به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

 

آمنه صدر که محصول چنان محيط و فضاي متلاطمي بود، پس از تحصيل در سطوح مختلف حوزوي نزد روحانيون ارشد خانواده‌اش، در سنين جواني به يکي از نويسندگان و شعراي خوش‌ذوق و خوش‌قريحه عراقي بدل شد.
 
کشور عراق و شيعيان آن که اکثريت جمعيت اين کشور را تشکيل مي‌دهند، پس از جنگ جهاني اول سال‌هاي بسيار سختي را گذراندند. سه واقعه خونين جنبش جهاد (۱۹۱۴ ميلادي)، قيام نجف (۱۹۱۸ ميلادي) و انقلاب ۱۹۲۰ ميلادي ضربات سهمگين سياسي، اجتماعي و رواني بر مردم اين کشور وارد کرد. با استقرار نسبي ثبات و آرامش در عراق پس از تشکيل حکومت سلطنتي، شيعيان و حوزويان عراق به ويژه حوزه نجف مجبور به حاشيه‌نشيني و دوري از سياست شدند. آنها به نخستين پادشاه عراق جديد و مستقل تعهد داده بودند که در امور سياسي و حکومتي دخالت نکنند. با اين حال، شهر و حوزه کاظمين مقاومت بيشتري در برابر فشار حاکمان جديد بغداد از خود نشان داد و در طول ساليان مقاومت در برابر اشغال‌گري بريتانيا نيز اهالي و روحانيون اين شهر فعاليت چشمگيري عليه اشغالگران داشتند.

زنی که به تنهایی یک جنبش شد +عکس

آمنه صدر در چنين فضايي به سال ۱۳۵۶ قمري (۱۳۱۶ شمسي و ۱۹۳۷ ميلادي) در شهر کاظمين متولد شد. همان سال در تکريت، شهري بالاتر از کاظمين، صدام حسين به دنيا مي‌آيد. نظامي سياستمداري که ۴۳ سال بعد قصد جان آمنه (بنت‌الهدي) و برادرش آيت‌الله سيد محمد باقر صدر را کرد و اين دو مانع بزرگ را از سر راه خود برداشت تا اهداف بلندپروازانه خود را بهتر و سريع‌تر پيگيري کند.

آمنه صدر که محصول چنان محيط و فضاي متلاطمي بود، پس از تحصيل در سطوح مختلف حوزوي نزد روحانيون ارشد خانواده‌اش، در سنين جواني به يکي از نويسندگان و شعراي خوش‌ذوق و خوش‌قريحه عراقي بدل شد. مقالات وي در کنار مقالات برادرش و ديگر علما و روحانيون فعال حوزه‌هاي عراق همچون علامه سيد مرتضي عسکري، شهيد سيد محمدباقر حکيم، سيد محمدحسين فضل‌الله و شيخ باقر شريف القرشي در نشريه «الأضواء» منتشر مي‌شد، در حالي که آمنه در زمان انتشار اين مقالات فقط ۲۴ سال داشت و اين نشان از فضاي با نشاط در ميان زنان و دختران شيعه عراقي در سال‌هاي پيش از ظهور حزب بعث دارد.

از آمنه صدر که مخاطبانش او را بيشتر به نام «بنت‌الهدي» مي‌شناختند، مقالاتي همچون «نظر زن در ازدواج»، «جايگاه زن شايسته در نگاه امام صادق (ع)» و «زن و فرهنگ» در سال ۱۳۸۰ قمري (۱۳۳۹ شمسي) در ستون ثابت «صوت المرأة المسلمة» در نشريه الأضواء منتشر شده است. در آن زمان، مرجعيت شيعه بر عهده آيت‌الله‌العظمي بروجردي در قم بود که آخرين ماه‌هاي حيات خود را سپري مي‌کرد و در نجف که محل فعاليت بنت‌الهدي صدر و برادرش شمرده مي‌شد، آيت‌الله‌العظمي سيد محسن حکيم زعامت حوزه نجف را بر عهده داشت.

هجوم امواج انديشه‌هاي غربي به کشورهاي اسلامي و به ويژه عراق پس از جنگ جهاني اول و فروپاشي امپراتوري عثماني شدت گرفت و کشور عراق نيز که به اشغال بريتانيايي‌ها درآمده بود، به يکي از اهداف اصلي اجراي برنامه‌هاي فرهنگي و آموزشي غربي‌ها تبديل شد. انگليسي‌ها با شتاب و کوشش تمام تصميم گرفتند تا نظام آموزشي عراق را دگرگون کرده و تحصيل دختران و زنان را در مدارس و دانشگاه‌هاي جديد تسهيل کنند. نيروهاي مذهبي عراق به ويژه در مناطق شيعه‌نشين، از زمان رخداد مشروطه در ايران و عثماني به سمت تأسيس مدارس جديد گرويده بودند و آخوند خراساني و ديگر مراجع وقت از اين اقدامات پشتيباني مي‌کردند. هرچند بعدها به دليل غلبه تعاليم غربي و گسترش فرهنگ اروپايي در ميان دانش‌آموختگان اين مدارس، نگرش منفي در برخي روحانيون و علما از جمله ميرزاي نائيني نسبت به اين مدارس پديدار شد.

زنی که به تنهایی یک جنبش شد +عکس

بنت‌الهدي صدر جوان، که تحصيلات حوزوي خود را تا مدارج بالايي ادامه داده بود، همزمان با نويسندگي و شاعري در تأسيس و اداره مدارس دخترانه «الزهراء» مشارکت فعال داشت و از چنين پتانسيل مهمي غفلت نکرد. تلاش وي همچون ديگر چهره‌هاي حوزوي عراق بر اين بود که از هويت مذهبي خود و ديگر زنان عراقي در برابر موج غرب‌گرايي و غرب‌زدگي در ميان دختران جوان دفاع کند. او از ابزارهاي ادبي همچون شعر و داستان مدد مي‌گرفت تا زنان را به هويت و جايگاه ديني خود واقف کند و از نهاد «خانواده» به عنوان يک «مطلوب ديني» دفاع نمايد.

عناوين کتاب‌هاي غالبا داستاني بنت‌الهدي مي‌تواند گوياي دغدغه‌هاي اين بانوي عراقي در سال‌هاي دهه شصت و هفتاد ميلادي باشد: در جستجوي حقيقت، خانه گمشده، ديدار در بيمارستان، دو زن و يک مرد، شخصيت زن مسلمان، فضيلت پيروز است، سختي و فراخواني، بر بلندي‌هاي مکه، زن در کنار پيامبر، ملاقات با عروس، داستان انتخاب همسر، اي کاش مي‌دانستم، آخرين هديه.

بنت‌الهدي در مقاله «نظر زن در ازدواج» به رنج‌هايي اشاره مي‌کند که زنان در جامعه عراق از ناحيه بدرفتاري مردان تحمل مي‌کنند و اين بدرفتاري‌ها و ستم‌ها به اسلام نسبت داده مي‌شود. وي خطاب به زنان مي‌گويد که اين رفتارها و تضييع حقوق زنان با «روح اسلام و تعاليم حکيمانه آن» بيگانه است و خود وي نيز چنين ستم‌هايي را بر زنان و دختران احساس کرده است.

بنت‌الهدي صدر که از يک خاندان روحاني صاحب‌نام حوزه برخاسته بود، از رفتار «استبدادي» برخي مردان که قصد دارند سرنوشت دختران و زنان خود را بدون مشورت با آنان و طبق اميال خود رقم بزنند، به شدت انتقاد کرده و به زنان يادآوري مي‌کند که اسلام براي نابودي ظلم و مجازات ظالمين آمده و نه براي ايجاد يک نسل تحت ستم. به عقيده بنت‌الهدي، اسلام بر خلاف ساير اقوام شرق و غرب که جايگاه تحقيرآميزي براي زنان در نظر مي‌گرفتند، مردان را در کنار زنان قرار داده و حقوق اجتماعي آنها را در نظر گرفته است.

بنت‌الهدي صدر در مقاله «زن و فرهنگ» نيز با اشاره به «هجوم فرهنگ بيگانه به کشورهاي اسلامي»، از محسنات مادي تمدن غرب سخن گفته و در عين حال بر ضرورت حفظ هويت ديني در برابر هجوم اين فرهنگ «استعماري» تأکيد کرده است. وي در داستان‌هايي که نوشته است، نيز به برخي عادات غلط ميان زنان اشاره کرده و با زبان هنر درصدد اصلاح آنها برآمده است.

به عنوان نمونه در داستان «ملاقات با عروس» به برخي عادات و رسوم بيهوده و پرهزينه در مراسم عروسي اشاره مي‌کند که تنها به اتلاف وقت و صرف هزينه‌هاي گزاف منجر مي‌شده‌اند. يا در داستان «انتخاب همسر» مي‌بينيم که بنت‌الهدي به جوانان توصيه مي‌کند که در ازدواج به دنبال شريک زندگي باشند و نه شريک تجاري، و از نگاه مادي به مسأله ازدواج بپرهيزند.

در دو داستان «فضيلت پيروز است» و «دو زن و يک مرد» نيز به خودباختگي فکري و اخلاقي جوانان و زنان در برابر فرهنگ غرب اشاره شده و چهره‌اي منفي از اين خودباختگي در حيات اجتماعي مردم عراق به تصوير کشيده مي‌شود.

در داستان «در جستجوي حقيقت» نيز وي به رابطه ميان علما و جوانان اشاره مي‌کند و تلاش‌هاي خيرخواهانه و اجتماعي اين عالم ديني را که بي‌شباهت به برادرش آيت‌الله سيد محمدباقر صدر نيست به تصوير مي‌کشد. وي اين داستان را در سال ۱۹۷۹ يعني يک سال پيش از شهادت خود و برادرش نوشته است.

بنت‌الهدي صدر در آثار داستاني خود تنها به مسائل و معضلات اخلاقي و اجتماعي جامعه عراق نپرداخته و نگاهي هم به مشکلات جهان اسلام دارد. او داستان «آخرين هديه» را درباره زني نوشته که همسرش در جنگ کرامه عليه صهيونيست‌ها به شهادت مي‌رسد. وي در اين داستان، کاراکتري تأثيرگذار و پويا از شخصيت يک زن مسلمان ارائه کرده است.

«ديدار در بيمارستان» آخرين اثر داستاني بنت‌الهدي صدر است که مدتي پيش از شهادتش نوشته است و در آن به رابطه پزشکي با ايمان مذهبي پرداخته و از جدال‌هاي فکري ميان مؤمنان و تجربه‌گرايان و شکاکان سخن به ميان آورده است.

آمنه صدر که اکنون به نام بنت‌الهدي مشهور است؛ (نامي که خود به عنوان نام مستعار کتب، مقالات و اشعار خود برگزيده بود) در سال‌هاي پاياني عمرش علاوه بر فعاليت‌هاي آموزشي، مطبوعاتي، ادبي و خيريه، قدم در راهي گذاشت که خود در يکي از مقالاتش در دو دهه پيش از شهادتش پيرامون جايگاه نوين زن در دوره اسلامي از آن سخن گفته بود. وي در آن مقاله که در ستون ثابت متعلق به وي با عنوان «صداي زن مسلمان» در نشريه الأضواء منتشر شد، به ارتقاي جايگاه اجتماعي و حضور مؤثر زنان در جنگ‌ها و فعاليت‌هاي جهادي اشاره مي‌کند و در چند سال پاياني عمر ۴۳ ساله‌اش همپاي برادرش به مقابله با استبداد صدام حسين برخاست و زنان و مردان عراقي را عليه حکومت بعثي تهييج کرد.

گفته مي‌شود که صدام حسين پس از بازداشت و شکنجه آيت‌الله سيد محمدباقر صدر و خواهرش بنت‌الهدي در فروردين سال ۱۳۵۹ شمسي، دستور قتل آنها را صادر کرد تا مانع از تکرار جنبشي نظير انقلاب اسلامي ايران در عراق شود.

همچنين احتمال دارد که وي با اعدام اين دو چهره تأثيرگذار و فعال شيعي، قصد آماده‌سازي براي حمله به ايران در شهريور همان سال را داشته و اين دو مانع را به منظور جلوگيري از هرگونه اعتراض داخلي به حمله به ايران از ميان برداشته باشد.
 

 

ادامه مطلب
پنج شنبه 26 اردیبهشت 1392  - 2:06 PM

لیلة الرغائب به معنی شب آرزوهاست و مؤمنین در این شب حاجات خود را از ذات باریتعالی مسئلت می کنند اما اگر بخواهیم به معنی واقعی این اصطلاح پی ببریم شاید بهترین تعبیر آن باشد که این شب شبی برای طلب بهترین نیتها و بهترین رغبتها از خداوند و چه نیتی بهتر از اینکه از خداوند بالاترین آرزوی انبیاء و اولیاء را که ظهور آخرین حجت خدا و بقیة الله حضرت مهدی(عج) است را درخواست کنیم.

ماه رجب، ماه خداست؛ ماه پر بركتی است كه اعمال بسیاری برای آن ذكر شده است؛ از جمله آنکه رسول خدا محمد مصطفی(ص) فرمود: ماه رجب، ماه استغفار امت من است. پس در این ماه بسیار طلب آمرزش كنید كه خدا آمرزنده و مهربان است. همچنین ایشان به روزه در ماه رجب سفارش فرموده و بشارت دادند: هر كس یك روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودی خدا می شود و غضب الهی از او دور می گردد و دری از درهای جهنم بر روی او بسته می شود.




 

یکی از اعمال ماه رجب که در روایات بدان سفارش شده است؛ زنده داری اولین شب جمعه ماه رجب است که آن را «لیلة الرغائب» نامند. لیلة الرغائب به معنی شب آرزوهاست و مؤمنین در این شب حاجات خود را از ذات باریتعالی مسئلت می کنند اما بد نیست بدانیم که بالاترین آرزوی انبیاء و اولیاء از اول خلقت؛ ظهور آخرین حجت خدا و بقیة الله حضرت مهدی(عج) است. تنها مردمان عصر غیبت نیستند که از گسترش جور و ستم به ستوه آمده، در انتظار ظهور واپسین حجّت خدا ثانیه شماری نموده، در آتش فراقش می سوزند و از طولانی شدن غیبتش خون می گریند، بلکه همه پیامبران از غیبت و ظهور یوسف زهرا(س) سخن گفته، فضایل و مناقبش را ستوده، انتظار ظهورش را به امّت خود توصیه نموده اند.

روایتی از پیامبر(ص) از اشتیاق به ظهور حضرت حجت(عج)

پیامبر اسلام(ص) در حدیثی طولانی پس از اشاره به دیدن نور ائمه اطهار در شب معراج و درخشندگی نور حضرت مهدی(عج) در میان آنها می فرماید: خوشا به حال کسی که او را ملاقات کند، خوشا به حال کسی که او را دوست بدارد و خوشا به حال کسی که به او معتقد باشد. و این گونه بود که اشرف کائنات نیز به خیل منتظران پیوست و منطق وحی از این انتظار و سوز و گداز پرده برداشت، آنجا که فرمود: بگو به راستی غیب از آنِ خداست، پس منتظر باشید که من نیز به همراه شما از منتظرانم.

امیرمؤمنان(ع) نیز در یک خطبه پرشور از حضرت مهدی(ع) به عنوان؛ برترین قلة شرف، دریای بیکران فضیلت، پناه بی پناهان، پیکارگرهمیشه پیروز، شیر بیشه شجاعت، قهرمان دشمن شکن، ویرانگر کاخ های ستم، شمشیر برّنده خداوند و... یاد می کند، و آنگاه دست روی سینه می گذارد و آهی از دل برمی کشد و می فرماید: آه، چقدر مشتاق دیدار اویم.

در روایات مختلف از دیگر ائمه نیز در باب اشتیاق دیدار ظهور حجت الهی حضرت مهدی(عج) سخنان زیبایی برجای مانده است از جمله آنکه شیخ الائمه حضرت امام صادق(ع) در حدیثی مفصل از اشتیاق درک دولت ششمین فرزند خویش می فرمایند: اگر من زمان او را درک می کردم، همه عمر دامن خدمت به کمر می بستم. آنگاه حضرت در ادامه گرفتاری شیعیان را در عصر غیبت بازگو کرده، می فرماید: از چشم مؤمنان سیل اشک برای آن حضرت سرازیر خواهد شد.

حضرت مهدی(عج) حجت الهی و امیر روزگاران، آخرین سلاله عترت و ذخیره الهی است که خلایق به برکت حضرت روزی می خورند و به واسطه وجود مقدس ایشان زمین و آسمان پا برجاست؛ همانگونه که در دعای عدلیه می خوانیم" بیمنه رزق الوری و بوجوده ثبتت الارض و السماء".

امام زمان(عج) نجات دهنده بشر از الحاد و گمراهی و رهنمای نیکی هاست، با ظهورش تمدن عظیمی در گیتی رخ می دهد و چنان سعادتی در زمین نصیب مردمان می شود که عقلها همه حیران می مانند. حال در اعمالمان بیندیشیم که در قبال الطاف چنین مولایی کاری کرده ایم؟ تنهایی امام و مولایمان را نادیده انگاشته و به زندگی روزمره سرگرمیم، به غیبت عادت کرده و نفهمیدیم همه مشکلات و گرفتاری ها به خاطر غیبت ولی و سرپرستمان است؛ پس بیایید برای پایان گرفتاری و عذابی که بشر امروز هر روز بیش از گذشته در آن فرو می رود، کاری کنیم و دست به دعا ببریم، همانگونه که امام هادی(ع) در کلام نورانی خویش یکی از اصلی ترین وظایف ما را دعا برای فرج تعیین کرده و فرمودند: علیکم بالدعاء و انتظار الفرج. در روایات دعا محبوبترین اعمال نزد خدا و کلید رحمت و مغز عبادت معرفی شده است و چه بهتر در لیلة الرغائب، بهترین دعا که فرج امام زمان(عج) است را از خداوند مسئلت کنیم.

نماز خاص لیلة الرغائب

برای لیلة الرغائب عملی از رسول خدا(ص) ذكر شده است كه فضیلت بسیاری دارد که بدین قرار است: روز پنج شنبه اول آن ماه روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز اقامه شود كه هر دو ركعت به یك سلام ختم می شود و در هر ركعت یك مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود. و چون دوازده ركعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذكر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر "سبوحٌ قدوسٌ رب الملائكة والروح" گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انك انت العلی الاعظم" گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذكر "سبوح قدوس رب الملائكة والروح" گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد.

پیامبر اكرم( ص) در فضیلت این نماز می فرماید: كسی كه این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می فرستد. پس او به آن فرد می‌گوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد كه از هر شدت و سختی نجات یافتی. میّت می‌پرسد تو كیستی؟ به خدا سوگند كه من صورتی زیباتر از تو ندیده‌ام و كلامی شیرین تر از كلام تو نشنیده‌ام و بویی، بهتر از بوی تو نبوئیده‌ام. آن زیباروی پاسخ می‌دهد: من ثواب آن نمازی هستم كه در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمده‌ام تا حق تو را ادا كنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افكند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 26 اردیبهشت 1392  - 2:03 PM

 10 سال پیش در یک جمع دانشجویی، یکی از رفقا که فوق لیسانس مخابرات می خواند و به خاطر پایان نامه ارشدش، روی موبایل های نسل سوم کار می کرد، ادعا کرد که بشر در آینده در یک لپ تاپ و یک موبایل خلاصه می شود و همه نیازها و احتیاجاتش را می تواند با آنها برطرف کند. برای ما که شنونده اش بودیم، آن موقع این حرف زیادی خوش بینانه یا حتی مضحک به نظر می رسید؛ اما در این 10 سال، سرعت پیشرفت تکنولوژی و اتفاقات حیرت انگیز این عرصه چنان بوده که حالا حتی به اولی (یعنی لپ تاپ) هم نیازی نیست. 

دیگر آدم هایی که هنوز با ویندوز ایکس پی کار می کنند و گوشی غیر «تاچ» دارند، متعلق به عصر دایناسورها محسوب می شوند. گرچه تا پنج سال پیش، چک کردن ای میل با موبایل یا دانلود موسیقی همین طور که روی صندلی مترو نشسته ای، برای خیلی ها یک آرزوی دست نیافتنی تصور می شد اما امروز اینکه به یکی توی جی تاک پی ام بدهی و بلافاصله جواب بگیری که «الان پشت رلم»، چیز غریبی نیست. 



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل
 

قیمت ها اهم خیلی نجومی و دور از دسترس نیستند و با 400-300 هزار تومان می شود اسمارت فون های جمع و جوری گرفت اما سرعت اتفاقات تازه و به دنیا آمدن ورژن های جدید سیستم عامل ها و اضافه شدن اپلیکیشن های نو و کاربردی به قدری زیاد شده و روی دور تند افتاده که اگر یک لحظه سرت را بچرخانی، به گرد پایشان نمی رسی. 

اگر از خیل عقب ماندگان این قافله هستید، سبک زندگی این هفته را از دست ندهید که اطلاعات مفید و مختصری درباره سیستم عامل ها و اپلیکیشن های به درد بخور اسمارت فون ها و تبلت ها در آن جمع شده است.

اول از همه باید تصمیم بگیرید که کدام سیستم عامل به کارتان می آید

اندروید، اپل یا ویندوزفون؟ مساله این است

حقیقت این است که هر سه این سیستم عامل ها، نقاط قوت و ضعف خودشان را دارند و چیزی که مشخص می کند کدام سیستم عامل بهتر است، نوع کاربری شما و انتظاراتی است که از موبایلتان دارید. هر کدام از این گزینه ها می توانند گزینه برتر باشند و این ما و شماییم که باید با توجه به اهداف و سلیقه مان یکی را انتخاب کنیم.

 پس این وسط اولین چیزی که به نظر مهم می رسد، داشتن اطلاعاتی درباره این سیستم عامل هاست. خوشبختانه الان شما دقیقا همان همشهری جوانی را در دست دارید که فرق اینها را برایتان توضیح می دهد.

iOS
برای گجت های همراه اَپلی مثل آی فون، آی پد و آی پاد

بیایید با پلت فرم موبایلی اپل شروع کنیم. سیستم عاملی که دنیای مدرن کامپیوترهای همراه مثل تبلت ها و گوشی های هوشمند را رقم زد. پر زرق و برق، معتبر و محبوب. شکی نیست که خیلی ها عاشق این سیستم عامل هستند و دوستش دارند، عشقی که گاهی منجر به کور شدن هم می شود! 

طرفداران تعصبی اپل که زمان پیدایش شان تقریبا به دو سه سال آخر زندگی مرحوم جابز برمی گردد، معتقدند iOS از همه بهتر است؛ چون زیباست، ویروس کمتری دارد و منبع عظیمی از برنامه ها و بازی ها را در اختیار کاربر می گذارد. استپ! همین جا یک لحظه صبر. تا حالا چیزی در مورد «اکوسیستم» شنیده اید؟ اکوسیستم ها در واقع نوع رابطه کاربر با محصول و شیوه استفاده از آن را تعیین می کنند. 



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل
 

شما برای اینکه بتوانید برنامه یا بازی روی دستگاه اپلی تان نصب کنید، یا حتی آهنگی بریزید و هر وقت خواستید گوش کنید، باید از فیلتری به نام «آی تونز» رد شوید. همه برنامه ها فقط از طریق فروشگاه نرم افزار اپل «معروف به اپ استور» قابل دانلود هستند و دسترسی به این سرویس برای کاربران ایرانی مسدود است. در حقیقت تنها راه نصب بازی و برنامه روی دستگاه های اپلی، یا دستیابی از طریق شیوه های غیرقانونی به اپ استور است یا جیل بریک کردن (قفل شکستن) دستگاه. 

جیل بریک کردن در لحظه اول مشکلی برای شما ایجاد نمی کند اما مثلا اگر بخواهید سیستم عاملتان را آپدیت کنید، جیل بریکش همراه با همه برنامه هایی که به کمک آن نصب کرده اید می پرد. خداحافظ! این است که اگر بخواهید اپل را انتخاب کنید، باید بدانید که دستگاه تمام و کمال در اختیار شما نیست و با محدودیت هایی روبرو هستید. 

البته iOS با ایده ای طراحی شده که به قول خیلی از کارشناسان حوزه آی تی، حتی شامپانزه هم بتوانند با آن کار کنند. روی دستگاه های اپلی همه چیز دم دست است، زیاد قابل شخصی سازی نیست و تنظیمات پیچیده ای ندارد. 

البته این دلیل نمی شود که اپل برای حرفه ای ها مناسب نباشد اما دست کم در ایران، کار کردن با یک دستگاه اپلی هزینه و وقت بیشتری از کاربر می گیرد؛ خصوصا اگر کاربر حرف گوش کن و معمولی نباشید و بخواهید هر روز اپلیکیشن های جدید نصب کنید یا با تنظیمات مختلف گوشی ور بروید.





اندروید
برای محصولات سامسونگ، سونی و ال جی

اندروید به عنوان محصولی از شرکت گوگل، نه فقط محبوبترین سیستم عامل موبایلی است بلکه تا اواسط سال جاری به پر استفاده ترین سیستم عامل تبلتی هم تبدیل می شود. این اصلا عجیب نیست! چون اندروید (از بسیاری جهات) باد «ویندوز» دستگاه های قابل حمل لقب بگیرد. به لطف ده ها تولیدکننده که اندروید را برای محصولات خودشان شخصی سازی کرده اند و آن را در گوشی هایی با قیمت ها و امکانات متنوع نصب می کنند، اندروید به انعطاف پذیری و محبوبیتی رسیده که iOS نمی تواند برسد. 

سیستم عاملی که برای هر بودجه، هدف و علاقه ای گزینه روی میز دارد. اندروید مثل بقیه سیستم ها از جمله iOS و ویندوز، نسخه ها و ورژن های مختلفی دارد. ضمنا همانطور که گفتیم شرکت های استفاده کننده از این سیستم عامل مثل سونی و سامسونگ، آن را طوری که خودشان می خواهند بازسازی و رویش رابط کاربری جدید نصب می کنند؛ مثلا در گوشی های سامسونگ، کلید Back اندروید اکثرا سمت راست است و در گوشی های سونی سمت چپ! اما به طور کلی در یک گوشی اندرویدی، شما دستگاه را کاملا زیر نظر دارید و همه امکانات آن مال شماست؛ مثلا می توانید مستقیما با یک کابل USB موزیک بریزید، عکس ها را بردارید یا برنامه نصب کنید. 



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل
 

ضمنا هر چند فروشگاه اپلیکیشن این سیستم عامل یعنی گوگل پلی شامل تحریم ها شده اما نصب برنامه و بازی از منبعی غیر از این فروشگاه روی اندروید بسیار ساده است و نیاز به هیچ کار عجیب و غریبی ندارد. تنظیمات شخصی شما روی اندروید قابل پیاده سازی است. صفحه هایش ویجِت و رنگ و هیجان دارندن و ضمنا برای کاربران حرفله ای و توسعه دهنده ها قابلیت های بیشتری ارائه می کنند. در یک کلمه، اندروید ارزانتر و کار کردن با آن برای کاربران ایرانی ساده تر است.





ویندوزفون
برای گوشی های هوشمند مایکروسافت


ویندوزفون یکی از قدیمی ترین سیستم عامل های موبایلی است و داستانش به خیلی سال قبل برمیگردد. حتی در سال های گذشته هم شرکت های مختلفی (از جمله اچ تی سی) گوشی های ویندوزی زیادی تولیدکردندکه از قضا فروش خوبی هم داشتند. اما ویندوز هیچ وقت آن چیزی نبود که بتواند حسابی بترکاند و بازی پلت فرم ها را به هم بزند؛ تا همین یک سال پیش یعنی زانی که ویندوز 8 معرفی شد. مایکروسافت با ویندوز جدید تکانی به خودش داد تا علاوه بر دنیای کامپیوترهای سنتی، بازار گوشی ها و تبلت ها را هم قرق کند. مایکروسافت اول از همه چیز چه کار کرد؟ ویندوز را با پردازنده های شرکت ARM هماهنگ کرد. 



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل
 

پردازنده های ARM، غالبا روی تبلت ها و گوشی های هوشمند نصب می شوند و باتری کمتری نسبت به رقبا مصرف می کنند. ضمنا رابط کاربری آن را زیر و رو کرد و طرحی نو در انداخت که حقیقتا مناسب دستگاه های لمسی است. (بگذریم از اینکه این موضوع می تواند باعث افت سهم بازار مایکروسافت در بازار کامپیوترهای خانگی شود) اما به عنوان کاربر نهایی و بدون در نظر گرفتن توضیحات فنی، گوشی و تبلت ویندوزی چه سودی برای ما دارد؟ مهمترین نکته اش این است که «ویندوز» است! یعنی همه امکاناتی که شما قبلا در ویندوز خانگی تجربه کرده بودید (مثل ورد و اکسل) را برایتان مجددا احیا می کند. 

به بیان بهتر، اگر بخواهیم سیستم عامل ها را از روی رابطه شان با تولید و مصرف محتوا بررسی کنیم، ویندوز بهترین پلت فرم تولید محتواست، اندروید در رده بعد قرار می گیرد و iOS با دریای عظیمی از نرم افزارها و برنامه ها به عنوان پرمصرف کننده ترین شناخته می شود. در مورد ویندوزفون باید این نکته را در نظر بگیرید که هنوز فروشگاه اپلیکیشن هایش خیلی تُنک است و طول می کشد تا اپلیکیشن های به درد بخور ایرانی برای آن ساخته شود.





احوال باقی سیستم عامل ها چطور است؟

سیستم عامل های خسته

به جز سه سیستم عامل مطرحی که صحبت شان را کردیم، نام های دیگری هم در دنیا وجود دارند که سهمشان از بازار کمتر است. بعضی از آنها هم منقرض شده اند و عملا دیگر گوشی خاصی بر پایه آنها راضی بازار نمی شود. اینجا درباره این سیستم عامل های خسته گپ می زنیم.



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل
 

بلک بری OS: بلک بری سیستم عامل اختصاصی خودش به نام Black Berry OS را روی گوشی هایش نصب می کند. به طور تاریخی، محبوبیت گوشی های بلک بری سال ها پیش، بیشتر به خاطر مدل هایی مثل Curve یا Bold که صفحه کلید کامل داشتند ایجاد شد. با اینحال، در نسخه تازه سیستم عامل بلک بری، امکان پشتیبانی از گوشی های تاچ مثل بلک بری Bold9900 و Torch هم ایجاد شده. تبلت بلک بری هم که اسمش Playbook است، از سیستم عامل اختصاصی خودش به نام QNX استفاده می کند. بلک بری داستان خودش را دارد! ولی بزرگترین ضعفش به طور ساده کمبود اپلیکیشن های مفید و کارآمد است. چیزی که اگر اهل استفاده از برنامه ها نباشید اذیت تان نمی کند.



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل
 

سیمبین: نامش با اولین گوشی های پرامکانات مثل نوکیا 6600 یا سونی اریکسون P990 گره خورده (6600 همان «66 کتلت» یا به «66 چاق» معروف است و P990، آن مدل اریکسون است که نیم صفحه پایینش به صورت تایی باز می شدو قلم لمسی داشت). این سیستم عامل که توسط بنیاد سیمبین اداره می شد، با کلی اصلاحات روی گوشی های خوب و جدیدی مثل نوکیا N95 با N8 هم نصب شد اما از حدوددو سال پیش که غول فنلاندی سراغ دوستی با مایکروسافت رفتو اسمارت فون هایش را با ویندوز تولید کرد. سیمبین هم عملا هوا شد.



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل
 

بادا: خیلی ها اعتقاد دارند که Bada صرفا یک ایده بازاریابی جهت فروش بیشتر برای سامسونگ بود. بادا روی سری Wave سامسونگ نصب شد و آمد و رفت. تمام! بهتر است سراغش نروید.



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل

تیزن: Tizen یک کار در حال پیشرفت است که سامسونگ و اینتل مشترکا در حال توسعه دادنش هستند. چیز زیادی از آن در بازار پیدا نمی کنید؛ اما اگر می خواهید بدانید چه شکلی است، باید بگوییم که تیزن از رگ و ریشه های باقی مانده از MeeGo – که نوکیا با همکاری اینتل زخمی اش کرد و بعد رفت سراغ مایکروسافت – تغذیه و رشد کرده.



انتخاب بهترین سیستم عامل موبایل
 

وب OS: اچ پی چند گوشی و تبلت با نام هایی مثل Pre و Touchpad به بازار فرستاد و بعد Web OS را برای همیشه رها کرد. البته اچ پی قول داده که سورس این سیستم عامل را برای دسترسی توسعه دهنده ها در دسترس قرار دهد.

ادامه مطلب
پنج شنبه 26 اردیبهشت 1392  - 2:00 PM

 برای پی بردن از ابتلا به بیماری فشار خون باید میزان فشار خون افراد اندازه‌گیری شود که قبل از آن باید شرایط اندازه‌گیری درست و دقیق را دانسته و به آن عمل کرد. 

فشار خون بالا یکی از عوامل خطرساز بیماری قلبی است و به دیگر اعضای حیاتی مهم مانند مغز، قلب، کلیه و چشم آسیب جدی می‌رساند. 
 
اگر فشار خون بالا در فرد تشخیص داده شود و به موقع درمان گردد می‌توان از بروز عوارض آن پیشگیری کرد. فشار خون بالا که اغلب بدون علامت است قاتل بی‌صدا نامیده می‌شود و برای پی بردن به این بیماری باید فشار خون را اندازه‌گیری کرد. 
 
قبل از اندازه‌گیری فشار خون رعایت این موارد ضروری است: 
 
* حداقل نیم‌ساعت قبل از اندازه‌گیری فشار خون قلب معاینه شونده نباید فعالیت شدید داشته باشد. غذای سنگین، قهوه، الکل، دارو و نوشیدنی‌های محرک مثل نوشابه و سیگار مصرف نکرده باشد. همچنین فرد نباید به مدت طولانی (بیش از 14 ساعت) ناشتا باشد. 
 
* 5 دقیقه قبل از اندازه‌گیری فشار خون فرد باید استراحت کامل داشته باشد. 
 
* لباس فرد باید سبک و آستین‌های لباس به اندازه کافی گشاد باشد تا بر روی بازو فشار وارد نکند چرا که آستین تنگ باعث وارد شدن فشار روی سرخ‌ رگ بازویی شده و در نتیجه به طور کاذب فشار خون پایین‌تر از آنچه هست خوانده می‌شود. 
 
* اتاق معاینه باید ساکت و آرام باشد، دمای مطلوب داشته باشد و از گفت‌وگوهای مهیج و شوخی با فرد خودداری شود. 
 
* فشار خون را می‌توان در حالت نشسته، ایستاده و درازکش اندازه‌گیری کرد. 
 
* در اندازه‌گیری فشار خون ممکن است بین دست راست و چپ اختلاف مختصری وجود داشته باشد اما بهتر است فشار خون در وضعیت نشسته و از دست راست اندازه‌گیری شود. 
 
* در حین اندازه‌گیری دست فرد نباید آویزان باشد و باید بر روی چیزی تکیه کند. 
 
تقسیم‌بندی فشار خون 
 
این تقسیم‌بندی براساس اندازه‌گیری‌هایی است که یک فرد یا پزشک مجرب می‌تواند انجام دهد: 
 
1- فشار خون مطلوب یا طبیعی: فشار حداکثر کمتر از 120 میلی‌متر جیوه و فشار حداقل کمتر از 80 میلی‌متر جیوه و یا مساوی آنها. 
 
۲- فشار خون روی مرز: فشار حداکثر بین 120 تا 139 میلی‌متر جیوه و فشار حداقل بین 80 تا 89 میلی‌متر جیوه. 
 
3- فشار خون بالا در مرحله اول: فشار حداکثر بین 140 تا 159 میلی‌متر جیوه یا فشار حداقل بین 90 تا 99 میلی‌متر جیوه. 
 
4- فشار خون بالا در مرحله دوم: فشار حداکثر مساوی یا بالاتر از 160میلی‌متر جیوه و فشار حداقل مساوی یا بالاتر از 100 میلی‌متر جیوه. 
 
5- بالا رفتن سریع فشار خون:‌ حداقل یا بسیار کم علامت خطر و هشدار است و باید فرد سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کند. 
 
به گزارش فارس طرح سنجش سلامت ایرانیان که از سوی وزارت بهداشت برای سنجش فشار ایرانیان بالای 30 سال از چهاردهم اردیبهشت‌ماه آغاز شده به مدت یک هفته دیگر تمدید شده است. بنابراین افراد بالای 30 سال می‌توانند به مراکز درمانی فشار خون خود را به صورت رایگان اندازه‌گیری کنند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 26 اردیبهشت 1392  - 1:58 PM

مشرق: در پي جوشش خون از در و ديوار و ضريح حرم حضرت خوله(س)در بعلبک، سه گروه تحقيقاتي از سوي چند تن از مراجع عظام تقليد و حوزه‌هاي علميه براي بررسي معجزه اخير در حرم حضرت خوله(س)دختر سيدالشهداء(ع)، به شهر بعلبک در لبنان اعزام شدند تا ماهيت مايع سرخ‌رنگ ترشح‌شده در اين آستان را بررسي کنند.
يک روزنامه لبناني اعلام کرد؛ سه گروه تحقيقاتي از سوي چند تن از مراجع عظام تقليد و حوزه‌هاي علميه براي بررسي معجزه اخير در حرم حضرت خوله(س) دختر سيدالشهداء(ع)، به شهر بعلبک در لبنان اعزام شدند.
روزنامه لبناني "الأخبار" که از رسانه‌هاي نزديک به حزب‌الله لبنان به شمار مي‌آيد، با اعلام اين خبر نوشت: در پي جوشش خون از در و ديوار و ضريح حرم حضرت خوله(س) در بعلبک، سه گروه تحقيقاتي از سوي چند تن از مراجع عظام تقليد و حوزه‌هاي علميه براي بررسي معجزه اخير در حرم حضرت خوله(س) دختر سيدالشهداء(ع)، به شهر بعلبک در لبنان اعزام شدند تا ماهيت مايع سرخ‌رنگ ترشح‌شده از در و ديوار و ضريح اين آستان را بررسي کنند که نتايج اين تحقيقات پس از دستيابي نيز به‌زودي اعلام خواهد شد.
"رامح حميه" خبرنگار روزنامه "الأخبار" که براي اطمينان از صحت اين خبر در حرم حضور يافته بود گزارش داد: «از لحظه اعلام وقوع اين معجزه در حرم حضرت خوله(س)، هزاران تن از مؤمنين فوج‌فوج از شهرهاي مختلف براي رؤيت اين معجزه از نزديک به بعلبک آمده‌اند و برخي از آنان نيز شب را در آنجا بيتوته کردند که ورود دسته‌هاي زوار به اين شهر همچنان تا لحظه تنظيم اين گزارش ادامه دارد.»
يکي از زوار در گفت‌وگو با الاخبار مي‌گويد: «ما فيلم‌ها و عکس‌هاي اين معجزه را در اينترنت و تلفن‌هاي همراه ديديم و اکنون به اينجا آمده‌ايم تا با چشم خود اين معجزه را ببينيم.»

"فاطمه الديراني" مي‌گويد: «هر مؤمني که دوستدار پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) بوده به بعلبک آمده تا به حرم دختر فرزند پيامبر تبرک جويد و من و همسر و پنج فرزندم هم از شهر "قصر نبا" به اينجا آمده ايم تا اين معجزه را شاهد بگيريم و بگوييم اسلام اين نيست که اکنون به اسم قتل و ذبح بي‌گناهان شاهد آن هستيم.»

به نوشته اين روزنامه، جمعيت پير و جوان، زن و کودک و حتي پيرزنان نيز از روز يکشنبه تا امروز به حرم حضرت خوله(س) هجوم آورده‌اند تا علاوه بر تبرک‌جويي از آثار اين معجزه، آن را به چشم ببينند و وقوع آن براي‌شان اثبات شود؛ خوني که از باريک‌ترين کنده‌کاري‌هاي روي ضريح طلايي و نقره‌اي حرم گرفته تا گوشه‌هاي ما بين ضريح و درخت بزرگ و قديمي کنار ضريح.

خبرنگار الاخبار مي‌افزايد: هر زائري مي‌تواند آشکار اين رنگ سرخ را بين فلزات و سنگ‌هاي به‌کار رفته در اين حرم مشاهده کند و بوي عطر عود و مشک و عنبري را که از حرم به مشام مي‌رسد احساس کند.

حجت الاسلام‌والمسلمين سيد "نصرات قشاقش" از علماي حزب‌الله لبنان نيز درباره وقوع اين معجزه گفت: «مجلس عزايي از سوي شيخ "هشام يزبک" از روحانيون بعلبک در حرم حضرت خوله(س) برپا شده بود و شيخ مشغول روضه‌خواني بود که ناگهان خون از در و ديوار حرم جوشيدن گرفت.»
وي در پاسخ به برخي شبهات مطرح‌شده از سوي رسانه‌هاي وهابي عليه اين معجزه مي‌افزايد: «اين ماده، بر خلاف آن چيزي که برخي رسانه‌هاي معاند ادعا کرده‌اند به هيچ وجه يک ماده خارجي مانند عطر و عنبر و .. نيست.»
اين عالم ديني گفت: «من پيش از زيارت حرم نيز تماسي با شيخ "فؤاد دبوس" داشتم و ايشان نيز اين موضوع را تأکيد کرد که تا کنون هيچ کس نتوانسته با هيچ وسيله‌اي اين مايع را پاک کند زيرا اين مايع از داخل سنگ و فلز جوشيده و از داخل آن فرو ريخته است و خدام حرم نيز تأکيد دارند که تا پيش از وقوع اين معجزه، هيچ کس مايعي روي اين بخش‌ها نريخته است.»
حجت‌الاسلام شيخ "علي الحاج‌حسن" از روحانيون حزب‌الله لبنان در بعلبک نيز در سخناني که پس از وقوع اين معجزه در صحن حرم ايراد کرد و فيلم آن نيز در اينترنت موجود است، گفت: اين معجزه، محصور به نقطه خاصي نيست که بخواهيم بگوييم کسي مايعي روي سنگي ريخته و گريخته؛ بلکه معجزه‌اي است که بخش‌هاي مختلف حرم را شامل مي‌شود، هم بخش شمالي ضريح مطهر و هم ديوارهاي سنگي.»
اين روحاني لبناني که مسؤوليتي در اين آستانه مقدسه نيز دارد، تأکيد کرد: «بنده پس از اطلاع از اين رخداد در ساعت چهار و نيم، چهار نفر از افراد مورد اعتماد را براي بررسي فرستادم که پس از مدتي دو نفر از آنان برگشته و به صحت موضوع گواهي دادند و بعد خودم به داخل حرم رفتم و ديدم خون از داخل سنگ‌ها و از لابلاي گل‌ها و برگ‌هاي حکاکي‌شده روي ضريح مي‌جوشد و بيرون مي‌زند و جالب اينکه آثار آن هم با دستمال و هيچ ماده ديگري هم پاک نمي‌شود.»
وي ادامه داد: «بنده پس از حضور در حرم، پيگير جزئيات ماجرا شدم تا اينکه متوجه شدم شخصي که در حرم مشغول روضه‌خواني بوده به ضريح رو مي‌کند و خطاب به اين بانوي سه‌ساله مي‌گويد "حرم عمه بزرگوار شما و خواهرتان در دمشق در معرض تهديد است؛ اگر شما دختر سيدالشهداء(ع) و خواهر حضرت رقيه(س) هستيد عنايتي فرماييد" که در اين لحظه خون از در و ديوار و ضريح مي‌جوشد.»
وي افزود: «معجزه بالاتري که خود ما نيز شاهد آن بوديم تغيير رنگ گلدسته‌هاي حرم مطهر حضرت خوله(س) بود که به مدت حدود يک ساعت از رنگ طلايي به مشکي پررنگ تغيير رنگ داد.
خبرنگار الأخبار نيز اين سخن را تأييد کرده و مي‌گويد: «گنبد و مناره‌هاي حرم مطهر، حدود يک ساعت به رنگ سياه درآمد و پس از آن بار ديگر آرام‌آرام روشن شد و به رنگ طلايي برگشت و من خودم فيلم اين معجزه را هم ديدم.»
يک روحاني شيعه در گفت‌وگو با الأخبار مي‌گويد: وقوع معجزات در هر زمان و مکاني ممکن است کما اينکه پيامبر(ص) و اهل بيت ايشان(ع) هم صاحب کرامات بوده‌اند اگرچه نيازي به معجزه و کرامت ندارند اما هدف آنان اين است که حب ما به ايشان و به سيدالشهداء(ع) بيشتر شود چنانکه اگر معجزه‌اي هم رخ ندهد ذره‌اي از حب ما به پيامبر(ص) و خاندان مکرم ايشان کاسته نخواهد شد.»
شيخ "فؤاد دبوس" گفت: «برخي رسانه‌ها ادعا کرده‌اند که زائران هندي و پاکستاني به زيارت حرم آمده بودند و به ديوارها عطر پاشيده‌اند که با پيگيري‌هاي دقيقي که بنده به عمل آورده‌ام و پرس‌وجوهايي هم که از خادمان حرم داشته‌ام اين ادعا عاري از صحت است و هيچ زائري از هند و پاکستان به زيارت حرم نيامده است.»
وي افزود: «شايعاتي که در شبکه‌هاي اجتماعي نقل مي‌شود مبني بر اينکه مراجع دستور تخليه حرم را داده‌اند يا نيروهاي امنيتي منطقه را محاصره کرده‌اند دروغي بيش نيست و درهاي حرم به روي همه زوار براي زيارت و رؤيت اين معجزه باز است.»
حجت‌الاسلام "شفيق جرادي" از روحانيون حزب‌الله لبنان در منطقه نيز گفت: «بنده اين معجزه را از نزديک با چشم خودم ديدم و جوشش خون از در و ديوار و ضريح را مشاهده کردم؛ متأسفانه شنيده مي‌شود برخي از به‌ظاهر مؤمنين نيز در اين معجزه تشکيک کرده‌اند ولي اميدوارم اشتباه کرده باشم و اين افراد وهابي‌هايي بوده باشند که در قالب شيعه در قلوب مؤمنين تشکيک و ترديد ايجاد مي‌کنند. از همه مي‌خواهم اين قبيل مسائل را انکار نکنند و دست‌کم تا پيش از اثبات آن از سوي مراجع ديني و علمي، رد نکنند زيرا اگر از روي عقيده چنين سخني را به زبان بياورند براي‌شان فاجعه به بار خواهد آورد و آخرت‌شان را تباه خواهد کرد.»

ادامه مطلب
پنج شنبه 26 اردیبهشت 1392  - 1:55 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 27

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5897483
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی