به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

شايد بارها دستگاه‌هاي فلزياب را در برخي فيلم‌ها ديده باشيد، افرادي كه از اين دستگاه براي يافتن گنج يا فلزات گرانبها استفاده مي‌كنند.
البته دامنه استفاده از اين دستگاه فقط در همين موارد نيست، اما به راستي اين دستگاه چگونه كار مي‌كند و چگونه با رسيدن به يك فلز هشدار مي‌دهد؟

آنچه در ظاهر يك دستگاه فلزياب ديده مي‌شود اغلب شامل يك دستگاه كوچك مربعي يا دايره‌اي‌شكل با يك دسته بلند است. با كمي دقت در ته اين دستگاه تعدادي دايره متحدالمركز مي‌بينيد كه حول يك مركز به صورت دواير مارپيچي قرار گرفته‌اند.

در خارج از آن يك فنر و مارپيچ انتقال‌دهنده وجود دارد كه يك حوزه مغناطيسي را به وجود مي‌آورد كه اين حوزه مغناطيسي هزاران بار در ثانيه به صورت مستقيم تغيير مي‌كند. زماني كه اين دستگاه به يك شيء فلزي برخورد مي‌كند از آنجا كه حوزه مغناطيسي آن دچار تغييرات ناگهاني مي‌شود، شروع به لرزش و تپيدن مي‌كند. روند كار چنين است: زماني كه اين دستگاه به اشياي فلزي مي‌رسد، دستگاه امواج مغناطيسي اين اشياي فلزي را به سمت بيرون بازتاب مي‌دهد، مارپيچ‌هاي گيرنده امواج مغناطيسي اين امواج را دريافت مي‌كند و سپس با ايجاد يك سري سيگنال‌ها و علائم كوچك كه قابل شنيدن است به فردي كه در حال استفاده از دستگاه است، وجود شيء را اطلاع مي‌دهد و از آنجا كه فرد استفاده‌كننده از دستگاه غالبا به همراه دستگاه از يك هدفون استفاده مي‌كند، براحتي اين علامت و سيگنال را شنيده و متوجه مي‌شود كه به يك شيء فلزي برخورد كرده است.جام جم

ادامه مطلب
جمعه 25 تیر 1389  - 9:01 PM
LCDها نمونه‌اي از فناوري‌ها هستند كه امروزه در ساخت نمايشگرهاي گوشي‌هاي تلفن همراه و لپ‌تاپ‌ها از آن استفاده مي‌شود و بر مبناي عملكرد كريستال‌هاي مايع طراحي و ساخته شده‌اند. اين نوع صفحه‌ها، دو جداره و شيشه‌اي هستند كه فضاي بين آن را نوعي محلول كريستال مايع پر كرده و اختراع آنها در قرن 19 به ثبت رسيده است. استفاده از اين فناوري در ساخت نمايشگرهاي تلويزيوني با تحول عظيمي در اندازه و ابعاد اين نمايشگرها و همچنين كيفيت تصاوير به نمايش درآمده روي اين صفحات، همراه بود.

براساس نتايج اعلام شده درباره LCD ها، اين نوع نمايشگرها نه‌تنها در مقايسه با نمايشگرهاي معمولي سبك‌تر و باريك‌تر هستند، بلكه عملكرد آنها مستلزم صرف مقادير كمتري از انرژي است. در اين نمايشگرها ديودهايي وجود دارد كه امواج نوراني به رنگ قرمز، آبي و سبز را از خود منتشر مي‌كند. از تركيب اين رنگ‌ها نور سفيدرنگي ايجاد مي‌شود كه همچون يك لامپ فلورسنت در نمايشگرهاي تلويزيوني قديمي عمل مي‌كند. در مقابل اين ديودها قسمتي وجود دارد كه به عنوان واحد پخش‌كننده نور ميزان روشنايي و شدت امواج منتشر شده از ديودهاي نوري را تقسيم مي‌كند. مدارهاي الكترونيكي، علائم تلويزيوني دريافت شده را به علائم الكترونيكي تبديل مي‌كنند كه كريستال‌هاي مايع از اين علائم به عنوان دستورالعملي براي ايجاد تصاوير روي صفحه نمايشگر استفاده مي‌كند. كريستال مايع محلولي است كه در بردارنده تركيبي از ويژگي‌ها و خصوصيات 2 فاز جامد و مايع است.

ملكول‌هاي كريستال مايع داراي ساختمان بلوري خاصي هستند كه به‌رغم اين‌كه از نظر ويژگي‌هاي ملكولي شبيه جامدات است،‌اما در عين حال از نظر تحرك و جابه‌جايي شبيه مايعات عمل مي‌كند. در نمايشگرهاي LCD ملكول‌هاي كريستال مايع در جايگاه خود ثابت هستند و براساس ضربه‌هاي الكتريكي وارد شده بر سطح آنها تغيير جهت مي‌دهند. امواج نور سفيد از منبع در جهات مختلف منتشر مي‌شود. نخستين صفحه دوقطبي در مسير تابش امواج، اين امواج را به مجموعه‌اي از اشعه‌هاي عمودي تبديل مي‌كند. ترانزيستورهايي كه روي يك صفحه نازك منتشر شده‌اند براساس امواج تلويزيوني جهت قرار گرفتن ملكول‌هاي كريستال مايع را تعيين مي‌كنند و بر اين اساس جهت قرار گرفتن صدها هزار ملكول كريستال مايع ميكروسكوپي تعيين مي‌شود. ملكول‌هاي كريستال مايع با امواج نوري منتشر شده از ديودها برخورد كرده و اين امواج را در جهات مختلف هدايت مي كنند. امواج نور سفيد كه پس از برخورد با ملكول‌هاي كريستال در مسير حركت خود منحرف شده به امواج آبي، قرمز يا سبز تبديل مي‌شوند. صفحه دوقطبي دومي كه در مسير حركت امواج نوراني قرار دارد به صورت افقي در برابر مسير حركت پرتوهاي نور قرار مي‌گيرد و با توجه به تغيير مسير ايجاد شده همسو با حركت اين امواج از طريق برخورد با ملكول‌هاي كريستال مايع شدت روشنايي واحدهاي تصوير تعيين خواهد شد.

فرانك فراهاني

ادامه مطلب
جمعه 25 تیر 1389  - 9:00 PM
اغلب والدين دندان‌هاي شيري را به منزله دندان‌هايي موقتي و كم‌اهميت در نظر مي‌گيرند و در بسياري از موارد اين تصور اشتباه وجود دارد كه پوسيدگي اين دندان‌ها يا حتي كشيدن آنها تاثيري در دندان‌هاي دائمي ندارد. با اين حال دندان‌هاي شيري نقشي حياتي در رويش و تكامل دندان‌هاي دائمي دارند كه در اينجا به چند مورد اشاره مي‌شود.

 

حفظ فضا براي رويش دندان دائمي: هر دندان شيري فضايي را در قوس دنداني اشغال مي‌كند كه در واقع فضاي مورد نياز براي رويش دندان دائمي جايگزين خواهد بود. در صورتي كه دندان شيري زودتر از موعد كشيده شود، اين فضا توسط دندان‌هاي مجاور بسته مي‌شود و رويش دندان دائمي را با مشكل مواجه مي‌كند.

اين مساله مي‌تواند منجر به كج درآمدن دندان دائمي يا حتي عدم رويش آن شود. براي جلوگيري از اين مساله بعد از كشيدن دندان شيري بايد از نگهدارنده فضا (space maintainer) استفاده كرد.

 

تغذيه كودك: دندان‌هاي شيري با توجه به قدرت برندگي و خردكنندگي نقش مهمي در تغذيه كودك دارند. به نحوي كه اگر اين دندان‌ها زود از دست بروند، جويدن غذا با مشكل مواجه مي‌شود و ممكن است منجر به كاهش تمايل كودك به غذا شود.

 

زيبايي كودك: استفاده از شيشه شير در شب باعث باقي ماندن مقداري شير روي دندان‌هاي قدامي كودك مي‌شود كه پوسيدگي شديد اين دندان‌ها را به دنبال دارد. اين حالت اغلب منجر به سياه شدن و از بين رفتن دندان‌هاي جلوي دهان كودك شده و مي‌تواند باعث تمسخر و سرافكندگي كودك در ميان هم‌سن و سال‌هايش شود.

 

راهنماي مسير رويش دندان دائمي: اغلب دندان‌هاي دائمي از ريشه دندان شيري به عنوان راهنمايي براي مسير رويش استفاده مي‌كنند. بنابراين از دست رفتن زودرس دندان شيري مي‌تواند باعث سردرگمي و رويش نابجاي دندان دائمي شود.

 

انتقال پوسيدگي به دندان‌هاي دائمي: پوسيدگي دندان‌هاي شيري به منزله يك منبع عفونت در دهان كودك است و اين ميكروب‌هاي پوسيدگي زا براحتي به دندان‌هاي دائمي انتقال پيدا مي‌كند و منجر به ايجاد پوسيدگي جديد در آنها مي‌شود. بنابراين درمان سريع پوسيدگي دندان‌هاي شيري همانند دندان دائمي ضروري است.

 

آسيب به دندان دائمي: دندان دائمي كودك در زير دندان شيري در حال تكامل است. پوسيدگي و عفونت دندان شيري باعث ايجاد بدشكلي و بدرنگي در دندان دائمي مي‌شود، به طوري كه بعد از رويش دندان دائمي تاج آن داراي لكه‌هاي زرد و قهوه‌اي يا فرورفتگي و بدشكلي خواهد شد.

دكتر مصطفي صادقي قوچاني

ادامه مطلب
جمعه 25 تیر 1389  - 8:58 PM
توكيو بزودي شاهد ساخته شدن يكي از متفاوت‌ترين برج‌هاي جهان خواهد بود كه از آن به عنوان نماد پيوند دهنده صنعت مد، معماري نوين و فضاي شهري ياد مي‌شود.

برجي با نماي چرمي! حتي اگر هم به واقعيت منجر نشود باز هم آنقدر هيجان‌انگيز و جذاب است كه مي‌شود براي دقايقي مطالب خواندني درخصوص آن خواند. صحبت از برج Kuro Maku است كه مهم‌ترين مشخصه جالب توجه آن نماي چرمي آن است! طراحي نماي اين سازه براساس جمله معروف «شما همان چيزي هستيد كه مي‌پوشيد» انجام شده است. اما هدف از طراحي چنين برجي چه چيزي بوده است؟ طراحان اصلي آن كه گروهي از طراحان گروه معماري UK هستند معتقدند با تكيه بر چنين طرح‌هايي مي‌توان تأثير همه‌جانبه مد و خلق ايده‌هاي نوين در زمينه طراحي لباس را به نمايش گذاشت. نكته جالب توجه اين است كه اين سازه پوشيده از نماي چرمي در حقيقت يك موزه عظيم است كه مي‌تواند آوردگاهي كامل براي طراحان مد از سراسر جهان باشد. البته در گذشته نيز موارد زيادي درخصوص به خدمت گرفتن معماري نوين براي توسعه صنعت مد و طراحي‌هاي متنوع لباس ديده شده است اما به نظر مي‌رسد برج كروماكو كه براي ساخته شدن در توكيو ارائه شده و با بهره‌گيري از جديدترين فناوري‌هاي ساختمان‌سازي بنا مي‌شود چيز متفاوتي باشد!

عقيده كلي و مشتركي كه تقريبا در ميان اكثر كارشناساني كه طراحي اين برج را از زواياي گوناگون مورد بررسي قرار داده‌اند ديده مي‌شود، اين است كه برج كروماكو پيوند دهنده‌اي فناورانه ميان صنعت مد، پوشاك، معماري نوين و فضاي شهري است. اين تركيبي هيجان‌انگيز است كه در كمتر سازه‌اي تاكنون مشاهده شده است. برج كه در حقيقت موزه‌اي عمودي شكل است ارتفاعي بالغ بر يكصدمتر داشته و سراسر آن مجموعه‌اي ارزشمند و ديدني از گالري‌هاي هنري ويژه طراحي لباس است كه همه آنچه در يك قرن گذشته در خصوص اين صنعت در دنيا رقم خورده است را نشان مي‌دهد. طراحان برج معتقدند، توكيو در سال‌هاي آتي و زماني كه كار ساخت برج چرمي به پايان برسد دربرگيرنده يكي از متفاوت‌ترين سازه‌هاي دنيا خواهد بود. توكيو از جمله ابرشهرهايي است كه در دو دهه گذشته پيشرفت‌هاي چشمگيري در زمينه ساختمان‌سازي مدرن داشته است. شايد يكي از مهم‌ترين دلايل بهره‌گيري از پيشرفته‌ترين روش‌هاي ساختمان‌سازي در اين كشور قرار داشتن آن روي كمربند زمين لرزه است كه خود موجب شده تا طراحان بنا در اين كشور چاره‌اي نداشته باشند تا از به‌روزترين تكنيك‌ها در ارائه بناهاي مورد نظر خود استفاده كنند. از سوي ديگر به نظر مي‌رسد طراحي برج كروماكو براي اين ابرشهر نشاني روشن از عبور توكيو از مرزها و محدوديت‌هاي سنتي شهرسازي و ورود به دنيايي جديد باشد و اين دقيقا تحقق شعاري است كه مي‌گويد شما همان چيزي هستيد كه مي‌پوشيد.

پيوندهاي نزديك با محيط زيست

جداي از اين‌كه برج كروماكو يكي از خلاقانه‌ترين طرح‌هاي ساختمان‌سازي در دنيا به شمار مي‌آيد، به دليل توجه به فاكتورهاي زيست محيطي مي‌توان آن را سازه‌اي عنوان كرد كه دوستدار محيط زيست نيز است. طراحان برج در بالاترين بخش آن باغ نسبتا بزرگي پيش‌بيني كرده‌اند كه نه تنها به زيبايي بنا كمك مي‌كند، بلكه در افزايش پوشش سبز توكيو و كمك به پالايش هوا نيز تأثير محسوسي دارد.

قسمت‌هاي اصلي برج كروماكو در برگيرنده 7‌ گالري مختلف است كه 2 مورد از آنها گالري‌هاي موقتي و مابقي گالري‌هاي دائمي هستند. در اين گالري‌ها و با توجه به فصول مختلف سال و طرح‌هايي كه هر از گاهي در متن توجه علاقه‌مندان به لباس قرار مي‌گيرد، طرح‌هاي متنوعي به نمايش گذاشته مي‌شود. يكي از تفاوت‌هاي اصلي اين برج با بسياري از برج‌هاي جهان در اين است كه ارتفاع طبقات در آن با يكديگر متفاوت است. در اين برج تنها 26 طبقه ديده مي‌شود كه البته بين آنها ارتباطات خاصي ديده مي‌شود. به عنوان مثال و بخصوص در قسمت مركزي سازه سه يا چهار طبقه تشكيل دهنده يك گالري بزرگ هستند كه به وسيله پلكان‌هايي مدرن يا آسانسور به يكديگر مرتبط شده‌اند. گالري‌هايي كه در اين برج ساخته مي‌شوند عمدتا ارتفاع قابل توجهي دارند و همين فضاي بزرگ، امكان قابل توجهي در اختيار طراحان قرار مي‌دهند تا از طيف گسترده و متنوعي از پلكان‌ها براي برقراري ارتباط ميان طبقات مختلف استفاده كنند. از آن گذشته بخش‌هاي قابل توجهي از برج نيز براي تعويض لباس اختصاص يافته است و مشتريان در آن مي‌توانند انتخابي با دقت و با بررسي جزئيات كامل داشته باشند. در كل مي‌توان گفت اين بنا بجز قسمت‌هاي اداري، 4 رستوران دارد.

پوشش لاستيكي كه سراسر نماي برج را مي‌پوشاند در قسمت‌هاي مختلف از پستي و بلندي‌هاي نامنظمي برخوردار است كه همين ابتكار عمل بر زيبايي كلي بنا مي‌افزايد.

البته گرچه اين سازه از بسياري جهات به عنوان بنايي مدرن در نظر گرفته مي‌شود اما ابتكار عملي كه در قالب استفاده از نماي چرمي شكل در آن ديده مي‌شود خود مشكلاتي نيز ايجاد مي‌كند. يكي از اين موارد به فصل تابستان و زماني باز مي‌گردد كه دماي هوا تا حد قابل توجهي افزايش پيدا مي‌كند. در چنين شرايطي كه معماران تلاش مي‌كنند حداكثر توانمندي خود را در تبادل گرماي درون ساختمان با محيط اطراف به كار گيرند، به نظر مي‌رسد در اين سازه چنين كاري با موانع زيادي همراه باشد. از آن گذشته به دليل آن كه تقريبا تمامي برج پوشيده از نماي چرمي است، عملا نور خورشيد راهي براي نفوذ در آن نخواهد داشت و از اين رو نمي‌توان بر روي نور خورشيد و استفاده از آن به عنوان بخشي از منبع روشنايي قسمت‌هاي مختلف سازه و در نتيجه كاهش استفاده از منابع انرژي چندان حساب كرد.

البته سازه آنقدر زيبا و مملو از ابتكار عمل‌هاي معماري نوين است كه شايد بتوان از اين معايب چشم‌پوشي كرد. سازه از پايداري كلي نيز برخوردار است.

اين نكته كه ساختمان كلي سازه به طور يكدست سر به آسمان كشيده شايد با توجه به فاكتورهاي تعيين كننده‌اي بوده است كه براي به حداقل رساندن اثرات مخرب زمين لرزه تعيين شده است. تاكنون تاريخ مشخصي براي آغاز پروژه ساخت اين بنا اعلام نشده است اما به نظر مي‌رسد با توجه به اين‌كه تاكنون ايده مشابهي براي مركزيت دادن به صنعت مد و طراحي لباس در يك سازه فوق مدرن ارائه نشده و از سوي ديگر توكيو همواره تلاش مي‌كند تا با استفاده از تازه‌ترين پيشرفت‌هاي جهاني در زمينه معماري، الگوهاي نويني را به دنيا صادر كند به نظر مي‌رسد كار ساخت برج كروماكو بزودي در اين ابرشهر آغاز شود. با توجه به موفقيت‌هاي اوليه‌اي كه درخصوص طراحي برج به دست آمده و همچنين استقبال كارشناسان و گروه‌هاي معماري در سراسر جهان پيش‌بيني مي‌شود در سال‌هاي آينده نسخه‌هاي مختلفي از اين بنا در نقاط ديگري از جهان كه صنعت مد و طراحي لباس در آنها از رونق قابل توجهي برخوردار است ساخته شود.

فاطمه پورمزرعه

ادامه مطلب
جمعه 25 تیر 1389  - 8:57 PM
فرانسيس هريكاپتن كريك، از شناخته‌شده‌ترين دانشمندان زيست ـ فيزيك در تاريخ معاصر انگليس و اروپا به شمار مي‌آيد كه به واسطه تلاش‌هايش براي كشف ساختار مولكول DNA از وي با احترام خاصي ياد مي‌شود. او 8 ژوئن 1916 در نورتمپتن انگليس چشم به جهان گشود. كريك، بزرگ‌ترين فرزند خانواده بود و تنها يك برادر داشت كه او نيز سال‌ها بعد و در دوران جواني به پزشكي مشغول شد. پس از سپري كردن دوران تحصيلات ابتدايي و تكميلي به دانشگاه كالج در لندن رفت و بتدريج به فيزيك علاقه‌مند شد.

وي سال 1937 مدرك كارشناسي خود را در اين رشته گرفت و خود را براي اخذ مدرك دكتري آماده كرد كه همه چيز با آغاز جنگ جهاني در سال 1939 به هم ريخت. در طول جنگ، وي به عنوان يك محقق براي نيروي نظامي انگليس فعاليت مي‌كرد، با اين حال دل‌زدگي از جنگ و برخي مشكلات ديگر موجب شد تا وي سمت خود را ترك كرده و به مطالعه زيست‌شناسي بپردازد. او مطالعات خود را در اين زمينه از سال 1947 آغاز كرد. كريك سال 1940 با روت دارن ازدواج كرد كه حاصل آن، فرزند پسري به نام اف.سي كريك بود. با اين حال آنها در سال 1947 يعني همان سالي كه كريك به مطالعه زيست‌شناسي روي آورد، از يكديگر جدا شدند. شرايط جديد زندگي، كريك را بر آن داشت تا راهي كمبريج شده و در آزمايشگاه تحقيقاتي استرنج‌وي كارهاي تحقيقاتي خود را ادامه دهد، اما اين كار به پول نياز داشت. وي براي تامين هزينه‌هاي مورد نياز از كمك‌هاي خانوادگي و بورسيه‌هايي كه از شوراي تحقيقات پزشكي انگليس دريافت مي‌كرد، استفاده كرد.

كريك سال 1949 به اين شورا ملحق شد و پس از آن كه به عنوان دانشجو در يكي از كالج‌هاي كمبريج پذيرفته شد، در نهايت توانست به آرزويش يعني اخذ مدرك دكتري در سال 1954 نائل شود. آشنايي او با جيمز واتسون در سال 1951 زمينه‌ساز تلاش‌هاي جدي وي براي تشخيص ساختار DNA شد. پس از سال‌ها كار طاقت‌فرسا، آن دو به اين نتيجه رسيدند كه ملكول DNA از ساختار حلزوني دوبل برخوردار است. اين دستاورد تاريخي در سال 1953 ارائه شد. آنها در ادامه، نظريه‌اي عمومي نيز درخصوص ساختار ويروس‌ها ارائه كردند. بدون شك اعطاي جايزه نوبل در سال 1962 به كريك، واتسون و ويلكينز ـ كه از تجربيات وي نيز در ارائه اين دستاورد استفاده شده بود ـ كوچك‌ترين قدرداني از زحمات آنها ازجمله كريك به شمار مي‌آيد.

ادامه مطلب
جمعه 25 تیر 1389  - 8:55 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 77

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5842848
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی