به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

"عزير الدويك " رئيس پارلمان فلسطين دولت آينده را "دولتي انتقالي " دانست و هفت ماموريت اساسي اين دولت را در عرصه داخلي و خارجي تشريح كرد.


"عزير الدويك " در گفت‌وگوي اختصاصي با خبرنگار فارس در غزه درباره امضاي توافقنامه آشتي ملي فلسطينيان گفت كه آشتي ملي ميان دو جنبش فتح و حماس و امضاي اين توافقنامه بازتاب طبيعي حقايق و واقعيت‌هاي جديد شكل گرفته در مصر پس از انقلاب 25 ژانويه است.

* تاثير انقلاب مصر بر آشتي ملي فلسطين

دويك افزود: تغييراتي كه در عرصه سياسي مصر حاصل شد، بر بسياري از قضايا كه رژيم گذشته اين كشور با آن برخوردي جانبدارانه مي كرد، تاثير گذاشت كه مهمترين اين قضايا موضوع آشتي ملي فلسطينيان بود، چون بر همه آشكار و عيان بود كه رژيم مبارك با اين قضيه چه تعاملي دارد و به سود كدام طرف گام برمي‌دارد.

* اعضاي فتح و حماس اواخر هفته ديدار مي‌كنند

رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين در ادامه از ديدارهايي سخن گفت كه قرار است، اواخر هفته جاري ميان دو جنبش فتح و حماس با مشاركت و حضور گروه‌ها و نيروهاي مختلف فلسطيني انجام شود تا طي آن اقدامات و تدابير لازم جهت اجراي توافقنامه آشتي كه در راس آنها دستيابي به توافق براي تشكيل دولت آينده فلسطيني است،‌ اتخاذ شود.

* دولت آينده فلسطين انتقالي بوده و شخصيت‌هاي با كفايت را دربرخواهد گرفت

دويك درباره ماهيت و ساختار اين دولت و نحوه انتخاب رئيس و وزراي آن گفت كه دولت آينده دولتي انتقالي است و يك سال فعاليت خواهد كرد و شخصيت‌هاي با كفايت و با تدبير در آن حضور خواهند داشت و بالطبع كسي رياست اين دولت را برعهده خواهد گرفت كه مورد قبول و پذيرش همگان باشد. به وي پس از انتخاب يك فرصت قانوني داده خواهد شد تا كابينه خود را تشكيل دهد.

* دولت آينده فلسطين هفت مسئوليت اساسي بر عهده خواهد داشت

وي تاكيد كرد: هفت وظيفه مهم و اصلي برعهده دولت جديد خواهد بود كه مهمترين آنها پيگيري اجراي بندهاي توافقنامه آشتي ملي و فراهم كردن زمينه اجراي انتخابات قوه مجريه و قانونگذاري و مجلس ملي سازمان آزاديبخش فلسطين و پيگيري روند بازسازي نوار غزه و پايان دادن به محاصره آن و ادغام نهادها و ارگان‌هاي تشكيلات در كرانه باختري با ارگان‌ها و نهادهاي نوار غزه و قدس اشغالي است.

* تاكيد بر حل اختلافات و ايجاد فضايي مبتني بر اعتماد متقابل

رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين از رهبران دو جنبش حماس و فتح خواست براي گذر از اين مرحله حساس و مهم در تاريخ فلسطين با كنار نهادن اختلافات با يكديگر به توافق رسيده و اعتماد متقابل ميان خود را افزايش دهند.

* راهبردهاي جديد ملت فلسطين براي مبارزه با رژيم صهيونيستي

دويك درباره تاثير آشتي ملي فلسطينيان بر آينده مبارزه با رژيم صهيونيستي گفت كه ما هم اكنون ملت متحد و يكپارچه‌اي هستيم و به اين لحاظ راهبردهاي جديدي براي دفاع از خود و موجوديت خود ابداع خواهيم كرد.
وي افزود: هم اكنون ديد غالب بر جامعه جهاني اين است كه فلسطيني‌ها قدرتمندتر از گذشته‌اند و بر همين اساس توان ابداع راهبردهاي جديد براي مبارزه با رژيم صهيونيستي را خواهند داشت.

* هم اكنون حماس ملاحظات گذشته را به تفاهم تبديل كرده است

رئيس پارلمان فلسطين درباره ملاحظات پيشين حماس در برابر امضاي سند آشتي ملي فلسطينيان در زمان رژيم سابق مصر گفت: در آن زمان حماس ملاحظات خاص خود را در اين باره داشت، اما هم اكنون تمام اين ملاحظات به تفاهمات تبديل شده است.

* كميته امنيتي زمينه اجراي توافقنامه را تسهيل مي‌كند

اين شخصيت برجسته فلسطيني درباره كشورهايي كه در كميته امنيتي مشاركت خواهند داشت تا با دربرگرفتن كارشناسان امنيتي و زبده روند اجراي بندهاي توافقنامه آشتي ملي فلسطينيان را از طريق ارائه پيشنهادات و مشاوره‌هاي لازم تسهيل كنند، گفت: بي‌شك مصر نقش مهمي را در اين باره ايفا خواهد كرد، چون اين كشور ناظر بر توافقنامه و اجراي آن است، البته در اين ميان نبايد نقش اتحاديه عرب را هم در اين باره ناديده گرفت.

* جانشيني اسماعيل هنيه به جاي من بلامانع است

رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين درباره اخبار اخير منتشره مبني بر اين كه حماس قصد دارد، اسماعيل هنيه رئيس دولت فلسطيني غزه را به جاي الدويك به سمت رئيس مجلس قانونگذاري فلسطين انتخاب كند،‌ گفت: من در اين‌باره خبر يا سخني نشنيده‌ام.

وي افزود‌: حتي اگر هم چنين چيزي صحت داشته باشد، اين نظر و ديدگاه برادران من در حماس است و پستي كه من در اختيار دارم امانتي در دست من است كه بايد آن را به كس ديگر تحويل دهم.

عزيز دويك تاكيد كرد: بزرگترين خواسته من در طول زندگي سياسي‌ام دستيابي به آشتي ملي ميان فلسطينيان بود كه به حمد الله حاصل شد.
ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 12:31 AM

لاشه يك حيوان عجيب‌الخلقه و شبيه موجودات ماقبل تاريخ در حوالي روستاي آق‌بولاغ از توابع شهرستان مشگين‌شهر كشف شد.


به نقل از اداره محيط زيست مشگين‌شهر لاشه اين حيوان كه بيشتر شبيه پرندگان گوشتخوار فيلم‌هاي علمي، تخيلي (از نسل دايناسورهاي پرنده) است توسط تني چند از اهالي اين روستا كشف شده است.
لاشه اين جانور تقريباً سالم بوده و شاهدان عيني حتي احتمال مي‌دهند كه تنها چند روز از مرگ اين حيوان گذشته باشد.
برخي از روستاييان مي‌گويند لاشه اين حيوان را از نزديك مشاهده كرده‌اند و احتمال مي‌دهند كه اين جانور در غاري در نزديكي روستا ميزيسته است.
پس از كشف اين موجود عجيب يكي از اهالي اين روستا لاشه اين جانور را پنهان ساخته و مأموران محيط زيست مشگين‌شهر تلاش براي دست‌يابي به اين لاشه را آغاز كردند.
همچنين به دنبال انتشار خبري مبني بر كشف لاشه يك حيوان عجيب الخلقه و ناشناخته در مشگين‌شهر و قاچاق آن دادستاني مشگين‌شهر وارد عمل شده و با تلاش مأموران انتظامي و يگان حفاظت محيط زيست مشگين‌شهر دو نفر از قاچاقچيان به همراه لاشه اين حيوان دستگير شدند.
با انتقال لاشه حيوان به اداره حفاظت محيط زيست مشگين شهر بررسي‌هاي اوليه روي اين حيوان انجام شد.
رئيس اداره حفاظت محيط زيست‌مشگين شهر اظهار داشت: بررسي دقيق و علمي نيازمند حضور ديرينه‌شناسان در اين شهرستان است.
حسين دهقاني عنوان كرد: با توجه به قراين و شواهد و شكل ظاهري اين حيوان مي‌توان گفت: لاشه كشف شده متعلق به خانواده حيواناتي است كه نسل آنها چند ميليون سال پيش منقرض شده است.
به گفته لطف‌الله كوهي دادستان عمومي و انقلاب مشگين شهر به احتمال قوي لاشه حيوان در جريان حفاري غير مجاز آثار باستاني به صورت اتفاقي پيدا شده است.
وي اذعان داشت: با توجه به آثار كربن و سوختگي بر روي بدن لاشه، فراهم بودن شرايط ويژه زير زمين عامل اصلي سالم ماندن شكل ظاهري اين حيوان بوده است.
ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 12:30 AM

در حالي كه دكتر احمدي‏نژاد، با شعارهاي ضدصهيونيستي، بيش از همه اين رژيم و كشورهاي محور سازش را نگران ساخته‏بود، رويدادهايي چون طرح دوستي با «غاصبان فلسطين»، سفر «حميدرضا بقايي» به مصر و «اسفنديار رحيم‌مشايي» به اردن به عنوان دو كشور شاخص محور سازش دوگانگي را در سياست خارجي دولت نشان مي‌دهد.


سير تحولات منطقه‌ي خاورميانه عربي و شمال آفريقا در چند ماه اخير،بيش‌تر نگاه‌هاي دنيا را معطوف به خود كرده است، جرياني كه با تعبير رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالي) ازآن با عنوان «بيداري اسلامي» مي‌توان ياد نمود. نكته‌ي جالب و وجه مشترك حكومت‌هايي كه اكنون در مواجه ملت معترض و خشمگين خود قرارگرفته‌اند، وابستگي به نظام سلطه،بي‌اعتنايي به خواست ملت‌ها، تمايل به سازش بااشغال‌گران قدس و نيز اسلام ستيزي حاكمان اين كشورهاست و اين دقيقاً نقطه‌ي مقابل آرمان‌هايي است كه نظام اسلامي منادي آن است .

بقيه در ادامه

 

ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 12:28 AM

دختر گرامى پيامبر(ص) در سخنان تند و عتاب‎آميز خود، كسانى را كه وصى و برادر پيامبر(ص) را از صحنه‏ رهبرى كنار زده خود زمام امور مسلمانان را در دست گرفتند، مورد انتقاد قرار داده كه هنوز سوگ رسول خدا فراموش نشده شتاب‏زده دست به اقدامى زدند (ماجراى سقيفه) كه آنان را در گرداب فتنه افكند.


«... ثمّ اسْتَنْهَضَكم فَوَجَدَكُمْ خِفافا، وَاَحْمَشَكُمْ فَاَلْفاكُمْ غضابا فَوَسَمْتُمْ غَير اِبِلِكُمْ وَ وَرَدْتُمْ غيرَ مَشْرَبِكُمْ هذا والعَهْدُ قَريبٌ، والكَلْمُ رحيبٌ، والجَرْحُ لَمّا ينْدَمِل، والرّسول لمّا يقْبَرُ، إبْتِدارا زَعَمْتُمْ خَوفَ الْفِتْنَةِ، ألا فِى الْفِتْنَةِ سَقَطوا وَ اِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحيطَةٌ بِالْكافِرينَ...1؛

بقيه در ادامه

 

ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 12:25 AM

پول از كجا آمده و چه تاريخچه اي را در پشت سر دارد؟خواندن اين مطلب به شما كمك مي كند تا با سرگذشت اين شي پرماجا آشنا شويد.


در گذشته ديرين براي تداوم حيات، نياز هر فرد با تلاش فردي (شكار- توليد و ...) تامين مي‌شد ولي با گذشت زمان هرگز به توليد شخصي قانع نبود و اگر در آن روز بشر نمي‌توانست با زور هرچه مي‌خواهد به چنگ آورد ناگزير حاضر مي‌شد از راه معاوضه جنس با جنس (معاوضه مستقيم كالا با كالا) نيازهاي عادي زندگي را فراهم كرده و از اين راه امرار معاش نمايد. در اينگونه داد و ستدهاي اوليه (قرنها پيش از ميلاد) معاوضه دو كالا با هم بدون تعيين ارزش و معياري براي سنجش انجام مي‌پذيرفت تا آنكه راه (مبادله غيرمستقيم كالا با كالا) را در پيش گرفت و همين انتخاب موجب پيدايش "پول " گرديد.

پيدايش پول

1- كالا، واسطه مبادله:

همانطور كه اشاره شد در جوامع نخستين تحصيل انواع كالاهاي توليد شده جهت مصرف صرفا از طريق تعويض و مبادله دو كالا امكان‌پذير بود و اين مبادله مشكلات بسياري بهمراه داشت از جمله:

الف- امكان تعيين ارزش كالا براساس قبول واحد معيني كه مورد تاييد طرفين معامله باشد نبود.

ب- يافتن طرفين مبادله دو كالا (گوسفند و گندم) كه هر دو نياز به كالاهاي عرضه شده طرف ديگر داشته و آماده مبادله باشند چندان آسان نبود.

بشر در ابتدا براي حل چنين مشكلاتي اشيا و يا كالاهايي را به عنوان واسطه مبادلات به جهت سهولت داد و ستد انتخاب كرد و انتخاب آن بستگي به نوع و فراواني آن شيء يا كالاي واسطه در آن محدوده يا شهر داشت مثل صدف در سواحل دريا و گوسفند و گاو در نواحي كوهستاني و معتدل.

2- مسكوك فلزي:

تنوع توليد و لزوم رفع نياز بشر از توليدات مختلف در سير گسترش اقتصاد كشورها موجب پيدايش دو كالاي اقتصادي با ثبات ارزش نسبي كه مورد قبول عامه باشد گرديد و اين دو كالاي فلزي طلا و نقره بود.

پس از آنكه فلزات قيمتي (طلا و نقره) كشف شد و مزايا و وجوه تمايز آنها نسبت به كالاهاي ديگر به ويژه فلزاتي مثل آهن و مس و مفرغ شناخته شد، جايگزين وسايل مبادلاتي قبلي كه فاقد خصوصيات فيزيكي طلا و نقره (وفور توليد بودند) شدند و به عنوان "پول " مورد استفاده قرار گرفتند.
با گذشت زمان مسئولان امور در جوامع مختلف براي رونق داد و ستد و توسعه تجارت نسبت به ضرب سكه‌هاي طلا و نقره اقدام نمودند. براي انجام اين كار، شمش‌هاي طلا و نفره را به سكه‌هاي كوچك و متنوع تبديل و سپس آنها را به مهر خود ممهور و در قلمرو جغرافيايي خويش رايج ساختند.

بطوريكه مورخان مي‌گويند اختراع سكه از سده هفتم پيش از ميلاد مسيح در كشور ليدي پا گرفته، ولي در اكتشافاتي كه اخيرا در كشور هندوستان شده مسكوكاتي بدست آمده كه ظاهرا مربوط به پنج هزار سال قبل است (سه هزار سال پيش از ميلاد). هرودوت " مورخ سده پنجم قبل از ميلاد مسيح مي‌نويسد: "در ميان مردم و ملت‌هايي كه ما مي‌شناسيم مردمان ليدي نخستين كساني هستند كه براي مصرف خود از زر و سيم سكه زدند. "

البته گروهي از محققين علوم باستان‌شناسي معتقدند كه اين افراد (ضرب‌كنندگان سكه) مهاجرين يوناني بودند كه در خدمت دولت ليدي سكه زدند و جهانيان اين اختراع را كه پس از اختراع خط بزرگترين اختراع است مديون يوناني‌ها مي‌دانند.

پيش از روي كار آمدن هخامنشيان و سقوط كشور ليدي، ايرانيان از اختراع پول و رواج آن در خاك همسايه خود آگاهي داشته‌اند زيرا پس از فتح ليدي به دست كوروش كه اين سرزمين نيز در قلمرو حكومت هخامنشيان درآمد در اكروسارس پايتخت ليدي كارگاه سكه‌زني (ضرابخانه) وجود داشته و به تحقيق دانشمندان امروزي ثابت شده كه اختراع سكه در روزگار شهرياري خاندان مرمناد اتفاق افتاده است.

اولين سكه‌اي كه در ايران رواج يافت، در زمان داريوش اول (516 ق.م) ضرب شد و نام آن دريك بودو سكه ديگري كه رواج داشت "شكل " بود كه وزن 6/5 گرم نقره.
3- پول كاغذي:

همزمان با نقشي كه پول فلزي در بازارهاي مختلف مبادلات و معاملات پيدا كرد كار داد و ستد و تجارت را توسعه بخشيد و موجب گسترش حرفه صرافي شد. صاحبان اين حرف واسطه عمليات پولي بين تجار در داخل و خارج از كشور بودند كه عملكردشان مقدمه نشر پول كاغذي و تشكيل بانك‌هاي امروزي گرديد.

نشر پول كاغذي در دوران پيشين به صور مختلف وجود داشته كه در زمانها و مكانهاي گوناگون داراي نقش و وظايف محدود و خاصي بوده است. مثلا در روم قبل از ميلاد، صرافها اسناد كاغذي (دست نوشته‌هايي) در اختيار مشتريان خود مي‌گذاردند يا به اشخاصي كه مسكوكات (فلزات قيمتي) خود را پيش آنها به امانت مي‌گذاشتند، سندي به عنوان "قبض رسيد " مي‌دادند. اين اسناد كه به همين عنوان "قبض رسيد " معروف بودند، به اعتبار صراف صادركننده در بازار دست به دست مي‌گشتند و عملا وظايف پول مسكوك و رايج آن زمان را انجام مي‌دادند.

اين رويه پايه‌گذار سيستم پول كاغذي به اسكناس شد كه از بدو انتشار رابطه ثابتي بين ارزش اسكناس معاملاتي با طلا و نقره برقرار ساخت و قانونمند گرديد و از قرن نوزدهم، در چارچوب مقررات و قوانين پولي و بانكي هر كشور و تحت عنوان پول قانوني، رايج و در اقتصاد و سرمايه‌داري متداول و مطرح شد.

شايد اختراع پول يكي از كشفيات شگرف و بي‌نظيري باشد كه بشر توانست مشكلات موجود در مبادله كالاها و خدمات را به كلي برطرف سازد.
ادامه مطلب
سه شنبه 20 اردیبهشت 1390  - 12:24 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 29

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5826830
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی