوائج (ع) واقع در تبریز، خیابان قدس برگزار می‌شود.

شهید نعمتی چندی پیش در حین انجام مأموریت برای محرومیت‌زدایی در روستاهای دورافتاده شهرستان «ورزقان» به فیض شهادت نایل آمده بود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:16 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

برگزاری مراسم تشییع پیکر شهید «هادی کاردیده» در بیرجند

مراسم تشییع و تدفین پیکر مطهر شهید «هادی کاردیده» در بیرجند برگزار شد.

کد خبر: ۲۶۹۸۴۷

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۷ - 10December 2017

پیکر پاک و مطهر شهید «هادی کاردیده» تشییع و تدفین شدبه گزارش دفاع پرس از بیرجند، حجت‌الاسلام «مجتبی اوحدی» نماینده بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت خراسان جنوبی امروز در مراسم تشییع و تدفین پیکر پاک و مطهر شهید «هادی کاردیده»، اظهار داشت: اگر ظلمت و تاریکی در جامعه حاکم شود، انسان‌هایی را که دنبال حقیقت هستند دچار مشکل خواهند شد.

وی در ادامه عنوان کرد: بدترین ظلمت آن است که انسان تاریکی را نور بداند و در فضای تاریک حرکت کند و برخی از انسان ها به دلیل اینکه درک درستی از نور ندارند هر ظلمتی را نور می‌پندارند و هدایت این طیف از جامعه کار مشکلی است.

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید در جلسات شهدا راز شهادت را پیدا و به مردم اطلاع رسانی کنیم، گفت: شهید و شهادت مردم را تکان می‌دهد و آن‌ها را از غفلت نجات می دهد و شهید راهنمای بشر است که تاریکی را روشن می کند.

حجت‌الاسلام اوحدی با توجه به اینکه شهید خضری است که آب حیات را به جامعه هدیه می‌کند، افزود: شهادت امام حسین (ع) یک حقیقتی بود که پشت پرده‌ها را آشکار کرد و آنچه که برای جامعه بشریت مجهول مانده بود را معلوم کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه اگر امام حسین (ع) یزید را نابود می کرد یزیدیان شناخته نمی‌شدند، گفت: شهادت تزریق خون است و جامعه اسلامی نیز اکنون دچار کمبود خون شده است.

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه شهادت از نظر اسلام بزرگترین موفقیت و آرزو برای شهید است، ادامه داد: اگر شهید کاردیده و شهید نایبی و سایر شهدای انتظامی با قاچاقچیان مبارزه می‌کردند و همواره پیروز می‌شدند کسی متوجه نمی‌شد نیروی انتظامی چه زحماتی می‌کشد اما این‌ها به شهادت رسیدند تا مردم بهتر با زحمات و خدمات انتظامی آشنا شوند‌.

حجت‌الاسلام‌ اوحدی با بیان اینکه نیروی انتظامی و سپاه نوک حمله به استکبار هستند، بیان داشت: همواره علیه نیروی انتظامی و سپاه تبلیغ می شود اما اگر این نیروها در مرزها نبودند امروز امنیتی در جامعه وجود نداشت.

وی اضافه کرد: نیروی انتظامی در ارتباط با بسیاری از ناهنجاری ها در صحنه است اما متاسفانه گاهی برخی نیش و کنایه‌هایی را به این نیروی سرافراز می‌زنند.

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم عده‌ای خون شهدا را پایمال کنند، خاطرنشان کرد: آن‌ها که علیه نیروی انتظامی و سپاه تبلیغ می‌کنند نمی‌خواهند این نیروها وجود داشته باشند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ یک شنبه 19 آذر 1396  ] [ 9:15 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ]