به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

 برای آن دسته از کاربرانی که گوشی هوشمند به رنگ سفید دارند نسبت به کسانی که صاحب گوشی هوشمند مشکی یا نقره‌ای هستند، بیشتر احتمال افتادن گوشی وجود دارد.

خبرگزاری فارس: گوشی‌های سفید بیشتر از دست کاربران می‌افتند
 

 

یک شرکت بریتانیایی که در زمینه بیمه تلفن‌همراه فعالیت می‌کند در گزارشی جدید لیست 10 گوشی برتری که براساس تجربه شخصی کاربران احتمال بروز مشکل برای آن‌ها بیشتر است را منتشر کرد.

به گزارش فارس به نقل از سلولار – نیوز، نخستین گوشی هوشمندی که به گفته کاربران بیشترین احتمال بروز خطا و مشکل برای آن وجود دارد Galaxy S III سامسونگ است.

سایت اینترنتی این مرکز بیمه‌ای همچنین اعلام کرد برای آن دسته از کاربرانی که گوشی هوشمند به رنگ سفید دارند نسبت به کسانی که صاحب گوشی هوشمند مشکی یا نقره‌ای هستند، بیشتر احتمال سقوط یا افتادن گوشی و یا بروز مشکل وجود دارد. البته هنوز دلیل این مسئله مشخص نشده است.

بر اساس این اطلاعات که مرکز MobileInsurance.co.uk منتشر کرده، لیست 10 گوشی هوشمندی که بیشتر از بقیه احتمال بروز مشکل برای آن‌ها وجود دارد به قرار زیر است:

1- گوشی هوشمند Galaxy S III سامسونگ

2- گوشی هوشمند HTC One

3- گوشی هوشمند Lumia 610 نوکیا

4- گوشی هوشمند آیفون 4

5- گوشی هوشمند BlackBerry Bold 9900

6- گوشی هوشمند آیفون 4S

7- گوشی هوشمند Xperia S سونی

8- گوشی هوشمند BlackBerry Curve 9220

9- گوشی هوشمند Tocco Lite 2 سامسونگ

10- گوشی هوشمند Nexus 4 ال‌جی

ادامه مطلب
شنبه 24 فروردین 1392  - 5:05 PM

 

امام حسن عسکری علیه السلام در حدیث شریفی یکی از دلایل نهادن نام زهرا بر حضرت فاطمه سلام الله علیها را فرموده‌اند.

خبرگزاری فارس: چرا حضرت فاطمه(س)، زهرا نامیده می‌شد؟
 

 

 علامه مجلسی(ره) در بخش دهم بحارالانوار از شیرویه در کتاب فردوس نقل کرده است از ابی‏ هاشم عسکری

که گفته است: سئلت عن صاحب العسکر علیه السلام لم سمیّت فاطمة الزّهراء فقال کان وجه‌ها یزهر لامیرالمؤمنین من اوّل النّهار کالشمس الضّاحیة و عند الزّوال کالقمر المنیر و عند غروب الشمس کالکوکب الدُّری

ترجمه حدیث:

پرسیدم از امام حسن عسکری علیه ‏السلام که چرا فاطمه سلام الله علیها، زهراء نامیده شد فرمود: برای اینکه روی حضرت زهراء سلام الله علیها برای امیرالمؤمنین علیه ‏السلام در اوّل روز مانند آفتاب تابان می‏ درخشید و در هنگام زوال آفتاب مانند ماه تابان نور دهنده بود و در هنگام غروب آفتاب مانند ستاره درخشان و کوکب دری می‌درخشید.

* منبع: سایت مشرق

ادامه مطلب
شنبه 24 فروردین 1392  - 5:02 PM

 

استاد حوزه علمیه قم گفت: حضرت زهرا(س) در زمان حیات رسول خدا(ص) هر هفته یک روز را به حضور بر سر قبور شهدا به‌ ویژه قبر حضرت حمزه اختصاص می‌‌داد. ایشان کنار قبور شهیدان می‌نشست، بر آنها اشک ریخته و طلب رحمت و استغفار می‌کرد.

خبرگزاری فارس: حضرت زهرا(س) مزار چه کسی را هر هفته زیارت می‌کرد
 

 

زهرا فخر روحانی، استاد حوزه علمیه خواهران قم، به مناسبت شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها به خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: برجسته‌ترین ویژگی حضرت فاطمه (س) مادری ائمه اطهار و داشتن قلبی مملو از معرفت ولایت است.

زهرا (س) برترین انسان اهل زمین

فخر روحانی با اشاره به اینکه حضرت زهرا (س) همه صفات خوب را به طور کامل و جامع داشتند اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) در مورد حضرت فاطمه (س) فرمودند: «لَوْ کَانَ الْحُسْنُ هَیْئَةً لَکَانَتْ فَاطِمَةَ بَلْ‏ هِیَ‏ أَعْظَمُ‏ إِنَّ فَاطِمَةَ ابْنَتِی خَیْرُ أَهْلِ الْأَرْضِ عُنْصُراً وَ شَرَفاً وَ کَرَماً» اگر همه نیکی‌ها قرار بود در صورت یک انسان ظاهر شود، قطعا آن انسان، فاطمه است، بلکه فاطمه از آن هم برتر است، دخترم فاطمه برترین اهل زمین است هم از حیث ذات وهم از حیث شخصیت و شرافت.

توصیف خانه‌داری حضرت زهرا (س) از زبان ائمه

این استاد حوزه علمیه قم درباره خانه‌داری حضرت زهرا (س) به حدیثی اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) به مردی از قبیله بنی سعد در مورد وضع زندگی خود با حضرت زهرا (س) فرمودند: فاطمه با اینکه در میان خاندان پیامبر، از همه افراد نزد پیامبر محبوبتر بود، هنگامی ‌که در خانه من بود آن قدر گندم را آسیاب می‌کرد که دستانش تاول می‌‌زد، لباسش به خاطر نظافت خانه غبارآلود می‌‌شد، به قدری برای پختن غذا و نان، آتش روشن می‌‌کرد که رنگ لباس‌هایش عوض می‌‌شد و به خاطر حجم کار خانه به رنج و مشقت می‌‌افتاد.

وی افزود: در تفسیر عیاشی حدیثی از امام باقر (ع) نقل شده که فرمودند: «إِنَّ فَاطِمَةَ (س) ضَمِنَتْ‏ لِعَلِیٍ‏ (ع) عَمَلَ الْبَیْتِ وَ الْعَجِینَ وَ الْخُبْزَ وَ قَمَّ الْبَیْتِ» حضرت فاطمه (س) ضمانت کرد (به گردن گرفت) در خانه امیرالمومنین کارهای خانه را انجام دهد، گندم‌‌ها را آرد کند و آرد را خمیر کند و نان بپزد و خانه را جارو بزند.

فخر روحانی حدیث دیگری از ابو نعیم در کتاب حلیة‌الاولیاء از آن حضرت نقل کرد که می‌فرماید: «لَقَدْ طَحَنَتْ‏ فَاطِمَةُ بِنْتُ رَسُولِ اللَّهِ حَتَّى مَجِلَتْ یَدَاهَا وَ طَبَّ الرَّحَى فِی یَدِهَا» آن قدر فاطمه (س) گندم را آرد می‌‌کرد که دستش مجروح می‌شد و دسته آسیاب روی دستان او جا می‌‌انداخت و آن‌ها را آغشته به خون می‌‌کرد.

این استاد حوزه ابراز داشت: حضرت زهرا سلام الله‌ علیها واجد برجستگی‌‌های شخصیتی هستند که اغلب محبان ایشان را با این برجستگی‌ها می‌‌‌شناسند. از جمله‌ این برجستگی‌ها همسرداری، ولایتمداری، عبادت و زهد و تقوای ایشان است که اگر به هر کدام به طور مستقل توجه کنیم شاید این توهم ایجاد شود که افراد دیگر هم دارای این برجستگی‌ها هستند اما چیزی که در مورد حضرت زهرا (س) به طور مجزا درخشان است جامعیت صفات است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه خانه داری و تربیت فرزندان جزء اصلی‌‌ترین وظایف بانوان است و حجم مهمی از وقت روزانه را به خودش اختصاص داده، اما این‌ها در نظر حضرت عذری برای غفلت از ‌عرصه‌‌های سیاسی و اجتماعی شمرده نمی‌شد و ایشان در همه عرصه‌ها به بهترین شکل فعالیت داشتند.

توصیف حضور سیاسی حضرت زهرا (س) در جامعه

فخر روحانی عملکرد حضرت زهرا (س) در زمان حیات رسول خدا (ص) را چنین بیان کرد: هر هفته یک روز را به حضور بر سر قبور شهدا به‌ ویژه قبر حمزه اختصاص می‌‌داد. در کنار قبور شهیدان می‌نشست، بر آنها اشک ریخته و طلب رحمت و استغفار می‌کرد. در جنگ‌هایی که پیامبر در آنها حضور داشتند، حضرت فاطمه (س) پشت جبهه آنها را پشتیبانی می‌کرد. در بعضی از جنگ‌ها مثل خندق، گزارش‌هایی مبنی بر حضور ایشان داریم.

وی در مورد عمده فعالیت‌های سیاسی حضرت زهرا (س) خاطر نشان کرد: در حوادث و تشنجات پس از رحلت رسول اکرم (ص) حضور حضرت بسیار پر رنگ‌تر از قبل دیده می‌شود. دامنه این فعالیت‌ها آن‌قدر گسترده شده بود که حضرت مورد خشم دشمن قرار گرفت و همین امر موجب شهادت و کوتاه شدن دوران زندگی ایشان پس از رحلت پیامبر شد.

استاد حوزه علمیه قم گفت: حضرت فاطمه (س) ابتدا با امر به معروف آن هم به شکل خانه به خانه، درب خانه مهاجرین و انصار می‌رفت و توصیه‌های پیامبر را یادآوری می‌نمود و از آنها در خصوص یاری امیرالمومنین عهد می‌گرفت. گریه‌های پیوسته حضرت در بیت‌الاحزان و قبرستان شهدا، تداعی کننده نارضایتی او از وضع موجود بود.

آخرین روزهای حیات بانوی دو عالم

وی آخرین اقدامات حضرت زهرا (س) در دفاع از ولایت را چنین بیان کرد: ایشان در مسجد و در میان مهاجر وانصار خطبه فدکیه را ایراد کرد، عذر مخالفان را نپذیرفت، آنها را به خانه راه نداد و در جمع عیادت کنندگاش مطالب سیاسی و انحرافات پیش آمده را گوشزد می‌‌کرد.

زهرا فخرروحانی در پایان گفت‌وگوی خود با فارس اظهار داشت: سخت‌‌ترین تنشی که در زندگی حضرت زهرا (س) اتفاق افتاد، انحراف امت در تبعیت از رهبری و ولایت امیرالمومنین (ع) بود که در آخر جانشان را برای این هتک حرمت به ولایت فدا کردند. ایشان در زمان حیات با گریه ابراز نارضایتی کرد و با وصیتی مبنی بر عدم حضور افرادی که ولایت را زیر پا گذاشتند در مراسم تشییع و تدفین، خواست تا قبرش مخفی بماند.

ادامه مطلب
شنبه 24 فروردین 1392  - 5:01 PM

 

فاطمه(س) پس از رسول خدا(ص) ۷۵ یا ۹۵ روز زندگى کرد و بر اثر از دست دادن پدر، دچار اندوهى شدید شد. جبرئیل براى تعزیت نزد حضرت مى‌آمد و ایشان را از حوادثى که درباره فرزندانشان رخ مى‌دهد، آگاه مى‌کرد و امام على(ع) آن‌ها را مى‌نگاشت.

خبرگزاری فارس: مصحف فاطمه(س) چیست+پاسخ امام صادق(ع)
 

 

مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات حوزه علمیه قم در پاسخ به سؤال «مصحف فاطمه چیست؟ آیا خبر مصحف فاطمه در منابع شیعى حکایت از تحریف قرآن موجود دارد؟» یادداشتی در اختیار خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس قرار داده که متن آن را تقدیم مخاطبان گرامی می‌کنیم: 

*کم و کیف مصحف فاطمه به روایت امام صادق(ع)

منابع شیعى حکایت از وجود مصحفى دارند که در آن مجموعه حوادث آینده ثبت شده است، پس از وفات رسول خدا(ص) اخبار این مصحف توسط جبرئیل بر زهراى مرضیه(س) آورده و به خط امیرمؤمنان امام علی(ع) ثبت مى‌شده است -و به همین دلیل زهراى مرضیه(س) را «محدَّثه» مى‌نامند-این مصحف یکى از میراث هاى اهل بیت(علیهم السلام)است. در کتاب کافى از امام صادق(ع) نقل است: فاطمه(س) پس از رسول خدا(ص) هفتاد و پنج روز زندگى کردند و بر اثر از دست دادن پدر، دچار اندوهى شدید شدند، جبرئیل براى تعزیت نزد ایشان مى‌آمد... و ایشان را از حوادثى که درباره فرزندانشان رخ مى‌دهد آگاه مى‌کرد و امام على(ع) آن‌ها را مى‌نگاشت و این‌ها- این نگاشته‌ها- مصحف فاطمه(س) است.(1)

به همین مضمون روایات زیادى در مدارک شیعه وجود دارد،(2) کلمه «مصحف» در این روایات به همان معناى لغوى (مجموعه‌اى از نوشته‌ها که بین دو جلد قرار دارد) است، در منابع اهل سنت نیز، گاهى کلمه مصحف به همین معنا به کار رفته است، مانند مصحف خالد بن معدان (م. 104 ق.) که درباره وى گفته‌اند: دانش خالد بن معدان در مصحفى ثبت شده بود که داراى دکمه و دستگیره بود (3) و یا کلمه «المصاحف» درباره کتاب «المصاحف» ابن ابى‌داود که در آن مباحثى درباره مصاحف صحابه وجود دارد.

این بحث که آیا پس از وفات رسول خدا(ص) امکان فرود جبرئیل یا هر فرشته دیگر وجود دارد و یا این امر در مورد شخص زهراى مرضیه(س) به وقوع پیوسته است، مجال دیگرى را مى طلبد. اجمالاً باید گفت: طبق مدارک فریقین این امر در مقام ثبوت و امکان، محرز است و در مقام وقوع و اثبات نیز به صورت صریح در احادیث شیعه وارد شده است و جاى انکار نیست،(4) هم چنین به صورت استنتاج از چند مقدمه از مدارک اهل سنت نیز این امر قابل اثبات است و جایى براى تردید باقى نمى‌گذارد، خلاصه این مقدمات بدین شرح است:

الف) امکان وجود محدَّث -مردانى که فرشته با آنان سخن مى‌گوید بدون آنکه آنان نبىّ باشند-(5) در این امت وجود دارد، بخارى در صحیح خود حدیثى از پیامبر اکرم(ص) در این زمینه نقل کرده است(6) و از قول ابن عباس نیز نقل مى‌کند که وى آیه شریفه 52 سوره حج را چنین قرائت کرده است: «وَما أَرْسَلْنا مِنْ قَبْلِکَ مِنْ رَسُول وَلا نَبِیّ ـ ولا محدَّث ـ إلاّ إذا تمنّى« (7) جملگى این احادیث در زمره احادیث صحیح به شمار مى‌آیند.(8)

ب) زهراى مرضیه(س) «سیدة نساء أهل الجنّة»است، این حدیث با طرق گوناگون در مدارک اهل سنت وارد شده است؛ از جمله در صحیح بخارى، باب مناقب فاطمه(9) ابن حجر نیز در شرح این حدیث به برخى از اسانید آن اشاره کرده است.(10)

بنابراین، اگر فرشتگان با مریم(س) سخن مى‌گویند به دلیل آن است که مریم، پاکدامن و سرور زنان عصر خود و برگزیده از ناحیه خداست، همان طور که قرآن درباره مریم مى‌فرماید: «وَإِذْ قالَتِ الْمَلائِکَةُ یا مَرْیَمُ إِنَّ اللّهَ اصْطَفاکِ وَطَهَّرَکِ وَاصْطَفاکِ عَلى نِساءِ الْعالَمِینَ»،(11) هنگامى که فرشتگان به مریم گفتند: اى مریم خداوند تو را برگزید و پاک کرد و بر زنان جهانیان برگزید.

درباره زهراى مرضیه(س) به طریق اولویت چنین امرى امکان داشته است؛ چون هیچ دلیلى بر اختصاص مقام «محدَّثه» به امت‌هاى پیشین ندارد و زهراى مرضیه(س) سرور بانوان بهشتى و یا طبق روایات دیگر، سرور بانوان جهانیان است.(12)

با این وجود برخى از سلفیان، مانند احسان الهى ظهیر(13)، محمد مال الله(14) و... که هرگز نمى‌توان آنان را محقّقان بى‌طرف نامید، از کلمه مصحف که اشتراک لفظى است، سوء استفاده مى‌کنند و آن را حمل بر معناى قرآن مى‌کنند و مى‌گویند: شیعه قرآنى دارد که نام آن «مصحف فاطمه» است و از آن جا که این مصحف به لحاظ محتوا با قرآن موجود به کلى متفاوت است، پس قرآن شیعه، قرآنى دیگر است!

محمد مال الله مى‌نویسد: قرآن نزد شیعه، سه برابر قرآن موجود است و در آن هیچ حرفى از این قرآن نیامده است، ابوجعفر کلینى در کتاب کافى خود از ابوبصیر، و وى از ابو عبدالله(ع) چنین نقل مى‌کند: ابو عبدالله گفت: نزد ما مصحف فاطمه است، آنان چه مى‌دانند مصحف فاطمه چیست؟ گفتم: مصحف فاطمه چیست؟ فرمود: مصحف فاطمه 3 برابر قرآن شماست، به خدا سوگند در آن مصحف حرفى از این قرآن نیست.(15)

سپس در ادامه مى‌آورد: اجماع اهل سنت بر این است که هر کس حرفى از قرآن را انکار کند، یا بر این پندار رود که نقصان و تبدیلى در قرآن رخ داده، کافر شده...، چه رسد به ادعاى شیعه که مى‌گوید: قرآنى هست که حرفى واحد از این قرآن در آن نیست!!(16)

این نوع داورى‌ها که ریشه در جهل یا تجاهل، همراه با کینه‌ورزى دارد، موجب بدبینى مسلمین به یکدیگر و آثار بسیار زشت در بین آنان خواهد شد، ناگفته نماند در یکى از منابع شیعى چنین آمده است: از اهل بیت خبر رسیده که عثمان بن عفان -در هنگام رخداد توحید مصاحف- از امام على(ع) مصحف فاطمه را که با اشاره پدر تدوین کرده بود، طلب کرد و آن را با مصاحف دیگر که در دست صحابه بود تطبیق داد و... .(17)

مؤلف، این واقعه را از کتاب دیوان دین و آن نیز از کتاب تاریخ طبرستان (تألیف محمد بن محمود آملى که از مورخان قرن هفتم است) نقل کرده است،(18) هر چند در تاریخ طبرستان چنین مطلبى به چشم نمى‌خورد، لیکن، اگر چنین امرى مسجّل باشد، حکایت از قرآنى دارد که زهراى مرضیه(س) در زمان حیات پدر تدوین کرده‌اند، شاید از همین روست که ایشان در فرازى از خطبه خود، تعبیر «وعندنا کتاب الله»... کتاب خدا نزد ماست(19) را به کار برده‌اند.

اما باید توجه داشت که، به طور قطع، این مصحف که به اشاره رسول خدا(ص) و در زمان حیات ایشان تدوین شده، همین قرآن است و غیر از مصحفى است که پس از وفات رسول خدا(ص) با املاى حضرت فاطمه(س) و خط امام على(ع) نگاشته شده و به کلى از قرآن جداست.

متأسفانه، باز برخى از سلفیان تجاهل می‌ورزند و با چشم پوشى از این نکته که (بنا به اسناد و مدارک) این‌ها دو مصحف‌اند و هر کدام در زمان و موضوع خاص تدوین شده‌اند، براى رسیدن به نتایج و اهدافى ناشایست و شگفت آور، این دو را با یکدیگر خلط مى‌کنند.(20)

*پی‌نوشت‌ها:

1. ابوجعفر کلینى، همان: ج 1، ص 241، رقم 5، و ص 240، رقم 2.

2. ر.ک: محمد باقر مجلسى، بحار الانوار، ج 22، ص 546 و ج 26، ص 38 به بعد.

3. ر.ک: ابن ابى داود سجستانى، کتاب المصاحف، تصحیح ارتور جفرى، ص 124 ـ 135.

4. ر.ک: محمدباقر مجلسى، بحار الانوار، ج 22، ص 546 و ج 26، ص 38 به بعد و سلیمان بن اشعث، کتاب المصاحف، تصحیح آرتور جفرى، ص 124 ـ 135.

5. ر.ک: احمد ابن حجر، فتح البارى، ج 7، ص 50، باب فضائل الصحابة. براى توضیح بیش تر درباره امکان «محدَّث» در این امت و مسائل جانبى آن ر.ک: علامه امینى، الغدیر، ج 5، ص 42 ـ 51.

6. ر.ک: احمد ابن حجر، فتح البارى، ج 7، ص 42، رقم 3689.

7. همان، ج 7، ص 42.

8. همان، ج 7، ص 51.

9. همان، ج 7، ص 105، باب مناقب فاطمه، رقم 3767.

10. همان، ج 7، ص 105.

11. سوره آل عمران (3)، آیه 42.

12. ر.ک: سید مرتضى فیروز آبادى، فضائل الخمسة من الصحاح الستة و غیرها من الکتب المعتبرة عند اهل السنة والجماعة، باب «ان فاطمة سیدة النساء وافضلهن» ج 3، ص 169 ـ 177.

13. احسان الهى ظهیر، الشیعة والقرآن، ص 32.

14. محمد مال الله، الشیعة و تحریف القرآن، ص 61.

15. همان، ص 62 ـ 63.

16. همان، ص 163.

17. سید عبد الرضا شهرستانى، المعارف الجلیة، ص 19.

18 ـ حبیب الله نوبخت، دیوان دین در تفسیر قرآن مبین، ص 52.

19. ر.ک: ابن ابى طاهر طیفور، کتاب بلاغات النساء، ص 28 و على بن عیسى الإربلى، کشف الغمة فى معرفة الأئمة، تعلیق سید هاشم رسولى، ج 2، ص 483.

20. ر.ک: ناصر قفارى، اصول مذهب الشیعة، ص 268.

ادامه مطلب
شنبه 24 فروردین 1392  - 5:00 PM

 

امام صادق(ع) درباره کلمه «فاطمه» فرمود: یعنی که شرّ و بدی در وجود او راهی ندارد و اگر «علی» برای همسری این بزرگوار نبود تا قیامت کسی هم‌شأن ایشان نمی‎شد.

خبرگزاری فارس: مقام علمی حضرت فاطمه زهرا(س) چگونه است
 

 

 مرکز مطالعات و پاسخ‌گویی به شبهات حوزه علمیه قم به مناسبت ایام شهادت دخت رسول گرامی اسلام، حضرت فاطمه زهرا (س) در یادداشتی که در اختیار خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس قرار داده مقام علمی حضرت زهرا (س) را توضیح داده است. متن آن از نظر می‌گذرد.

بسم الله الرحمن الرحیم

فضایل و کمالات حضرت زهرا سلام الله علیها، مانند فضایل سایر معصومان است. چون آن حضرت دختر خاتم پیامبران است که برای تولدش رسول خدا چنین بشارت داده شد: «انا اعطیناک الکوثر»

برای درک مقام معنوی و فضایل آن حضرت کافی است که روایات رسیده از پیامبر اکرم ـ صل الله علیه و اله ـ را از خاطر بگذرانیم.

فاطمه بهترین زنان دو عالم است، افضل از همه بانوان جهان که از مقام عصمت کبری برخوردار بود، و از هر حیث نسبت به بانوان جهان برتری و الگوی زنان بعد از خود است.

چنانکه در روایات فراوان آمده است، حضرت زهرا تنها بانویی بود که در شأن همسری امیرمؤمنان بود و اگر علی نبود برای زهرا کفوی نبود، این روایت و روایت‌های دیگری که در منابع حدیثی درباره مقام و فضیلت حضرت زهرا آمده همه نشانگر این است که این بانو فضایل و مقام معنوی و علمی بسیار بالایی داشت.

از نظر علمی در حدّی بود که سایر ائمه در آن درجه قرار داشتند، اگر آن بانو کفوی غیر از علی نداشت این حقیقت بیانگر عظمت علمی حضرت زهرا (س) است.

از امام صادق ـ علیه‌السلام ـ نقل شده که سؤال فرمود: آیا می‎دانید تفسیر کلمه «فاطمه» چیست؟ راوی گوید خیر، مولایم مرا به تفسیر آن آگاه فرمایید! فرمود یعنی که شرّ و بدی در وجود او راهی ندارد و اگر برای همسری این بزرگوار علی نبود تا قیامت کسی همشأن ایشان نمی‎شد[1]

مقام علمی آن حضرت نیز چونان علی(ع) بعد از پیامبر سرآمد تمام بشریت است اگرچه عرصه را به آن حضرت به قدری تنگ نمودند که اندکی پس از پدر مهربانش دنیا را ترک کرد و با پهلوی شکسته به حضور پدرش شتافت. «الله لقد فطمها الله تبارک و تعالی بالعلم و عن الطمث بالمیثاق» [2] یعنی خداوند آن با نور را از علم مملو ساخت و از ناپاکی‌های زنان در عالم در منع کرد و مبرا نمود.

«به خدا سوگند خداوند متعال آن حضرت را به قدری در علم وسعت و ظرفیت داد که از علم بشری بی‌‎نیاز نمود و هرگز نیازی به آموختن از دیگران نداشته باشد زیرا پدرش اولین معلم اسلام است و آخرین پیامبر است که خداوند او را با دین کامل و کتاب آسمانیش به سوی بشریت فرستاد».[3]

همچنانکه علی می‌‎فرمود: «بپرسید از من از هر چیزی که نمی‎‌دانید و از هر چیزی که می‌خواهید زیرا که در این سینه من علومی انباشته شده که از پیامبر فرا گرفته‎‌ام و همواره دنبال مردمی هستم که لیاقت داشته باشد، تا آن را به آنها بیاموزم. فاطمه نیز از این مقام رفیع علمی برخوردار بود، چون هم‌شأن با علی در تمام فضایل معنوی و علمی بود، اگر ما به خطبه آن حضرت که درباره دفاع از ولایت که در مسجد ایراد فرمود خوب تأمل کنیم خطبه‌‎اش را هم‎‌سنگ خطبه‎‌های امیرمؤمنان خواهیم یافت.[4]

مرحوم مجلسی درباره تفسیر حدیث امام باقر ـ علیه‌السلام ـ که فرمود: «...فطمها الله بالعلم...»

یعنی به سبب کثرت علم از جهل بریده شد و به قدری علم دارد که جهالت هرگز در آن راه ندارد و از آغاز آفرینش برخوردار از علوم ربانی شده[5] بنابراین با توجه به اینکه آن حضرت تنها دختر پیامبر اکرم (ص) بوده است که فرزندانش امامان معصومی چون حسن و حسین هستند که هر یک معدن و مخرن علوم الهی بودند و در حضور آن بانو تعلیم و تربیت دیده بودند.

از طرفی آن بانو تنها هم شان امیرمؤمنان(ع) بود و از هر جهت خصوصاً از جهت علمی و همچنین یازده امام معصوم که وارث علم الهی هستند، فرزندان آن حضرت هستند و تمام آنها به فضائل آن حضرت تصریح کرده‌‎اند و آن حضرت در تمام فضائل با آنها شریک است[6] و آنها وارث علم فاطمه (س) هستند که مصحف فاطمه به آنها رسید.

معرفی منابع جهت مطالعه

1. بانوی نمونه، ابراهیم امینی، انتشارات شفق.

2. زندگانی فاطمه زهرا، سیدجعفر شهیدی، انتشارات، نشر فرهنگ اسلامی.

3. فاطمه زهرا، سید محمدکاظم قزوینی، انتشارات آفاق.

4. فاطمه زهرا بهجه قلب المصطفی ، احمد رحمانی همدانی، انتشارات مرضیه.

................................................................................................................

پاورقی‌ها:

[1] . موسوی، محمدکاظم، فاطمه از مهد تا لحد، نشر آقاق، چاپ چهارم، 1371، ص65.

[2] . مجلسی، بحارالانوار، ج43، ص14، 15، و رحمانی همدانی، فاطمه الزهرا بهجه قلب المصطفی، تهران، مرضیه، چاپ دوم، 1372ش، ص149.

[3] . موسوی، محمدکاظم، «پیشین»، ص 64.

[4] . ر.ک: خطابة فدک، عزالدین زنجانی، شرح خطبه حضرت زهرا، مشهد، چاپ اول، ص40.

[5] . مجلسی «پیشین» ج 43، ص65، 101. و ر.ک: رحمانی همدانی، پیشین، ج43، ص14.

[6] . ر.ک: رحمانی همدانی، پیشین، ص37، 60 و ص9، 13. (فضائل حضرت زهرا از زبان فرزندانش).

ادامه مطلب
شنبه 24 فروردین 1392  - 4:54 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 33

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6008753
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی