به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

مردم مسلمان تاجيكستان نيز مانند مسلمانان ساير كشورهاي جهان، با گرفتن روزه و تلاوت قرآن كريم اين ماه را به شايستگي گرامي مي‌دارند.

  بر اساس نظر شواري علماي مركز اسلامي تاجيكستان كه تنها نهاد مرجع امور ديني و صدور فتاواي شرعي در جامعه بيش از هفت ميليون نفري تاجيكستان با بيش از 95 درصد جمعيت مسلمان است، ماه مبارك رمضان از روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده و در تمامي مساجد و نمازخانه‌هاي رسمي اين كشور هر شب نماز تراويح با حضور جمع قابل توجهي از مردم برگزار مي‌شود.


مسلمانان تاجيكستان علاوه بر روزه‌داري در اين ماه، به طور ويژه به تلاوت قران و انجام ساير اعمال عبادي مي پردازند.


كمك و احسان به فقرا و خانواده‌هاي كم‌بضاعت يكي ديگر از اعمال نيك در اين ماه است كه عده كثيري از مردم و همچنين برخي از نهادهاي دولتي در حد توان خود به آن مي پردازند.


برگزاري مراسم افطار، اهداي مواد غذايي و لباس به اشخاص نيازمند و خانواده‌هاي بي سرپرست، نيز در اين ماه مبارك در تاجيكستان از رونق خاصي برخوردار مي شود.


ماه رمضان امسال در روزهايي واقع شده است كه منطقه آسياي مركزي از جمله تاجيكستان دماي هوا به طور قابل توجهي افزايش يافته و برخي از مردم مي گويند روزه گرفتن در اين هواي بسيار گرم برايشان تاحدودي مشكل افرين است، اما به اين وظيفه ديني خود عمل خواهند كرد.


اما حاجي "اسماعيل پيرمحمدزاده " عضو شوراي علما و از روحانيون سرشناس تاجيكستان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در اين باره تصريح كرد: خداوند به پرهيزكاران و روزه‌داران نيرو و توان تازه‌اي براي رفع هر نوع مشكل اعطا مي‌كند كه موجب تقويت جسم، روح و روان انسان شده و روزه گرفتن در هر شرايطي را براي مومنان مهيا مي كند.


وي افزود: روزه‌داري براي مسلمانان در ماه مبارك رمضان در دومين سال هجرت پيامبر اسلام (س) واجب شده و در طول تاريخ نيز نه تنها هيچ عارضه‌ جانبي براي مسلمانان نداشته، بلكه باعث تقويت روح و جسم آنان شده است.


به گفته وي خداوند به افرادي كه نيت مي‌كنند تا روزه بگيرند، توفيق بيشتري مي‌دهد تا راحت‌تر بر مشكلات كه از ابتدايي‌ترين آن‌ها تحمل در برابر گرسنگي و تشنگي است، غلبه كنند.


پيرمحمدزاده با اشاره به تاثير بهداشتي و درماني روزه در ماه مبارك رمضان گفت: ما كاملاً مطمئن هستيم كه خداوند احكام شريعت خود را آنچنان تنظيم كرده كه به بندگانش هيچ زياني وارد نشود.


وي با اشاره به احكام و مسائل اين ماه كه از سوي جامعه مسلمانان تاجيكستان نيز مراعات مي‌شود تصريح كرد: افراد بيمار و يا كساني كه در مسافرت هستند از گرفتن روزه معاف شده‌اند ولي بايد قضاي آن را پس از ماه مبارك بجا آورند.


وي در پاسخ به افرادي كه از گرماي هوا شكوه مي‌كنند، گفت: روزه به نوبه خود يك حكمت است و روزه‌داري تنها خودداري از خوردن و آشاميدن نيست، به اين دليل وقتي كه ما در گرما و يا سرما روزه مي‌گيريم، به ياد آتش دوزخ‌ مي‌افتيم و اين ياد آوري را با قلب و جان خود حس مي‌كنيم و زماني كه قيامت بپا مي شود، به غير رحمت الهي كمك ديگري نيست كه ما را ياري كند و روزه‌داري ما را براي ان روز هولناك آماده مي‌كند.


اين روحاني سرشناس تاجيك گفت: مردم مسلمان تاجيكستان بر اين باورند كه ماه رمضان دوره امتحان است و هر كسي كه فرايض آن را درست و كامل انجام دهد، در اين امتحان الهي سربلند خواهد بود و به اين سبب است كه اكثر مردم اعم از كوچك و بزرگ و پير و جوان روزه مي‌گيرند و همچنين شب‌ها براي خواندن نماز تراويح به مساجد مي‌روند.


همچنين در اين ماه در بيش از 300 مسجد رسمي تاجيكستان ختم قرآن مجيد انجام مي‌شود.


در تاجيكستان با فرارسيدن ماه مبارك رمضان چهره زندگي تغييرات قابل توجهي مي‌كند و مردم با شركت در مراسم مختلف عبادي و اجتماعي اين ماه ‌را گرامي مي‌دارند.


امسال ماه رمضان با فصل برداشت محصولات كشاورزي مصادف شده و همين امر سبب افزايش مصرف اين محصولات و در نتيجه افزايش قيمت برخي از مايحتاج مردم شده است.


دولت تاجيكستان يك هفته قبل از آغاز ماه رمضان براي تنظيم بازار، قيمت مواد غذايي مورد نياز مردم از جمله نان، گوشت، شكر و فراورده‌هاي كشاورزي را مشخص و اعلام كرد.


بر اساس دستور رئيس جمهور در بازارهاي مركزي شهر و نواحي هر هفته نمايشگاه و فروشگاه‌هاي مواد غذايي برگزار مي شود كه محصولات غذايي را با قيمت پايين تري به مردم عرضه مي‌كنند.


همچنين در اين ماه مردم همسايگان خود را براي افطار دعوت مي‌كنند و مراسم افطار با خواندن آياتي از قرآن پايان مي‌يابد.


بلند شدن صداي اذان از مساجد در شهر و روستا‌ها از جلو‌هاي ماه رمضان در تاجيكستان است.


مردم تاجيك نيز مانند ساير مردم منطقه در تزيين سفره افطار و سحر از خود سليقه زيادي به خرج مي دهند و كدبانوهاي خانواده‌ها سفره‌هاي افطاري كه پس از نماز گسترده مي‌شود با انواع غذاهاي سنتي از جمله "آش پلو "، "شوربا "، "قروت‌آب "، "شكرآب "، "سمبوسه "و "منتو " تزيين مي‌كنند.


هنگام سحر نيز غذا‌هاي ويژه‌اي در سفره قرار مي گيرد كه تاجيك‌ها به آنها "دسترخان " مي گويند كه "شيرچاي "، "نشالا " و "شيربرنج " از ان جمله هستند.


ماه مبارك رمضان در ميان مسلمانان تاجيكستان با برگزاري با شكوه نماز عيد فطر پايان مي‌يابد كه بسيار خاطره انگيز و به ياد ماندني است.

ادامه مطلب
سه شنبه 26 مرداد 1389  - 11:39 AM

محققان مي گويند رشد استفاده از كارت هاي گرافيك قدرتمند براي افرادي كه عادت دارند از كلمات عبور كوتاه استفاده كنند، دردسرساز خواهد بود.

  به نقل از آي دي جي، بررسي هاي تازه حاكي است افزايش فزاينده تعداد پردازنده هاي نصب شده بر روي كارت‌هاي گرافيكي امكان نفوذ هكرها به رايانه ها و سرقت كلمات عبور را تسهيل مي كند.


به گفته آنان، در صورتي كه تعداد كاراكترهاي يك كلمه عبور كمتر از 7 رقم باشد، سرقت آن براي هكرها كار دشواري نخواهد بود. محققان امنيتي تاكيد دارند كه تعداد كاراكترهاي كلمات عبور بايد حداقل 12 مورد باشد.


پژوهشگران مؤسسه Georgia Tech Research مي گويند كارت هاي گرافيك جديد داراي صدها پردازنده هستند كه به طور همزمان كار مي كنند تا تصاوير با كيفيتي خلق كنند. قدرت اين پردازنده ها معادل با قدرت ابررايانه ها در يك دهه پيش است.


اما همين پردازش موازي به هكرها كمك مي كند تا با بررسي حروف و اعداد رد و بدل شده از طريق پردازنده هاي كارت گرافيك و تركيب آنها در كنار استفاده از علم آمار و احتمال با سرعت بيشتري به كلمات عبور مختلف دسترسي پيدا كنند، لذا از اين پس استفاده از كلمات عبور كوتاه بسيار خطرناك خواهد بود.

ادامه مطلب
سه شنبه 26 مرداد 1389  - 11:37 AM

يك شركت مخابراتي موفق شد دسترسي به اينترنت را با سرعت يك گيگابيت در ثانيه به طور آزمايشي ممكن كند.

به نقل از وي تري، سرويس مذكور كه براي رفع نيازهاي شركت هاي بزرگ تجاري در نظر گرفته شده با استفاده از فناوري موسوم به FiOS ارائه خواهد شد.


شبكه آزمايشي كه با استفاده از كابل هاي فيبر نوري توسط شركت وريزون راه اندازي شد انتقال اطلاعات را با سرعت يك گيگابيت در ثانيه ممكن كرد. سرعت اينترنت اين شبكه در بدترين حالت به 925 مگابيت در ثانيه رسيد.


اين سرعت 7400 برابر حداكثر سرعت دسترسي به اينترنت خانگي در ايران (128 كيلوبيت در ثانيه) است. در صورت دسترسي به چنين خطوطي دانلود يك فيلم سينمايي با بهترين كيفيت در عرض چند ثانيه ممكن خواهد بود.


انتظار مي رود با راه اندازي و تكميل چنين شبكه هايي استفاده از اينترنت براي مشاهده برنامه هاي تلويزيوني سه بعدي، ويديوهايي با كيفيت فوق عالي، انجام بازي هاي آنلاين، ويديو كنفرانس، اجراي سرويس هاي پيشرفته آموزش الكترونيك ممكن شود.


تسهيل تهيه نسخه پشتيبان از حجم انبوهي از اطلاعات و ارائه خدمات بصري سازي آنلاين هم از اين طريق تسهيل خواهد شد.

ادامه مطلب
سه شنبه 26 مرداد 1389  - 11:36 AM

بررسي ها حاكي است امسال در سطح جهان رقمي بالغ بر 16.5 ميليارد دلار صرف تامين امنيت در حوزه فناوري اطلاعات خواهد شد.

  به نقل از وي تري، اين امر نشانگر كاهش محسوس ركود در حوزه آي تي است، زيرا در وضعيت ركود معمولاً شركت ها از هزينه هاي خود مي كاهند و مبالغ قابل توجهي را صرف امنيت خود نمي كنند.


اين رقم نسبت به سال 2009 حدود 11 درصد رشد نشان مي دهد. در سال گذشته ميلادي كمتر از 15 ميليارد دلار براي تامين امنيت در حوزه آي تي و رايانه ها هزينه شد.


محققان گارتنر بر اين باورند كه كه اكثر بخش هاي حوزه امنيت آي تي در سال 2010 رشد قابل توجهي را تجربه خواهند كرد و به خصوص نرم افزارهاي امنيتي طراحي شده براي رفع نيازهاي شركت هاي بزرگ تجاري با اقبال خوبي مواجه خواهند بود.


انتظار مي رود اين وضعيت در سال 2011 هم ادامه يابد. افزايش نفوذ نرم افزارهاي امنيتي در بازار و بيشتر شدن ميزان اعتماد به آنها از جمله ديگر خبرهاي خوب گارتنر براي شركت هاي امنيتي است.

ادامه مطلب
سه شنبه 26 مرداد 1389  - 11:36 AM

يكي از آزادگان سرافراز دفاع مقدس گفت: دوست داشتيم كه بعد از برگشتن، غبار غربت اسيري را با ديدن روي امام خميني (ره) پاك كنيم و خستگي را از تن رنجورمان بزداييم ولي ديگر امام در ميان ما نبود، اما با ديدن ‌آقا‌ خستگي از تن ما بيرون رفت.

  26 مرداد يادآور بازگشت مردان حماسه‌آفريني است كه به پيروي از امام و مقتداي خود به جبهه‌هاي نبرد رفته و سال‌ها به عشق ولايت و ديدار ولي فقيه سختي‌ها و مشكلات زندان‌هاي رژيم بعث گرگ صفت را تحمل كرده و به جان خريدند.


26 مرداد ماه 1369 سالروز ورود نخستين گروه آزادگان از زندان‌هاي رژيم بعث عراق و سرآغاز بازگشت لاله‌ها و شقايق‌ها به كشورمان است.


به همين مناسبت و به پاسداشت حماسه اين دلاورمردان گفت‌وگويي كوتاه با ناصر كريمي، يكي از اين آزادمردان انجام داده است. خاطرات اين مردم ايمان و عمل خواندني است.



* 18 ساله بودم كه براي دومين بار به جبهه‌ اعزام شدم


18 ساله بودم كه براي دومين بار در ارديبهشت سال 1363 به جبهه‌ اعزام شدم و به خيل عظيم رزمندگان اسلام پيوستم و بعد از آموزش‌هاي مجدد و تكميلي در گردان امام سجاد (ع) لشگر 17علي‌ بن ‌ابيطالب (ع) سازماندهي شدم.


مرداد ماه سال 1364 در مهران بوديم. قبل از عمليات والفجر 10 گردان امام سجاد (ع) و حضرت رسول (ص) براي عمليات عاشوراي دو در منطقه چنگوله بوديم. گردان حضرت رسول (ص) مسئول آزادسازي تپه دوقلو بود و گردان امام سجاد (ع) كه من در آن بودم قرار بود تپه 145 را آزاد كند.


ساعت يك بامداد شروع كرديم و با سردادن شعار الله اكبر به دامنه تپه يورش برديم و دو ساعت طول نكشيد كه دشمن مواضع خودش را رها كرد و تپه به دست ما افتاد.


احساس مي‌شد كه دشمن براي گرفتن تپه اقدام مي‌كند به همين علت قرار شد، پلي كه امكان داشت نيروهاي دشمن از آن به تپه حمله كنند تخريب شود.


حدود 14 نفر از بچه‌هاي تخريب بوديم كه براي انهدام پل اقدام كرديم. در مكاني كه پل قرار داشت در قسمتي از مواضع دشمن هنوز عقب‌نشيني نكرده بود و هوا تاريك بود، به ما حمله شد و تا ساعت 12 مقاومت كرديم. قصد داشتيم درگيري را تا شب ادامه دهيم تا از تاريكي شب استفاده كنيم و از معركه خارج شويم، ولي موفق نشديم و دشمن ما را محاصره كرد و به اسارت خود در آورد.


بلافاصله ما را با يك ماشين آيفا به عقب بردند، دو نفر از بچه‌ها زخم بدي داشتند و دائم ناله مي‌كردند و يا حسين مي‌گفتند.



*افسر عراقي در حين بازجويي مي‌گفت مگر شما مسلمانيد؟


24 مرداد 1364 بود و گرماي شديد هوا بر منطقه چنگوله حاكم بود و عطش بچه‌ها را آزار مي‌داد. در يك خط پشت خط مقدم بازجويي‌ها و ضرب و شتم شروع شد و بعد از بازجويي ما را به خط سوم جبهه منتقل كردند.


در خط سوم جبهه ما را در اتاقي كوچك محبوس كردند، گرماي هوا امان را از بچه‌ها بريده بود، دوستان همرزمي كه مجروح بودند دائما طلب آب مي‌كردند، ولي كسي به آنها توجهي نمي‌كرد و حتي براي التيام زخم‌هايشان هم اقدامي نمي‌كردند.


از بين دوستان مرا صدا زدند و به اتاق افسران منتقل كردند، يك كانكس كه حدود 15 نفر از افسران حضور داشتند و كولر گازي هواي مطبوع و بسيار خنكي را ايجاد كرده بود.


مترجم فارسي زباني آنجا بود كه با ديدن من شروع به فحاشي كرد و در حين بازجويي دائما حرف‌هاي ركيك مي‌زد. خواستم عكس‌العمل نشان دهم ولي فقط به گفتن الله اكبر و لاالاالله اكتفا كردم. بازجو به من مي‌گفت مگر تو مسلماني كه اين كلمات را مي‌گويي. در حين بازجويي مردي قوي هيكل بالاي سرم ايستاده بود كه با اشاره مترجم دو دستي بر صورتم مي‌كوبيد. دست‌هاي سنگيني داشت كه با هر ضربه درد محكمي تمام سرم را فرا مي‌گرفت.



* براي ترس دشمن در بازجويي تا توانستم آمار نيروها را بالا گفتم


بازجويي ادامه داشت و از نيروهاي ايراني و اهدافشان سؤال مي‌كردند و من هم خواستم ترسي بر دلشان بيندازم و شروع كردم به غلو كردن و اينكه تعداد زيادي نيرو در جبهه هستند و قصد دارند حمله كنند و شما را از بين ببرند و از اين حرف‌ها...


بعد از بازجويي به اتاق كوچك گرم و تاريكي كه در آن بوديم منتقل شدم. مهمان داشتيم 58 نفر از بچه‌هاي تيپ 72 محرم از بچه‌هاي لرستان و خوزستان هم به جمع ما پيوستند و ما 72 نفر شديم و از آن موقع بود كه به 72 تن معروف شديم.


براي انتقال اسرا دو ماشين حمل زنداني كه هر كدام ظرفيت 20 نفر را داشت آوردند و با فشار هر 36 نفر را داخل يك ماشين جا دادند و ماشين‌ها به سمت استخبارات عراق در بغداد حركت كرد.



* با كلنگ و كابل منتظرمان بودند


بعد از مدت طولاني غروب به بغداد رسيديم. در استخبارات يك‌سري از سربازان عراقي با دسته كلنگ، كابل و شلنگ منتظر ما بودند.


از ماشين پياده شديم و به سمت بازداشتگاه حركت كرديم ما را حلقه كردند و آنقدر كتك خورديم كه سربازان عراقي از نفس افتادند.


هنوز زخمي‌ها را مداوا نكرده بودند و خبري هم از آب نبود. تشنه و گرسنه خوابيدم، نيمه شب بود كه به مدت يك دقيقه شلنگ آب را از پنجره داخل سلول گرفتند تا اومديم 72 نفري به آب برسيم شلنگ را كشيدند و تشنه تا صبح سپري كرديم.


همان شبي كه ما آنجا بوديم و با درد ناشي از شكنجه و گرسنگي و بيشتر از همه تشنگي دست و پنجه نرم مي‌كرديم در سلول كناري جمشيد آريايي از بچه‌هاي خوزستان به شهادت رسيد. جمشيد آريايي بدن ورزشكاري و قوي داشت و قد و قامتي رعنا، نامردها آنقدر با پوتين به سرش ضربه زده بودند كه به حالت اغما رفته بود و همان شب ساعت دو نيمه شب بود كه به شهادت رسيد و همان‌جا شبانه دفنش كردند.



* صبح روز اول اسارت با تونل وحشت آشنا شدم


با اسم و شرايط تونل وحشت صبح روز اول اسارت آشنا شديم، هنگامي كه مي‌خواستيم دستشويي برويم، سربازان عراقي با دسته كلنگ، شلنگ و كابل و... كوچه‌اي باز كردند تا ما را تا دستشويي بدرقه كنند.


كتك مفصلي خورديم تا به دستشويي رسيديم و حالا موقع برگشت ناراحت بوديم چگونه از اين تونل مي‌خواهيم جان سالم به در ببريم. باز كتك جانانه‌اي خورديم تا به سلول رسيديم.



* بيكاري يكي از شكنجه‌هاي روحي و رواني بود كه بر ما وارد مي‌كردند


شانسي كه آورديم اين بود كه ارودگاهي كه قرار بود به آنجا منتقل شويم آماده شده بود و يك شب بيشتر مهمان استخبارات بغداد نبوديم و ما به اردوگاه رمادي در استان انبار واقع در غرب عراق منتقل شديم.


روزها را سپري كرديم و در دوران اسارت بيكاري بسيار آزاردهنده بود و يكي از شكنجه‌هاي روحي و رواني كه به ما وارد مي‌شد همين بيكاري بود.


ولي خوب ما هم كه بيكار نمي‌نشستيم در حوزه‌هاي فرهنگي كار خودمان را مي‌كرديم و در تمام مناسبت‌ها برنامه گراميداشت داشتيم.



* وحدت و يكپارچگي موجب تحمل سختي‌هاي اسارت مي‌شد


انگيزه بالا و ايمان قوي و وحدت و انسجام و يكپارچگي و احترام متقابل بين بچه‌ها و الگو قرار دادن مجاهدين صدر اسلام، همگي موجب مقاومت و پايداري ما در دوران اسارت شد.


بعد از قطعنامه كه قرار شد اسرا آزاد شوند، من هم جزو ليست بودم و در 3/6/1369 بعد از پنج سال اسارت آزاد شدم و به ميهن برگشتم.


بعد از آزادي در لويزان سه روز را در قرنطينه بوديم و معاينه‌هاي مختلف صورت گرفت تا بيماري نداشته باشيم و بعد از آن، قبل از اعزام به استان‌ها ما را همگي به ديدن آقا بردند.


دوست داشتيم كه بعد از برگشتن غبار غربت اسيري را با ديدن روي امام خميني (ره) پاك كنيم و خستگي را از تن رنجورمان بزداييم، ولي ديگر امام در ميان ما نبود.


بالاخره به ديدن حضرت آقا، خلف صالح امام راحل، رفتيم و با ديدن روي ايشان خستگي دوران اسارت از سر و روي‌مان برداشته شد.فارس

ادامه مطلب
سه شنبه 26 مرداد 1389  - 11:34 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 73

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5900346
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی