محققان بر اساس تحقیقات خود هشدار دادند که داروهای روان درمانی خطر ابتلای مادران باردار را به بیماری دیابت افزایش میدهد.
به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، این تحقیقات نشان داد: مادران بارداری که به خوردن داروهای درمان حالات روانی نیازمند هستند بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نسبت به همتایان خود که از این داروها مصرف نمیکنند، هستند.
این تحقیقات روی نزدیک به 360 هزار زن انجام شد. آنها به مدت چهار سال زیر نظر گرفته شدند و گروهی از آنها داروهای درمان حالات روانی مصرف میکردند.
این تحقیقات نشان داد: ۴درصد از این زنان که به مصرف داروهای یاد شده مجبور بودند دچار بیماری دیابت شدند درحالی که این درصد در بین زنانی که از این داروها را مصرف نمی کردند 1.4 درصد بود.
دیابت را بر حسب علت ایجاد بیماری به دو گروه دیابت نوع اول و دوم تقسیم میکنند. دیابت نوع اول یا دیابت نوجوانان در نتیجه تخریب نابجای سلولهای مولد انسولین به وسیله دستگاه ایمنی بدن رخ میدهد.
این بیماران مجبورند از همان ابتدا با تزریق انسولین خارجی کمبود این هورمون را در بدن رفع کنند و قند خود را در حالت عادی نگه دارند.
دیابت نوع دوم یا دیابت بزرگسالان معمولاً در میانسالی بروز میکند و زمینه ارثی در ایجاد آن دخیل است. این نوع دیابت به علت مقاومت پیدا کردن سلولهای بدن به انسولین رخ میدهد و علاجی ندارد اما کارهای مختلفی میتوان برای اداره درمانی و نیز پیشگیری از آن انجام داد.
کنترل دقیق دیابت و طبیعیکردن قند خون در هر دو نوع این بیماری میتواند باعث جلوگیری از بروز عوارض درازمدت تهدید کننده حیات ناشی از آن شود و عمر طبیعی بیماران را تضمین کند.
دیابت نوع دوم بسیار شایعتر از دیابت نوع اول است به طوری که 90 تا 95 درصد بیماران به نوع دوم دیابت مبتلا هستند.
سازمان بهداشت جهانی در تازهترین گزارش خود پیش بینی کرده است که میزان مرگ و میر افراد دیابتی تا سال 2030 میلادی افزایش یابد.
این سازمان تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان را بیش از 346 میلیون نفر اعلام کرده و گفته است: پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، وزن مناسب و خودداری از مصرف دخانیات به مبتلا نشدن به بیماری دیابت کمک میکند.