براي کاربران هدف، لينوکس سابايون کاملا کاربردي، کامل و ساده است. آخرين نگارش نرمافزارها و ميزکار در اين توزيع وجود دارد و ابزارهاي زيادي براي نصب، نگهداري و پيکربندي براي آن آمده است. در حقيقت، سابايون از نظر نرمافزاري غني است و حتي بازيهاي خوبي هم دارد. کاربران ميتوانند ميزکارهاي گنوم يا KDE را که براي پردازندههاي مبتني بر معماري
x86 يا x86_64 وجود دارد، انتخاب کنند. همچنين درايورهاي کارت گرافيک و کارتهاي وايفاي نيز همانند کدکها در اين سيستم وجود دارد.هر چند ممکن است عدهاي ارزش ظاهر پيشفرض آن را ناديده بگيرند، اما سابايون نگارش5 مسير مناسبي را پيموده است و آخرين نگارش آن، کاملا امروزي، بهجا، حرفهاي و جذاب است.
هر کس که تا بهحال يک بار هم جنتو را نصب کرده باشد، خوب ميداند که بسته مديريت بهصورت گرافيکي ندارد، هر چند که نرمافزارهايي براي اينکار ايجاد شدهاند اما خود جنتو هيچ کدام از آنها را ندارد. بنابراين پروژه سابايون با يک اولويت اين چنيني تشکيل شد و گروه آنها مجموعه نرمافزاري مناسبي براي مديريت سيستم ايجاد کردهاند و آن را بهروز هم ميکنند.
سيستم مديريت بستههاي سابايون طوري تنظيم شده است که از مخزن همين توزيع اطلاعات را دريافت کند. خيالتان راحت که هيچ جادوي خط فرماني در کار نيست و نيازي نيست براي نصب يک بسته، صبر کنيد و فنون خاصي را فرابگيريد (مگر اينکه واقعا بخواهيد چنين کاري کنيد). کاربران پيشرفته يا کساني که خيلي علاقهمند به يادگيري هستند، ميتوانند کدهاي منبع هر نرمافزار را از مخازن دريافت کرده و خود به کامپايل آنها بپردازند. همچنين ميتوان از مخازن جنتو براي دريافت نرمافزار استفاده کرد.
سولفور نرمافزار گرافيکي مديريت بستههاي آنتروپي است و مگنيتو نرمافزار بهروزرسان اين توزيع است.
آخرين نگارش سابايون مجهز به هسته لينوکس 34/6/2، کامپايلر لينوکس GCC و همچنين گنوم نگارش 28/2 يا
KDE4.4.3 است. همچنين سيستم فايل پيش فرض آن Ext 4 است و Btrfs نيز در آن پشتيباني شده است. سابايون با آخرين نگارش فايرفاکس، اوپنآفيس و ديگر نرمافزارها عرضه ميشود و از آن دسته توزيعهايي است که فناوري را به پايداري ترجيح ميدهند.تا پيش از اين سابايون از نصاب آناکونداي ردهت استفاده ميکرد اما در آخرين نگارش خود، کد آن را از پايه تغيير داده است. نصب آن سادهتر شده است و کاربران ميتوانند از آناکوندا براي نصب مجدد Grub در صورت لزوم استفاده کنند.
تنها مشکلي که در اين توزيع وجود دارد، اتفاقي است که ممکن است براي گذرواژه کاربر ريشه (root) رخ بدهد. ديويدي سابايون بدون کلمه رمز ريشه عرضه ميشود و وقتي نصاب کلمه رمز را ميپرسد در سيستم ثبت نميشود و بايد بعد از بوت اين کار را مجددا انجام داد. سابايون همچنين براي کساني که حوصله حساب ريشه را ندارند، ميتوانند از Sudo استفاده کنند و آن را نصب کنند.
اين توزيع سابايون ساده، سريع و پايدار است و براي هر دو معماري محبوب پردازندهها قابل دسترسي است. سابايون همچنين يک XBMC در خود دارد که ميتواند بهسادگي به يک سيستم سينماي خانگي تبديل شود.
محمدرضا قرباني