http://charghad.ir
«چارقد، خانهاي است براي دختر مسلمان ايراني، با تمام مشخصاتش. دختري که عليرغم زياد تکرارشدن نامش و سوژهشدنش غريب مانده است؛ و هيچکس نميخواهد آني که واقعاً هست را به رسميت بشناسد. نه سريالهاي تلويزيون در نمايش اين شخصيت با تمام مؤلفههايش موفق بودهاند و نه در قاب سينما آني که واقعاً هست به تصوير کشيده شده است. نه فعالان دفاع از حقوق زنان او را ميشناسند و نه طيفهاي سنتي و مذهبي مان جنبههاي به روز شدهي اين هويت را در نظر ميگيرند».
«اين شده است که او ديده نميشود، يا اشتباه ديده ميشود، جايي را ندارد براي معرفي کردن خودش، سينما مال او نيست، در سينما اغلب دخترهاي پيشرفته و تحصيلکرده دخترهاي بيبند و بار و بيتعهد به ارزشهاي اخلاقي و ديني هستند. در تلويزيون نيز تصوير ارائه شده چندان به واقعيت جامعه نزديک نيست، همانطور که در فضاي مجازي ( به هزار و يک دليل) برخلاف فضاي واقعي اين دخترها حضور و فعاليت چشمگيري ندارند».
اينها قسمتي از متن صفحه «درباره ما» ي سايت چارقد بود. در تابستان سال 1385 اردويي تخصصي مختص خانمهاي وبلاگنويس از سراسر کشور با نام «طهورا» برگزار شد. اردوي سهروزه اي که از دل آن، مجله الکترونيک چارقد؛ مجله اي ويژه براي دختران مسلمان نيز متولد شد. سايتي که با نگاهي نو به مسائل خانواده، زنان و دختران ميپردازد. شايد باورش براي برخي سخت باشد، ولي نويسنده مرد هم بين چارقدنويسان پيدا ميشود. اعتقاد دارند قرار است در کنار همهي مردان و زناني که فکر ميکنند ميتوانند عضوي از اين راه ساده و پردغدغهشان باشند بنويسند؛ فقط مهم اين است که چارقدي باشند ...
بيشتر نويسندگان نگاهي آسيبشناسانه به مسائل دختران، زنان و خانواده دارند؛ و زمينه اصلي مطالب، داشتن نگاهي ديني و متناسب با مؤلفههاي بومي کشور است. از بخشهاي جالب چارقد مواردي مثل: آشتي با غذاي ايراني، سفرنامه نويسيهاي دخترانه و معرفي پوششهاي متنوع، مصاحبه با زنان و دختران موفق مسلمان در ديگر کشورهاي اسلامي و نقد فمنيسم است.
موضوعات مطالب هم در اين موارد ميگنجد: ادب و فرهنگ، رسانه، جامعه، دين، دخترانه، خانواده. در بخش «چارگوشه» ميتوان اخبار خانواده را پيگيري کرد و بخش «چارخانه» فتوبلاگ چارقد را تشکيل داده است. با اينکه چارقد تلاش ميکند تا زن و دختر ايراني را نشان دهد، به نظر ميرسد سهم زنان روستايي در چارقد بسيار کم است و لازم است چارقديها برايش تدبيري انديشه کنند.
پيشنهاد مي شود مطالب زير را از دست ندهيد: «هفت راه براي حفظ نهاد خانواده»، «چند ميگيري حجاب نداشته باشي؟»، «اين عشق از معجزات خداست!»، «حقوق خانواده براي زنان (۱)»، «زنان ايراني با چادر راه نميروند؛ با چادر پرواز ميکنند»، «مهمان چارقد بهصرف توپکهاي خرمايي» «چادر مشکي، حجاب مبتذل؟!» و «زنان ايراني دارند ديوانه ميشوند!».