به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

با فضیلت ترین اعیاد

تقدیر الهی بر این قرار گرفت که «غدیر» به ابدیت بپیوند و جلوه ای از آیات الهی و تجسمی از تاریخ جاودانه ی اسلام شود.

گویا «برکه ی خم» به پاس سالیان طولانی خزانه داری بارانهای رحمت الهی و آبرسانی به زائران حرم، اینک باید پایگاه ریزش کلام الهی و قله ی کمال دین شود. غدیر، دیگر برکه ای کم آب نیست که به آبهای «رابغ» نیازمند باشد؛ بلکه در پرتو آن فروغ آسمانى، خود به چشمه سار کوثر پیوسته، آب گوارای حیات و پاکی از مولود کعبه و فرزند «زمزم» و «صفا» گرفته است.

آرى! غدیر از هنگامی که نظاره گر جلوه ی زیبای وصایت و جانشینی امیر مؤمنان علی (ع) بر دستان پر مهر و سراسر رحمت خاتم رسولان (ص) شد، دیگر نقطه ای پست در جغرافیای «جُحفه» نیست؛ بلکه پرچم زیبای عدالت علوی است که بر بام بلند تاریخ افراشته شده است. غدیر، اینک بزرگترین و دل انگیزترین هدیه ی آسمان «امامت» رابه آدمیان ارزانی می دارد. بدین گونه غدیر، سرزمینی مقدس شد و روز هجدهم ذی حجه، بزرگترین عید اسلامی.

فرات بن احنف می گوید، به امام صادق (ع) عرض کردم: «فدایت شوم! آیا عیدی بهتر از عید فطر وعید قربان و روز جمعه و روز عرفه برای مسلمین وجود دارد؟» امام (ع) به من فرمودند: «آرى! بزرگترین، والاترین و با فضیلت ترین اعیاد از نظر قدر و منزلت در نزد خداوند متعال، روزی است که در آن خداوند، دینش راکامل کرد (روز غدیر خم) و آیه ی «الیوم اکملت لکم دینکم» بر پیامبر (ص) نازل شد.»(1)

و رسول خدا (ص) فرمودند: «یوم غدیر خم افضل اعیاد امتی؛ روز غدیر، بهترین اعیاد امت من است.»(2)

و همچنین در فرمایشی از امام صادق (ع) آمده است که فرمودند: «روز غدیر خم، در میان اعیاد «فطر»، «قربان» و«جمعه» بسان ماه در میان ستارگان است.»(3)

فلسفه ی عظمت روز غدیر در آیات قرآن

آیات قرآن کریم و کلمات گهربار معصومین (ع) بیانگر عظمت و جایگاه رفیع امامت در اعتقادات اسلامی است. با نگاهی کوتاه به آیات غدیر، به خوبی رمز اینکه عید غدیر، بزرگترین عید اسلامی است، را در می یابیم.

الف - امامت؛ مکمّل تبلیغ رسالت الهی

به اتفاق تمامی مفسرّان شیعه و سنى، آیه ی شریفه ی تبلیغ (یا ایها الرسول بلّغ ما انزل الیک من ربک...) جهت انتصاب علی (ع) به جانشینی رسول گرامی اسلام حضرت ختمی مرتبت (ع) نازل شد.(4) این نکته، هنگامی بود که ترس و بیم آشوب وجود داشت و احتمال تفرقه افکنی ازجانب منافقین و افراد سست ایمان می رفت؛ لذا با نزول این آیه و اعلان جانشینی امیر مؤمنان علی (ع)، به همه ی این اضطراب و نگرانیها خاتمه داده شد و به فرشته ی وحی تأکید بر اهمیت موضوع، حفظ رسول اکرم از همه ی توطئه ها را نوید داد و فرمود: «ای پیامبر! آنچه از خدا برتو نازل شده، به مردم برسان؛ که اگر نرسانى، تبلیغ رسالت و ادای وظیفه نکرده ای و خداوند تورا از (آزار) مردمان، محفوظ خواهد داشت.»(5)

علامه ی امینی – رحمة اللّه علیه - در کتاب ارزشمند «الغدیر» سی منبع مهم از منابع اهل تسنن را برمی شمارد که همه ی آنها این آیه را معرفی ولایت امیرالمؤمنین، علی (ع) مرتبط دانسته اند.

نکته ای که از دقّت در این آیه - با استفاده از این عبارت آیه، که می فرماید: «...اگر این پیام را نرسانى، تبلیغ رسالت نکرده ای» - می توان فهمید، این است که: امامت در حدّی از منزلت است که عدم معرفی آن با انجام ندادن وظیفه ی رسالت، مساوی است.

ب - ولایت؛ مایه ی تکمیل شدن دین

دین، مجموعه ی قوانین الهی است که برای اجرای آن، به فردی که بتواند با تکیه بر دو عنصر ایمان و آگاهى، موجبات اجرای آن را درمتن جامعه فراهم نماید، نیاز دارد. دین کامل، دینی است که این امر مهم را از قبل پیش بینی کرده و برای آن برنامه داشته باشد. از این رو، بنابر نقل تفاسیر شیعه و سنى،(6) پس از آنکه رسول خدا(ص) حدیث شریف غدیر را قرائت نمودند و امیر مومنان علی (ع) را از جانب خداوند به جانشینی خویش انتخاب نمودند، این آیه ی شریفه نازل شد: «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا؛ امروز دینتان را کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و دین اسلام را برایتان پسندیدم.»(7)

آرى! در چنین روز بزرگى، پیشوایی و رهبری امت اسلامی پس از پیامبر (ص) مشخص گشت؛ تا بدین وسیله، تکلیف حمایت و بقای دستاوردهای مهم رسالت نبوی معین گردد و این، چیزی جز تمام شدن نعمت پروردگار بر انسانها نیست، از این رو، به عنوان بزرگترین عید اسلامی در سخنان پیشوایان دین، از آن یاد می شود.

در بسیاری از منابع اهل سنّت آمده است که طارق بن شهاب، که از اهل کتاب بود، درمجلس خلیفه ی دوم گفت: «اگر آیه ی «اکمال دین» در دین ما نازل می شد، ما آن روز را عید می گرفتیم!» پس همگان -حتّی عمر- در برابر این گفته ی او ساکت بودند و هیچ کس براو خرده نگرفت.(8)

ج - ولایت؛ عامل ناامیدی دشمنان اسلام

این آیه از قران کریم، که می فرماید: «امروز کافران از اینکه به دین شما دستبرد زنند و اخلالی وارد سازند، نا امید شدند؛ پس شما از آنان بیمناک نشوید!»(9) نیز، پیرامون انتصاب علی (ع) به مقام عظمای ولایت و جانشینی رسول خدا (ص) نازل شده است. علامه طباطبائی می نویسد:

«صحابه، تابعین و آنها که بعد از آنان آمده اند، همگی اتفاق دارند که این دو عبارت آیه ی سوم سوره ی مائده، به هم مرتبط هستند و هریک تکمیل کننده ی معنای دیگری است و این نیست، مگر اینکه هر دو با هم نازل شده، یک معنا را می رسانند.»(10)

در مجموع باید گفت که هر انسان منصفى، اگر اندکی بر این آیات تأمل ودقّت نماید، به وضوح اهمیت وارزش والای این روز در نزد خداوند متعال را در می یابد، که به موجب آن آیات متعدد - که در هر کدام نکات بسیار مهمی به چشم می خورد - نازل فرموده است.

آرى! این ها همه بیانگر اهمیت و ضرورت اصل ولایت و امامت در دین مبین اسلام است که اگر بخواهیم این جزو لاینفک را از آن جدا کنیم، چیزی از اسلام حقیقی باقی نخواهد ماند و با اسلام منهای ولایت، جز به تاریکی های گمراهی و ضلالت دست پیدا نخواهیم کرد.

عید غدیر در سیره ی پیامبر و ائمه ی اطهار (ع)

زنده نگه داشتن شعائر الهى، رسالتی است که مرزبانان عقیده و ایمان همواره بر آن تأکید داشته اند. چرا که تقوای دلها و پاکی جانها در گرو بزرگداشت آن است «و من یعظّم شعائر اللّه فانّها من تقوی القلوب؛ و هر کس شعائر الهی را بزرگ دارد پس همانا این (حاکی) از پاکی دلهاست.»(11)

آرى! جوامع بشری نیازمند یادآوری و حضور دایم هویّت های فرهنگی و اصالتهای معنوی است؛ لذا رسول خدا(ص) در این امر مهم پیشقدم شد و با عمل خویش، راه جامعه اسلامی را روشن ساخت. در منابع متعدد از اهل تسنّن آمده است که، پس از آنکه رسول گرامی اسلام (ص) به دستور و فرمان الهى، امیر مؤمنان علی (ع) را به عنوان وصی و جانشین خویش به مسلمانان معرفی نمود، خطاب به همگان فرمودند: «هنئّونی هنئّونى، ان اللّه تعالی خصّنی بالنبوة و خص اهل بیتی بالامانة؛ به من تبریک بگوئید، به من تبریک بگوئید! زیرا خداوند مرا به پیامبری و اهل بیتم را به امامت، ممتاز ساخته است.»(12)

در روایت دیگری آمده است که بعد از آن رسول خدا (ص) در خیمه ی مخصوص خویش نشستند و بر امیرمؤمنان (ع) دستور دادند که درخیمه ی دیگری بنشینند و به مردم فرمان دادند تا به حضور علی (ع) رسیده، به آن حضرت تبریک بگویند و حتّی در این بیعت کردن، همسران پیامبر نیز شرکت داشتند؛ که این ها همه، اهمیت و فضیلت این عید بزرگ را در سیره و سنّت رسول گرامی اسلام (ص) می رساند.

در روایتی ازامام صادق (ع) می خوانیم که فرمودند: «روز عید غدیر خم، بزرگترین عید الهی است و خداوند متعال پیامبری را مبعوث نکرد، مگر اینکه این روز را عید گرفت.»(13)

اولیای الهی و معصومین (ع)، این روز بزرگ را سپاس می داشتند و برنامه‌هایی برای بزرگداشت آن تدارک می دیدند؛ که نمونه های آن در زندگی آنان زیاد به چشم می خورد؛ بعنوان مثال، فیاض بن محمّد بن طوسی می گوید: «در یکی از سال‌ها، روز غدیر به خدمت امام رضا (ع) رسیدم. دیدم امام رضا (ع) دوستان خویش را برای غذا خوردن نگه داشته و به خانه های آنان نیز طعام، هدیه، لباس وحتّی انگشتر و کفش فرستاده است. آن بزرگوار، وضعیت خدمتکاران و دوستانش را تغییر داده بود و با وسایلى، غیر از آنچه در روزهای پیشین بود، از مهمانانش پذیرایی می کرد.»(14)

مرحوم مجلسی (ره) می نویسد: روز عید غدیر با جمعه مصادف شده بود، امیر مؤمنان علی (ع) خطبه ی نماز جمعه را خواندند و سپس حضرت، با فرزندان و شیعیانش به منزل امام حسن (ع)، جهت اطعامی که امام حسن (ع) برایشان تدارک دیده بود، رفتند.(15)

امام جعفر صادق (ع) می فرماید: «عید غدیر، روزی است که رسول خدا(ص)، علی (ع) را به عنوان عَلَم هدایت برای مردم برگزید و فضیلت او را در این روز آشکار نمود و به عنوان جانشین خویش معرفی کرد و به عنوان سپاس گزاری آن روز را روزه گرفت. آن روز، روزِ روزه گرفتن، نیایش کردن، اطعام دادن و به دیدار برادران دینی رفتن است. آن روز، روز جلب خشنودی خدای مهربان و به خاک مالیدن پوزه ی شیطان است.»(16)

همه این فرازها، گویای اهمیت و ارزش والای روز غدیر در سنّت و سیره ی معصومین (ع) است؛ که با بزرگداشت این عید سعید، اهمیت و ضرورت معنای امامت و ولایت را در اذهان عمومی متذکر می شدند.

اعمال روز عید غدیر

آنچه در روایات اسلامی به اعمال این روز عزیز و بزرگ پرداخته شده است، جملگی گویای عظمت و اهمیت این عید اسلامی در نزد خداوند باری تعالی و به تبع آن پیامبر اکرم و خاندان گرامی آن حضرت (ع) می باشد. چراکه در این روز، راه سعادت حقیقی از بی راهه ی گمراهی و ضلالت، متمایز و خط تابان ایمان از ظلمت کفر و دنیا پرستی جدا شد؛ تا بدین وسیله مسلمانان وظیفه ی خویش را پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص) بدانند و با پیروی از امامت و ولایت اهل بیت(ع) مسیر کمال و خوشبختی را بپیمایند.

در خاتمه ی این نوشتار، شایسته می بینیم به ذکر برخی از اعمال این عید سعید بپردازیم؛ تا عاشقان و شیفتگان غدیر از فیوضات بی‌شمار این روز، بیشتر و بهتر برخوردار شوند.

1- روزه گرفتن، 2- افطاری دادن، 3- پوشیدن لباس پاکیزه و نو، 4- تبریک و تهنیت گفتن، 5- دید و بازدید با برادران مؤمن، 6- خواندن نماز و دعای مخصوص این روز، 7- زیارت امیر مؤمنان، علی (ع)، 8- جشن گرفتن، 9- صدقه دادن، 10- غسل کردن، 11- زیاد صلوات فرستادن، 12- عطر زدن، 13- اطعام نمودن، 14- شکرگزارى، 15- احسان کردن و هدیه دادن، 16- گشاده رویى، 17- برآوردن حاجت های مؤمنان، 18- گذشت و آشتی کردن، 19- مساوات، 20- مصافحه نمودن، 21- لعن و بیزاری از دشمنان اهل بیت(ع)(17) و...

پی‌نوشت‌ها:

1- بحار الانوار، ج 94، ص 118.

2- الغدیر، ج 1، ص 283.

3- بحار الانوار، ج 85، ص 323.

4- غدیر و پاسخ به شبهات، ج 1، ص 203.

5- مائده، آیه ی 67.

6- الغدیر، ج 1، ص 447.

7- مائده، آیه ی 3.

8- الغدیر، ج 1، ص 283.

9- مائده، آیه 3.

10- المیزان، ج 5، ص 179.

11- حج، آیه ی 32.

12- الغدیر، ج 1، ص 274.

13- بحار الانوار، ج 95، ص 322.

14- بحار الانوار، ج 95، ص 118.

15- بحار الانوار، ج 94، ص 118.

16- وسایل الشیعه، ج 7، ص 328.

17- ر.ک المراقبات، ص 480 به بعد.

پدیدآورنده: حمزه کریم خانی


ادامه مطلب
جمعه 5 فروردین 1390  - 9:21 AM

شرکت مخابراتی Sprint روز گذشته دو محصول جدید HTC با قابلیت پشتیبانی از شبکه مخابراتی 4G و امکانات منحصر به‌فرد نسبت به گوشی‌های مشابه موجود در بازار را عرضه کرد.

به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) شرکت Sprint در این اقدام یک گوشی هوشمند و یک رایانه لوحی را با نام‌های EVO 3D و EVO View 4G روانه بازار کرده است که هر دوی آن‌ها از شبکه مخابراتی 4G و وایمکس پشتیبانی می‌کنند. این دو محصول مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید ساخته شده‌اند.


Close window


گوشی هوشمند EVO 3D شامل نمایشگر لمسی 3/4 اینچی می‌شود که تصاویر در آن به صورت سه‌بعدی به نمایش درمی‌آیند. کیفیت این نمایشگر سه‌بعدی qHD است و از دیگر امکانات آن می‌توان به دوربین دیجیتالی 5 مگاپیکسلی با قابلیت تصویربرداری سه‌بعدی با کیفیت 720 پیکسل اشاره کرد.


روی این  گوشی پردازنده 2/1 گیگاهرتزی دوهسته‌ای، رم یک گیگابایتی، نسخه 3/2 سیستم‌عامل اندروید  موسوم به Gingerbread و رابط کاربری HTC Sense نصب شده است.


Close window


رایانه لوحی EVO View 4G نیز قادر است تصاویر را به صورت سه‌بعدی به نمایش بگذارد. روی این محصول پردازنده 5/1 گیگابایتی دوهسته‌ای، نسخه Gingerbread سیستم‌عامل اندروید، دو دوربین دیجیتالی مجزا با کیفیت‌های 5 و 3/1 مگاپیکسل، فناوری Scribe، بلوتوث 3 و گیرنده Wi-Fi نصب شده است.


این رایانه لوحی شامل نمایشگر لمسی 7 اینچی می‌شود که تصاویر در آن با کیفیت 1024 در 600 پیکسل  به نمایش درمی‌آیند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 4 فروردین 1390  - 9:37 PM

بی‌بی‌سی نوشت: یک شرکت فعال در زمینه امنیت اینترنت از دستیابی هکرها به گواهی دیجیتال خدمات پست الکترونیکی یاهو و گوگل و دیگر نرم‌افزارهای ارتباطی مانند اسکایپ خبر داده است.

شرکت کمودو در نیوجرسی آمریکا که در زمینه صدور گواهی دیجیتال فعالیت می‌کند، ادعا کرده است که هکرهایی از داخل ایران توانسته‌اند با رخنه به درون سایت یکی از واحدهای اروپایی این شرکت، گواهی دیجیتال سایت‌هایی مانند جی‌میل، یاهو، اسکایپ و مرورگر فایرفاکس را جعل کنند.

گواهی دیجیتال(Digital Certificate) سندی الکترونیک است که به کاربران اطمینان می‌دهد تبادل اطلاعات بین مرورگر آنها و سرور سایت مورد رجوع رمزگذاری شده است و شخص سومی به آن دسترسی ندارد.

حمله مورد اشاره کمودو در پانزدهم مارس انجام شده و این شرکت پس از کشف این موضوع، گواهی‌های جعل شده را باطل کرده است.

جعل گواهی دیجیتال سایت‌های اینترنتی اجازه می‌دهد با تغییر مسیر ترافیک آنلاین، به مکاتبات الکترونیک آنها دسترسی پیدا کنند.

از سوی دیگر، جعل گواهی دیجیتال مرورگرهای اینترنتی به هکرها اجازه می‌دهد در فعالیت آنلاین کاربران جاسوسی کنند.

هنوز معلوم نیست اطلاعات کاربری چه تعداد از کاربران دزدیده شده است.

فایرفاکس و گوگل از ارتقای مرورگرهای خود برای شناسایی گواهی‌های جعلی مورد نظر خبر داده‌اند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 4 فروردین 1390  - 9:34 PM

دانشمندان کانادایی تونل باد شش‌ضلعی به ارزش 23.6 میلیون دلار ساخته‌اند تا با استفاده از آن بتوانند برای نخستین بار، گردبادهای خطرناک آمریکای شمالی را شبیه‌سازی کنند.

محمود حاج‌زمان: آیا تا به حال هیچ وقت فکر کرده‌اید که برای خود یک گردباد بسازید؟ اکنون با استفاده از یک تونل باد شش‌ضلعی 23.6 میلیون دلاری، دانشمندان قادرند چنین کاری انجام دهند.

به گزارش نیوساینتیست، پس از تکمیل گنبد مهندسی باد، انرژی و محیط‌زیست (WindEEE Dome) در کانادا، این گنبد نخستین تونل باد شش‌ضلعی جهان خواهد بود. این تونل باد برای تولید پیچیده‌ترین سیستم‌های هوایی مانند گردباد، پیشانی تندبادها و ترکش‌های هوایی طراحی شده که در هیچ‌کدام از تونل‌های باد فعلی قابل شبیه‌سازی نیستند.

دو هفته قبل، دانشگاه وسترن اونتاریو در کانادا از یک تونل کوچک 4 متری پرده‌برداری کرد که برای مدل‌سازی انواع خاصی از این جریان‌های هوایی طراحی شده است. تونل اصلی که 10 برابر بزرگ‌تر است، 106 فن خواهد داشت که قطر هر یک از آنها برابر یک متر خواهد بود. انتظار می‌رود که این تونل باد تا سال 2012 / 1391 آماده بهره‌برداری شود.

پرفسور هوریا هانگان می‌گوید: «آزمایش این تونل کوچک قابلیت ایجاد این نوع از جریان‌های هوایی را تایید خواهد کرد. همچنین به ما کمک می‌کند که بفهمیم چطور می‌توان به بهترین نحو ممکن فن‌ها را برای خلق انواع مختلف جریان‌ها کنترل کرد.»

با این وجود، این تونل باد قابلیت مدل‌سازی رخدادهایی هوایی بزرگ مقیاس مانند طوفان‌های استوایی را نخواهد داشت. این طوفان‌ها دو سوم خسارات سالیانه طوفان‌ها در آمریکای شمالی را ایجاد می‌کنند، خسارتی که سالیانه بالغ بر 6 میلیارد دلار است.

داده‌های تولید شده توسط WindEEE توسط معماران و مهندسان استفاده خواهد شد تا ساختمان‌ها، پل‌ها و دیگر زیرساخت‌ها را به نحوی طراحی کنند که بتوانند در برابر این سیستم‌های هوایی ایستادگی کنند. با توجه به اینکه فن‌های WindEEE قادرندند هوا را از داخل تونل باد به بیرون نیز بمکند، می‌توان اجسام بزرگی مانند توربین‌های بادی را در این تونل آزمایش، و طراحی‌های بهینه‌تری برای آنها خلق کرد.

ادامه مطلب
پنج شنبه 4 فروردین 1390  - 9:32 PM

اگر روبات‌ها بخواهند در کارهای پزشکی وارد شوند و مثلا در بیمارستان به پرستارها کمک کنند،‌ چه‌طور باید اعتماد بیماران را جلب کنند؟ چه رفتاری داشته باشند که بیماران آن‌ها را به عنوان پرستار بپذیرند؟

بهنوش خرم‌روز:‌ تصورکنید در بیمارستان هستید و یک روبات به عنوان پرستار به سراغتان می‌آید. چه احساسی خواهید داشت؟ آیا احساس راحتی می‌کنید؟ آیا می‌توانید به او به عنوان پرستار اعتماد کنید یا برعکس، او را نمی‌پذیرید؟ فکر می‌کنید اگر روبات در اولین دیدارش با شما چه رفتاری داشته باشد، بیشتر می‌توانید با او احساس راحتی کنید؟ (حتی این یک سوال است که باید برای روبات از ضمیر "او" استفاده کنیم یا "آن"؟!)

برخی از دانشمندان حدس زدند که شاید اگر روبات در اولین دیدار خود با بیمار توضیحی کوتاه در مورد خود یا هدفش، به بیمار بدهد، خیال بیمار راحت‌تر شود. شما چه فکر می‌کنید؟ نتیجه آزمایش که نشان داد حدس آن‌‌ها کاملا غلط بوده است!

مدت‌ها است که روبات‌ها در انجام کارهای سخت و حتی خطرناک به کمک انسان‌ها آمده‌اند. آن‌ها در کارخانه‌ها با ماشین‌آلات سنگین و خطرناک کار می‌کنند. در موقعیت‌های حساس بمب‌ها را خنثی می‌کنند. شاید نزدیکترین موقعیتی که کمک روبات‌ها به چشم آمد،‌ فاجعه ژاپن بود که روبات‌ها به محل اعزام شدند. حالا دانشمندان حوزه روباتیک می‌خواهند روبات‌ها را برای کمک به پرستارها به بیمارستان بفرستند، اما  این که روبات‌ها در بیمارستان‌ها به اندازه کارخانه‌ها با استقبال روبرو شوند، با تردید روبرو است.

به گزارش وایرد،یکی از اولین مواردی که اغلب به روبات‌ها آموخته می‌شود، این است که از لمس دیوارها، آدم‌ها،‌ صندلی‌ها و سایر اشیا پرهیز کنند. تیفانی شن، محقق روباتیک موسسه فناوری جورجیا با توضیح این مطلب می‌افزاید:‌ «این اولین حوزه‌ای است که می‌خواهیم ببینیم وقتی روبات‌ها به انسان‌ها نزدیک می‌شوند و آن‌ها را لمس می‌کنند چه اتفاقی می‌افتد.»

چارلی کمپ،‌ مهندس زیست‌پزشکی موسسه فناوری جورجیا می‌گوید:‌ «اگر بخواهیم روبات‌ها در حوزه پزشکی موفق باشند، باید فکر کنیم روبات‌ها چه‌طور می‌توانند منظور خود را ابراز کنند و این که مردم از منظور آن‌ها چه برداشتی خواهند داشت.»

گروه، روباتی به نام کودی را برنامه‌ریزی کردند تا به سراغ افراد داوطلب برود و سعی کند با آن‌ها ارتباط برقرار کند. در یک گروه، کودی به آرامی دست خود را روی بازوی بیمار می‌کشید، درست انگار که در حال تمیزکردن بدن او است. در گروه دیگر، کودی فقط یک تماس فیزیکی ملایم با بیمار برقرار می‌کرد.

در یک گروه آزمایشی دیگر، کودی قبل از این که بیمار را لمس کند، با صدایی زنانه و نرم برای بیمار توضیح می‌داد که قرار است چه کار کند و در گروهی دیگر، اول بیمار را لمس می‌کرد و سپس توضیح می‌داد.

نتایج مطالعه نشان داد که افراد به طور کل خیلی از حضور کودی احساس ناراحتی نکردند. با این حال در مواردی که کودی قبل از هر کاری، به توضیح کلامی پرداخته بود، بیماران کم‌تر احساس راحتی داشتند. همچنین افرادی که یک لمس ضروری پزشکی را تجربه کرده بودند، خیلی بیشتر از کسانی که فقط یک تماس ملایم با کودی داشتند، روبات را پذیرفتنی قلمداد کردند.

شن در مورد نتیجه مطالعه گروه می‌گوید:  «نتایج خیلی ما را شگفت‌زده کرد. ما فکر می‌کردیم مردم ترجیح بدهند که روبات قبل از این که آن‌ها را لمس کند بگوید می‌خواهم دستتان را تمیز کنم، یا چنین چیزی، اما معلوم شدکه برعکس تصور ما درست است.»

ادامه مطلب
پنج شنبه 4 فروردین 1390  - 9:31 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 3

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5821762
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی