به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

شركت Pico كه به توليد انواع پروژكتور مشغول است، از ساخت دستگاه جديدي خبر داده كه مي‌تواند توجه همه كاربران را به خود جلب كند.

 پروژكتور جديد اين شركت كه در اندازه بسيار كوچك توليد شده و در كف دست جا مي‌گيرد، Ever Win EWP1000 نام دارد و كيفيت تصوير آن VGA است.
اين پراژكتور كوچك و باكيفيت قادر است تصاوير را در اندازه 5 تا 50 اينچ به نمايش بگذارد و بر اين اساس، خود را به راحتي با شرايط فيزيكي كاربر تطبيق مي‌دهد.
باتري در نظر گرفته شده براي پروژكتور كوچك Pico تا 80 دقيقه انرژي موجود را در خود ذخيره مي‌كند.
كيفيت چراغ نصب شده روي اين پراژكتور 10 لومن(واحد تابش نور) است و كارشناسان‌ آن را به كاربران خانگي توصيه مي‌كنند.
هنوز قيمت مشخصي براي اين دستگاه جيبي اعلام نشده است
ادامه مطلب
سه شنبه 28 اردیبهشت 1389  - 9:41 PM
تحول در ماشين هاي محاسب مكانيكي ادامه يافت تا در سال 1820، چارلز خاوير توماس اولين ماشين حساب مكانيكي موفق را به توليد انبوه رساند.

 فارس، اين ماشين حساب كه به Arithmometer معروف شد، قادر به انجام چهار عمل اصلي بود. جالب آنكه اصول طراحي مكانيكي اين ماشين حساب ها بعدها حتي در محصولاتي مانند رايانه غول پيكر انياك كه اولين رايانه مهم به سبك رايانه هاي امروزي محسوب مي شد نيز رعايت مي گرديد.
اما طراحي ماشين هاي محاسب تنها محدود به اروپايي ها و آمريكايي ها نبود. در ژاپن، ريوچي يازو يك ماشين حساب مكانيكي به نام Yazu Arithmometer را در سال 1903 ابداع كرد. اين رايانه داراي يك سيلندر مجزا و 22 چرخ دنده بود. سرعت عمل اين ماشين حساب مكانيكي در نوع خود بي نظير و جالب بود. اين ماشين حساب با استقبال نسبتاً خوبي مواجه شد و بيش از 200 واحد از آن به فروش رفت. بخش عمده خريداران اين ماشين حساب ها نهادهاي دولتي مانند وزارت جنگ ژاپن و وزارت كشاورزي بودند.
اما در كنار ماشين حساب هاي مكانيكي، فناوري كارت هاي پانچ شده يا سوراخ شده هم از قرن 19 ميلادي از راه رسيد. در سال 1801 ژوزف ماري جكوارد دستگاه بافندگي را ابداع كرد كه كنترل الگوهاي بافت آن با استفاده از كارت هاي پانچ شده صورت مي گرفت. اين كارت ها به طور مرتب و به راحتي قابل تغيير بود و در نتيجه برنامه ريزي دستگاه هم به راحتي متحول مي شد. اين يك دستاورد بزرگ در زمينه برنامه ريزي و برنامه نويسي يك دستگاه بود كه تا آن زمان سابقه نداشت.
در سال 1833 چالز بابيج، يك موتور تحليلي همه كاره طراحي كرد كه مستقيماً بر مبناي سيستم كارت هاي پانچ شده جكوارد عمل مي كرد. در سال 1835 بابيج موتور تحليلي خود را در معرض ديد عموم گذاشت و آن را به طور مفصل تشريح كرد.
اين دستگاه يك رايانه مكانيكي همه منظوره و قابل برنامه ريزي بود كه از كارت هاي پانچ شده براي ورود اطلاعات و انجام امور برنامه ريزي شده استفاده مي كرد. ايده اوليه وي استفاده از كارت هاي پانچ شده براي كنترل دستگاهي بود كه مي توانست محاسبات رياضي را انجام دهد و جداول لگاريتمي را با دقت كافي چاپ كند.
ايده بابيج به سرعت توسعه و بهبود يافت و در نهايت يك رايانه قابل برنامه ريزي همه منظوره بر همين اساس شكل گرفت. اگر چه طراحي وي مناسب بود و برنامه ريزي هاي وي نيز احتمالاً درست بود، اما مشكلات متعددي بر سر راه اجراي عملي آن شكل گرفت. يكي از مشكلات اساسي اختلاف نظر با مكانيك اصلي طراح دستگاه بود.
بابيج در زمينه طراحي اين دستگاه سختگيري ها و نظرات خاص خودش را داشت و كار كردن با او سخت بود. وي فردي بود كه از كار همه ايراد مي گرفت و در نتيجه با همه جر و بحث مي كرد. با توجه به اينكه همه اجزاي ماشين مورد نظر او بايد با دست ساخته مي شد، اين جر و بحث ها و اختلاف نظر بر پيشبرد امور تاثير منفي مي گذاشت. در نهايت اشتباهات و خطاهاي كوچكي در هر بخش در كنار هم جمع شد و منجر به اشتباهات بزرگ دستگاه بابيج و عدم كاركرد درست آن شد.
در دستگاهي كه داراي هزاران قطعه بود و هر قطعه بايد به دقت به كار گرفته مي شد تا نتيجه درست حال شود، چنين اشتباهاتي قابل پذيرش نبود. در نتيجه دولت انگليس مجبور به دخالت شد و تامين بودجه لازم براي اجراي اين طرح را متوقف كرد.
در سال ۱۹۹۱ بر پايه طرح‌هاي اصلي بابيج يك دستگاه تفاضلي (Difference engine) ساخته شد كه به خوبي كار مي كرد. اين امر نشان داد كه دستگاه بابيج درصورتي‌ كه كامل مي‌شد مي توانست به خوبي كار كند. وي همان سالها روي طرح ماشين پيچيده تري هم كار مي كرد كه نام ماشين تحليلي بر آن گذشته بود.
شايد يكي از عواملي كه به بابيج اجازه نداد تا طرح ماشين تفاضلي خود را نهايي كند، كار هم‌زمان روي 2 طرح بسيار زمان گير بود اما بدون توجه به نتيجه كار، طرح و ايده ماشين تحليلي ، درهاي جديدي به روي چشم انداز آينده دنياي رايانه گشود. بابيج براي اين كه ابزار تحليلگرش بتواند چيزي فراتر از يك ماشين حساب مكانيكي باشد مجبور شد برخي ايده ها را وارد سيستم طراحي خود كند كه سالها بعد به عنوان سنگ بناي محاسبات رايانه هاي جديد تر به حساب آمدند.
از جمله اين موارد مي توان به كارت هاي پانچ شده در اين دستگاه اشاره كرد . بابيج پيشنهاد كرده بود كه در اين ابزار از دو گونه كارت سوراخ دار يا پانچ شده استفاده شود. با كمك يك دسته از اين كارتها (كه به عنوان ورودي سيستم عمل مي كردند) اعدادي كه بايد محاسبات روي آن انجام مي گرفت به دستگاه داده مي شد و با كمك كارت هاي دوم نوع عملياتي كه بايد روي اعداد به انجام برسد مشخص مي شد. بدين ترتيب ماشين با گرفتن فرمان از اين ورودي هاي خاص و با كمك ابزارهايي مكانيكي به تحليل داده ها و اعلام نتيجه نهايي مي پرداخت.
حتي امروز هم بسياري از محققان مطمئن نيستند كه با استفاده از فناوري رايج در زمان بابيج واقعا ساخت اين ابزار امكان پذير بوده است يا نه، اما مهم تر از ساخت اين ابزار توسط وي ايده آن بود . در نسل بعدي ماشين هاي محاسب ، كارتهاي پانچ شده بابيج به عنوان يكي از ورودي هاي اصلي شناخته مي شد و حتي تا همين اواخر و پيش از آن كه كاربرد كامپيوترهاي خانگي همه گير شود ، از اين ابزار به عنوان يك ورودي استاندارد استفاده مي شد.
كار عظيم بابيج اگر چه هيچگاه در طول زندگي وي از حد طرح و ايده اوليه خارج نشد و او هم هيچگاه نتوانست نتيجه كار ماشين محاسبه‌گر خود را ببيند، اما توانست امكان پذير بودن برخي گزينه هاي به نظر ناممكن را اثبات كند.
ادامه مطلب
سه شنبه 28 اردیبهشت 1389  - 5:50 PM
پيش از اينكه رايانه ها با تعريف مدرن و امروزي از راه برسند، دستگاه هايي وجود داشتند كه محاسبات رياضي را براي بشر آسان تر مي كردند و البته قدمت آنها به هزاران سال قبل مي رسد.

فارس، اين دستگاه ها اغلب به صورت تك نفره قابل استفاده بودند و با تماس مستقيم دست كار مي كردند. يكي از نمونه هاي باستاني اين نوع وسايل tally stick نام دارد كه در واقع لوح هايي سنگي براي ثبت و ضبط اعداد و اطلاعات به صورت چوب خط بودند و در طول زمان به تدريج تكامل يافتند.
اما بدون شك شناخته شده ترين وسيله محاسباتي قديمي كه حتي امروز نيز مي توان نمونه هايي از آن را در برخي فروشگاه هاي قديمي يافت، چرتكه است. استفاده از چرتكه به 2400 سال قبل از ميلاد و زمان حكومت امپراطوري روم و قوم بابل بازمي گردد. از آن زمان تاكنون چرتكه بارها تغيير كرده ولي ساختار اصلي آن حفظ شده است.
شايد جالب باشد كه بدانيد در دوران قرون وسطي رايانه هاي آنالوگ و مكانيكي اختراع شد كه براي انجام محاسبات رياضي و نجومي مورد استفاده قرار مي گرفتند. اين دستگاه ها از علومي همچون اسطرلاب و ديگر مكانيسم هاي ابداع شده در دوران شكوفايي يونان باستان بهره مي برند. اگر چه عمده اين رايانه هاي آنالوگ در قرون وسطي طراحي شده و به كار گرفته مي شدند، اما قدمت برخي از آنها به 100 تا 150 سال قبل از ميلاد مسيح مي رسد.
در دنياي رايانه هاي قديمي و اوليه نام ايران و ابوريحان بيروني نيز مطرح مي شود. از جمله ابزار محاسباتي قديمي مي توان به جام جهان نما هم اشاره كرد كه از جمله ابداعات ابوريحان بيروني است. ابوريحان محمد بن احمد بيروني دانشمند بزرگ و رياضي‌دان، ستاره‌شناس و تاريخ‌نگار ايراني سده چهارم و پنجم هجري است و بعضي از پژوهندگان او را از بزرگ‌ترين فيلسوفان مشرق‌زمين مي‌دانند.
در اين دوران كه دوره اوج شكوفايي تمدن اسلامي – ايراني محسوب مي شود دانشمندان مسلمان ديگري نيز در زمينه طراحي آنچه كه امروز به عنوان رايانه هاي آنالوگ مي شناسيم فعال بودند. اين دستگاه ها عمدتاً در حوزه علم نجوم و ستاره شناسي مورد استفاده بودند. يكي ديگر از اين دانشمندان ابواسحاق الزرقالي است.
ساعت قلعه يا castle clock كه ساعتي براي انجام امور ستاره شناسي بود در سال 1206 ميلادي توسط يكي ديگر از دانشمندان مسلمان به نام الجزاري اختراع شد. اين ساعت يكي از اولين نمونه هاي رايانه هاي آنالوگ قابل برنامه ريزي دانسته شده است. اين وسيله قادر به نمايش مدارهاي مختلف شمسي و قمري بود و به دقت نحوه حركت سيارات و اقمار آنها را به تصوير مي كشيد و در زمان خود محصولي بي نظير بود.
با استفاده از اين محصول به دست آوردن دقيق طول روز و شب ممكن بود و با برنامه ريزي هاي مختلف مي شد از اين وسيله براي محاسبات شرعي و ديني نيز استفاده كرد.
با پايان قرون وسطي و آغاز عصر رنسانس در اروپا تكامل رايانه هاي آنالوگ از خاورميانه به اين قاره منتقل شد. جان نپير رياضي دان و فيزيكدان اسكاتلندي يكي از اولين افرادي بود كه جدول لگاريتمي را ابداع كرده وروش هاي جديدي را براي انجام خودكار ضرب، تقسيم، جمع و تفريق ابداع كرد.
وي سرانجام يك چرتكه جديد اختراع كرد كه به Napier bones معروف شد. اين چرتكه بر خلاف چرتكه هاي قديمي به گونه اي طراحي شده بود كه مي شد با استفاده از آن به سرعت محاسبات مربوط به چهار عمل اصلي را انجام داد. طي سال هاي بعد چرتكه باز هم تكامل بيشتري يافت كه البته پرداختن به آن از حوصله و موضع اصلي اين بحث خارج است.
اما تحول بعدي در دنياي رايانه هاي اوليه توسط ويلهم شيكارد رقم خورد. وي كه يك دانشمند آلماني بود، يك ماشين محاسب جديد را در سال 1623 ابداع كرد. متاسفانه وقوع آتش سوزي در ساختمان محل طراحي اين دستگاه باعث شد نمونه اوليه آن به طور جدي آسيب ببيند و شيكارد هم ترجيح داد از طراحي و تكميل اين دستگاه دست بكشد. اما بعدها باقيمانده اين دستگاه در سال 1957 كشف شد. البته در آن زمان رايانه هاي مدرن تري از راه رسيده بودند و كسي تمايلي به تكميل اختراع شيكارد نداشت.
در سال 1642 پاسكال كه هنوز نوجوان بود و به شهرت عالمگير خود در دنياي رياضيات نرسيده بود طراحي يك ماشين محاسب اوليه را آغاز كرد و پس از سه سال كار و تلاش 50 نمونه از آن را عرضه كرد.
وي مخترع ماشين حساب مكانيكي محسوب مي شود و طي ده سال 20 نمونه از اين دستگاه كه بعدها پاسكالين نام گرفت را توليد كرد.
ادامه مطلب
سه شنبه 28 اردیبهشت 1389  - 5:48 PM
كاوش‌هاي باستان‌شناسان در منطقه‌اي مسكوني در شهر بدروم تركيه به كشف يك بطري سفالي باستاني 2300 ساله مخصوص نگهداري دارو انجاميد.

 اين ظرف چند هزار ساله كه به گفته كارشناسان به سده سوم قبل از ميلاد تعلق دارد در ميانه دو مركز بهداشتي درماني كنوني شهر بدروم كشف شده كه فرضيه‌هايي مبني بر وجود يك شفاخانه باستاني را در اين مكان به وجود آورده است.

به گفته سرپرست تيم باستان‌شناسي، اين بطري سفالي كه درر گوشه‌اي از آن نام دارو ساز حك شده است شباهت فراواني به ديگر اشيايي دارد كه پيشتر در شهرهاي مجاور بدروم طي حفاري‌هاي گذشته به دست آمده بودند.

از اين رو محققان درصددند با انجام بررسي‌هاي بيشتر رابطه اين شي را با مدرسه‌اي پزشكي كه در زمان هلني‌ها در جزيره‌اي نزديك به اين شهر فعال بوده را به دست آورند.

علاوه بر اين بطري سفالي، باستان‌شناسان موفق به كشف بقايايي از چند ديوار، لوله‌هاي آب و پنج تابوت سفالي به همراه بقايايي از اسكلت انسان شدند كه فرضيه آنها را نسبت به وجود درمانگاهي در اين منطقه بيشتر به واقعيت نزديك كرد.

به گفته مقامات سازمان ميراث فرهنگي شهر بدروم تركيه،‌ تحقيقات و كاوش‌ در اين منطقه تا حصول نتايجي متقن و مشخص از كاربري آن در دوران باستان ادامه داشته و آثار به دست آمده در موزه اي كه پس از انجام تحقيقات در اين مكان تاسيس مي شود به نمايش درخواهند آمد.
ادامه مطلب
سه شنبه 28 اردیبهشت 1389  - 5:46 PM
شركت سوني از سري دوربين‌هاي ديجيتالي HDR-TG محصول جديدي با نام TG5V توليد كرده است كه با ديگر دوربين‌هاي ديجيتالي موجود در بازار تفاوت دارد.

 اين دوربين ديجيتالي بسيار كوچك و سبك كه قادر است تصاوير را با كيفيت 1080 پيكسل در خود ذخيره كند، به 16 گيگابايت حافظه داخلي مجهز شده است.
از مهم‌ترين تفاوت‌هاي اين محصول با ديگر دوربين‌هاي ديجيتال، گيرنده ماهواره‌اي GPS نصب شده روي آن است. اين گيرنده ماهواره‌اي علاوه بر آنكه نقشه‌هاي آنلاين و ديجيتال را در اختيار كاربر مي‌گذارد، به وي امكان مي‌دهد تا عكس‌ها و تصاوير تهيه شده مربوط به هر منطقه را روي نقشه در محل مورد نظر اضافه كند تا براي مرور مجدد اين منطقه اطلاعات بيشتري در اختيار كاربر باشد.
اين سيستم به كاربران امكان مي‌دهد تا عكس‌ها و تصاوير خود را بر اساس موقعيت جغرافيايي طبقه‌بندي كنند.
دوربين ديجيتالي جديد سوني شامل نمايشگر لمسي 7/2 اينچي مي‌شود و با 10x زوم اپيتيكال، تصاوير باكيفيتي را تهيه مي‌كند. كاربران روي حافظه داخلي اين دوربين مي‌‌توانند به مدت 6 ساعت با كيفيت بسيار بالا از مناظر اطراف خود تصويربرداري كنند.
ادامه مطلب
سه شنبه 28 اردیبهشت 1389  - 5:45 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 84

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6027052
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی