به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

 

دانشمندان در 3.2 كیلومتری اعماق زمین آبی كشف كرده اند كه گفته می شود حدود 2.6 میلیارد سال قدمت داشته و قدیمی ترین آب روی زمین و حتی قدیمی تر از ظهور زندگی چندسلولیها روی این سیاره است.

 

خبر این اكتشاف در مجله نیچر منتشر شده و احتمال كشف حیات باستانی نه تنها در اعماق زمین بلكه در اعماق مریخ نیز وجود دارد.

«باربارا شیروود لولار» از دانشگاه «تورنتو» و همكارانش با بررسی معادن عمیق سراسر جهان از دهه 1980 موفق به كشف قدیمی ترین آب سیاره زمین شدند.

آب می تواند وارد شكاف های سنگها شده و برای سالهای متمادی در اعماق پوسته زمین ایزوله شود و به عنوان یك كپسول زمان از شرایط زیست محیطی زمان خود باقی بماند.

در معادن طلای آفریقای جنوبی و در اعماق 2.7 كیلومتری زمین دانشمندان میكروب هایی كشف كرده بودند كه می توانست تا دهها میلیون سال در آب ایزوله شود.

این مخازن بسیار شورتر از آب دریا بودند و اطلاعات شیمیایی آنها در جهات بسیاری به مجاری گرمایی در اعماق اقیانوسها شباهت داشت كه پر از هیدروژن حل شده و سایر مواد شیمیایی قادر به پشتیبانی از حیات بودند.

«شروود لولار» و همكارانش به منظور بررسی این كه چه آبهای باستانی دیگری وجود دارد به بررسی معادن مس و روی نزدیك شهر تیمینز در اونتاریو، كانادا پرداختند.

براساس اظهارات «لولار»، همزمان با افزایش قیمت مس، روی و طلا معادن عمیقتر شدند كه این امر به جستجو برای كشف ذخایر ایزوله شده آبهای زیرزمینی كمك كرد.

دانشمندان آبی كه در عمق 3.2 كیلومتری كشف كرده بودند را تحلیل كرده و بر گازهایی چون هلیوم، نئون، آرگون و زنون تمركز كردند.

مطالعات پیشین حبابهای هوا را در هوای محدود شده در سنگهای باستانی به گازهای نادری رسیده بودند كه در نسبت مشخصی به دوره خاصی از تاریخ زمین ارتباط داشتند. همچنین محققان با تحلیل نسبت گازهای بی اثر در این آب توانستند سن آب را تخمین بزنند.

آنها به این نتیجه رسیدند كه سن آبی كه در این سنگها به دام افتاده بود بین 1.5 تا 2.64 میلیارد سال است.

این آب باستانی با نرخ هر دقیقه دو لیتر از حفره ایجاد شده خارج می شود و هنوز بزرگی میزان ذخیره آن مشخص نیست.

محققان درنظر دارند تحقیقات آینده خود را روی مطالعه ذخیره حیات پذیر آب در دنیا متمركز كنند، چرا كه تاكنون هیچ نشانی از حیات در قدیمی ترین آب زمین یافت نشده است.(مهر)

 

 

ادامه مطلب
یک شنبه 29 اردیبهشت 1392  - 6:51 AM

 

 

باتری، پاشنه آشیل تمام فناوری‌های همراه است. فناوری‌ها كه پیچیده‌تر و كاربردها كه متنوع‌تر می‌شود، اشتیاق برای مكیدن شیره باتری‌ها هم افزایش پیدا می‌كند. تا چند سال پیش كه موبایل‌ها هنوز هوشمند نشده بود و ارتباطات موبایلی مبتنی بر نسل اول یا حداكثر نسل دوم یا همان 2G بود، می‌شد انتظار داشت هر دو تا سه روز یكبار نیاز شود موبایل را شارژ كنیم.

 

اما این روزها كه موبایل ها هم گوشی تلفن هستند و هم دوربین عكاسی، هم كامپیوتر شخصی هستند و هم ابزار جابه جایی فایل، هم رادیو هستند و هم پخش كننده موزیك و ویدئو و از طرفی سیستم وایرلس و گیرنده های GPS آنها همیشه روشن است، باتری ها را انگار به یك مكنده وصل كرده باشند، صبح كه موبایل را شارژ می كنید، عصر نشده آن پیغام ترسناك دوباره سر و كله اش پیدا می شود و اخطار می دهد تا چند دقیقه دیگر راز نگهدارترین همراه زندگی شما خاموش خواهد شد و چه لحظه ای غم انگیز تر از این می تواند وجود داشته باشد.

شركت های بزرگ تولید كننده تلفن های هوشمند، تبلت ها و رایانه های همراه برای رهایی شما از این لحظات حزن انگیز و جهت جلب رضایت مشتریان خود، مسابقه ای بزرگ را آغاز كرده اند تا از یك سو میزان مصرف باتری توسط دستگاه را كاهش داده یا با مدیریت هوشمند آن از مصرف برق در لحظات غیرضروری جلوگیری كنند و از سوی دیگر باتری هایی قوی تر، سبك تر، كوچك تر و ارزان تر بسازند.

تلاش ها در هر دو سوی این مسابقه بزرگ باعث می شود هر روز شاهد انتشار خبرهایی دلگرم كننده باشیم.

یك روز آلیاژهای جدیدی برای ساخت باتری پیدا می شود، روز دیگر نرم افزاری برای كنترل هوشمند مصرف برق و یك روز هم بزرگ ترین مصرف كننده برق این قبیل تلفن ها یعنی نمایشگرها بهینه سازی می شود.

اما آخرین دستاورد این حوزه كه همه رقبا را كیش كرد، فناوری نمایشگرهای IPS شركت كره ای ال جی بود كه مصرف برق نمایشگر گوشی جدید اپتیموس G این شركت را تا ۷۰ درصد كاهش داده است.

باتری جدید این گوشی كه تولید شركت شیمیایی ال جی (LG Chem) است، عمر طولانی تری به میزان ۸۰۰ چرخه در مقایسه با دیگر گوشی های هوشمند دارد.

پردازنده چهار هسته ای Snapdragon ساخت شركت كوالكوم كه روی این گوشی نصب شده است، خیلی ها را نسبت به چگونگی بلعیده شدن انرژی الكتریكی مشكوك كرده بود.

مشخص نبود آیا این غول پردازنده ای كه آمده پردازنده های معروف شركت آیفون را به مبارزه دعوت كند به دلیل سرعت و عملكرد عالی خود موجب صرفه جویی در مصرف باتری خواهد شد یا با اشتهای بی پایانش، كمر باتری لیتیوم پلیمری 2100 میلی آمپری اپتیموسG را خم خواهد كرد.

اما اولین آزمایش های عملی این سوپرتلفن شركت ال.جی نشان داد كه علی رغم استفاده از یك باتری استاندارد مشابه رقیب كره ای دیگرش، گالكسی اس 2، دوام باتری های آن یك سر و گردن بالاتر از همه رقبای جهانی اش قرار می گیرد تا جایی كه بازار آیفون 5 را در كشور ایالات متحده تحت تاثیر خود قرار داده است.

شما می توانید با یك بار شارژ این گوشی بیش از 15 ساعت مداوم با تلفن صحبت كنید، چهار فیلم سینمایی نگاه كنید یا بیش از پنج ساعت به گشت و گذار در اینترنت بپردازید یا آن را دو هفته به حال خود بگذارید تا كم كم باتری ته بكشد. همه اینها نشان از آن دارند كه این گوشی با جمع كردن فناوری های مختلف در درون خود، عملكرد باتری را تا 1.5 برابر افزایش داده است.

اما همه این موفقیت ها علاوه بر این كه حاصل فناوری منحصر به فرد نمایشگرهای ساخت كارخانه ال جی دیسپلی است كه به 70 درصد كاهش مصرف برق منجر می شود، به مدیریت هوشمند برق در كار با داده ها و نرم افزارها نیز برمی گردد كه مرهون تلاش های تیم توسعه سیستم عامل اندروید است.

اندروید نصب شده روی اپتیموس G از نوع بستنی حصیری است كه انتظار می رود با ارتقای آن به لوبیا ژله ای عملكرد باتری ها باز هم بهتر شود.

بهروز یزدان پناه

 

 

ادامه مطلب
یک شنبه 29 اردیبهشت 1392  - 6:50 AM

 

 

استفاده از برنامه های پردازشگر فشرده بر روی تلفن های هوشمند موجب می شود این گوشی ها زود به اصطلاح «داغ» كنند از این رو محققان در صدد برآمده اند تا این مشكل را حل كنند.

 

در رایانه های معمولی از آب خنك ساز، برای پیشگیری از داغ شدن CPU استفاده می كنند، پس چرا نتوان از این شیوه برای خنك سازی تلفن های هوشمند استفاده كرد.

شركت «NEC» از همین شیوه در تلفن های هوشمند «Medias X N-06E» خود بهره مند شده و نخستین تلفن همراه جهان را ارائه كرده است كه با آب خنك می شود.

پژوهشگران «NEC» در اطراف و دور این تلفن، لوله های گرمایی تعبیه كرده اند كه با آب پر شده اند. این آب می تواند گرمای ایجاد شده توسط پردازشگرهای مركز تلفن را از بین ببرد.

البته این تراشه در گستره وسیعی از وسایل الكترونیكی از جمله «LG Optimus G Pro» و «HTC One» دیده می شود اما هیچ یك از وسایل با مشكلات ناشی از بروز گرمای زیاد مواجه نیستند.

در حالی كه این تراشه از پرازنده های 1.9 گیگاهرتزی پشتیبانی می كند و از سویی NEC از این تراشه برای پرازنده چهار هسته ای «Snapdragon S4 Pro 1.7» گیگاهرتزی استفاده كرده است، بعید به نظر می رسد كاربران شاهد هر گونه افزایش عملكرد واقعی باشد. تنها فایده واقعی این سیستم خنك كننده می تواند افزایش عمر تراشه یا خنك ماندن تلفن در دستان گرما باشد.

این تلفن هوشمند از سیستم عامل اندروید 4.2 استفاده می كند. دارای نمایشگر «OLED 4.7» اینچی و دوربین 13.1 مگاپیكسلی است. این تلفن ضد آب و ضد غبار است و كاربر می تواند برای خنك سازی بیشتر آن را در آب فرود ببرد.

ظاهر صورتی رنگ این تلفن هوشمند آن را به گزینه جذاب تری برای زنان تبدیل كرده است. این تلفن قرار است تا پایان ژوئن فقط در ژاپن عرضه شود.(مهر)

 

 

ادامه مطلب
یک شنبه 29 اردیبهشت 1392  - 6:47 AM

 

 

محققان علت طول عمر زنان را كشف كرده و اظهار داشتند كه زنان به علت سیستم ایمنی بدنشان زندگی های سالمتری نسبت به مردان دارند.

 

یك تحقیق جدی نشان می دهد كه سطح گلبولهای سفید كه عامل مبارزه با عفونتها هستند با بالارفتن سن در مردان، در مقایسه با زنان كمتر می شود.

طول عمر متوسط مردان 79 سال است درحالی كه این میزان برای زنان 82 سال تخمین زده شده است. اگرچه در برخی از نقاط دنیا چون ژاپن این شكاف بزرگتر است، چرا كه زنان به طور متوسط شش سال بیشتر از مردان زندگی می كنند.

تاكنون نظریه های مختلفی در رابطه با علت این مسئله ارائه شده كه درمیان جدیدترین آنها می توان به سلول های كوچك قدرت اشاره كرد كه برای سلول های خود انرژی تولید می كنند، این درحالی است كه تعداد این سلولها در مردان كمتر است اما دانشمندان ژاپنی علت دیگری برای این مسئله یافته اند چرا كه آنها به این نتیجه رسیدند كه سطح گلبول های سفید خون زنان و سایر بخشهای سیستم ایمنی آنها كه «سایتوكینز» نام دارد در مردان سریع تر كاهش می یابند.

آنها اعتقاد دارند كه علت این مسئله هورمون های زنان چون استروژن است كه می تواند پاسخگویی سیستم ایمنی به عفونتها را ارتقا بخشد.

این تحقیق می تواند به دانشمندان كمك كند كه سن بیولوژیكی افراد را براساس وضعیت سیستم ایمن تخمین بزند.

«كاتسویكو هیروكاوا» كه این گروه تحقیقات را در دانشگاه پزشكی و دندانپزشكی توكیو هدایت كرد، گفت: از آنجا كه نرخ سالخوردگی افراد با هم تفاوت دارد، پارامترهای ایمنی شناختی یك فرد می تواند نشانه ای برای سن بیولوژیكی واقعی وی باشد.

نتایج این تحقیقات با بررسی خون 356 مرد و زن 20 تا 90 سال در مجله ایمنی و سالخوردگی منتشر شده است.

آنها سطح گلبولهای سفید و سایتوكینز را كه به انتقال پیام به سیستم ایمنی را برعهده دارند، بررسی كردند. هم در زنان و هم در مردان تعداد گلبولهای سفید همزمان با بالارفتن سن كاهش می یافت اما دو عنصر سلولهای تی و بی لنفوسیت درمردان سریعتر كاهش می یابد.هر دو سلول «بی» و «تی» گلبول های سفید كار مبارزه با عفونت های باكتریایی را انجام می دهند.

آنها همچنین به این نتیجه رسیدند كه همزمان با بالارفتن سن یك نوع سلول دیگر با ویروسها و تومورها مقابله می كند اما نرخ افزایش این سلولها در زنان بیشتر از مردان است.

«هیروكاوا» افزود: بالارفتن سن به كاهش عملكرد عادی سیستم ایمنی منجر می شود كه این امر آسیب پذیری افراد را در برابر بیماریهای مختلف افزایش می دهد و در نتیجه طول عمر كاهش می یابد. این درحالی است كه سوء عملكرد سیستم ایمنی كه به طور مستقیم به این مسئله مربوط است تاكنون شناخته نشده است.(مهر)

 

 

ادامه مطلب
یک شنبه 29 اردیبهشت 1392  - 6:43 AM

 

 

دانشمندان دانشگاه آكسفورد با مطرح كردن یك ایده تعجب برانگیز اظهار داشتند كه عبور جریان الكتریسیته از مغز در حین درس های ریاضیات می تواند مهارتهای عددی را تا یك سوم افزایش دهد.

 

شركت كنندگان در تحقیقات دانشگاه آكسفورد پس از عبور جریان الكتریسیته از مغزشان در محاسبات سریع تر شدند و توانایی یادگیری آنها پنج برابر بیشتر شد.

تیم تحقیقات دانشگاه آكسفورد به 51 دانشجو ریاضی آموزش داد و با عبور جریان الكتریسیته از مغز آنها، دانشمندان توانستند كه مهارتهای عددی آنها را تا یك سوم افزایش دهد، آنها همچنین به این نتیجه رسیدند كه مهارتهای محاسباتی شركت كنندگان پنج برابر سریع تر شده است.

حدود نیمی از شركت كنندگان، هنگام یادگیری یك جریان سبك از مغزشان عبور كرد، پس از پنج جلسه افرادی كه از این فرآیند استفاده كرده بودند ارقام، جدول های زمانی و محاسبات را به سرعت به خاطر می آوردند كه این سرعت و دقت درمقایسه با افرادی كه تحت قرار گیری جریان الكتریسیته از مغزشان نبودند قابل توجه بود.

این افراد همچنین تا 30 درصد بیشتر توان محاسباتی داشتند. این درحالی است كه این مهارت تا شش ماه بعد در آنها باقی ماند.

دكتر «روی كوهی كادوش» از كرسی روانشناسی آموزشی دانشگاه آكسفورد ابراز امیدواری كرد كه این روش به افرادی كه در ریاضیات مهارتی ندارد، كمك كند.

وی افزود: این تحقیق یك روش ارزان و مطمئن است كه می تواند مهارتهای ریاضی افراد را با مداخله محدود ارتقا دهد. ما در این فرآیند آن بخش از مغز را كه با ریاضیات سروكار دارد، تحریك كردیم چرا كه مهارتهای ریاضی پایین برای بسیاری از افراد یك چالش محسوب می شود.این درمان بی درد و غیر تهاجمی است.

به طور تخمین یك نفر از هر پنج نفر با مهارتهای محاسباتی ابتدایی مشكل دارد این درحالی است كه یك نفر از هر 15 نفر مبتلا به محاسبه پریشی (dyscalculia) است كه این امر موجب می شود حتی شمارش برای آنها غیر ممكن باشد.

مشخص نیست كه این تحریك الكتریكی چگونه عمل می كند اما اسكن های مغزی نشان می دهد كه این امر ذخیره اكسیژن و مواد مغذی مغز را افزایش می دهد.

نتایج این تحقیق كه در مجله بیولوژی امروز منتشر شده دربرگیرنده پنج جلسه 45 دقیقه ای ریاضی با حضور 25 نفر بوده كه برای 20 دقیقه مغزشان با یك جریان الكتریكی سبك تحریك شده است.

این گروه اظهار داشت كه این تحقیق می تواند موجب تغییر روش های جدید تدریس شده و بخش خفته مغز را كه با اعداد سروكار دارد بیدار كند.

دكتر «كادوش» با اشاره به مسائل اخلاقی این تكنیك، اظهارداشت: هدف ما كمك به افرادی است كه تواناییهای محدودی دارند البته این تكنیك می تواند به منظور ارتقای توانایی ها مورد استفاده افراد عادی یا فراتر از عادی نیز قرار بگیرد اما بحث درباره این این روش تقلب محسوب می شود یا خیر هنوز یك بخش باز است. اگر این روش در در دسترس همه قرار گیرد، ما آن را تقلب ارزیابی نمی كنیم.(مهر)

 

 

ادامه مطلب
یک شنبه 29 اردیبهشت 1392  - 6:39 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 27

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5897525
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی