به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

اگر کودکی با مشکل بی‌خوابی مواجه شود، علایمی مشابه با بی‌خوابی بزرگسالان و حتی ممکن است شدیدتر از آن را نشان دهد.

خبرگزاری فارس: ۱۲ راه برای رفع بی‌خوابی کودکان
 

 

  تبیان، اگر کودکی با مشکل بی خوابی مواجه شود، علایمی مشابه با بی خوابی بزرگسالان و حتی ممکن است شدیدتر از آن را نشان دهد، زیرا نیاز خواب کودک بیشتر از بزرگسالان می باشد.

خوابیدن کودکان، علاوه بر برطرف کردن خستگی های روزانه، شرایط مناسبی را برای رشد کودک فراهم می کند. کودکان فعالیت روزانه بیشتری نسبت به بزرگسالان دارند و در صورت عدم استراحت کافی، بسیار صدمه می بینند. بنابراین اگر کودکی دارید که با مشکل بی خوابی مواجه است، حتما راهکارهای زیر را انجام دهید.

در اینجا 12 توصیه برای برطرف کردن بی خوابی در کودکان را می گوییم.

1- به والدین توصیه می شود جای خواب ثابتی را برای کودک خود در نظر بگیرند و به کودک خود تاکید کنند که حتما در جای خود استراحت کند. معمولا تغییر مکان خواب حتی برای بزرگسالان هم ناخوشایند است و ممکن است سبب دیر به خواب رفتن آنها شود. احتمالا این تجربه را در طول مسافرت داشته اید.

2- به این دسته از کودکان اصلا اجازه بیدار ماندن و دیر خوابیدن به بهانه مشاهده تلویزیون و یا حتی انجام تکالیف مدرسه را ندهید. زمان مشخصی را برای خواب آنها در نظر بگیرید و آنها را به خوابیدن در همان زمان، محدود کنید.

گاها دیده می شود که برخی از کودکان به علت مشاهده فیلم های ترسناک دچار کم خوابی می شوند. والدین بهتر است از دیدن فیلم ترسناک و تحرک بیش از اندازه کودک، جلوگیری کنند.

3- ساعات خواب منظمی را برای کودکتان در نظر بگیرید.

ساعات خواب کودک باید ثابت باشد. یک ساعت خاص را در نظر بگیرید. اولین بار کودک خود را تشویق کنید تا در آن ساعت خاص به رختخواب برود و شب‌های دیگر، حتی تعطیلات آخر هفته آن ساعت را معیار فرا رسیدن زمان خواب کودکتان قرار دهید. برای بیدار شدن از خواب نیز همین رویه را ادامه دهید. توجه داشته باشید هر قدر کودکتان زودتر از خواب بلند شود بهتر است، زیرا تا شب کاملا خسته می شود و حدودا همان ساعت مقرر به خواب می‌رود.

4- والدین باید مراقب عادات تغذیه ای کودک خود باشند و سعی کنند مواد غذایی کافئین دار را از برنامه غذایی خود حذف و یا کم کنند. اگر هم کودک علاقمند به مصرف این مواد غذایی بود، سعی شود حتی المقدور این مواد را 4 ساعت قبل از خواب مصرف کند، زیرا واکنش کودکان به مصرف مواد کافئین دار مانند بزرگسالان است، یعنی همانطور که مصرف این مواد در بزرگسالان سبب بی خوابی می شود، در کودکان نیز همین اثر را دارد.

5- متخصصان تغذیه معمولا مصرف موادی مانند شیر ولرم را که حاوی کلسیم است، قبل از خواب توصیه می کنند.

6- حداقل دو ساعت قبل از خواب، شام کودک را آماده کنید تا بخورد. این کار سبب هضم نسبی غذا می شود و کودک با معده پر به رختخواب نمی رود، زیرا معمولا معده پر، سبب بدخوابی می شود.

7- توصیه می شود از مصرف غذاهای پرکالری در وعده شام اجتناب شود. مصرف زیاد مواد قندی هم در وعده شام کودکان توصیه نمی شود زیرا مصرف قند زیاد قبل از خواب، سبب افزایش انرژی و ایجاد تحرک بیشتر در کودک می شود. بنابراین میل به تحرک بیشتر، فرایند خوب خوابیدن را مختل می کند.

8- برای این که کودک زودتر خسته شود و به خواب برود، توصیه می شود او را به فعالیت بدنی در طی روز تشویق کنید. کودکانی که در طی روز فعالیت کافی انجام نمی دهند و انرژی خود را تخلیه نمی کنند، دچار بی خوابی می شوند.

9- هر گونه وسایل بازی و اسباب بازی مورد علاقه کودک خود را از اتاق خواب او دور کنید، زیرا گاها دیده می شود که این دسته از کودکان به بازی با این وسایل مشغول می شوند و نمی خوابند.

10- به والدین کودکانی که معمولا از کم خوابی رنج می برند توصیه می شود ، دمای اتاق کودک خود را بررسی کنند تا مبادا دمای اتاق بالا باشد. گرمای هوای اتاق کودک سبب بدخوابی می شود. پس با ایجاد تهویه مناسب در اتاق کودک، شرایط مناسبی برای خواب او فراهم کنید.

11- به والدین این دسته از کودکان توصیه می شود تا محیط خانه را برای بهتر خوابیدن کودک ساکت نگه دارند و از ایجاد هر گونه سر و صدای بلند و صدای تلویزیون و ... خودداری کنند.

 

12- والدین این دسته از کودکان باید در نظر داشته باشند که هیچ گاه عصبانیت خود را از بی خوابی کودک بروز ندهند، زیرا کودک با مشاهده هر گونه عصبانیت، دچار اضطراب و تنش می شود که این اضطراب خود سبب بدخوابی بیشتر او می شود و سیکل معیوبی را ایجاد می کند.

 

ادامه مطلب
یک شنبه 27 مرداد 1392  - 7:57 PM

آیت‌الله بروجردی پرچم‌دار تقریب میان مذاهب حول محور مرجعیت علمی اهل بیت(ع) در عصر کنونی است.

خبرگزاری فارس: سید بروجردی پرچم‌دار تقریب در عصر جدید
 

 

 سید حسین طباطبایی بروجردی در سال 1254 در بروجرد و در خانواده‌ای به دنیا آمد که با 13 واسطه به امام حسن(ع) می‌رسیدند. سابقه مبارزاتی خانوادگی او هم به نیاکان پدرش باز می‌گردد که سید محمد باقر بحرالعلوم عموی پدربزرگش و میرزا محمود بروجردی عموی پدرش سال‌ها با ناصرالدین شاه در ستیز بودند.

سید حسین در 12 سالگی تحصیلات رسمی خود را شروع کرد و پس از آن به حوزه علمیه اصفهان وارد شد و از محضر اساتیدی چون ابوالمعالی کلباسی، محمدتقی مدرسی، سید محمدباقر درچایی، آخوند ملا محمدکاشی و جهانگیر خان قشقایی بهره برد؛ فقه و اصول، ادبیات عرب، حکمت، فلسفه، کلام و منطق از جمله علومی بودند که وی در آنها تبحر یافت تا آنجا که در 30 سالگی به عنوان یکی از اساتید طراز اول حوزه علمیه شناخته شد.

اقامت 10 ساله در حوزه نجف اشرف او را به مجتهدی بزرگ تبدیل کرد و آیت‌الله طباطبایی بروجردی پس از آن به زادگاهش، بروجرد بازگشت و به مدت 30 سال کار تعلیم و تربیت طلاب و اداره حوزه علمیه این شهر را در دست گرفت و پس از درگذشت آیت‌الله حائری به عنوان بزرگ‌ترین استاد حوزه علمیه شناخته شد و مدتی بعد به قم مهاجرت کرد و به مدت 17 سال زعامت بزرگ‌ترین حوزه علمیه شیعه را بر عهده گرفت ضمن اینکه در آن دوران و به مدت 15 سال تنها مرجع تقلید شیعیان جهان بود.

روش استدلال و اجتهاد

آیت‌الله بروجردی شیوه علمای سلف را ادامه داد و همچون شیخ مفید، شیخ طوسی، شیخ طبرسی و مرحوم سید مرتضی راه استنباطی را در فقه پی گرفت؛ اهمیت دادن به آرای قدماء و روایات، توجه به ادله اولیه و جستجو برای ریشه مسائل پایه‌های روش فقهی او را تشکیل می‌دادند.

حاشیه علی کفایه الاصول، المهدی فی کتب اهل السنه، الآثار المنظومه، انیس المقلدین، مجمع الفروع، مناسک الحج، جامع احادیث الشیعه، مستدرک فهرست منتخب الدین، تجرید اسانید الامانی و تجرید اسانید الاستبصار از جمله آثار علمی او به شمار می‌روند.

تلاش برای تقریب میان مذاهب اسلامی

زمانی که دارالتقریب قاهره در سال 1337 تشکیل و شیخ محمد تقی قمی دبیرکل آن شد آیت‌الله بروجردی به حمایت از آن برخاست زیرا به وحدت میان مسلمانان بسیار اعتقاد داشت و آن را برای پیروزی نهایی اسلام ضروری می‌دانست.

اتحاد حول محور مرجعیت علمی اهل بیت(ع) با استناد به حدیث ثقلین و نیز تاکید بر تحریف ناپذیری قرآن به عنوان یکی از اشتراکات میان مسلمانان از جمله راهکارهای آیت‌الله بروجردی برای گرد آوردن پیروان اسلام زیر پرچم توحید و نبوت بود.

از ایشان نقل شده است که می‌گفت: «هر کس از کیفیت نزول قرآن و حفظ آن خبر داشته باشد حتی احتمال تحریف در آن را نمی‌دهد و خواهد دانست که امکان تحریف وجود نداشته است. به مجردی که آیه‌ای یا سوره‌ای نازل می‌شد رسول اکرم(ص) آن را بر مردم تلاوت می‌فرمود و صدها نفر آن را از بر و مرتباً تکرار کرده و هر روز و شب تلاوت می‌کردند به طوری که اگر در محیط اسلامی مدینه و جاهای دیگر، کسی یک کلمه را زیر و رو می‌کرد، همه او را تخطئه می‌کردند؛ نظیر شعر یا قصیده معروفی که اگر کسی آن را به غلط بخواند مردم به ویژه ادیبان خطای او را می‌گیرند. روایات تحریفیه، سه چهارم آنها را یک نفر به نام احمد بن محمد سیاری اوائل قرن سوم، جعل کرده است».

تلاش‌های بی وقفه زعیم حوزه علمیه قم سبب شد شیخ شلتوت رئیس جامع الازهر در آن زمان فتوایی مبنی بر به رسمیت شناختن فقه جعفری صادر کند.

علما و مراجع بزرگی همچون امام خمینی(ره)، آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، شبیری زنجانی، نوری همدانی، واعظ زاده خراسانی و مرحوم فاضل لنکرانی از جمله شاگردان به نام آیت‌الله بروجردی به شمار می‌روند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید جواد علوی گرگانی، نوه آیت‌الله بروجردی در یکی از مصاحبه‌های خود در ارتباط با سابقه آشنایی آن مرجع تقلید با بنیان‌گذار کبیر انقلاب می‌گوید: «پدر من نقل می‌کردند از امام(ره) سؤال کردم شما در مسئله آمدن آیت‌الله بروجردی به قم بسیار تلاش کردید، به چه دلیل بر روی ایشان تأکید داشتید؟ امام در پاسخ فرموده بودند: پیش از آنکه آیت‌الله بروجردی به قم بیایند، مراتب علم و کمال و فضل ایشان را فهمیده بودیم، همه این مسئله را می‌دانستند؛ پس از رحلت آیت‌الله حاج ‌شیخ عبدالکریم حائری، ضرورت داشت شخصیت بزرگی به قم بیاید و ما احساس کردیم که آیت‌الله بروجردی همان کسی است که ما می‌خواهیم.

امام جزء کسانی بود که بسیار تلاش می‌کردند تا آیت‌الله بروجردی به قم بیایند و با ایشان ارتباط داشتند. در این زمان آیت‌الله حاج‌شیخ عبدالکریم حائری فوت شده بودند و تا آمدن آیت‌الله بروجردی به قم، حدود هفت سال از رحلت ایشان گذشته بود. مهم‌ترین مشکل علمای قم نیز در همین دوره رحلت آیت‌الله حائری تا آمدن آیت‌الله بروجردی بود. ازاین‌رو علمای قم تصمیم گرفتند نامه‌ای به آیت‌الله بروجردی بنویسند و از ایشان برای سفر به قم دعوت کنند. البته ما هنوز به این نامه دست پیدا نکرده‌ایم؛ ولی نامه‌های متعددی از حضرت امام به آیت‌الله بروجردی در این زمینه وجود دارد که در یک مورد بسیار خاضعانه نوشته شده است: شما وعده فرمودید که در این تاریخ بیایید. ان‌شاءلله امیدوارم به وعده خود عمل کنید و اینجا همه فضلا منتظر هستند. از محتوای این نامه چنین برمی‌آید که نامه‌ها و درخواست‌های متعددی به آیت‌الله بروجردی ارسال شده و آمدن ایشان به قم مسلم شده بود و بحث درباره زمان حرکت ایشان بود. ولی آیت‌الله بروجردی تا پیش از مریضی‌شان برای سفر به قم اقدام نکردند.»

نظر بزرگان در مورد آیت‌الله بروجردی

آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی در ارتباط با شخصیت این مرجع تقلید می‌گوید: «شیوه اجتهادی آیت‌الله بروجردی بر اطمینان‌بخشی و مطالعه عمیق و تتبع وسیع بنا شده بود؛ ایشان موضوعات و مباحث جانبی هر علم را به دقت مطالعه و بررسی می‌کردند. در اکثر بلکه همه علوم حوزوی، مطالعه و تتبع کرده بودند بر تاریخ اسلامی، بر حدیث، سیر مسائل علم اصول و فقه و چگونگی پیدایش هر مسئله فقهی و اصولی، به خوبی مسلط بودند؛ بر اقوال عامه، بسیار مسلط بود، نه تنها بر فتاوی و اقوال ائمه اربعه آنان تسلط داشت که بر نظریات صحابه و دیگر فقهای آنان همچون اوزاعی ثوری و لیث محیط بود. اختلاف‌نظرهایی که در یک مسئله داشتند، می‌دانست، این تسلط طوری بود که برخی از فقهای اهل سنت در ملاقات با ایشان آن مرحوم را از خودشان بر اقوال و نظریات علمای عامه مسلط‌ ‌تر می‌دیدند».

آیت‌الله جعفر سبحانی هم در مصاحبه‌ای در مورد شخصیت علمی و جامعیت استاد خویش می‌گوید: «مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی از شخصیت‌های نادری بود که تاریخ شیعه در شرایط خاصی نظیر آن را کمتر به خود دیده است؛ ما در تاریخ شیعه نمونه‌هایی مانند شیخ مفید، سید مرتضی، شیخ طوسی و شیخ طبرسی را داشته‌ایم که در هر قرنی، نمونه‌هایی از آنان پرورش یافته‌اند. او در عین ژرف‌نگری در فقه و احاطه به فروع، استاد بی نظیر حدیث، رجال، درایه و تاریخ بود. عظمت فقهی او از تعلیقات ارزشمند او بر عروه کاملاً نمایان است. از نظر تسلط بر قواعد عربی و اشتقاق کلمات فرد توانایی بود. پیوسته خواهان آن بود که صحیح بخواند و صحیح بنویسد و اگر هم روزی کسی او را متوجه لغزش و اشتباهی در تلفظ می‌کرد بسیار خوشحال می‌شد و از او تشکر می‌کرد.

شخصیت علمی و فکری و ذهنی مرحوم آیت‌الله بروجردی را سه چیز تشکیل می‌داد: خوش‌فهمی، حافظه قوی و نیرومند و قدرت تحلیل؛ نوع افراد، یکی از دو ویژگی نخستین را دارند و جمع میان آن دو نیز فراوان است ولی انسان که میان هر سه ویژگی جمع کند کمیاب است. در حقیقت مبتکران و موسسان علوم، بیشتر از این سه ویژگی برخوردار بوده‌اند».

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی نیز در مورد آیت‌الله بروجردی می‌گوید: «از بهترین و پربارترین دوران عمر من سال‌هایی بود که در درس آیت‌الله بروجردی شرکت داشتم؛ در این مدت هم علم و دانش را از او می‌آموختیم و هم ادب و اخلاق. بدون شک او عالمی بزرگ بود. می‌دانیم که علم به تنهایی دلیل بر شخصیت نیست. آنگاه علم دارای عظمت است که آمیخته با اخلاق شایسته آن مقام علمی باشد. چه جالب است که استاد هم علم و دانش بیاموزد و هم اخلاق و تقوا را. او در درس‌هایش زیاد به بحث اخلاق نمی‌پرداخت، بلکه گه گاهی درباره مسائل اخلاقی سخن می‌گفت ولی در عمل همه چیز را نشان می‌داد. سخنانش نفوذ عجیبی داشت، نگاه‌هایش بسیار نافذ بود، سکوتش پر معنی بود و رفت و آمدش درس و سرمشق بود».

آیت‌الله بروجردی سرانجام در دهم فروردین ماه سال 1340 و در سن 88 سالگی بر اثر بیماری قلبی درگذشت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.

در پنجاهمین سالروز ارتحال آن مرجع تقلید مجلس بزرگداشتی در مسجد اعظم قم برگزار خواهد شد. این مراسم سه‌شنبه همین هفته پس از نماز مغرب و عشاء با حضور علما و فضلا، نمایندگان بیوت مراجع تقلید و مسئولان استانی برگزار می‌شود و حجت‌الاسلام والمسلمین فاطمی‌نیا هم سخنران آن خواهد بود.

=============

گزارش: صدرالدین فلاح

 

=============

 

ادامه مطلب
یک شنبه 27 مرداد 1392  - 7:37 PM

شايد اين مهم‌ترين قرار زندگي شما باشد، قراري كه آينده زندگي شما را تحت تاثير قرار مي‌دهد. شايد خواستگارتان قرار باشد كه تا آخرعمر در كنار شما زندگي كند و تمام رؤياها و آرزوهاي شما را جامه عمل بپوشاند. براي همين اولين قرار مهم‌ترين قرار است، براي آنكه بهترين تاثيرگذاري را در اين قرار داشته باشيد، نكات زير را به خاطر بسپاريد.

فردي كه روبه‌روي شما نشسته است شايد باهوش‌تر از شما باشد و به احتمال زياد از شما باتجربه‌تر است، پس هيچ‌گاه فكر نكنيد كه مي‌توانيد او را بازي دهيد يا گمراه كنيد. سعي كنيد صادقانه رفتار كرده و اگر هم اشتباهي از شما سر زد به آن اعتراف كنيد. دكتر ويتيمور مي‌گويد: اگر در صحبت كردن خواستگارتان حواس شما پرت شده و كلام او را از دست داديد خيلي راحت به او بگوييد كه براي يك لحظه حواس‌تان پرت شده است.  اگر هم فكر مي‌كنيد حرفي كه زده است نامناسب بوده يا او را رنجانده از وي معذرت‌خواهي كنيد. معذرت خواستن شجاعت و انعطاف شما را مي‌رساند و تاثير خوبي روي ذهن طرف مقابل شما مي‌گذارد.
 


 انتظار چه تاثیری بر او دارد؟

خانم‌ها در بين خودشان مي‌گويند؛ اگر او چند دقيقه منتظر بماند ارزش من را بيشتر حس خواهد كرد. اما اين درست نيست. باور كنيد كه در قرار اول هر دقيقه انتظار كشيدن مي‌تواند مرگبار باشد و باعث عصبانيت و ناراحتي طرف مقابل شما شود و در نتيجه آن جو مناسب چنين جلسه‌اي را بر هم بزند.
اگر شما بنشينيد و انتظار آمدن طرف مقابل‌تان را بكشيد، چه حسي خواهيد داشت؟ قطعا خوشحال نخواهيد بود. يادتان باشد اگر دير كنيد مي‌تواند به اين معنا باشد كه براي طرف مقابل ارزشي قائل نيستيد، براي همين حساب همه زمان‌ها را بكنيد و از جمله حاضر شدن، ترافيك و مشكلات احتمالي را بكنيد تا دير به قرارتان نرسيد.

خاموشش كنيد

شما مي‌خواهيد كه خواستگارتان در زماني كه مقابل شما نشسته است دائما مشغول چك كردن تلفن همراهش باشد يا پيامك بزند و دائما با تلفن صحبت كند؟ اگر از اين رفتار خوش‌تان نمي‌آيد خودتان چنين رفتاري را انجام ندهيد. دكتر دايان گاتمن، روانشناس و متخصص علوم رفتاري در دانشگاه پنسيلوانيا مي‌گويد: «شايد هميشه اين عادت را داشته باشيد كه تلفن همراه‌تان را در نزديك‌ترين جا با خودتان نگه داريد و دائما پيامك‌ها، اي‌ميل‌ها يا تماس‌هاي‌تان را چك كنيد اما براي اولين قرار با خواستگارتان چنين كاري بدترين كار است. خيلي راحت قبل از ورود به محل قرار، تلفن همراه‌تان را خاموش كنيد. مطمئن باشيد يك ساعت خاموش بودن تلفن همراه ضرر جبران‌ناپذيري به شما نخواهد زد.»

پیام لباس‌ها را جدی بگیرید

بگذاريد خيلي ساده بگوييم؛ اولين تاثيري كه روي طرف مقابل‌تان مي‌گذاريد با لباس‌هاي‌تان است، خيلي ساده اگر لباس‌هاي نامناسبي بپوشيد از همان لحظه اول تاثير نامناسبي روي طرف مقابل‌تان مي‌گذاريد، اگر براي خوردن يك قهوه دعوت شده‌ايد بدترين كار اين است كه با لباس و كفش مخصوص كوهنوردي در آنجا حاضر شويد. بهترين كار اين است كه براي اولين قرار با خواستگارتان لباس راحت، آراسته و نسبتا سنگين بپوشيد. لباسي كه مي‌تواند همپايه لباس‌هاي مراسم دورهمي و مهماني‌هاي نه‌چندان تجملي باشد. لباس‌هاي خيلي تنگ يا كفش‌هاي خيلي پاشنه‌بلند انتخاب‌هاي نامناسبي براي چنين قرار ملاقاتي هستند.
 


 معجزه تشکر

يادتان باشد، تشكر كردن نشانه توجه و احترام گذاشتن شما به طرف مقابل‌تان است. شما بايد از احترام و توجهي كه به شما مي‌شود قدردان باشيد و اين قدرداني را نشان دهيد. يك تشكر در مورد پرداخت صورت‌حساب قهوه يا غذايي كه خورده‌ايد، مي‌تواند به خواستگار شما نشان دهد كه شما فردي مودب و نكته‌سنج هستيد كه به جزئيات دقت مي‌كنيد.

 جاده دو طرفه قانون 

به قوانين طرف مقابل‌تان احترام بگذاريد، اگر او بلند مي‌شود و صندلي را براي شما مي‌كشد از او تشكر كنيد، اگر هم اين كار را نكرد نايستيد تا اين كار را انجام دهد، خودتان صندلي را بكشيد و بنشينيد. اگر او خواست كه صورت‌حساب را پرداخت كند با او چانه نزنيد، اگر هم خواست كه در مورد مسائلي حرف بزنيد يا نزنيد به خواسته او احترام بگذاريد. مطمئن باشيد، اينگونه طرف مقابل‌تان هم به خواسته‌ها و قوانين شما احترام خواهد گذاشت.

 در مورد اينها حرف نزنيد

صحبت كردن اصلي‌ترين كليد برقراري ارتباط است اما برقراري يك ديالوگ خوب با فردي كه براي اولين مرتبه با او ملاقات مي‌كنيد كار ساده‌اي نيست. قطعا نمي‌شود فرمول خاصي براي حرف زدن در جلسه اول ارائه داد، اما شايد برعكس اين مورد را بتوان ارائه كرد! بهترين كار اين است كه در جلسه اول با خواستگارتان از صحبت كردن در مورد مسائل سياسي، اقتصادي و البته وضعيت آب و هوا بپرهيزيد. دكتر ژاكلين ويتيمور، متخصص مشاوره خانوادگي در استوك مي‌گويد: «هميشه آدم‌هاي نكته‌سنج و طناز محبوب و مورد توجه هستند اما حتي اگر شخصيتي اينگونه هم داريد در جلسه اول آشنايي خودتان را كنترل كنيد و سعي نكنيد دائما از جملات طنز و بامزه استفاده كنيد يا خواستگارتان را بخندانيد، چرا كه اينگونه او اين تصور را خواهد داشت كه احتمالا شما فردي هستيد كه هيچ چيزي را جدي نمي‌گيريد.»
 


 بيشتر بشنويد تا حرف بزنيد

يادتان باشد، مهم‌تر از خوب حرف زدن خوب شنيدن است. قطعا اگر در همان برخورد اول به طرف مقابل‌تان نشان دهيد كه خوب و با دقت به حرف‌هايش گوش مي‌دهيد تاثير بسيار زيادي روي او گذاشته‌ايد. اگر در زمان حرف زدن، او سؤالي براي‌تان پيش‌ آمد در فواصلي كه او مكث مي‌كند يا منتظر واكنش شماست سؤالات خودتان را بپرسيد. يادتان باشد يكي، دو بار قطع كردن حرف‌هاي او اشكالي ندارد اما خواستگارتان قطعا از اينكه هر دقيقه حرف‌هاي او را قطع كنيد خوشحال نخواهد شد.»

ادامه مطلب
یک شنبه 27 مرداد 1392  - 7:27 PM

در فرهنگ های مختلف، خودکشی به صورت های متفاوتی تعبیر و تفسیر می شود. در بیشتر جوامع غربی از خودکشی جلوگیری می کنند و از انجام گرفتن آن در صورت امکان ممانعت می ورزند. در بعضی فرهنگ ها، خودکشی به عنوان عمل افتخار آمیز تلقی می شود ولی فقط اقدامی قابل قبول برای یک شخص ناامید است. 

به طور معمول کسانی که اقدام به خودکشی می کنند در اکثر موارد دوران کودکی بی ثباتی را گذرانده اند یا اینکه تاریخچ ای از حوادث فشارزای روانی در گذشته و حال داشته اند یا فاقد حمایت کنندگان اجتماعی بوده و دوستی نداشته اند که به او اطمینان کنند.

تحقیقات نشان می دهد افرادیکه خودکشی آنها منجر به مرگ شده است، در اغلب موارد ازدواج نکرده اند یا اینکه همسرانشان مرده یا جدا شده اند یا سنشان بالاتر از 45 بوده یا تنها زندگی می کرده اند یا اینکه تاریخچه ای از اختلال جدی بدنی و هیجانی داشته یا احتمالا معتاد بوده اند.
 

چرا خودکشی؟!
 

اظهارات کلامی: عباراتی همچون «کاش هرگز به دنیا میده بودم» و «وقتی مردم متاسف خواهید شد» را باید به اندازه عبارت مستقیم «خودم را می کشم» جدی تلقی کرد.

تغییرات رفتار: این تغییرات دامنه وسیعی مثل بخشیدن مایملک، به استقبال خطرات تهدید کننده زندگی رفتن و حادثه پذیری مکرر را شامل می شود. دیگر علائم آن ممکن است شکایت از تنهایی شدید یا بی حوصلگی، افزایش قابل توجه بیقراری یا تحریک پذیری و درگیر شدن در مدرسه یا با پلیس باشد. نشانه های رایج تری از افسردگی نیز ممکن است وجود داشته باشد مانند تغییر در اشتها و عادات خواب، افت تحصیلی یکباره، شکایت از ناتوانی در تمرکز ودوری گزینی از دوستان و فعالیت های مطلوب.

عواملی موقعیتی: ناتوانی در ارتباط با والدین، مشکلات تازه در مدرسه، پایان یافتن رابطه عاشقانه، اقدام به مصرف مواد مخدر و ... همگی خطر موقعیتی را افزایش می دهد.

والدین و دوستان باید در این موقع با پرسیدن سوالاتی مانند «خیلی گرفته ای»، «نقشه ای برای پایان دادن به زندگی ات داری» و «فکر می کنی واقعا نمی خواهی زنده باشی» وارد عمل شوند.

پرسیدن سوالات مستقیم درمورد خودکشی فکر خودکشی را به سر کسی نمی اندازد، در مقابل ممکن است جدی تلقی کردن پاسخ ها، سنجشی حیات بخش باشد.

هم والدین و هم دوستان معتقدند چنین عباراتی ممکن نیست عملی شوند یا ممکن است بسیار ترس آورتر از آن باشند که انجام گیرند.

هر چند گاهی اوقات دوستان قسم یاد می کنند که در مورد افکار خودکشی رازدار باشند اما چنانچه به افکار خودکشی مظنون هستند باید فورا با یکی از والدین یا افراد بزرگسال مسئول تماس حاصل کنند و در پی کمک حرفه ای برآیند.
اگر تهدید خودکشی قریب الوقوع به نظر می رسد باید به نزدیکترین مرکز پیشگیری از خودکشی مراجعه کنند. همچنین می توانند با یک مشاور یا روانپزشک تماس بگیرند. از نظر روانشناسان علل خودکشی را می توان به دو دسته تقسیم کرد:

1- آنهایی که جامعه را علت می بینند.

2- آنهایی که روی فرد نظر دارند.

اولی بر این حقیقت تاکید می کند که بیشتر افراد متمایل به خودکشی، فاقد آن فعالیت های اجتماعی هستند که زندگی را قابل تحمل و با ارزش می سازند، در حالی که دیدگاه دوم بر نقش فرد در تصمیم گیری به منظور دست زدن به خودکشی تاکید دارد.

افرادی که دست به خودکشی می زنندممکن است خصومت یا تکانه های پرخاشگرانه را به خودشان برگردانند یا ممکن است تجاربی را داشته باشند که فکر خودکشی را تقویت کند یا ممکن است از خودکشی به عنوان طریقی برای حل مشکل ومسئله خود استفاده کنند.

آمار خودکشی در ایران و جهان

در هر 20 ثانیه یک نفر خودکشی می کند

سالانه حداقل یک میلیون نفر در سراسر دنیا خودکشی می کنند یعنی در هر 40 ثانیه یک نفر (به نقل از خبرگزاری فرانسه).

طی مقاله ای که به تازگی به چاپ رسیده است، این آمار از سوی وزارت بهداشت تایید شده است. خودکشی دهیمن دلیل مرگ است و یک و نیم درصد مرگ های جهان را به خود اختصاص داده است. خودکشی به تنهایی در چین علت 30 درصد فوت هاست.

نسبت خودکشی مردان به زنان 2 و نیم به یک و در بعضی از مواقع 4 و نیم به یک است. هر چند که آمار خودکشی در ایران نسبت به بسیاری از کشورها در رده پایین تری قرار دارد اما مقایسه این آمار با آمار ثبت شده سال های گذشته در کشورمان، رشد قابل توجهی را نشان می دهد.

طبق آمار منتشر شده از سوی وزارت کشور انگیزه خودکشی در مطالعات انجام گرفته به ترتیب مربوط به مسائل ناموسی، اختلالات خانوادگی، تحصیل و ازدواج، شکست و ناامیدی، فقر و تنگدستی، بیماری های روانی استرس ها و فشارهای روانی، تنهایی، عشق و تمایلات شدید عاطفی و اعتیاد به مواد مخدر و مواد توهم زا بوده که در این میان سهم خودکشی با انگیزه اختلافات خانوادگی با 41 درصد بالاترین علت خودکشی ذکر شده و از لحاظ جنسیتی، اقدام به خودکشی در مردان 8 برابر زنان بوده است.

بیشترین دلیل خودکشی در نوجوانان ایجاد فاصله و فقدان رابطه مناسب بین فرزندان و والدین ذکر شده است؛ فاصله ای که موجب می شود والدین درک صحیحی از وضعیت فرزندان خود نداشته باشند. سرپرست اداره کل سلامت روان وزارت بهداشت گفت: سالانه 6 نفر به ازای هر 10 هزار نفر جمعیت در ایران اقدام به خودکشی می کنند که معادل 4200 نفر در سال است.
 

چرا خودکشی؟!
 

اما همه خودکشی ها منجر به فوت نمی شوند.

متاسفانه در استان خوزستان میزان خودکشی ها بالاست. در یک نگاه کلی می توان چنین برداشت کرد که عوامل زیر در بالا رفتن آمار خودکشی در استان خوزستان دخیل هستند: بیکاری مشکلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی خانوادگی، شخصی، فشارهای ناشی از سرخوردگی، معضلات فرهنگی، مسائل ناموسی، اختلافات و مشکلات خانوادگی و خلاء عاطفی در خانواده ها.

رفتارهای خودکشی را می توان به صورت افکار خودکشی و اقدام به خودکشی منجر به فوت تقسیم کرد و هرگونه تهدید به خودکشی باید از سوی اطرافیان و درمانگران جدی گرفته شود. آنچه مسلم است هر انسانی که به دلیلی دست به خودکشی می زند، حتما به نقطه ناامیدی مطلق رسیده است و به نظرش تنها راه نجات، خاتمه دادن به زندگی خودش است.

روانشناسان معتقدند که خودکشی در حقیقت یک روش کاهش درد و نگرانی است و اگر اطرافیان خطر را احساس کنند و به موقع اقدام کنند می توان با کاهش این درد، جلویخودکشی را گرفت.

یکی از مهمترین روش های پیشگیری از خودکشی درمان افسردگی است، چون افسردگی از مسائلی است که باعث ایجاد افکار خودکشی در شخص می شود.

مهمترین عامل در رفتارهای خودکشی برای افراد زیر 30 سال، اختلالات سازشی و تعارضات خانوادگی است و یکی از اقدامات پیشگیرانه، عدم انتشار اخبار خودکشی در مطبوعات است که از نظر سازمان بهداشتی جهانی بهترین اقدام است.

با تمام تجزیه و تحلیل هایی که از خودکشی می شود، آنچه که مسلم است، انسان سالم اسیر شرایط زندگی نمی شود بلکه می تواند شرایط بد زندگی را به میل خود و با توانایی هایی که دارد، تغییر دهد. هر انسان سالمی قادر است که برای خودش انگیزه های متفاوتی جهت ادامه زندگی بیابد تا بتواند یک زندگی با ارزش را ادامه دهد.

ادامه مطلب
یک شنبه 27 مرداد 1392  - 7:25 PM

مجموعـه تلویزیونــی «مادرانه» بهانه‌ای شده تا مروری بر کارنامه کاری بازیگران زنی داشته باشیم که در این سال‌ها نقش یک معتاد را بازی کرده‌اند و در یاد و خاطره مخاطبان ماندگار شده‌اند. اولین کسی که در سینمای ایران پس از انقلاب نقش زن معتاد را ایفا کرد، فریماه فرجامی است. او با حضور در فیلم «تیغ و ابریشم» از سال 64 تا به امروز در ذهن بسیاری از ایرانیان ماندگار شده است. در ادامه نگاهی داریم به 7 چهره برتری که در این سال‌ها نقش ماندگاری از حضور خود بر صفحه تلویزیون و پرده سینما بر جای گذاشته‌اند.

 فریماه فرجامی؛ تیغ و ابریشم، متولد 1330 

با ساخت فیلم «تیغ و ابریشم» كاراكتر زن معتاد به شكلی جدی وارد سینمای ایران شد و فریماه فرجانی، نقش زنی معتاد را كه سرخورده از برآورده نشدن رؤیاهایش در آن سوی مرزها به اعتیاد كشیده شده است به خوبی در این اثر ایفا می‌كند. چهره مغموم و خاص فرجامی همراه با كارگردانی مسعود كیمیایی كه خود پیش از آن یكی از ماندنی‌ترین شخصیت‌های معتاد در سینمای ایران را پرورانده بود (با بازی بهروز وثوقی در نقش سید در فیلم تحسین شده «گوزن‌ها») به یك بازی بیرونی كنترل شده برای نمایش رنج‌دیدگی این زن تبدیل شد؛ رنج‌دیدگی باورپذیری كه راهی جز خودكشی برایش باقی نگذاشت.
 


فرزاد مؤتمن درباره این نقش می‌گوید:

فرزاد مؤتمن که هنوز بسیاری از افراد فیلم «شب‌های روشن» او را به یاد دارند در مورد بازی خانم فرجامی در این فیلم می‌گوید: «تیغ و ابریشم، خاطره بسیار دوری است. من این فیلم را در همان سال‌های 64، 65 دیدم و پس از آن دیگر موقعیت بازبینی‌اش را پیدا نکردم اما هنوز به خاطر دارم که در آن دوره وقتی فیلم را می‌دیدم بازی فریماه فرجامی یکی از نقاط قوت فیلم به نظر می‌رسید زیرا تصویری خیلی باورپذیر و ملموس را از یک زن معتاد ارائه می‌داد. شاید در خوب بودن کار خانم فرجامی ذکر همین نکته کافی باشد که بگویم بعد از گذشت این همه سال وقتی درباره کارکترهای معتاد فکر می‌کنم، یکی تصویر فریماه فرجامی به ذهنم می‌آید و یکی بهروز وثوقی در فیلم گوزن‌ها». 
 

 


پانته‌آ بهرام؛ مسافر، متولد 1348

یکی از پرمخاطب‌ترین سریال‌های تلویزیون چه در زمان خودش و چه در سال‌های پس از آن، «مسافر» بود؛ اثری که به لحاظ داستانی و بازی بازیگرانش توانسته هنوز هم در یاد و خاطر ایرانیان بماند. «مسافر» به دليل بازی خاص پانته‌آ بهرام در نقش یک دختر معتاد به نام منيژه و لحن و ادای ديالوگ، جايگاه متفاوتی در ميان کارهای او دارد. بهرام در اين سريال چهره جديدی از یک زن معتاد را كه به خاطر اعتيادش همه چيز را از دست می‌دهد، ارائه كرد. او که در این سریال با ابوالفضل پورعرب همبازی بود، در بسياری از مواقع بازی همسطح و در پاره‌ای موارد بالاتر از او را به نمايش گذاشت. بهرام در آن سال‌ها چهره جديدی در تلويزيون بود و همين امر هم به او كمك كرد تا نقشش را برای بيننده باور‌پذير كند. 
 


مهران احمدی درباره این نقش می‌گوید:

مهران احمدی که در چندین اثر با پانته‌آ بهرام همکار بوده در مورد ایفای نقش اش در سریال «مسافر» می‌گوید: «خانم بهرام در سریال «مسافر» مانند همیشه از عهده ایفای نقش شان به خوبی برآمدند و یکی از نوابغ بازیگری هستند. به نظرم یکی از بهترین نقش‌های فرد معتاد را خانم بهرام در این اثر، ایفا کرده‌اند. نمی‌دانم بگویم متاسفانه یا خوشبختانه اما اکثر بازیگران خانم ما به کارکتری که می‌خواهند بازی کنند، خیلی اهمیت می‌دهند و پذیرای هر نقشی نیستند. وقتی قرار است شما نقش یک فرد معتاد را ایفا کنید، طبیعی است که چهره‌تان دستخوش تغییرات زیادی می‌شود و زیبایی‌اش را از دست می‌دهد و به همین دلیل همه خانم‌ها چنین نقشی را نمی‌پذیرند. اما خانم بهرام از جمله بازیگرانی است که برای رسیدن به نقش‌اش و ملموس کردن آن برای مخاطب از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند و در مسافر هم دیدیم که چنین اتفاقی رخ داد. در کنار اینکه فراموش نکنید بازی کردن در نقش یک فرد معتاد بسیار سخت است زیرا باید مراقب باشید که تبدیل به تیپ و کلیشه نشوید. خانم بهرام در این کار یکی از غیر کلیشه‌ای‌ترین نقش‌ها را ایفا کرد. من 2 نقش معتاد را هرگز فراموش نمی‌کنم؛ یکی نقش خانم بهرام در سریال «مسافر» و دیگری نقش باران کوثری در فیلم «خون‌بازی»؛ این دو بی‌نظیرند».
 

 


 ستاره اسکندری، داستان یک شهر، مرگ تدریجی یک رؤیا، متولد 1350

یکی از بهترین بازی‌های ستاره اسکندری در سال 78 و زمانی بود که در یکی از اپیزودهای مجموعه «داستان یک شهر» نقش دختر معتادی را بازی کرد که پدرش در سن پایین او را به اجبار به عقد مردی میانسال و معتاد درآورده بود. اصغر فرهادی زمانی این قصه را می‌سازد که تا پیش از آن هنوز تصویری از یک زن معتاد در تلویزیون نشان داده نشده بود. اما این کارگردان موفق می‌شود یکی از بهترین بازی‌ها را از اسکندری در این نقش بگیرد؛ نقشی که اگرچه کوتاه بود اما در ذهن بسیاری ماندگار شد. ستاره یک بار دیگر نیز در مجموعه «مرگ تدریجی یک رؤیا» به کارگردانی فریدون جیرانی نقش یک زن معتاد را به خوبی به تصویر می‌کشد و با اینکه غالبا تا پیش از آن نقش‌های مثبتی را ایفا کرده اما شخصیت منفی ساناز را خیلی خوب به مخاطب معرفی می‌کند. 
 


ستاره اسکندری درباره این نقش می‌گوید:

خود اسكندري هم این نقش‌ها را به خوبی به یاد دارد و در خصوص نقشی که در «داستان یک شهر» ایفا کرده، می‌گوید:«زمانی که من این نقش را بازی کردم در تلویزیون به این شکل به موضوع و حضور یک زن معتاد پرداخته نشده بود و به همین دليل این نقش را خیلی دوست داشتم. بسیاری این تصور را داشتند که تصاویر فیلم، مستند است. در مورد «مرگ تدریجی یک رؤیا» هم باید بگویم همیشه دوست دارم نقش‌های متفاوتی را ایفا کنم. ممکن است در نگاه کلی نقش‌هایم تفاوت چندانی با هم نداشته باشند، اما در جزئيات از هم فاصله دارند. من تجربه بازی با لهجه‌های متعدد و آدم‌هایی در طبقات اجتماعی مختلف را دارم و مثبت یا منفی بودن شخصیت‌ها برایم خیلی فرقی ندارد».
 


 باران کوثری؛ خون‌بازی، متولد 1364

بدون شک یکی از بهترین نقش هایی که تا به امروز باران کوثری ایفا کرده است، در فیلم سینمایی «خون‌بازی» به کارگردانی مادرش، رخشان بنی‌اعتماد بوده است. باران در این فیلم نقش سارا، دختر معتادی را بازی می‌کند که‌ قرار است‌ نامزدش‌ برای‌ ازدواج‌ با او از کانادا بازگردد. مادر سارا که بیتا فرهی نقش‌اش را ایفا می‌کند، سعی‌ دارد او را با خود به‌ شمال‌ ببرد تا مصرف مواد مخدر را ترک‌ کند. شاید نقش‌ سارا در «خون‌ بازی»‌ از آن‌ نقش‌هایی‌ است‌ که‌ هر بازیگری‌ دوست‌ دارد آن‌ را برای یک بار هم که شده، تجربه کند. شخصیت‌ سارا در این فیلم ضد همه‌‌ کلیشه‌هایی‌ بود که‌ در سینمای‌ ایران‌ تا به آن روز از یک شخص معتاد به تصویر کشیده شده؛ تصویری جدید اما واقعی و باورپذیر که کوثری به خوبی از عهده ایفای آن برآمد. 
 


مهران احمدی درباره این نقش می‌گوید:

مهران احمدی که سابقه همکاری با باران کوثری را نیز دارد، می‌گوید: «یکی از ماندگارترین نقش‌هایی که این بازیگر ایفا کرده در فیلم «خون‌بازی» است. به نظرم تمامی خصايصي که خانم پانته آ بهرام در «مسافر» داشتند، خانم کوثری نیز در فیلم «خون‌بازی» از خودشان نشان دادند. خانم کوثری جزو آن دسته بازیگرانی است که وقتی نقشی را می‌پذیرد، ساعت‌ها و روزها برایش زمان می‌گذارد و با آن شخصیت به اصطلاح قاطی می‌شود و بی اهمیت از کنار آن عبور نمی‌کند تا شخصیتی را که قرار است نقش‌اش را ایفا کند، برای مخاطب باورپذیر کند. شخصیت سارا در «خون بازی» به خاطر روحی که خانم کوثری به آن داده بود، کاملا برای مخاطب به شکل ملموس درآمده بود. در کنار اینکه کلیشه ای نبود و تماشاگر می‌توانست باورش کند».
 


طناز طباطبایی؛ مرهم، متولد 1362

طناز طباطبایی از آن دسته بازیگرانی است که کم کار می‌کند اما در انتخاب نقش هایش همیشه وسواس زیادی به خرج می‌دهد و نمی‌توانید نمونه‌ای از کارهایش را ببینید و به توانایی‌اش در بازیگری خرده بگیرید. یقینا یکی از ماندگارترین آثاری که در کارنامه کاری طناز برای همیشه پررنگ می‌ماند، فیلم «مرهم» است که علیرضا داودنژاد آن را کارگردانی کرده و از دریچه‌ای نو به معضل اعتیاد پرداخته است. طباطبایی در این فیلم نقش یک دختر معتاد را بازی می‌کند که خانواده‌ای سنتی دارد؛ خانواده‌ای که هیچ‌گاه نتوانسته با آن ارتباط برقرار کند و تنها مادربزرگ پیرش به رغم سن بالایی که دارد می‌تواند او را درک کند. نقشی که طباطبایی در این فیلم بازی می‌کند در کنار ضد کلیشه بودنش توانایی این بازیگر جوان را نیز به تصویر می‌کشد. 
 


طناز طباطبایی درباره این نقش می‌گوید:

طناز طباطبایی به خوبی نقش زیبایی را که در «مرهم» به تصویر کشیده در خاطر دارد و در این باره می‌گوید: «من همیشه به ایفای نقش‌هایی که بیانگر معضلات اجتماعی است، علاقه‌مندم و به نظرم نقش‌های جذابی می‌آیند. اعتیاد نیز یکی از این معضلات است که شخص نادانسته به آن مبتلا می‌شود و فکر می‌کنم وظیفه من و سایر سینماگران است که با استفاده از موقعیت کاری‌مان پیش آگاهی‌هایی در این زمینه به افراد بدهیم. اینکه بدانند اگر به اعتیاد مبتلا شوند چه آینده‌ای انتظارشان را می‌کشد. من در «مرهم» نقش معتادی را بازی کرده‌ام که اعتیادش به دراگ‌های مخدر نیست بلکه دراگ محرک مصرف می‌کند؛ چیزی که این روزها در بین افراد معتاد بیشتر شاهدش هستیم و این خوش‌بینی در ذهن اشخاص شکل گرفته که دراگ‌های محرک مانند دراگ‌های مخدر آسیب‌رسان و اعتیادآور نیستند در حالی که تحقیقات ثابت کرده‌اند دراگ‌های محرک به خاطر آسیب‌هایی که به روان افراد می‌رساند، مضرتر هستند و فرد را بیشتر درگیر خودشان می‌کنند. اما متاسفانه این آگاهی وجود ندارد و بسیاری از جوانان ما درگیر این مسئله می‌شوند. نمی‌دانم گفتن این حرف صحیح است یا نه اما گاهی پیش می‌آید که برخی از ما به خاطر بی‌انگیزگی، بی‌هدفی و بی‌برنامگی برای آینده‌مان دچار ناامیدی می‌شویم و فکر می‌کنیم با مصرف مواد مخدر یا محرک، حتی اگر شده به شکل تفریحی و مقطعی می‌توانیم مشکلات‌مان را حل و فصل کنیم در حالی که این کار خودش یک مشکل بر مشکلات ما اضافه می‌کند». 
 


بهاره افشاری؛ تسویه حساب، متولد 1363

از زمانی که بهاره افشاری پا به دنیای بازیگری گذاشته، تقریبا توانسته ازعهده ایفای تمام نقش‌هایش به خوبی برآید و یکی از این بهترین کارهایش فیلم «تسویه‌حساب» تهمینه میلانی است. افشاری در این فیلم نقش لیلا، دختر معتادی را بازی می‌کند که از کودکی به خاطر محیطی که در آن رشد کرده رو به سیگار و اعتیاد آورده و در سن جوانی با دنیایی از مشکلات و سختی روبه روست اما آنچه جالب توجه است این است که او در حالی شخصیت یک فرد معتاد را برای مخاطبش باورپذیر می‌کند که در زندگی روزانه حتی با کشیدن سیگار هم بیگانه است.
 


بهاره افشاری درباره این نقش می‌گوید:

بازیگر نقش لیلا در خصوص روزهایی که فیلمبرداری «تسویه حساب» را پشت سر می‌گذاشت، می‌گوید: «این کار اولین کار سینمایی‌ام بود و از مدیوم سینما شناخت چندانی نداشتم. شخصیت لیلا مابازاي خارجی داشت و خانم میلانی از این شخصیت ایده گرفته و یک مصاحبه و فیلم مستندی نیز در مورد این شخصیت داشتند و خیلی دقیق و ظریف آن را می‌شناختند و تمام اطلاعات را در مورد زندگی این فرد به من دادند. اما موضوعی که برای من کمی سخت بود این بود که باید در تمام طول فیلم سیگار می‌کشیدم در حالی که قبل از آن اصلا تجربه سیگار کشیدن را نداشتم و باید این کار را به شکل حرفه‌ای هم انجام می‌دادم تا مخاطب باور کند لیلا، دختری است که از 9 سالگی این کار را شروع کرده و به همین خاطر هم وقتی برخی از دوستان فیلم را دیدند، متوجه شده بودند که من اصلا این کار را بلد نیستم! در کل بیشتر از اینکه من تلاشی کنم، خانم میلانی زحمت زیادی برای نزدیک شدنم به شخصیت لیلا کشیدند. من از یک ماه قبل فیلمبرداری، هر روز بعدازظهر به منزل خانم میلانی می‌رفتم و با ایشان تمرین می‌کردم. اما مشکل‌ترین جای کار 2 سکانس بود که با تدبیر خانم میلانی و اینکه هر دو را در یک روز فیلمبرداری کردند، راحت‌تر توانستم از عهده‌اش برآیم؛ یکی سکانسی بود که با خانم لادن مستوفی دعوا می‌کردم و باید کل گذشته‌ام را برای مخاطب می‌گفتم و دیگری سکانسی است که مربوط به خانه سالمندان می‌شود؛  زمانی که به دیدار مادرم می‌روم. این دو از برایم سخت‌تر از بقیه کار بود». 
 


خاطره حاتمی؛ در امتداد شهر، متولد 1362

یکی از نقش‌های متفاوتی که خاطره حاتمی در این سال‌ها ایفا کرده در فیلم «در امتداد شهر» به کارگردانی علی عطشانی است. حاتمی در این فیلم نقش یک دختر معتاد را بازی می‌کند که البته به دلیل ممیزی قسمت‌های زیادی از آن از فیلم بیرون آورده شده است. 
 


خاطره حاتمی در این باره می‌گوید:

خاطره در خصوص نگاهش به موضوع اعتیاد می‌گوید: «اعتیاد مسئله بزرگ و مهمی است و متاسفانه این روزها در کشورمان خیلی رشد کرده؛ رشدی که نمی‌توانم درکش کنم و خیلی برایم جای سؤال دارد. مسئله اعتیاد همیشه مرا درگیر خودش کرده و وقتی یک فرد معتاد را در خیابان می‌بینم، واقعا ناراحت می‌شوم. جای تاسف است که با معضل اعتیاد هم مانند ایدز برخورد می‌کنند. منظورم این است که به این دو مشکل اصلا توجهی نمی شود. انگار اصلا این مشکلات در جامعه وجود ندارند. به عنوان یک بازیگر همیشه دوست داشتم نقش یک فرد معتاد را بازی کنم و اصلا خودم فرصت این کار را در فیلم «در امتداد شهر» به وجود آوردم. آقای عطشانی در نظر داشتند هر کس در جای خودش بازی کند ولی هنگامی که فیلمنامه را می‌خواندم متوجه شدم به خاطر نقشی که دارم باید زیر چشم‌هایم کبود باشد به همین خاطر هم به آقای عطشانی پیشنهاد دادم این فرد یا نقش آدم معتاد را داشته باشد یا بیمار را و ایشان اجازه دادند که من نقش آدم معتاد را بازی کنم و آقای محسنی هم زحمت کشیدند و مونولوگ خیلی خوبی برای من نوشتند که متاسفانه تمام آن سکانس را از فیلم درآوردند و منولوگی که می‌گفتم حذف شد. به این دلیل که من در حال سیگار کشیدن بودم. به نظرم این از ممیزی‌های آزاردهنده است چون به هر حال برای نشان دادن یک فرد معتاد باید المانی وجود داشته باشد! ناراحتی من از این بود که برای آن یک سکانس زحمت زیادی کشیده بودم».

ادامه مطلب
یک شنبه 27 مرداد 1392  - 7:23 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 25

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5824176
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی