به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 از افسردگي كودكان چه مي‌دانيد؟

در بسياري از اوقات، تصور ما از دوران كودكي، دوراني شاد و بي‌دغدغه است و فكر مي‌كنيم با بزرگ‌شدن دچار ناراحتي و مشكل مي‌شويم.

در حالي كه بچه‌ها هم دچار افسردگي مي‌شوند و چون قدرت كلامي محدودي دارند، ممكن است براي ما قابل تشخيص نباشد، اما رفتارشان اين افسردگي را نشان مي‌دهد.

خوب است بدانيد؛ افسردگي در كودك و بزرگسال معناي مشابهي ندارد و نشانه‌هاي هر كدام متفاوت است.

به طور كلي، افسردگي عبارت است از احساس درماندگي و به بن‌بست رسيدن؛ گاهي اين اختلال؛ علائم جسماني دارد و گاهي هم علائم رواني؛ در بسياري از موارد نيز علائم جسماني و رواني همزمان ديده مي‌شود.

حساسيت كودك و گوشه‌گيري او مي‌تواند نشانه‌اي از افسردگي باشد. شيوع افسردگي زير سن دبستان تنها يك‌درصد و از شش سالگي به بالا به پنج درصد برآورده شده است.

همچنين افسردگي در كودكان نبايد ناديده گرفته شود و زماني كه كودك زود عصباني مي‌شود و بلافاصله معذرت ‌خواهي مي‌كند، يا ظاهر غمگيني دارد، خواب و خوراكش به هم مي‌ريزد و افت تحصيلي پيدا مي‌كند، مي‌تواند نشانه‌هاي افسردگي او باشد. در صورت تشخيص، بايد اين مشكل با مراجعه به يك كارشناس يا دكتر متخصص زودتر حل شود.

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:27 AM

 هيچ مادري نيست كه لذت و حس غريب و بي‌جايگزين در آغوش گرفتن طفل و شير دادن به او را درك نكرده باشد؛ موجود زنده‌اي كه حيات و سلامتش به وجود مادر وابسته است.

 

از سوي ديگر همه مادران چه غريزي و چه علمي از خواص شير براي فرزندانشان آگاه هستند. با اين حال گاهي ممكن است مشكلاتي براي مادر پيش آيد كه او را مجبور كند شير دادن را قطع كرده و به فكر راه ديگري براي تغذيه نوزادش بيفتد.

يكي از اين دست مشكلات كه مادران شيرده ممكن است با آن روبه‌رو شوند، ماستيت يا التهاب سينه است؛ با بروز اين عارضه، بسياري از مادران تصور مي‌كنند شيردهي بايد قطع شود و تا پايان درمان نبايد به فرزندشان شير دهند، اين در حالي است كه متخصصان تاكيد مي‌كنند هنگام بروز ماستيت شيردهي را قطع نكنيد و كودك را از اين منبع غذايي بي‌نظير محروم نسازيد و فقط زماني كه آبسه ايجاد مي‌شود بايد شير را دوشيده و آن را دور بريزيد.

دكتر الهه ثناگو، جراح و متخصص بيماري‌هاي زنان و زايمان با اشاره به اين‌كه حدود 30 درصد خانم‌ها ممكن است با اين مشكل روبه‌رو شوند به جام‌جم مي‌گويد: ماستيت به معناي عفونت و التهاب بافت سينه است كه در اغلب موارد حدود 3 تا 4 هفته پس از زايمان روي مي‌دهد.

دليل اين اتفاق چيست؟

با اين‌كه نزديك به يك‌سوم مادراني كه به فرزندشان شير مي‌دهند ممكن است با اين مشكل روبه‌رو شوند، ولي خيلي از آنها علت اصلي بروز آن را نمي‌دانند. به همين دليل شايد ندانسته با قطع شيردهي يا در پيش گرفتن رفتارهايي اشتباه، شرايط را نه تنها بهتر نكرده، بلكه مشكلات بيشتري نيز براي خود و فرزندشان ايجاد كنند.

دكتر ثناگو در اين باره با اشاره به علل ايجاد ماستيت توضيح مي‌دهد: ورود ميكروب از دهان و حلق نوزاد به سينه مادر علت اصلي ايجاد ماستيت است. مادران بايد به اين نكته توجه كنند كه در اوايل دوران شيردهي، احتمال ايجاد خراش و شقاق نوك سينه به علت عدم شيردهي مناسب و صحيح، زياد است و به همين دليل مادر نيز بيشتر مستعد روبه‌رو شدن با اين مشكل خواهد بود، بخصوص در شرايطي كه دهان كودك دچار قارچ نيز باشد.

به گفته وي، در دهان و حلق كودك ميكروب‌هايي وجود دارد كه آنها هم مي‌تواند سبب بروز ماستيت شود؛ پس به خاطر داشته باشيم وجود قارچ براي بروز اين مشكل الزامي نيست.

چه زماني به ماستيت شك كنيم؟

ماستيت چه علائمي دارد و چطور بايد متوجه شد كه مادر با اين مشكل روبه‌رو شده است؟ اين مهم‌ترين سوال و دغدغه مادران شيرده است؛ در واقع آنها مي‌خواهند با شناخت علائم بروز ماستيت، بموقع آن را درمان كرده و اين دوره را با كمترين مشكل به پايان برسانند.

دكتر ثناگو در پاسخ به اين سوال مي‌گويد: علائم اين مشكل به صورت قرمزي و بزرگ شدن بافت سينه بروز مي‌كند كه در اغلب موارد نيز يكطرفه است. علاوه بر اين موارد، درد شديد سينه و تب نيز از ديگر نشانه‌هايي است كه در اثر اين مشكل مادران را درگير خواهد كرد. به گفته اين پزشك متخصص زنان و زايمان، علائم ماستيت طيف گسترده‌اي دارد، به اين معنا كه مي‌تواند خفيف يا بسيار شديد و حتي ناتوان‌‌كننده باشد. در 10 درصد موارد نيز چرك و عفونت در بخشي از بافت سينه جمع شده و به آبسه تبديل مي‌شود.

شيردهي را ادامه دهيد

اگر چنين مشكلي براي مادر ايجاد شود، حتماً بايد به پزشك مراجعه كرده و با مشورت او به درمان اقدام كند. البته بسياري از مادران به اشتباه تصور مي‌كنند در صورت بروز ماستيت نبايد به نوزاد شير دهند. آنها معمولاً با تصور اين‌كه شيردهي در اين دوران مي‌تواند موجب انتقال عفونت به نوزاد شود، روند شيردهي را قطع مي‌كنند، در حالي كه اين شيوه به هيچ وجه مورد تاييد متخصصان نيست.

دكتر ثناگو نيز با تاكيد بر اين‌كه در اين دوران شيردهي حتماً بايد ادامه يابد، توضيح مي‌دهد: در صورت بروز ماستيت حتماً بايد به پزشك مراجعه كنيد و طبق نظر او براي درمان از آنتي‌بيوتيك‌هاي خوراكي يا وريدي كمك بگيريد. ولي نكته مهمي كه نبايد فراموش شود، ادامه شيردهي در اين دوران است. وي با اشاره به اين كه به طور معمول نوزاد سينه‌اي را كه مشكل دارد، قبول نمي‌كند، مي‌گويد: اگر به دليل بزرگ و سفت شدن سينه، نوزاد حاضر نمي‌شود از سينه بيمار تغذيه كند، مادر حتماً بايد شير آن سينه را بدوشد و آن را تخليه كند؛ از اين شير هم مي‌توان براي تغذيه نوزاد استفاده كرد و هم مي‌شود آن را دور ريخت.

به گفته اين پزشك متخصص، مادران بايد بدانند شيردهي موجب تسريع بهبودي اين بيماري مي‌شود و در صورتي كه شير در سينه جمع شود، نه تنها كمكي به درمان نمي‌كند، بلكه مي‌تواند احتمال بروز آبسه را افزايش دهد. البته بايد توجه داشت هنگام بروز آبسه، حتماً بايد شير مادر دوشيده شده و دور ريخته شود؛ به اين معني كه در اين شرايط، نوزاد نبايد از شير مادر استفاده كند.

دكتر ثناگو با اشاره به اهميت ادامه سير درمان تاكيد مي‌كند: پس از شروع درمان و با گذشت حدود دو تا سه روز، علائم ماستيت نيز بهبود خواهد يافت، ولي توصيه مي‌شود خانم‌ها حتماً طول درمان و مصرف دارو را كه حدود دو هفته ادامه مي‌يابد كاملاً رعايت كنند.

به گفته وي، در صورتي كه مادران پاسخ مناسبي به درمان ندهند، احتمال وجود آبسه وجود دارد كه اين مورد هم با معاينه پزشكي يا سونوگرافي سينه تشخيص داده مي‌شود.

اين پزشك متخصص در مورد درمان آبسه نيز مي‌گويد: با اين‌كه ماستيت را بخصوص زماني كه علائم خفيف باشد، مي‌توان سرپايي درمان كرد، ولي در مورد آبسه حتماً لازم است فرد در بيمارستان بستري شود. به گفته دكتر ثناگو، ماستيت در دوران شيردهي خطري براي مادر و نوزاد ايجاد نمي‌كند و با درمان‌هاي مناسب بهبود يافته و عارضه‌اي نيز برجاي نمي‌گذارد.

شيردهي صحيح، بهترين راه جلوگيري از ماستيت

اگر مي‌خواهيد هيچ وقت با اين مشكل روبه‌رو نشويد، بهتر است شيوه‌هاي پيشگيري از بروز آن را نيز بشناسيد و بدانيد چطور مي‌توان احتمال روبه‌رو شدن با ماستيت در دوران شيردهي را كاهش داد. دكتر ثناگو ضمن بيان اين‌كه شيردهي صحيح يكي از شيوه‌هاي پيشگيري از بروز اين مشكل است، مي‌گويد: آموزش صحيح شيردهي در بدو تولد نوزاد و جلوگيري از ايجاد شقاق و درمان آن مي‌تواند احتمال بروز ماستيت را كاهش دهد.

نيلوفر اسعدي‌بيگي ‌

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:26 AM

  شهید "احمد بذر افشان ابرقویی" ، نامی است که بر مزار یکی از شهدای مدفون در قطعه 24 بهشت زهرای تهران حک شده است. اما این بسیجی شهید در زادگاه خود نیز دارای مزاری دیگر است.

 

 

مطابق با سنگ نوشته ی مزار این بسیجیِ شهید که در زمان شهادت ، تنها 16 سال داشته است ، وی به تاریخ دوم فروردین 1361 ، در جریان عملیات فتح المبین ، بر اثر گلوله باران دشمن ، قطعه قطعه شده و بخشهایی از بدن او در تهران و بخشهایی دیگر در زادگاهش ، «ابرقو» دفن می‌شود.

بیش از این چیزی از حکایت این بسیجی 16 ساله نمی‌دانیم. چند جمله از وصیت‌نامه شهید نیز روی سنگ مزارش حک شده به این مضمون:

ای پدر و مادر و دیگران ! از نماز کوتاهی نکنید و سخنان امام امت را که همانند سخنان حضرت محمد (ص)در صدر اسلام است ، همه اجرا کنید.(ايسنا)

 

ادامه مطلب
دوشنبه 19 تیر 1391  - 6:25 AM

  نام دریاچه «آب‌‌‌های مرده» زمانی بر این دریاچه گذاشته شد که در گذشته تصور می‌شد که هیچ سازگاری با زندگی و حیات نداشته است.

 
خبرگزاری فارس: دریاچه‌ای با رنگ مورد علاقه خانم‌ها

 

 باشگاه خبرنگاران، گردشگران این روزها به دنبال ویژگی‌های خاص و جذاب برای دیدن مناظر طبیعی هستند و دریاچه Retba در سنگال واقع در غرب آفریقا از جمله این ویژگی هاست.

این منطقه برخلاف تمام دریاچه‌‌‌های دنیا رنگی شبیه به‌ رنگ صورتی دارد. این دریاچه که از آب شور پر است، به خاطر رنگ جالبش مورد توجه قرار گرفته است. این رنگ که بسیار غیر عادی است محققان را بر آن داشته تا آب این دریاچه را مورد آزمایش قرار دهند تا علت رنگ آن را بیابند.

به گفته یکی از محققان، زمانی که از داخل هلی‌کوپتر به این دریاچه نگاه می‌کردیم، به نظر می‌رسید که قایق‌‌‌ها روی مخلوطی از شیر و توت فرنگی شنا می‌کردند. غلظت نمک این دریاچه به حدی است که باعث شناور شدن هر شناگری در سطح آب می‌شود.

مایکل دانسون، میکروبیولوژیست و محقق دانمارکی در این‌باره می‌گوید: رنگ توت فرنگی این دریاچه به خاطر غلظت زیاد و بالای نمک در ترکیب با باکتری فعالی به نام Dunaliella Salina است.

این باکتری‌‌‌ها در کنار نمک و با استفاده از نور خورشید، انرژی بیشتری تولید می‌کنند و چرخه صورتی رنگ آب را به وجود می‌آورند.

نام دریاچه Retba «آب‌‌‌های مرده» زمانی بر این دریاچه گذاشته شد که در گذشته تصور می‌شد که هیچ سازگاری با زندگی و حیات نداشته است.

محققان می‌گویند: این دریاچه از مواد معدنی با ارزشی نیز پوشیده شده است. بسیاری از روستائیان این مواد معدنی را به همراه نمک استخراج می‌کنند و به فروش می‌رسانند.

ادامه مطلب
یک شنبه 18 تیر 1391  - 10:32 PM

  گرچه خروج برخی شرکت‌های بین‌المللی و بعضاً ورشکسته همانند نوکیا از کشور ممکن است تبعات منفی چندی نیز به دنبال داشته باشد، اما می‌توان این شرایط را فرصتی برای شرکت‌های ایرانی شناسایی کرد.

 
خبرگزاری فارس: ورشکستگی و خروج نوکیا از ایران؛ فرصتی تاریخی برای تولیدکنندگان داخل

 

به نقل از تولید ایرانی، از روزهای پایانی هفته گذشته خبرهایی مبنی بر تعطیلی دفتر مرکزی شرکت نوکیا در تهران منتشر شد، خبری که امروز به طور رسمی از سوی مسئولان این شرکت فنلاندی در ایران تایید شد ولی مدیران این شرکت اروپایی  همانند بسیاری از هم‌صنفان خود تعطیلی این دفتر را نه به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی این شرکت که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی عنوان کردند.

** عامل خروج نوکیا؛ تحریم‌ یا ورشکستگی شرکت

تعطیل شدن دفتر این شرکت فنلاندی در ایران تا پایان ماه آگوست 2012 به هر دلیلی که باشد خواه به زعم مدیران این شرکت به‌علت فشارهای اتحادیه اروپا مبنی بر تبعیت این شرکت از تحریم‌های این اتحادیه و یا به دلیل حال و روز ناخوش این شرکت که در رقابت با شرکت‌های بزرگ دیگری همچون اپل و سامسونگ شکست‌های پی‌در‌پی را در بازار گوشی تلفن‌های همراه هوشمند تجربه کرده می‌تواند سبب خیری در بازار ایران باشد.

در زبان فارسی ضرب‌المثل خوبی هست که می‌گوید: "عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد" و به نظر می رسد که این بار رفتن نوکیا از بازار ایران فضا را برای فعالیت شرکت‌های داخلی بیش از گذشته باز خواهد کرد البته اگر مدیران و مسئولان حاضر در فضای اقتصادی کشور توجهی به این نوع موضوعات داشته باشند.

رفتن شرکت نوکیا از بازار ایران اگرچه ممکن است برخی تبعات منفی نیز به دنبال داشته باشد، زیرا در گام نخست تعدادی از کارکنان این شرکت در دفاتر ایران از کار خود بیکار خواهند شد و در گام بعدی خلأ حضور این برند تجاری در بازار موبایل ایران می‌تواند به انحصار گرایی چند برند خارجی دیگر کمک کند ولی با این حال تعطیلی دفتر نوکیا در تهران فرصتی را پیش روی شرکت‌های ایرانی که مشغول تولید کالاهای مشابه نیز هستند، قرار می‌دهد.

** فرصتی برای استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا

سال‌ها پیش در دهه 70 میلادی تیم اقتصادی دولت وقت ایران در بحران و رکود اقتصادی سال‌های ابتدایی این دهه با هوشیاری بسیار سهام شرکت‌های بزرگی را که دچار مشکلات مالی شدیدی شده بودند و سهام آنها در بازارهای بورس کاهش چشمگیر داشت، خریداری کرد این اقدام تیم اقتصادی دولت وقت سبب شد تا در سال‌های بعد و با اتمام بحران رکود اقتصادی، ایران سهامدار شرکت‌های بزرگ و معتبری باشد، شرکت‌هایی که به راحتی و با خواست ایران جدیدترین و آخرین تکنولوژی‌های خود را به ایران وارد می‌کردند و محصولات این شرکت‌ها و همچنین بخشی از سود سرشار آنها به جیب ملت ایران سرازیر می‌شد.

هم‌اکنون نیز می‌توان با از فرصت پیش آمده استفاده کرد؛ از این رو سرمایه‌داران بخش خصوصی و شرکت‌های ایرانی با استفاده از تجارب خود از وضعیت پیش آمده استفاده کنند تا شاید بتوان به شیوه‌ای دیگر و به مراتب اقتصادی تر از سال‌های گذشته با شرکت نوکیا و یا بسیاری از شرکت‌های معتبر جهانی که امروزه  تحت تاثیر رکود اقتصادی با مشکلات متعددی روبه‌رو شدند، همکاری کرد.

اقدامی که تعدادی از کشورهای عربی همسایه با جدیت خاص به دنبال آن هستند و به طور حتم سال‌های بعد و با پایان یافتن رکود اقتصادی مشخص خواهد شد که این کشورها از وضعیت رکود اقتصادی و سقوط قیمت سهام بسیاری از شرکت‌های معتبر جهانی چگونه استفاده کردند.

البته باید توجه داشت که رفتن شرکتی همچون نوکیا از بازار ایران به راحتی می‌تواند فضای انحصاری برای شرکت‌های خارجی حاضر در بازار گوشی تلفن همراه به وجود آورد و تجربه نیز به خوبی نشان داده است که بازار انحصاری به تنها موضوعی که به هیچ عنوان توجه نمی‌کند حق و حقوق مصرف کنندگان است موضوعی که مردم ایران به خوبی با آن در طول این سال‌های آشنا شدند.

ادامه مطلب
یک شنبه 18 تیر 1391  - 10:31 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 68

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5833932
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی