به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

پژوهشگران موفق به ساخت نسل جدیدی از رنگ‌دانه‌های فلوروسنت سریع‌الاثر شدند که در غشاهای عصبی فعالیت‌های الکتریکی صورت می‌دهند.

خبرگزاری فارس: ساخت نسل جدیدی از رنگ دانه‌های فلوروسنت

 پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو در دانشکده داروسازی موفق به ساخت نسل جدیدی از رنگ‌دانه‌های فلوروسنت سریع‌الاثر شدند که در غشاهای عصبی فعالیت‌های الکتریکی صورت می‌دهند.

به گزارش ساینس‌دیلی، توانایی این ساختارهای کوچک و تغییر ولتاژ سریع بین داخل و خارج نورون‌های عصبی، دانشمندان را به سوی دریافت نحوه عملکرد دقیق مغز پیش می‌برد.

بنا به گفته یکی از پژوهشگران این طرح، در حال حاضر رایج‌‌ترین روش نظارت، نحوه حرکت یون‌های کلسیم در داخل سلول‌ها است.

این روش در زمینه‌های دیگری از زیست‌شناسی یا غربالگری داروها بسیار مفید است که البته کشف سایر کاربردهای آن نیازمند به سپری شدن چندین دهه است.


ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 2:01 PM

پژوهشگران برای نخستین بار موفق به کشف روشی شدند که می‌توان اشیا سه بعدی را نامرئی کرد.

خبرگزاری فارس: رؤیای نامرئی کردن اجسام تحقق می‌یابد

 دانشمندان برای نخستین بار موفق به کشف روشی شدند که می‌توان اشیا سه بعدی را نامرئی کرد. آنها این مطالعه را گامی مؤثر در جهت تحقق آرزوی نامرئی شدن می‌دانند.

این ماده جدید از ساختاری میکروسکوپی تشکیل شده که با به وجود آوردن لایه‌ای از متامواد می‌تواند جریان نور را در سطحی بنیادین کنترل و هدایت کند.

پیش از این مطالعات صورت گرفته پیرامون نامرئی کردن اشیا دو بعدی مطرح بود اما اکنون دانشمندان بر این باورند روشی یافتند که می‌توان اشیا عادی را از دید پنهان داشت.

به گزارش زی‌نیوز، محققان از روشی با عنوان «پلاسمونیک کلوکینگ» استفاده کردند و توانستند جسمی استوانه‌ای به طول ۱۸ سانتیمتر را از امواج مایکرو ویو پنهان کنند.

وقتی نور به جسمی می‌تابد بازتاب آن به چشم انسان می‌رسد و این عاملی است که باعث روایت اشیا می‌شود.
«متامواد پلاسمونیک» نام دسته‌‌ای از مواد هستند که برخلاف موادی که اغلب انسان با آنها سرو کار دارد در بازتاب و پراکندگی نور تابیده شده به خود دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است.

بر اساس این مقاله نورهای بازتاب و میدان نورها ساطع شده یکدیگر را خنثی می‌کنند و در نتیجه نوری به چشم نمی‌رسد تا انسان بازتاب نورهای تابانده شده و در نتیجه جسمی را مشاهده کند.


ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 1:59 PM

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی کپلر موفق به شناسایی ۱۱ منظومه شمسی جدید شدند.

خبرگزاری فارس: شناسایی ۱۱ منظومه شمسی جدید

 دانشمندان موفق شدند با استفاده از تلسکوپ فضایی کپلر، ۱۱منظومه شمسی جدید را شناسایی کنند که یکی از آنها دارای ۵ سیاره است که به دور یک ستاره مادر در حال گردش هستند.

بر اساس این گزارش، تاکنون ۷۲۹ سیاره در منظومه‌های شمسی دیگر مشاهده شدند که ۶۰ تا از آنها توسط تلسکوپ کپلر که در سال 2009 راه‌اندازی شد تأیید شدند. این تلسکوپ قادر است میزان کم نور تابانده شده از یک ستاره را نیز تشخیص دهد.

به گزارش ساینس‌دیلی، نکته جالب عدم تشابه این منظومه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های شمسی به منظومه شمسی ما است به عنوان نمونه در مورد همین منظومه شمسی که به تازگی کشف شد که دارای ۵ سیاره بود؛ ستاره مرکزی آن مسن‌تر و بزرگ‌تر از خورشید است ضمن این‌که تمام ۵ سیاره در مدارهایی می‌گردند که مجموع فاصله آنها از فاصله خورشید تا عطارد نیز کمتر است.

قطر سیارات این منظومه شمسی کشف شده بین 1.5 تا 5 برابر زمین است. پیش از این نیز این تلسکوپ یک منظومه شمسی با ۶ سیاره را کشف کرده بود.


ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 1:58 PM

«منوچهر لاریجانی» بازیگر نقش طلحه سریال امام علی(ع) بر اثر بیماری در سن 66 سالگی درگذشت.

خبرگزاری فارس: بازیگر نقش طلحه سریال امام علی(ع) درگذشت

 «منوچهر لاریجانی» بازیگر سینما و تلویزیون که بیماری سرطان کبد داشت، امروز صبح در استرالیا درگذشت.

لاریجانی متولد 1324 در تهران بود و حضور در سینما را از سال 64 آغاز کرد. چهره او برای کودکان دهه شصت بسیار آشنا است، چون او در سریال‌هایی مانند «آخرین روز تابستان» و «بچه‌های مدرسه» حضور داشت. از آخرین فعالیت‌های منوچهر لاریجانی می‌توان به بازی در نقش طلحه در سریال امام علی (ع) اشاره کرد.
این بازیگر، ایفای نقش در فیلم‌های سینمایی مرد پنجم (۱۳۷۳) و ستاره دنباله‌دار (۱۳۶۴) را نیز در کارنامه هنری خود دارد.


ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 1:57 PM

به طور کلی، تغییر در مواد شیمیایی، اعصاب و یا رگهای خونی، باعث ارسال پیامهای درد به مغز و بروز سردرد می گردد. فهمیدن این مساله بسیار مهم است که این سردردها گذرا هستند و یا ریشه در مشکلی عمیق تر داشته و نیاز به مراقبت های پزشکی دارند.

سردردها می توانند به صورت تنشی، میگرن و یا خوشه ای ظاهر شوند. در این مطلب می توانید به صورت مختصر توضیحاتی را در خصوص هر کدام، مطالعه نمایید.

سردرد تنشی
سردرد تنشی که با احساس فشار و گرفتگی شدید در اطراف سر و انقباض ماهیچه های گردن همراه بوده و دلیل آن در بیشتر مواقع استرس و فشار روحی تعریف شده است. طبق بررسی های انجام شده زنان بیشتر از مردان به این نوع سردرد مبتلا می شوند، اما اکثر افراد بالغ، در سنین بیست تا پنجاه سالگی، حداقل یک بار این درد را در طول زندگی تجربه می کنند.

میگرن
میگرن معمولا درد شدید و ضربان داری است که در یک طرف سر احساس می شود ولی کل سر را تحت شعاع قرار می دهد و می تواند با سرگیجه و تهوع همراه باشد. مبتلایان به میگرن به هنگام درد، نسبت به نور، صدا و برخی بوها حساس می شوند. علت دقیق ابتلا به میگرن کاملاً مشخص نشده است، اما یکی از علل ایجاد این نوع سردرد، عدم تعادل در سیستم عصبی به خصوص عصب سه قلو است که باعث ایجاد التهاب و گشادی رگ های مغز می گردد. زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می شوند.

میگرن می تواند بطور ناگهانی و یا با پیش زمینه هایی ظاهر گردد. پیش زمینه یا اورا، با اختلالات بصری آغاز می شود که ممکن است ۱۰ تا ۲۵ دقیقه ادامه داشته باشد. این تغییرات بینایی در یک و یا هر دو چشم ایجاد می گردد و می تواند موارد زیر را شامل شود:
زیگزاگی دیدن خطوط صاف
روشن و خاموش شدن نورهای ثابت
توهمات بصری

سردرد خوشه ای
این نوع سردرد، غیر معمول تر از سردرد تنشی و میگرن است که مردان بیشتر به آن مبتلا می شوند. تغییر جریان خون در رگ های سر و درگیری عصب سه قلو، دو دلیل عمده ابتلا به این درد می باشند. اما هنوز دلیل قطعی این درد برای پژوهشگران مشخص نشده است. احساس دردی تیز و در اصطلاح تیر کشیدن در پشت یکی از چشم ها که معمولاً ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می کشد و اوج درد در قسمت انتهایی چشم، خود را نشان می دهد.

سردردها به این سه نمونه خلاصه نمی شوند، می توانند نشات گرفته از یک بیماری جدی تر باشند که خود را ابتدا بصورت سردرد نمایان می کنند. یک سردرد شدید همراه با تب می تواند از علایم مننژیت و یا عقونت بافت اطراف مغز و نخاع باشد.

در افراد مسن، سردردی که در آن، قسمت وسط سر مبتلایان، به تماس حساس باشد، ممکن است نشانه ای از التهاب شریان
سر باشد.

سردردی که بیش از ۲۴ ساعت به طول بیانجامد و یا با علایم شدیدتری چون استفراغ و یا تغییرات بینایی همراه باشد، برای ارزیابی بیشتر حتماً باید تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد.

به زودی در مطلبی جداگانه، به علل شایع ایجاد سردردها، راههای پیشگیری و درمان آنها پرداخته می شود.

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 12:26 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 16

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5822480
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی