به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

آرتور سی کلارک کیست؟


آرتور سی كلارک، هفدهم دسامبر 1917 در مزرعها ی در ماینهد، شهری ساحلی در غرب سامرست انگلستان، در خانوادها ی كشاورز به دنیا آمد. از همان سال های نخستین زندگیش مجذوب داستان های تخیلی و نجوم بود و به مجلات علمى-تخیلى مانند "داستان هاى شگفت انگیز" علاقه زیادی داشت. به گفته دوستانش، وی همیشه در كتابفروشى محل پرسه مى زد و كتاب هاى  علمى-تخیلى مثل "جنگ دنیاها" اثر "اچ جى ولز" را ورق مى زد و آنقدر كتاب را مى خواند تاپاره شود.
در مزرعه، كلارک دائم در حال آزمایش بود و براى خودش موشك هاى كوچك درست مى كرد.
او حتى یك بار یكى از همكلاسى هایش را راضى كرد موشكى را به هواپیماى او ببندد كه بعد از جهشى فشفشه وار سقوط كرد و سوخت.
وقتی كلارک شانزده ساله بود، "انجمن بین-سیاره اى بریتانیا" درلیورپول تاسیس شد. چندی نگذشت كه كلارک یكی از اعضای فعالآن شد. پس از گذراندن مدرسه در زادگاهش در سال 1936 به لندن رفت و با پیوستن به این انجمن، علاقها ش را به علوم فضایی دنبال كرد. او با نوشتن مطالب علمی تخیلی همكاریش را با این انجمن آغاز كرد. تحصیلات پیش از دانشگاه را در سامرست گذراند و به عنوان ممیز حسابداری در بخش بازنشستگان هیأت آموزشی
مشغول به كار شد.

در زمان جنگ دوم، مانند بسیاری مردان جوان دیگر، او نیز درگیرجنگ و مسائل آن شد. در سال 1941 در نیروی هوایی سلطنتی انگلستان نام نویسی كرد و در آنجا به عنوان تكنسین و سپس مربی رادار تا سال 1946 خدمت كرد. سامانه دفاعی هشدار راداری از جمله برنامه
هایی بود كه كلارک در آنها شركت داشت و همین موضوع باعث علاقه جدی او به مسائل ارتباطات راداری شد. او در مه 1943 به عنوان افسر خلبان رده فنی) گماشته شد و در نوامبر همان سال به سمت افسر پرواز ترفیع یافت. سپس به سمت مربی ارشد در آرایا ف (رویال
ایرفورس یا نیروی هوایی سلطنتی منصوب شد.

كلارک بعدها رمان گلاید پث (مسیر پرواز) را بر اساس تجربه دوران خدمتش نوشت. آنطور كه كلارک در این زندگین امه نوشته، درزمان جنگ بیشتر وقت خود را در بخش رادار كنترل زمینی گذرانده است. شیوه كنترل زمینی یا سی جیای، اگرچه در جنگ خیلی كارآمد نبود، چند سال پس از اختراع در خلال سال های 1948 تا 1949 در حمل و نقل هوایی بسیار مفید واقع شد.

گلاید پث تنها رمان غیرعلمی-تخیلی كلارک است.
در سال 1945 ژورنال علمی وایرلس وورلد (دنیای بی سیم) مطلبی ازكلارک با عنوان "رله فرازمینى: آیا ایستگاه هاى راكتى مى توانند جهانرا تحت پوشش رادیویى قرار دهند؟" به چاپ رساند. امروزه "ایستگاه هاى راكتى" مورد نظر آقاى كلارک، همان ماهواره ها هستند. كلارکدر این مقاله، استفاده از سه ماهواره مخابراتی در مدار استوایی را توصیف كرده بود كه برقراركننده ارتباط در سراسر دنیا بودند.
كلارک در این نوشتار مداری با ارتفاع 35786 كیلومتر را برگزیده بود چراكه در این ارتفاع سرعت چرخش زمین با سرعت گردش ماهواره به دور آن یكسان است. در نتیجه ماهواره در نقطه ثابتی از فضا دربالای زمین قرار می گیرد. دوازده سال پس از آن، بشر برای نخستین بار در تاریخ، اولین ماهوار دست ساز خود، اسپوتنیك-1، را به مدار
زمین فرستاد. با ارسال این ماهواره عصر فضا آغاز شد. هفت سال بعد، در 1964 ، سینكام- 3 نخستین ماهواره ای بود كه عازم مداری شد كهكلارک پیش بینی كرده بود.

نخستین باری كه كلارک ایده قرارگیری ماهواره ها در مدار زمین ثابت را مطرح كرد، به نظر بسیارى فكرى احمقانه بود، به طوری كه رئیس مجله وایرلس وورلد نیز در ابتدا نویسنده آن مقاله را دیوانه خطاب كرده و در نهایت مقاله با نظر مثبت سردبیر چاپ شده بود. اگرچه وی اولین كسی نبود كه ایده ماهواره های زمین ثابت را مطرح كرد،اما یكی از بهترین ایده های وی كه بسیار مفید واقع شد این بود كه این ماهواره ها برای مقاصد مخابراتی استفاده شوند. او این نظریه را در مقاله ا ی كه خود در بین اعضای گروه هستها ی بریتانیا در سال 1945پخش كرد، پرداخت. بیست سال پس از طرح این فكر، ارلیب رد، برای نخستین بار شبكه مخابراتی جهانی برای تلفن، تلویزیون و مخابرات دیجیتالی پرسرعت شامل اینترنت برقرار كرد.

به عبارت دیگر، كلارک كاربردی را پیش بینی كرده بود كه دودهه پس از آن امكان پذیر شد. به همین دلیل است كه كلارک را دارای اندیشه ها ی والا و ادراكی آینده نگرانه می دانند. پیشنهاد سال 1945كلارک، در زمینه سامانه ارتباطی ماهواره ها ی، در سال 1963 مدال طلای استوارت بالانتین موسسه فرانكلین و نامزدی دریافت جایزه نوبل ادبیات در سال 1999 را برایش به ارمغان آورد.
مرجع : سایت مرجع هوانوردی و هوافضای پارسی
ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:15 AM
آیا می توانید تصور کنید که یک چترسایبان نداشته باشد و هم زمان مانع عبور باران شود؟
عجیب ترین چتر دنیا چتری است که سایبان آن تنها هوایی است که از درون دسته اش خارج می شود!! جالب آنکه میتوان طول دسته و اندازه هوای بالای سر را تنظیم نمود.


http://tinn.ir/images/docs/000018/n00018784-r-b-000.jpg

بقيه در ادامه

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:09 AM
آستان مقدس حضرت ابوالفضل(ع) تاریخ مشترکی با آستانه سیدالشهداء ابی‌عبدالله‌الحسین(ع) دارد و یکی از مهمترین زیارتگاههای شیعیان جهان است.

 حضرت ابوالفضل العباس(ع)، که به امر برادرش سیدالشهداء(ع) به منظور تهیه آب برای خیمه‌گاه خاندان نبوت به آبشخور فرات رفته بود، در یک جنگ دلیرانه در کنار نهر علقمی به شهادت رسید و به علت دوری محل شهادت وی از خیمه‌گاه سیدالشهداء(ع) و میدان نبرد و نیز شدت یافتن جنگ، پیکر مطهر او در همان محل باقی ماند و سپس همانجا نیز به خاک رفت. بنی‌اسد، اولین کسانی بودند که قبر مطهر آن حضرت را به شکلی بارز و برجسته بنا کردند که آثار آن از بین نرود. اولین زائران این آستانه مطهر نیز نخست عبیدالله فرزند حرّ جعفی،‌ از برجستگان شیعه در کوفه و سپس در بیستم صفر سال 62 ق. صحابی مشهور جابر بن عبدالله انصاری بودند.


عمارت اول: مختار ثقفی در سال 66 قمری، با کمک جمعی از اعراب و نیز ایرانیان که از شیعیان علی بن ابیطالب(ع) بودند به خونخواهی سیدالشهداء(ع) قیام کرد و در دوران قدرت و حکومت او (توسط خود وی یا دیگر شیعیان) اولین عمارت آستانه بنا گشت و این عمارت و به طور کلی تمام شهر کربلا کم کم رو به آبادانی نهاد، ولی هارون الرشید در سال 170 قمری دستور خراب کردن آن را داد.

 


عمارت دوم: مأمون، که در سال 198 قمری قدرت را به دست گرفت، بر خلاف سیاست پدر خود و برای جلب رضایت و کمک شیعیان خراسان، برخورد دوستانه‌ای با شیعیان در پیش گرفت، لذا محبان خاندان عصمت و طهارت این فرصت تاریخی را مغتنم شمردند و بدینگونه، عمارت دوم آستانه در عصر مأمون انجام گرفت. در سال 232 قمری متوکل عباسی بر مسند خلافت نشست. وی که نسبت به شیعیان و آل ابی طالب عناد خاصی داشت، دستور داد آستانه حضرت سیدالشهداء(ع) و ابوالفضل العباس(ع) بلکه تمامی شهر کربلا را خراب کردند و پس از تخریب، تمامی منطقه را شخم زدند و به آن آب بستند.

 


عمارت سوم: المنتصر، خلیفه عباسی، بر خلاف سیاست پدر خود ـ متوکل ـ با شیعیان روش دوستانه و صمیمانه‌ای داشت. وی اموال زیادی بین علویین تقسیم کرد و حکم به تعمیر بنای شهر کربلا و آستانه ابوالفضل العباس(ع) داد. در نتیجه، کربلا در عصر او رونق یافت و زائرین آن بقاع مطهر از اطراف و اکناف به سوی این شهر مقدس سرازیر گشتند.

 


عمارت چهارم: در سال 367 ق. عضدالدوله دیلمی وارد بغداد شد، سپس به زیارت کربلا و نجف شتافت و دستور داد مرقد عظیم و با شکوهی برای حضرت ابو‌الفضل‌العباس(ع) بنا کنند. بنای مزبور در سال 367 قمری آغاز شد و در سال 372 پایان یافت و عمارت امروزه آستانه مطهر حضرت ابوالفضل العباس(ع) از عضدالدوله است که از شکوه و عظمت خاصی برخوردار است.

 


در عصر جلایریان: پس از تأسیس دولت جلایریان در ایران و به قدرت رسیدن شیخ حسن ایلکانی در سال 740 قمری، سلطان اویس (فرزند شیخ حسن) تعمیرات را در این آستانه مطهر شروع نمود که در عصر فرزندش، سلطان احمد، در سال 786 پایان یافت و هدایای زیادی از ایران به آستانه مزبور ارسال شد.

 


در عصر صفویه: شاه اسماعیل صفوی بنیانگذار حکومت شیعی صفویه، روی 25 جمادی الثانی 914 قمری فاتحانه وارد بغداد گشت و مورد استقبال بی‌نظیر شیعیان قرار گرفت. وی سپس در روز بعد، یعنی 26 جمادی الثانی، به سمت کربلا حرکت کرد و یک شبانه روز در حرم ابی عبدالله الحسین(ع) معتکف گشت، آنگاه به آستانه حضرت ابوالفضل العباس(ع) شتافت و دستور تعمیرات وسیعی را در آن آستانه صادر نمود و دوازده قندیل از طلای خالص به نام دوازده امام را که با خود آورده بود به حرم حضرت ابوالفضل العباس(ع) اهدا کرد و تمامی حرم مطهر و رواقها را با فرش گرانبهای ابریشم‌ بافت اصفهان مفروش نمود و خدمه مخصوصی نیز برای نگاهداری و روشنایی قندیل آستانه استخدام کرد که تبار آن امروزه با عنوان (آ‎ل قندیل) در کربلا شهرت دارد. اسماعیل صفوی، همچنین دستور کاشی‌کاری گنبد صادر کرد که تا سال 1302 قمری کاشی‌کاری باقی بود.

 


در عصر نادرشاه افشار: در سال 1153 قمری نادرشاه هدایای زیادی به آستانه حضرت عباس(ع) ارسال داشت و تعمیرات وسیعی در آن بارگاه ملکوتی انجام گرفت.

 


در عصر وهابیان: در 18 ذی الحجة الحرام سال 1216 قمری، که انبوه مردم برای درک زیارت عید غدیر از کربلا به نجف اشرف رفته بودند، سعود بن عبدالعزیز وهابی فرصت را مغتنم شمرد و با لشگری عظیم به شهر کربلا حمله برد و حکم به تاراج تمامی شهر داد و آستانه حضرت ابوالفضل العباس(ع) را نیز خراب کرد و تمامی هدایای سلاطین و ملوک صفویه و نادرشاه و قندیل‌های طلا و نقره و غیره را به یغما برد.

 

در عصر قاجاریه: پس از حمله وهابیهای سعودی به کربلا و رسیدن خبر این جنایت وحشتناک به ایران، مردم خیر ایران با همراهی و همدلی دولت وقت ایران (زمان فتحعلی شاه قاجار) کمک‌های سخاوتمندانه‌ای به این شهر ماتم‌زده نمودند و تمامی خرابی‌های وارده را ترمیم کردند. آستانه حضرت عباس(ع) نیز به شکل احسن تعمیر گشت و از جمله این تغییرات، نصب ضریح نقره اهدایی فتحلی‌شاه قاجار بود که در سال 1227 قمری انجام گرفت. تعمیرات آن آستانه مقدسه در طول دوران قاجاریه قطع نشد و ناصرالدین شاه کاشی‌کاری گنبد را تجدید کرد (در سال 1304 قمری کاشی‌کاری صحن شریف، و در سال 1305 قمری کاشی‌کاری گنبد مطهر انجام یافت). همچنین، شیخ عبدالحسین تهرانی، معروف به شیخ العراقین، با استفاده از ثلث میرزاتقی خان امیرکبیر ـ صدر اعظم مشهور ایران ـ تعمیرات وسیعی در آستانه مزبور انجام داد.

 


در عصر حاضر: آستانه حضرت ابوالفضل العباس(ع) درحدود سیصد و پنجاه متری شمال شرقی آستانه سیدالشهداء ابی عبدالله الحسین(ع) قرار دارد و در یک میدان بزرگ هر دو آستانه را در برگرفته است. قبر مطهر در وسط حرم شریف واقع شده و بر روی آن صندوق خاتم نفیس اهدایی قرار دارد که با گذشت زمان تعمیراتی روی آن انجام شده است. روی صندوق را ضریح نقره‌ای پوشانده که به همت بزرگ مرجع جهان تشیع، مرحوم آیت الله العظمی سید محسن حکیم (قدس سره) و با دست هنرمندان ایرانی در اصفهان با به کار بردن چهارصد هزار مثقال نقره خالص و هشت هزار مثقال طلا پس از سه سال کار مداوم در سال 1385 قمری در حرم مطهر نصب گشته است. چهار طرف حرم شریف دارای چهار رواق قرینه است که ابهت خاصی به حرم بخشیده و به یکدیگر منتهی می‌گردند. سقف و تمامی دیوارهای حرم مطهر و رواقها به دست هنرمندان ایرانی آینه‌کاری شده و بر فراز ضریح یک گنبد بزرگ بنا گردیده که در سال 1375 قمری طلاکاری آن انجام یافته است.

 

در دو طرف ایوان جنوبی حرم، دو مأذنه (مناره) به شکل زیبایی سر به فلک کشیده است. در قسمت جنوبی حرم یک ایوان سرتاسری سرپوشیده واقع شده است که در وسط آن یک در ِ طلایی میناکاری ساخت اصفهان و در سمت شرق و غرب آن نیز دو در کوچک دیگر واقع است که هر سه در به داخل رواق جنوبی منتهی می‌شود.

 

آستانه حضرت ابوالفضل العباس(ع) دارای یک صحن چهارگوش است که حرم مطهر در وسط آن واقع شده و در چهار طرف صحن حجراتی بنا گشته که در آن جمع کثیری از علمای امامیه و سلاطین و امرای شیعه دفن شده‌اند و کاشی‌کاری موجود در تمامی صحن آستانه، مربوط به عصر قاجاریه و بعد از آن است. صحن شریف دارای هشت در بزرگ ورودی و خروجی است: در قسمت جنوب صحن، در قبله و یا درب‌الرسول(ص) و در قسمت شمال در ِامام محمد جواد(ع) قرار دارد. قسمت غرب صحن دارای چهار در می‌باشد: 1. در ِامام حسن(ع) 2. در ِ امام حسین(ع) 3. در ِ امام صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) 4. در ِ امام موسی بن جعفر(ع). قسمت شرقی صحن نیز دارای دو در به نامهای در ِامام امیرالمؤمنین(ع) و در ِ امام علی بن موسی الرضا(ع) می‌باشد. مساحت آستانه ابوالفضل العباس(ع) بالغ بر 4370 متر مربع است و از نظر نقشه و سبک معماری مانند آستانه سیدالشهداء ابی‌عبدالله‌الحسین (ع)، منتها کوچکتر از آن است.

 


سقاخانه‌ها

 

در صحن حضرت ابوالفضل(ع) دو سقاخانه عمومی وجود داشته است:

 

1. یکی از این آبخورگاه‌ها در ضلع شرقی صحن و در مقابل مقبره راجه قرار داشته و بهره هند (طایفه‌ای از اسماعیلیان) آن را نوسازی کرده بودند و در جوار آن نیز دو درخت میوه و یک درخت سدر بوده است.

 

2. دیگری در ضلع غربی،‌ در جوار باب السوق بوده و در نزدیک آن دو درخت خرما وجود داشته است. البته امروزه از این آبخورگاه‌ها و همچنین از درختان نخل و سدر اثری نیست.

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:02 AM
http://bmi.ir/Fa/UploadedFiles/xfiles/golestan%201/1%D8%A8%D8%B1%D8%AC-%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%88%D8%B3.jpg

ليزر اسکن انجام شده در سال گذشته از وجود انحراف برج قابوس که بلندترين برج آجري جهان است، به سمت شمال غرب خبر مي دهد و از سوي ديگر اين برج تاريخي از زخم ناشي از يادگار نوشته ها نيز بي بهره نمانده است.

به گزارش مهر از گرگان، گويي نوشتن يادگاري و کنده کاري روي تنه درخت و ميراث تاريخي و طبيعي به عادتي براي مسافران تبديل شده و بلندترين برج آجري جهان هم مستثني نيست و از زخم ناشي از يادگار نوشته ها بي بهره نمانده است.

يادگاري نويسي روي بلندترين برج آجري جهان که قابليت ثبت در فهرست جهاني دارد، ثبت اين ميراث ارزشمند ايراني و تاريخي را با مشکل مواجه مي سازد و نوشتن يادگاري روي ميله هاي اين برج، بلاي دامنگير آثار و ميراث تاريخي شده است.

اکنون روي بدنه اين برج و حتي در ارتفاع بلند آن يادگاري نوشته هايي هست که زيبايي و معماري تاريخي اين برج را در معرض آسيب قرار داده است.
 
«58 روز و 10 ساعت  تا پايان خدمت سربازي» ، «علي ، محمد ، داوود بروبچه هاي ناف تهرون» از جمله يادگار نوشته هايي است که روي بدنه ميله گنبد به چشم مي خورد.

رشد گياهان روي تنه برج

علاوه بر يادگار نوشته ها که همانند زخمي بر پيکره برج قابوس طي زمان نقش بسته است، رشد گياهان هرز و وجود فضله هاي پرندگان نيز رو به رشد است.
 
اگر چه هر از چندگاهي بدنه اين برج از نوشته ها و گياهان خودرو و هرز و فضله پرندگان پاک مي شود، اما باز شاهد تداوم و تکرار يادگاري نويسي بر روي لوح و بدنه اين برج تاريخي هستيم.
 
يک گردشگر هنگام بازديد از اين برج تاريخي با اشاره به وجود يادگاري نوشته شده روي بدنه برج گفت: موضوع يادگاري نويسي روي ميراث تاريخي و فرهنگي به عادت برخي از مردم تبديل شده است و براي پيشگيري از اين روند بايد فرهنگسازي شود.
 
علي تاجبخش که از تهران براي ديدن اين برج تاريخي به گنبد سفر کرده بود، افزود: حيف است، چنين ميراث تاريخي ارزشمند بر اثر سهل انگاري و بي توجهي برخي افراد از بين رود.
 
وي اظهار داشت: علاوه بر يادگاري نويسي، از بدنه برج پرندگان براي آشيانه سازي استفاده کردند و بايد نسبت به پاک سازي سطح برج از نمادهاي خارجي برنامه ريزي شود.
 
همچنين لازم به ذکر است تا روند شهرسازي و نفوذ فاضلاب به اين بناي تاريخي که موجب رطوبت اين اثر ارزشمند شده است نيز از سوي مسئولان مورد توجه قرار گيرد.

ساماندهي بافت هاي فرسوده حاشيه برج

ساماندهي و بهسازي بافت هاي فرسوده حاشيه گنبد کاووس از ديگر موضوعاتي است که بايد مورد توجه قرار گيرد و شهردار گنبد در خصوص اين مشکل گفت: بافت هاي فرسوده حاشيه برج قابوس که به بلندترين برج آجري جهان معروف است، در اين شهر بهسازي و نوسازي مي شود.
 
سيد منصور باقري افزود: وزير مسکن با تخصيص اعتباري بالغ بر 37 ميليارد و 500 ميليون ريال براي پرداخت 250 فقره وام 150 ميليون ريالي براي حاشيه نشينان اين شهرستان موافقت کرده است.
 
وي اظهارداشت: همچنين وزير مسکن با اجرايي شدن مطالعات توانمندسازي و ساماندهي سکونتگاه هاي غيررسمي موافق است.شهرداري گنبد با اختصاص اعتبار راهبردي سازمان شهرداريها و دهياري هاي کشور براي انجام مطالعات توانمندسازي و ساماندهي سکونتگاه هاي غيررسمي که مرحله سوم آن در حال اجراست، اعلام آمادگي کرد.
 
باقري در خصوص مطالعات بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده و پيرامون برج قابوس که مطالعات مرحله دوم طرح آن در دست اجراست، افزود: هدف از انجام اين مطالعات، برنامه ريزي براي جلوگيري از ايجاد و گسترش حاشيه نشيني و اسکان غيررسمي از طريق دستگاه هاي اجرايي ذيربط است.

وجود انحراف در برج قابوس

برخي يافته ها نشان از انحراف و کج شدن بلندترين برج تاريخي جهان دارد و کارشناسان و دوستدار ميراث فرهنگي خواهان توجه ويژه براي مرمت اين برج شدند.
 
حميد عمراني رکاوندي مدير پايگاه ميراث فرهنگي استان گلستان افزود: ليزر اسکن انجام شده در سال گذشته از وجود انحراف برج قابوس به سمت شمال غرب خبر مي دهد بر اين اساس اين اثر ارزشمند مستلزم مطالعات سازه‌اي و معماري است.
 
وي با اشاره به روند شهرسازي و ساخت و سازهاي پيرامون برج و در پي آن نياز به آب و فاضلاب، افزود: به دليل نفوذ آب به سمت پايين تپه و ضرورت تعيين وضعيت رطوبتي آن، اين عمليات در دستور کار قرار گرفته است.
 
مدير پايگاه ميراث فرهنگي استان گلستان با بيان اينکه در حال حاضر گنبد قابوس تعيين حريم شده است، بيان داشت: در صورت تامين اعتبار لازم جلوگيري از آلوده‌سازي فضاي پيرامون و آزادسازي فضاي پيرامون انجام مي گيرد.
 
به گفته اين مسئول ، همچنين فضاسازي و ايجاد استراحتگاهي براي محوطه گنبد قابوس پيش‌بيني شده است.
 
وي اضافه کرد: به دليل آسيبهاي طبيعي، جوي و فضولات پرندگان و رشد گياهان در ديوارهاي برج عمليات مرمت اضطراري آن به مدت سه ماه با نصب داربست پيرامون بنا انجام شده و در اين عمليات تمام بندها و آجرهايي که با خاک و نخاله حيواني پر شده تخريب و پس از ضدعفوني با مواد شيميايي با مواد نانو بي رنگ پوشيده شود.
 
مدير پايگاه ميراث فرهنگي استان گلستان با اشاره به انجام نخستين عمليات مرمت بر روي اين بنا در سال 1310 اظهار داشت: همچنين براي دومين بار در سال 1348 برروي تزئينات اين بنا مرمت انجام شد.
 
عمراني رکاوندي يادآور شد: ثبت اين اثر ارزشمند در فهرست ميراث جهاني در دست اقدام است.انجام مطالعات سازه‌اي و معماري برج قابوس که يادماني از دوره ساساني-اشکاني است در دستورکار سازمان ميراث فرهنگي استان گلستان قرار گرفت.
 
گنبد کاووس به دليل وجود بلندترين برج آجري جهان سالانه گردشگران زيادي را براي بازديد از اين شکوه معماري اصيل و تاريخي ايران زمين به اين منطقه جذب مي کند.
 
ميل گنبد ، بنايي که از هزار سال پيش تاکنون بر فراز تپه‌اي خاکي استوار است در عين سادگي يکي از غرور انگيز‌ترين بناهايي که نه تنها در خاک ايران بلکه در سراسر جهان شناخته شده و مورد توجه بسياري از جهانگردان و باستان شناسان است.
 
ميل گنبد بيش از هزار سال، سرفرازانه سر به آسمان کشيده و تمدن کهن مردم اين ديار را رخ جهانيان مي کشد. اين بنا از چهار بخش تشکيل شده است که شامل پي و صفه بنا، سردابه، بدنه و گنبد مخروطي مي شود و ارتفاع بنا 70 متر ، بدنه بنا 37 متر و داراي 10 ترک است.
 
اين بناي باشکوه به دستور قابوس بن وشمگير ، مشهورترين پادشاه آل زيار که به گفته ياقوت حموي ، هم جنگجويي بي همتا و هم اديبي فاضل بود، ساخته شد و لازم است در حال حاضر پس از گذشت قرن ها ، اين بنا با همکاري مردم و همت مسئولان به آيندگان منتقل شود.
ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 7:00 AM

یک جنبش ضد اوباما با نصب بیلبوردی در کنار یک جاده در ایالت آیووا، از هیتلر، ‌لنین و اوباما به عنوان شخصیت‌هایی مشابه که خواهان تغییرات مورد نظر خود بودند، نام برده است.

شبکه ایران به نقل از روزنامه انگلیسی دیلی‌تلگراف، شاخه شمال ایالت آیووا که بخشی از جنبش تی‌پارتی را علیه دولت اوباما هدایت می‌کنند و نقض وعده‌های انتخاباتی او را مورد تاکید قرار می‌دهند، هفته گذشته تابلوی بزرگی را در کنار جاده ماسون‌سیتی نصب کردند که در آن تصاویر باراک اوباما، آدولف هیتلر و ولادیمیر لنین را در کنار هم قرار داده و در قسمتی از آن نوشته شده: رهبران تندرویی که هراس و ساده‌لوحی مردم را دستاویز قرار می‌دهند.

در این تابلو، از لنین به عنوان "مارکسیست‌‌سوسیالیست"، از هیتلر به عنوان "ناسیونال‌سوسیالیست" و از اوباما به عنوان "دموکرات‌سوسیالیست" یاد شده تا هر سه این افراد را در زمره یک گروه و همه را به دنبال "تغییر" مورد نظر خودشان توصیف کند.

در حالی که کاخ سفید هنوز واکنشی در خصوص این تابلو بروز نداده، باب جانسون مسئول شاخه شمالی جنبش تی‌پارتی در ایالت آیووا یادآور شده که تابلوی مورد نظر، نمایانگر دیدگاه‌های سوسیالیستی اوباماست.

پیش از این هم تابلوهایی در مذمت سیاست‌های اجتماعی- اقتصادی اوباما در نقاط مختلف ایالات متحده تهیه شده بود که با واکنش‌های متفاوتی از سوی مردم این کشور روبرو شده است.

جنبش تی‌پارتی پیش از این در تظاهرات‌های خود در مخالفت با سیاست‌های اوباما، از تصاویر وی که با سبیلی موسوم به سبیل هیتلری آراسته شده بود، استفاده کردند.

گفتنی است کاندیدای شکست‌خورده دوره پیشین انتخابات ریاست جمهوری در ایران که آراء وی از میزان آراء باطله نیز کمتر شده بود، در شعارهای تبلیغاتی و بنرهای انتخاباتی خود بر واژه تغییر (Change) تاکید ویژه‌ای داشت و از این نظر، جای خالی تصویر وی در کنار عکس‌های سه چهره تاریخی دیگر مشاهده می‌شود.

ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 6:56 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 77

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5840655
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی