پایگاه اطلاعرسانی عربین بیزینس در تازهترین گزارش خود 100 زن قدرتمند جهان عرب را در سال 2012 معرفی کرد.
در این ردهبندی "شیخا لبنا القسیمی" نخستین زن وزیر در امارات برای دومین سال پیاپی به عنوان قدرتمندترین زن جهان عرب معرفی شد. او نه تنها نخستین زن وزیر (وزیر تجارت خارجی) در کشور امارات متحده عربی محسوب میشود، بلکه نقش کلیدی نیز در توسعه تجارت امارات با سایر کشورهای جهان بازی کرده است.
در رده دوم "توکل کرمان" فعال حقوق بشری یمن قرار گرفته که سال گذشته نیز موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شد. او همچنین با تنها 32 سال سن جوان ترین فرد برنده جایزه صلح نوبل نیز به شمار میرود. او در جریان قیام مردم یمن علیه علی عبدالله صالح نقش کلیدی را در حمایت از مردم و آشکار کردن نقش دولت در نقض حقوق بشر در یمن داشت.
رده سوم نیز به "لبنا اولایان" مدیرعامل شرکت فاینانسینگ اولایان قرار گرفت. او یکی از نیرومندترین زنان فعال اقتصادی در عربستان سعودی محسوب میشود.
گروه اولایان در سال 1947 توسط پدر لبنا اولایان تاسیس شد و در حال حاضر یکی از موفقترین شرکتهای عربستان است که در حوزههای مختلفی مانند توزیع، تولید، خدمات و سرمایهگذاری در منطقه خاورمیانه فعالیت میکند.
از دیگر چهرههای معروف در بین فهرست 100 زن قدرتمند جهان عرب در سال 2012 میتوان به پرنسس آمراه ال تویل (همسر پرنس الولید بن تلال)، دکتر نوال السعداوی (فمینیست و نویسنده مشهور)، اوکتاویا نصر (سردبیر پیشین سی.ان.ان) و حیفا وهبی و نانسی عجرم (هر دو خواننده) اشاره کرد.
در این ردهبندی زنانی از کشورهای امارات، عربستان، قطر، کویت، مصر، یمن، فلسطین، سوریه، لبنان، تونس، اردن، بحرین، مراکش و عمان حضور دارند. حدود نیمی از زنان قدرتمند جهان عرب در حوزههای فرهنگی و اجتماعی فعالیت میکنند.
دانشمندان در جدیدترین یافتههای خود دریافتند که انسانهای نخستین دست کم یک میلیون سال پیش آتش را اختراع کردند.
محققان امریکایی و کانادایی به تازگی موفق به کشف نشانههایی شدند که ثابت میکند انسانهای نخستین حداقل یک میلیون سال پیش از آتش برای پخت غذا استفاده میکردند. کاوشهای این گروه در غار «واندر ورک» افریقای جنوبی منجر به کشف استخوانهای سوخته حیواناتی همچون موشهای صحرایی و میمون با خاکسترهایی از گیاهان خود رو و برگ درختان شد که کاربرد آتش در رژیم غذایی آنها را به اثبات میرساند. این اکتشاف تا حدودی گفتههای پیشین دانشمندان دانشگاه هاروارد مبنی بر اختراع آتش در حدود یک میلیون و 900 هزار سال پیش از سوی «هومو ارکتوسها» و کاربری آن در پخت غذا را به واقعیت نزدیک کرد. با وجود این کشف، برخی بر این باورند که انسانهای نخستین گوشت حیوانات شکار شده را به صورت خام مصرف میکرده و استخوان آنها را در آتش میانداختند، درحالی که گروهی دیگر از دانشمندان همچنان بر پخت غذا با آتش اصرار میورزند. گزارش مربوط به این یافته در حالی در ژورنالهای معتبر علمی جهان انتشار یافته که تا پیش از این قدمت اختراع آتش توسط انسان حداکثر 400 هزار سال اعلام شده بود.