به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

حضور حضرت حجّت(ع) چه سودي براي جهان هستي دارد؟ ايشان كه غايبند و حكومتي هم كه تشكيل نداده‌اند؛ درست است كه در آينده، حكومت تشكيل مي‌دهند، امّا در حال حاضر فايدة ايشان در جهان هستي چيست؟
اين پرسش را بر اساس بيانات آيت الله جوادي آملي پاسخ مي‌دهيم.

براي پاسخ به اين پرسش ذكر چند مطلب ضرورت دارد:

1. انسان، طبق فرمودة قرآن كريم به سوي خداي سبحان در حركت است و پايان سفرش ملاقات با خداست: «يا أيّها الإنسان إنّك كادحٌ إلي ربّك كدحاً فملاقيه؛1 اي انسان حقّاً كه تو به سوي پروردگار خود به سختي در تلاشي و او را ملاقات خواهي كرد.»

بشر براي رسيدن به اين هدف، به دو محور اصلي مُلكي (ظاهري) و ملكوتي (باطني) نياز دارد. انسان در محور مُلكي و ظاهري به رهبري نيازمند است كه همان موضوع امامت، يعني ادارة جامعه و كشورداري و رهبري نظام است. محور دوم كه بسيار مهم‏تر از اوّلي است و تكيه‌گاه آن به شمار مي‏رود، رهبري باطني و ملكوتي است. اين سير، سيري عمودي و طولي است كه صيرورت‏ نيز خوانده مي‏شود؛ يعني انسان در درون خود سفري با مراتب و منازل متعدّد دارد و براي پيمودن اين منازل، نيازمند رهبري انكارناپذير است. سير يعني حركتي (ظاهري) كه در همة اجرام زميني و آسماني وجود دارد؛ امّا صيرورت؛ يعني تحوّل و شدن و از نوعي به نوعي ديگر و از منزلتي به منزلت ديگر؛ يعني تكامل يافتن.

يك خودرو كه شتابان در بزرگراه پيش مي‏رود و ميوه‏اي كه مرحله‏هاي گوناگون را پشت ‏سر مي‏گذارد، هر دو حركت دارند، امّا اوّلي به نحو سير است و دومي به نحو صيرورت؛ يعني ميوه از خاك حركت كرده، به مرحلة شكوفه رسيده و پس از آن به ميوة خام و پخته تبديل شده است. اين شدن را كه حركتي دروني است، صيرورت مي‏نامند. انسان‏ها نيز بدون استثنا، در تحوّل دروني و صيرورتي به سر مي‏برند كه نهايت آن لقاي حق، تبارك و تعالي است.

2. وقتي معلوم شد انسان در صيرورت است و به سوي خدا حركت مي‏كند، ناگزير بايد حركت دهنده‏اي داشته باشد؛ زيرا در هر حركتي وجود متحرّك، محرّك، مسير، ابتدا و انتها (هدف) ضرورت دارد و مهم‏تر از همه، وجود رهبري است كه متحرّك را به هدف نهايي هدايت كند.

3. افزون بر امور عادّي و مادّي انسان (زندگي روزمره) تمام اعمال عبادي و باطني انسان نيز به رهبر نياز دارد؛ يعني همان‏گونه كه تأمين معاش و امور ظاهري و زندگي اجتماعي انسان، نيازمند رهبر است، تمام عبادت‏ها و اعمال باطني وي نيز كه با صيرورت و تحوّل دروني همراه است، به محرّك و رهبري نياز دارد تا آنها را هدايت و به سرمنزل مقصود (قرب الي الله) برساند.

4. امامان معصوم(ع) علاوه بر رهبري ظاهري و ادارة ملكي جامعه، رهبري ملكوتي جامعة بشري را نيز بر عهده داشتند. همان‏ گونه كه گذشت، سير باطني انسان (صيرورت او) از نظر اهمّيت ‏با سير ظاهري، مُلكي و دنيايي قابل مقايسه نيست.

5. گرچه بيگانگان، رهبري ظاهري را از ائمة اطهار(ع) گرفتند و آنان را خانه نشين كردند، امّا رهبري ملكوتي انسان‏ها و جوامع بشري حقيقتي است كه از وجود مقدّس آنان جدا نمي‏شود.

6. نماز، روزه، زكات، حج و ديگر عبادات، هر كدام نوعي صعود و تقرّب به سوي خداي سبحان دارند. «إليه يصعد الكلم الطيّب و العمل الصالح يرفعه؛2 هر كس سربلندي مي‏خواهد؛ سربلندي يك سره از آن خداست‏ سخنان پاكيزه به سوي او بالا مي‏رود و كار شايسته به آن رفعت مي‏بخشد و كساني كه با حيله و مكر كارهاي بد مي‏كنند، عذابي سخت‏ خواهند داشت و نيرنگشان خود تباه مي‏گردد.» اين صعود، حركتي به نحو صيرورت است و مسلّماً به محرّك و رهبر نياز دارد؛ يعني بايد انسان كاملي باشد كه عمل صالحش اعمال بندگان را بالا ببرد و رهبري كند تا به درگاه قبول حضرت حق برسد.

اين انسان كامل همان امام معصوم است كه نمازش نماز هر فرد متّقي را امامت مي‏كند و حج و زكات و تمام اعمالش، اعمال بندگان صالح را تا وصول به بارگاه حضرت حق، رهنمون مي‏شود. بر اين اساس، هر كه اوّل وقت نماز به پا دارد، به امام زمان خويش اقتدا كرده است. چون امام زمان(ع) هماره اوّل وقت نماز مي‏گزارد و هر كس در هر اقليمي كه باشد، اگر اوّل وقت نماز بخواند، در اين عمل با فضيلت‏ به امام خود اقتدا كرده است، يعني نماز او به كاروان نمازهايي پيوسته كه با امامت نماز وليّ خدا، به سوي خدا در حال صعود است.

7. از آنچه بيان شد، در مي‏يابيم كه وجود مقدّس حضرت مهدي(ع) رهبري ملكوتي تمام انسان‏ها و هر آنچه را كه داراي صيرورت و تحوّل است، به عهده دارد. او به اذن خدا، مدبّر امور است و خلقت و هدايت و تدبير و درمان و حيات و مرگ به واسطة او تحقّق مي‏يابد. به همين سبب امامان معصوم(ع) را واسطه‌هاي فيض حق و مجاري روزي خلايق مي‏دانيم.3

وجود آنها همچون دو دستي است كه با يكي ارزاق و مقدّرات خلايق از درگاه ربوبي دريافت و در عالم هستي توزيع مي‏شود و با ديگري اعمال صالح بندگان تاعرش الهي رهبري و هدايت مي‏گردد. اگر وليّ الله الاعظم(ع) عملي را امضا كند، قطعاً مورد قبول خداوند متعال است وگرنه هيچ يك از اعمال انسان پذيرفته نمي‏شود. بدين سبب، در زيارت جامعة كبيره مي‏خوانيم: «بكم فتح الله و بكم يختم، و بكم ينزّل الغيث، و بكم يمسك السماء أن تقع علي الأرض إلّا بإذنه، و بكم ينفّس الهمّ، و يكشف الضرّ؛4 خدا به وسيلة شما آغاز كرد و به شما ختم مي‏كند و به خاطر شما باران را فرو مي‏فرستد و به وسيلة شما آسمان را از اينكه جز به اجازة او بر زمين افتد، نگه داشته است و به خاطر شما اندوه را بيرون برد و سختي را برطرف كند.»

«إن ذُكر الخير كنتم أوّله، و أصله و فرعه، و معدنه و مأويه ومنتهاه؛5 هر گاه خير و خوبي‏ها ياد شود، شما اوّل و اصل و فرع‏ها و معدن و جايگاه و سر حدّ نهايي‏اش هستيد.»

و شايد راز بعضي از روايت‌ها و دعاهاي امامان معصوم(ع) در همين امر نهفته است: «اگر زمين بدون امام باشد، نظمش از هم بپاشد و در هم فرو ريزد.»6؛

«كجاست آن وسيله‏اي كه فيوضات آسمان را به اهل زمين مي‏رساند.»؛7

«به ماندن او است كه دنيا باقي مانده است و به خير و بركت او تمام مخلوقات روزي داده مي‏شوند.»8
و شايد سرّ خواندن دعاي فرج در شب قدر نيز همين امر باشد.

-----------------------------
پي‏نوشت‏ها:
1. سورة انشقاق (84)، آية 6.
2. سورة فاطر (35)، آية 10.
3. جوادي آملي، تفسير موضوعي قرآن كريم، ج 14، صص 97-120، با تلخيص.
4. مفاتيح الجنان، زيارت جامعه كبيره.
5. مفاتيح الجنان، زيارت جامعه كبيره.
6. كليني، اصول كافي، ج1، ص 179.
7. مفاتيح‏الجنان، دعاي ندبه.
8. مفاتيح‏الجنان، دعاي عديله.
-----------------------------
منبع: ماهنامه موعود شماره 112
ادامه مطلب
یک شنبه 23 خرداد 1389  - 3:24 PM
تابناك نوشت؛ گروهي به نام " گروه تركيه 1923 " با اعلام موجوديت در شبكه اينترنت اعلام كرد: بانك هاي اسرائيل و شركت هاي تجاري اسرائيل هدف بعدي ماست و هكرهاي اين گروه از كشورهاي الجزاير، مراكش، اندونزي و حتي غزه در حال برنامه ريزي براي هجومي بسيار سخت عليه پايگاه هاي اسرائيل روي اينترنت هستند.
اين گروه همچنين اعلام كرده: تصاوير تمام نظامياني را كه در حمله به كاروان آزادي شركت داشته‌اند روي شبكه جهاني اينترنت قرار خواهند داد تا نظاميان و فرماندهان آنان در سراسر جهان امنيت جاني نداشته باشند.
به گزارش القدس العربي، هكرها پس از غيرفعال كردن سايت هاي متعلق به رژيم صهيونيستي، پرچم تركيه و فلسطين و شعارهاي ضد صهيونيستي را جايگزين مي كنند.
ادامه مطلب
یک شنبه 23 خرداد 1389  - 3:24 PM
http://www.chtn.ir/UploadedFiles/Fa/News/2/Image87155.jpg
جمجمه‌اي که گفته مي‌شود متعلق به بنيانگذار مکتب بودا است به دست کاهنان و باستان‌شناسان چيني کشف شد.

 ميراث آريا(chtn)،‌ باستان‌شناسان و کاهنان چيني در معبدي واقع در شرق اين کشور موفق به کشف استخوان‌هايي شدند که به اعتقاد آنها متعلق به جمجمه ساکياموني(Sakyamuni)،‌ بنيانگذار مکتب بودا بوده است.

چوان ين، رئيس سازمان بوداي چين گفت:‌اين بقايا که متعلق به استخوان هاي قسمت آهيانه جمجمه است، درون جعبه‌اي کوچک و طلايي که درون جعبه‌اي نقره‌اي قرار داشته توسط تيمي ازباستان‌شناسان کشف شده است.

وي هيچگونه توضيحات ديگري در خصوص اين يافته که مدت‌ها در معبد کيژيا در شهر نانجينگ، مرکز استان جينگجسو،‌ زيارت مي‌شده ارائه نکرد.
ادامه مطلب
شنبه 22 خرداد 1389  - 11:41 PM
گروهي از محققان دستگاهي را ساخته‌اند كه مي‌توان با آن زنجيره‌اي از اتم‌ها را كشيد. با اين دستگاه مي‌توان در فضايي به كوچكي 5 پيكومتر مانور داد.
اين محققان با الهام از ميكروسكوپ روبشي تونلي موفق به طراحي و ساخت دستگاه جديدي شدند. در اين دستگاه از يك سيم بسيار نازك از جنس طلا به‌عنوان نوك استفاده شده‌است كه آن را به سطح ورقه‌اي از طلا نزديك مي‌كنند، اين فاصله كم‌كم كاهش مي‌يابد تا جايي كه پيوندي ميان نوك و سطح برقرار مي‌گردد. در اين حالت نوك مي‌تواند زنجيره‌اي از تك‌اتم‌ها را كشيده، از سطح جدا كند. مزيت اين روش آن است كه مي‌توان كنترل زيادي روي فرايند داشت؛ به‌طوري كه مي‌توان گفت در چه زماني دو اتم آخر از يكديگر جدا مي‌شوند؛ بنابراين با اين روش مي‌توان استحكام و هدايت الكتريكي يك زنجيره‌ي اتمي را محاسبه كرد.
يك سيستم نوري- فيبري در اين دستگاه قرار داده شده كه به‌عنوان يك آيينه در اينترفرومتر نوري كلاسيك عمل كرده و هر تغيير در جنبش نوك را در حد كمتر از طول موج نور شناسايي مي‌كند. سيگنال ايجادشده از اينترفرومتر فاصله موجود ميان نوك و سطح را كنترل مي‌كند. علاوه ‌بر اين يك جريان الكتريكي سطح و نوك وجود دارد كه با آن مي‌توان زمان رسيدن نوك به فاصله‌ي دو اتمي سطح را مشخص كرد.
به اين دستگاه مي‌توان حسگر نيروي اتمي بسيار دقيق اضافه كرد و با آن نيروي ميان دو اتم را به دست آورد.
فارس
ادامه مطلب
شنبه 22 خرداد 1389  - 11:40 PM
تروا، آتلانتيس، بابل و...از جمله تمدن‌هاي اسرار آميز و شگفت آوري هستند كه امروز تنها مي‌توان آنها را در متون تاريخي يا در قصه‌هاي عاميانه يافت. اگرچه كاخ‌هاي زيبا و باشكوه، گنجينه‌هاي باارزش و بازارهاي پررفت و آمد اين شهرها را در داستان‌هاي افسانه‌‌اي شنيده‌ايم و تاكنون نشانه‌اي از آثار برجاي مانده از اين تمدن‌ها را از نزديك مشاهده نكرده‌ايم.

متأسفانه عواملي همچون جنگ، قحطي و طغيان آب درياها، در طي قرون متمادي ديگر شكوهي از اين شهرهاي شگفت انگيز برجاي نگذاشت و تنها خاطره و ويرانه‌هايي را براي آيندگان و جستجوگران امروز قرار داد. ويرانه‌هايي كه حتي وجود چنين تمدن‌هايي را در عصر باستان به شك و ترديد بدل كرده‌اند.
با اين وجود كنكاش باستان‌شناسان طي سال‌ها، مستنداتي از واقعي بودن اين شهرها را نمايان كرد تا نه تنها داستان‌هاي خيال انگيز دوران كودكي را به واقعيت تبديل كند بلكه فرصتي را نيز براي تماشاي آنها به وجود آورد. آنچه كه در ادامه مي‌خوانيد گزيده‌اي از 10 شهر فراموش شده‌اي است كه شكوهي جهاني را در زمان اقتدار خود در اختيار داشته‌اند.

1- تروا
بقاياي اين شهر افسانه‌اي در قرن نوزدهم ميلادي و در شهر آناتولياي تركيه كشف شد. طبق داستان‌هاي اساطيري مورخان، يونانيان را فاتحان اين شهر نام برده‌اند. فاتحاني كه پس از تصرف آن، اين شهر را به آتش كشيدند.
باستان‌شناسان طي كاوش‌هاي خود در تپه ماهورهاي منطقه هيسارليك موفق به كشف ديواري به ارتفاع 1/6 متر و ديگر آثاري شدند كه وجود 9 شهر در اين منطقه را ثابت مي‌كرد. يكي از اين شهرها به گفته باستان‌شناسان تروا نام داشت.

2- بابل
باغ‌هاي معلق بابل از معروف‌ترين و شناخته ‌شده‌ترين نشانه‌هاي اين امپراتوري عظيم دنياي باستان به شمار مي‌رود. هرودوت، مورخ مشهور يونان باستان، اژرچه درطول عمر خود موفق به ديدن اين باغ‌ها نشد، اما شكوه و زيابيي آن را در نوشته‌هاي خود بيان داشت.
ديوارهاي آجر خشتي اين شهر به همراه ويرانه‌هايي از كاخ شمالي آن در قرن نوزدهم ميلادي كشف شد. در حال حاضر بخش‌هاي بزرگي از دروازه ستاره بابل در موزه پرگامون برلين در معرض ديد عموم قرار دارد.

3- آكروتيري
آكروتيري، اين تمدن باستان عصر مفرغ جزيره كرت پيش از آن كه در سال 1500 پيش از ميلاد زير گداز‌هاي آتشفشاني دفن شود، يكي از شهرهاي مهم اين جزيره به شمار مي‌رفت. كاوش‌هاي باستان شناسان اگرچه تمامي آن شهر را آشكار نساخت اما پياده روهاي سالم، نقاشي‌هاي رنگي ديوارها و كفپوش‌هاي خيابان‌هاي اين شهر را از دل خاك بيرون كشيد.
به گفته باستان‌شناسان فوران‌هاي متعدد گدازه‌هاي آتشفشاني بخش قابل توجهي از اين جزيره به زير آب برد تا بار ديگر افسانه قاره آتلانتيس را در اذهان تداعي كند.

4- ماچو پيچو
با افول اقتدار امپراتوري اينكا از سال 1530 به اين سو، خاطرات و شكو شهر ماچوپيچو نيز از اذهان مردم رفته رفته پاك شد. اين فراموشي ادامه دار شد تا اينكه ويرانه‌هاي اين شهر باستاني در سال 1911 به دست يك باستان‌شناس امريكايي به نام هيرام بينگهام كشف گرديد. اين كشف اگرچه پس از وقفه‌اي نزديك به 400 سال به وقوع پيوست اما منجر به كشش و جاذبه‌اي جهاني شد و علاقمندان بي‌شماري را به سوي خود كشاند. اكنون مناظر و ويرانه‌هاي اين شهر به يكي از جاذبه‌هاي اصلي گردشگري تبيدل شده است.
اما يكي از اندك پرسش‌هاي بي‌پاسخ در خصوص اين شهر دليل و علت ساخته شدن آن در چنين مكاني بوده است. سوالي كه برخي جواب آن مسائل مذهبي يا اخترشناسي اعلام كرده اند.

5- پترا
اين شهر باستاني كه آنرا محصور شده در گل‌هاي رز وحشي مي‌نامند در ميان كو‌ه‌هاي اردن پنهان شده است. براي بازديد و تماشاي اين شهر قديمي گردشگران مجبور به عبور از مسيري تنگ و باريك به طول 6/1 كيلومتر هستند. نزديك به هزار مقبره،‌ يك قربانگاه و يك عبادتگاه از جمله آثاري است كه در اين شهر به چشم مي‌خورد. باستان‌شناسان معتقدند اقوام كوچ نشنين انباط، نخستين ساكنان اين شهر، پترا را به خاطر چشمه‌هاي متعدد آن انتخاب كرده بودند.

6- اورادور سور گلان
برخلاف ديگر شهرهاي ياد شده، اين شهر قديمي فرانسوي هيچ‌گاه ناپديد نشد. اين شهر شاهدي از قتل عام نازي‌‌ها در طول جنگ جهاني دوم بود، شهري كه 624 ساكن آن در حمله سربازان آلماني در تاريخ دهم ژوئن 1944 كشته شدند. پس از آن اين شهر به كلي متروكه شد و تا امروز هيچ انساني در آن سكونت نكرد.

7- كارتاژ
اگرچه هنوز هم بقايايي از اين شهر تاريخي به شكل روزهاي نخستين خود موجودند اما بازهم به سختي مي‌توان شكل اصلي اين شهر بندري را از روي خشت‌هاي درهم فروريخته بناهايش مجسم كرد. اين شهر دوبار در آتش خشم جنگ‌ها سوخت. نابودي نخست آن بر اثر حمله رومي‌ها در جنگ كارتاژ در سال 146 پيش از ميلاد بوده و تخريب ثانوي آن به دليل حمله اعراب در سال 698 ميلادي رخ داد. اكنون مي‌توان تنها ويرانه‌هايي از اين شهر را در تپه بيرسا در كشور تونس مشاهده كرد.

8- تيكال
شهر تيكال كه پايتخت تمدن ماياها به شمار مي‌رفت در زمان شكوه خود بيش از چهار هزار ساختمان و 90 هزار سكنه را در خود جاي داده بود. اين شهر در سال 900 ميلادي و پس از سقوط امپراتوري مايا به صورت اسرار آميزي متروكه شدو سپس در پوششي از درختان جنگلي براي مدتي بيش از هزار سال مخفي ماند. سرانجام باستان‌شناسان اروپايي كاشفان آن در قرن نوزدهم ميلادي شدند.

9- كوئلاپ
اين شهر نظامي كه قدمت آن پيش از تمدن اينكاها مي‌رسد امروز در پوششي از جنگل‌هاي ابري و در مناطق شمالي پرو پنهان شده است. ساكنان اين منطقه را چاچاپوياها مي‌ناميدند. مردماني كه در ساخت خانه‌ها، معبد و مقبره‌هاي محصور در ديوار سنگي 8/1 متري تبحر داشتند.

10- آنكور
آنكور، پايتخت باستاني امپراتوري خمر كامبوج است كه امروزه به دليل جنگل‌هاي انبوه اين كشور به مجموعه‌اي جدا جدا تبديل شده است. اين شهر كه آنرا معجزه شهرسازي مي‌نامند، 140 سال گذشته توسط يك باستان‌شناس فرانسوي كشف شد.
به گفته باستان‌شناسان، آنكور، كه آنرا شهر معبدها مي‌نامند از مجموعه‌ عظيمي از معابد تشكيل شده كه در فاصله قرن‌هاي نهم و چهاردهم ميلادي بنا شده‌اند.
ادامه مطلب
شنبه 22 خرداد 1389  - 11:39 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 74

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6040524
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی