به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 به این ماه «شهرالأصب» می‌گویند، زیرا در این ماه، رحمت خداوند مانند باران بر سر مردم فرو می‌ریزد. همچنین به آن «شهرالأصم» می‌گویند، زیرا از نظر اهمیّت یکتاست. این ماه «شهر الله» است و به خداوند متعال تعلّق دارد .

 
خبرگزاری فارس: بیایید در این رجب شیعه واقعی باشیم

 

 

نیم نگاهی به برکات ماه رجب

ماه رجب، که در روایات نورانی اهل بیت«سلام‌الله‌علیهم»، به «شَهْرُ اللَّهِ الْأَصَب»[1]، «شَهْرُ اللَّهِ الْأَصَم»[2] و «الشَّهْرُ الْحَرَام»[3] نیز معروف است، ماه پربرکتی است و انسان می‌تواند با استفاده از برکات این ماه به مقامات والای معنوی دست یابد.ماه رجب، در زمان جاهلیّت نیز اهمیّت زیادی داشته و یکی از چهار ماهی است که جنگ در آن حرام بوده و اکنون نیز هست. به این ماه «شهرالأصب» می‌گویند، زیرا در این ماه، رحمت خداوند مانند باران بر سر مردم فرو می‌ریزد.

همچنین به آن «شهرالأصم» می‌گویند، زیرا از نظر اهمیّت یکتاست. این ماه «شهر الله» است و به خداوند متعال تعلّق دارد. همان‌گونه که ماه شعبان، ماه پیغمبر اکرم«صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» و ماه رمضان متعلّق به شیعیان و امّت پیامبر اکرم«صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» است.

 

لزوم عمل به یک روایت از امام دهم، در ماه رجب

راوی می‌گوید: خدمت امام هادی«سلام‌الله‌علیه» در زندان و در آخرین روزهای حیات مبارک ایشان رسیدم. آن حضرت بیمار بودند. وقتی خواستم از نزد حضرت خارج شوم، به من فرمودند: تو به دیدن من آمدی و به من حق پیدا کردی. آیا می‌خواهی برایت حدیثی بگویم که تو را خوشحال کند؟ جواب دادم آری بفرمایید.

حضرت فرمودند پدرم از پدرش و پدرش از پدرش تا رسید به امیرالمۆمنین«سلام‌الله‌علیه» و امیرالمۆمنین«سلام‌الله‌علیه» از پیغمبر اکرم«صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» نقل کردند که پیغمبر اکرم«صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» فرمودند:«الْإِیمَانُ مَا وَقَرَ فِی الْقُلُوبِ وَ صَدَّقَتْهُ الْأَعْمَالُ»[4]

شیعه کسی است که از نظر دل، شیعه باشد و تا سرحدّ عشق، اهل بیت«سلام‌الله‌علیهم» را دوست داشته باشد و آنچه اهل بیت«سلام‌الله‌علیهم» می‌فرمایند، قبول داشته باشد و به آن عمل کند.

در واقع بر اساس این روایت شریف، شیعه کسی است که علاوه بر قبول تشیّع و پایبندی به آن با دل و زبان، اعمالش تصدیق کننده دل و زبانش باشند و از نظر عمل نیز شیعه باشد و علی‌وار زندگی کند. اهمیّت به واجبات، مخصوصاً نماز و اهمیّت به مستحبات، مخصوصاً انس با قرآن و انس با ولایت و انس با دعا و توسّل و اجتناب از گناه، در زندگی او ملموس باشد. اگر خدای ناکرده گناهی نیز مرتکب شد، فوراً عذرخواهی و توبه کند و به جبران آن بپردازد.

سفارش نورانی امام هادی«سلام‌الله‌علیه» باید همیشه و به خصوص در ماه رجب سرمشق زندگی همه باشد. همه ما لازم است مرتّب به خودمان تلقین کنیم و بگوییم: امام هادی«سلام‌الله‌علیه» از قول پدرش موسی بن جعفر و موسی بن جعفر از پدرش امام صادق و امام صادق از پدرش امام باقر، تا برسد به رسول خدا«صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» فرمودند: شیعه کسی است که عملش با دل و زبانش هم‌خوانی داشته باشد.

 

ارکان ایمان و تشیّع از منظر معصومین«علیهم السلام»

همان‌طور که بارها متذکّر شده‌ام، چهارده معصوم«سلام‌الله‌علیهم» در روایات متعدّدی فرموده‌‌اند: ایمان سه رکن دارد: اوّل اقرار با زبان و شعار، دوّم باور قلبی و سوّم عمل کردن طبق آنچه در دل دارد و با زبان به آن اذعان می‌کند: «الْإِیمَانُ إِقْرَارٌ بِاللِّسَانِ وَ مَعْرِفَةٌ بِالْقَلْبِ وَ عَمَلٌ بِالْأَرْکَانِ»[5]اگر کسی به راستی می‌گوید علی، باید تابع امیرالمۆمنین علی«سلام‌الله‌علیه» باشد. یکی از دعاهای ما باید همیشه همین باشد که خدایا! مرا از شیعیان علی«سلام‌الله‌علیه» قرار بده. آن هم شیعه قلبی و لفظی و عملی.

 

اهمیّت تشیّع نزد انبیای الهی

اهمیّت تشیّع به قدری است که حضرت ابراهیم«علیه‌السّلام» نیز از خداوند متعال خواسته است او را از شیعیان امیرالمۆمنین«سلام‌الله‌علیه» قرار دهد و لذا قرآن کریم در سوره صافات می‌فرماید: «وَ إِنَّ مِنْ شیعَتِهِ لَإِبْراهیمَ»[6]طبق تصریح قرآن کریم، خداوند متعال ملکوت آسمان‌ها و زمین را به حضرت ابراهیم«علیه‌السّلام» نشان داد.

«وَ کَذلِکَ نُری إِبْراهیمَ مَلَکُوتَ السَّماواتِ وَ الْأَرْض‏»[7]؛در روایت می‌خوانیم وقتی حضرت ابراهیم«علیه‌السّلام» به عالم ملکوت نگاهی کرد، دید که نور چهارده معصوم«سلام‌الله‌علیهم» متجلّی است و انوار فراوانی در اطراف این نورها قرار دارد. حضرت ابراهیم«علیه‌السّلام» گفت: خدایا! اینها چه کسانی هستند؟ خداوند فرمود: آن چهارده نور که چهارده معصوم«سلام‌الله‌علیهم»، یعنی پیغمبر اکرم«صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» و حضرت زهرا«سلام‌الله‌علیها» و ائمّه طاهرین«سلام‌الله‌علیهم» هستند و آن نورهای اطراف هم شیعیان می‌باشند.

حضرت ابراهیم«علیه‌السّلام» که بسیار مۆدّب و عالم بود، چون می‌دانست نمی‌تواند در زمره چهارده معصوم«سلام‌الله‌علیهم» باشد، نگفت مرا از آن چهارده معصوم قرار بده، بلکه گفت: خدایا مرا از شیعیان علی«سلام‌الله‌علیه» قرار بده. لذا خطاب شد که قرار دادم و در آیه شریفه خداوند فرمود: «وَ إِنَّ مِنْ شیعَتِهِ لَإِبْراهیمَ».[8]

 

بهترینِ اعمال در ماه رجب

از شما عزیزان تقاضا دارم کاری کنید که در ماه رجب، شیعه علی«سلام‌الله‌علیه» باشید. کاری کنید که هنگام مرگ، خدمت مولا امیرالمۆمنین«سلام‌الله‌علیه» سرفراز باشید، تقاضا دارم در ماه رجب، گناه نکنید تا بتوانید پاک از ماه رجب بیرون روید و وارد ماه شعبان و پس از آن با پاکی و طهارت وارد ماه مبارک رمضان شوید و در نهایت روز عید فطر، از خداوند متعال، خود او را عیدی بگیرید. تقاضا دارم اگر گناهی آمد، فوراً در محضر خداوند تعالی توبه کنید و از الامیرالمۆمنین«سلام‌الله‌علیه» و امام زمان«ارواحنافداه» عذرخواهی کنید که در محضر آنان ادب حضور را رعایت نکرده و گناه کرد‌ه‌اید.

پی‌نوشت‌ها:

1. وسائل‏الشیعة، ج 10، ص 315.

2. همان، ص 475.

3. بحارالأنوار، ج 94، ص 42.

4.‌ بحارالأنوار ، ج 50، ص 208.

5. الامالی الصدوق، ص 268.

6. صافات / 83.

7. انعام / 75.

8. تأویل الآیات، ص 485 .

منبع: پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مظاهری

ادامه مطلب
سه شنبه 23 خرداد 1391  - 10:13 PM

 همان گونه که اسم شریف «الله» در حقیقت و مرتبه بر همه اسماء مقدّم و بر جمیع اسماء تجلّی نموده است، مظهر این اسم جامع که انسان کامل محمّدی(ص) است، بر همه مظاهر دیگر الهی مقدّم بوده و می‌تواند به طور کامل مرآت حق‌نما باشد.

 
خبرگزاری فارس: پیامبر اعظم(ص)؛ مظهر و مجلّای اسم اعظم حق تعالی

 

 

مقدّمه

از منظر عرفان، عالم هستی ناشی از تجلّیات و جلوه‌های خاصّ اسماء و صفت‌های گوناگون خداوند است. اسم اعظم حق ‌تعالی نیز مظهری دارد و آن مظهر، انسان کامل یا حقیقت محمّدی(ص) است. از آن رو که پیامبر اعظم(ص) مظهر و مجلّای اسم اعظم حق‌تعالی است، مقام و مرتبت او برتر از کلّ دایره هستی است؛ تمامی مراتب کمالی پیامبران پیشین در وجود مقدّس او جمع است. کتاب او نیز بر کتاب‌های انبیای پیشین برتری دارد؛ زیرا به حسب اختلاف مراتب آورندگان، «آورده» نیز تفاوت دارد؛ سعه محمول به قدر سعه حامل است.

کتاب پیامبر اعظم(ص) نه تنها معارف پیشین را تصدیق می‌کند؛ بلکه بر آنها هیمنه و سلطه و اشراف دارد. به همین دلیل، شریعت قرآن، خاتم همه شریعت‌هاست و ولایت اولیای قرآن نیز به حسب همین میزان «ولایت ختمیّه» است.در این مقاله سعی بر این است که شخصیّت پیامبر اعظم(ص) و جایگاه رفیع ایشان در نظام هستی از منظری عرفانی مورد تبیین و بررسی قرار گیرد.

 

بقیه در ادامه

 

ادامه مطلب
سه شنبه 23 خرداد 1391  - 10:11 PM

  شهروند مهریزی ساعت‌ها روی آب بدون دست و پا زدن می‌خوابد.

 
خبرگزاری فارس: شهروند مهریزی ساعت‌ها روی آب می‌خوابد

 

منصور روشنی شهروند 48 ساله مهریزی بیش از 4 ساعت توانایی خوابیدن روی آب بدون دست و پا زدن را دارد.

وی که ورزش شنا دومین رشته‌ای بود که پس از کوهنوردی آن را انتخاب کرده، پس از تمرینات متداول توانست بیش از چهار ساعت روی آب بدون دست و پا زدن بخوابد.

روشن تمرین زیاد و تمرکز بالا را دو مورد از لازمه‌های این مهارت دانست.

همچنین وی مدعی است در صورت فراهم بودن زمینه‌های لازم همچون آب گرم و هوای مناسب، توانایی خوابیدن 12 ساعت روی آب را نیز دارد.

ادامه مطلب
سه شنبه 23 خرداد 1391  - 10:08 PM

  الهى سالیانى مى‌پنداشتم که ما حافظ دین توایم استغفرک اللهم، حالا فهمیدم که دین تو حافظ ما است.

 
خبرگزاری فارس: فرازی از مناجات علامه حسن زاده آملی

 

در فرازی از  مناجات آیت الله حسن زاده آملی مشهور به الهی نامه آمده است:

الهى بحق خودت حضورم ده و از جمال آفتاب آفرینت نورم ده.

الهى راز دل را نهفتن دشوار است و گفتن دشوارتر.

الهى یا من یعفو عن الکثیر و یعطى الکثیر بالقلیل از زحمت کثرتم وارهان و رحمت وحدتم ده.

الهى سالیانى مى پنداشتم که ما حافظ دین توایم استغفرک اللهم در این لیلة الرغائب هزار و سیصد و نود فهمیدم که دین تو حافظ ما است احمدک اللهم.

الهى چگونه خاموش باشم که دل در جوش و خروش است و چگونه سخن گویم که خرد مدهوش و بیهوش است.

الهى ما همه بیچاره ایم و تنها تو چاره اى و ما همه هیچکاره ایم و تنها تو کاره اى.

الهى از پاى تا فرقم در نور تو غرقم یا نور السموات و الارض انعمت فزد.

الهى شان این کلمه کوچک که به این علو و عظمت است پس یا على یا عظیم شان متکلم اینهمه کلمات شگفت لا تتناهى چون خواهد بود.

الهى واى بر من اگر دانشم رهزنم شود و کتابم حجابم.

الهى چون تو حاضرى چه جویم و چون تو ناظرى چه گویم.

الهى چگونه گویم نشناختمت که شناختمت و چگونه گویم شناختمت که نشناختمت.

الهى چون عوامل طاحونه چشم بسته و تن خسته ام راه بسیار میروم و مسافتى نمى پیمایم واى من اگر دستم نگیرى و رهاییم ندهى.

الهى خودت آگاهى که دریاى دلم را جزر و مد است یا باسط بسطم ده و یا قابض قبضم کن.

الهى دست با ادب دراز است و پاى بى ادب، یا باسط الیدین بالرحمة خذ بیدى.

الهى بسیار کسانى دعوى بندگى کرده اند و دم از ترک دنیا زده اند، تا دنیا بدیشان روى آورد جز وى همه را پشت پا زده اند این بنده در معرض امتحان درنیامده شرمسار است بحق خودت ثبت قلبى على دینک.

الهى ناتوانم و در راهم و گردنه هاى سخت در پیش است و رهزنهاى بسیار در کمین و بار گران بر دوش یا هادى اهدنا الصراط المستقیم صراط الذین انعمت علیهم غیر المغضوب علیهم و لا الضالین.

الهى از روى آفتاب و ماه و ستارگان شرمنده ام از انس و جان شرمنده ام حتى از روى شیطان شرمنده ام که همه در کار خود استوارند و این سست عهد ناپایدار.

الهى رجب بگذشت و ما از خود نگذشتیم و تو از ما بگذر.

الهى عاقبت چه خواهد شد و با ابد چه باید کرد.

الهى عارفان گویند عرفنى نفسک، این جاهل گوید عرفنى نفسى.

الهى اهل ادب گویند به صدرم تصرفى بفرما این بى ادب گوید بر بطنم دست تصرفى نه.

الهى در راهم، اگر در باره ام گویى لم نجد له عزما چه کنم.

الهى آزمودم تا شکم دائر است دل بائر است یا من یحیى الارض المیتة دل دائرم ده.

الهى همه گویند خدا کو حسن گوید جز خدا کو.

الهى همه از تو دوا خواهند و حسن از تو درد.

الهى آن خواهم که هیچ نخواهم.

الهى اگر تقسیم شود به من بیش از این که دادى نمیرسد فلک الحمد.

الهى ما را یاراى دیدن خورشید نیست، دم از دیدار خورشید آفرین چون زنیم.

الهى همه گویند بده حسن گوید بگیر.

الهى همه سرآسوده خواهند و حسن دل آسوده.

ادامه مطلب
سه شنبه 23 خرداد 1391  - 10:06 PM

 قطعا رسانه به‌طور کلی و تلویزیون جمهوری اسلامی باید متوجه انقلاب اسلامی باشند، یعنی محتواهای خود را بر اساس دغدغه‌ها و الزاماتی که انقلاب پیش پای آنها می‌گذارد، تنظیم کنند که حداقل آن این است که بتوانیم یک حوزه تمدنی مستقل ایجاد کنیم،

 
خبرگزاری فارس: آیا اصلاً وجود تلویزیون ضرورت دارد؟

 

دکتر کچوئیان استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در همایشی با عنوان «تلویزیون مردم انقلاب اسلامی» به نکات و زوایای جالب و کمتر دیده شده ای نسبت پیرامون تلویزیون پرداخته است و تلویزیونی در تراز انقلاب اسلامی سخن گفته است . متن سخنرانی وی به شرح ذیل می باشد.

نکته اولی که می‌خواهم در باره آن صحبت کنم، اهمیت و حساسیت مسئله است. برگزاری این همایش از عجایب است. به نظرم نمی‌‌رسد که در این 30 سال همایشی تحت این عنوان برگزار شده باشد. قاعدتاً موضوع به یک معنا بحث و گفتگو در باره تلویزیون طراز انقلاب و نظام اسلامی و جامعه‌ای است که از دل یک انقلاب بزرگ به نام انقلاب اسلامی درآمده است.

می‌توان گفت طبیعتا این نوع موضوع باید از اولویت‌های اصلی ما از همان روزهای اول انقلاب ‌بوده باشد، ولی در عمل، تا کنون بحث جدی در این زمینه نداشته‌ایم، به این معنا که این مسئله را درک نکرده‌ایم که چه چیز مهمی در این میان مطرح است و چقدر با سرنوشت و تقدیر این انقلاب پیوند دارد که در این موضوع تامل کنیم.

 

بقیه در ادامه

 

ادامه مطلب
سه شنبه 23 خرداد 1391  - 10:04 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 59

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5900636
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی