به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 وقتي بخواهيد در نرم‌افزار‌هاي فتوشاپ و ايلوستريتور، مكان قرارگيري موضوعات و تصاوير موردنظرتان را با دقت فراوان مشخص كنيد، مي‌توانيد از خطوط راهنما (Guide Lines) كمك بگيريد.

 

 

اين خطوط به‌صورت پيش‌فرض به رنگ آبي‌روشن است و در برخي تصاوير، تشخيص اين خطوط از رنگ زمينه طرح كاملا دشوار و حتي غيرممكن است! اگر دوست داريد علاوه بر رنگ خطوط راهنما در اين نرم‌افزارها، شكل نمايش آنها را نيز تغيير دهيد ‌بايد مراحل زير را دنبال كنيد:

1ـ ابتدا نرم‌افزار موردنظرتان را اجرا كنيد. (نرم‌افزار فتوشاپ يا ايلوستريتور)

2ـ به منوي Edit برويد و پس از انتخاب گزينه Preferences، بخش Guides, Grid & Slices را كليك كنيد. (براي ورود به اين بخش مي‌توانيد كليدهاي تركيبي Ctrl + K را نيز فشار داده و از پنجره به‌نمايش درآمده روي Guides, Grid & Slices كليك كنيد.)

3ـ بخش Guides را پيدا كرده و از قسمت Color رنگ دلخواه خود را براي خطوط راهنما انتخاب كنيد.

4ـ در همين بخش با تغيير گزينه موجود در قسمت Style مي‌توانيد چگونگي خطوط راهنما را نيز تغيير داده و در نهايت با كليك روي گزينه OK تغييرات را ذخيره كنيد.

ادامه مطلب
سه شنبه 20 تیر 1391  - 5:11 PM

 اگر امروز اينترنت شما قطع شده و براي راه‌اندازي مجدد آن به هر راهي متوسل شده‌ايد، خيلي عجله نكنيد چراكه اينترنت هزاران نفر از كاربراني كه رايانه‌هاي آنها به بدافزار موسوم به DNSChanger آلوده بوده، امروز قطع شده است البته اين موضوع تنها به منطقه، شهر و حتي كشور ما مربوط نمي‌شود.

 

 

پليس اف بي‌آي آمريكا كه چند ماه قبل متوجه وجود اين بدافزار شده، به كاربران اينترنت هشدار داده است اگر رايانه‌هاي خود را از اين بدافزار پاك نكنند، اينترنت آنها از روز دوشنبه نهم جولاي به مدت 65 ساعت قطع خواهد شد.

DNS Changer يك تروجان است كه در شكل‌هاي مختلف مانند دام‌هاي تبليغاتي به آلوده‌سازي سيستم قرباني پرداخته و پس از نصب روي سيستم، به صورت پيوسته تنظيمات DNS سيستم آلوده را به سمت سرورهاي تقلبي تغيير مي‌دهد و براي سرقت اطلاعات شخصي و ايجاد درآمد و آگهي‌هاي نامشروع براي كلاهبرداران، جستجوها و URL‌هاي درخواست شده را به سمت وب سايت‌هاي مخرب سوق مي‌دهد.

در حالي كه از مدت‌ها قبل اخبار منتشره از احتمال ايجاد وقفه در دسترسي به اينترنت صدها هزار كاربر در سراسر جهان در روز 19 تيرماه به دليل حمله يك نرم افزار مخرب حكايت داشت، مركز مديريت و امداد و هماهنگي عمليات رخدادهاي رايانه‌اي (ماهر) اعلام كرده آماري وجود ندارد كه مشخص شود چه تعداد رايانه در ايران به اين ويروس مخرب آلوده شده است.

يكي از كارشناسان اين مركز در گفت‌وگو با ما، قطع دسترسي كاربران ايراني را تنها يك احتمال مي‌داند و تنها راهكار براي جلوگيري از آلودگي به اين بدافزار را بازنكردن ايميل‌هاي جعلي و ناشناس عنوان مي‌كند.

وي در ادامه تاكيد مي‌كند مركز ماهر به عنوان تنها مرجع رخدادهاي رايانه‌اي در كشور كه زيرنظر سازمان فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات فعاليت مي‌كند، در زمينه قطع دسترسي كاربران آلوده به بدافزار DNS Changer كه ممكن است كاربران ايراني را نيز در بر گيرد، از مدت‌ها پيش به سازمان‌هاي مختلف اطلاع‌رساني كرده و در قالب بسته‌هايي، روش‌هاي تست آلودگي به اين بدافزار و راهكارهاي پيش رو براي برطرف كردن مشكلات را ارائه كرده است.

بنا بر اين ادعا، به نظر مي‌رسد تعداد كاربران ايراني كه امروز با قطعي اينترنت مواجه هستند زياد نباشند! به هر حال اگر اينترنت شما قطع شده كه ديگر نمي‌توان كاري كرد، اما اگر از دسته كاربراني هستيد كه فكر مي‌كنيد ممكن است اين مشكل گريبانگير شما هم بشود، بهتر است به http://www.dns-ok.us سر بزنيد.

اين وب سايت به كاربران اينترنت كمك مي‌كند تا بفهمند آيا رايانه آنها به اين بدافزار آلوده شده است يا نه. اين وب‌سايت در واقع به كمك آي اس پي‌ها (عرضه‌كنندگان خدمات اينترنتي) به كاربران كمك مي‌كند تا اين بدافزار را شناسايي و نسبت به حذف آن اقدام كنند.

بهاره صفوي

ادامه مطلب
سه شنبه 20 تیر 1391  - 6:56 AM

 ليبل يا همان برچسب‌ها در جي‌ميل به‌شما امكان مي‌دهد براحتي ايميل‌هاي خود را دسته‌بندي كنيد و بدون نياز به طي مراحل پيچيده، با انتخاب هريك از برچسب‌ها از ستون سمت چپ محيط كاربري خود به مجموعه ايميل‌هاي اختصاص يافته به هر مجموعه دسترسي يابيد.

 

استفاده از اين قابليت براي بسياري از كاربران سودمند است؛ اما وقتي تعداد اين برچسب‌ها زياد باشد پيدا كردن برچسب موردنظر نيز كاري دشوار مي‌شود و مشكلاتي را براي كاربران به‌وجود مي‌آورد.

در چنين شرايطي تصميم‌گيري در مورد نمايش داده نشدن هريك از اين برچسب‌ها مي‌تواند در پاكسازي فهرست برچسب‌ها از گزينه‌هاي اضافه يا اولويت‌دهي به برچسب‌هاي مهم‌تر بسيار سودمند باشد.

همچنين در صورتي كه از كاربران سرويس گوگل پلاس باشيد اين مشكل با نمايش فهرستي از حلقه‌هاي دوستان شما چند برابر ‌شده و پاكسازي محيط كاربري جي‌ميل از برچسب‌ها و حلقه‌هاي اضافي به يكي از مهم‌ترين كارهاي شما تبديل مي‌‌شود.

چنانچه شما هم با اين مشكل دست و پنجه نرم مي‌كنيد و مي‌خواهيد به اين فهرست‌ها سر و ساماني بدهيد‌ ‌بايد به روش زير عمل كنيد:

1ـ به محيط كاربري خود در جي‌ميل وارد شويد.

2ـ از بخش بالاـ سمت راست محيط كاربري، با كليك روي آيكوني كه به شكل يك چرخ‌دنده كوچك است، گزينه Settings را انتخاب كنيد.

3ـ پس از نمايش صفحه تنظيمات، به تب Labels برويد.

4ـ تب Labels امكان مديريت روي برچسب‌ها و ديگر نشانه‌هاي به‌نمايش درآمده در ستون سمت چپ جي‌ميل را در اختيار شما قرار مي‌دهد. (اين صفحه در حالت كلي به سه بخش برچسب‌هاي سيستمي، حلقه‌ها و برچسب‌هاي متفرقه تقسيم شده است.)

5ـ با انتخاب يكي از گزينه‌هاي show يا hide براي برچسب‌هاي سيستمي مي‌توانيد نسبت به نمايش آنها در ستون سمت چپ جي‌ميل تصميم‌گيري كنيد.

همچنين برخي برچسب‌ها همچون Drafts و Spam گزينه‌اي با عنوان show if unread دارد كه مشخص مي‌كند برچسب در صورتي نمايش داده شود كه شامل يك پيام خوانده نشده است.

6ـ بخش حلقه‌ها در صورتي نمايش داده مي‌شود كه از سرويس گوگل پلاس نيز استفاده كنيد. در صورت فعال بودن اين بخش نيز مي‌توانيد همچون برچسب‌هاي سيستمي، نمايش يا عدم‌نمايش حلقه‌هاي دوستانتان را نيز 
مشخص كنيد.

7ـ آخرين بخش نيز برچسب‌هاي متفرقه است كه تصميم‌گيري درمورد نمايش، عدم نمايش و نمايش در صورت دارا بودن پيام خوانده نشده نيز به عهده شماست. 

همچنين در صورتي كه بخواهيد يكي از سه حالت فوق را براي تمامي برچسب‌ها در نظر بگيريد، مي‌توانيد روي علامت پيكان كوچك كنار عبارت show in label list كليك كرده و گزينه موردنظرتان را انتخاب كنيد.

توجه: براي ويرايش يا حذف برچسب‌هاي متفرقه مي‌توانيد از گزينه‌هاي remove, edit در ستون Actions مربوط به اين برچسب‌ها كمك بگيريد

ادامه مطلب
سه شنبه 20 تیر 1391  - 6:55 AM

 مخزني از اطلاعات كه به آن لقب گراف دانش (Knowledge Graph) داده‌اند در حال اضافه كردن مفاهيم و جزئيات سودمند به جدولي از لينك‌هاست كه به گوگل سرويس مي‌دهد.

از اين فناوري مي‌توان براي جستجو درباره افراد خاص، اماكن يا همه آن چيزهايي كه شما به‌دنبال آن هستيد، استفاده كرد.

«گراف دانش» در حال حاضر آماده ارائه خدمات در برخي محصولات گوگل است و مي‌تواند به منظور جمع‌آوري اطلاعات براي تمامي شركت‌هاي نرم‌افزاري مورد استفاده قرار گيرد.

ششيدر تاكور (Shashidar Thakur)، سرپرست فناوري گراف دانش در تيم جستجوي گوگل گفت: «در حال حاضر جستجوها، بيشتر براساس كلمات و عبارات است و نه معناي دقيق آنها و اين پروژه براي تغيير همين روش است.»

«گراف دانش» به عنوان يك پايگاه داده بزرگ مي‌تواند به نرم‌افزارهاي گوگل اجازه‌ مرتبط كردن مطالب و مفاهيم مربوط به افراد، اماكن و موضوعات ديگر را با هم بدهد.

گوگل پروژه گراف دانش را سال 2010، هنگامي آغاز كرد كه شركت Metaweb را كه يك پايگاه اطلاعات جامع بود، خريداري كرد. 

در آن زمان منابع اين پايگاه داده شامل 12 ميليون مدخل بود اما امروزه بيش از 500 ميليون مدخل با بيش از 3.5 ميليارد لينك بين آنها وجود دارد.

يك ذخيره‌ساز دانش در هر جاي جهان بايد به افراد براي پيدا كردن موضوع مورد نظرشان كمك كند. تاكور گفته است: گراف دانش در حال حاضر به يوتيوب متصل است تا ويدئوها را به ترتيب عناوين‌شان مرتب كند و فيلم‌هاي جديد را بر اساس آنچه كاربران مي‌خواهند ببينند به آنها پيشنهاد دهد.

تاكور افزود: همچنين مي‌توان از گراف دانش جهت مرتبط كردن و معرفي مقالات خبري براساس موضوعات خاصي كه در اين گزارش‌هاي خبري مطرح شده استفاده كرد.

به گفته وي،گراف دانش يك منبع بسيار جامع است؛ حقايقي كه ما مي‌توانيم به آن مراجعه كنيم.

وقتي در حالت عادي افراد در گوگل جستجو مي‌كنند، نتايج به‌دست آمده براساس الگوريتمي خواهد بود كه به‌جاي توجه به معاني اطلاعاتي كه در قسمت جستجو نوشته مي‌شود، بر الفاظ توجه دارد.

الگوريتم كنوني گوگل براي پاسخ به يك درخواست جستجو ابتدا به جستجوهاي قبلي مراجعه مي‌كند تا تصميم بگيرد كدام كلمه در عبارت پرسش شده، مي‌تواند مهم‌تر باشد (براساس اين‌كه هر كدام چند بار در جستجوهاي قبلي مورد استفاده جستجوگران قرار گرفته‌ است).

در مرحله بعدي، نرم‌افزار به فهرستي از صفحات وب شناخته شده كه شامل اطلاعات مربوط به عبارات مورد نظر است و به صورت شاخص(index) برگردان شده‌ است، دسترسي مي‌يابد.

در نهايت، يك محاسبه ديگر براي مرتب كردن نتايج و نمايش آن به جستجوگر صورت مي‌گيرد. اگر شانس ياري كند، فرد مي‌تواند اطلاعات مورد نظرش را در يكي از اين صفحات وب پيدا كند.

رويكرد جديد گوگل اين است كه آنچه افراد درباره آن پرسش كرده‌اند، در سطح بالاتري تفسير و به اطلاعات مربوط به صورت مستقيم دسترسي پيدا كند، كه همه اين موارد با استفاده از گراف دانش ممكن خواهد بود.

با اين حال، هنوز از دانسته‌هاي مربوط به جستجوهاي پيشين براي تعيين اين نكته كه كدام اطلاعات مناسب هستند استفاده مي‌شود.

براي مثال، افراد اغلب كلمه «بازيگران» را براي جستجوي نمايش تلويزيوني وارد مي‌كنند، بنابراين معمولا بازيگراني توسط گراف دانش فهرست مي‌شوند كه فيلم آنها بيشتر مورد توجه جستجوگران بوده‌ است.

تاكور مي‌گويد: اين يك فرآيند يادگيري است. سوالاتي كه افراد مطرح مي‌كنند به ما مي‌گويد آنها به چه چيزهايي علاقه‌مندند. همچنين اين امر به گوگل در كشف لينك‌هاي جديد ميان مفاهيم مختلف در گراف دانش كمك مي‌كند. تعداد مدخل‌ها و تعداد لينك‌هاي بين آنها در «گراف دانش» در حال افزايش است؛ اين نكته‌اي است كه تاكور به آن اشاره كرده است، بدون آن‌كه از سرعت اين افزايش نام ببرد.

تاكور نگفت كه گراف دانش در آينده در كجا مورد استفاده قرار مي‌گيرد، اما به نظر مي‌رسد اين فناوري در بسياري از محصولات گوگل ارائه شود. پيشگامان وب مانند تيم برنز ـ لي (Tim Berners-Lee) بحث مفصلي درخصوص ايده «وب معنايي» انجام داد.

وب معنايي جايي است كه نرم‌افزار مي‌تواند معناي اطلاعات آنلاين را پردازش كند و به نظر مي‌رسد گراف دانش گام مهمي براي رسيدن به اين هدف است.

بــا اين حال، كينگزلي آيدن (Kingsley Idehen)، بنيانگذار شركت فناوري معنايي OpenLink Software، مي‌گويد: گراف دانش واقعا به پيشرفت وب معنايي كمك چنداني نمي‌كند؛ زيرا با اين‌كه براي گردآوري‌ اين گراف از داده‌هاي باز مانند ويكي پديا و فري‌بيس (Freebase) استفاده شده است، اين گراف يك دسترسي آزاد نيست.

آيدن افزود: اگر گوگل گراف دانش خود را براي استفاده ديگران باز كند، آن‌گاه وب به طور سراسري بسيار دقيق‌تر خواهد شد.

او مي‌گويد: آنها بعمد راه حل را به صورت بسته منتشر كرده‌اند. اين را با منبع دانش شخصي فيس‌بوك كه به عنوان يك گراف بازشناخته مي‌شود، مقايسه كنيد؛ يك منبع عمومي كه مي‌توان براي دسترسي به اطلاعات موسيقي، فيلم، دسته‌بندي‌ها و... از آن استفاده كرد.

آيدن مي‌گويد: در واقع چنين راه‌حل‌هاي بازي- open solutions - به تحول وب به سوي يك فضاي داده‌اي عمومي ياري مي‌كند.

سخنگوي گوگل اشاره‌اي به بازكردن منابع گراف دانش نكرد، اما گفت كه برخي از آنچه در اين گراف وجود دارد براي مردم و نرم‌افزارها در فري‌بيس(Freebase) به صورت رايگان قابل دسترسي است.

فري‌بيس سايتي است كه توسط شركت Metaweb قبل از خريداري شدن توسط گوگل ساخته شده است. البته بايد گفت فري‌بيس ساده‌تر از گراف دانش است.

همچنين گوگل يكي از تامين‌كنندگان اصلي طرح ويكي‌ديتا ـ‌كه پايه‌ و اساس ويكي‌پدياست ـ از نظر مالي است. ويكي‌ديتا درصدد ساخت يك منبع از دسترسي اتوماتيك دانش است كه مي‌تواند بسيار گسترده باشد، اگر مانند ويكي‌پديا فعال شود.

به گوگل برگرديم تاكور مي‌گويد اولويت او در حال حاضر، پيدا كردن راه‌هايي براي استفاده از گراف دانش براي پاسخ دادن به سوالات پيچيده‌تر است؛ بسياري از اين سوالات، ساده‌تر از رقابت با موتور دانش ولفرم آلفا* است.

همچنين تاكور گفت: در حال حاضر ما در حال پاسخگويي به سوالاتي درباره موجوديت‌ها(entity) هستيم، اما پرسش‌هاي سخت‌تري هم مانند سوال درباره آتشفشان‌هاي منفجر شده در قرن هجدهم يا فيلم‌هايي كه براساس كتاب‌ها ساخته شده‌ است، وجود دارد.

***

همه اين تلاش‌ها براي ارتقاي كيفيت و سهولت دسترسي كاربران به وب است. تلاش‌هايي كه براي ديدن نتايجش بايد به آينده چشم دوخت.

پانوشت:
*‌ ولفرم آلفا (Wolfram Alpha): يك موتور محاسباتي دانش است كه توسط ولفرم ريسرچ ايجاد شده ‌است. اين مرورگر برخلاف ديگر مرورگر كه معمولا گزيده‌اي از وب را در اختيار شما مي‌گذارد، اطلاعات را پردازش مي‌كند و سپس در اختيار كاربر قرار مي‌دهد.

ادامه مطلب
سه شنبه 20 تیر 1391  - 6:54 AM

 اگر كاربر ويندوز باشيد و براي نخستين بار به دنياي لينوكس قدم بگذاريد، قطعا ساختار دايركتوري‌هاي لينوكس به‌نظرتان عجيب خواهد رسيد.

 

در لينوكس، ديگر از درايو C و كلا درايوهاي هاردديسك خبري نيست و علامت/ جايگزين آنها شده است و دايركتوري‌هاي موجود در اين فولدر، همگي حروفي رمزآلود و سه يا چهار حرفي دارند.

استاندارد ساختار سيستم فايل سلسله‌مراتبي لينوكس، (FHS) در سيستم‌هاي عامل لينوكسي و يونيكسي ساختار سيستم‌فايل را مشخص مي‌كند. اين سيستم ‌فايل‌ها شامل دايركتوري‌هايي است كه به‌طور پيش‌فرض فعال نيست.

دايركتوري root (/)

همه چيز در سيستم لينوكس تحت دايركتوري/ قرار دارد. نام اين دايركتوري root يا ريشه‌ است. دايركتوري روت شبيه به C: در ويندوز است، اما به ياد داشته باشيد كه دقيقا اين گونه نيست و فقط مثالي است براي درك راحت‌تر اين موضوع.

در ويندوز پارتيشن‌هاي ديگر در درايوهاي بعدي به‌نام‌هاي مثلا D: و... قرار دارد، اما اين درايوها در لينوكس درون همان مسير روت قرار مي‌گيرد.

bin/ – دايركتوري الزامي براي كاربر

دايركتوري bin/ شامل برنامه‌هاي (باينري‌ها) مخصوص كاربر است كه هنگام اجراي سيستم در حالت تك‌كاربر بايد فعال و حاضر باشد.

نرم‌افزارهايي چون فايرفاكس در usr/bin/ نصب مي‌شود، در حالي كه برنامه‌هاي مهم سيستمي همچون Bash و امثال آن در دايركتوري bin/ قرار مي‌گيرد.

دايركتوري usr/ را معمولا در پارتيشن ديگري قرار مي‌دهد، فايل‌هاي موجود در bin/ براي سيستم مهم است؛ چرا كه اين دايركتوري براي كاركرد صحيح سيستم نقش اساسي بازي مي‌كند.

دايركتوري sbin/ نيز عملكرد مشابهي دارد و باينري‌هاي مديريتي سيستم در آن قرار مي‌گيرد.

boot/ – دايركتوري فايل‌هاي بوت استاتيك

دايركتوري boot​/شامل فايل‌هايي است كه براي بوت سيستم الزامي است. براي مثال فايل‌هاي GRUB در اين دايركتوري قرار مي‌گيرد.

همچنين هسته لينوكس در اين دايركتوري قرار دارد. فايل‌هاي پيكربندي و تنظيمات بوت‌لودر در اين دايركتوري نيست و در etc/ قرار دارد.

cdrom/ – مانت پوينت تاريخي سي‌دي‌ها

دايركتوري cdrom/ ديگر بخشي از استاندارد FHS نيست، اما هنوز در اوبونتو و ديگر سيستم‌هاي عامل استفاده مي‌شود.

اين دايركتوري محلي موقت براي دسترسي به سي‌دي‌رام است. هر چند محل استاندارد آن، دايركتوري ديگري با نام media/ است.

dev/ – فايل‌هاي دستگاه‌ها

لينوكس با دستگاه‌ها نيز همانند فايل‌ها برخورد مي‌كند و دايركتوري dev/ شامل تعدادي از فايل‌هاي مخصوص مي‌شود كه همگي نماينده دستگاه خود هستند. البته اينها فايل‌هاي حقيقي نيست و تنها به شكل فايل نشان داده مي‌شود.

مثلا dev/sda/ نمايانگر نخستين درايو ساتا در سيستم است. اگر بخواهيم اين درايو را پارتيشن‌بندي كنيم، بايد به‌كمك يك ويرايشگر مسير dev/sda/ را پارتيشن‌بندي كنيم.

اين دايركتوري همچنين شامل شبه‌دستگاه‌ها نيز مي‌شود. شبه‌دستگاه‌ها مجازي هستند و در حقيقت به سخت‌افزاري نگاشت نشده‌اند.

براي مثال dev/random/ عددي رندوم توليد مي‌كند. dev/null/ دستگاه مخصوصي است كه هيچ خروجي‌ توليد نمي‌كند و به‌طور خودكار تمام ورودي‌ها را ناديده مي‌گيرد. در واقع وقتي خروجي يك دستور را به دستگاه dev/null/ مي‌فرستيد، در حقيقت آن را ناديده مي‌گيريد.

etc/ – فايل‌هاي تنظيمات

اين دايركتوري شامل فايل‌هاي پيكربندي است و مي‌تواند توسط ويرايشگرهاي متن و واژه‌پردازهاي سيستم ويرايش شود. بايد توجه داشت كه دايركتوري etc/ شامل فايل‌هاي تنظيمات تمام سيستم است.

فايل‌هاي تنظيماتي كه به هر كاربر مربوط مي‌شود و مخصوص خود كاربر است در دايركتوري home هر كاربر وجود دارد.

home/ ـ دايركتوري كاربران

اين دايركتوري براي هر كاربر ساخته مي‌شود. براي مثال اگر نام كاربري شما ali باشد، مسيري به‌نام home/ali/ توليد مي‌شود. اين فولدر شامل داده‌هاي هر كاربر و تنظيمات مرتبط با شناسه او خواهد بود.

همچنين كاربران ابتداي امر تنها مي‌توانند درون دايركتوري home خود فايل ايجاد كرده و دسترسي نوشتن داشته باشند. براي ويرايش ديگر بخش‌هاي سيستم، كاربران عادي بايد از ادمين سيستم اجازه بگيرند.

lib/ – دايركتوري كتابخانه‌هاي مشترك

دايركتوري lib/ شامل كتابخانه‌هايي است كه باينري‌هاي اساسي سيستم كه در bin/ و sbin/ اجرا مي‌شود به آن نياز دارد. اين كتابخانه‌ها همچنين توسط باينري‌هاي موجود در usr/bin/ نيز استفاده مي‌شود.

lost+found/ – دايركتوري فايل‌هاي ريكاوري شده

هر سيستم فايل لينوكس يك دايركتوري lost+found دارد. اگر سيستم فايل به‌هر دليلي خراب شود، در بوت بعدي سيستم فايل از اول چك مي‌شود. فايل‌هاي خراب‌شده و يافته شده در اين عمليات در اين دايركتوري قرار مي‌گيرد تا بتوان بيشتر فايل‌ها را ريكاوري كرد.

media/ – دستگاه‌هاي جانبي

دايركتوري media/ شامل زيرشاخه‌هايي است كه در آن دستگاه‌هاي وصل شده به سيستم نشان داده مي‌شود. منظور از اين دستگاه‌ها، دستگاه‌هاي حافظه است.

از اين رو هاردهاي اكسترنال، فلش‌درايوها، ام‌پي‌تري پليرها و... در اين شاخه قرار مي‌گيرد. همچنين در سيستم فايل استاندارد FHS، سي‌دي رام نيز در اين فولدر قرار دارد.

mnt/ ـ نقاط اتصال موقت

از قديم عرف بود كه مديرهاي سيستم از دايركتوري mnt (كه مخفف عبارت mount) است، براي مانت‌كردن درايوهايي با سيستم فايل غير از لينوكس استفاده كنند.

مثلا اگر پارتيشن ويندوزي را مانت مي‌كردند، آن را به mnt/windows/ وصل مي‌كردند. هر چند مي‌توان هر فايل‌سيستمي را در هر نقطه از سيستم قرار داد.

opt/ – پكيج‌هاي اختياري

دايركتوري opt/ (مخفف Optional) شامل زيردايركتوري‌هايي مي‌شود كه پكيج‌هاي اختياري نرم‌افزاري در آن قرار مي‌گيرد. اين دايركتوري معمولا توسط نرم‌افزارهاي تجاري كه از ساختار استاندارد لينوكسي پيروي نمي‌كند در اين دايركتوري قرار مي‌گيرد.

proc/ – فايل‌هاي كرنل و پروسس‌ها

دايركتوري proc/ همانند دايركتوري dev/ است و شامل فايل‌هاي استاندارد نيست. اين فايل‌هاي مخصوص اطلاعات سيستم و پروسس‌ها را نشان مي‌دهد.

root/ – دايركتوري مخصوص شناسه root

دايركتوري root/ در واقع دايركتوري home/ است، اما براي شناسه root. اين دايركتوري مستقيما از/ ريشه گرفته است و در پارتيشن اصلي سيستم قرار مي‌گيرد، در حالي كه مي‌توان دايركتوري home/ را به پارتيشن‌ها و ديسك‌هاي ديگر نسبت داد.

run/ – دايركتوري وضعيت نرم‌افزارها

دايركتوري run/ نسبتا جديد است و جاي استانداردي به نرم‌افزارها مي‌دهد كه فايل‌هاي موقت هنگام اجرا از جمله سوكت‌ها و شناسه پروسس‌ها را در آنجا قرار دهد. اين فايل‌ها در tmp/ قرار نمي‌گيرد؛ چرا كه tmp/ ‌مي‌تواند پاك شود.

sbin/ – باينري‌هاي مديريتي سيستم

دايركتوري sbin/ مشابه دايركتوري bin/ است. اين دايركتوري شامل باينري‌هاي اساسي سيستم است كه توسط شناسه root و براي مقاصد مديريتي مي‌تواند اجرا شود.

selinux/ – سيستم فايل مجازي SELinux

اگر توزيع شما از SElinux براي امنيت سيستم استفاده مي‌كند (فدورا و رد‌هت دو مثال است كه از selinux استفاده مي‌كند).

اين دايركتوري در آنها وجود دارد و شامل فايل‌هايي است كه توسط SElinux استفاده مي‌شود. اين دايركتوري مشابه proc/ است. اوبونتو از SELinux استفاده نمي‌كند و حضور اين فولدر در اوبونتو باگ است.

srv/ – داده‌هاي سرويس

اين دايركتوري داده‌هايي را در بر مي‌گيرد كه سرويس‌ها در اختيار سيستم قرار مي‌دهد. اگر از Apache HTTP Server براي ميزباني يك وب‌سايت استفاده كنيد، فايل‌هاي وب‌سايت خود را در اين فولدر قرار خواهيد داد.

tmp/ – فايل‌هاي موقت

نرم‌افزارها فايل‌هاي موقت را در اين دايركتوري ذخيره مي‌كند. اين فايل‌ها وقتي سيستم ريست مي‌شود، حذف شده و مي‌تواند توسط نرم‌افزارهايي مثل tmpwatch نيز حذف شود. بنابراين اين محل براي ذخيره‌سازي فايل‌ها مناسب نيست.

usr/ – باينري‌هاي كاربر

در اين دايركتوري نرم‌افزارها و فايل‌هاي مورد استفاده كاربران، قرار مي‌گيرد. براي مثال نرم‌افزارهاي غيراساسي همچون فايرفاكس در اين دايركتوري قرار گرفته و در bin/ ذخيره نمي‌شود.

كتابخانه‌هاي مورد نياز اين نرم‌افزارها نيز در دايركتوري usr/lib/ قرار مي‌گيرد. دايركتوري usr/ همچنين دايركتوري‌هاي ديگري درون خود دارد كه به همين منظور به‌كار مي‌رود؛ همانند usr/share/.

دايركتوري usr/local/ شامل نرم‌افزارهاي كامپايل‌شده لوكال است كه به‌طور پيش‌فرض در اين دايركتوري مي‌رود. اين دايركتوري باعث مي‌شود نرم‌افزارهاي كامپايل شده درون سيستم پخش نشود.

var/ – دايركتوري فايل‌هاي داده‌اي متغير

دايركتوري var/ دايركتوري قابل نوشتني است كه در مقابل با usr/ قرار مي‌گيرد. دايركتوري usr/ در شرايط عادي فقط خواندني است.

فايل‌هاي گزارش (log) و چيزهاي ديگر كه به‌صورت عادي در usr/ قرار مي‌گيرد، به دايركتوري var/ مي‌رود. براي مثال فايل‌هاي گزارش را مي‌توان در دايركتوري var/log/ مشاهده كرد

ادامه مطلب
سه شنبه 20 تیر 1391  - 6:53 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 68

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5827385
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی