به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

از ماه‌ها پیش از اکران آواتار جیمز کامرون، پدیده سه‌بعدی به یک موضوع داغ تبدیل شده بود. این گزاره که آواتار آغازی بر سینمای آینده است و یک تحول و نقطه عطف محسوب می‌شود، کاملا درست است، اما تحول ملموس را به زودی در اتاق‌های نشیمن خود خواهیم یافت، یعنی زمانی که تلویزیون‌های سه‌بعدی و برنامه‌های سه‌بعدی به خانه‌های ما راه یابند.

بسیار از برندهای عمده، در نظر دارند، ظرف چند هفته آینده، نخستین تلویزیون‌های سه‌بعدی خود را راهی بازار کنند.


بقيه در ادامه

ادامه مطلب
یک شنبه 23 اسفند 1388  - 7:51 AM
  تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد هنگام استفاده از رایانه، ذهن و بدن با ماوس و نمایشگر یکی می‌شوند، ‌انگار که رایانه بخشی از وجود کاربر است و از او جدا نیست. آیا این اثباتی بر نظریات هایدگر است؟

بهنوش خرم‌روز: در دنیای امروز،‌ ما برای بسیاری از کارهایمان،‌ از خرید گرفته تا دنبال کردن اخبار و برقراری ارتباط با دوستان،‌ از رایانه‌هایمان استفاده می‌کنیم. در حقیقت،‌ رایانه تبدیل به یک وسیله آشنا و روزمره شده است. شاید این مسئله باعث یادآوری نظریه هایدگر، فیلسوف معروف، در ذهن پژوهشگران شده باشد که معتقد بوده ما از ابزارهایی که به طور روزمره استفاده می‌کنیم جدا نیستیم و آن‌ها تبدیل به بخشی از خود ما می‌شوند. پژوهشگران طی یک مطالعه جدید نشان داده‌اند که هنگام استفاده از رایانه،‌ذهن ما با ماوس و نمایشگر هماهنگ می‌شود و الگوی در هم تنیده‌ای بین ابزارهای رایانه‌ای و سیستم‌های شناختی پیچیده مغز ما برقرار می‌شود.

به نظر می‌رسد مارتین هایدگر، فیلسوف بزرگ آلمانی درست می‌گفته است؛ ابزاری که ما به طور روزمره از آن‌ها استفاده می‌کنیم، تبدیل به بخشی از ما می‌شوند.هایدگر

به گزارش وایرد، یک آزمون تجربی نشان داده است که رایانه‌هایی که ما به طور روزمره استفاده می‌کنیم،‌ در حقیقت بخشی از ما هستند. بر اساس این گزارش، نتایج این مطالعه از یک آزمایش بسیار ساده گرفته شده است که در آن تنها از یک ماوس رایانه استفاده شده که به درستی کار نمی‌کند. به گفته پژوهشگران این آزمایش، به هم ریختگی توجه ناشی از این آزمایش ساده سطحی نیست، بلکه ریشه در اعماق سیستم شناختی فرد دارد.

آنتونی چمرو، دانشمند علوم شناختی در دانشگاه فرانکلین و مارشال، در مورد افراد شرکت کننده در این آزمایش می‌گوید: «فرد و بخش‌های مختلف مغزش همراه با ماوس و صفحه نمایشگر، ‌همه و همه به شدت در هم پیچیده و به هم مربوط هستند. در حقیقت می‌توان گفت این ابزار از فرد جدا نیستند. بله، آن‌ها بخشی از خود شما هستند.»

نتایج به دست آمده از آزمایش چمرو دیروز در مقاله‌ای در نشریه کتابخانه عمومی علوم به چاپ رسید. این آزمایش در واقع به صورتی طراحی شده بود که یکی از مفاهیم پایه‌ای فلسفه هایدگر را مورد سنجش قرار دهد؛ این که مردم به ابزار آشنا و کاربردی توجه نمی‌کنند، بلکه در عوض از طریق آن‌ها به کاری که در حال انجام آن هستند می‌نگرند، ‌دقیقا همان طور که وقتی بندهای کفشمان را می‌بندیم به انگشتانمان فکر نمی‌کنیم. انگشتان ما، ابزاری هستند که به کار می‌بریم و بخشی از ما هستند. ابزار دیگری هم که در کارهای آشنای روزمره به کار می‌بریم، به همین منوال بخشی از ما هستند.

این نظریه که "آماده در دست" نامیده می‌شود، بر پژوهش‌های علوم شناختی و هوش مصنوعی تاثیر گذاشت اما هیچ وقت به طور مستقیم مورد آزمایش قرار نگرفت.

در این مطالعه جدید، چمرو به اتفاق دانشجویانش دوبرومیر دوتف و لین نی،‌ در حین انجام یک سری تکالیف حرکتی،‌ حرکات دست افرادی که از ماوس برای هدایت نشانگر روی صفحه نمایشگر استفاده می‌کردند را دنبال کردند. در قسمت‌هایی میان انجام تکالیف، نشانگر در حرکت از ماوس عقب می‌ماند و بعد از چند ثانیه کوتاه، مجددا درست کار می‌کرد. وقتی گروه مطالعاتی چمرو رفتار افراد و نحوه حرکت دادن ماوس را در آن‌ها بررسی کردند، متوجه شدند که بین زمان‌هایی که ماوس درست کار می‌کرده و زمان‌هایی که درست کار نمی‌کرده، الگوهای رفتاری متفاوتی در افراد دیده می‌شود.

a: وقتی ابزار درست کار کند/ b: وقتی ابزار درست کار نکند

وقتی ماوس درست کار می‌کرد، حرکات دست افراد از یک الگوی ریاضیاتی پیروی می‌کرد که تحت عنوان "یک بر نوسان" یا "صدای صورتی" شناخته می‌شود. این الگویی است که در دنیای طبیعت بسیار مشاهده می‌شود؛‌ از نوسان امواج الکترومغناطیسی جهان گرفته تا جریان‌های جزر و مدی و حتی توالی‌های دی.ان. ای. در موجودات زنده. در حقیقت دانشمندان هنوز هم به خوبی الگوی صدای صورتی را درک نکرده‌اند، ‌اما شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند فرایندهای شناختی ما هم به طور طبیعی با این الگو هماهنگ هستند.

اما از سوی دیگر، وقتی ماوس به کار رفته در این پژوهش به درستی کار نمی‌کرد، ‌الگوی صدای صورتی از بین می‌رفت. درست کار نکردن رایانه باعث می‌شد که کاربران نسبت به آن هشیار شوند،‌ آن چه هایدگر "عدم آمادگی در دست" می‌خواند. در این جا دیگر رایانه بخشی از سیستم شناختی افراد نبود و تنها وقتی که ماوس به حالت قبلی خود برمی‌گشت و دوباره درست کار می‌کرد، عملکرد سیستم شناختی افراد به حالت طبیعی خودش برمی‌گشت.

البته ممکن است برای بعضی‌ها این شبهه به وجود بیاید که آیا واقعا این دانشمندان همان فرضیه‌ای را مورد آزمایش قرار داده‌اند که عنوان کرده بودند؟ چون ممکن است به واسطه قطع شدن استفاده از رایانه، سیستم شناختی افراد از حالت طبیعی خود خارج شده باشد و با از سر گرفتن کار با رایانه هم، این سیستم به حالت طبیعی خود برگشته باشد.

با این حال، چمرو همچنان معتقد است که آزمایش آن‌ها آمیختن افراد با ابزارهایشان را نشان می‌دهد. وی در این باره می‌گوید: «آن چه فکر شما در حقیقت انجام می‌دهد،‌ بسیار فراتر از بدن فیزیکی و زیستی شماست. شما آن قدر با ابزارهایی که به کار می‌برید پیوند خورده‌اید که می‌توان گفت آن‌ها بخشی از شما به عنوان یک موجود متفکر و عمل کننده هستند.»

چمرو حتی عنوان کرده که بر این اساس،‌ بد کار کردن رایانه‌ها و ابزارهای رایانه‌ای، به نوعی حس عدم تداوم در خود در ما ایجاد می‌کنند. ‌

ادامه مطلب
یک شنبه 23 اسفند 1388  - 7:42 AM
 

اگر به صفحه اول آکانت گوگل ریدر خود مراجعه کنید به احتمال زیاد با پیغام زیر مواجه خواهید شد.

Google Reader Play

با کلیک بر روی لینک آخر پیغام به صفحه‌ای فرستاده خواهید شد که هیچ شباهتی با ظاهر گوگل ریدر نخواهد داشت, اما در حقیقت همان گوگل ریدر است با شکل و شمایلی جدید که به گفته خودش خواندن خبر ها را برای شما جذاب تر از پیش خواهد کرد.

در این ظاهر جدید که شبیه به یک کنسول بازی است تمام امکان های بنیادین گوگل ریدر مانند لایک زدن, ستاره دار کردن و به اشتراک گذاشتن در کنار هم به زیبایی گنجانده شده. صفحه پیمایی یا به اصطلاح Pagination نیز به گونه‌ای طراحی شده تا در عین کاربردی بودن حس تازه‌ای به کاربر القا کند. همچنین کاربر میتواند با انتخاب حالت Slide Show خبر ها را پشت سرم هم و به طور خودکار مرور کند.

Google Reader Play

ادامه مطلب
یک شنبه 23 اسفند 1388  - 7:40 AM
 

ما معمولاً عادت داریم در توصیف اشخاص زیرک و باهوش و اکثراً رند و مکاراز اصطلاح "آدم هفت خط" استفاده کنیم! اما چرا؟

روایتی درمورد ریشۀ تاریخی اصطلاح "هفت خط" وجود دارد. این روایت بر می گردد به آئین شرابخواری در حضور پادشاه در دوران ساسانیان. در آن زمان پیمانه های ظریف و زیبائی از شاخ گاو یا بزکوهی درست می کردند که چون پایه نداشته است کسی نمی توانسته آن را روی زمین یا میز بگذارد و از نوشیدن شرابِ ریخته شده در پیمانه اش طفره برود. از این رو دارندۀ جاممجبور بوده است محتویات آنرا لاجرعه سربکشد. اما برای اینکه کسی بیش ازاندازۀ ظرفیت خود باده گساری نکند واز سرِ مستی با حرکت و یا گفتار خود، احترام و شأن مجلس شاهانه را از بین نبرد، هر کدام از مدعوین، پیمانه (شاخ) مخصوص خود را داشته که به جهت تعین میزان توانائی او در باده گساری خطی در داخل آن شاخ کشیده شده بوده که ساقی برای دارنده پیمانه فقط تا حدِ همان خط، شراب در پیمانه اش می ریخته است .

به مرور زمان تمامی پیمانه های شراب را با هفت خط، مشخص و درجه بندی کردند. در مجالسی که پادشاه حضور داشته است، میهمانان معمولاً از سه تا شش خط شراب می نوشیده اند. اما بوده اند افرادی که " لوطی" نیز خوانده می شده اند که تا هفت خط را شراب می نوشیدند بدون آنکه حالتی مستانه درآنها ظاهر شود که در پی آن دست به حرکاتی بزنند که موجب هتکِ حرمتِ حضور پادشاه در مجلس بشود.

این قبیل افراد را "هفت خط" می نامیده اند، یعنی که آنها افرادی صاحب ظرفیت و زرنگ بوده و به کلیه رموز و فنون شرابخواری تسلط کامل داشته اند.

این اصطلاح به مرور زمان جنبه عام و مَجازی پیدا کرده و در فرهنگ عامه به افراد باهوش و زیرک و مرد رند "هفت خط" اطلاق گردیده است.

جهت مزید اطلاع اضافه ميشود که هر یک از خطوط هفتگانه جام شراب، اسم ویژۀ خود را داشته است:

1-

خط مزور - کمترین میزان شراب در جام

2- خط فرودینه

3- خط اشک

4- خط ازرق (خط شب، خط سیاه یا خط سبز) این خط کاملاً در وسط پیمانه بوده  و خط اعتدال درشرابخواری محسوب می گردیده است.

5- خط بصره

6- خط بغداد

7-خط جور که لب پیمانه بوده و جام بیش از آن جا نداشته؛ به عبارت دیگر جام لبریز از شراب می بوده است. (شمارۀ خط های جام را در پاره ای از اسناد بالعکس نیز نوشته اند که به آن ترتیب خط جور خط اول و خط مزور خط هفتم محسوب می گردیده که به گمان من چندان درست به نظر نمی رسد.)

ادامه مطلب
یک شنبه 23 اسفند 1388  - 7:31 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 60

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5828464
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی