در همه دستگاه های اندرویدی که شما استفاده می کنید ، به صورت دائم سرویس هایی در پس زمینه فعالیت می کنند . این سرویس ها می توانند متعلق به اپلیکیشن های سیستمی یا اپلیکیشن هایی باشند که توسط شما نصب شده اند . این سرویس های کارهای مختلفی را انجام می دهند . از مدیریت ارسال و دریافت اطلاعات اینترنتی گرفته تا مدیریت یکی از ویجت های دستگاه شما . البته باید توجه داشته باشید که این سرویس ها مورد نظر اپلیکیشن ها ( هم سیستمی و هم غیر سیستمی ) می باشند و در صورتی که به صورت خودسرانه و بدون توجه به کارایی شان ، اقدام به غیر فعال کردن آنها کنید ، ممکن است دستگاه تان دچار اختلال در عملکرد شود .
در هر صورت ممکن است گاهی اوقات احساس کنید که یک سرویس بی مصرف در سیستم مشغول به فعالیت است . مثلا در مواردی که آن سرویس مربوط به یک اپلیکیشن سیستمی است و شما مطمئن هستید که دیگر نمی خواهید از آن اپلیکیشن استفاده کنید . در این صورت غیر فعال کردن سرویس مذکور یکی از بهترین راهکارها برای آزاد کردن رم دستگاه و همچنین افزایش عمر باتری خواهد بود .
یکی از بهترین اپلیکیشن های اندرویدی که در این زمینه می تواند کمک بسیار به ما کند ، اپلیکیشن Disable Service می باشد . این اپلیکیشن قابلیت نصب در تمامی دستگاه های اندرویدی که نسخه ۲٫۲ یا بالاتر این سیستم عامل را اجرا می کنند را داراست . توجه داشته باشید که با استفاده از این اپلیکیشن می توانید تمامی سرویس های فعال در دستگاه تان را مشاهده کنید ، اما برای از کار انداختن آنها نیاز باید دستگاه تان روت شده باشد . همچنین لینک دریافت این اپلیکیشن در پایان مطلب قرار گرفته است .
هنگامی که برای اولین بار اپلیکیشن مذکور را اجرا می کنید ، چند ثانیه طول خواهد کشید تا لیست سرویس های فعال گردآوری شده و نمایش داده شود . پس از مشاهده لیست سرویس ها ، اعدادی را نیز در سمت راست تصویر مشاهده خواهید کرد که به موارد زیر اشاره دارند :
- خاکستری : تعداد کل سرویس هایی که توسط یک اپلیکیشن ایجاد شده است .
- آبی : تعداد سرویس هایی که هم اکنون در حال فعالیت در پس زمینه هستند .
- قرمز : تعداد سرویس هایی که غیر فعال شده اند .
همچنین با کشیدن صفحه به سمت چپ می توانید به بخش اپلیکیشن های سیستمی بروید و از وضعیت سرویس های آنها نیز مطلع شوید . باز هم تاکید می کنیم که در بخش سرویس های سیستمی دقت بیشتری را لحاظ کنید . چون احتمال اخلال در عملکرد دستگاه بالا است .
حالا فرض کنید که می خواهید برخی سرویس های اپلیکیشن فیسبوک مسنجر را غیر فعال کنید . کافیست روی گزینه Messenger تپ کنید تا سرویس های آن نمایش داده شوند .
از روی نام سرویس ها تقریبا می توانیم متوجه شویم که هر سرویس چه کاری انجام می دهد . مثلا در اپلیکیشن فیسبوک مسنجر دو سرویس با نام های MmsReceiver و SmsReceiver وجود دارند که به نظر می رسد وظیفه ارسال و دریافت پیام کوتاه و ام.ام.اس را برعهده داشته باشند .
یکی از تفاوت های اساسی میان غیر فعال کردن یک سرویس با حذف آن در این است که با غیر فعال کردن یک سرویس می توانید از دیگر قابلیت های اپلیکیشن مورد نظر استفاده کنید ، اما با حذف آن به احتمال زیاد با اخلال در عملکرد مواجه خواهید شد . با تپ کردن هر مورد نیز ، تیک آن برداشته خواهد شد و غیر فعال می شود . در صورتی که دستگاه خود را روت نکرده باشید نیز با پیغام خطا مواجه می شوید و از شما درخواست خواهد شد تا دستگاه تان را روت کنید .
نکات پایانی :
۱- با دانش کافی اقدام به از کار انداختن سرویس ها کنید . مثلا اگر هرگز از قابلیت آپلود یک اپلیکیشن استفاده نمی کرده اید و در آینده هم چنین قصدی ندارید ، می توانید سرویس آپلود آن را از کار بیندازید . با این کاز اخلالی در دیگر عملکردهای برنامه مشاهده نخواهید کرد .
۲- اپلیکیشن هایی که اعداد آبی رنگ مقابل شان وجود دارد ، گزینه های خوبی برای شروع هستند . همانطور که در بالا هم گفتیم این اعداد نشان دهنده سرویس های فعال در پس زمینه هستند . پس آنها را باز کنید و اگر دیدید که یک سرویس بی مصرف در حال اجراست ، آن را از کار بیندازید .
۳- همچنین همه سرویس هایی که از کار می اندازید ، در هر زمانی قابلیت فعال سازی دوباره را دارند .
دریافت اپلیکیشن Disable Service
منبع
ادامه مطلب
چهارشنبه 25 اردیبهشت 1392 - 7:12 AM