به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 مهم‌ترين علت مراجعه به چشم پزشكي تورم پلك‌ها، احساس خارش و سوزش و وجود جسم خارجي در چشم و به دنبال آن خشكي چشم است.

خوب است بدانيد كه داخل پلك فوقاني و تحتاني بين 20 تا 40 غده چربي وجود دارد كه از تبخير اشك جلوگيري مي‌شود، بنا به دلايلي، تركيب طبيعي اين چربي‌ها ممكن است تغيير كند و در لبه پلك جمع شود كه مجموعه اين ميكروب‌ها و چربي‌ها موجب التهاب پلك‌ها خواهد شد.

در اثر ماليدن و خارش چشم معمولا مژه‌ها مي‌ريزد و گاهي كاملاً دهانه غدد چربي خورده مي‌شود و گل مژه خود را نشان مي‌‌دهد.

بهداشت پلك بسيار ساده است و بهترين راه شست‌وشوي پلك با شامپو است. موقع حمام كردن، لبه پلك را با شامپو چند ثانيه شست‌وشو دهيد.

نشانه‌هاي «بلفاريت» یا التهاب پلك‌ها

نشانه‌هاي بلفاريت قرمزي چشم و ريزش اشك، احساس شن ريزه و سوزش در چشم، خارش پلك‌ها، قرمزي و تورم لبه پلك‌ها، پوسته‌ پوسته شدن پوست اطراف چشم‌ها، قي‌كردن لبه پلك‌ها موقع بيدار شدن، حساسيت به نور، اشك كف‌آلود، رويش مژه‌ها در جهات غيرطبيعي و ريختن مژه‌هاست.

 

يكي از عوارض بلفاريت يا التهاب پلكي، كمبود اشك است. كساني كه مدام دچار گل مژه مي‌شوند بايد حتماً تست قند بدهند چون گل مژه از اولين عوارض ديابت است. اگر با وجود رعايت بهداشت و نظافت منظم پلك‌ها، علائم و نشانه‌هاي بيماري بهبود نيافت، به چشم‌پزشك مراجعه كنيد.

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:53 AM

 هر ساله ميليون‌ها مسلمان از سراسر جهان براي شركت در مراسم حج به شهر مكه مي‌روند. متاسفانه هر سال، عده‌اي از اين زائران در ميان فوج عظيم جمعيت گم شده يا جان مي‌سپارند. بي‌شك يافتن يا شناسايي افراد در ميان اين حجم گسترده، كاري بسيار دشوار است.

 

اما با فناوري تشخيص چهره كه در دانشگاه ام‌القراي شهر مكه توليد شده، شايد اين كار آسان‌تر شود.

اين سيستم با استفاده از عكس‌هاي گرفته شده از زواري كه وارد عربستان شده‌اند، در تصاوير به دست آمده از دوربين‌هاي مداربسته جستجو كرده تا فرد گم شده را يافته يا فردي كه جان باخته را شناسايي كنند.

اين فناوري شكلي از فناوري گسترده‌تري است كه Crowdsensing نام دارد و با سرمايه‌گذاري موسسه پژوهشي حج در عربستان با هدف پيش‌بيني و مديريت جريان زائران، با استفاده از شبكه‌اي شامل 1500 دوربين مدار بسته اطراف مسجدالحرام ايجاد شده است.

در سال‌هاي اخير، حجم زياد زائران در اين كشور، موجب پديد آمدن وقايع تاسف باري شده كه مي‌توان به عنوان نمونه به جان باختن 362 زائر در سال 2006 اشاره كرد.

نرم‌افزار تشخيص چهره، ابتدا تمامي تصاوير موجود در پايگاه داده خود را بررسي كرده و ويژگي‌هاي شاخص هر چهره كه منجر به تمايز هر يك با ساير تصاوير است را به دست مي‌آورد.

از اين ويژگي‌هاي شاخص براي جستجو استفاده مي‌شود. وقتي كه يك چهره ناشناخته در سيستم براي شناسايي ثبت مي‌شود، ابتدا ويژگي‌هاي شاخص چهره ناشناخته به دست آمده و سپس با تصاوير موجود در پايگاه داده مقايسه مي‌شود.

براي افرادي كه گم شده‌اند، اين نرم‌افزار، تصاويري كه از دوربين‌هاي مدار بسته به دست مي‌آيد را بررسي مي‌كند تا فردي با ويژگي‌هاي مورد نظر را بيابد.

اين فناوري با گروهي محدود از تصاوير زائرين مورد آزمون قرار گرفته است. در واقع شش عكس از صد زائري كه سال گذشته وارد مكه شدند گرفته شد سپس وقتي كه فقط دو عكس از شش عكسي كه از هر زائر موجود بود استفاده شد، سيستم توانست عكسي ديگر از همان فرد را كه از زاويه‌اي ديگر گرفته شده بود با دقت 93 درصد شناسايي كند.

صلاح علي احمد كه مدير اين طرح است مي‌گويد: در نهايت، اين سيستم تصاوير تمامي زائراني كه هر ساله وارد عربستان سعودي مي‌شوند (حدود دو ميليون نفر) را دريافت خواهد كرد.

اين سيستم علاوه بر اين‌كه مسوولان اجرايي را قادر مي‌كند تا براي يافتن فرد گمشده، از تصاوير دوربين‌هاي مدار بسته استفاده كنند، به خانواده‌هاي زائران نيز اين امكان را مي‌دهد تا تصوير فرد گمشده را از طريق وب‌سايت، روي اين سيستم آپلود كنند.

راه‌اندازي سيستم شناسايي چهره با چنين حجم بالايي از داده ها، اولين نمونه از اين دست در دنيا خواهد بود. با اين حال هنوز اين سيستم با چالش‌هايي روبه‌رو است. از جمله اين‌كه عملكرد اين سيستم در قبال تصاوير تار يا وقتي كه ظاهر فرد تغيير مي‌يابد چگونه خواهد بود؟

به عنوان مثال، مردان در حج تمتّع سر خود را مي‌تراشند كه ممكن است موجب اختلال در عملكرد اين سيستم شود.

New Scientist - مترجم: صالح سپهري فر

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:52 AM

 نتايج تحقيقات جديد ايستگاه فضايي بين‌المللي، سرنخ‌هايي مبني بر اين‌كه چرا سيستم ايمني بدن فضانوردان در فضا بخوبي كار نمي‌كند، ارائه كرده است. امكان دارد نتايج اين تحقيق فوايدي براي افراد سالمند روي زمين داشته باشد.

فضانوردان در فضا در نتيجه تطابق با شرايط بي‌وزني فشارهاي زيادي را تجربه مي‌كنند. سال‌هاست كه دانشمندان مي‌دانند سيستم ايمني بدن انسان در فضا بدرستي كار نمي‌كند و تلاش براي يافتن علت اين موضوع، نيرو محركه‌اي براي انجام تحقيقات فضايي محسوب مي‌شود.

بتازگي محققان دانشگاه ترامو ـ كه مركز تحقيقات مغزي اروپا محسوب مي‌شود ـ به همراه محققان بنياد سانتا لوسيا آنزيم مخصوصي به نام-5 LOX را كشف كرده‌اند كه در شرايط بي‌وزني بيشتر فعال مي‌شود.

اين سلول تا حدي تنظيم‌كننده متوسط عمر سلول‌هاي بدن انسان است. بسياري سلول‌هاي بدن انسان تقسيم شده و دوباره توليد مي‌شود اما تعداد دفعات تكرار آنها محدود است.

آيا ممكن است يك تغيير در فعاليت آنزيم 5- LOX بر سلامت فضانوردان در فضا تاثيرگذار باشد؟

براي يافتن پاسخ اين پرسش لازم بود محققان فرضيه‌شان را در محلي بدون وجود نيروي جاذبه مانند ايستگاه فضايي بين‌المللي آزمايش كنند.

به اين منظور نمونه خوني دو فرد سالم به ايستگاه مداري (فضايي) فرستاده شد. يك نمونه به مدت دو روز در معرض شرايط بي‌وزني قرار گرفت و نمونه ديگر داخل سانتريفيوژ كوچكي كه شرايط جاذبه‌اي زمين را شبيه‌سازي مي‌كرد، قرار گرفت سپس هر دو نمونه فريز (منجمد) شده و براي تجزيه تحليل‌هاي بيشتر به زمين فرستاده شد.

همان‌طور كه پيش‌بيني مي‌شد فعاليت آنزيم 5 -LOX در نمونه خوني كه در شرايط بي‌وزني قرار داشت، بيش از نمونه قرار گرفته در سانتريفيوژ و نمونه‌هاي خوني نگهداري شده روي زمين بود.

پروفسور مائورو ماكارونه از دانشگاه ترامو مي‌گويد: در حال حاضر آنزيم هدفي را در اختيار داريم كه مي‌تواند نقش مهمي در تضعيف سيستم‌هاي ايمني بدن ما ايفا كند. از طرفي مي‌دانيم كه با داروهاي موجود مي‌توان مانع از فعاليت آنزيم 5 -LOXشد. پس مي‌توان نتيجه‌گيري كرد با استفاده از اين يافته‌ها، ارتقاي سلامت انسان به واقعيت نزديك‌تر ‌شود.

البته تا رسيدن به هدف مذكور تحقيقات روي آنزيم 5 -LOX و تركيبات مربوطه ادامه خواهد يافت. به همين دليل بتازگي تيمي متشكل از 30 نفر كه براي پيگيري اين آزمايش به فضا رفته بودند به زمين بازگشتند.

در اين سفر دانشمندان به دنبال تغييرات ديگري در سلول‌ها مي‌گشتند تا سازوكار‌هاي زيربنايي اين موضوع را به طور كامل درك كنند.

محدود كردن فعاليت بيولوژيك سيگنال‌هاي سلول مانند سيگنال‌هايي كه توسط 5- LOX كنترل مي‌شوند ممكن است حتي باعث كند شدن بخش‌هايي از فرآيند پيري شود.

اين يافته‌ها با جوامع علمي،بويژه محققاني كه به مطالعه افرادي با واكنش ايمني تقليل يافته مي‌پردازند، به اشتراك گذاشته شده است.

محققان معتقدند شانس‌هايي وجود دارد كه افراد مسن و سالخورده بتوانند از مزاياي تحقيقات در اين زمينه بهره‌مند شوند و فرآيند پير شدن آنها به تاخير افتد.

esa.int - مترجم: آتنا حسن‌آبادي

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:51 AM

 عرق‌كردن به‌خودي خود نه‌تنها بد نيست، بلكه داراي فوايد بسيار است كه از جمله مي‌توان به دفع مواد سمي از بدن، تثبيت دماي بدن تا ۳۷ درجه، مرطوب نگه داشتن پوست و... اشاره كرد.

اما همه اين فوايد يك‌طرف، بوي بد ناشي از عرق بويژه در فصل تابستان هم يك‌طرف. هرچند خود عرق بوي بدي ندارد، اما در نتيجه فعاليت باكتري‌هاي روي پوست، بوي تند و زننده‌اي به وجود مي‌آيد كه نه‌تنها براي اطرافيان، بلكه براي خود شخص هم آزاردهنده است.

فعاليت جسمي زياد، بيماري‌هاي عفوني، استعمال دخانيات، مصرف برخي داروها، استرس و اضطراب، خوردن غذاهايي با طعم تند و تلخ مانند سير، زيره و... سبب مي‌شود كه بوي عرق بعضي افراد تندتر شود.

بوي عرق به ميزان هورمون تستوسترون هم بستگي دارد. در كودكان به دليل پايين بودن مقدار تستوسترون، عرق بدن بوي بدي ندارد، ولي با شروع دوره بلوغ و با افزايش مقدار اين هورمون، بوي بد عرق هم بيشتر مي‌شود.

يكي از راه‌هاي پيشگيري از بوي بد عرق استفاده از مواد ضدعرق و خوشبوكننده‌هاست. ضدعرق‌ها و خوشبو‌كننده‌ها با هم تفاوت دارند، اما بيشتر مردم اين دو را به جاي يكديگر استفاده مي‌كنند.

يك ماده ضدعرق با تاثير بر فيزيولوژي بدن و با بستن غدد ترشحي عرق مانع تعريق مي‌شود، اما يك ماده خوشبوكننده يا دئودورانت هيچ تاثيري بر ميزان تعريق بدن ندارد و فقط داراي يك اثر كاملا سطحي بوده و وظيفه‌اش پوشاندن و كاهش بوي عرق است.

اين مواد با استفاده از اسانس يا يك ماده ضد باكتري با از بين بردن باكتري‌هاي تجزيه‌كننده عرق از بدبو شدن آن جلوگيري مي‌كند. يك ماده ضدعرق ممكن است يك دئودورانت باشد، اما يك دئودورانت فاقد خاصيت ضدعرقي است.

به یاد داشته باشيد كه بهترين زمان استفاده از ضدعرق‌ها بعد از دوش گرفتن است. البته قبل از استفاده حتما پوست را خشك كنيد، چرا كه رطوبت اثر ضدعرق را كم مي‌كند.

استفاده بي‌رويه از ضدعرق‌ها چندان هم بي‌خطر نيست و مي‌تواند عوارضي از قبيل حساسيت و التهابات پوستي همراه با سوزش، خارش و قرمزي پوست را به دنبال داشته باشد حتي برخي گزارش‌ها ـ‌ هرچند كه هنوز به طور قطعي تاييد نشده ـ خبر از سرطان‌زا بودن اين محصولات مي‌دهد.

اين را هم بدانيد كه استفاده از اين فرآورده‌ها براي دوره قبل از بلوغ توصيه نمي‌شود، چرا كه ممكن است در كودكان اختلالات هورموني ايجاد كند.

اما بهترين راه براي جلوگيري از ابتلا به چنين عوارض شناخته شده یا نشده‌ای جايگزيني اين محصولات با گياهان دارويي و تركيبات طبيعي است كه هفته آينده آنها را معرفي خواهيم كرد.

وحید کیانپور - کارشناس ارشد گیاهان و مواد اولیه دارویی

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:50 AM

 چند هفته‌اي مي‌شود كه پدربزرگ خيلي زود حرف‌هايي را كه مي‌زند فراموش مي‌كند و يادش مي‌رود وسايلش را كجا گذاشته است؛ دائم از ديگران سراغ كليدهايش را مي‌گيرد و كمدش را در جستجوي پول‌هايش زيرورو مي‌كند. مادربزرگ نگران است و مي‌گويد آلزايمر گرفته است. بعضي‌ها مي‌پرسند آيا اين مشكلات واقعاً نشانه آلزايمر است يا پيري موجب بروز چنين حالاتي شده؟ اگر آلزايمر دارد، چه كار بايد كرد؟

 

متخصصان مي‌گويند حدود صد نوع دمانس (اختلال حافظه) شناسايي شده كه آلزايمر از همه آنها شايع‌تر است و همين مساله نشان مي‌دهد هر اختلال حافظه‌اي آلزايمر نيست.

دكتر مريم نوروزيان، متخصص بيماري‌هاي مغز و اعصاب در گفت‌وگو با جام‌جم دمانس را چنين تعريف مي‌كند: دمانس يا خردسودگي به شرايطي اطلاق مي‌شود كه بر اثر آن طي روندي آهسته و تدريجي، قواي عالي مغز دچار آسيب شده و از بين مي‌‌رود بنابراين وقتي صحبت از دمانس مي‌شود حتماً بايد اختلال حافظه را در نظر داشت.

به گفته اين پزشك متخصص، حافظه بخش بسيار مهمي از قواي عالي مغز را تشكيل مي‌دهد، اما به غير از آن اعمال ديگري مانند يادگيري، تفكر، استدلال، زبان، قضاوت و برنامه‌ريزي نيز از جمله قواي عالي مغز است كه همه اين اعمال وجه تمايز انسان با ساير موجودات به‌حساب مي‌آيد.

آلزايمر، شايع‌ترين نوع دمانس

اين روزها بيشتر افراد، چه پير باشند و چه جوان، به محض فراموش كردن هر نكته و موضوعي آن را به آلزايمر ربط مي‌دهند و نگران مي‌شوند؛ در حالي كه پزشكان متخصص مي‌گويند آلزايمر در اكثر موارد بيماري سنين سالمندي است كه تنها پزشك متخصص مي‌تواند آن را تشخيص دهد.

دكتر نوروزيان نيز با اشاره به اين‌كه آلزايمر شايع‌ترين نوع دمانس است، تاكيد مي‌كند: همه موارد دمانس را نبايد به بيماري آلزايمر مربوط دانست؛ در واقع بيماري آلزايمر فقط شامل حدود 50 تا 70 درصد اين موارد مي‌شود.

به گفته وي، آلزايمر در سنين سالمندي و پس از 65 سالگي روي مي‌دهد و چنانچه فردي در سنين پايين‌تر با اين مشكلات روبه‌رو شود يا ناشي از انواع ديگر اختلالات غير از آلزايمر مانند دمانس‌هاي عروقي است يا آلزايمر زودرس بوده كه البته اين مورد بسيار كم و نادر است.

اين دانشيار دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به دمانس‌هاي عروقي چنين توضيح مي‌دهد: پس از آلزايمر، شايع‌ترين نوع دمانس مربوط به دمانس عروقي است و با توجه به اين‌كه مي‌توان از بروز آن پيشگيري كرد، بسيار مهم است كه مردم نيز اطلاعات كافي در اين مورد داشته باشند. دمانس‌هاي عروقي به علت تنگي عروق قلب، افزايش فشارخون، كلسترول بالا، بيماري قند، چاقي و وزن زياد، كم تحركي و افسردگي طولاني‌مدت روي مي‌دهد و ميان افراد بي‌سواد نيز شايع‌تر است.

با توجه به اين‌كه بيشتر افراد هر نوع اختلال حافظه‌ را به اشتباه آلزايمر مي‌نامند، بهتر است نكاتي را در اين مورد بدانيم.

دكتر نوروزيان نيز در اين باره يادآور مي‌شود: چنانچه فردي مانند گذشته بخوبي و مستقل از عهده كارها و مسووليت‌هاي زندگي‌اش بر‌آيد، نمي‌توان به آلزايمر شك كرد. در مقابل كسي كه به اين بيماري مبتلا مي‌شود، بتدريج ساير افراد در خانواده و اجتماع متوجه مشكل او خواهندشد.

تمركز و تكرار، شيوه‌هايي براي مقابله با فراموشي

چرا اينقدر فراموشكار شده‌ام؟ چرا در اين سن و سال همه كارهايم را فراموش مي‌كنم؟ من كه در دوران كودكي با يك‌بار خواندن مطلبي آن را حفظ مي‌شدم، چرا امروز نمي‌توانم چيزي را به خاطر بسپارم؟ و... . شايد شما هم اين سوال‌ها را بارها از خودتان پرسيده باشيد و ندانيد علت اين همه حواس‌پرتي چيست.

دكتر نوروزيان در اين باره توضيح مي‌دهد: مغز ما براي اين‌كه موردي را به خاطر بسپارد، اول بايد آن را بدرستي ثبت كند. اين مرحله بسيار مهم است، چراكه اگر مطلبي بدرستي به مغز سپرده شود، مغز سالم آن را به خاطر خواهد سپرد.

با اين توضيح شايد شما هم متوجه علت بسياري از فراموشكاري‌هايتان شده‌ باشيد؛ خيلي‌ها چندين كار مختلف را همزمان انجام مي‌دهند و هنگامي كه ورودي‌هاي مغز افزايش مي‌يابد، تمركز آن روي داده‌اي خاص كمتر شده و مرحله ثبت بخوبي انجام نمي‌شود.

دكتر نوروزيان مي‌افزايد: پس از مرحله ثبت، مغز براي مدتي اطلاعات را در جايي به نام حافظه كوتاه‌مدت نگه ‌مي‌دارد و سپس براساس اهميتي كه فرد براي آن اطلاعات قائل است، موارد مي‌تواند وارد حافظه بلندمدت شده يا نشود. مرحله بعد نيز تكرار است و هرچه اين تكرار بيشتر باشد، جايگاه مطلب عميق‌تر مي‌شود.

وي با اشاره به اين‌كه زندگي امروزي نيازمند به خاطر سپردن اطلاعات بيشتري در مقايسه با زندگي‌هاي ساده گذشته است، مي‌گويد: با توجه به اين موضوع، مردم نيز شكايت بيشتري دارند، ولي همه ما بايد انتظارات غيرواقعي را نيز بشناسيم و بدانيم سرعت پردازش حافظه با افزايش سن كند مي‌شود، ولي در صورت سلامت، عمق توانايي‌اش كاهش نخواهد يافت.

دكتر نوروزيان تاكيد مي‌كند: بزرگسالان بايد تلاش كنند و خودشان را با شرايط جديد وفق دهند و حتي اگر برايشان سخت است، بتدريج نكات جديد مربوط به زندگي اين دوران را بياموزند؛ مواردي مانند استفاده از تلفن همراه و كامپيوتر از جمله كارهايي است كه برخي بزرگسالان از آن اجتناب مي‌كنند، در حالي كه همراهي با اين‌گونه پيشرفت‌هاي ساده به پويايي مغز كمك مي‌كند.

خانواده‌ها هم دقت كنند

بدون شك اختلال حافظه در دوران سالمندي يكي از سخت‌ترين و البته مهم‌ترين شرايطي است كه افراد زيادي را درگير مي‌كند. اينجاست كه اگر خانواده‌ها ندانند چطور بايد با اين موضوع روبه‌رو شوند، مستاصل شده و نمي‌توانند از عهده كارها بربيايند.

دكتر نوروزيان ضمن تاكيد بر اين‌كه اختلال حافظه در سالمندان بايد جدي گرفته شود، مي‌گويد: حتماً در چنين شرايطي بايد به پزشك مراجعه كنيد تا او با بررسي‌ها و معاينات دقيق و موردنياز، علت اصلي اختلال را يافته و درمان مناسب را آغاز كند. به عنوان مثال يكي از موارد مهمي كه مي‌تواند موجب اختلال حافظه در دوران سالمندي شود، افسردگي است؛ چراكه سالمند افسرده علاقه‌اي به شنيدن و تمركز بر موضوعات ندارد و در نتيجه مرحله ثبت اطلاعات بخوبي انجام نمي‌شود.

اين پزشك متخصص مي‌افزايد: اختلال حافظه در سنين پس از 65 سالگي روي مي‌دهد، پس از 75 سالگي بسيار بيشتر مي‌شود و در 85 سالگي به بعد نيز 47 درصد افراد دچار دمانس هستند.

دكتر نوروزيان ضمن تاكيد بر مراجعه بموقع به پزشك مي‌گويد: زماني كه اختلال حافظه پيشرفت مي‌كند و به‌عنوان مثال فرد نمي‌داند پول‌هايش را كجا گذاشته، سيستم‌هاي هذياني شروع شده و فرد تصور مي‌كند كسي پولش را دزديده است. اين مورد درباره سالمنداني كه از ابتدا شكاك و بدبين بوده‌اند، شديدتر است. افراد مبتلا به آلزايمر ممكن است صحنه‌هاي تلويزيون را هم واقعي بدانند.

به گفته وي، وقتي حافظه با مشكل روبه‌رو مي‌شود، رفتار هم آسيب مي‌بيند؛ بيمار بي‌قرار شده و فكر مي‌كند در خانه‌اش نيست، تصور مي‌كند دخترش خواهر اوست و به دنبال مادرش مي‌گردد كه سال‌ها پيش فوت شده است. حتي هذيان آلزايمر ممكن است به اين شكل بروز كند كه بيمار فكر كند همسرش به او وفادار نيست.

دكتر نوروزيان به خانواده اين بيماران چنين توصيه مي‌كند: در مراحل اوليه بايد به پزشك مراجعه كنيد تا با استفاده از داروهاي مناسب، روند بيماري كند شود؛ نكته مهمي كه بايد حتماً مورد توجه قرار گيرد اين است كه سالمندان در مقايسه با جوانان به داروها خيلي حساس‌تر هستند. بنابراين مقدار مصرف دارو حتماً بايد طبق نظر پزشك تعيين شود.

به گفته وي، اعضاي خانواده نبايد در مورد فراموشي‌ بيمار خيلي با او بحث و مجادله كنند و حتي گاهي بهتر است طوري نشان دهند كه اصلاً اتفاق مهمي نيفتاده است. همچنين وقتي او وارد گفتمان هذياني مي‌شود، به جاي بحث كردن بايد از بيمار حمايت كنند و به او آرامش دهند.

نيلوفر اسعدي‌بيگي

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:49 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 68

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5833679
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی