به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

  اگر می خواهید با تعدادی از آلرژی های عجیب مثل حساسیت به چوب و یا رایانه آشنا شوید این مطلب را مطالعه کنید.

 
 
خبرگزاری فارس: آلرژی‌های باور نکردنی

 

باشگاه خبرنگاران، آلرژی در یک تعریف ساده به واکنش بدن ما به بعضی از مواد ، رایحه ها ، خوراکی ها و.... است به اشکال مختلفی مثل عطسه، سرفه، تغییر رنگ پوست و حتی در مواردی حملات تنفسی و یا عصبی بروز می کند. بعضی از آلرژیها مثل حسایت های فصلی و یا گونه های از ادویه ها عادی است اما بعضی از موارد آلرژی زا حقیتقتا تعجب انگیز هستند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با بعضی از عجیب ترین حساسیت ها آشنا کنیم.

چوب

چوب یکی از موادی است که امروزه در ساخت کاغذ، مبلمان، مداد و بسیاری از مواد دیگر کاربرد دارد. افرادی که به چوب و یا حتی خورده های آن حساسیت دارند در صورت لمس این مواد دچار علائمی مثل تغییر رنگ پوست ، عطسه و سرفه می شوند. افرادی که از این حساسیت رنج مبرند نمی توانند از وسایلی که با چوب ساخته شئده است استفاده کنند.

پلاستیک

در جهان امروز تقریبا حجم زیادی از وسایل گوناگون از پلاستیک ساخته شده است و به نوعی زندگی امروز انسان وابسته به پلاستیک است. اما افرادی نیز وجود دارند که به پلاستیک حساسیت دارند و با هر گونه برخورد با پلاستیک و یا مشتقات آن دچار مشکل می شوند. این بدین معنا است که این افراد توان استفاده از بسیاری از وسایل ساخت دست بشر امروزی را ندارند. علائم حساسیت به پلاستیک معمولا به شکل خارش، ورم ، جوش و قرمز شدن سطح پوست مشخص می شود.

نیکل

این ماده فلزی بر روی 1 درصد از جمعیت جهان تاثیر گذاشته است و این افراد دارای حساسیت به این فلز هستند. نکته مهم در مورد این فلز این است که از این ماده به شکل فزاینده ای در ساخت انواع تلفن های همراه و تبلت ها به کار می رود. با توجه به این افزایش بسیار سریع در حجم استفاده از وسایل الکترونیکی می توان گفت که هر گونه حساسیت به این شکل می تواند زندگی را برای مبتلایان بسیار سخت کند.

کافئین

کافئین یکی از مواد موجود در چای، قهوه و یا نوشابه های گاز دار است که جزء پرطرفدارترین نوشیدنی های امروز جهان هستند. انسانهای که به کافئین حسساسیت دارند در صورتی که با کوچکترین میزان از کافئین رو به رو شوند با تهدیداتی جدی رو به رو می شوند. شوک های عصبی، گرفتگی های شدید عضلانی، تغییرات در ضربان قلب و اختلال در بینایی از جمله نشانه های این گونه از حساسیت است که در صورت شدید بودن می تواند مرگبار باشد.

رایانه

یکی دیگر از اشکال عجیب حساسیت ، آلرژی به رایانه است. مسئله ای می تواند با توجه به نفوذ کامپیوتر در زندگی امروزه ما آینده شخص مبتلا را دچار اخلال کامل کند. بعضی از کاربران رایانه از علائمی مثل: آبریزش بینی ، خارش سطح پوست و سردردهای شدید پس از کار بار رایانه شکایت داشتند. دانشمندان پس از انجام آزمایشاتی متوجه شدند که این مسئله به دلیل وجود ماده ای به نام "تریفنیل فسفات" است که در ساخت قطعات کامپیوتری به کار می رود. البته مشخص شد که درصد این ماده پس از مدتی کار با رایانه کاهش پیدا می کند.

آب

همه می دانیم که آب مایه حیات است و زندگی ما به آن بستگی دارد. اما هستند افرادی که به آب نیز آلرژی دارند. آلرژی به آب همچنان به نام آکواجنیک اُرتیکاریا شناخته میشود، این حالت تنها به 1 در 23 میلیون انسان در کرۀ زمین رُخ میدهد. آلرژی داشتن به آب یک چیز واقعاً نادر است و اکثر کسانی که به آن آلرژی دارند در خانه بستری میشوند. شخص دارای یک حساسیت فوق العاده به آیونی هست که در آب تقطیر نشده یافت میشود، بنابراین اکثر آنها باید زمانیکه آب مینوشند خیلی مراقب باشند و باید آب مقطر بنوشند.

ادامه مطلب
سه شنبه 26 اردیبهشت 1391  - 6:14 PM

  اگر می‌خواهید با تعدادی از بدترین خشکسالی هایی که تا به امروز در جهان رخ داده است آشنا شوید این مطلب را مطالعه کنید.

 
 
خبرگزاری فارس: بدترین خشکسالی‌های تاریخ

 

 باشگاه خبرنگاران، خشکسالی یکی از خطرناک ترین بلایای طبیعی است که ممکن است در منطقه ای روی دهد. کارشناسان به این پدیده لقب " خاموش " داده اند زیرا بدون هیچ گونه اخطاری منطقه ای گسترده را در بر می گیرد و منجر به بروز خسارات گسترده ای می شود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از بزرگترین خشکسالی ها در طول تاریخ آشنا کنیم.

خشکسالی شرق آفریقا

خشکسالی شدیدی سال گذشته میلادی منطقه شرق آفریقا را در بر گرفت. این خشکسالی موجب کمبود غذا در کشورهایی همچون: سومالی، اتیوپی، کنیا و جیبوتی شد. چیزی در حدود 9.5 میلیون نفر از ساکنین این مناطق تحت تاثیر این خشکسالی قرارگرفتند که از این میان 50 تا 100 هزار نفر جان خود را از دست دادند. از میان این قربانیان 29 هزار کودک زیر 5 سال وجود داشت. کشور سومالی به دلیل فقدان یک حکومت مرکزی نیرومند و درگیری گروه های مسلح وضع بدتری نسبت به سایر کشورهای خشکی زده دارد.

خشکسالی دهه 1930 در آمریکا

یکی از بدترین خشکسالی های قرن بیستم در دهه 1930 میلادی و در کشور آمریکا رخ داد. این خشکسالی چیزی نزدیک به 23 ایالت در مرکز و شرق آمریکا را تحت تاثیر خود قرار داده و به یک فاجعه تبدیل شد. این مسئله همسایه شمالی آمریکا یعنی کانادا را نیز تحت تاثیر قرار داد و تعدادی از ایالات غربی کانادا را دچار خشکسالی کرد. با توجه به بحران اقتصادی شدید سال 1929 این حادثه یک ضربه بزرگ دیگر به آمریکا محسوب می شد.

خشکسالی در چین

چین به عنوان یکی از پهناورترین کشورهای جهان شناخته می شود که دارای مناطقی با شرایط جوی متفاوت است. در سالهای 2010 و 2011 میلادی به دلیل کمبود بارش خشکسالی شدیدی این کشور را فرا گرفت. این خشکسالی بعد از خشکسالی سال 1941 میلادی که به مرگ 3 میلیون نفر منجر شد بدترین خشکسالی در کشور چین بوده است. این خشکسالی ضربه بزرگی به صنعت کشاورزی و تولید گندم در این کشور بود.

خشکسالی استرالیا

از سال 1896 موجی از کم بارانی و افزایش شدید دما کشور استرالیا را در بر گرفت. در سال 1901 میلادی این مشکلات به شکل یک خشکسالی سراسری در استرالیا ظهور پیدا کرد . این خشکسالی علاوه بر آسیب شدید به صنعت کشاورزی استرالیا موجب شد تا چندین حریق گسترده نیز در این کشور رخ دهد. در سال 1902 میلادی نهایتا پس از بارش باران این خشکسالی پایان یافت.

خشکسالی روسیه

خشکسالی سال 2010 که منطقه شمال شرقی روسیه را دربرگرفت موجب کاهش تولید 25 تا 30 درصدی در تولید جو در روسیه شد. این خشکسالی در 50 ساله گذشته در روسیه بی سابقه بود و باعث بروز چندین آتش سوزی و همچنین افزایش شدید قیمت غلات در بازار جهانی شد.

خشکسالی آفریقای مرکزی

این خشکسالی در بین سالهای 1740 تا 1750 میلادی یکی از بدترین خشکسالی های بود که تا آن زمان قاره آفریقا را تحت تاثیر قرار داده بود. این خشکسالی در این دهه باعث شد تا بخش زیادی از تجارت این منطقه تا شمال آفریقا و همچنان اروپا تحت تاثیر قرار بگیرد. نکته جالب این که در اوایل سال 1700 میلادی باران های شدیدی در همین منطقه باریده بود و احتمال خشکسالی وجود نداشت.

خشکسالی در شرق و جنوب شرق آسیا

این خشکسالی با یک طوفان شدید شن که استان های جنوب غربی چین ، تایلند و ویتنام را در بهار سال 2010 درنوردید آغاز شد. این خشکسالی با موجی از گرما همراه شد که دمای هوا را 20 درجه سانتی گراد بیش از حد معمول بالا برد و چیزی در حدود 50 میلیون نفر را با کمبود آب آشامیدنی و مواد غذایی رو به رو کرد.

ادامه مطلب
سه شنبه 26 اردیبهشت 1391  - 6:12 PM

  اگر به دنبال دلایل گرایش جوانان و نوجوانان به سمت سیگار می گردید ما فکر می کنیم که این مطلب می تواند به شما برای یافتن پاسخ کمک کند.

 
 
خبرگزاری فارس: 6 دلیل برای سیگاری شدن جوانان

 

 باشگاه خبرنگاران، پدیده سیگار کشیدن در بین نوجوانان و جوانان یکی از مشکلات بزرگ در بسیاری از جوامع امروز است. بسیاری از کارشناسان سیگار کشیدن را آغاز راهی می دانند که در انتها باعث اعتیاد جوانان به مواد مخدر می شود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از دلایل جوانان برای گرایش به سیگار آشنا کنیم.

دوستان ناباب

این واژه برای بسیاری از ما آشنا است. و در حقیقت باید اعتراف کرد که این یک حقیقت است و دوستان افراد نوجوان در شکل گیری شخصیت و رفتار و آنها بسیار مهم هستند. نکته مهم در این جا این است که زمانی که فرد نوجوان در یک گروه همسال قرار می گیرد سعی در تقلید از رفتار سایرین می کند و در صورتی که یک یا چند فرد سیگاری در این گروه حضور داشته باشند احتمال آلوده شدن فرد بالا است.

والدین سیگاری

در جهان غرب ضرب المثلی وجود دارد که می گوید: والدین سیگاری هرگز نمی توانند فرزندان خود را از سیگار کشیدن منع کنند. این یکی دیگر از مسائل مهم در زمینه سیگاری شدن نوجوانان است. بر اساس حجم زیادی از تحقیقاتی که صورت گرفته است مشخص شده است که حجم زیادی از سیگاری های دنیا فرزندان افراد سیگاری هستند. کودکان قبل از هر شخص دیگر با والدین خود آشنا می شوند و مسلما از آنان الگوبرداری می کنند. در صورتی که پدر و مادری سیگاری باشند نمی توانند فرزندانشان را از دخانیات دور کنند.

تجربه یک حس خوب

متاسفانه بسیاری از نوجوانان و جوانان از مضرات واقعی سیگار آگاه نیستند و از چند دوست ناباب می شوند که سیگار می تواند به آن ها احساس خوبی بدهد. یک نخ سیگار بکش و دردهایت را فراموش کن. این گونه جملات بسیاری از جوانان را که به خاطر شرایط خاص دوران بلوغ تحت فشار هستند جذب می کند و آنان را به طرف سیگار جلب می کند.

اعتیادآوری سیگار

شاید برای عده ای این تصور که سیگار اعتیاد آور باشد خنده آور بیاید. اما حقیقت این است که ماده نیکوتین موجود در سیگار بسیار اعتیاد آور بوده و در صورتی که پس از مدتی مصرف منظم دسترسی شخص به سیگار قطع شود مشکلاتی بروز می کند. بر خلاف مواد مخدر ، اعتیاد به سیگار بیشتر دارای علائم روانی است. شخص سیگاری که به سیگار دسترسی ندارد به نوعی بی قرار بوده و احساس می کند چیزی را کم دارد.

فرهنگ عمومی جامعه

نوع فرهنگ حاکم بر یک خانواده ، شهر و جامعه در این مسئله بسیار مهم است. برای نمونه در جامعی که ورزش کردن و تحرک داشتن به عنوان یک ارزش کلی مطرح باشد شما شاهد تعداد کمتری از افراد سیگاری هستید. اما در صورتی که در خانواده و یا محل زندگی شخص فرهنگ غالب بر استفاده از مواد دخانی باشد مطمئناء احتمال سیگاری شدن افراد بسیار بالاتر است.

الگوگیری از شخصیت‌های مشهور

تاثیر رسانه های جمعی بر تربیت و رفتار افراد مختلف در جامعه غیر قابل انکار است. امروزه بسیاری از ستاره های دنیا هنر و موسیقی و یا حتی تعدادی از ورزشکاران را نیز دخانیات مصرف می کنند. این مسئله می تواند در جذب بسیاری از نوجوانان و جوانان به سمت سیگار موثر باشد.

ادامه مطلب
سه شنبه 26 اردیبهشت 1391  - 6:10 PM

  تحقیقات جدید در انگلیس نشان داد که چربی ها تنها چند ساعت بعد از خوردن غذا در منطقه دور کمر ذخیره می شود.

 
خبرگزاری فارس: بدن چربی را در اطراف کمر به سرعت زیادی ذخیره می کند

 

به نقل از روزنامه دیلی میل، پژوهشگران دانشگاه آکسفورد در انگلیس گفتند که بعد از گذشت سه ساعت از مصرف مواد غذایی، به اندازه دو یا سه قاشق چربی در منطقه دور کمر ذخیره می شود.

 

این تحقیقات نشان داد: مصرف غذا در ساعات پایانی روز احتمال ذخیره چربی در اطراف کمر را افزایش می دهد و این روند برخلاف تصور رایجی است که می گوید افزایش وزن روندی تدریجی است و چربی غذا از شکم به خون منتقل می شود و عضلات هنگام نیاز از آن استفاده می کنند.

این تحقیقات افزود: چربی ها بعد از گذشت یک ساعت از خوردن غذا حل شده و به شکل قطره های کوچک وارد جریان خون می شوند و سپس قبل از جذب  و ذخیره شدن در بدن حرکت می کنند.

پروفسور فردریک کارپ استاد پزشکی متابولسیم گفت: این روند بسیار سریع اتفاق می افتد و سلولهای موجود در بافت چربی منطقه کمر قطرات چربی موجود در خون را جذب کرده و برای ذخیره سازی وارد سلول می کنند.

براساس این تحقیقات، مقادیر اندکی چربی در وعده صبحانه ذخیره می شود اما میزان جذب چربی در وعده نهار به علت تغییرات هورمونی در طول روز دو برابر می شود و روند جذب چربی ها را در منطقه دور کمر تسهیل می بخشد.

کارپ درباره زیاده روی در خوردن غذا هشدار داد و گفت: اگر فرد در مصرف غذا زیاده روی کند چربی ها وارد مرحله       سوخت و ساز نشده بلکه به سرعت در بدن ذخیره خواهند شد و وزن شروع به زیاد شدن خواهد کرد.

ادامه مطلب
سه شنبه 26 اردیبهشت 1391  - 6:09 PM

  مهاجمانی که ردیابی شان امکان‌پذیر نیست با صرف هزینه‌های چند صد هزار یا چند میلیون دلاری در مقایسه با مدافعانی که میلیاردها دلار در فضای سایبری هزینه می‌کند از امتیاز و برتری خاصی برخوردار هستند.

 
 
خبرگزاری فارس: عصر ارتباطات؛ دولت ها و چالشی به نام حملات سایبری

 

نوآوری باعث شده تا دسترسی، استفاده و عملکرد اینترنت به میزان قابل توجهی افزایش یابد. امروزه اینترنت در سرتاسر دنیا در حدود دو میلیارد کاربر دارد در حالی که در سال 2000 ، تعداد کاربران حدود 361 میلیون نفر بوده است. گسترش وسایل همراه که در سال 2010 در سرتاسر جهان در حدود پنج میلیارد مشترک داشته، باعث شده تا در دنیای در حال پیشرفت امروز افراد بیشتری به اینترنت دسترسی داشته باشند.

افزایش سرعت این فرایندها و ساختارهای پیشرفته، وابستگی بیشتر به اینترنت را به همراه داشته و باعث شده سالانه میلیاردها دلار به اقتصاد جهانی اضافه شود. تجارت اینترنتی در سطح جهان در سال 2010 در حدود 10 تریلیون دلار بوده و تخمین زده می شود که این آمار در سال 2020 به 24 تریلیون دلار برسد.

شرکت های اینترنتی تازه تاسیس، کارآفرینی زیادی در اقتصاد جهانی ایجاد کرده و در حالی که کسب و کارهای قدیمی را به چالش می کشد، محصولات بهتر و جدید تری به مشتریان ارائه می کند. توانایی استفاده از فضای سایبری یکی از مهم ترین منابع قدرت در قرن 21 به حساب می آید. بازیگران دولتی و غیردولتی از این قدرت استفاده می کنند تا به اهداف اجتماعی، ایدئولوژیکی، سیاسی، نظامی و مالی خود در فضای سایبری و دنیای واقعی دست یابند. این اهداف ممکن است جنبه مثبت داشته و نتایج خوبی حاصل آورد و یا اینکه منفی بوده و به افراد عادی آسیب برساند.

ساختار اینترنت اساسا، چالش های امنیتی برای دولت ها به وجود می آورد. اینترنت به عنوان یک سیستم نامتمرکز طراحی شده و کاربران آن غالبا شناخته شده نیستند. همین ناشناختگی باعث می شود هیچ اثری از برخی از حملات سایبری باقی نماند. این چالش باعث قدرتمندتر شدن بازیگران قوی و ضعیف می شود؛ چرا که ناشناخته بودن یک مزیت برای آن ها به حساب می آید.

بنابراین، در حالی که تداوم این نوآوری فرصت های بیشتری برای استفاده موثر از اینترنت ارائه می کند، افراد با نیت های مغرضانه نیز از همین مزیت برای حملات سایبری استفاده می کنند. امنیت سایبری، زمان بر و پر هزینه است و شرکت های کامپیوتری برای عرضه سریع تر نوآوری های خود تحت فشار قرار دارند و همین امر باعث می-شود فناوری هایی وارد بازار شوند که از امنیت کمتری برخوردار هستند.

ناشناسی آن لاین می تواند فعالان سیاسی را از دید دیکتاتورها مخفی کند، اما از سوی دیگر شناسایی حمله کنندگان سایبری نیز دشوار می شود. افراد فعال در عرصه اینترنت می توانند از اقصی نقاط دنیا به کار خود ادامه -دهند و بدون هشدار و در عرض چند ثانیه بدون آنکه اثر و یا نامی از خود بر جای بگذارند، اهداف دیجیتالی را مورد هدف قرار دهند. کسانی که سعی در شناسایی حمله کنندگان دارند تصور می کنند به دنبال ارواح هستند چرا که یک حمله سایبری از یک کامپیوتر نشات گرفته و در چندین کشور دیگر تاثیر خود را می گذارد.

 

به طور کلی می توان ویژگی های تهدیدهای سایبری را به صورت زیر برشمرد

 

 

- تعدد بازیگران در فضای سایبری

 

هزینه کم فن آوری رایانه ای، اتصال گسترده به اینترنت و سهولت ایجاد یا به دست آوردن نرم افزارهای مخرب به این معناست که تقریباً هر کسی می تواند به این فضا وارد شود. این بازیگران شامل افراد، گروه های سازمان یافته جنایی، گروه های تروریستی، شرکت های خصوصی و دولت– ملت هستند.

 

- هزینه کم ورود، صرف زمان کم و سرعت بالای اقدام

 

یک فرد برای انجام حمله سایبری تنها به یک رایانه، یک ارتباط اینترنتی و دانش فنی محدود در زمینه فضای سایبری نیاز دارد. در نتیجه، فضای سایبری شرایطی را فراهم کرده است که با هزینه پایین می‌توان اقدامات خطرناکی را در مدت زمان کم و با سرعت بالایی انجام داد. البته انجام حملات پیچیده‌تر سایبری نیازمند صرف هزینه‌های بالاتری است.

 

- ناشناس ماندن بازیگران و عدم قابلیت ردیابی

 

اینترنت به عنوان یک سیستم نامتمرکز طراحی شده و کاربران آن غالبا شناخته شده نیستند. همین ناشناختگی باعث می شود هیچ اثری از برخی از حملات سایبری باقی نماند. افراد فعال در عرصه اینترنت می-توانند از اقصی نقاط دنیا، بدون هشدار و در عرض چند ثانیه و بدون آنکه اثر و یا نامی از خود بر جای بگذارند، اهداف دیجیتالی را مورد هدف قرار دهند.

 

- تاثیرگذاری شگرف

 

ماهیت خاص فضای سایبری شرایطی را به وجود آورده است که بروز هر اختلال و یا وقفه می‌تواند تأثیرات و پیامدهای به مراتب بیشتری از حادثه اولیه در پی داشته باشد. وقوع حملات سایبری و در نتیجه آن بروز اختلال در شبکه‌ها می‌تواند موجب ایجاد خسارت به اموال، زمان، محصولات و تولیدات، اعتبار، اطلاعات حساس و حتی از دست دادن جان انسان ها شود زیرا در این گونه مواقع زیرساخت ها و سامانه‌های مهم دچار آسیب می‌شوند.

 

- کمرنگ شدن نقش جغرافیا

 

فضای سایبری سرعت انتقال به سراسر جهان را در لحظه کوتاهی فراهم کرده است. بنابراین تهدیدکنندگان قادر به فراتر رفتن از محدوده جغرافیایی خود و رسیدن به اهداف کلیدی شان هستند.

 

- ساختار فضای اینترنت

 

اینترنت یک دامنه مشترک و یکپارچه است. استفاده از این فضا توسط شهروندان، شرکت ها، دولت ها به شیوه-ای است که جداسازی آن ها بسیار دشوار است. توانایی محدود برای جدا کردن بازیگران و فعالیت های آن ها، پاسخ مناسب به تهدید را بسیار دشوارتر کرده است. از سوی دیگر، ساختار اینترنت دولت ها و شرکت های خصوصی را با عدم اطمینان در قبال خطرات فضای اینترنتی مواجه کرده است. این عدم قطعیت ناشی از پیچیدگی ها و فن آوری در حال تکامل برای پشتیبانی از سیستم های حیاتی است.

 

- پایین بودن احتمال تنبیه و یا بازخواست اقدامات مجرمانه در فضای سایبری

 

احتمال تنبیه و یا بازخواست اقدامات مجرمانه در فضای سایبری پایین است. در نتیجه، افراد و سازمان ها نیز این فضا را در مقایسه با گزینه‌های جایگزین غیرسایبری مطمئن‌تر و دارای خطرات کمتری می‌بینند.

در ادامه با ذکر 3 مثال بزرگی خطرات نهفته در حملات سایبری را مورد بررسی قرار می‌دهیم. در سال 2000، یک کارمند ناراضی در تأسیسات آب استرالیا، با دستکاری سامانه کنترل رایانه‌ این مرکز بیش از 200 هزار گالن فاضلاب وارد رودخانه‌ها، پارک ها و هتل کرد. یک شبکه تبهکار بین‌المللی در فضای سایبری از بدافزاری به نام زئوس استفاده کرد تا از این طریق داده‌های پشتیبانی شرکت ها، شهرها و کلیساها را در کنترل خود بگیرد.

پیش از آنکه اف‌بی‌آی و سایر نهادهای مجری قانون بتوانند در سال 2010 مانع عملیات این گروه شوند، گروه مذکور توانست 70 میلیون دلار پول به سرقت ببرد و در نهایت اینکه تجارت تمام الکترونیک و البته سقوط سریع وال‌استریت در ماه می 2010 موجب بی‌ثباتی در این بازار شد و با ضرر یک تریلیون دلاری مواجه شد. همچنین برخی سهام نیز بیش از 90 درصد ارزش خود را از دست دادند. هر چند این بی‌ثباتی غیرعامدانه بود و ارزش سهام نیز بازگردانده شد، اما این حادثه پیامدهای بالقوه حملات پیچیده سایبری بر ضد سامانه‌های مالی وابسته به تجارت الکترونیک را به خوبی نمایان کرد.

از این رو، هزینه نسبی تهاجم در فضای سایبری بسیار اندک است. مهاجمانی که ردیابی شان امکان‌پذیر نیست با صرف هزینه‌های چند صد هزار یا چند میلیون دلاری در مقایسه با مدافعانی که میلیاردها دلار در فضای سایبری هزینه می‌کند از امتیاز و برتری خاصی برخوردار هستند. یکی از کارشناسان فضای سایبری طبق محاسباتی اعلام کرده است که به عنوان مثال، یک ارتش سایبری با کیفیت بالا می‌تواند تنها با صرف مبلغی در حدود یک صد میلیون دلار و در مدت 2 سال بر سامانه‌های دفاعی دولت آمریکا غلبه کند مبلغی که در واقع تنها درصد بسیار پایینی از میزان پولی است که ایالات‌متحده هر ساله برای تأمین امنیت سایبری خود هزینه می‌کند.

باید به خاطر داشت که بر خلاف دنیای واقعی، امنیت کامل در فضای سایبری وجود دارد. بنابراین، هدف دولت ها باید کم کردن خطرات تا یک میزان قابل قبول و قادر ساختن پیشرفت هایی باشد که عصر اطلاعات برای ما به وجود آورده اند. هر روزه کاربران بیشتری به تبادل اطلاعات به وسیله ابزارهای بیشتر می پردازند و به مراتب وابستگی آن ها به اینترنت بیشتر می شود.

شرکت ها برای رشد و پیشرفت متکی به اینترنت هستند و نیروهای نظامی برای انجام مهمترین عملیات های خود، به شبکه های ارتباطی وابسته اند. البته باید توجه داشت که این وابستگی ها، آسیب های بیشتری و جدیدتری به وجود می آورد. بنابراین، پیچیدگی فضای سایبری به این معنا است که دولت ها باید سیاست های امنیت سایبری خود را از طریق کانال های مختلف دنبال کنند.

دولت ها باید برای تقویت امنیت سایبری خود، از راهکارهای چندگانه استفاده کند که این راهکارها عبارتند از: استفاده از قوانین ملی و بین المللی ، همکاری و دیپلماسی بین المللی، اتخاذ سیاست مثبت، توسعه و تحقیق راهبردی، پیشرفت های فنی، تبادل اطلاعات، آمادگی نظامی و همکاری نزدیک با بخش خصوصی.

بنابراین به عنوان یک نتیجه گیری کلی می توان گفت هزینه کم ورود، ناشناس بودن، مشخص نبودن قلمرو جغرافیایی تهدید  کننده، تاثیرگذاری شگرف و عدم شفافیت عمومی در فضای سایبری موجب شده تا بازیگران قوی و ضعیف اعم از دولت ها، گروه های سازمان یافته و تروریستی و حتی افراد به این فضا وارد شده و تهدیدهایی همچون جنگ سایبری، جرایم سایبری، تروریسم سایبری، جاسوسی سایبری و … را به وجود آورند.

همین نکته، تهدیدات سایبری را از تهدیدات سنتی امنیت ملی که تا حدود زیادی از ماهیت شفافی برخوردارند و بازیگران آن را دولت- ملت هایی تشکیل می دهند که در یک قلمرو مشخص جغرافیایی قابل شناسایی هستند، متمایز کرده و سبب شده است که امنیت ملی به مفهوم سنتی آن در این فضا به چالش کشیده شده و ناکارآمد به حساب آید.

در نتیجه، به نظر می رسد با توجه نقش گسترده اینترنت و فضای سایبری در جهان امروزی و تاثیر جنبه های مختلف آن که نه تنها موجب افزایش قدرت دولت ها شده است، باعث قدرت گرفتن شرکت های خصوصی، گروه ها و حتی شهروندان عادی شده است، دولت ها و همچنین محافل دانشگاهی را با این الزام مواجه می کند که به تعریف جدیدی از امنیت ملی متناسب با این فضا بپردازند.

یاسر نورعلی وند

منبع:رصد

ادامه مطلب
سه شنبه 26 اردیبهشت 1391  - 6:07 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 105

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6040500
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی