به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

مولکول‌های زیستی منفرد در ایجاد بستر مناسب برای ظهور بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. محققان به تازگی موفق به ارائه روشی ساده و ارزان برای بررسی رفتار این مولکول‌ها شده‌اند.

 مولکول‌های منفرد پروتئین در ایجاد بستر مناسب برای ظهور بیماری‌هایی مانند آلزایمر، پارکینسون و هانتینگتون نقشی کلیدی ایفا می‌کنند. در حال حاضر می‌شود با استفاده از تکنیک‌های پیچیده تصویر‌برداری که هزینه‌بر و نامطمئن هستند به بررسی رفتار این مولکول‌های زیستی پرداخت.

به گزارش تکنولوژی ریویو، محققان دانشگاه هاروارد موفق شده‌اند روشی ارزان و مطمئن را برای تعقیب این مولکول‌ها در حالت آزاد و بررسی مراحل واکنش زیستی آنها ارائه کنند.

پروتئین‌ها کوچک هستند - میانگین اندازه آنها حدود دو نانومتر است- و با سرعت درون محلول حرکت می‌کنند. به همین دلیل تعقیب آنها زیر میکروسکوپ کار ساده‌ای نیست. یکی از روش‌های فعلی برای بررسی واکنش‌های میان این مواد تثبیت یکی از مولکول‌های درگیر در واکنش روی سطحی خنثی است که در واکنش‌ها شرکت نخواهد کرد.

مولکولآدام کوهن، استادیار شیمی در دانشگاه هاروارد و برنده جایزه TR35 در سال 2007 معتقد است گرفتن آزادی عمل یکی از مولکول‌های درگیر می‌تواند رفتار آن مولکول را تغییر داده و در نتیجه تمامی واکنش‌ها را تحت‌الشعاع قرار دهد.

او و همکارانش در آزمایشگاه کوهن موفق شده‌اند یک میکروسکپ فلورسانت معمولی -از انواع میکروسکوپ‌های نوری که منبع نوری آنها پرتوهای فرابنفش هستند- را به یک دستگاه تصویر‌برداری ساده از مولکول‌های منفرد تبدیل کنند. در این تکنیک تازه که القای محدودیت با استفاده از عدسی محدب (CLIC) نامیده شده، مولکول‌ها در فضای اندکی که میان یک سطح صاف شیشه‌ای و یک عدسی محدب ایجاد شده، محصور می‌شوند.

در واقع تغییراتی مکانیکی روی میکروسکوپ اعمال شده‌اند تا این عدسی در حالی که سطح محدب آن رو به پایین قرار گرفته با محلول حاوی پروتئین‌ها که روی سطح شیشه‌ای قرار دارد برخورد کند. پروتئین‌ها در اطراف این ناحیه می‌توانند آزادانه حرکت کنند اما حضور و میزان آزادی عمل آنها در منطقه میانی که محصور شده است، بسته به ابعاد هر پروتئین متفاوت خواهد بود.

علاوه بر این با استفاده از این عدسی می‌شود عمق محلول را کنترل کرد. کاهش ارتفاع محلول باعث می‌شود امکان به هم چسبیدن مولکول‌های پروتئین و تشکیل لایه‌های پروتئینی به حداقل برسد.

جولیو فرناندز، استاد مطالعات زیست‌شناختی دانشگاه کالیفرنیا که دارد روی رفتار پروتئین‌ها تحقیق می‌کند، می‌گوید: « این روش فوق‌العاده ساده و باارزش است. سال‌هاست که داریم رفتار پروتئین‌های گرفتار روی سطح را بررسی می‌کنیم، این روش امکان رؤیت آنها در شرایطی کاملا‌طبیعی را به ما می‌دهد».

هر دستگاه تصویر‌برداری از مولکول‌های منفرد حدود 100هزار دلار ارز ش دارد اما برای استفاده از این روش تنها 200دلار هزینه خواهد شد. (CLIC) می‌تواند امکان تازه‌ای را برای بررسی مولکول‌های درگیر در تشکیل پلاک‌های عصبی منجر به ایجاد آلزایمر یا سایر بیماری‌های مشابه برای محققان فراهم کند.محبوبه عمیدی

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:56 AM
ربات‌ها توان محاسباتی بالایی دارند اما این مغز پیچیده انسان است که می‌تواند معمای تصاویر پنهان‌شده درون تصاویر دیگر را حل کند. با کمک این توانایی می‌توان انسان را از ماشین در فضای آنلاین تفکیک کرد.

محبوبه عمیدی: باورش سخت است اما می‌توان برای بهبود روش‌های فعلی تأیید هویت آنلاین از شیوه استتار یک عکس در محیط که برای تولید پازل حیوانات برای کودکان به کار گرفته می‌شود، ایده گرفت.

پازل

برای درک بهتر این شیوه می‌توانید به عکس بالا نگاه کنید. در این تصویر چهار حیوان مختلف درون صخره‌ها استتار شده‌اند. این کار با استفاده از نرم‌افزار ابداع شده توسط هانگ کو چوی و همکارانش در دانشگاه ملی چنگ‌کونگ در تایوان انجام شده است.

به گزارش نیوساینتیست، چوی و همکارانش برای به کارگیری این تکنیک ابتدا نرم‌افزاری را تهیه کردند که می‌تواند تصاویر را ساده‌تر کند و در نهایت با استفاده از طیف‌های تیره و روشن نمایی سفید و سیاه از تصویر اولیه را در اختیار آنها قرار دهد. در مراحل بعدی تصاویر تهیه شده به محیط نهایی انتقال خواهند یافت تا تمامی نقاط خالی از طیف سیاه و سفید با بافتی منطبق با محیط تصویر زمینه پوشانده شوند. چوی می‌گوید: «این نرم‌افزار توانایی تهیه الگوهای استتاری مختلفی را دارد که می‌توانند ساده‌تر یا پیچیده‌تر شوند».

«بهترین گزینه برای اجرای این تکنیک استفاده از تصاویر طبیعی با جزییات فراوان در پشت زمینه است. به کارگیری صخره‌ها، جنگل انبوه و آسمان‌ ابری نتایج فوق‌العاده‌ای به دنبال خواهد داشت. در مقابل استفاده از طرح‌های حاوی بخش‌های بزرگ تک‌رنگ و یک‌دست یا تصاویری مانند دیوارهای آجرچین فرایند استتار را به مراتب دشوارتر خواهد کرد».

«برای ما انسان‌ها هم تشخیص بعضی از تصاویر سخت یا وقت‌گیر است اما مطمئنا برای ماشین‌ها یا ربات‌های آنلاین غیرممکن خواهد بود. به همین دلیل می‌توانیم این تصاویر را با درجات متفاوتی از استتار جایگزین کپچاها کنیم». کپچا که سرنام «تست عمومی کاملا خودکار تورینگ برای مجزا کردن انسان و رایانه» است به تست‌های ساده‌ای اطلاق می‌شود که بارها برای ثبت نام در سایت‌های گوناگون با آنها برخورد داشته‌اید و برای تشخیص انسان از ربات‌های آنلاین استفاده می‌شوند.

هال پاشلر، روانشناس و استاد دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو می‌گوید: «این ایده علاوه بر اینکه بسیار‌خلاق است برای اجرا به ابزارهای گرافیکی ساده‌ای نیاز خواهد داشت».

اساس کار این روش بر شیوه درک مغز ما از تصاویر منطبق است. مغز این قابلیت را دارد که در یک نگاه تصویر کلی را تشخیص دهد و پس از آن می‌تواند هم‌زمان به بررسی جزییات و تشخیص تصاویر استتار‌شده احتمالی بپردازد. در واقع ناظر در حالی که تصویر کلی را می‌بیند، می‌تواند با صرف اندکی زمان اجزا را از یکدیگر تفکیک کند.

به تصویر ابتدای متن برگردیم. توانستید چهار حیوان مختلف پنهان‌شده در تصویر صخره را تماشا کنید؟ شاید فرصت کافی نداشتید یا برای شروع معمای سختی بود. بد نیست سری به اینجا بزنید تا پاسخ نهایی را ببینید.

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:52 AM
محققان اعلام کردند گياهان مي توانند اطلاعاتي که در سيگنالهاي نوري نهفته است را به خاطر سپرده و نسبت به آن واکنش نشان دهند.

به گفته دانشمندان گياهان به شيوه اي کاملا مشابه اعصاب بدن انسان اطلاعاتي درباره شدت و کيفيت نور را از برگي به برگ ديگر انتقال مي دهند. اين سيگنالهاي الکتروشيميايي توسط سلولهايي حمل مي شوند که مي توان آنها را به سلولهاي اعصاب گياهي تشبيه کرد.

دانشمندان طي آزمايشي نشان دادند نوري که تنها به يکي از برگهاي گياهي تابانده شده منجر به واکنش نشان دادن تمامي برگهاي گياه خواهد شد. اين نشان مي دهد گياهان مي توانند اطلاعاتي که در نور نهفته است را به خاطر بسپارند.

محققان دانشگاه «وارسا» در لهستان با تاباندن نور به بخش انتهايي يک گياه شاهد بروز تغييرات در بخشهايي بالايي آن بودند و در مقابل زماني که تابش نور متوقف شد نيز تغييراتي در راستاي آن در کل گياه مشاهده شد.

در مطالعات پيشين دانشمندان نشان داده بودند سيگنالهاي شيميايي از ميان کل گياه عبور کنند تا به گياه امکان دهند در برابر تغييرات از خود واکنش نشان داده و با محيط منطبق شوند.

اما مطالعه جديد نشان مي دهد زماني که نور واکنش شيميايي را در يکي از برگهاي گياهي به وجود مي آورد، زنجيره اي از واکنشها را به دنبال داشته و با کمک سلولهاي ويژه اي اين واکنشها را به تمامي گياه انتقال مي دهد. دانشمندان اين سيگنالهاي الکتريکي سلولها را که در تمامي برگهاي گياه وجود دارند اندازه گيري کرده و موفق به کشف سيستمي عصبي در گياهان شدند.

آنچه بيش از همه باعث شگفتي دانشمندان شده است واکنش متغير گياهان نسبت به رنگ نوري است که به سوي آنها تابيده مي شود. در واقع گياهان با استفاده از اطلاعات نهفته در نور و به منظور مصون کردن خود در برابر بيماريها نوعي محاسبات نوري بيولوژيکي انجام مي دهند.

آزمايشها نشان مي دهند گياهان در برابر نورهايي به رنگ قرمز، سپيد و آبي واکنشهاي مختلفي از خود نشان مي دهند که اين ويژگي مي تواند در اثر استفاده از اطلاعات نهفته در نور براي ايجاد واکنشهاي شيميايي به وجود بيايد. محققان براي بررسي اين فرضيه با انجام آزمايشهاي متعدد به مطالعه تاثير نورهاي مختلف بر روي ميزان مصونيت گياهان در برابر انواع بيماري ها پرداختند.

نتايج نشان دادند يک ساعت پرتو دهي گياه و سپس آلوده کردن آن به نوعي ويروس يا باکتري باعث مي شود گياه به مدت يک روز در برابر آلودگي از خود مقاومت نشان دهد. اما زماني که اول گياه به ويروس آلوده شده و سپس در معرض نور قرار مي گيرد نمي تواند مقاومت کافي را براي مقابله با بيماري از خود نشان دهد.

از اين رو دانشمندان معتقدند گياهان به گونه اي حافظه خاص مجهزند که مي تواند نوعي سيستم ايمني در برابر بيماري هاي مختلف از خود ايجاد کند و از قابليت انطباق با شرايط نوري متفاوت نيز برخوردار است.مهر

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:45 AM
  برنامه نويسان برزيلي نرم افزاري را ويژه تلفن همراه "آي- فون" و برپايه پيشگوييهاي پل اختاپوس معروفترين چهره جام جهاني 2010 آفريقاي جنوبي ساختند.

پيشگويي هاي پل در اعلام نتايج مسابقات جام جهاني 2010 اين اختاپوس ساکن آکواريم "زندگي دريايي" اوبرهاوزن را به معروفترين شخصيت اين جام تبديل کرد.

اکنون گروهي از برنامه نويسان برزيلي نرم افزاري به نام uTouchLabs را توسعه داده اند که به عنوان يک برنامه جانبي "روشي خنده دار براي انتخاب ميان دو گزينه" شناخته مي شود.

اين نرم افزار ويژه آي - فون گزينه هايي چون "سينما يا تئاتر؟، پيتزا يا سوشي؟، دامن با بلوز؟، مارسيا يا آندره آ؟" را نشان مي دهد و سپس مي پرسد: "اختاپوس پاسخ بده!"

براساس گزارش بريکينگ نيوز، اين برنامه در روي فروشگاه آنلاين "آي- تيونز" اپل به قيمت 99 سنت براي بارگذاري در دسترس است.

اين اختاپوس به ويژه از زمان تحقق پيشگويي نتيجه بازي فينال ميان هلند و اسپانيا بيش از هميشه به شهرت رسيده است. به طوري که آکواريم باغ وحش مادريد براي پذيرايي از اين اختاپوس فرش قرمز پهن کرده است.

اين درحالي است که هواداران تيم ملي آلمان پس از شکست اين تيم در برابر اسپانيا طي نامه هايي به آکواريم محل زندگي پل اظهار داشتند که براي ماهي تابه خود به اين اختاپوس نياز دارند!

خوسه لوئيس رودريگز زاپاترو نخست وزير اسپانيا نيز که تيم کشورش براي اولين بار در تاريخ موفق به دريافت جام جهاني فيفا شد به شوخي پيشنهاد داد که براي آوردن پل به مادريد يک گروه ويژه از محافظان را اعزام خواهد کرد.

مهر

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:44 AM
  گروهي از ستاره شناسان بين المللي با رصد تولد يک ستاره عظيم الجثه در فاصله 10هزار سال نوري از زمين دريافتند که تمام ستارگان چه بزرگ و چه کوچک به يک روش متولد مي شوند.

جرم اين ستاره غول پيکر که 20 برابر بزرگتر از جرم خورشيد است به تازگي در صورت فلکي "قنطورس" در فاصله حدود 10 هزار سال نوري از زمين متولد شده است.

اين محققان در اين خصوص توضيح دادند: "اين اولين بار است که يک سند مستقيم به دست مي آيد که نشان مي دهد ستاره هاي عظيم همانند ستارگان با جرم کم از يک ديسک ستاره اي نخستين تشکيل مي شوند."

ستاره شناسان بين المللي توضيح دادند: "رصدهاي ما يک ديسک را نشان مي دهد که به دور يک ستاره جوان مي چرخد."

ديسکهاي ستاره - گرد تاکنون تنها به عنوان يک عنصر سازنده در فرايند تشکيل ستارگان با جرم کم از جمله خورشيد به شمار مي رفتند. اکنون ما دريافتيم که اين ديسکها حتي در طول تشکيل ستارگان عظيم نيز که جرم آنها بيش از 10 برابر جرم خورشيد است شرکت دارند."

اين دانشمندان افزودند: "اين کشف نشان مي دهد که تشکيل ستارگان بزرگ نيز به همان روش تشکيل ستارگان کوچک و با استفاده از ديسک ستاره اي نخستين است. در حقيقت وجود اين ديسک يک شرط لازم است چون منظومه سيارات حاضر در اطراف يک ستاره را مي سازد."

براساس گزارش نيچر، اين ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ فضايي اسپيتزر، تلسکوپ زيرميليمتري آپکس با قطر آينه 12 متر و سه دستگاه تداخل سنج تلسکوپ اروپايي VLT اسو در شيلي که نور آنها با کمک دستگاهي به نام "آمبر" ترکيب شده بود لحظه تولد ستاره Iras 13481-6124 را از يک ديسک ستاره ساز محتوي گرد و غبار و گاز شکار کردند.

وضوح تصاوير به دست آمده حدود 4/2 ميلي ثانيه قوسي و معادل تصاويري است که يک تلسکوپ با قطر آينه 85 متر تهيه مي کند.

مهر

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:42 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 77

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5840614
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی