به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

هفته گذشته، كانونيكال كه به توسعه محبوب‌ترين توزيع لينوكس مي‌پردازد، ورود خود را به‌ دنياي تلفن‌هاي هوشمند اعلام كرد. گرچه بسياري از وب‌سايت‌ها به اين خبر پرداخته‌اند، اما بهتر است به اين سيستم‌عامل كه قرار است علاوه بر نرم‌افزار اوبونتو براي اندرويد (كه قابليت‌هاي سيستم‌عامل اوبونتو را در گوشي‌هاي هوشمند اندرويدي اضافه مي‌كند) اوايل سال 2014 در گوشي‌ها به‌بازار عرضه شود، نگاهي جزئي‌تر بيندازيم.

اما اين سيستم‌عامل جديد كه به عقيده وب‌سايت TechCrunch كمي دير به اين بازار پيوسته است و حداقل به هفت تا هشت نسل از گوشي‌هاي مختلف نياز دارد تا خود را به سطح قابل قبولي از مقبوليت عام برساند، چه ويژگي‌هايي دارد؟ در ويدئويي كه مارك شاتل‌ورث، مديرعامل كانونيكال براي معرفي اين سيستم‌عامل در وب‌سايت اوبونتو قرار داد، مي‌توان به بخش‌هاي عمده‌اي از قابليت‌هاي اين گوشي پي برد.

نگاه كلي

اين سيستم‌عامل قرار است دسترسي به محتوا و نرم‌افزارهاي موجود در تلفن را ساده‌تر كند و مدل كاركردن با گوشي را تغيير دهد. هر گوشه از صفحه لمسي كار خاصي انجام مي‌دهد. نمايش تمام نرم‌افزارها، نمايش‌نرم‌افزارهاي باز، كنترل سيستم‌عامل و مديريت نرم‌افزارها بدون بازگشت به صفحه اصلي قابل انجام است و گوشي اوبونتو مي‌تواند بسادگي در كنار ديگر اعضاي خانواده سيستم‌عامل اوبونتو از جمله PC و TV قرار بگيرد.

نرم‌افزارهاي محبوب

با لمس صفحه از گوشه چپ به راست، فهرستي از نرم‌افزارهاي محبوب گوشي نشان داده مي‌شود. اين نوار كه شباهت زيادي به نوار نرم‌افزارهاي رابط كاربري يونيتي در اوبونتوي دسكتاپ دارد، مي‌تواند مستقيما از هر جاي سيستم‌عامل به باز‌كردن نرم‌افزار خاص بپردازد و براي اجراي نرم‌افزار نيازي به خروج از وضع فعلي و لمس آيكون برنامه در صفحه برنامه‌ها نيست.

هميشه در حال اجرا

با ورق‌زدن صفحه لمسي، مي‌توان نرم‌افزارها و محتواي مورد استفاده را مشاهده كرد. با لمس كامل از چپ به راست، مي‌توان تمام نرم‌افزارهاي باز را مشاهده كرد، در حالي كه اگر از راست به چپ لمس شود، به‌ترتيب تاريخ، آخرين نرم‌افزارهاي باز سيستم شروع به چرخش مي‌كند و مي‌توان بسادگي بين برنامه‌هاي باز سوئيچ كرد.

بازگشت

لمس سمت راست صفحه باعث مي‌شود آخرين نرم‌افزار باز گوشي نشان داده شود. باز بودن نرم‌افزارها يكي از قابليت‌هاي طبيعي استفاده از اين تلفن‌هاست. به‌همين دليل اوبونتو از ابتدا براي انجام چند وظيفه طراحي شده است و هيچ‌يك از سيستم‌هاي عامل ديگرمانند iOS، اندرويد و ويندوز فون8 اجازه چرخش ميان برنامه‌هاي باز، آن هم با اين سرعت را نمي‌دهد.

محتوا مهم‌تر است

با لمس از پايين به بالاي لبه پاييني صفحه لمسي، مي‌توان منوي هر نرم‌افزار را باز كرد. بسته يا باز‌كردن اين منو كار سريعي است و در نتيجه، نيازي نيست اين نرم‌افزارها فضايي اشغال كند. از اين رو در نمايشگرهاي كوچك گوشي‌هاي تلفن همراه، بيشتر مي‌توان روي محتوا تمركز كرد.

نرم‌افزارهاي متنوع

نرم‌افزارهاي وب، تفاوتي با نرم‌افزارهاي مخصوص اوبونتو ندارد. آنها مي‌توانند به بخش اطلاع‌رساني‌هاي سيستم دسترسي داشته باشند. از اين رو از همين حالا، برنامه‌هايي چون فيس‌بوك، توييتر، گوگل مپس، جيميل و اسپاتيفاي قابل دسترسي بوده و از آنجا كه APIهاي نرم‌افزارهاي تحت وب اوبونتو آماده است، صاحبان وب‌سايت‌ها مي‌توانند بسرعت نسخه مخصوص اين سيستم‌عامل را توليد كنند.

اما اوبونتو تنها به HTML5 محدود نشده است. نرم‌افزارهاي مخصوص اوبونتو با سرعت خارق‌العاده‌اي اجرا مي‌شود و مي‌تواند تمام قابليت‌هاي سخت‌افزاري و گرافيكي گوشي را به‌كار گيرد. كيت توسعه يا SDK اين توزيع نيز قابل دسترسي، آسان و ساده است.

اجراي نرم‌افزارهاي محلي اوبونتو، يا اجراي نرم‌افزارهاي ويندوزي از راه دور روي چنين گوشي ميسر مي‌شود. اين گوشي در حقيقت بهترين Thin Client ممكن براي سازمان‌ها و شركت‌ها خواهد بود. تلفن اوبونتو مي‌تواند با ابزارهاي استاندارد مديريت سازماني اوبونتو كه براي مديريت سرورها، زيرساخت‌هاي رايانش ابري و دسكتاپ‌ها مديريت شود.

تشخيص صوت

كافي است به تلفن بگوييم دنبال چه هستيم و نتيجه را ببينيم. اگر نام فرد را بگوييم، داده‌هاي مرتبط با ايميل، تماس‌هاي فيس‌بوكي و توييترش نشان داده مي‌شود. اگر به‌دنبال شنيدن موسيقي هستيم، اوبونتو علاوه بر گوشي، به‌دنبال وب‌سايت‌هاي آنلاين آن مي‌گردد و گزينه‌هاي بسيار مناسبي را بدون وارد‌كردن يك حرف پيش روي كاربر مي‌گذارد.

گوشي، آينه شخصيت كاربر

در صفحه خوشامدگويي (چيزي كه كانونيكال به‌جاي صفحه قفل از آن ياد كرده است) مي‌توان هر گرافيكي را كه مورد نظر است، قرار داد. اين صفحه ساده مجموعه‌اي از پيچيده‌ترين اطلاعات ممكن را در اختيار كاربر مي‌گذارد و هر چه بيشتر از تلفن استفاده شود، اطلاعاتي كه مي‌توان در صفحه خوشامدگويي دريافت كرد، بيشتر خواهد بود.

صندوق بهينه شده

اوبونتو صندوق پيام‌هاي دريافتي كاربر را بهينه كرده است. دسترسي به تمام ايميل‌ها، پيامك‌ها، تماس‌ها، ارسال‌هاي فرد در شبكه‌هاي اجتماعي در يك مكان قرار گرفته است. پاسخ هر پيامي را كه مي‌آيد مي‌توان در يك صفحه مشاهده كرد. كافي است بخش اطلاع‌رساني را باز كرده و فيس‌بوك، توييتر، ايميل، پيامك يا تماس‌هاي تلفني را پاسخ دهيم.

گالري ساده

مدل طراحي گالري تصاوير اين سيستم‌عامل به‌گونه‌اي است كه دسترسي و به ‌اشتراك‌گذاري تصاوير را آسان‌تر مي‌كند. هر تصوير در لحظه به حساب رايانش ابري شخصي كاربر (Ubuntu One) ارسال شده و در تمام دستگاه‌هاي ديگر از جمله iOS، ويندوز و اندرويد قابل دسترسي است.

هر چيزي كه انتظار داريم

اوبونتو نرم‌افزارهاي اصلي خود را به كاربري‌هاي پايه اختصاص داده است. تماس تلفني و پيام صوتي، پيامك و پيام چندرسانه‌اي، ايميل، مرور وب، تصويربرداري، موسيقي و ويدئو. اما باز هم نرم‌افزارهاي بيشتري را مي‌توان يافت كه قابليت استفاده در اين سيستم‌عامل را دارد.

طراحي فوق‌العاده حتي در ضعيف‌ترين گوشي‌ها

اوبونتو تجربه‌اي سريع و به‌يادماندني از خود به‌جا مي‌گذارد و سخت‌افزار گرانقيمت نمي‌خواهد. طراحي آن به‌گونه‌اي است كه نيازي به سرآيند Jave VM نداشته باشد و به‌همين ترتيب، تمام نرم‌افزارها با سرعت فوق‌العاده و با كمترين ميزان مصرف حافظه اجرا مي‌شود. از اين رو رابط كاربري بدون آن كه فشاري به سخت‌افزار بياورد، در بهترين حالت خود اجرا خواهد شد.

تلفني با قلب رايانه

گوشي‌هاي هوشمند امروزي مغزي با قدرت لپ‌تاپ‌هاي فوق سبك دارد. اوبونتو به‌طور خاص پايه‌گذار شاخه جديدي از دستگاه‌هاست. تلفني كه مي‌تواند با اتصال به مانيتور و كيبورد، به يك رايانه كامل يا Thin Client تبديل شود. اپراتورهايي كه به‌دنبال جذب بازار سازماني هستند، مي‌توانند گزينه‌فوق‌العاده‌اي به مشتريانشان ارائه كنند. نرم‌افزارهاي ويندوزي را از طريق LTE و از ديتاسنترهاي خود به اين گوشي‌ها بفرستند و بهترين سرويس‌ممكن را ارائه كنند.

از طرف ديگر هر شركتي مي‌تواند اوبونتو را مطابق با سرويس‌ها، محتوا، نرم‌افزارها و لوگوي خود ارائه كند بدون آن كه اكوسيستم نرم‌افزاري اوبونتو را به هم بزند. كانونيكال همچنين اعلام آمادگي كرده است كه مي‌تواند براي ايجاد قابليت‌هاي خاص و سفارشي با هر اپراتوري وارد مذاكره شود.

اردشير جفره

 

ادامه مطلب
دوشنبه 25 دی 1391  - 10:15 AM

 

اگر به هر دقيقه از روز خود اهميت مي‌دهيد و برنامه‌ريزي دقيقي داريد، يا نه، خيلي هم زمان برايتان مهم نيست و برنامه‌هاي خود را به صورت روزانه مي‌چينيد، در هر دو صورت، تقويم گوگل مناسب شما خواهد بود.

اين تقويم فوق‌العاده كه از همه جا قابل دسترسي است، مي‌تواند اولويت‌بندي‌ دلخواه هر فرد را در اختيارش قرار دهد. اين تقويم هوشمند همچنين به طور دائم به‌روز مي‌شود و گوگل قول داده است 99 درصد مواقع قابل دسترس باشد.

تقويم گوگل براي افراد تازه‌كار نيز مي‌تواند بسيار مناسب باشد و فقط مخصوص قرارهاي كاري نيست. گفتني است بخش Labs در تقويم گوگل، مرتب به‌روز مي‌شود و بهتر است براي استفاده از آخرين قابليت‌هاي گوگل همواره به اين بخش سر بزنيد.

كار سريع‌تر و تمركز

1 ـ‌ استفاده از ميانبرهاي كيبورد

به دنبال ماوس يا تاچ پد خود نرويد. گوگل فهرست بلندي از ميانبرهاي كيبورد دارد كه مي‌تواند به ميزان زيادي در استفاده از تقويم گوگل موثر بوده و در وقت نيز صرفه‌جويي كند. مثلا براي ايجاد يك رويداد، كافي است كليد C را فشار دهيد.

2ـ يافتن سريع تاريخ

اگر مي‌خواهيد تاريخ خاصي را چك كنيد، بهتر است افزونه Jump to Date را دريافت كنيد و گزينه Save را بزنيد. اين ابزار در سمت راست تقويم نشان داده مي‌شود و مي‌توان بسرعت تاريخ روز را مشاهده كرد.

3 ـ مرور بهتر تقويم

در ظاهر پيشفرض تقويم گوگل، مي‌توانيم بيشتر از يك هفته يا يك ماه را در تقويم خود ببينيم. كافي است به تقويم ميني موجود در سمت چپ تقويم اصلي برويم و ميزان زماني را كه مي‌خواهيم، مشاهده و انتخاب كنيم. تقويم اصلي به همان بازه زماني تبديل مي‌شود. همچنين مي‌شود اين حالت نمايش را به عنوان حالت پيشفرض انتخاب كرد تا هر دفعه بعد از مراجعه به تقويم، اين عمل را تكرار نكنيد.

4ـ برنامه روز چيست؟

اگر به اين تقويم بسيار وابسته هستيد و به گونه‌اي كاربر حرفه‌اي آن به شمار مي‌رويد و آن را با تعداد زيادي از همكاران و دوستان به اشتراك گذاشته‌ايد، قطعا روزهاي شلوغ‌تري در آن خواهيد داشت. با كليك روي گزينه Agenda در بالاي تقويم مي‌توان برنامه روز را با طرح‌بندي مناسبي ديد و به ترتيب به آنها پرداخت.

5 ـ كمرنگ‌كردن كم اهميت‌ترها

لحظه را دريابيد. چه اهميتي دارد كه هفته گذشته چه اتفاقي افتاده است. براي همين بهتر است مواردي را كه گذشته‌اند يا تكراري‌اند و به صورت روتين تكرار مي‌شوند، در مقايسه با مواردي كه مهم‌ترند كمرنگ‌تر كنيم تا توجهمان به اولويت‌ها نيز باشد. با افزودن گزينه Event Dimming در بخش Setting مي‌توان اين كار را در تقويم گوگل انجام داد.

6 ـ آخر هفته‌هاي بي‌فايده

تقويم گوگل معمولا براي كار استفاده مي‌شود و مي‌توان روزهاي آخر هفته را در بخش General Setting و بعد انتخاب گزينه Hide weekends حذف كرد تا فضاي بيشتري براي برنامه‌ريزي كاري وجود داشته باشد.

7 ـ حساب كار را جدا نگه داريد

اگر با حساب كاري جيميل خود مشغول كار با تقويم هستيد و مي‌خواهيد موردي را به تقويم اضافه كنيد، اما نمي‌خواهيد با تنظيمات Public و Private آن درگير شويد، كافي است در بالاي صفحه گزينه Add Account را انتخاب و بعد حساب شخصي جيميلتان را وارد كنيد تا دو تقويم مجزا، يكي براي كار و ديگري براي امور شخصي داشته باشيد.

8 ـ برنامه‌ريزي يك‌خطي

تقويم گوگل به آساني حرف‌ شما را مي‌فهمد و مي‌توان با وارد‌كردن يك خط دستور، يك رويداد را ايجاد كرد. همانند يك گزارش كه پنج پرسش كليدي چه كسي، چه موضوعي، كجا و چه وقت را طرح مي‌كند، مي‌توان رويدادهاي مختلف را وارد كرد.

9ـ تشخيص اوقات بيكاري ديگران

مي‌توانيد تقويم ديگران را در سمت چپ تقويم خودتان مشاهده كنيد. مثلااگر بخواهيد با همكارانتان كار كنيد، مي‌توانيد تقويم آنها را در تقويم خود اضافه كنيد. براي اين كار كافي است آدرس جيميلشان را جستجو كنيد تا گوگل به صورت خودكار آنها را بيابد. دسترسي به تقويم كاري ديگران مي‌تواند در تعيين قرار ملاقات با آنها مفيد باشد.

10ـ برنامه‌ريزي دوباره

از طريق Labs، گزينه Smart rescheduler را فعال كنيد. اين ابزار فوق‌العاده براي زماني كه مي‌خواهيد يكي از قرار ملاقات‌هايتان را به زمان ديگري موكول كنيد، فوق العاده عمل مي‌كند. به عنوان مثال فرض كنيد يك تيم پنج‌نفره قرار است دور هم جمع شوند اما برنامه به هر دليلي به هم مي‌خورد. اين ابزار خودش در ميان هر پنج تقويم مي‌گردد و يك زمان خالي مشترك در نزديك‌ترين حالت ممكن پيدا مي‌كند.

11 ـ پنهان‌كردن قرارهايي كه نمي‌رويد

اين جمله را با قرارهايي كه فراموش مي‌شود، اشتباه نگيريد. روي آيكون چرخ دنده كليك كنيد و در بخش Calendar Setting به تب General برويد. گزينه Show events you have declined را روي No بگذاريد.

12ـ پاسخگويي خودكار از سمت گوگل

اگر مي‌خواهيد در وقت خود با ارسال پاسخ نه صرفه‌جويي كنيد اين كار را هم به گوگل بسپاريد، مي‌توانيد با مراجعه به بخش Labs گزينه Automatically Decline events را فعال كنيد. دفعه بعد اگر كسي برايتان دعوتي در زمان نامناسب فرستاد، فورا پاسخ منفي را دريافت مي‌كند.

13 ـ قرار بعدي را از دست ندهيد

با فعالسازي Next meeting در Labs مي‌توان به باكس جديدي در سمت راست صفحه دست يافت كه به صورت شمارش معكوس تاريخ قرار بعدي را به اطلاع كاربر مي‌رساند.

14ـ آزاد يا مشغول

همكاران را به فهرست آزاد يا مشغول خود اضافه كنيد. اين نكته براي كساني خوب است كه حتما تقويم خود را با يكديگر به اشتراك گذاشته‌اند. اگر چنانچه افزونه Free or Busy را از بخش Labs فعال كرده باشيد، باكس جديدي در سمت راست صفحه ايجاد مي‌شود كه با ايجاد آدرس ايميل همكار، مي‌توان پيام آزاد يا مشغول او را در همين لحظه ديد و در صورتي كه آزاد است، به تبادل پيغام پرداخت.

15ـ تقويم شمسي

بزرگ‌ترين دغدغه استفاده از اين سرويس بين‌المللي، تقويم شمسي است كه به صورت پيشفرض در آن تعبيه نشده است. البته مي‌توان تقويم شمسي را بسادگي به آن وارد كرد. كافي است در بخش Settings، به دنبال تقويم جديدي با نام تعطيلات ايران (Iranian Holidays) بگرديد. متاسفانه پشتيباني كامل از فارسي هنوز انجام نشده و ليبل رويدادها انگليسي است.

آرمان صالحي

 

ادامه مطلب
دوشنبه 25 دی 1391  - 10:11 AM

 

نرم‌افزار Puppet قابليت مديريت پيكربندي تمام ميزبان‌هاي تحت شبكه را در اختيار كاربر مي‌گذارد. اين نرم‌افزار علاوه بر ساده‌كردن عمليات تكراري ، شرايط و پيكربندي انواع ميزبان‌هاي وب را يكپارچه و مديريت مي‌كند. در واقع Puppet به‌عنوان Master عمل مي‌كند و از طريق آن مي‌توان پيكربندي نرم‌افزاري گره‌هاي شبكه را انجام داد. 
 

پاپت دو نسخه سازماني و منبع‌باز دارد. زبان قدرتمند پيكربندي شيء‌گراي آن از وراثت و استفاده مجدد، از كد پشتيباني مي‌كند. پاپت همچنين مي‌تواند با انواع گسترده‌اي از سيستم‌هاي عامل كار كند: لينوكس، FreeBSD، Solaris و حتي ويندوز. بنابراين در محيط‌هاي تركيبي سرورها كه چند توزيع لينوكسي و حتي چند سيستم عامل وجود دارد،‌گزينه‌ مناسبي است.

پاپت مي‌تواند مانيفستي ايجاد كند كه پيكربندي دلخواه سيستم‌ها در آن قرار مي‌گيرد، سپس نزديك‌ترين حالت ممكن به آن مانيفست را در سرورها پياده مي‌كند. مثلا اگر بخواهيم بسته httpd را روي يك سرور خاص نصب كنيم، نيازي نيست به پاپت بگوييم دستور yum را در سرور خاصي اجرا كند. در حقيقت، كافي است در فايل پيكربندي پاپت اعلام كنيم كه پكيج httpd لازم است و خود پاپت بهترين روش براي نصب آن را در سرور پيدا مي‌كند.

نصب پاپت

بهتر است براي آزمايش پاپت، آن را از طريق مخازن رسمي دريافت كنيم. بسياري از توزيع‌هاي لينوكسي تحت پشتيباني آن قرار دارد.

براي نصب نسخه فعلي پاپت در CentOS 6 كافي است دستور زير را اجرا كنيم:

rpm -ivh http://yum.puppetlabs.com/el/6/products/i386/puppetlabs-release-6-6.noarch.rpm

پس از اين كه مخازن پاپت را به توزيع اضافه كرديم با اجراي اين دستور مي‌توان پاپت را در گره‌هاي فرزند نصب كرد:

yum -y install puppet 

براي نصب آن در سرور اصلي نيز بايد از دستور زير استفاده كرد:‌

yum -y install puppet puppet-server 

اين دو دستور، علاوه بر پكيج پاپت، وابسته‌‌هاي آن را نيز نصب مي‌كند كه مي‌توان به زبان برنامه‌نويسي Ruby اشاره كرد (كه پاپت بر آن مبنا نوشته شده است). درك روبي مي‌تواند به طراحي پيكربندي‌هاي پيچيده از طريق الگوهاي ERB كمك كند ، اما روبي لايه زيرين است و نيازي نيست براي كار با پاپت به آن مسلط باشيم.

Facter يكي ديگر از پكيج‌هاي وابسته و ابزاري Cross-platform است كه مي‌تواند اطلاعاتي از جمله سيستم عامل ميزبان، توزيع، معماري و رابط‌هاي شبكه آن را استخراج كند. اين اطلاعات كه از Facter به دست مي‌آيد هم از طريق دسترسي محلي و هم در بخش سرور در دسترس خواهد بود. با توجه به اطلاعاتي كه پاپت به‌دست مي‌آورد، حالت پيش‌فرض هر سرور را متوجه مي‌شود.

براي اجراي خودكار پاپت در CentOS، بايد دستور زير را در سرورهاي فرزند اجرا كنيم:

Chkconfig puppet on

و در سرور دستور زير را اجرا كنيم:

Chkconfig puppet on

checkconfig puppetmaster on

اگر براي فايروال از iptables استفاده مي‌كنيم، بايد قابليت دسترسي به گره‌هاي فرزند ايجاد كرد تا بتواند سرور مادر را ببينند. سرويس پاپت در پورت TCP 8140 قرار دارد. براي فعال‌كردن آن در CentOS دستور زير را بنويسيد:‌

iptables -I INPUT -p TCP --dport 8140 -j ACCEPT

service iptables save

راه‌اندازي اوليه پاپت

پيش از راه‌اندازي پاپت، بهتر است به پيكربندي آن بپردازيم. نخست بايد مطمئن شويم گره‌هاي فرزند به سرور متصل است. به‌طور پيش‌فرض اين گره‌ها از طريق نام دامنه puppet به دنبال سرور مي‌گردند. مي‌توان FQDN ديگري براي سرور تعريف كرد. براي اين كار بايد فايل /etc/puppet/puppet.conf را در هر گره باز كرد و دستور زير را در بخش مناسب قرار داد:‌

server=somehost.example.org 

البته مي‌توان فايل /etc/hosts هر گره را دستكاري كرد و آي‌پي آدرس puppet‌را برابر با آدرس آي‌پي سرور قرار داد. سند SSL موجود در سرور بايد با FQDN همخواني داشته باشد.
اگر نام puppet باقي بماند، كافي است در انتهاي فايل /etc/puppet/puppet.conf، خط certname=puppet‌ را اضافه يا تغيير داد.

حالا گره‌ها مي‌توانند سرور را پيدا كنند و يك اتصال معتبر و امن بينشان ايجاد كنند. تنها كافي است سرويس پاپت را يك بار اجرا كنيم. در سيستم سرور، دستور

Puppetmaster start && service puppet start

و در گره‌هاي فرزند دستور

Service puppet start

براي اجراي سرويس‌هاي پاپت به‌كار مي‌روند.

وقتي سرويس پاپت در گره‌ها به اجرا درآيد، تلاش براي اتصال به سرور مادر آغاز مي‌شود، اما خودكار نيست. براي اين كار بايد اتصال بين آن دو مطمئن و مورد اعتماد باشد.

براي نمايش درخواست‌هاي ورود در سرور، دستور

Puppet cert –list

را تايپ كنيد.

براي امضاي تائيد درخواست‌ها، كافي است دستور

Puppet cert –sign nodeserver2

را تايپ كنيد. nodeserver2 نام گرهي است كه قرار است درخواست‌هايش از اين به بعد معتبر بوده و اتصال به‌صورت خودكار انجام شود.

مانيفست پاپت

نام فايل‌هاي پيكربندي پاپت، مانيفست است. اين فايل‌ها شامل دستوراتي مي‌شود كه پاپت مي‌تواند از طريق آنها، نود را به حالت ايده‌آل خود برساند. مانيفست‌ها بعد از كامپايل به كاتالوگ تبديل مي‌شود. روند كامپايل باعث مي‌شود پكيج‌هاي وابسته مشخص و عمليات نصب به ترتيب صحيح چيده شود. براي مثال اگر بخواهيم پكيج httpd را روي سرور نصب كنيم و اين الزام را بگذاريم كه بسته php بايد حضور داشته باشد، پاپت پيش از نصب httpd، ابتدا php‌ را نصب و كاركرد آن را تست مي‌كند و بعد نصب httpd را انجام مي‌دهد.

وقتي يك گره به سرور وصل مي‌شود، كاتالوگ را دريافت كرده و آن را به‌صورت محلي اجرا مي‌كند. اجراي كاتالوگ بايد در همخواني با سرور باشد. از اين رو گره‌هاي فرزند به‌طور پيش‌فرض هر 30دقيقه يك بار به سرور متصل مي‌شود تا پيكربندي خود را با سرور همخوان كند. فعاليت پاپت از طريق مسير زير قابل بررسي است:

/var/log/messages

مانيفست‌ها در دايركتوري /etc/puppet/manifests قرار مي‌گيرند و پسوند آنها pp است. وقتي مي‌خواهيم فايلي را با نام something.pp باز کنيم مي‌توانيم پسوند آن را ناديده بگيريم.

فايل site.pp مانيفست اصلي است كه پاپت آن را به‌طور پيش‌فرض بارگذاري مي‌كند. براي شروع با يك مثال ساده، بياييد يك پيكربندي ساده انجام دهيم:‌

node 'server2' { }

node 'server3' {

include postfix }

import "postfix"

همان‌طور كه مشخص است، پيكربندي از طريق FQDN انجام مي‌شود و درون آن مي‌توان دستورات را وارد كرد. براي مديريت بهينه فايل پيكربندي بهتر است قطــــــعه‌هاي كوچك كد را در فايل‌هاي مختلف قرار دهيد و از طريق import از آنها استفاده كنيم. اين فايل‌هاي كوچك با نام كلاس‌هاي پاپت شناخته مي‌شود. در مثال بالا، فايل postfix.pp به صورت زير خواهد بود:‌

class postfix {

package { "postfix":

ensure =» installed, }

service { "postfix":

ensure =» running,

enable =» true, }}

در اين فايل به پاپت گفته مي‌شود بسته postfix بايد نصب شود (ensure =» installed)، همچنين بايد راه‌اندازي و فعال‌بودن سرويس آن نيز انجام شود. وقتي تغييراتي را در فايل site.pp انجام مي‌دهيم، پاپت به‌طور خودكار آن را تشخيص داده و گره‌هاي فرزند را وادار مي‌كند تغييرات را انجام دهد. اگر تغييرات در فايل‌هاي ايمپورت شده باشد، بايد زمان ذخيره site.pp را تغيير داد تا پاپت تغييرات را تشخيص داده و دستورات لازم را صادر كند. براي كسب اطلاع بيشتر در مورد فايل‌هاي مانيفست و نحوه پيكربندي آن به نشاني زير برويد:‌

http://docs.puppetlabs.com/learning/manifests.html

گزارش‌گيري

پاپت از سيستم گزارش گيري نيز بهره مي‌برد. بعد از پيكربندي، گره‌هاي فرزند مي‌تواند در مورد تغييرات و عملياتي كه با موفقيت اجرا شده است به سرور گزارش بدهد. براي فعال‌سازي گزارشگيري بايد در گره‌هاي فرزند فايل /etc/puppet/puppet.conf را ويرايش و در بخش [agent] خط جديدي با عنوان report = true ايجاد كنيم. در سرور نيز بايد همين فايل را ويرايش و اين بار در بخش [master] دو خط اضافه كنيم:‌

Reportdir = /etc/puppet/reports

Reports = store

گزارش‌هاي پاپت به فرمت yaml، بسيار جزئي و گوياست. هر گزارشي با نام فايل مانيفست آغاز مي‌شود. تغييرات مانيفست‌ها در اين محل قرار گرفته و بعد عمليات انجام شده در ادامه آورده مي‌شود.

محمدرضا قرباني

 

ادامه مطلب
دوشنبه 25 دی 1391  - 10:09 AM

 

برنامه‌هاي متنوعي وجود دارد كه به كاربران اجازه مي‌دهد اپليكيشن‌هاي مدنظر خود را طراحي و روي گوشي‌شان نصب كنند. تعداد زيادي از اين برنامه‌ها را مي‌توانيد از طريق جستجوگر‌هاي مختلف طراحي كرده تا در مرحله بعدي استفاده‌هاي لازم را از آنها داشته باشيد.

 تعداد زيادي از اين برنامه‌ها آنچنان كه بايد به داشتن تخصص برنامه‌نويسي نياز نداشته، بلكه براحتي و با داشتن كمي تبحر در چنين زمينه‌اي مي‌توانيد بسادگي برنامه‌هاي مورد علاقه‌تان را در كوتاه‌ترين زمان ممكن بسازيد. برنامه‌هايي كه در اينجا مورد بررسي قرار خواهد گرفت در رده يكي از برترين برنامه‌هايي است كه برنامه نويسان مختلف با آنها كار كرده و علاقه زيادي به استفاده مجدد از آنها دارند.

Buzztouch

شما مي‌توانيد چنين قابليتي را در اينترنت پيدا كنيد. علاوه بر اين مي‌توانيد با كمك اين نرم‌افزار براي سيستم‌عامل اندرويد يا اپل‌تان برنامه‌اي دلخواه‌ طراحي كنيد. در ضمن با كمك اين برنامه مي‌توانيد خيلي سريع كد‌هاي برنامه مورد نظر را دانلود كنيد. اين عمل به شما اجازه مي‌دهد به منبع اطلاعاتي برنامه Buzztouch متصل شده و برنامه دلخواهتان را طراحي كنيد. حتي مي‌توانيد تمام ارتباطات برنامه طراحي شده‌تان را با Buzztouch قطع كرده تا از اين طريق كنترل كامل برنامه طراحي شده‌تان را در دست گيريد.

از ديگر مزاياي كار با چنين برنامه‌اي پايين بودن هزينه‌هاي مربوط به طراحي و نگهداري از آن است، چرا كه نيازي نيست مبلغي به صورت ماهانه به منظور عضويت در اين سايت پرداخت كنيد.

Telerik Icenium

اين، اولين برنامه‌اي است كه به منظور طراحي از طريق سيستم‌هاي فوق پيشرفته ابري در اختيار كاربران قرار گرفته است، با وجود اين همانند نرم‌افزار Buzztouch شما مي‌توانيد با كمك آن براي هر دو سيستم‌عامل اندرويد و اپل به طراحي برنامه مورد علاقه‌تان بپردازيد. بنابراين شما مي‌توانيد روي هر رايانه يا گجت ديگري كه علاقه داريد برنامه مورد نظرتان را طراحي كرده و دست آخر آن را روي گوشي‌تان به همراه داشته باشيد. از ديگر مزاياي اين برنامه مي‌توان به كم‌حجم‌بودن اپليكيشن‌هاي طراحي شده توسط اين برنامه اشاره كرد، چرا كه با طراحي در چنين نرم‌افزاري تنها حدود چند مگابايت از فضاي گوشي‌تان اشغال خواهد شد نه بيشتر. علاوه بر موارد گفته شده مي‌توان بسادگي كار با اين برنامه و پيشرفت سريع كارهاي مورد علاقه‌تان در آن اشاره كرد.

Socialize AppMakr

شما با اين برنامه‌ مي‌توانيد به هر زباني كه علاقه داشتيد برنامه دلخواهتان را طراحي كنيد. شعار اصلي اين برنامه‌ها آسان و سريع‌تر‌كردن محيط‌ها به منظور طراحي برنامه‌هاي مختلف است. به همين منظور بيشتر تمركز اين نرم‌افزار روي طراحي اپليكيشن بنا شده و به نوع كدنويسي توجه چنداني نمي‌شود. خيلي از كاربران بر اين باورند كه اين اپليكيشن جزو يكي از اولين برنامه‌هايي بود كه به بازار آمد و اساس كار با محيط DIY را براي تمام كاربران فراهم كرد، به همين دليل استفاده از چنين برنامه‌اي از آنچه تصور مي‌كنيد بسيار آسان‌تر است. علاوه بر موارد گفته شده، با استفاده از اين برنامه مي‌توانيد به محل تبادل نظر عمومي كه اين كمپاني در نظر گرفته، رفته و در آن از ديگر كاربران نيز كمك بگيريد. در حقيقت چنين محيط‌هايي مي‌تواند بسيار موثر واقع شده و به شما كمك كند تا بتوانيد اشكالات‌تان را برطرف كنيد. اگر هم نتوانستيد، مي‌توانيد از كاركنان اين كمپاني مشورت بگيريد. تنها مشكل موجود در اين برنامه مدت زمان زيادي است كه بايد صرف به‌روز‌رساني برنامه طراحي شده‌تان كنيد؛ زيرا در حدود چند هفته يا چند ماه طول مي‌كشد تا بتوانيد كارهاي مورد علاقه‌تان را روي اين اپليكيشن انجام دهيد.

RunRev LiveCode

به شما اين امكان را مي‌دهد تا بتوانيد براي يك‌بار هم كه شده برنامه مورد علاقه‌تان را براي موبايل، وب و رايانه‌‌هاي معمولي برنامه‌نويسي كنيد. اين برنامه داراي زباني مخصوص است كه مي‌توانيد با كمك آن برنامه مورد علاقه‌تان را طراحي كنيد. بر اساس ادعاي كمپاني سازنده اين برنامه، اين اپليكيشن بسيار متفاوت‌تر از ديگر اپليكيشن‌هاي موجود در بازار است؛ زيرا شما مي‌توانيد برنامه‌اي را طراحي كنيد كه بر چند پلتفرم مي‌تواند كار كند. علاوه بر اين، شما از برنامه‌اي بسيار پايدار برخوردار هستيد.

نازلي وحدت

 

ادامه مطلب
دوشنبه 25 دی 1391  - 10:06 AM

 

آيفون، آيپد و آيپاد از جمله وسايلي است كه بسياري از كاربران از آنها استفاده مي‌كنند و هر روز در هر زمان نيز آنها را با خود به همراه دارند. آيا مي‌دانيد مي‌توانيد از حافظه موجود روي اين وسايل به‌عنوان يك هارد‌ديسك قابل حمل استفاده كنيد؟

 اگر تابه‌حال اين كار را نكرده‌ايد يا فكر مي‌كنيد ذخيره و برداشتن اطلاعات در اين دستگاه‌ها دردسرهاي فراواني دارد، پيشنهاد مي‌كنيم از نرم‌افزار Ready, Aim, Drop! كمك بگيريد. اين نرم‌افزار با روش كار بسيار ساده‌اي شما را قادر مي‌سازد با اتصال دستگاه‌هاي فوق به رايانه همچون يك هارد‌ديسك قابل حمل از آنها استفاده كرده و براحتي فايل‌هاي موردنظر خود را با هر فرمتي در آن ذخيره كرده يا فايل‌هاي دلخواه را از روي آن برداشته و مورد استفاده قرار دهيد.

روش استفاده از اين نرم‌افزار نيز به‌اين صورت است كه پس از نصب برنامه، آيكون آن ـ كه به شكل يك سيبل تير‌اندازي است ـ روي دسكتاپ شما به‌نمايش در مي‌آيد. از اين پس براي ارسال فايل‌ها روي دستگاه‌هاي مجهز به سيستم‌عامل iOS مي‌توانيد آنها را با عمليات كشيدن و رها كردن به داخل سيبل نمايش داده شده به دستگاه‌هاي متصل انتقال دهيد.

اين نرم‌افزار از تمامي دستگاه‌هاي مجهز به iOS (آيفون، آيپد و آيپاد) پشتيباني مي‌كند و در ويندوزهاي اكس‌پي، ويستا و 7 مي‌توانيد از آن استفاده كنيد.

توجه: براي اجراي صحيح نرم‌افزار نيازمند برنامه iTunes 9 يا بالاتر هستيد.

http:‌/‌‌/‌download.mediafour.com‌/‌readyaimdrop? type=trial

 

ادامه مطلب
دوشنبه 25 دی 1391  - 10:05 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 29

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6011783
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی