محققان موفق به طراحی و توسعه تکنولوژی جدیدی شده اند که می تواند تنها از طریق یک آنتن، سرعت وای فای را دو برابر کند.
در این تکنولوژی که در نوع خود برای اولین بار در جهان و توسط محققان دانشکده مهندسی دانشگاه کلمبیا طراحی شده است از روشی موسوم به ' مدارهای رادیویی یکپارچه دو طرفه' استفاده شده و طراحی تک آنتنه آن منجر به تولید محصول نهایی کوچک تر از مدل های کنونی خواهد شد. باتک شات همراه باشید.
بر روی این مدار به گونه ای کار شده است که قادر است به طور همزمان یک فرکانس را ارسال و دریافت کند که منجر به دو برابر شدن ظرفیت و توانایی آن خواهد شد.
تا سال گذشته، امکان استفاده از چنین روشی وجود نداشت، یعنی فرستنده ها و گیرنده ها در زمان های مختلف و یا در یک زمان اما با فرکانس های مختلف کار می کردند.
پروفسور هاریش کریشناسوامی که رهبری این تیم تحقیقاتی را بر عهده داشت در این خصوص عنوان می کند:
این تکنولوژی می تواند آغازگر انقلابی در صنعت ارتباطات باشد. در عصر حاضر، ارتباطات دوطرفه، یعنی جایی که فرستنده و گیرنده در یک زمان و فرکانس مشابه کار کنند، مورد توجه محققان قرار گرفته و ما با این طرح نشان دادیم که ظرفیت وای فای می تواند با یک آنتن و بر روی تراشه ای با مقیاس نانو دو برابر شود. این کشف می تواند کاربردهای بیشماری داشته باشد و از آن در گوشی ها و تبلت های نسل بعد استفاده کرد.
تیم تحت رهبری کریشناسوامی، حدود هفت سال برای دستیابی به چنین روزی تلاش کرده وتحقیقات گسترده ای را در خصوص نقش سرکیولاتور (Circulator) انجام دادند. در واقع، سرکیولاتور قطعه ایست که امکان برقراری ارتباط دوطرفه یعنی ارسال و دریافت از طریق یک آنتن واحد را فراهم می کند.
آقای جین ژو از دیگر محققان این گروه در این خصوص عنوان می کند:"این که بتوانیم سرکیولاتور را همانند فرکانس رادیو بر روی یک تراشه قرار دهیم، می تواند علاوه بر ارتقای عملکرد و کاهش اندازه دستگاه، سرعت را نیز دوبرابر و قابلیت های جدیدی را برای آن معرفی کند."
آن ها برای دستیابی به چنین نوآوری پیشرفته ای، مجبور به شکست تبدیلات لورنتسی بودند. این ویژگی فیزیکی بسیاری از ساختارهای الکترونیکی ست که نیازمند حرکت امواج الکترومغناطیس در یک شیوه به سمت جلو و عقب است.
در روش قدیمی شکست تبدیلات لورنتسی و ایجاد سرکیولاتورهایی با فرکانس رادیویی، از مواد مغناطیسی همچون هیدراکسید آهن استفاده می شد. اما این موارد هیچگونه سازگاری با تکنولوژی تراشه های سیلیکونی ندارند و سرکولاتورهای هیدراکسید آهن حجیم و بسیار گران خواهند بود.
اما تیم تحت رهبری کریشناسوامی، موفق به تولید یک سرکیولاتور بسیار کوچک شدند که از سوییچ ها برای چرخش سیگنال ها در میان مجموعه ای از خازن ها استفاده می کند تا توییست غیرمتقابل این سیگنال را که در مواد هیدراکسید مشاهده می شود، ایجاد کند.
گفتنی است این محققان، علاوه بر این سرکیولاتور، نمونه اولیه ای از سیستم کاملا دو طرفه خود را طراحی کرده اند. در واقع، این سیستم یک سیلیکون IC است که از سرکیولاتور و یک دریافت کننده کنسل کننده اکو تشکیل شده است.
ادامه مطلب
سه شنبه 31 فروردین 1395 - 9:02 PM