به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

  ویرانه‌هایی از یک خانه قدیمی‌تر از اهرام مصر، در سواحل دریاچه‌ای در ولز کشف شد.

 
خبرگزاری فارس: کشف خانه‌ای قدیمی‌تر از اهرام مصر در ولز

 

 به نقل از سان، این بنا که پس از کاوش‌های یک ساله در منطقه «من‌ماوث» ولز کشف شده، به عقیده مورخان و باستان‌شناسان در تمام منطقه بریتانیا بی‌نظیر بوده است و قدمت آن دست کم به عصر برنز می‌رسد.

کارشناسان با تخمین اندازه سازه اعلام کردند که در ساخت آن از تنه‌های کامل درختان استفاده شده و این بنا را متعلق به عصر نوسنگی یا پیش از ساخت اهرام مصر در 2 یا 3 هزار سال پیش از میلاد دانستند.

سرپرست تیم اکتشاف با اشاره به این که خانه نامبرده در حاشیه یک رودخانه باستانی که هزاران سال پیش خشک‌شده، کشف شده است، افزود: سازه مذکور ساختار بزرگی دارد که نمونه آن تاکنون در بریتانیا دیده نشده است.

وی گفت: الوارهای استفاده شده در این خانه بیش از یک متر قطر داشته و فنداسیون آن نیز از الوارهای تنومندی ایجادشده که برای هزاران سال شیوه نخست خانه‌سازی در این سرزمین بوده است.

به گفته این کارشناس، آنچه در این کاوش به دست آمده یکی از مهم‌ترین و اسرارآمیزترین بنایی است که تاکنون در بریتانیا کشف شده است.

باستان‌شناسان درصددند کاوش‌های بیشتری را برای به دست آوردن شواهد و مدارکی از ساکنان این خانه انجام دهند.

ادامه مطلب
دوشنبه 29 خرداد 1391  - 6:32 AM

  تحقیقات جدید در آمریکا نشان می‌دهد که چاقی باعث افت تحصیلی دانش آموزان می‌شود.

 
خبرگزاری فارس: چاقی باعث افت تحصیلی دانش آموزان می‌شود

 

به نقل از  "Child Development"، محققان دانشگاه مسیوری آمریکا دریافتند: ابتلای کودکان به چاقی چه بسا مشکلات سلامت زیادی برای آنها به همراه آورده و در سطح آموزشی آنها به وی‍ژه در درس ریاضی اختلال وارد می‌کند.

این محققان افزودند: کودکان چاق به وی‍ژه چاقی مداوم از مرحله کودکستان گرفته تا پنجم ابتدایی بیشتر با مشکل در درس ریاضی و حساب رو به رو هستند و سطح محاسباتی آنها ضعیف است.

این تحقیقات از حدود 6250 دانش آموز ابتدایی و کودکستان انجام شد.

محققان هشدار دادند: این نتایج هشدار آمیز و افزون بر مشکلات سلامتی متعددی است که چاقی به همراه می آورد؛ خصوصا که چاقی و اضافه وزن در کودکان در 40 سال اخیر به طرز قابل توجهی شایع شده است.

به گفته محققان، ابتلای کودکان به چاقی به وی‍ژه در مراحل اولیه زندگی همچنین احتمال دارد که به روابط اجتماعی و احساسات عاطفی آنها به همراه سطح درسی آسیب برساند.

ادامه مطلب
دوشنبه 29 خرداد 1391  - 6:28 AM

  مبعث روز ارزانی لطف الهی به انسان جاهلی است که غرق در خودخواهی‌ها و غرورهاست و روزی است که نور الهی بر انسان می‌تابد و هیچ‌گاه به خاموشی نمی‌گراید.

 
خبرگزاری فارس: مبعث آغاز حیات طیبه بشر

 

 ماه رجب سرشار از معنویت و اوج بخشندگی خداوند در اعطای هدیه و نعمت به بندگان خود است.

ماه رجب آنچنان اهمیت دارد که نخستین پنجشنبه آن لیلة‌الرغائب یعنی شب آرزوها نام گرفته تا بندگان الهی تغییر سرنوشت و تقدیر خود را به بهترین حالت از خداوند متعال بخواهند.

در ماه رجب است که بهترین انسان و مولود کعبه پا به هستی می‌گذارد و جهان را از نور ولایت خود منور می‌سازد و جفاها و ظلم‌هایی که در طول 25 سال به وی وارد می‌شود، جلوی تشعشع این نور الهی را نمی‌گیرد.

شاید خداوند با قرار دادن تولد امیرمؤمنان و مبعث پیامبر در یک ماه خواسته بر آدمیان روشن سازد که علی(ع) نور حقیقی و جانشین رحمة للعالمین است.

27 رجب روز انتخاب آخرین پیامبر الهی(ع) و حجت خداوند بر اهل زمین است تا دین خود را که ذره ذره تا پیش از این بر پیامبران قبلی نازل کرده بود، کامل و جامع بر بشر آن روز نازل کند.

مبعث سرآغاز حیات طیبه‌ای است که خداوند توسط پیامبر خود با انبوهی از معجزات که در صدر آن قرآن کریم، کتاب انسان‌ساز قرار دارد، به بشر هدیه کرده است.

کتاب آسمانی مسلمانان آن چنان با فطرت بشر سازگاری دارد که هرگز رنگ کهنگی به خود نگرفته و زنگ نمی‌زند بلکه هر زمان بیش از پیش حقانیت آن روشن می‌شود.

این کتاب آنچنان مستدل و منطقی است که دشمنان خود را وادار به انجام کارهای غیر عقلایی می‌کند تا شاید بتوانند آن را نزد بشر امروز بی‌خاصیت و تهی جلوه دهند غافل از اینکه خداوند خود در آیاتی از این کتاب مقدس مسلمانان وعده حفاظت از دین اسلام و معجزه نبی اکرم(ص) را داده است.

محمد بن عبدالله برانگیخته شد تا آرامش و تمدن غنی اسلامی و تزکیه نفوس را برای بشر به ارمغان آورد چرا که هر آنچه بر سر بشر در طول تاریخ آمده ناشی از عدم تزکیه نفس، غرور، تکبر و خودخواهی و سرکشی بوده است.

مبعث پیامبر نباید برای مسلمان امروز نمادی از تولد اسلام صرف باشد بلکه باید او را به تامل بیشتر در عنایت الهی وادار کند و او را به فکر فرو برد که در طول هزار و اندی سال که از طلوع اسلام می‌گذرد، چه کرده است و چه مقدار از رفتارهایش اسلامی بوده است.

آیا کارهای او پاسخ و مرهمی بر رنج‌های جانکاه پیامبر اکرم(ص) بوده است؟ آیا اقدامات او توانسته تسلای دل اوصیای الهی و ائمه هدی باشد؟

در بعد سیاسی و حکومتی تا چه اندازه با آرمان آن حضرت منطبق هستیم؟ مسئولان ما که داعیه‌دار حکومت اسلامی و زمینه‌ساز ظهور حضرت مهدی(عج) آخرین پیشوای معصوم مسلمانان هستند، توانسته‌اند آنگونه عمل و رفتار کنند که مورد رضایت پیامبر و خاندانش باشد؟ عدالت علوی ظهور و بروزی داشته است؟

خوب است که روز مبعث روز حساب و کتاب اعمال هر مسلمانی نزد خودش باشد و با خود خلوت کرده و ببیند در این دنیای فانی تا کجا پیش رفته است؟ آیا حقی از ظالم ستانده و فریاد مظلومی را پاسخ داده است؟ از کیان فرهنگ و مذهب خود چه اندازه دفاع کرده است؟

شب و روز مبعث هر چند عید بزرگ مسلمین جهان تلقی می‌شود اما نباید تنها به جشن و اعمال مستحبی خلاصه شود بلکه باید فراتر از این رفته و سرآغازی برای ایجاد تحول درونی باشد و فردای مبعث با روزهای قبل متفاوت باشد.

پیامبرا! حقیقتا که رحمة للعالمین زیبنده توست که اگر نبودی، جهانی نبود و مردمان همچنان در جهالت خود غرق بودند و امنیتی بر زمین حاکم نبود اما تو آمدی و با خود رأفت، مهربانی و رحمت آوردی هر چند بشر، حتی در قرن حاضر قدر تو و سلاله تو را نمی‌داند.

چه کوته ‌خرد و کوته ‌نگرند که گمان می‌برند با آتش کشیدن معجزه الهی تو و یا اهانت به تو و خاندانت، این نور عظیم الهی را نابود کرده یا آن را کم فروغ می‌کنند.

احمدا! تو نیستی اما آثار تو در جهان گسترده است و تو را در لحظه لحظه زندگی خود ناظر می‌بینیم گویا کنارمان هستی!

محمدا! تو می‌دانی آنچه را که می‌گوییم و می‌شنوی قبل از اینکه بگوییم و می‌دانیم مراقبمان هستی پس از پروردگارت بهترین را برایمان بخواه و لحظه‌ای ما را واگذار خود مساز که اگر توجه و عنایت تو نباشد، انسان و ابوالبشر«کن فیکون» می‌شود.

==============

یادداشت: اعظم حاتمی

==============

ادامه مطلب
دوشنبه 29 خرداد 1391  - 6:24 AM

 بعد از بعثت رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، اصول و ارزشهای جاری در جامعه که علیه مصالح دنیا و آخرت مردم بود، به ارزشهای انسانی و الهی تبدیل شد خرافه پرستی به حقیقت‌یابی، جنگ و خونریزی و ناعدالتی به قسط و عدل و مساوات بدل گردید.

 
خبرگزاری فارس: مروری بر اهداف بعثت نبی مکرّم اسلام

 

جهان در آستانة بعثت حضرت رسول اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ در انحطاط و بحران شگفت انگیزی قرار داشت. جهالت، غارتگری، ظلم و ستم، تضییع حقوق ضعیفان و محرومان، فساد و بی بند و باری، تبعیض و ناعدالتی، نگرانی و دلهره و دوری از اخلاق و انسانیت، تمام جوامع بشری را در آن روزگار فرا گرفته بود.

در این میان منطقه جزیرة العرب و به ویژه شهر مکه از منظر فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، پایین‌ترین و بدترین وضع را تحمل می‌کرد. خضوع اعراب جاهل در مقابل چوبهای خشکی که به صورت بت درست شده بود و اهالی مکه در مقابل آن اجسام بی‌جان قربانیها کرده و استمداد می‌طلبیدند، هر انسان فهمیده و عاقلی را به تعجب و تأسف وا می‌داشت. زنان نه تنها از حقوق اساسی خود محروم بودند، بلکه همانند کالای بی‌جان خرید و فروش می‌شدند.

مردم آن عصر بدون آنکه خود متوجه باشند، نیاز شدیدی به امور معنوی، اخلاقی و انسانی داشتند و در آتش ناعدالتی، نابرابری و تضییع حقوق انسانی می‌سوختند. ما در این نوشتار برخی از علل و عوامل بعثت رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله را مرور کرده و فقط به برخی موارد آن اشاره می کنیم.

 

انقلاب ارزشها

بعد از بعثت رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله، اصول و ارزشهای جاری در جامعه که علیه مصالح دنیا و آخرت مردم بود، به ارزشهای انسانی و الهی تبدیل شد. خرافه پرستی به حقیقت‌یابی، جنگ و خونریزی و ناعدالتی به قسط و عدل و مساوات بدل گردید و انسانهای در ظاهر پایین درجه، به افرادی مورد اعتماد و دارای منزلت اجتماعی والائی تبدیل شدند. تمام قوانین و ملاکهای ظاهری و مادی جای خود را به معیارهای ارزشمند و متعالی داد.

آری بعثت پیامبر صلّی الله علیه و آله ارزشهای ضد انسانی را دگرگون کرد و تمام رسمهای ایام جاهلیت، به قوانین عادلانه اسلامی تبدیل شدند. رسول خدا صلّی الله علیه و آله بیشترین تلاش خود را در تحول افکار عمومی متمرکز کرده و برای از میان بردن باورهای خرافاتی و ناپسند، از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کردند.

 

رساندن به مقام عبودیت

طبق آموزه‌های قرآنی، هدف از آفرینش انسان چیزی جز پرستش خدای یگانه نیست و تمام نعمتهای الهی و اشیائی که در این عالم آفریده شده و در اختیار انسان قرار گرفته، همه برای طی مسیر عبودیت است. عبودیت کامل آن است که انسان جز به آفریدگار مطلق جهان و کمال مطلق نیندیشد و همه افکار و اعمال خود را به این امر معطوف دارد. یکی دیگر از علل بعثت نبی اکرم صلی الله علیه و آله، دستگیری افراد بشر در راه رسیدن به مقام عبودیت است.

 

ایجاد و توسعه عدالت اجتماعی

انسانها فطرتاً طالب عدالتند و سالم‌ترین جوامع، آنهایی است که عدالت در تمام ابعاد خود در میان آن جوامع حاکم گردد. قرآن کریم در آیات متعددی از عدالت خواهی پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله سخن گفته و آن را یکی از اهداف بعثت می‌شمارد.

 

ترویج فضائل اخلاقی

ترویج فضائل اخلاقی و صفات متعالی انسانی، از دیگر علل و انگیزه‌های بعثت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است. اگر مروری اجمالی به آموزه ‌های وحیانی پیامبر صلّی الله علیه و آله داشته باشیم متوجه خواهیم شد که گفتارها و رفتارهای آن گرامی مملو از سفارشهای اخلاقی و تربیتی است.

 

احیای پیمان فراموش شده

پیامبران الهی بر خود لازم می‌دانند تا انسانها را به پیمان فطری که فراموش‌ شان شده است یادآور شوند، همان میثاق دیرین که در میان تمام موجودات فقط انسان آن را تقبل و تعهد کرده است، اما بر اثر مرور زمان و وسوسه ‌های شیطان آن را به بوته فراموشی سپرده است. پیامبر در کنار معارف و برنامه‌های حیاتبخش خود پیوسته به مردمان آن زمان می آموخت که در مورد اصول دین و باورهای مهم اعتقادی به فطرت و خرد خود رجوع کنند. قرآن کریم انبیاء الهی را به عنوان «مذکِّر» معرفی می‌کند.

 

واسطه فیض الهی

برای آدمیان خاکی که هنوز گام در مرحله‌ای بالاتر نگذاشته‌اند، ارتباط با آفریدگار هستی که در منتها درجه اقتدار و کمال است امری سهل و آسان نیست. برای رسیدن به آن مقام بی‌نهایت و اوج گرفتن در آسمان عرفان و معنویت، نیاز به واسطه فیض و وسائل نیرومندتری است. انجام دستورات رسول خدا صلّی الله علیه و آله می‌تواند بهترین وسیله برای ارتباط با خداوند متعال باشد.

 

تحکیم وحدت انسانها

ریسمان محکم نبوت تنها وسیله‌ای است که انسانها را در زیر لوای وحدت و برادری فراهم می‌آورد؛ انسانهایی که از تفرقه و تشتت و نزاع و اختلافها به تنگ آمده و به دنبال راهکاری مورد اعتماد برای حل معضلات زندگی خود می‌گردند. یکی از اهداف مهم بعثت پیامبر، پایان بخشیدن به اختلافات مردم بود که از روی جهل و غفلت و ناآگاهی و پیروی هوای نفس و برتری جویی صورت می‌گرفت.

 

تزکیه و پرورش روح

از مهم‌ترین علل بعثت پیامبر، تهذیب نفوس و تربیت انسانهای مستعد است. پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله کوشش می‌کرد نیروهای درونی انسانها را از قوه به فعلیت رسانده و برای رسیدن به قلّه سعادت و کمال، آنان را همراهی و یاری نماید.آن بزرگوار برای ارتباط افراد با مبدأ هستی زمینه سازی کرده و مقدمات تعالی آنان را فراهم می‌آورد.

آمنه اسفندیاری

ادامه مطلب
دوشنبه 29 خرداد 1391  - 6:20 AM

 حضرت محمّد(ص) عطر را بسیار دوست داشت و اگر عطری به ایشان تعارف می‌شد، خود را با آن معطّر می‌ساخت. در «ذخیرالعباد» نقل است که محبوب‌ترین عطرها پیش آن حضرت مشک بود.

 
خبرگزاری فارس: سیمای محمد

 

بشر همواره به دنبال عقاید و معلومات ویژه خود و افکار و عواطفی که او را احاطه کرده، به یک سلسله آداب و رسوم پای‌بند بوده است. آداب و سنّت‌ها در حقیقت، آینه و نمایشگر روح انسان‌ها و جوامع بشری است؛ زیرا تصوّرات، اندیشه‌ها و عقاید و افکار در آداب و رسوم ملّت‌ها و افراد جلوه‌گر می‌شود. از زمان هبوط حضرت آدم(ع) به زمین تا به امروز یک سلسله آداب و رسوم در میان خداپرستان و موحّدان مرسوم بوده که با سنن نوع بشر متفاوت است، این رجال و برگزیدگان به نام انبیا، مطالبی را به صورت وحی و الهام از دستگاه آفرینش دریافت کرده و به مردم جهان عرضه کرده‌اند.

سیره و روش زندگی حضرت محمّد(ص) به عنوان خاتم پیامبران، از جمله روش‌هایی است که خداوند آن را به عنوان یک نمونه مورد تأیید برای انسان‌ها توصیه کرده است و به روشنی در قرآن کریم رسول اکرم(ص) را به عنوان یک اسوه و الگوی حسنه که متخلّق به اخلاق الهی و پسندیده می‌باشد، معرفی کرده است.

 

بقیه در ادامه

 

ادامه مطلب
دوشنبه 29 خرداد 1391  - 6:18 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 59

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5898873
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی