"عزير الدويك " رئيس پارلمان فلسطين دولت آينده را "دولتي انتقالي " دانست و هفت ماموريت اساسي اين دولت را در عرصه داخلي و خارجي تشريح كرد.
* تاثير انقلاب مصر بر آشتي ملي فلسطين
دويك افزود: تغييراتي كه در عرصه سياسي مصر حاصل شد، بر بسياري از قضايا كه رژيم گذشته اين كشور با آن برخوردي جانبدارانه مي كرد، تاثير گذاشت كه مهمترين اين قضايا موضوع آشتي ملي فلسطينيان بود، چون بر همه آشكار و عيان بود كه رژيم مبارك با اين قضيه چه تعاملي دارد و به سود كدام طرف گام برميدارد.
* اعضاي فتح و حماس اواخر هفته ديدار ميكنند
رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين در ادامه از ديدارهايي سخن گفت كه قرار است، اواخر هفته جاري ميان دو جنبش فتح و حماس با مشاركت و حضور گروهها و نيروهاي مختلف فلسطيني انجام شود تا طي آن اقدامات و تدابير لازم جهت اجراي توافقنامه آشتي كه در راس آنها دستيابي به توافق براي تشكيل دولت آينده فلسطيني است، اتخاذ شود.
* دولت آينده فلسطين انتقالي بوده و شخصيتهاي با كفايت را دربرخواهد گرفت
دويك درباره ماهيت و ساختار اين دولت و نحوه انتخاب رئيس و وزراي آن گفت كه دولت آينده دولتي انتقالي است و يك سال فعاليت خواهد كرد و شخصيتهاي با كفايت و با تدبير در آن حضور خواهند داشت و بالطبع كسي رياست اين دولت را برعهده خواهد گرفت كه مورد قبول و پذيرش همگان باشد. به وي پس از انتخاب يك فرصت قانوني داده خواهد شد تا كابينه خود را تشكيل دهد.
* دولت آينده فلسطين هفت مسئوليت اساسي بر عهده خواهد داشت
وي تاكيد كرد: هفت وظيفه مهم و اصلي برعهده دولت جديد خواهد بود كه مهمترين آنها پيگيري اجراي بندهاي توافقنامه آشتي ملي و فراهم كردن زمينه اجراي انتخابات قوه مجريه و قانونگذاري و مجلس ملي سازمان آزاديبخش فلسطين و پيگيري روند بازسازي نوار غزه و پايان دادن به محاصره آن و ادغام نهادها و ارگانهاي تشكيلات در كرانه باختري با ارگانها و نهادهاي نوار غزه و قدس اشغالي است.
* تاكيد بر حل اختلافات و ايجاد فضايي مبتني بر اعتماد متقابل
رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين از رهبران دو جنبش حماس و فتح خواست براي گذر از اين مرحله حساس و مهم در تاريخ فلسطين با كنار نهادن اختلافات با يكديگر به توافق رسيده و اعتماد متقابل ميان خود را افزايش دهند.
* راهبردهاي جديد ملت فلسطين براي مبارزه با رژيم صهيونيستي
دويك درباره تاثير آشتي ملي فلسطينيان بر آينده مبارزه با رژيم صهيونيستي گفت كه ما هم اكنون ملت متحد و يكپارچهاي هستيم و به اين لحاظ راهبردهاي جديدي براي دفاع از خود و موجوديت خود ابداع خواهيم كرد.
وي افزود: هم اكنون ديد غالب بر جامعه جهاني اين است كه فلسطينيها قدرتمندتر از گذشتهاند و بر همين اساس توان ابداع راهبردهاي جديد براي مبارزه با رژيم صهيونيستي را خواهند داشت.
* هم اكنون حماس ملاحظات گذشته را به تفاهم تبديل كرده است
رئيس پارلمان فلسطين درباره ملاحظات پيشين حماس در برابر امضاي سند آشتي ملي فلسطينيان در زمان رژيم سابق مصر گفت: در آن زمان حماس ملاحظات خاص خود را در اين باره داشت، اما هم اكنون تمام اين ملاحظات به تفاهمات تبديل شده است.
* كميته امنيتي زمينه اجراي توافقنامه را تسهيل ميكند
اين شخصيت برجسته فلسطيني درباره كشورهايي كه در كميته امنيتي مشاركت خواهند داشت تا با دربرگرفتن كارشناسان امنيتي و زبده روند اجراي بندهاي توافقنامه آشتي ملي فلسطينيان را از طريق ارائه پيشنهادات و مشاورههاي لازم تسهيل كنند، گفت: بيشك مصر نقش مهمي را در اين باره ايفا خواهد كرد، چون اين كشور ناظر بر توافقنامه و اجراي آن است، البته در اين ميان نبايد نقش اتحاديه عرب را هم در اين باره ناديده گرفت.
* جانشيني اسماعيل هنيه به جاي من بلامانع است
رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين درباره اخبار اخير منتشره مبني بر اين كه حماس قصد دارد، اسماعيل هنيه رئيس دولت فلسطيني غزه را به جاي الدويك به سمت رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين انتخاب كند، گفت: من در اينباره خبر يا سخني نشنيدهام.
وي افزود: حتي اگر هم چنين چيزي صحت داشته باشد، اين نظر و ديدگاه برادران من در حماس است و پستي كه من در اختيار دارم امانتي در دست من است كه بايد آن را به كس ديگر تحويل دهم.
عزيز دويك تاكيد كرد: بزرگترين خواسته من در طول زندگي سياسيام دستيابي به آشتي ملي ميان فلسطينيان بود كه به حمد الله حاصل شد.