به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

همواره شنیده‌ایم که گیاهان می‌توانند با تولید اکسیژن شرایط محیطی را برای زندگی انسان بهتر کنند. به همین دلیل محققان گلدان جدیدی به نام Clairy را طراحی کرده‌اند: یک گیاه آپارتمانی کوچک که درون یک گلدان سرامیکی دارای فن کاشته شده است و می‌تواند سموم موجود در هوا را مکش کند. 

 

ناسا مدتی پیش با انجام یک مطالعه مجموعه‌ای از گیاهانی را معرفی کرد که می‌توانند در کاهش آلاینده‌هایی همچون بنزن، فرمالدئید و تری کلرواتیلن تا حد زیادی موثر باشند. عوامل مختلفی همچون رنگ‌، فرش، اسباب بازی های پلاستیکی، مواد شوینده، مبلمان و غیره می‌توانند موجب آلودگی هوای داخلی خانه شوند.

 

بقیه در ادامه مطلب...

ادامه مطلب
سه شنبه 31 فروردین 1395  - 9:04 PM

با وجود اینکه فناوری پوست الکترونیکی تاکنون توسعه‌ی بسیار زیادی پیدا کرده‌اند ولی به دلیل قیمت بسیار بالایی که دارند تا کنون خیلی مورد استفاده سازندگان ربات‌ها یا دیگر ابزارهای الکترونیکی قرار نگرفته‌اند. تیمی از پژوهشگران چینی اقدام به تولید پوست الکترونیکی شفافی کرده‌اند که ادعا می‌شود نه تنها ارزان‌تر است بلکه می‌تواند انرژی مورد نیاز خود را از انرژی مکانیکی به دست آمده از حرکات تامین کند.

به گفته‌ی این پژوهشگران بیشتر تلاش‌های پیشین برای افزایش کارایی پوست‌های مصنوعی شامل افزودن بر تعداد حسگرهای موجود بر روی پوست بوده است که خود موجب افزایش قیمت تمام شده‌ی آن‌ها می‌شده است. همچنین برخی از پوست‌های مصنوعی نیاز به منابع انرژی خارجی داشتند که خود به معنی درگیری بیشتر با سیم‌ها در پوست خواهد بود. فناوری‌هایی همچون پوست کاغذی نیز با وجود قابلیت‌های بسیار بالایی که دارند به دلیل عدم شفافیت کاربری‌های محدودی به ویژه در ابزارهای پوشیدنی خواهند داشت.

فناوری جدید از لایه‌ی بسیار نازکی از فیلم پلاستیکی ساخته شده است که با استفاده از 4 الکترود از جنس نانوسیم‌های نقره دقتی در حدود ۱.۹ میلی متر دارد. این سامانه همچنین شامل اجزایی است که از اصطکاک به وجود آمده برای تولید بار الکتریکی استفاده می‌کند.

این روش که در فیزیک با نام اثر تریبوالکتریک شناخته می‌شود از بار ساکن به وجود آمده از اصطکاک بین دو شی (مشابه شانه و موی سر) برای تولید انرژی استفاده می‌کند در نتیجه بدون نیاز به هیچ منبع خارجی و تنها با تکیه بر حرکات دست مصنوعی انرژی پوست مصنوعی تامین خواهد شد.

به گفته‌ی سازندگان، این پوست مصنوعی به اندازه‌ای حساس است که می‌تواند تفاوت بین پرواز یک زنبور از روی پوست را به خوبی تشخیص دهد ضمن اینکه از نظر الکترونیکی بسیار پایدار بوده و قادر است تا 30000 چرخه‌ی کاری را با همان دقت و عملکرد اولیه طی کند.

می توان امیدوار بود بهره گیری از چنین فناوری‌هایی به ساخت اعضای مصنوعی کارامد‌تر و نزدیک‌تر به اعضای واقعی بیانجامد. جزییات این پژوهش در نشریه‌ی علمی ACS Nano به چاپ رسیده است.

ادامه مطلب
سه شنبه 31 فروردین 1395  - 9:04 PM

محققان موفق به طراحی و توسعه تکنولوژی جدیدی شده اند که می تواند تنها از طریق یک آنتن، سرعت وای فای را دو برابر کند.

 

در این تکنولوژی که در نوع خود برای اولین بار در جهان و توسط محققان دانشکده مهندسی دانشگاه کلمبیا طراحی شده است از روشی موسوم به ' مدارهای رادیویی یکپارچه دو طرفه' استفاده شده و طراحی تک آنتنه آن منجر به تولید محصول نهایی کوچک تر از مدل های کنونی خواهد شد. باتک شات همراه باشید.

 

بر روی این مدار به گونه ای کار شده است که قادر است به طور همزمان یک فرکانس را ارسال و دریافت کند که منجر به دو برابر شدن ظرفیت و توانایی آن خواهد شد.

 

تا سال گذشته، امکان استفاده از چنین روشی وجود نداشت، یعنی فرستنده ها و گیرنده ها در زمان های مختلف و یا در یک زمان اما با فرکانس های مختلف کار می کردند.

 

پروفسور هاریش کریشناسوامی که رهبری این تیم تحقیقاتی را بر عهده داشت در این خصوص عنوان می کند:

 

 

این تکنولوژی می تواند آغازگر انقلابی در صنعت ارتباطات باشد. در عصر حاضر، ارتباطات دوطرفه، یعنی جایی که فرستنده و گیرنده در یک زمان و فرکانس مشابه کار کنند، مورد توجه محققان قرار گرفته و ما با این طرح نشان دادیم که ظرفیت وای فای می تواند با یک آنتن و بر روی تراشه ای با مقیاس نانو دو برابر شود. این کشف می تواند کاربردهای بیشماری داشته باشد و از آن در گوشی ها و تبلت های نسل بعد استفاده کرد.

 

 

تیم تحت رهبری کریشناسوامی، حدود هفت سال برای دستیابی به چنین روزی تلاش کرده وتحقیقات گسترده ای را در خصوص نقش سرکیولاتور (Circulator) انجام دادند. در واقع، سرکیولاتور قطعه ایست که امکان برقراری ارتباط دوطرفه یعنی ارسال و دریافت از طریق یک آنتن واحد را فراهم می کند.

 

آقای جین ژو از دیگر محققان این گروه در این خصوص عنوان می کند:"این که بتوانیم سرکیولاتور را همانند فرکانس رادیو بر روی یک تراشه قرار دهیم، می تواند علاوه بر ارتقای عملکرد و کاهش اندازه دستگاه، سرعت را نیز دوبرابر و قابلیت های جدیدی را برای آن معرفی کند."

 

آن ها برای دستیابی به چنین نوآوری پیشرفته ای، مجبور به شکست تبدیلات لورنتسی بودند. این ویژگی فیزیکی بسیاری از ساختارهای الکترونیکی ست که نیازمند حرکت امواج الکترومغناطیس در یک شیوه به سمت جلو و عقب است.

 

در روش قدیمی شکست تبدیلات لورنتسی و ایجاد سرکیولاتورهایی با فرکانس رادیویی، از مواد مغناطیسی همچون هیدراکسید آهن استفاده می شد. اما این موارد هیچگونه سازگاری با تکنولوژی تراشه های سیلیکونی ندارند و سرکولاتورهای هیدراکسید آهن حجیم و بسیار گران خواهند بود.

 

اما تیم تحت رهبری کریشناسوامی، موفق به تولید یک سرکیولاتور بسیار کوچک شدند که از سوییچ ها برای چرخش سیگنال ها در میان مجموعه ای از خازن ها استفاده می کند تا توییست غیرمتقابل این سیگنال را که در مواد هیدراکسید مشاهده می شود، ایجاد کند.

 

گفتنی است این محققان، علاوه بر این سرکیولاتور، نمونه اولیه ای از سیستم کاملا دو طرفه خود را طراحی کرده اند. در واقع، این سیستم یک سیلیکون IC است که از سرکیولاتور و یک دریافت کننده کنسل کننده اکو تشکیل شده است.

 

وای فای
 

 

ادامه مطلب
سه شنبه 31 فروردین 1395  - 9:02 PM

شرکت Birdie دوربین های مجهز به چتر را تولید کرده است که قادر به گرفتن تصاویر منحصر به فرد از فراز آسمان هستند.

این دوربین فوق العاده به یک چتر متصل می شود و توسط ۶ بازو، دوربین بر روی چتر قرار می گیرد ضمن اینکه یک  ضربه گیر بر روی چتر سوار است تا مقاومت دوربین را در هنگام فرود آمدن حفظ کند.

وزن دوربین این چتر فقط ۱۰۰ گرم و ضد آب است. با این دروبین می توان در دریاچه، استخر و دریا فیلمبرداری کرد یا عکس گرفت.

نحوه کار با این چتر دوربین دار به این گونه است که ابتدا دوربین را روشن و سپس آن را با قدرت به سمت هوا پرتاب می کنیم. حال شخص در مسیر دوربین قرا می گیرد تا تصویر خود را از فراز آسمان داشته باشد یا اینکه از ارتفاعی که دارای چشم انداز دلنگیزی است آن را به سمت پایین رها کند تا منظره ای زیبا را ضبط کند.

ابعاد این دوربین  ۲۵*۳۰*۳۴ سانتیمتر است.
 

 
 

 

ادامه مطلب
سه شنبه 31 فروردین 1395  - 9:01 PM

محققان استرالیایی یک روش کارآمد کم‌هزینه برای پرورش نانوساختارهایی بر روی پوشاک ایجاد کرده‌اند که می‌تواند ماده آلی را در مواجهه با نور تجزیه کند.

دانشمندان موسسه فناوری سلطنتی ملبورن راه را به سوی پوشاک تقویت شده با فناوری نانو هموار کرده‌اند که خود را در زیر نور چراغ یا خورشید به طور خودکار از لکه و کثیفی پاک می‌کند.

فرآیند توسعه یافته توسط این تیم از کاربردهای زیادی برای صنایع مبتنی بر کاتالیز مانند مواد شیمیایی، مواد دارویی و محصولات طبیعی برخوردار بوده و می‌تواند به آسانی تا سطوح صنعتی افزایش یابد.

محققان از نانوسازه‌های مبتنی بر مس و نقره استفاده کرده‌اند که قابلیت آن‌ها در جذب نور خورشید شناخته شده است.

زمانی که این نانوساختارها در معرض نور قرار می‌گیرند، انرژی افزایشی دریافت می‌کنند که "الکترون‌های داغ" را تولید می‌کنند. این الکترون‌های داغ یک موج از انرژی آزاد می‌کنند که نانوسازه‌ها را قادر به تجزیه ماده آلی می‌سازند.

چالش محققان، بیرون آوردن این مفهوم از آزمایشگاه با کار بر روی چگونگی ساخت این نانوسازه‌ها در مقیاس صنعتی و اتصال دائمی آن‌ها به پوشاک است.

آن‌ها قصد داشتند این نانوسازه‌ها را با غرق کردن آن‌ها در چند محلول، به‌طور مستقیم بر روی پوشاک ایجاد کنند که منجر به توسعه نانوسازه‌های ثابت در 30 دقیقه شد. این پوشاک نانویی در زمان قرار گرفتن در معرض نور در کمتر از شش دقیقه خود را پاک کرد.

این تحقیق در مجله Advanced Materials Interfaces منتشر شده است.

 

پوشاک کثیف خود را با نور خورشید تمیز کنید
ادامه مطلب
سه شنبه 31 فروردین 1395  - 9:00 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 4

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5821829
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی