به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

  محققان سوئیسی در تازه‌ترین تحقیقات خود دریافتند که هورمون اریتروپوئتین (Erythropoietin) افراد را ترغیب می‌کند تا فعالیت بدنی انجام دهند.

 
خبرگزاری فارس: هورمون اریتروپوئتین فعالیت بدن را افزایش می‌دهد

 

به نقل از نشریه "The FASEB Journal"، محققان دانشگاه زوریخ دریافتند: هورمون اریتروپوئتین که از مغز ترشح می‌شود تاثیر زیاد خود را در افزایش دادن انگیزه و تمایل به انجام تمرینات و فعالیتهای بدنی پویا نشان داده است.

محققان این نتایج را براساس آزمایشهای خود و تحقیقات انجام شده روی موشها کسب کردند.

محققان مشاهده کردند وقتی هورمون اریتروپوئتین به موشها تزریق شد یا اصلاحات ‍ژنتیک روی مغز آنها برای تولید این هورمون انجام شد؛ توانمندیهای آنها افزایش یافت و آنها بیشتر برای انجام فعالیتهای بدنی و تمرین های ورزشی بعد از افزایش هورمون اریتروپویتین تحریک و تشویق شدند.

محققان در عین حال خاطرنشان کرد که نوع موراد استفاده اریتروپویتین باعث افزایش تعداد گلبولهای قرمز نمی‌شود.

این تحقیقات نشان داد: هورمون اریتروپویتین فواید پزشکی زیادی در بسیاری از مشکلات سلامت از بیماری آلزایمر گرفته تا چاقی دارد.

بر اساس این تحقیقات، هورمون اریتروپویتین همچنین در درمان اختلالات عقلی نیز مفید است به گونه‌ای که خلق و خوی کلی افراد را بهبود می‌بخشد و از شدت علائم افسردگی کم می‌کند و قدرت افراد برای انجام فعالیتهای بدنی و انگیزه و توانمندیهای آنها در این زمینه را افزایش می‌دهد.

ادامه مطلب
یک شنبه 28 خرداد 1391  - 11:02 PM

 جهان علم کنونی قائل است که بی طرف است اما مثلا جایزه نوبل پرشکی را به مخترع واقعی MRI ،آقای دامادیان که یک مسیحی ارمنی مقیم آمریکا است ، به دلیل اینکه که خلقتگرا بوده نمی دهد و به دو دانشجوی او می دهد. این نشان می دهد که علم بی طرف نیست.

 
خبرگزاری فارس: مقصود از علم دینی چیست؟

 

مهدی گلشنی از استادان برجسته فیزیک در دنیا طی نشستی در دانشگاه اصفهان به بحث در خصوص «علم دینی» پرداخت.در جامعه ما موضوع علم دینی بد فهمیده شده است، به طوری که در برخی مجالس رسمی به دلیل بد فهمی آن، عدّه ای از عنوان کردن آن پرهیز می کنند.

بقیه در ادامه

 

ادامه مطلب
یک شنبه 28 خرداد 1391  - 11:00 PM

  آیا می دانستید که اشخاصی همچون باراک اوباما یا ریچارد نیکسون به نوعی الکلی حساب شده و از حجم بالایی از این نوشیدنی‌ها استفاده می کردند و می‌کنند.

 
خبرگزاری فارس: آشنایی با 7 ریس‌جمهور شراب‌خوار آمریکا

 

 باشگاه خبرنگاران، مصرف الکل در جوامع غربی برای قرون بسیار طولانی رواج داشته است و الکلی بودن یا به اعبارتی اعتیاد به الکل مسئله عجیبی در بین مردم مغرب زمین نیست. اما زمانی که پای اهالی سیاست به میان میآید بسیاری سعی می کنند تا از الکل کناره بگیرند تا وجه خود را حفظ کنند. بعضی در این راه موفق بوده و بعضی نیز موفق نیستند. در این مطلب قصد داریم تا شما را تعدادی از روسای جمهور الکلی آمریکا آشنا کنیم.

جان آدامز

دومین ریس جمهور آمریکا بین سالهای 1789 تا 1797 از جمله همراهان افرادی همچون توماس جفرسن و جرج واشنگتن در آغاز تشکیل کشوری به نام ایالات متحده آمریکا بود. این ریس جمهور آمریکا یک شراب خوار افراطی بود که بر اساس شهادت اطرافیانش در وعده صبحانه نیز الکل مصرف می کرد.

فرانکلین دی روزولت

نام روزولت با وقایع بسیاری در تاریخ آمریکا گره خورده است. رکورد اقتصادی در دهه 30، روی کار آمدن هیتلر و آغاز جنگ دوم جهانی از جمله مسائل مهمی بود که روزلت با آن درگیر بود. ظاهرا این ریس جمهور آمریکایی تنها راه کنار آمدن با این مشکلات را الکل می دیده است. به اعتراف نوه او، وی یک شراب خوار قهار بود.

جیمز بیوکنن

پانزدهمین ریس جمهور آمریکا که هم عصر ناصرالدین شاه قاجار در ایران بود یکی از معروف ترین روسای جمهور آمریکا در زمینه شراب خواری بود. معروف است که وی همیشه معتقد بود که شیشه شراب وی کوچک است و او به شیشه ای بزرگتر نیاز دارد.

اولیسیس گرانت

هیجدهمین ریس جمهور آمریکا که دارای یک گذشته نظامی بوده و سابقه شرکت در جنگهای داخلی را داشت در سال 1868 میلادی به ریاست جمهوری آمریکا رسید. وی از زمان خدمت نظامی خود عادت به نوشیدن مقدار زیادی الکل داشت و در نهایت همین مسئله او را به سرطان حنجره مبتلا کرده و به مرگ او منجر شد. او در سال 1885 و در حالی که از سال 1877 بازنشته شده بود به علت سرطان حنجره درگذشت.

مارتین ون بورن

هشتمین ریس جمهور آمریکا، که در یک خانواده مهاجر هلندی به دنیا آمده بود اولین ریس جمهور آمریکا بود که پس از استقلال آمریکا از استعمار انگلستان متولد شده بود. او از سن 25 سالگی به نوشیدن شراب پرداخت و نکته جالب در مورد او این است که وی می توانست به راحتی حالت مستی خود را پنهان کند.

ریچارد نیکسون

این ریس جمهور آمریکا از حزب جمهوری خواه یکی از نزدیکترین دوستان و همراهان شاه مخلوع ایران، محمد رضا پهلوی بود که با انتشار خبر رسوایی واترگیت در سال 1974 شدیدا به الکل وابسته شد. بنا بر مشاهدات نزدیکان وی، نیکسون در زمان بالا گرفت این ماجرا حجم مصرف خود را شدیدا افزایش داد و پس از برکناری از ریاست جمهوری خود و خانواده اش برای مدتها از مقابل دیدگان عموم خارج شدند. مشکل الکلی نیکسون در زندگینامه اش به قلم " استیفن امبروز " فاش شد.

باراک اوباما

و اما می رسیم به ریس جمهور فعلی آمریکا که به عنوان اولین ریس جمهور سیاه پوست در این کشور شناخته می شود. انتشار یک گزارش در سال  2010 میلادی در زونامه دیلی میل، چاپ لندن فاش کرد که پزشکان اوباما به دلیل افزایش بیش از حد فشار و کلسترول خون از او خواستند تا مصرف الکل و همچنین سیگار را کاهش دهد.

ادامه مطلب
یک شنبه 28 خرداد 1391  - 10:58 PM

  تندر در قسمت سینه یا جلوی خود از یک توپ دو لوله 30 میلیمتری AK-230 با نواخت تیر بالا و با هدفگیری راداری بهره مند است که در بسیاری از شناورهای شرقی مورد استفاده قرار گرفته.

 
خبرگزاری فارس: «تندر» سپاه چگونه به قلب دشمن می زند

 

به نقل از مشرق، یکی از یگان های عملیاتی شناوری نیروی دریای سپاه پاسدران انقلاب اسلامی ناوچه های موشک انداز سریع تندر هستند که با استقرار در مناطق مختلف با برخورداری از یکی از دوربردترین انواع موشک های کروز ضد کشتی ساخت داخل، نقش مهمی در حفاظت از آبهای کشورمان در خلیج همیشه فارس و تنگه هرمز دارند.

شناورهای تندر به تعداد 10 فروند در اردیبهشت 1376 تحویل نیروی دریایی سپاه شده است. تندر، در رده بندی بین المللی یک قایق موشک انداز(Missle Boat) است که در ایران ناوچه نامیده می شود.

این شناور با جابجایی 205 تن، طول 38.6، عرض 6.8 و آبخور 2.7 متر دارای بیشینه سرعتی در حدود 65 کیلومتر بر ساعت بوده و در صورت حرکت با سرعت 55.5 کیلومتر بر ساعت به برد 1480 کیلومتر می رسد. بنابراین در صورت لزوم تندر می تواند چندین روز در آب به گشت زنی بپردازد.

رادار سطحی برای کشف و ردگیری اهداف سطحی و شناورهای دشمن با قابلیت شناسایی ده ها هدف، رادار ناوبری برای کمک به مسیریابی و رادار کنترل آتش برای هدایت تسلیحات به همراه سامانه های هشدار راداری، جنگ الکترونیک و سامانه های مخابراتی از جمله تجهیزات این شناور رزمی است.

تندر در قسمت سینه یا جلوی خود از یک توپ دو لوله 30 میلیمتری AK-230 با نواخت تیر بالا و با هدفگیری راداری بهره مند است که در بسیاری از شناورهای شرقی مورد استفاده قرار گرفته. این توپ که هر گلوله 270 گرمی آن حاوی 30 گرم مواد منفجره است، دارای نرخ شلیک 1000 تا 2000 گلوله بر دقیقه بوده و برد آن برای درگیری با اهداف هوایی بین 2500 تا 4000 متر و با شلیک منحنی 6 تا 7 کیلومتر است. بنابراین این توپ ضمن کاربرد در برابر اهداف دریایی به صورت مؤثری قابل استفاده در برابر تهدیدات هوایی نظیر هواگردهای سرنشین دار و پهپادها است.

جرم خود توپ 156 کیلوگرم و جرم کل مجموعه آن روی شناور تا 1905 کیلوگرم عنوان شده است. میزان چرخش آن به سمت بالا تا 87 درجه با نرخ 50 درجه بر ثانیه است. در واقع از حالت افقی تنها 1.74 ثانیه طول می کشد تا توپ رو به آسمان جهت گیری کند. سرعت خروج گلوله از لوله توپ نیز 1050 متر بر ثانیه است.

یک توپ دو لول 23 میلیمتری نیز در میانه ناو و پشت دکل قرار گرفته است. این توپ معروف و شناخته شده هم جایی را در این شناور چابک و خطرناک برای دشمنان، به خود اختصاص داده تا در محدود برد 2000 تا 2500 متری خود سلاح بسیار خوبی برای انهدام پهپادها و بالگردها بوده و فضای ناامنی برای موشک و هواپیماهای دشمن به وجود بیاورد. نواخت تیر عملی این توپ 800 گلوله بر دقیقه است و روی شناورهای تندر قابلیت چرخش کامل به طرفین تا بیش از 110 درجه در هر سمت را داشته و در چرخش به سمت بالا نیز محدودیتی ندارد. سرعت خروج گلوله های 186 گرمی این توپ 970 متر بر ثانیه است.

با توجه به نمایش نمونه های کنترل از راه دور توپ 23 میلیمتری در کشور که مجهز به سامانه های اپتیکی برای هدفگیری هستند، استفاده اینگونه از توپ ها ضمن افزایش احتمال اصابت به هدف، بازدهی عملیاتی این سلاح را نیز افزایش خواهد داد و عدم وابستگی به نفرات مستقر پشت توپ آمادگی رزمی، سرعت واکنش و دقت هدفگیری آن را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد که امیدواریم روی تندر نیز این توپها را مشاهده کنیم.

یک قبضه تیربار 12.7 میلیمتری دشکا در هر سمت تندر نصب شده و با توجه به برد 1600 متری آن در برابر اهداف هوایی برای درگیر شدن با بالگردها، پهپادها و قایق ها سلاح مؤثر و البته به صرفه ای است. گلوله های دشکا که حاوی مواد منفجره نیز هستد با سرعت 800 متر بر ثانیه شلیک می شوند.

به احتمال قوی تعدادی پرتابگر موشک دوش پرتاب مانند میثاق-1 یا 2 نیز باید در این شناور موجود باشد تا در مواقع لزوم به اجرای آتش مؤثر علیه تهدیدات هوایی دشمن در ارتفاعات پائین تا متوسط بپردازد. این موشک ها می توانند اهدافی در بررد 5000 متر و ارتفاع پروازی 30 تا 4000 متر را با سرعت قابل توجه 600 متر بر ثانیه ای خود نابود کنند.

اما سلاح اصلی ناوچه های تندر چهار پرتابگر موشک های کروز ضدکشتی از نوع نور و اخیراً قادر است.

موشک های ضد کشتی نور دارای برد 120 کیلومتر بوده و دارای یک بوستر راکتی برای سرعت دهی اولیه هستند که پس از جدا شدن آن از موشک، موتور توربوجت شروع به کار کرده و 155 کیلوگرم سرجنگی نیمه زرهی را در ارتفاع بسیار پائین و نزدیک سطح آب به هدف می کوبد.

موشک قادر اما با برد 220 کیلومتر قدرت ناوچه های تندر را دو چندان کرده و فاصله خطرناک برای ناوهای دشمن را 83.3 درصد افزایش داده است.

در حقیقت در صورت بروز یک درگیری، ناوهای دشمن تا فاصله بیش از 200 کیلومتری از هر سمت تندر در خطر نابودی قرار دارند این در حالی است که خود تندر کمتر در معرض تهدید واقع می شود زیرا کمتر از ساحل خودی دور شده و کمتر به شناورهای دشمن نزدیک می شود از اینرو میزان بازدارندگی واحدهای دریایی سپاه با تجهیز تندر به قادر افزایش چشمگیری یافته است.

همچنین به کمک این موشک دوربرد، دقیق و هوشمند با تعداد کمتری شناور وسعت خاصی تحت پوشش قرار می گیرد و یا با همین تعداد شناور موجود می توان به مناطق تحت پوشش وسعت بسیار بیشتری داد. برخی منابع خارجی احتمال می دهند همانند سیر موشک های کروز چینی سی-802 که به نمونه ای مافوق صوت منجر شد، موشک قادر که بهسازی شده موشک نور( نمونه بومی سی-802) است ممکن است دارای سرعت مافوق صوت باشد.

هر چند که با توجه به تصاویر منتشر شده از قادر، پروفیل دماغه آن متناسب با رژیم سرعتی فراصوتی نیست و نیروی مقاوم زیادی ایجاد می کند ولی ممکن است طراحان برای فاز نهایی و نزدیک به هدف با پذیرفتن اثرات این نیروی مقاوم و برای افزایش احتمال اصابت به هدف و مورد اصابت قرار نگرفتن خود موشک رسیدن به سرعت های بالاتر از صوت را لحاظ کرده باشند.

 

این شناورها اخیراً پس از به پایان رساندن تعمیرات، بازسازی و مهمتر از آنها ارتقاء سامانه ها و تجهیزات مجدد وارد عملیات شده و بسیار مؤثر از قبل آماده به کار هستند. از جمله بهسازی های تندر می توان به استفاده از موشک دوربرد قادر، سامانه کنترل آتش جدید، تعویض رادار با یک رادار دوربردتر و با توانایی ردگیری اهداف بیشتر و بازسازی سامانه های دفاعی اشاره کرد.

همچنین بهسازی بدنه، جعبه دنده(گیربکس)، سامانه های ایمنی و اطفاء حریق، سامانه های کنترلی شناور، موتورها، ژنراتورها، سامانه های برق و بازسازی پمپ‌ها از جمله اقداماتی بوده که ضمن رفع ایرادات اساسی این شناورها، عمره دوباره ای به آنها داده و با بهره برداری از تجهیزات و سلاح های جدید ارزش عملیاتی این شناورها را دو چندان کرده است.

ادامه مطلب
یک شنبه 28 خرداد 1391  - 10:56 PM

 سالانه میلیاردها تومان از بودجه و درصد قابل توجهی از سرمایه جوانی کشور صرف سازمان نظام وظیفه شده و در مقابل به جوانان آموزش نظامی داده می شود و سپس آنان را به کارهایی نظیر نگهبانی موسسات گوناگون شرکت دادن در عملیات های انتظامی، راهنمایی رانندگی و… می گمارند

 
خبرگزاری فارس: خدمت سربازی؛ تهدید یا فرصت؟!

 

طبیعتا وقتی به سربازان آموزش های مفید داده شود و آن ها را متناسب با تحصیلات و قابلیت هایشان به کار بگمارند و برای تربیت دینی و اخلاقی شان برنامه ریزی مناسبی وجود داشته باشد، کمتر جوانی طی دوران خدمت وظیفه عمومی احساس تضییع وقت خواهد نمود. این دقیقا همان نقطه مشترک فکری میان مدافعان و منتقدان خدمت سربازی است.

خدمت وظیفه عمومی از جمله مسائلی است که تقریبا” تمام خانواده های ایرانی را در برهه ای از زمان به خود مشغول می کند چنانچه در حال حاضر حدود یک میلیون نفر از جوانان کشور در پادگان ها و سایر اماکن ماموریتی، در حال سپری کردن خدمت سربازی هستند.از زمانی که قانون نظام وظیفه به تصویب رسید، با انتقادات فراوانی روبرو بوده است و این انتقادات تا زمان حال نیز ادامه یافته است به طوری که کاهش مدت خدمت وظیفه عمومی در وعده های انتخاباتی برخی از نامزدهای نیز طرح می شود.

اهمیت توجه به وضعیت خدمت وظیفه عمومی از آنجا آشکار می شود که بدانیم سالانه میلیاردها تومان از بودجه و درصد قابل توجهی از سرمایه جوانی کشور صرف سازمان نظام وظیفه شده و در مقابل به جوانان آموزش نظامی داده می شود و سپس آنان را به کارهایی نظیر نگهبانی موسسات گوناگون (از وزارتخانه ها گرفته تا بانک ها و اماکن مسکونی ارتش و سپاه و…)، شرکت دادن در عملیات های انتظامی، راهنمایی رانندگی و… می گمارند.گرچه درصد محدودی از این افراد نیز تحت عنوان امریه و… با انجام فعالیت در زمینه تخصصی خود، و با حقوق بسیار کمی، دوران سربازی را سپری می کنند.

در یک نگاه کلی می توان منتقدان خدمت سربازی را به دو دسته تقسیم نمود. گروه اول شامل افرادی هستند که معتقدند باید خدمت سربازی اجباری حذف گردد و حکومت از سربازان اختیاری و یا استخدام افراد برای انجام وظایف سربازان کنونی استفاده کند. گروه دوم افرادی هستند که قائل به اصلاح شیوه کنونی سربازی هستند و حذف سربازی اجباری برایشان در اولویت نیست.

به نظر می رسد با توجه به ساختار اداری و حکومتی کشور، حذف یکباره خدمت سربازی اجباری چندان به مصلحت نباشد، زیرا به صورت ناگهانی موجی از تغییر و تحولات در تعداد بیکاران، تعداد نیروهای انتظامی و امنیتی و … ایجاد می کند. از سوی دیگر، بی توجهی کامل به مسئله خدمت نظام وظیفه نیز مطلوب نیست، چراکه با یک نگاه سطحی و کلی می توان اشکالات فراوانی را در ساختار فعلی سربازی مشاهده نمود.

اجمالا می توان انتقادات اصلی وارد به خدمت وظیفه عمومی را ذیل یک عنوان جمع نمود و آن این است که سیستم سربازی یک سیستم کهنه و متعلق به بیش از 70 سال قبل است. در آن زمان سربازی برای جوانان محل شکل دهی شخصیت و آموزش زندگی بود، اما امروزه این شخصیت قبل از سربازی تا حدود زیادی از طریق مدرسه، دانشگاه، اینترنت و… شکل گرفته است.

ده ها سال قبل نقش نفرات و کمیت سربازان، عامل تعیین کننده و مهمی در نتیجه جنگ به شمار می آمد. اما امروزه نوع جنگ ها به گونه ای است که فقط ارتش حرفه ای و تخصصی از عهده آن برمی آید و نقش نفرات کم رنگ تر از گذشته است. نکته دیگر، بالا رفتن سطح عمومی سواد و مدرک در جامعه است به طوری که اگر در گذشته اکثریت سربازان بی سواد یا سیکل را به کارهایی نظیر نگهبانی و نظافت می گماشتند، اعتراضی به سیستم وارد نمی شد. اما امروزه سپردن چنین مسئولیت هایی به یک سرباز با مدرک و تخصص کارشناسی چندان کارامد نخواهد بود.

این موارد و انتقادات دیگری از این سنخ باعث شده است که گهگاه سیستم سربازی به جای آن که فرد را نسبت به اعتقاداتش محکم تر کند، او را نسبت به کارآمدی سیتم بدبین کرده و یا به جای اینکه او را نسبت به قوای نظامی کشورش مطمئن کند، او را دچار تردیدهایی در تامین امنیت کشور در مواقع خاص می کند.

گفته می شود که بهترین راه برای حل یک ماجرا آن است که از نقاط مشترک میان شاکی و متهم، یا میان منتقد و انتقاد شونده بهره گرفته شود.لذا بنده بهترین مستمسک در این معنا بیانات مقام معظم رهبری است که در پایگاه اینترنتی سازمان نظام وظیفه نیز درج شده است. به نظر می رسد که همین سه جمله مقام معظم رهبری به تنهایی بتواند مبنایی برای گشودن بستری سازنده برای اصلاح سیستم فرسوده سربازی شود.

مقام معظم رهبری فرموده اند:”خدمت وظیفه عمومی خدمت واقعا مقدسی است که در جنگ و صلح، در صف اول نیازهای ملت و کشور قرار دارد.” ایشان در جای دیگری بیان داشته اند:” از مسائل مهم در این باره، آموزش های مفید به سربازان، به کارگیری متناسب با تحصیلات و قابلیت ها، برنامه ریزی برای تربیت دینی و اخلاقی است.” از دیگر نکاتی که ایشان ذکر کرده اند این است که:” باید احساس تضییع وقت و عمر به کسی که در حال گذراندن خدمت وظیفه عمومی است، دست ندهد.”

تامل در بیانات ولی امر مسلمین نشان می دهد که ایشان همچنان خدمت سربازی را جزو نیازهای کشور می دانند. این نیاز می تواند ناشی از ضرورت بهره مندی حکومت از نیروی جوان ارزان، ضرورت آشنایی جوانان با مسائل نظامی و یا ضرورت وجود چنین دوره ای برای انزوای جوانان از محیط جامعه و ارائه درس زندگی و آموزش های اخلاقی و دینی به آنان باشد.

طبیعتا وقتی به سربازان آموزش های مفید داده شود و آن ها را متناسب با تحصیلات و قابلیت هایشان به کار بگمارند و برای تربیت دینی و اخلاقی شان برنامه ریزی مناسبی وجود داشته باشد، کمتر جوانی طی دوران خدمت وظیفه عمومی احساس تضییع وقت خواهد نمود. این دقیقا همان نقطه مشترک فکری میان مدافعان و منتقدان خدمت سربازی است، چراکه اگر حقیقتا خدمت وظیفه عمومی متناسب با مطالبات مقام معظم رهبری اجرا شود، هیچ منتقد منصفی برای آن باقی نخواهد ماند و همین منتقدان کنونی نیز به صف مدافعان سربازی می پیوندند.اما مشکل اینجاست که آنچه امروزه در پادگان ها می گذرد، بسیار با آن حالت آرمانی مدنظر رهبری انقلاب فاصله دارد. لذا ضرورت دارد که جمیع مدافعان و منتقدان خدمت سربازی دست به دست هم داده و برای اجرایی شدن این مطالبات، تلاش نمایند.

رحمان صادقی

منبع:رصد

ادامه مطلب
یک شنبه 28 خرداد 1391  - 10:56 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 59

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5899560
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی