به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

مرکز مطالعات و پاسخ‌‌گویی به شبهات حوزه علمیه قم به مناسبت ایام شهادت دخت رسول گرامی اسلام، حضرت فاطمه زهرا (س) در یادداشتی که در اختیار خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس قرار داده، سوال «چرا تاریخ دقیق و قطعی ولادت‌ها و شهادت‌های ائمه و حضرت فاطمه زهرا(س) معلوم نیست؟» را پاسخ داده است.

برخی از دلایل اختلاف در تاریخ ولادت، وفات و یا شهادت شخصیت‌‌‌های صدر اسلام به ویژه خاندان عصمت و طهارت ـ علیهم‌السّلام ـ عبارتند از:

۱. جلوگیری از نوشتن احادیث و تاریخ به دستور خلفا و منع تدوین و نقل احادیث پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ توسط خلفای اول و دوّم.

این منع تا قرن دوّم هجری ادامه داشت تا این که «عمر بن عبدالعزیز» دستور نوشتن احادیث را صادر کرد.

۲. پیدایش بنی امیه در جایگاه خلافت و خصومت آنان با بنی هاشم و اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ و نیز با بسیاری از انصار که حامی و داعی پیامبر و اهل بیت بودند. زیرا آنان دست به تحریف و جعل احادیث و فضیلت تراشی برای خلفا و مدح آنان و مذمت اهل بیت (ع) زدند.

۳. زبیریان در حکومت کوتاه خود و عباسیان نیز برای مشروعیت سلطنت خویش و سرکوب علویان راه بنی امیه را ادامه دادند.

۴. (در خصوص زن‌ها باید گفت) عموماً اعراب به ثبت موالید و حیات زنان و دختران اهمیت نمی‌‌‌دادند.

۵. سلطه طولانی حکومت مخالفان اهل بیت (ع) و حضرت علی ـ علیه‌السّلام ـ و مخالفان شیعه و اتهام رفض و الحاد به شیعیان در ترویج اباطیل و جعلیات و تثبیت آنها بی‌‌تأثیر نبود و قدرت نفوذ تفکر مکتب خلفا در معرفی منابعی که در مسیر افکار آنان بود و تضعیف منابع خلاف آنان اثر به سزایی داشت.

۶. تخریب و نابودی آثار تشیع حتی کتاب‌‌سوزی و آتش زدن کتابهای غنی شیعه و طرفداران اهل بیت در قرون نخستین مثل کتابخانه‌‌های شیخ طوسی، صاحب بن عباد و... ابهام و تردید و اختلاف اقوال را بیشتر و پیچیده‌‌تر کرده است.

بنابراین طبیعی است که تاریخ موالید، وفیات، و شهادت معصومین (ع) از جمله فاطمه ـ سلام الله علیها ـ مورد اختلاف باشد. [ر.ک: حسنی، علی اکبر، پژوهشی نوین در تاریخ تولد حضرت فاطمه – سلام الله علیها- ، ماهنامه زائر، سال ششم، شماره ۷، ص ۱۸ و ۱۹]

تاریخ شهادت حضرت زهرا ـ سلام الله علیها ـ به علل مذکور در هاله ابهام مانده و اقوال مختلفی ذکر شده است:

عده‌‌ای از علمای شیعه و سنی، شهادت آن حضرت را ۷۵ روز و عده‌‌ای ۹۵ روز بعد از وفات پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ می‌‌دانند (که البته با همه عواملی که گفتیم باز اختلاف زیادی نیست)

یکی از مواردی که شاید به عنوان موجب ایجاد اختلاف، علاوه بر مواردی که ذکر شد، در تاریخ شهادت دخت گرامی پیامبر اسلام دانست، این است که احتمال تصحیف در رقم تاریخ شهادت آن حضرت وجود دارد؛ یعنی نقطه رقم در پایین قرار بگیرد، مثل خمس و سبعون (۷۵ روز) یا در بالای کلمه قرار بگیرد، مثل خمس و تسعون (۹۵ روز) که این موجب اشتباه خواهد شد.



معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:

۱. ششصد پرسش و پاسخ پیرامون حضرت فاطمه زهرا، میر علی محمد نژاد.

۲. پژوهشی نوین در تاریخ تولد حضرت زهرا، علی اکبر حسنی.

ادامه مطلب
دوشنبه 26 فروردین 1392  - 8:38 AM

فاطمه علیها السّلام گوهر شب چراغ عالم وجود است. نورانیت او از فضایل انحصاری این بانوی آسمانی است و انتخاب نام زهرا نیز در راستای همین نورانیت است، چرا که او از نور عظمت الهی آفریده شد. 

از امام باقر علیه السّلام سوال شد چرا فاطمه، زهرا نامیده شد؟ ایشان در جواب فرمودند: 
«زیرا خداوند او را از نور عظمت خود آفرید. وقتی نور او درخشید آسمان ها و زمین روشن شد و فرشته ها گفتند: ای خدای ما! این نور چیست؟ 

خداوند به آنها وحی کرد: این نوری از نور من است که در آسمان ها ساکن کردم و آن را از عظمتم آفریدم و از صلب یکی از پیامبرانم خارج می کنم و بر همه پیامبرانم برتری می بخشم و از این نور، امامانی پدید می آورم که امر مرا برپا سازند و مردم را به حقانیت من هدایت کنند و آنها را بعد از پایان وحی جانشینان خود در روی زمین قرار می دهم.»۱ 

درباره درخشندگی فاطمه علیها السّلام برای امیرالمؤمنین علیه السّلام و فرشته ها و مردم، در دنیا و آخرت روایاتی وارد شده است که به چند مورد اشاره می کنیم: 

ابن عماره از پدرش نقل می کند که از امام صادق علیه السّلام پرسیدم: چرا فاطمه، زهرا نامیده شد؟ و او فرمود: «زیرا وقتی در محراب خود می ایستاد نور او برای اهل آسمان می درخشید همان گونه که نور ستاره ها برای اهل زمین می درخشید.»۲ 

همچنین ابوهاشم عسکری گوید: از امام حسن عسکری علیه السّلام پرسیدم: چرا فاطمه، زهرا نامیده شد؟ امام علیه السّلام در جواب فرمود: «زیرا چهره او در اول روز همانند خورشید می درخشید و به هنگام ظهر مانند ماه نورانی و به وقت غروب چون ستاره ای فروزنده برای امیرالمؤمنین نورافشانی می کرد.»۳ 

راوی گوید: از امام صادق علیه السّلام پرسیدم: چرا فاطمه، زهرا نامیده شد؟ 

حضرت فرمود: «زیرا او گنبدی از یاقوت سرخ در بهشت دارد که ارتفاع آن به اندازه یک سال حرکت است و به قدرت الهی در آسمان قرار دارد بدون اینکه بر ستونی قرار داشته و یا از بالا به جایی متصل شده باشد. دارای هزار درب است که بر هر یک هزار فرشته جای دارد. همه اهل بهشت آن را مشاهده می کنند همان گونه که شما یک ستاره درخشان را می بینید. اهل بهشت آن را می بینند و می گویند: «این گنبد درخشان از فاطمه علیها السّلام است.»۴ 

منبع: 
۱. بحارالانوار، ج۴۳، ص۱۲. 
۲. همان. 
۳. همان، ص۱۶. 
۴. همان. 
۵. سیمای فاطمه زهرا علیه السّلام، ص ۷۱-۷۲.

ادامه مطلب
دوشنبه 26 فروردین 1392  - 8:35 AM

 پژوهشگران استرالیایی در مطالعات خود دریافتند که زعفران دارای یکی از فاکتورهای کلیدی در پیشگیری از کاهش قدرت بینایی و نابینایی است.



این مطالعات که در یکی از مراکز چشم پزشکی و تحقیقات بینایی استرالیا انجام شد، نشان داد که گیاه زعفران اثرات قابل ملاحظه ای بر روی ژن هایی دارد که عملکرد سلول های بینایی را تنظیم می کنند.

در ادامه این تحقیق، تعدادی از بیماران مبتلا به تحلیل ماکولار وابسته به سن (نوعی عارضه چشمی ناشی از پیری)، مورد آزمایشات بالینی قرار گرفتند. در این بررسی ها مشخص شد که درمان به موقع این بیماران با مکمل های حاوی عصاره زعفران می تواند آسیب وارده به سلول های بینایی را ترمیم نماید.

به گزارش افکار،براساس این پژوهش، عصاره زعفران نه تنها سلول های گیرنده نوری در چشم را از تخریب حفظ می کند، بلکه می تواند از بیماری هایی همچون تحلیل ماکولار و التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم (نوعی بیماری چشمی ژنتیکی و مهم ترین عامل شب کوری) پیشگیری نموده و همچنین آنها را بهبود بخشد. 
ادامه مطلب
دوشنبه 26 فروردین 1392  - 8:24 AM

 

 

اگر والدین در خانه رفتار‌های سختگیرانه‌ای داشته باشند و به کودک‌شان اجازه حرکت و کودکی کردن ندهند، احتمالا فرزندشان در حضور دیگران به راه‌های مخربی برای جلب توجه متوسل می‌شود.
 
با بچه‌های بی‌ادب در مهمانی‌ها چه کنیم؟!
 او کوچک‌ترین عضو جمعی است که باقی اعضایش، وارد چهارمین دهه زندگی‌شان شده‌اند. فرزند آرام شما که هنوز سنش دو رقمی هم نشده، به محض ورود به چنین جمعی، آدمی دیگر می‌شود. تمام رفتارهایی که همیشه در مقابلش منع می‌کردید را از خود بروز می‌دهد و دوست دارد به تک‌تک مهمان‌ها و تمامی وسایل صاحب خانه، صدمه بزند. اما چرا فرزند همیشه مودب و آرام شما، در مهمانی به یک غول کوچولو تبدیل می‌شود و هرکار می‌کنید، نمی‌توانید مانعش شوید؟ علم روانشناسی می‌گوید، گاهی بچه‌ها، نیاز به جلب توجه دارند اما این نیاز را، همیشه با تقاضای مستقیم توجه از والدین طلب نمی‌کنند. نشان دادن رفتار‌های مخربی که واکنش دیگران را در پی دارد هم یکی از راه‌هایی است که بچه‌ها از طریق آن، نیاز به مورد توجه قرار گرفتن را بیان می‌کنند.
بقیه در ادامه

 

ادامه مطلب
دوشنبه 26 فروردین 1392  - 8:18 AM

مطالعات جدید دانشمندان نشان می دهد زنان باردار به هیچ وجه نباید در غذاهای خود از زعفران استفاده کند.

زرشک و زعفران برای زنان باردار خطرات جبران ناپذیری دارد و سقط کودکشان را به دنبال دارد.

به گزارش گوگل هلث، در طی آزمایشاتی که روی ۱۵۰ زن انجام شد دانشمندان دریافته اند کسانی که در سه ماهه اول بارداری زرشک ،زعفران مصرف می کنند جان کودکشان در خطر میافتد و دچار زایمان زودرس نیز می شوند.

نتایج تحقیقات پژوهشگران حاکی است که این دارو سبب انقباض عضله ها می شود و حتی مصرف آن تنفس مادران را نیز با مشکل روبرو می کند.

ادامه مطلب
دوشنبه 26 فروردین 1392  - 8:16 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 33

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5825116
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی