بررسي هاي انجام شده بر روي شبكه هاي اجتماعي در زمينه نحوه حفظ حريم شخصي توسط زنان و مردان نشانگر اين است كه در اين حوزه هم تفاوت هاي اساسي وجود دارد.
فارس، برخي محققان بر اين باورند كه زنان در زمينه حفاظت از اطلاعات شخصي خود بر روي شبكه هاي اجتماعي بسيار با دقت عمل مي كنند و حساسيت بيشتري دارند. برهمين اساس احتمال اينكه زنان پروفايل يا نمايه خود و اطلاعات موجود در آنها را خصوصي و شخصي كنند بسيار بيشتر است.
تحقيقات مشابه همچنين نشان مي دهد كه زنان به ندرت برخي انواع اطلاعات بسيار حساس و شخصي را بر روي شبكه هاي اجتماعي منتشر مي كنند. به عنوان مثال بسيار بعيد است كه زنان آدرس محل سكونتشان يا شماره تلفن همراه خود را بر روي اين شبكه ها منتشر كنند. Pew Internet & American Life research كه تحقيقات مفصلي را در اين زمينه به عمل آورده، بر روي دختران و پسران نوجوان و كم سن و سالي كه از اينترنت و شبكه هاي اجتماعي استفاده مي كنند هم تحقيق كرده و به اين نتيجه رسيده كه دختران هم نسبت به پسران حساسيت بيشتري دارند و آنها هم بعيد است كه اطلاعات حساسي مانند شهر محل سكونت، نام خانوادگي و شماره تلفن همراهشان را در شبكه هاي اجتماعي منتشر كنند.
يك گروه از محققان نيز به اين نكته پي برده اند كه زنان به ندرت اطلاعاتي را به اشتراك مي گذارند كه باعث افشاي هويت آنها به طور مستقيم مي شود. مشكلات امنيتي، احتمال باج گيري و كلاهبرداري هاي اينترنتي سه دليل اصلي اين رويكرد در ميان زنان تلقي مي شود. البته محققان مي گويند زنان عليرغم نگراني هايي كه در مورد حفظ حريم شخصيشان دارند، به طور مرتب عكس هايشان را در شبكه هاي اجتماعي به روز مي كنند و اين مساله نشانگر روحيات و خصوصيات شخصيتي عموم زنهاست كه دوست دارند چهره اي متشخص، زيبا و برازنده را از خود در همه محيط ها اعم از مجازي و واقعي به نمايش بگذارند.
در يك بررسي كه در محيط هاي دانشگاهي امريكا انجام شد، مشخص گرديد كه دختران دانشجو نه تنها به طور مرتب عكس هاي خود را در فيس بوك به روز مي كنند، بلكه حساب كاربري خود را به طور گسترده و به راحتي در معرض ديد عموم مي گذارند و از اين لحاظ محدوديتي قائل نمي شوند. در حاليكه كم نيستند مرداني كه دسترسي عمومي به حساب كاربري خود را محدود يا حتي غيرممكن مي كنند.
البته پروفايل هاي زنان و دختران اگر چه راحت تر قابل يافتن و جستجو است، اما اطلاعات حساس معمولا در آنها قابل دسترس نيست. به طور كلي زنان بيشتر از مردان حساب كاربري خود را در شبكه هاي اجتماعي در معرض ديد عموم مي گذارند، آنها همچنين از عكس هاي بيشتري استفاده مي كنند و عكس خودشان را هم به عنوان عكس اصلي نمايه انتخاب مي كنند و به طور مرتب از فعاليت هاي شغلي و تفريحي خود مي نويسند و به نوعي با اين گونه امور به ديگر كاربران پز مي دهند و اهميت و توانايي هاي خود را به رخ مي كشند.
اگر چه انگيزه ها و رفتارهاي زنان و مردان در زمان مراجعه به شبكه هاي اجتماعي متفاوت است، اما انها از برخي شباهت ها هم با يكديگر برخوردارند. به عنوان نمونه، نتيجه يك بررسي نشان مي دهد كه صحت اطلاعاتي كه زنان و مردان در شبكه هاي اجتماعي در مورد روز تولدشان، برنامه كلاس ها، اسم و مشخصات دوستان صميمي، ديدگاه هاي سياسي و آي دي مسنجر خود در اختيار مي گذارند تا حد زيادي بالاست و آنها كمتر در اين زمينه ها پنهان كاري كرده و حساسيت به خرج مي دهند.
اگر چه تا چند سال پيش و با كمال تعجب زنان در سراسر دنيا بيش از مردان به استفاده از شبكه هاي اجتماعي علاقه نشان مي دادند، اما در سال هاي اخير استفاده زنان و مردان از اين شبكه ها تا حدي يكسان و به همديگر نزديك شده است. در پايان بايد به اين نكته توجه داشت كه اين پژوهش هاي عمدتا در جوامع غربي انجام شده و لذا بايد در زمينه تعميم آنها به ديگر كشورها و نقاط جهان با تامل و دقت برخورد كرد.
به نظر مي رسد با توجه به گسترش روزافزون استفاده از شبكه هاي اجتماعي و اهميت يافتن انها در فضاي مجازي، انجام تحقيقاتي بومي در اين زمينه در داخل ايران و كشورهاي خاورميانه و مسلمان از اهميت انكارناپذيري برخوردار باشد.