به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

مريخ مملو از رمز و راز است و گرچه دانشمندان با استفاده از تازه‌ترين فناوري‌هاي اكتشافاتي برخي از آنها را رمزگشايي مي‌كنند، اما از آن سو و با گسترش همين اكتشافات بر صف راز و رمزهاي آن افزوده مي‌شود.

يكي از عجيب‌ترين نكاتي كه ذهن دانشمندان را در سال‌هاي اخير به خود مشغول كرده است، چرخه تناوبي توليد و ناپديدشدن گاز متان در سطح اين سياره در طول سال است به طوري‌كه در مريخ به طرز عجيبي گاز متان توليد و ناپديد مي‌شود.

دانشمنداني كه مريخ و تغييرات جوي آن را به عنوان يك حرفه زيرنظر دارند، متوجه شده‌اند كه تمركز گاز متان نه تنها در نقاط مختلف آن متفاوت است بلكه در فصول گوناگون سال نيز در نوسان است. مطالعه‌اي كه گروهي از دانشمندان در ايتاليا روي اين چرخه به ظاهر عجيب داشته‌اند، نشان از آن دارد كه در طول يك سال مريخي، متاني كه در سطح اين سياره بزرگ توليد شده است از بين مي‌رود. اين بررسي كه نتايج آن شگفتي دانشمندان را به همراه داشته است، با استفاده از فناوري‌هاي نويني از جمله مدارگرد اكتشافي مريخ متعلق به ناسا صورت گرفته است.

انتشار نتايج اين مطالعه جديد بر مباحث داغ و عمدتا متناقضي كه درخصوص متان يا همان CH4 كه در سطح مريخ ديده مي‌شود، دامن زده است. دانشمندان طي 5 سال به اين نتايج رسيده‌اند.

بر اساس اين نتايج در طول فصل پاييز، گاز متان از 3 نقطه مشخص در سطح مريخ منتشر مي‌شود. اين نقاط عبارتند از Tharsis، Elysium و Arabia Terrae. دو نقطه نخست از اين مجموعه در حقيقت بزرگ‌ترين مناطق آتشفشاني در سطح مريخ هستند. در عين حال حجم قابل توجهي از يخ آب در زير شن‌هاي منطقه Arabia Terrae وجود دارد. دانشمندان متوجه شده‌اند در طول زمستان تمركز گاز متان در مريخ كاهش مي‌يابد اما در تابستان آنچنان افزايش مي‌يابد كه براحتي و از اتمسفر نازك مريخ منتشر مي‌شود. دانشمندان با دقت زيادي اين چرخه را زيرنظر گرفته‌اند، چون فكر مي‌كنند در لابه‌لاي آن سرنخ‌هاي زيادي درباره گذشته حيات در مريخ وجود خواهد داشت.

دانشمنداني كه در اين پروژه حضور دارند، طي ماه‌هاي گذشته تلاش‌هاي طاقت‌فرسايي انجام داده‌اند. آنها حدود 3 ميليون گزارشي كه حدفاصل جولاي 1999 تا اكتبر 2004 از طريق مدارگرد اكتشافي مريخ به دست آمده است را مورد تجزيه و تحليل دقيق قرار داده‌اند. اين بازه زماني معادل 3 سال مريخي مي‌شود كه براي تخمين درستي يك چرخه طبيعي بازه زماني كافي به نظر مي‌رسد. دستاوردهاي آنها در نوع خود جالب توجه بوده است. آنها دريافته‌اند عمر هر دوره انتشار گاز متان در مريخ تنها حدود يك سال است. در ادامه اتفاقاتي در سطح اين سياره روي داده كه طي آن متان توليد شده ناپديد مي‌شود و سپس همه چيز دوباره آغاز مي‌شود.

دانشمندان از حدود 7 سال پيش به اين نتيجه دست يافتند كه مريخ مملو از متان است و حتي برخي از دانشمندان به اين سياره به عنوان منبع آتي تامين انرژي مورد نياز زمين در دهه‌هاي آتي نگاه مي‌كنند، هر چند كه هنوز بشر براي رسيدن به اين سياره در نخستين مراحل آماده‌سازي قرار دارد. طي 7 سال گذشته اين احتمال به يقين تبديل شده است كه گاز متان در طول فصول مختلف و همچنين نقاط گوناگون اين سياره با نوسانات زيادي همراه است، اما اين براي نخستين بار است كه دانشمندان متوجه مي‌شوند كه چرخه توليد و از بين رفتن گاز متان خيلي سريع‌تر از تصورات قبلي‌شان انجام مي‌شود.

از آنجاكه مشخص شده است گاز متان تنها به 2 روش فوران‌هاي آتشفشاني و فعل و انفعالات بيولوژيكي توليد مي‌شود، توليد اين گاز در مريخ به همان اندازه هيجان‌انگيز بوده است كه چرخه توليد و از بين رفتن آن. اين كه در گوشه‌اي از منظومه شمسي گازي توليد مي‌شود كه نمونه آن نيز در زمين وجود دارد براي همگان و حتي مردم عادي نشانه‌اي احتمالي مبني بر وجود نشانه‌هاي حيات در سطح اين سياره است.

البته اين تنها مريخ نيست كه از حيث وجود گاز متان مورد توجه مردم عادي و دانشمندان قرار گرفته است. تحقيقاتي كه دانشمندان در سال‌هاي اخير انجام داده‌اند، نشان مي‌دهد در اتمسفر سياراتي نظير مشتري، زهره، نپتون و اورانوس و البته قمر تيتان نيز مقادير قابل توجهي از اين گاز وجود دارد. همين ردپا كافي است تا دانشمندان پس از پشت سر گذاشتن مريخ روي اين اجرام فضايي نيز متمركز شوند.

گرچه دانشمندان معتقدند توليد گاز متان صرفا به وسيله فوران‌هاي آتشفشاني يا فعل و انفعالات بيولوژيكي صورت مي‌گيرد با اين حال اين نكته نيز ثابت شده است كه فرآيندهاي شيميايي مي‌توانند به توليد گاز متان منجر شوند. از جمله اين فرآيندها مي‌توان به تركيب دي‌اكسيدكربن با آب توليد شده از يخ ذوب شده در زير سطح (مريخ) اشاره كرد.

گرچه نمي‌توان كشف ردپايي از مريخ در يك سياره فرازميني نظير مريخ را نشانه‌اي بسيار روشن و نهايي از كشف حيات عنوان كرد، با اين حال تغييراتي كه در چرخه توليد و نابودي اين گاز ديده شده است به اندازه كافي براي دانشمندان انگيزه ايجاد كرده تا مريخ را با دقت بيشتري زيرنظر بگيرند.

گاز متاني كه در مريخ توليد مي‌شود، پس از قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش خورشيد كه سطح اين سياره را بشدت تحت تاثير قرار مي‌دهد بتدريج از ميان مي‌رود و از آنجا كه چرخه احياي متان در مريخ وجود دارد همه چيز گوياي آن است كه فرآيندي در اين سياره وجود دارد كه موجب توليد مجدد اين گاز مي‌شود. به عقيده برخي دانشمندان چرخه عجيب توليد و نابودي گاز متان در مريخ با قواعد و قوانين فيزيكي موجود تناقضاتي دارد و همين تناقضات است كه دانشمندان را به وجد آورده است. فاكتور ديگري كه بر مبهم بودن اين فرآيند مي‌افزايد اين است كه تنها نور خورشيد براي نابودي متان توليده شده در مريخ كافي نيست بلكه فرآيندهاي بيولوژيكي نيز مي‌توانند بخشي از فرآيند نابودي را انجام دهند. اين گمان قوي دانشمندان را بر آن مي‌دارد كه باز هم به مريخ به عنوان سياره‌اي كه نشانه‌هاي جدي از حيات در خود دارد، نگاه كنند.

ناسا و اسا و ساير غول‌هاي تازه‌وارد در برنامه‌هاي فضايي برنامه‌هاي مختلفي براي اكتشافات در مريخ دارند. شايد بايد همچنان منتظر ماند تا چند دهه ديگر كه بسياري از ايده‌هاي مطرح شده در خصوص رسيدن پاي بشر به مريخ به واقعيت تبديل شود. در آن زمان است كه بدون شك پاسخ بسياري از رازهاي موجود درباره مريخ و از جمله چرخه عجيب توليد و نابودي متان در آن كشف مي‌شود.

مهدي پيرگزي


ادامه مطلب
شنبه 24 مهر 1389  - 7:58 AM

1.نخوردن صبحانه

كساني كه صبحانه نمي خورند قند خونشان به سطح پائينتري افت مي كند.. اين امر باعث تامين نامناسب مواد غذائي براي مغز و در نتيجه افت فعاليت مغزي مي شود.


2. پرخوري

اين امر باعث تصلب شرائين (سختي ديواره رگهاي) مغز شده و منجر به كاهش قدرت ذهني مي شود.


3- دخانيات

اين امر باعث كوچك شدن چند برابري مغز و منجر به آلزايمر مي شود.

4. استفاده زياد قند و شكر

استفاده زياد قند و شكر جذب پروتئين و مواد غذائي را متوقف مي كند و منجر به سوء تغذيه و احتمالا اختلال در رشد مغزي خواهد شد


5. آلودگي هوا

مغز بزرگترين مصرف كننده اكسيژن در بدن ماست.. دميدن هواي آلوده باعث كاهش اكسيژن تاميني مغز شده و منجر به كاهش كارآيي مغز مي شود.

6. كمبود خواب

خواب به مغزمان اجازه استراحت مي دهد. دوره طولاني كاهش خواب منجر به شتاب گيري مرگ سلولهاي مغزي خواهد شد.


7. پوشاندن سر به هنگام خواب

خوابيدن با سر پوشيده باعث افزايش تجمع دي اكسيد كربن و كاهش تجمع اكسيژن شده و منجر به تأثيرات مخرب مغزي خواهد شد.


8.كار كشيدن از مغزتان در هنگام بيماري

كار سخت يا مطالعه در زمان بيماري ممكن است منجر به كاهش كارآئي مغز و در نتيجه صدمه مغزي شود.

9.كاهش افكار مثبت

فكر كردن بهترين راه براي تمرين دادن به مغزمان است. كاهش افكار مثبت مغزي ممكن است باعث كوچك شدن مغز شود.

10. كم حرفي

مكالمات انتزاعي منجر به رشد كارآئي مغز خواهد شد

ادامه مطلب
شنبه 24 مهر 1389  - 7:52 AM

1. عامل اصلي خيلي دير خوابيدن و خيلي دير بيدار شدن است.


2-ادرار نكردن در صبح


3-پرخوري

4-ترك صبحانه

-5مصرف بيش از حد ‌[مواد غذائي محتوي] نگهدارنده ها، افزودني ها [ي غير طبيعي]، رنگهاي خوراكي، و قندهاي مصنوعي


6-مصرف بيش از حد دارو

-7تا آنجا كه ممكن است ازاستفاده از روغن هاي پخت و پز جهت سرخ كردن بكاهيد، حتي بهترين روغن ها مثل روغن زيتون. وقتي حال نداريد از مصرف غذاهاي سرخ شده بپرهيزيد اگرچه از اندام متناسبي برخورداريد.


8. مصرف غذاهاي نيم پز(فرآوري شده) نيز كاركبد را زياد مي كند.

سبزيجات مي بايست خام خورده شوند و در صورت پختن بايست 3-5 نوبت خورده شود.. سبزيجات سرخ شده مي بايست در يك وعده خورده شود، از نگهداري آنها بپرهيزيد.


اين پيشگيري ها نياز به خرج اضافي ندارد. فقط بايد رابطه مان را با سبك زندگي و رفتارهاي غذائي سالم خوب كنيم. اصلاح رفتار عذائي سالم و شرايط زماني جهت جذب [مواد غذائي] و خلاص شدن از مواد شيميايي غير ضروري برابر برنامه زمانبندي شده براي بدنمان خيلي مهم است .


پنج عامل اصلي غذائي موثر در سرطان عبارتند از:


1.هات داگ (سوسيس)

بخاطر اينكه آنها مقدار زيادي نيترات دارند، ائتلاف پيشگيري از سرطان توصيه كرده كه بچه ها بيشتر از 12 هات داگ (سوسيس) در ماه نخورند. اگه بدون هات داگ (سوسيس) نمي توانيد زندگي كنيد، هات داگ هاي بدون نيترات سديم بخريد.


2. گوشتهاي فرآوري شده و بيكن


همانقدر كه نيترات هاي سديم در هات داگها شناسائي شده در بيكن و ساير گوشتهاي فرآوري شده نيز وجود دارد كه خطر بيماري هاي قلبي را افزايش مي دهد.. همچنين چربي هاي اشباع شده موجود در بيكن منجر به سرطان خواهد شد.

3-دونات ها (پيراشكي)

دوناتها نيز عامل سرطاني هستند، آنها از آرد سفيد، شكر، روغنهاي هيدروژنه كه در دماي بالا سرخ مي شوند ساخته شده است. دوناتها ممكن است بدترين غذائي باشد كه ممكن است بخوريد و خطر سرطان زایی دارد.
4. سيب زميني سرخ كرده

مانند دوناتها، سيب زميني سرخ كرده نيز بوسيله روغنهاي هيدروژنه اي و در دماي بالا تهيه مي شود. همچنين حاوي آكريل آميدهايي هستند كه در خلال فرآيند سرخ شدن تشكيل شده است. آنها نيز بايد سرطان سرخ كرده ناميده شود، نه سيب زميني سرخ كرده.

5-چيپس ها، بيسكوئيت هاي كراكر، و كلوچه ها


حتي آنهايي كه روي پاكتشان نوشته شده بدون چربي هاي ترانس عموما حاوي اندكي چربي هاي ترانس هستند.

ادامه مطلب
شنبه 24 مهر 1389  - 7:50 AM

شركت ژاپني KDDI AU Design Project مدل مفهومي جديدي از تلفن‌ همراهي را طراحي كرده است كه مي‌تواند توجه بسياري از كاربران را به خود جلب كند.

http://www.blogcdn.com/de.engadget.com/media/2008/08/phone-box-to-play2.jpg
اين گوشي كه Box To Play نام گرفته است، مانند تمام تلفن‌هاي همراه امروزي به يك دوربين ديجيتالي و ديگر امكانات عمومي مجهز شده است تا به نيازهاي كاربران پاسخ دهد.
اما آن دسته از كاربراني كه علاقه زيادي به فايل‌هاي صوتي دارند، مي‌توانند لذت موسيقي را در اين گوشي به گونه‌اي متفاوت تجربه كنند.
اين گوشي كه تاكنون نمونه آن در دنيا ساخته نشده و احتمال مي‌رود كه در آينده نيز مشابه آن توليد نشود،‌ اين امكان را براي كاربران فراهم مي‌آورد تا گوشي را به صورت مكعب مربع درآورند و از سيستم‌هاي صوتي خاصي كه در آن تعبيه شده است بهره‌مند شوند.
گوشي جديد شركت KDDI علاوه بر حالت معمولي كه به صورت ساده طراحي شده، به صفحه‌نمايش‌هاي ديجيتالي نيز مجهز است كه پس از تغيير اين گوشي به حالت مكعب، رقص‌نور‌هاي ديجيتالي زيبايي را براي كاربران به نمايش مي‌گذارد و هماهنگ با موسيقي پخش شده، تصاوير ديجيتالي خاصي را روي صفحه پخش مي‌كند.
صفحات جانبي اين گوشي علاوه بر پخش تصاوير ديجيتالي، امكان انتخاب و ويرايش موسيقي‌هاي پخش شده را براي كاربران فراهم مي‌كنند.
ادامه مطلب
شنبه 24 مهر 1389  - 7:27 AM

انگليسي‌ها بر اثر تبليغات مغرضانه باورشان شده بود سرخ پوستان، وحشي هستند و يكي از نويسندگان آنها ساكنان بومي آمريكا را موجوداتي ناقص الخلقه توصيف كرده كه سرشان در سينه قرار گرفته است!


فارس، بررسي تاريخ آمريكا و ماهيت بنيانگذاران آن نشان مي‌دهد كه پدران ايالات متحده براي برپايي كشور جديد، نسل سرخ پوستان كه صاحبان اصلي اين سرزمين بودند را از بين بردند و هيچ‌گاه تا به امروز حقي ولو اندك براي زندگي آنان قايل نبوده اند.
قسمت هفتم اين مجموعه از نظر خوانندگان گذشت و هم اينك قسمت هشتم آن تقديم مي گردد:

بقيه در ادامه

 

ادامه مطلب
شنبه 24 مهر 1389  - 7:24 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 46

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6041804
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی