به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

شركت تايواني اچ‌تي‌سي از بزرگترين توليدكنندگان گوشي‌هاي هوشمند مبتني بر سيستم‌هاي عامل ويندوزموبايل و اندرويد، يك شركت فرانسوي فعال در زمينه توليد نرم‌افزارهاي موبايلي را خريداري كرد.

 فارس ، اين شركت فرانسوي كه Abaxia نام دارد، نرم‌افزارهايي توليد مي‌كند كه توسط اپراتورها و توليدكنندگان گوشي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
شركت اچ‌تي‌سي هنوز اعلام نكرده است كه براي خريد Abaxia با چه رقمي به توافق رسيده است. دفتر مركزي شركت Abaxia در شهر پاريس واقع شده است و نرم‌افزار آن تاكنون روي 60 مدل مختلف تلفن‌همراه و 25 ميليون گوشي مورد استفاده قرار گرفته است.
نرم‌افزار شركت Abaxia به يك اپراتور تلفن‌همراه امكان مي‌دهد تا برنامه‌هاي مورد نظر خود را در صفحه‌ اصلي گوشي‌هايي كه وارد بازار مي‌كند، به نمايش بگذارد. اين مسئله مي‌تواند براي اپراتورها كه تلاش فراوان در تصاحب بازار جهاني تلفن‌همراه دارند، بسيار مهم باشد.
اين نرم‌افزار همچنين توسط توليدكنندگان گوشي براي طراحي صفحه اول تلفن‌هاي همراه به كار گرفته مي‌شود.
از مشتريان كنوني Abaxia مي‌توان به شركت‌هاي مخابراتي ودافون، اورنج،‌ نوكيا، موتورولا، سامسونگ و سوني‌اريكسون اشاره كرد. اچ‌تي‌سي هنوز تصميم خود براي ادامه توليد نرم‌افزار Abaxia يا توقف توليد آن را اعلام نكرده است.
ادامه مطلب
سه شنبه 18 خرداد 1389  - 12:22 PM
در نمايشگاه بين‌المللي Computex 2010 تايپه كه عرصه‌اي براي رقابت جديدترين رايانه‌هاي قابل‌حمل و انواع مختلف رايانه‌هاي لوحي بود، باريك‌ترين لپ‌تاپ دنيا به نمايش گذاشته شد.

 يكي از دستگاه‌هاي الكترونيكي اين نمايشگاه كه توجه همگان را به خود جلب كرد، باريك‌ترين لپ‌تاپ دنيا ساخت شركت Compal بود. اين رايانه همراه كه Ultra Slim نام داشت، شامل نمايشگر لمسي 6/11 اينچي مي‌شد و شركت Compal آن را در خانواده محصولات اسمارت‌بوك معرفي كرد.
اين رايانه قابل‌حمل كه مبتني بر پردازنده Arm ساخته شده است، 9/8 ميليمتر ضخامت دارد. پيش از باريك‌ترين لپ‌تاپ دنيا را شركت اپل در سري رايانه‌هاي قابل‌حمل MacBook Air عرضه كرده بود. باريك‌ترين لپ‌تاپ عرضه شده توسط شركت اپل 4/19 ميليمتر ضخامت دارد.
مهندسان شركت Compal براي آنكه از ضخامت اين لپ‌تاپ به ميزان قابل ملاحظه بكاهند، قطعات داخلي آن را بيشتر در بخش پشتي و لولايي لپ‌تاپ جاسازي كردند. در بيشتر لپ‌تاپ‌ها اين بخش مخصوص قرار گرفتن باتري است، اما شركت Compal براي اين محصول باتري بسيار باريكي در نظر گرفته است كه زير صفحه‌كليد قرار دارد.
براي اين لپ‌تاپ پردازنده كم‌مصرف Arm در نظر گرفته شده است كه اين مزيت نيز مي‌تواند براي كاربران قابل ملاحظه باشد. نمايشگر اين لپ‌تاپ نيز نسبت به مدل‌هاي مشابه بسيار باريك‌تر طراحي شده است.
مدل ديگر اين لپ‌تاپ با نمايشگر لمسي 3/13 آماده شده است كه در نمايشگاه Computex در معرض ديد عموم قرار گرفت.
شركت Compal اعلام كرده است كه اين دو محصول را از اكتبر 2010(مهر 1389) وارد بازارهاي جهاني مي‌كند كه البته هنوز قيمت نهايي آن‌ها مشخص نشده است.
ادامه مطلب
سه شنبه 18 خرداد 1389  - 12:19 PM
يكي از مشكلات هميشگي بيماران "آمپول زدن " است اما گروهي از محققان موفق به ساخت دستگاه جديدي شده‌اند كه بدون استفاده از سوزن و به كمك سيستم ليزر، ماده دارويي را به بدن بيمار انتقال مي‌دهد.

 اين دستگاه كه Please نام گرفته و در مركز Pantec Biosolutions ساخته شده سوراخ‌هاي چند ميكروني بسيار كوچكي روي پوست ايجاد مي‌كند تا از طريق آنها دارو وارد بدن شود.
اين فرآيند شباهت زيادي به انتقال واكسن به بدن انسان در سا‌ل‌هاي اوليه دارد كه در آن شرايط پوست خراشيده مي‌شد و از طريق يك شيئ تيز، ماده داروي به بدن انسان انتقال مي‌يافت.
اين دستگاه ليزري با بورد كوتاه ساخته شده است و هيچ گونه آسيبي را به پوست وارد نمي‌كند. در اين ميان، عمق اين سوراخ‌هاي ايجاد شده توسط اين دستگاه ليزري بسيار كم است و به دستگاه عصبي و رگ‌هاي خوني بدن انسان نمي‌رسد و به همين خاطر، پس از استفاده از دستگاه Please احساس درد و خونريزي وجود ندارد.
اين دستگاه در دو مدل و با نام‌هاي Please Home و Please Professional ساخته شده است. همان‌طور كه از آن‌ها مشخص است، مدل اول براي مصارف خانگي و بيماران ديابتي و مدل دوم براي مراكز پزشكي و درماني ساخته شده است.
ادامه مطلب
سه شنبه 18 خرداد 1389  - 12:19 PM
فارس، اولين رايانه تجاري Ferranti Mark 1 بود كه در فوريه سال 1951 در اختيار دانشگاه منچستر قرار گرفت. طراحي اين رايانه مبتني بر Manchester Mark 1 بود. اما تغييراتي نيز در آن صورت گرفته بود كه از جمله مهم ترين آنها مي توان به بهبود كيفيت حافظه دستگاه، افزودن حافظه جانبي،‌ تسريع پردازش اطلاعات و امكان دريافت دستورات اضافي به طور همزمان اشاره كرد.
انجام هر محاسبه رياضي توسط اين رايانه 1.2 ميلي ثانيه به طول مي انجاميد و در صورتي كه چند دستور به طور همزمان به اين رايانه داده مي شد تكميل آنها 2.16 ميلي ثانيه طول مي كشيد. در اين رايانه از 4050 لامپ خلا استفاده شده بود كه حدود نصف تعداد اين لامپ ها در رايانه هاي مشابه بود.
نمونه مشابهي از اين دستگاه هم ساخته شد كه Mark 1 Star نامگذاري شد و توسط دانشگاه تورنتو خريداري گرديد. از اين دستگاه 7 نمونه ديگر هم توليد شد و بين سال هاي 1953 تا 1957 در اختيار مشتريان مختلف و علاقه‌مندان قرار گرفت كه يكي از آنها آزمايشگاه هاي شل در شهر آمستردام بود.
در اكتبر سال 1947،‌ رئيس يك شركت انگليسي به نام J. Lyons & Company‌ كه در زمينه ارائه خدمات توزيع و فروش خواربار فعال بود، علاقه خود به استفاده از تكنيك هاي مديريتي نوين در ادارات را با خريد رايانه هاي تجاري نشان داد.
وي رايانه اي به نام LEO I را در ادارات تحت نظر خود نصب كرد و استفاده از آن را از آوريل سال 1951 آغاز كرد. در 17 نوامبر سال 1951،‌ شركت J. Lyons به صورت هفتگي از اين رايانه براي مديريت امور تجاري خود استفاده مي كرد. اين اولين بار بود كه يك شركت تجاري در كل جهان از رايانه براي ذخيره سازي اطلاعات شغلي و كاريش بهره مي برد.
در ‍ژوئن سال 1951 ، يارانه UNIVAC I كه نام آن مخفف عبارت (Universal Automatic Computer) بود، در اختيار اداره مركزي سرشماري آمريكا قرار گرفت. شركت Remington Rand كه سازنده اين رايانه ها بود 46 نمونه از اين دستگاه ها را هر يك به قيمت يك ميليون دلار به موسسات و شركت هاي مختلف فروخت. بد نيست بدانيد كه يك ميليون دلار سال 1951 معادل 8.38 ميليون دلار در سال 2010 است.
UNIVAC اولين رايانه اي بود كه به توليد انبوه رسيد و دهها نمونه از ان طراحي و روانه بازار شد. در اين رايانه از 5200 لامپ خلا استفاده شد كه در مجموع 125 كيلووات انرژي مصرف مي كردند. حافظه اوليه و اصلي اين دستگاه قادر به ذخيره سازي 72 بيت اطلاعات بود كه در مجموع در آن زمان رقم قابل ملاحظه اي به حساب مي آمد.
يكي از ويژگي هاي اصلي UNIVAC نوار مغناطيسي فلزي جديد آن بود كه سرعت بيشتري نسبت به نمونه هاي قبلي داشت. اين سيستم مغناطيسي تا مدت ها در بسياري از رايانه ها مورد استفاده قرار مي گرفت.
در سال 1952 شركت آي بي ام هم به طور جدي پا به عرصه طراحي رايانه گذاشت و دستگاه پردازش IBM 701 Electronic Data را به عموم معرفي كرد. اين اولين رايانه ساخت اين شركت از سري 700/7000 بود و اولين رايانه mainframe آي بي ام هم محسوب مي شد.
رايانه تجاري بعدي آي بي ام به نام IBM 704 در سال 1954 معرفي شد. در اين محصول از يك حافظه هسته اي مغناطيسي استفاده شده بود كه بعدها به يكي از اجزاي استاندارد رايانه هاي تجاري غول پيكر دهه هاي 50 و 60 ميلادي مبدل شد.
در همين دوره بود كه اولين زبان برنامه نويسي همه منظوره پيشرفته براي رايانه ها به نام فرترن يا Fortran هم توسط آي بي ام ابداع شد و در سال هاي 1955 و 1956 در IBM 704 به كار گرفته شد. بعد از مدتي گروهي از كارمندان اين شركت به طور داوطلبانه نرم افزارها و برنامه هاي فرترن را براي استفاده بر روي رايانه IBM 701 به روز كردند.
ادامه مطلب
سه شنبه 18 خرداد 1389  - 8:41 AM
موسيقي سابقه‌اي به درازاي زندگي بشر دارد و از همان دوران‌هاي كهن همواره اين پرسش مطرح بوده كه چرا تركيب برخي نت‌هاي موسيقايي بسيار دلنشين و لذت بخش و برخي نيز وحشت‌انگيز و ناراحت‌كننده هستند. يونانيان باستان بر اين باور بودند كه نسبت‌هاي مختلف در ابعاد ادوات موسيقايي علت اصلي اين اثرگذاري‌هاي متفاوت بوده است. آنها باور داشتند كه با تكيه بر روابط رياضي مي‌توان نسبت‌هاي مختلفي را در طول نت‌هاي موسيقايي ايجاد كرد. اكنون گروهي از محققان مطالعات تكميلي در اين خصوص انجام داده و به سرنخ‌هاي جالب توجهي نيز دست يافته‌اند. دكتر جاش مك درموت از دانشگاه مينه‌سوتا (minesota) در گفتگو با seiance daily ابعاد مختلف اين مطالعه را بازگو كرده است.

گرچه به نظر مي‌رسد موسيقي با روح و روان افراد سر و كار دارد، اما گويي مي‌توان با تكيه بر رياضيات و دانش نوين نيز آن را زير و رو كرد و پرسش‌هاي متعدد بدون پاسخ آن را حل كرد.

مي‌توان اين‌گونه گفت كه از همان دوراني كه موسيقي وارد زندگي بشر شد، همواره اين پرسش مطرح بوده كه چرا گوش دادن به برخي قطعات و نت‌هاي موسيقايي لذت‌بخش و خوشايند و بسياري از قطعات ديگر غمبار و حتي وحشت‌آور بوده است. اما شايد پرسش مهم‌تر اين باشد كه چه فاكتور يا فاكتورهايي موجب مي‌شوند تركيب نت‌هاي موسيقايي خوشايند يا غيرخوشايند به نظر برسند؟ ادعاهاي زيادي در اين خصوص مطرح شده است و حتي برخي نيز معتقدند احتمالا اين پرسش شايد يكي از قديمي ترين و بنيادي‌ترين پرسش‌ها در فرآيند شناخت باشد.

مهم‌ترين كاري كه در اين پروژه انجام داده‌ايد، شامل چه چيزهايي بوده است؟

البته ما نخستين گروهي نبوده‌ايم كه در اين زمينه كار كرده‌ايم. در گذشته و به دليل جذابيت‌هاي خاصي كه در خصوص علت خوشايند بودن و نبودن نت‌هاي مختلف موسيقايي وجود داشته، مطالعات مختلف انجام شده است اما در اين پروژه تلاش كرده‌ايم به طور مستقل و تفكيك شده روابط فركانسي آهنگين اصوات و ساير كميت‌ها را نظير ضرباتي كه به سيم‌هاي ادوات موسيقي وارد مي‌شود، دستكاري كنيم.

فركانس‌هاي هارمونيك دقيقا چه نوع فركانس‌هايي هستند؟

اين فركانس‌ها تلفيقي از فركانس‌هاي اوليه مشابه هستند. به عنوان مثال نت‌هايي با فركانس 200، 300 و 400 هرتز همگي تلفيقي از 100 هستند. ضربه‌هاي موسيقايي دقيقا زماني روي مي‌دهند كه دو صوت فركانس بسيار نزديكي به يكديگر داشته باشند اما با هم يكسان نباشند. در گذر زمان تغييرات مختلفي در اين فركانس‌ها روي مي‌دهند كه در نتيجه تلنگرهاي صوتي متنوعي خلق مي‌شود. همين تلنگرها به دليل تنوع خيره‌كننده‌اي كه دارند همواره مورد توجه و علاقه شنوندگان هستند.

 

پس مي‌توان گفت خوشايند يا ناخوشايند به نظر رسيدن نت‌هاي موسيقايي به اين فركانس‌ها بستگي دارد؟

دقيقا همين‌گونه است. اين يك حقيقت علمي است كه بتدريج اثبات شده و ما نيز اكنون بخشي از فرآيند اثبات آن هستيم. نتيجه كلي پژوهش‌هاي ما نشان مي‌دهد اين‌كه نت‌هاي موسيقايي خوشايند يا ناخوشايند به نظر مي‌رسند به اين نكته بستگي دارد كه آيا نت‌هاي مورد نظر داراي فركانس‌هايي هستند كه با يكديگر در ارتباط باشند يا نه؟

به اين ترتيب براي ضربات موسيقي ارزش درجه يك قائل نمي‌شويد؟

نمي توان دقيقا اين‌گونه تصور كرد. شايد بهتر باشد بگوييم ضربات موسيقايي خيلي مهم نيستند. ما طي تحقيقات متوجه شديم كه اولويت يا تمايل براي فركانس‌هاي هارمونيكي در افرادي كه تجربه استفاده از ادوات موسيقايي را دارند، قوي‌تر است. به عبارت ديگر مي‌توان گفت يادگيري در موسيقي نقش بسيار مهمي ايفا مي‌كند كه حتي برخي معتقدند نقش بنيادين دارد.

اما بحث ديگري كه در اينجا مطرح مي‌شود به مساله فرهنگ مردم مناطق مختلف جهان و تمايل آنها به انواع گوناگون موسيقي مربوط مي‌شود. آيا با توجه به اين معيار مي‌توان مدعي شد مردم بخش‌هاي مختلف جهان لزوما تمايل يكساني به يك نوع موسيقي ندارند؟

اتفاقا اين نكته بخشي از نتايج ما در اين مطالعه بوده است. اين مطالعات نشان مي‌دهند به عنوان مثال ساكنان مغرب زمين تمايل دارند اصواتي با فركانس‌هاي هارمونيكي را گوش دهند، زيرا در فرهنگ مردم اين منطقه از جهان، اين موضوع اهميت زيادي دارد. همچنين بايد گفت مردم بخش‌هاي مختلف جهان ممكن است تمايلات گوناگوني در گوش دادن به موسيقي داشته باشند. از سوي ديگر تنوع موسيقي از ساير فرهنگ‌ها نيز با اين حقيقت علمي سازگاري دارد.

برنامه بعدي شما در اين مطالعه شامل چه بخش‌هايي مي‌شود؟

براي ادامه اين مطالعات در نظر داريم به بخش‌هاي مختلف جهان سفر كنيم و با استفاده از برخي تجهيزات نوين علمي به بررسي اثرگذاري نت‌هاي مختلف موسيقايي بر مردم مناطق مختلف بپردازيم. تجميع نتايج اين تحقيقات نشان مي‌دهد كه مردم به واسطه چه شاخص‌هاي دروني و محيطي واكنش‌هاي مختلف نسبت به موسيقي‌هاي مختلف از خود نشان مي‌دهند. البته ادامه اين تحقيقات به تخصيص بودجه‌هاي پژوهش قابل توجهي نيازمند است تا در نهايت به نتايج قابل اطمينان و كاربردي دست يابيم.

 

فكر مي‌كنيد چگونه مي‌توان از نتايج چنين تحقيقاتي بهره‌برداري‌ كاربردي كرد؟

زماني كه با تكيه بر يافته‌هاي علمي بتوان نشان داد چه معيارهايي در خوشايند يا ناخوشايند به نظر رسيدن نت‌هاي موسيقايي اثرگذار است براحتي مي‌توان ادوات نوين موسيقايي طراحي كرد و نت‌هاي مورد نظر را براي افراد مختلف با سلايق گوناگون و متنوع نواخت. بشر از دوران‌هاي بسيار دور به موسيقي دل بسته است و همواره به طور تجربي تلاش كرده تا گام‌هايي در جهت تقويت آن بردارد، اما اكنون اين فرصت فراهم شده تا بشر با استفاده از يافته‌ها و مطالعات پايه‌دار علمي، فرآيند تقويتي مورد نظر را با دقت و به دور از آزمون و خطا انجام دهد.

دكتر جاش مك درموت در يك نگاه

 

اين پژوهشگر مبناي اصلي مطالعات خود را بر چگونه گوش دادن انسان‌ها به محيط اطراف و اصوات گوناگون معطوف كرده است. او در وبلاگش نوشته است: «دوست دارم كه چگونه گوش دادن مردم به اصوات مختلف را مطالعه كنم.» به عقيده وي، درك آنچه كه در حال انجام كارهاي مختلف نظير راه رفتن يا باز و بسته كردن در گوش مي‌دهيم در برگيرنده درك پيچيده‌ترين مسائل محاسباتي در فرآيند شنيدن است. اين پژوهشگر در سال‌هاي اخير دست به انجام يك رشته آزمايش‌هاي گوناگون زده تا با استفاده از آنها استراتژي‌هاي محاسباتي سيستم شنوايي را برملا سازد. نكته جالب اين كه دكتر جاش به عنوان يك محقق در زمينه بينايي‌سنجي وارد دنياي علوم نوين شده، اما بتدريج به سمت سيستم شنوايي و پيچيدگي‌هاي خاص آن گرايش پيدا كرده است. وي توانسته با تكيه بر استراتژي جالب توجهي از ابزار مخصوصي كه براي بينايي سنجي استفاده مي‌شود به شناخت دقيق سيستم شنوايي سنجي نيز بپردازد. وي كه از دانشگاه مينه‌سوتا راهي دانشگاه دولتي نيويورك شده است در نظر دارد تا در سال‌هاي آتي نيز همچنان به پژوهش‌هاي دامنه‌دار خود در زمينه اصوات و سيستم شنوايي ادامه دهد.

مهدي پيرگزي

ادامه مطلب
سه شنبه 18 خرداد 1389  - 7:43 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 74

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6044389
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی