به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

همه ما می دانیم که آب یکی از فاکتورهای اساسی تامین سلامتی افراد است. اما اینکه هر فرد روزانه به چه میزان آب و مایعات نیاز دارد اغلب متفاوت است. مطالعات مختلف نتایج متفاوتی را درباره میزان مصرف روزانه آب و مایعات منتشر کرده اند؛ در حالی که در واقع این میزان به فاکتورهای متعددی همچون محل زندگی، سلامتی و میزان فعالیت فرد بستگی دارد. گرچه نمی توان یک فرمول مشخص برای همه افراد ارائه کرد، اما در این مقاله سعی داریم به مواردی اشاره کنیم که به شما کمک کند تا مقدار مایعات مورد نیاز روزانه تان را تخمین بزنید.

فواید نوشیدن آب برای سلامتی
آب ماده شیمیایی اصلی بدن انسان است که حدود ۶۰ درصد وزن بدن را تشکیل می دهد. همه ارگان های بدن، برای فعالیت خود به آب نیاز دارند.  آب مواد سمی را از ارگان های حیاتی بدن بیرون می برد، مواد غذایی را به سلول ها می رساند و یک محیط مرطوب را برای بافت های گوش، بینی و گلو فراهم می سازد.
کمبود آب در بدن منجر به پدیده ای بنام Dehydration می شود که تحت این شرایط، بدن آب کافی برای انجام فعالیت های معمول خود را ندارد و منجر به تخلیه انرژی بدن و بروز خستگی می شود.

بدن به چه میزان آب نیاز دارد؟
بدن شما هر روز مقداری آب را از طریق تنفس، تعرق، ادرار و مدفوع از دست می دهد. برای آنکه بدن به فعالیت مناسب خود ادامه دهد، بایستی با نوشیدن مایعات و خوردن غذاهای آبدار، ذخایر آب بدن دوباره پر شوند. حال سوال این است که بطور متوسط هر انسان سالم و بالغ در یک آب و هوای متعادل، روزانه به چه میزان آب نیاز دارد؟
حتما جمله آشنای «روزانه ۸ لیوان آب و مایعات بنوشید» را بارها و بارها شنیده اید. جالب است بدانید ۸ لیوان حدوداً معادل  ۱٫۹ لیتر می باشد و این در حالی است که طبق اعلانات سازمان دارو، میزان آب و یا نوشیدنی کافی برای مردان ۳ لیتر (۱۳ فنجان) در روز و برای زنان  ۲٫۲ لیتر (حدود ۹ فنجان) می باشد. پس بهتر است این جمله آشنا را به این شکل اصلاح کنیم: «روزانه حداقل  ۸  لیوان آب و مایعات بنوشید».

water-salemzi-524269.jpeg


اما شرایطی هم وجود دارند که باید مایعات بیشتر و یا کمتری را نسبت به روزهای معمولی مصرف کنیم.

فاکتورهایی که روی میزان مصرف آب روزانه شما تاثیر می  گذارند
همانطور که می دانید فاکتورهایی مانند میزان فعالیت روزانه، آب و هوا، وضعیت سلامت، حاملگی و شیردهی و… روی میزان آب مورد نیاز بدن در طول روز تاثیر می  گذارند. در ادامه این فاکتورها و میزان تاثیر هرکدام را بررسی می کنیم.

ورزش: هر زمان که شما ورزش می کنید و یا فعالیتی که منجر به تعرق بدن می شود انجام می دهید، نیاز به نوشیدن مایعات بیشتر برای جبران آب از دست رفته بدن دارید. اینکه به چه مقدار مایعات بیشتر نیاز دارید به نوع ورزش، مدت آن و میزان تعرق بدن در حین انجام آن بستگی دارد. برای فعالیت های ورزشی کوتاه حدودا ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلی لیتر (حدود ۱٫۵ تا ۲٫۵ لیوان) آب اضافه و برای فعالیت های سنگین تر مانند دو ماراتن که بیشتر از یک ساعت طول می کشد، بدن به مقدار بیشتری مایعات نیاز دارد. توصیه می شود در طول انجام فعالیت های ورزشی سنگین و طولانی مدت از نوشیدنی های مخصوص ورزشی که حاوی مقادیری سدیم هستند، استفاده نمایید. این نوشیدنی ها، سدیم ازدست رفته بدن را از طریق تعریق جبران می کنند و از عوارض ناشی از کمبود این ماده معدنی در بدن می کاهند. بعد از اتمام فعالیت نیز به نوشیدن مایعات ادامه دهید.

محیط زندگی: آب و هوای گرم یا مرطوب منجر به تعریق بیشتر بدن می شود و بنابراین مایعات بیشتر باید مصرف گردد. هوای گرم داخل منزل نیز در روزهای زمستان باعث می شود پوست مقداری از رطوبت خود را از دست بدهد. همچنین در مناطق مرتفع که ارتفاع از سطح دریا بیشتر از ۲۵۰۰ متر است، بدن انسان به تولید ادرار بیشتر تحریک می شود؛ علاوه بر این، تنفس انسان در مناطق کوهستانی مرتفع، به دلیل رقیق شدن هوا و کمبود اکسیژن، تندتر و در نتیجه ذخایر آب بدن سریعتر مصرف می گردد.

بیماری و شرایط خاص سلامتی: در شرایطی که شما بیمار هستید و به عنوان مثال تب دارید یا دچار اسهال و استفراغ شده اید، بدن آب بیشتری از دست می دهد و برای جبران آن باید بیشتر آب بنوشید. همچنین زمانی که مثانه شما عفونت کرده و یا به سنگ کلیه دچار شده اید، روزانه به مقادیر بیشتری آب و مایعات نیاز دارید. از طرف دیگر، در بعضی شرایط خاص مانند تعدادی از امراض قلبی، کلیوی، بیماری های کبد و غدد فوق کلیوی دفع ادرار مختل شده و در این شرایط شاید تجویز شود که مایعات کمتری مصرف نمایید.

حاملگی و شیردهی: خانم ها در دوران حاملگی و شیردهی به مقادیر بیشتری آب و مایعات نیاز دارند. طبق توصیه سازمان دارو، در دوران حاملگی بایستی روزانه حدود ۲٫۳ لیتر (۱۰ لیوان) و در دوران شیردهی حدود ۳٫۱ لیتر (۱۳ لیوان) مایعات مصرف شود.

منابع دیگر برای تامین آب بدن
جالب است بدانید علاوه بر آب و مایعاتی که در طول روز مصرف می کنید، بسیاری از غذاها نیز حاوی مقادیری آب می باشند و شما لازم نیست برای تامین آب مورد نیاز بدنتان تنها به نوشیدن مایعات فکر کنید. بطور متوسط غذاها حدود ۲۰ درصد از آب مورد نیاز بدن را در طول روز تامین می کنند. همچنین برای مثال، تا ۹۰ درصد وزن میوه ها و سبزیجاتی مانند هندوانه و گوجه فرنگی از  آب تشکیل شده است. علاوه بر این، نوشیدنی هایی مانند شیر، آب میوه، آب جو و نوشیدنی های کافئین دار مانند چای و قهوه نیز جزء منابع تامین آب بدن محسوب می شوند. اما توصیه می شود از آنجا که آب یک نوشیدنی بدون کالری، ارزان و در دسترس است، هیچگاه آن را با نوشیدنی های دیگر جایگزین نکنید. 

چگونه اطمینان یابیم میزان آب بدنمان کافی است؟
بطور کلی اگر روزانه به اندازه کافی آب بنوشید، بطوری که کمتر احساس تشنگی نمائید، می توانید اطمینان یابید که آب کافی دریافت کرده اید. البته ادرار کمرنگ یا بی رنگ با حجمی حدود یک و نیم لیتر هم نمایانگر همین مورد می باشد.

توجه داشته باشید که نوشیدن آب زیاد از حد نیز می تواند برای بدن مضر باشد. در این حالت کلیه ها قادر به تخلیه آب اضافه نیستند و در نتیجه خون رقیق و مواد معدنی موجود در آن -مانند سدیم- کم می شود. این شرایط می تواند برای بدن مشکل ساز باشد. این حالت بطور معمول برای افراد پیش نمی آید و بیشتر در بین ورزشکاران رواج دارد.

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 12:24 PM

ناخن های شما بازتاب کاملی از شما به عنوان یک فرد متشخص هستند. شاید لازم باشد ناخن هایی بلند و رنگارنگ را برای حضور در یک مهمانی بیارایید، یا بر عکس، برای مواقعی مانند ورزش و یا کار کردن، ترجیح دهید ناخن های خود را کوتاه کنید.
داشتن ناخن های کوتاه یا بلند، مهم نیست؛ نکته مهم این است که آن ها را به خوبی کوتاه شده باشند و همچنین تمیز، محکم و زیبا به نظر برسند.

بقيه در ادامه

 

 

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 12:20 PM

دستگاه تنفسي شامل مجموعه‌‌اي از بافت‌ها و اندام‌ها است كه امكان تنفس را فراهم مي‌كند. مسيرهاي هوايي شامل بيني، دهان، حنجره، ناي و نايژه، ريه‌ها و رگ‌هاي خوني و همچنين عضلاتي مانند پرده ديافراگم، عضلات بين دنده‌ها، ماهيچه‌اي شكمي و عضلات گردن از جمله اعضاي سيستم تنفسي هستند كه هريك از آنها نقش بسيار مهمي در تنفس و تامين اكسيژن مورد نياز بدن ايفا مي‌كنند.

مهم‌ترين وظيفه مسيرهاي هوايي، واردكردن اكسيژن به داخل ريه‌ها و خروج دي‌اكسيد كربن دفعي از بدن است. دهان و بيني، دما و رطوبت هوايي كه تنفس مي‌كنيم را افزايش مي‌دهند و به اين ترتيب هواي ورودي به ريه‌ها، آسيبي به بافت ريه نمي‌رساند. تاژك‌ها و مويچه‌هاي مسير تنفسي، ذرات آلاينده و عوامل ميكروبي را كه از طريق تنفس وارد مجاري هوايي مي‌شوند به دام مي‌اندازند.

اين ذرات در واكنش‌هايي كه به شكل عطسه يا سرفه خود را نشان مي‌دهند از بدن خارج مي‌شوند. دريچه ناي همانند درپوشي از مجاري تنفسي محافظت مي‌كند و مانع ورود مايعات و مواد غذايي به مجاري هوايي و رسيدن آن به ريه‌ها مي‌شود، اما در هنگام تنفس دريچه ناي باز و هوا وارد مجاري تنفسي مي‌شود. براي اين كه قلب فضاي كافي در اختيار داشته باشد ريه سمت چپ بدن تا حدودي از ريه راست كوچك‌تر است. ريه‌ها متشكل از 5 لوب مجزا هستند. اگر به هر علتي ناشي از ابتلا به بيماري يا مواجه‌شدن با هر حادثه ناگهاني، بنا به تشخيص پزشك، فرد تحت عمل جراحي قرار ‌گيرد و يكي از لوب‌ها يا بخش‌هاي ريه برداشته شود، هيچ اختلالي در عمل تنفس ايجاد نمي‌شود و فرد مي‌تواند همچنان و بدون اين كه دچار مشكل شود براحتي و به كمك ديگر بخش‌هاي ريه تنفس كرده و اكسيژن مورد نياز بدنش را تامين كند. نايژه‌ها يا نايچه‌ها كه از انشعابات مسير اصلي تنفسي هستند و در داخل ريه قرار گرفته‌اند به انشعابات كوچك‌تري به نام نايژك‌ها تقسيم مي‌شوند كه هريك در انتها به حفره‌هاي تنفسي مي‌رسند. در سطح حفره‌هاي تنفسي، شبكه‌اي از مويرگ‌هاي خوني وجود دارد كه به سياهرگ‌ها و سرخرگ‌هايي كه خون را در قسمت‌هاي مختلف بدن جابه‌جا مي‌كنند، متصل مي‌شوند. عضلات و ماهيچه‌هايي كه در اطراف ريه‌ها قرار دارند به آنها كمك مي‌كنند تا هنگام تنفس منبسط و منقبض شوند. اگر به هر علتي عملكرد اين ماهيچه‌ها مختل شوند، عضلات گردن و ماهيچه‌هايي كه اطراف استخوان ترقوه قرار دارند اين وظيفه را به عهده مي‌گيرند و كمك مي‌كنند تا بتوانيد به آساني نفس بكشيد.

مريم وكيلي

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 12:00 PM

پاها موتور حركت بدن هستند. داشتن پاهاي قوي در فعاليت‌هاي روزانه مانند بالا رفتن از پله و حمل اجسام سنگين به شما كمك مي‌كند. قسمت عمده ناحيه فوقاني پاها در جلو، از عضله چهار سر ران و در عقب از عضلات همسترينگ تشكيل شده است.

حركاتي كه براي تمرين انتخاب مي‌كنيد بايد به گونه‌اي باشند كه به جاي تمركز بر يكي از اين دو عضله، هر دو گروه عضلات را به كار گيرند. در اين صورت عضلات پا به صورت هماهنگ تقويت مي‌شوند و شكل ظاهري مطلوبي نيز به خود مي‌گيرند. براي داشتن پاهايي قوي حركات زير را به طور منظم انجام دهيد. هريك از اين حركات را 10 بار و 3 نوبت در روز تكرار كنيد.

حركت اول: اين حركت استقامتي است. براي انجام اين حركت پاهاي خودر ا كمي بيشتر از عرض شانه باز كنيد و بايستيد. حالا به آرامي پاها را از زانو خم كنيد تا جايي كه ران‌هاي شما موازي با سطح زمين قرار گيرند. 3 ثانيه در اين حالت بمانيد و دوباره به نقطه شروع برگرديد. توجه داشته باشيد كه در طول انجام اين حركت نبايد كمرتان را
خم كنيد.

حركت دوم: دو وزنه يا جسم سنگين هم‌وزن را در دست بگيريد. دست‌ها را در مقابل ران نگه داريد و در جاي مناسبي بايستيد. حالا در حالي كه پشت خود را صاف نگه داشته‌‌ايد از كمر به جلو خم شويد. هنگام خم شدن وزنه‌ها را تا جايي كه مي‌توانيد نزديك پاهايتان پايين بياوريد. وقتي وزنه‌ها به پايين رسيدند اندكي صبر كنيد و سپس دوباره به آهستگي به نقطه شروع برگرديد.

حركت سوم: روي ساعدها و يكي از زانوهاي خود تكيه كنيد. پاي ديگر را تا جايي كه مي‌‌توانيد به حالت صاف از پشت بالا بياوريد و پنجه پا را بكشيد. 3 ثانيه در اين حالت بمانيد و بعد پايتان را پايين بياوريد.

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:59 AM

با ابتكار جديد شركت پاناسونيك، اتوكشيدن به تجربه‌اي خوشايند تبديل مي‌شود. اين اتوي جديد دو طرفه برخلاف اتوهاي معمولي كه يك طرف صاف و طرف ديگر نوك تيز هستند، شكل هندسي مشخصي ندارد.

ظاهر متفاوت و خميده در كنار حذف سيم و كابل اضافي، از جمله ويژگي‌هاي بارز اين اتو است.به اين ترتيب اجباري براي نگه داشتن جهت اتو نداريد و از هر طرف مي‌توانيد اتو را نگه داريد. البته تاكنون مدل‌هاي مشابه ديگري توسط شركت‌هاي مختلف توليدكننده محصولات خانگي ارائه شده‌اند، اما اين مدل 25 درصد سبك‌تر است و چروك لباس‌ها را 15 درصد سريع‌تر صاف مي‌كند.

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:57 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 16

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6003765
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی