به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

امواج مغزی متعددی وظیفه دریافت پیام ها، ارسال آنها و ثبت اطلاعات در مغز را به عهده دارند.

شناخت بهتر آنها می تواند دید تازه ای نسبت به حافظه، دقت بصری، خطای دید یا حتی اختلالات مغزی به ما بدهد.

احتمالا شما هم تا به حال با چندتایی از آزمون های خطای دید برخورد داشته اید. در این آزمون ها چشم ما چیزی را می بیند که با تصویر واقعی متفاوت است.

می دانستیم خطای دید به تحلیل مغز از رنگ ها و روشنایی برمی گردد اما اینکه تفاوت زمانی میان هماهنگ سازی امواج مغزی باعث می شود تصویر متفاوتی در ذهن ما ایجاد شود، نکته تازه ای است.

اینکه امواج مغزی دقیقا توسط چه بخشی ساخته می شوند یا نحوه ارتباط آنها چگونه است، هنوز ناشناخته باقی مانده است اما همین فعالیت های عصبی لحظه به لحظه هستند که حافظه ما، دقت و بهره هوشی مان را تحت الشعاع قرار می دهند. در بیماران دچار اسکیزوفرنی ارسال اتفاقی این امواج اثبات شده است.

اگر بخواهیم موج مغزی را از دیدگاه علم اعصاب تعریف کنیم باید آنرا به شکل تغییری هماهنگ در فعالیت الکتریکی گروهی از سلول های عصبی بشناسیم. هر نورون ولتاژی دارد که با تغییرات یونی درون و بیرون سلول تغییر خواهد کرد.

با تحریک اولین نورون تغییرات یونی ادامه خواهند یافت و موجی از جریان الکتریکی در منطقه ایجاد خواهد شد. ما این برانگیختگی و خاموشی متناوب را به عنوان موج مغزی می شناسیم.

در هر لحظه امواج مغزی متعددی با بسامدهای متفاوت در مغز ایجاد می شوند. این امواج که می توانند آلفا، بتا، تتا و یا گاما باشند برای ارسال دقیق پیام ها یا احساسات نیاز به هماهنگ سازی دارند.

هماهنگ سازی از اهمیت بسیاری برخوردار است، سیبی را در نظر بگیرید که رنگ، روشنایی و ابعاد آن توسط سیگنال های گوناگونی به بخش های متفاوت مغز ارسال شده و بدون هماهنگ سازی تشخیص نهایی آن غیرممکن است.

علاوه بر این تحقیقات تازه در زمینه مغزنگاری الکتریکی با استفاده از الکتروانسفالوگرام نشان می دهند چشم اگر تابش لحظه ای نور بین پیک موج های آلفا و تتا به آن تابیده شود، نور را نخواهد دید، چون پیامی برای رؤیت آن به مغز ارسال نخواهد شد.

تحقیق دیگری نشان می دهد درک آگاهانه کلمات نیاز به گذر امواج مغزی از منطقه ثابتی از مغز دارد.

تنها پیچیدگی هر کلمه باعث می شود امواج گاما در مراحل هماهنگ سازی متفاوت عمل کنند. پس از این مرحله مغز وارد شرایط نیمه هشیار می شود تا اطلاعات را به حافظه طولانی مدت فرد انتقال دهد.

نکته جالب توجه اینکه هر قدر مرحله هماهنگ سازی قوی تر باشد، درک ما از اطلاعات و اتفاقات بهتر خواهد بود.

نمی شود تأثیر امواج گاما را در حفظ حافظه و انتقال اطلاعات نادیده گرفت. تحقیق تازه ای نشان می دهد امواج گاما با بسامد کمتر وظیفه انتقال اطلاعات از حافظه قدیمی را به عهده دارند و همین امواج با بسامد بالاتر اطلاعات تازه تر را منتقل خواهند کرد.

این امواج میان مناطق مختلف منطقه هیپوکامپ رد و بدل خواهند شد و وظیفه هماهنگی میان آنها نیز به عهده هیپوکامپ خواهد بود.

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:41 AM

مهر: یک ریاضیدان هلندی - آمریکایی با برگزاری یکسری کنفرانسها و به لرزش درآوردن دنیای آکادمیک اظهار داشته که نیوتن اشتباه کرد و قانون جاذبه تنها یک توهم است.

این فیزیکدان و ریاضیدان 48 ساله هلندی - آمریکایی که "اریک ورلیند" نام دارد با ادعای بسیار شگفت انگیزی، تئوری جاذبه را که یکی از مهمترین قوانین فیزیک است به چالش کشید.

این ریاضیدان اولین دانشمندی نیست که قانون جاذبه نیوتن را به بحث کشیده است. در حقیقت دانشمندان دیگری نیز در گذشته تردیدهایی را نسبت به این قانون نشان داده بودند اما اکنون این فیزیکدان با اشاره به داستان کودکانه "لباس پادشاه" تاکید کرد: "پادشاه برهنه است. از مدتها قبل همه می دانستند که جاذبه وجود ندارد اما اکنون لحظه ای رسیده است که باید آن را داد بزنیم."

به گفته این دانشمند، جاذبه چیزی نیست جز اثر بصری یک علت نامرئی که در یک سطح واقعیت عمیق تر از ظاهر عمل می کند.

براساس گزارش نیویورک تایمز، تئوری ورلیند بیان می کند: "جاذبه وجود ندارد. تمام آن یک توهم است. جاذبه چیزی نیست جز شکلی از بی نظمی، یک عارضه جانبی از یک تمایل طبیعی به سمت آشفتگی."

ورلیند تازه ترین دانشمند از سری دانشمندانی است که از 30 سال قبل در حال رد قسمت به قسمت تئوری جاذبه نیوتن هستند.
 

در دهه 70 جاکوب بکنشتاین و استفان هاوکینگ ارتباط میان سیاه چاله ها و ترمودینامیک را کشف کردند. در دهه 90 "تد یاکوبسن" سیاه چاله ها را مثل هولوگرامها (تصاویر سه بعدی که برای امنیت کارتهای اعتباری استفاده می شوند) نشان داد و خاطر نشان کرد که تمام آن چیزی به درون سیاه چاله های جهان کشیده می شوند همانند اطلاعات چاپ شده بر روی یک هولوگرام بر روی سطح خارجی سیاه چاله ها حضور دارد.

اریک ورلیند، مولف فرمول جبری ورلیند و ارائه دهنده این تئوری جدید یک برادر دوقلوی همسان به نام هرمن دارد.

زندگی این دو برابر به مدت طولانی همسان بود. این دوقلوها دو ریاضیدان بسیار برجسته هستند.

هر دو در سال 1988 از دانشگاه اوتریخت هلند فارغ التحصیل شدند و هر دو برای ادامه تحصیلات خود در دانشگاه پرینستون به آمریکا رفتند و با دو خواهر ازدواج کردند و پس از مدتی هر دو طلاق گرفتند و تنها از اینجا به بعد مسیر زندگی آنها از هم جدا شد. به طوری که هرمن در پرینستون ماند و اریک تصمیم گرفت برای نزدیک بودن به فرزندانش به آمستردام برود.

تابستان گذشته درحالی که برای تعطیلات به جنوب فرانسه رفته بود یک دزد لپ تاپ، کلیدهای خانه و پاسپورت وی را به سرقت برد.

این دانشمند تعریف کرد: "مجبور شدم یک هفته بیشتر در آنجا بمانم و در این یک هفته به تئوری نیوتن فکر کردم و دریافتم که نیروی جاذبه تنها شکلی از بی نظمی و یا یک عارضه جانبی از تمایل طبیعی بشر به سمت آشفتگی است. تصور کنید که در یک روز گرم و شرجی موهای شما فر می خورد این تنها به این دلیل است که موهای شما راههای بیشتری برای پیچ خوردن در اختیار دارند تا صاف ماندن و بنابراین به سمت فر شدن می روند. بله. پادشاه برهنه است. این را همه می دانسیم اکنون زمان آن رسیده که آن را با صدای بلند فریاد بزنیم."

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:39 AM

مهر: محققان اعلام کردند گیاهان می توانند اطلاعاتی که در سیگنالهای نوری نهفته است را به خاطر سپرده و نسبت به آن واکنش نشان دهند.

به گفته دانشمندان گیاهان به شیوه ای کاملا مشابه اعصاب بدن انسان اطلاعاتی درباره شدت و کیفیت نور را از برگی به برگ دیگر انتقال می دهند. این سیگنالهای الکتروشیمیایی توسط سلولهایی حمل می شوند که می توان آنها را به سلولهای اعصاب گیاهی تشبیه کرد.

دانشمندان طی آزمایشی نشان دادند نوری که تنها به یکی از برگهای گیاهی تابانده شده منجر به واکنش نشان دادن تمامی برگهای گیاه خواهد شد. این نشان می دهد گیاهان می توانند اطلاعاتی که در نور نهفته است را به خاطر بسپارند.

محققان دانشگاه "وارسا" در لهستان با تاباندن نور به بخش انتهایی یک گیاه شاهد بروز تغییرات در بخشهایی بالایی آن بودند و در مقابل زمانی که تابش نور متوقف شد نیز تغییراتی در راستای آن در کل گیاه مشاهده شد.

در مطالعات پیشین دانشمندان نشان داده بودند سیگنالهای شیمیایی از میان کل گیاه عبور کنند تا به گیاه امکان دهند در برابر تغییرات از خود واکنش نشان داده و با محیط منطبق شوند.

اما مطالعه جدید نشان می دهد زمانی که نور واکنش شیمیایی را در یکی از برگهای گیاهی به وجود می آورد، زنجیره ای از واکنشها را به دنبال داشته و با کمک سلولهای ویژه ای این واکنشها را به تمامی گیاه انتقال می دهد. دانشمندان این سیگنالهای الکتریکی سلولها را که در تمامی برگهای گیاه وجود دارند اندازه گیری کرده و موفق به کشف سیستمی عصبی در گیاهان شدند.

آنچه بیش از همه باعث شگفتی دانشمندان شده است واکنش متغیر گیاهان نسبت به رنگ نوری است که به سوی آنها تابیده می شود. در واقع گیاهان با استفاده از اطلاعات نهفته در نور و به منظور مصون کردن خود در برابر بیماریها نوعی محاسبات نوری بیولوژیکی انجام می دهند.

آزمایشها نشان می دهند گیاهان در برابر نورهایی به رنگ قرمز، سپید و آبی واکنشهای مختلفی از خود نشان می دهند که این ویژگی می تواند در اثر استفاده از اطلاعات نهفته در نور برای ایجاد واکنشهای شیمیایی به وجود بیاید. محققان برای بررسی این فرضیه با انجام آزمایشهای متعدد به مطالعه تاثیر نورهای مختلف بر روی میزان مصونیت گیاهان در برابر انواع بیماری ها پرداختند.

نتایج نشان دادند یک ساعت پرتو دهی گیاه و سپس آلوده کردن آن به نوعی ویروس یا باکتری باعث می شود گیاه به مدت یک روز در برابر آلودگی از خود مقاومت نشان دهد. اما زمانی که اول گیاه به ویروس آلوده شده و سپس در معرض نور قرار می گیرد نمی تواند مقاومت کافی را برای مقابله با بیماری از خود نشان دهد.

بر اساس گزارش بی بی سی، از این رو دانشمندان معتقدند گیاهان به گونه ای حافظه خاص مجهزند که می تواند نوعی سیستم ایمنی در برابر بیماری های مختلف از خود ایجاد کند و از قابلیت انطباق با شرایط نوری متفاوت نیز برخوردار است

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:38 AM

محققان مرکز کارولینسکای سوئد ژن FTO-AA مرتبط با چاقی را یافتند که به نظر می رسد خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را افزایش می دهد.

به نقل از medicalnewstoday، محققان سوئدی نتیجه مطالعات خود را در خصوص ارتباط ژن چاقی و بروز بیماری آلزایمر در همایش بین المللی بیماری آلزایمر ارائه دادند.

آن ها در تحقیقات خود ۱۰۰۳ فرد ۷۵ سال مبتلا به زوال عقل را مورد بررسی قرار دادند و آن ها را از لحاظ ژن FTO-AA چاقی و ژن APOE۴ بیماری آلزایمر مورد آزمایش قرار دادند.

سپس محققان این گروه از افراد را به مدت ۹ سال تحت کنترل گرفتند تا موارد جدید ابتلا به آلزایمر را تحت نظر داشته باشند و شناسایی کنند.

نتایج به دست آمده از ۹ سال مطالعه روی این افراد نشان داد احتمال بروز آلزایمر در افرادی که هر دوی این ژن ها را دارند، ۲ برابر است.

بنابر نتایج به دست آمده، ارتباط چاقی و آلزایمر امری ارثی محسوب می شود ولی تحقیقات گسترده تری باید صورت گیرد تا ارتباط میان ژنتیک و عوامل مؤثر سبک زندگی در این میان شناخته شود.

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:37 AM

تحقیقات اخیر حاکی از آن است که قرار گرفتن در معرض دود سیگار می تواند عملکرد ژن ها را به گونه ای تغییر دهد که اطلاعات یک ژن به ساختارها و عملکردهای یک سلول تبدیل شود.

به نقل از Science Daily ، تغییراتی که در نتیجه مواجهه با دود سیگار ایجاد می شود، اثرات منفی گسترده ای روی سیستم ایمنی گذاشته و در بروز سرطان، مرگ و متابولیسم سلولی نقش عمده ای دارد.

محققان دانشگاه تاسمانیای استرالیا در مطالعه خود روی ۱۲۴۰ نفر، ۳۲۳ ژن منحصر به فرد را شناسایی کردند که میزان برنامه ریزی ژنتیکی آن ها به طور قابل ملاحظه ای با دود سیگار در ارتباط است.

محققان این تغییرات را با مطالعه فعالیت ژن ها در سلول های سفید خونی افراد مورد مطالعه شناسایی کردند.

محققان با مطالعه روی این افراد که حدود ۲۹۷ نفر از آن ها افراد سیگاری تشکیل می داد ارتباط میان دود سیگار و تأثیر آن را روی عملکرد ژن ها نشان دادند.

نتایج حاکی از آن بود که نه تنها ژن های به خصوص، بلکه تمام شبکه واکنشی ژن ها تحت تأثیر دود سیگار قرار می گیرد و از همه بیشتر تأثیر دود سیگار روی رونوشت ژن هاست که بیشترین خطر را برای بروز بیماری ها به وجود می آورد که از این میان می توان به سرطان اشاره کرد.

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:35 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 77

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5840623
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی