به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

  تحقیقات نشان داده است زنان ۵ روز در حال جستجوی انتخاب لباسی هستند که دوبار بیشتر آن را نمیپوشند.

به گزارش پرداد، طبق آمار زنان وسواسی بیش از اندازه برای انتخاب و خرید لباس دارند اما بعد از حداقل دوبار پوشیدن یک لباس دیگر از آن استفاده نمیکنند و در این رابطه فرقی نمیکند که هنگام خرید لباس مورد نظر چقدرخوشحال و سرحال باشند و یا اینکه لباس چقدر در نظر آنان زیبا و فریبنده جلوه کند. در این رابطه لباسهای مشکی و کوتاه اولویت بیشتری دارند به این معنا که این لباسها زودتر از چشم صاحبانشان می افتند و در کمد لباس بایگانی میشوند.

در این نظر سنجی که از ۲۰۰۰ زن صورت گرفت مشخص شده است انتخاب لباسهای رنگی و طرحدار مشکل تر است و اینکه آنها را در مناسبتهای گوناگون استفاده کردن هم مناسب نیست. اکثر خانمها ترجیح میدهند لباسهایی با طرح های روز انتخاب کنند چرا که بعد از مدت کوتاهی دیگر استفاده نخواهد شد و آینده نگری در انتخاب لباس معنایی ندارد.
نکته مهمی که در انتخاب لباس مد نظر خانمهاست اینکه با پوشیدن آن لباس احساس خاص بودن کنند و اینکه زمانی که آن لباس را بر تن دارند بتوانند احساس رضایت بیشتری داشته باشند. اما اکثرا خیلی زود بعد از چند بار استفاده از لباس این حس از بین میرود. درکنار این احساس دلزدگی تنوع طلبی خانمها نقش بسزایی دارد و این مسائل دست به دست هم میدهند تا علیرغم هزینه های گزاف خانمها در امر لباس خریدن خساست چندانی به خرج ندهند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1391  - 5:16 PM

  فرض کنید در حین سفر شما در صف خرید بلیت برای سینما یا پارک هستید یا ممکن است در پاساژ یا مجتمع تجاری پرازدحامی در حال خرید باشید. وقتی می‌خواهید برای پرداخت پول، کیفتان را بردارید ناگهان خشکتان می‌زند، بسرعت شروع می‌کنید سایر جیب‌هایتان را بررسی می‌کنید، ناامیدانه همه جاهایی که ممکن است کیفتان را گذاشته باشید جستجو می‌کنید و در ذهن خود آخرین باری که از کیفتان استفاده کردید را به خاطر می‌آورید.

مشکل فقط پول‌های موجود در کیف نیست. شما مدارک مهمی را همراه با پول‌های کیفتان از دست داده‌اید که این موضوع بویژه در سفر و بالاخص در سفرهای خارجی می‌تواند برایتان بسیار دردسر ساز باشد.

این صحنه می‌تواند در هر یک از کشورهای دنیا و در هر گوشه و کناری که حتی تصورش را نمی‌کنید، اتفاق بیفتد.

جیب‌بر‌ها همواره در کمین گردشگرانی هستند که با بی‌دقتی وسایلشان را در شرایط آسان برای سرقت قرار می‌دهند.

هدف اصلی جیب‌بر‌ها معمولا کیف پول، وسایل ارزشمند و جواهرات و در بسیاری از موارد سرقت پاسپورت گردشگران است.

البته این موضوع جیب‌بری یک بزه قدیمی است که از قرن‌ها پیش جوامع شهری با آن مشکل داشته‌اند. جای نگرانی نیست زیرا با رعایت موارد امنیتی شما براحتی می‌توانید از کیف پول و سایر وسایل ارزشمند خود در برابر این گونه سارقان محافظت کنید.

علائم هشداری

یک جیب‌بر می‌تواند در هر محلی حضور داشته باشد و نخستین توصیه این است که در هر شرایطی مراقب وسایلتان باشید ولی برخی نشانه‌ها می‌تواند علائم هشداردهنده‌ای باشند که در‌صورت بی‌توجهی به آن‌ها احتمال اینکه شما طعمه بعدی جیب‌بر‌ها باشید وجود دارد.

به صورت جدی و در سفرهای خارجی از مواجهه با گدایان و افراد مست دوری کنید.

فضاهای شلوغی مانند اتوبوس‌ها، مترو و قطارهای شهری برای جیب‌بر‌ها بسیار مناسب است تا در شلوغی و سر و صدای محیط، کار خود را انجام داده و میان جمعیت ناپدید شوند. در این گونه فضا‌ها از وسایلتان مراقبت بیشتری انجام دهید.

در مناطق فقیرنشین و کشورهایی که سطح درآمد مردم پایین است، محتویات جیب یک گردشگر می‌تواند به اندازه درآمد چند ماه یک خانواده باشد. خود این موضوع می‌تواند انگیزه خوبی برای سارقان باشد.

در سفرهای خارجی یا سفر به مناطق حومه شهری و جرم‌خیز به گونه‌ای رفتار نکنید که غریبه‌بودن شما مشخص باشد. این موضوع شامل نوع لباس پوشیدن شما نیز می‌شود. سعی کنید به هیچ وجه به تنهایی وارد این ‌مناطق نشوید.

در بازارهای فضای آزاد که معمولا محصولات محلی و صنایع دستی در آن ارائه می‌شود، بیشتر مراقب جیب‌هایتان باشید زیرا این فضای شلوغ، محیط مناسبی برای کار جیب‌بران به شمار می‌رود.

به هر گونه تنه زدن در فضاهای شلوغ حساس باشید. متاسفانه تجربه ثابت کرده است که در بسیاری از موارد وقتی در جاهای شلوغ و پرازدحام هستیم متوجه تنه زدن دیگران نمی‌شویم. این شگرد قدیمی هنوز اصلیترین راه برای رسیدن انگشتان جیب‌بر‌ها به کیف پول شماست.

فراموش نکنید شما یک گردشگر هستید و به دنبال دردسر نمی‌گردید. به هیچ عنوان به سمت جاهایی که دعوای خیابانی رخ داده نروید. در بسیاری از موارد این دعوا ساختگی بوده و تنها برای خالی کردن جیب شما صورت می‌گیرد.

در کشورهای مختلف روش‌های جدیدی برای جیب‌بری ابداع شده است، مثلا بتازگی در برخی کشورهای اروپایی یک کودک در خیابان مقابل شما می‌آید و ناگهان نور قوی فلاش عکاسی را روی صورتتان حس کرده و پس از چند ثانیه که به خودتان می‌آیید از کیف پولتان خبری نیست.

در برخی کشورهای آمریکای جنوبی که در فرهنگ آن‌ها فوتبال خیابانی بشدت رواج دارد، یکی از شیوه‌های سرقت از گردشگرانی که از زمین بازی آن‌ها یا به عبارتی‌‌ همان خیابان عمومی عبور می‌کنند، این است که ناگهان توپ به سمت گردشگر آمده و یکی از بازیکنان بشدت روی پای شما تکل می‌کند! همه بازیکنان بسرعت به دور شما جمع شده و با عذرخواهی از زمین بلندتان می‌کنند. شما هنوز گیج هستید و در حال پاسخ دادن به عذرخواهی این نوجوانان به ظاهر معصوم در حالی که خبر از کیف پول ربوده شده‌تان ندارید!

ممکن است در رستوران کسی به اشتباه نوشیدنی یا سس روی لباس شما بریزد و همیشه در این‌گونه موارد یک خانم نسبتا مسن و دلسوز با یک دستمال آماده که معلوم نیست بسرعت از کجا تهیه کرده به جان لباس شما می‌افتد و با عذرخواهی می‌خواهد آن را تمیز کند. در این حالت ضمن ممانعت از انجام این کار، مراقب جیبتان باشید.

در بسیاری از موارد جیب‌بر‌ها به صورت تیمی کار می‌کنند. در بسیاری از گزارش‌های پلیس ذکر شده که گردشگران به نقاشان خیابانی که در چند دقیقه از صورت افراد طراحی می‌کنند مراجعه کرده و نقاش از آن‌ها می‌خواهد مستقیم به وی یا به زاویه خاصی نگاه کنند تا او بتواند از صورتشان طراحی کند. این چند دقیقه وقت بسیار زیاد‌تر از آن چیزی است که یک تیم حرفه‌ای جیب‌بر برای ربودن وسایل شما نیاز دارد.

مطالعات روان‌شناختی نشان داده است که بیش از ۹۰ درصد مردم در مورد قابلیت‌های خود در برابر سارقان به صورت اغراق‌آمیز فکر می‌کنند و عقیده دارند جیب‌بر‌ها فقط سراغ آدم‌های بی‌دست و پا و شلخته می‌روند، در حالی که به هیچ وجه این‌ طور نیست و قطعا هیچ سارقی مستقیم به کسی اعلام نمی‌کند: گردشگر عزیز! با اجازه می‌خواهم جیبتان را خالی کنم! شما هر چقدر هم که زرنگ باشید، اگر موارد ایمنی را رعایت نکنید احتمال دارد در فروشگاه بعدی دست در جیبتان کرده و ببینید که از پول خبری نیست. ‌

جیب‌بر‌ها از روش‌های مختلفی برای رسیدن به طعمه‌هایشان استفاده می‌کنند. باید اذعان داشت که بیشتر جیب‌بر‌ها در کار خود بسیار حرفه‌ای هستند، ولی با وجود این همه آن‌ها در بیشتر مواقع به دنبال هدف‌های ساده هستند.

منظور از هدف‌های راحت در مرحله اول وسایل و کیف‌های دستی هستند که با خیال راحت از خودتان جدا کرده و روی می‌ز، صندلی یا زمین قرار می‌دهید.

این موضوع در مورد کیسه‌های خرید شما بویژه وقتی که در سفر برای خودتان خرید‌های خاص انجام داده یا سوغاتی تهیه کرده‌اید و تعداد زیادی کیسه و جعبه حمل می‌کنید جلوه بیشتری دارد. این موضوع را در رستوران‌ و کافه‌ها نیز رعایت کنید. بهتر است در طول سفر خانم‌ها از حمل طلا و پول زیاد در کیف دستی خود جدا دوری کنند.

بهترین جا برای نگهداری پول‌هایتان جیب شلوار یا پیراهنی است که در زیر مانتو یا لباس دیگری قرار گرفته است. آقایان هم اگر کیف پول خود را در جیب بغلی کت نگهداری می‌کنند، باید بسیار هوشیار باشند، بویژه وقتی که به دلیل گرما یا هر دلیل دیگر کت خود را از تن خارج می‌کنند.

بسیاری از دزدان ناجوانمرد از تیغ و کا‌تر برای پاره کردن بند کیف‌های دوشی، جیب یا کیف دوربین و… استفاده می‌کنند.

بهتر است اگر از کیف کمری استفاده می‌کنید، بند آن را از دو یا سه پل جای کمربند شلوار خود عبور دهید، زیرا در این صورت حتی اگر جیب‌بر بند آن را با تیغ ببرد، نخواهد توانست آن را از بند کمربند شلوار شما جدا کند.

اقدامات‌ پیشگیرانه برای ‌جلوگیری از‌ سرقت

اشیا و پول‌های اضافه خود را در صندوق امانات هتل یا صندوق‌های امنیتی داخل اتاق‌های هتل قرار دهید و تنها به اندازه نیازتان با خود پول حمل کنید.

از حمل کارت‌ها و مدارک غیرضروری مانند کارت ملی، گواهینامه ایرانی و… در سفرهای خارجی خودداری کنید و در صورتی که به هر دلیل آن‌ها را با خود برده‌اید، بهترین جا برای نگهداری آن‌ها، اتاق هتلتان است.

پاسپورت و پول‌هایتان را در جیب‌های مختلف قرار دهید. بهترین حالت برای حمل مدارک و پول‌هایتان تهیه یک کیف گردن‌آویز است که در داخل بند آن از رشته‌های فلزی نازکی استفاده شده است که با تیغ یا کا‌تر بریده نمی‌شود.

سعی کنید کیف پولتان را در جیب ژاکت یا کاپشنی قرار دهید که با زیپ بسته می‌شود.

در حین سفر هیچ نیازی به استفاده از تزئینات گرانب‌ها و طلا و جواهر نیست. به گونه‌ای لباس نپوشید که نشان دهد شما یک گردشگر خارجی پولدار هستید.

سعی کنید علاوه بر کیف پول اصلیتان که در جیب قرار داده‌اید یک کیف پول ارزان قیمت داشته باشید و کمی پول در آن قرار دهید.

برای خرج کردن از کیف دوم استفاده کنید، زیرا در بسیاری از موارد جیب‌بر‌ها شما را از قبل زیر نظر می‌گیرند و به احتمال زیاد با دیدن این کیف پول ارزان و مقدار پول کم موجود در آن از قصد خود صرف‌نظر کرده و به‌سراغ طعمه دیگری می‌روند.

‌سعی کنید معنی واژه دزد را به زبان کشوری که مقصد شماست یاد بگیرید که اگر کسی جیب شما را زد و او را در حال فرار دیدید بتوانید از مردم کمک بگیرید!

بهترین نوع کیف در سفر کیف‌هایی است که ‌داخل شلوار تعبیه می‌شود. با مراجعه به یکی از فروشگاه‌های عرضه لوازم کوهنوردی می‌توانید از این نوع کیف‌ها تهیه کنید. احتمال سرقت این نوع کیف‌ها تقریبا وجود ندارد.

ادامه مطلب
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1391  - 5:15 PM

  اول این قانون رو به یاد بسپارید بر هر چیز که تمرکز کنیم، انرژی اون رو دریافت می کنیم

ببینین، مثلا” من از صبح شروع می کنم. از خواب بیدار می شیم، می‌ریم مسواک می زنیم و در همون حال به صد تا چیز فکر می‌کنیم غیر از مسواک زدن. بعد می‌ریم صبحونه می‌خوریم در حالی که فکرمون هزار جای دیگه است غیر از صبحانه خوردن. بعد… در واقع هر کاری که داریم انجام می دیم به همه چیز فکر می کنیم غیر از همون کار. این باعث می شه انرژی پنهان کارها رو دریافت که نمی کنیم، هیچ! کلی هم انرژی ذخیره شده مان را الکی خرج می کنیم!

شاید از مراسم چای در چین یا ژاپن شنیده باشین . اون در واقع یه جور مراقبه در لحظه ی ابدی اکنونه.

تمرین هایی برای درک و لذت بردن در لحظه ی ابدی اکنون:

تمرین ۱ : برای خودتون یه استکان چای بریزین.با دقت سعی کنید فقط به کاری که دارین می کنین، فکر کنین. بعد در یه جای آروم بنشینید و با آرامش چای رو میل کنید. به این فکر کنید که با هر جرعه ی چای، همه ی انرژی موجود در آن را دریافت می‌کنید و لذت می‌برید. به لحظه لحظه ی خوردن چای دقت کنید. (اگه فکر دیگه‌ای اومد توی ذهنتون، خودتون رو شماتت نکنید. فقط آروم سعی کنید دوباره به خوردن چای برگردید.) بعد از اتمام، حتما” در دفتر مراقبه از خودتون تشکر کنید.

تمرین ۲: مراقبه کنید در زمان مسواک زدن فقط به مسواک زدنتون فکر کنین. سعی کنید از این کار لذت ببرید.

تمرین ۳: مراقبه کنید زمان خوردن غذا فقط به خوردن غذا فکر کنید. مجسم کنید با هر لقمه، انرژی موجود در غذا به همه ی سلول های بدنتون میرسه.از هر لقمه ی اون لذت ببرید.

نکته: غذایی که با مراقبه خورده میشه هرگز باعث چاقی های موضعی نمیشه. (در واقع وقتی ما غذا می خوریم در حالی که به صد چیز غیر از خوردن غذا فکر می کنیم، باعث انباشته شدن اون در جاهای نامناسب می شیم. بر عکسش هم صادقه. یعنی کسانی که هر چیزی که می خورن، چاق نمی شن، اگه روی غذا خوردن آگاهانه، مراقبه کنن، همه ی انرژی موجود در غذا رو دریافت می کنن. حتی می‌تونین مجسم کنین که دوست دارین غذا در چه قسمتی از بدن شما باعث چاقی بشه! وقتی دارین غذا می خورین توی دلتون با لقمه هاتون حرف بزنید! از لقمه ی نون و پنیر صبحتون بخواهید که همه ی نیروش رو به شما انتقال بده. (نخندین! جدی می گم! این یکی از مراقبه های هندوهاست!)

تمرین ۴:این تمرین برای سیگاری هاست. اگه روی کشیدن هر سیگار مراقبه کنید، خیلی زودتر ارضا می شید و به تدریج تعداد سیگارهاتون کم و کمتر می شه.

به تدریج خودتون رو عادت بدید که هر کاری که دارین انجام می دین، فقط به اون فکر کنید و تصور کنید با این کار همه ی انرژی نهفته در اون کار رو دارین دریافت می کنین. خیلی سخته، اما شدنیه! شاید باورتون نشه اما به تدریج حتی از کارهایی که دوست نداشتید، به شدت لذت می برید. این قانون رو به یاد بسپرین: بر هر چیز که تمرکز کنیم، انرژی اون رو دریافت می کنیم.
یک حکایت:
خوب می خوام یه حکایت از یه گورو ی ( استاد بزرگ) هندی بگم که توی یه کتاب خوندم. اون با مریدانش دسته جمعی با هم، در جایی بیرون شهر، زندگی می کردند. همه ی مرید های اون موظف بودند سالها پیش اون زندگی کنند و آموزش ببینند. یک روز یه نفر به اون استاد مراجعه می کنه و می گه شما چه طوری به این قدرت رسیدین که می تونین با نگاه دیگران رو شفا بدین؟ وقتی من مرید شما بشم، در طی این همه سال که باید پیش شما بمونم، چه تمرین هایی انجام میدیم؟ در طول روز چه کار می کنیم؟

استاد می گه: ما صبح ورزش می کنیم. بعد صبحانه می خوریم. بعدکار می کنیم تا ناهار. بعد ناهار می خوریم. کمی استراحت می کنیم ، باز کار می کنیم و شب می خوابیم!

اون شاگرد عصبانی میشه و میگه امکان نداره! ما همه ی این کارها رو انجام می‌دیم اما قدرت شما رو نداریم. استاد می گه: هرگز شما مثل ما این کارها رو انجام نمیدید. شما صبحانه می خورید، کار می کنید، تفریح می کنید، در حالی که به چیز دیگه ای دارین فکر می کنین، اما ما وقتی صبحانه می خوریم فقط به خوردن اون فکر می کنیم! وقتی کار می‌کنیم فقط به اون کار فکر می کنیم. وقتی…..

بنابراین شما هیچ انرژی ای دریافت نمی کنید! اما ما همه ی انرژی های موجود در طبیعت رو دریافت می کنیم و با بخشیدن فقط مقداری از اون به بیمارها، باعث شفای اون ها میشیم!

خوب و حالا تمرین آخر:
یک بار دیگه این مطلب رو بخونید و تصمیم بگیرید همه ی انرژی موجود در کلمات اون رو دریافت کنید. لبخند بر لب داشته باشید . حالا آماده باشید تا در لحظه ی ابدی اکنون، شاد و راضی باشید.
از همین حالا شروع کنید! چون امروز اولین روز از روز های باقیمانده ی عمر شماست

ادامه مطلب
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1391  - 5:13 PM

  چینی‌ها که با تولید محصولات مختلف به پایین‌ترین قیمت ممکن، بازار بسیاری از کشورهای جهان را به خاک سیاه نشانده‌اند حالا با یک سرعت باور‌نکردنی وارد عرصه ساخت و ساز ساختمان شده‌اند.

به گزارش مجله مهر، یک شرکت چینی اعلام کرده که به زودی می‌تواند یک ساختمان ۶طبقه را در مدت ۲۴ساعت بسازد و تحویل مشتری دهد! این شرکت ساختمان‌سازی که پروژه‌هایش همه را غافلگیر کرده است برای ساخت ساختمان‌ها از قطعات پیش ساخته استفاده می‌کند. آخرین پروژه این شرکت، ساختمانی سه طبقه در منطقه هونان است که ساخت آن در مدت ۸روز به پایان رسید. ژانگ یوآ،مدیرعامل این شرکت اما رؤیاها و طرح‌های بیشتری را در سر دارد. او می‌گوید: این روزها نیاز به ساخت‌ و سازهای سریع و ایمن با حداقل هزینه در همه جای جهان وجود دارد. به گفته ژانگ یو که بنیانگذار این شرکت ساختمان سازی است دیگر در دوره جدید روش‌های زمان‌بر ساختمان‌سازی پاسخگوی نیاز مشتری‌ها نیست.

چند وقت پیش این شرکت در یکی از پروژه‌های مهم خود ساخت هتلی ۳۰طبقه را در ۱۵روز به پایان رساند و نظر همه رسانه‌های جهان را به خود جلب کرد. مدیر عامل این شرکت می‌گوید نیروهایش با تجربه پروژه‌های گذشته حالا می‌توانند ساختمانی ۶طبقه را در یک روز به پایان برسانند.

مقام‌های این شرکت همچنین اعلام کرده‌اند که می‌خواهند ساختمانی ۲۲۰طبقه را که می‌تواند مرتفع‌ترین آسمانخراش جهان باشد را در عرض تنها ۴ماه بسازند!

ساختمان‌سازی مثل بازی بچه‌ها
مهندسان این شرکت نحوه کار خود را شبیه ساختمان‌سازی بچه‌ها با اسباب‌بازی‌هایی مانند لِگو می‌دانند. به گفته آنها همه قطعات ساختمان آماده است و کارگرها در محل ساختمان فقط آنها را بر اساس نقشه تعیین شده سر هم می‌کنند. این ساخت و ساز سریع در حالی صورت می‌گیرد که قیمت تمام شده ساختمان هم از انواع سنتی ارزان‌تر تمام می‌شود و ایمنی ساختمان هم توسط مهندسان تضمین شده است.

ژانگ یوآ،با اشاره به زلزله‌هایی که در چین آمده و کشته شدن افراد بسیاری را به خاطر تخریب ساختمان‌ها را به دنبال داشته می‌گوید که مسئله امنیت و مقاوم بودن ساختمان اولویت ویژه‌ای در کار این شرکت دارد.

ارزان؛ مثل چینی‌های دیگر
کارگران این شرکت می‌گویند یاد گرفتن این روش ساختمان‌سازی خیلی ساده است. آنها باید فقط نقشه را بخوانند و بدانند که قطعات را کجا باید به هم پیچ کنند؛ دیگر خبری از گچ،آجر و مصالح سنتی دیگر نیست. این نحوه ساختمان‌سازی با قطعات پیش ساخته هزینه‌ها را هم پایین نگه می‌دارد. رویترز گزارش داده که با روش این شرکت ساخت و ساز در هر متر مربع ۶۳۵دلار (۴هزار یوآن) نسبت به روش‌های سنتی ارزان‌تر تمام می‌شود.

سرعت ساخت و ساز را هم که کنار بگذارید هزینه ساخت ساختمانی ۳طبقه توسط این شرکت ۲/۸ میلیون دلار تمام شده که نسبت به روش‌های سنتی در چین ۳۰درصد ارزان‌تر است. علاوه بر این اگر مالک ساختمان بخواهد، این شرکت می‌تواند دوباره اجزای ساختمان را از هم باز کند و آن را در جایی دیگر بنا کند. ساختمان سه طبقه‌ای که کار ساخت‌اش تازه تمام شده قرار است به عنوان کافه‌تریا مورد استفاده قرار بگیرد اما احتمالاً خیلی از کشورهای جهان با این روش باید منتظر واردات خانه‌ها و ساختمان‌‌های ارزان چینی باشند!

ادامه مطلب
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1391  - 5:11 PM

 طویل‌ترین مزار جهان با 30 متر طول در کشور عمان قرار دارد و متعلق به یکی از مشهورترین پیامبران الهی است.

 
خبرگزاری فارس: طویل‌ترین قبر جهان متعلق به کیست + عکس

 

 طویل‌ترین قبر جهان متعلق به «عمران نبی» است که 80 سانتی‌متر عرض و 30 متر طول دارد. البته این بدان معنا نیست که قد حضرت عمران(ع) 30 متر بوده است، بلکه برای تکریم آن حضرت چنین مزار طویلی در نظر گرفته‌اند.

 

موقعیت جغرافیایی کشور عمان در منطقه خاورمیانه

 

کشور عمان در جنوب دریای عمان قرار دارد. مقبره عمران نبی(ع) در شهر «صلاله» مرکز استان «ظُفار» قرار دارد و ظفار، جنوبی‌ترین استان عمان است. این کشور از سمت غرب با سه کشور امارات متحده عربی، عربستان سعودی و یمن همسایه است.

 

نمای بیرونی مقبره عمران‌نبی کنار مسجدی به همین نام

 

صلاله نه تنها از حیث وجود زیارتگاه عمران نبی(ع) یک شهر زیارتی محسوب می‌شود، بلکه به دلیل موقعیت ویژه خود، مرکز فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عمان به حساب می‌آید و قطب گردشگری این کشور است.

 

 

اما «عمران» کیست؟

«عمران» یکی شخصیت‌های مشهور در قرآن کریم و نام مشترک پدر حضرت موسی(ع) و حضرت مریم(س) است.

البته به اعتقاد اکثر مفسران از جمله آیت‌الله مکارم شیرازی (تفسیر نمونه، ج 2، ص 390)، عمرانی که قرآن از آن نام می‌برد همان پدر مریم مقدس است.

در آیه 33 سوره مبارکه «آل عمران» آمده است: إِنَّ اللّهَ اصْطَفَى آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِیمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِینَ؛ خداوند، آدم و نوح و آل ابراهیم و آل عمران را بر جهانیان برتری داد.

علام طباطبایی(ره) در تفسیر این آیه (المیزان، ج 3، ص 4-191) می‌نویسد: مراد از «آل ابراهیم» در این آیه معصومانی هستند که از طریق حضرت اسماعیل به ابراهیم خلیل می‌‌رسند و آنها پیامبر اسلام (ص)‌ و خاندان معصوم ایشان هستند.

 

 

مرحوم علامه در روایتی که گفت‌وگوی امام رضا(ع) با مأمون را حکایت کرده می‌آورد که مأمون سوال کرد: آیا خداوند عترت پیامبر (ص)‌ را بر سایر مردم برتری داده است؟ و حضرت فرمود: خداوند برتری عترت بر سایر مردم را در آیات قرآن روشن کرده است. مأمون پرسید: در کجای قرآن؟ امام رضا (ع) فرمود: در آیه «اللّهَ اصْطَفَى آدَمَ وَنُوحًا وَآلَ إِبْرَاهِیمَ وَآلَ عِمْرَانَ عَلَى الْعَالَمِینَ».

همچنین این مفسر گرانسنگ ذیل «آل عمران» عمران را پدر حضرت مریم معرفی می‌کند و مراد از آل عمران در آیه را حضرت مریم، حضرت عیسی یا آن دو به علاوه همسر عمران می‌داند.

 

 

علامه طباطبایی در تفسیر خود (المیزان، ج 3، ص 260) چنین بیان می‌کند که «آل عمران» در این آیه یکی از ذریه ابراهیم است، پس با آوردن آل عمران دوباره آل ابراهیم را ذکر کرده است. زیرا آل ابراهیم چه از طریق اسماعیل و چه از طریق اسحاق شامل هر دو عمران و همه پیامبران و معصومان پس از ابراهیم می‌شود.

 

تصویری از قبر عمران نبی در نیم قرن پیش

 

در واقع، «آل ابراهیم» موسی و پیامبر اسلام و برگزیدگان خاندان او را شامل می‌شود، زیرا همه از دودمان ابراهیم هستند. به همین دلیل است که قرآن کریم حضرت ابراهیم(ع) را موحد و مسلمان معرفی می‌کند: مَا کَانَ إِبْرَاهِیمُ یَهُودِیًّا وَلاَ نَصْرَانِیًّا وَلَکِن کَانَ حَنِیفًا مُّسْلِمًا وَمَا کَانَ مِنَ الْمُشْرِکِینَ (آل عمران/ 67)

آیت‌الله مکارم شیرازی در تفسیر خود (نمونه، ج 2، ص 594 و 606) می‌نویسد: حضرت ابراهیم نه یهودی و نه مسیحی بلکه مسلمان بود، چنانچه او سال‌ها پیش از موسی و عیسی می‌زیسته و تورات و انجیل پس از وی نازل شده است.

باید توجه داشت که «مسلم» در اصطلاح قرآن تنها به معنای پیروان پیامبر اسلام نیست، بلکه اسلام به معنای تسلیم مطلق بودن در برابر فرمان خدا و توحید کامل و خالص از هرگونه شرک و دوگانه‌پرستی است که حضرت ابراهیم پرچمدار آن بود.

گزارش از؛ محمد حسین کلهر

ادامه مطلب
پنج شنبه 28 اردیبهشت 1391  - 5:06 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 105

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6017611
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی