بیمارانی که کلیه آنها به درستی کار نمیکند برای ادامه زندگی به جراحی نیاز داشته و یا باید به صورت پیوسته از دستگاههای دیالیز استفاده کنند تا کلیههای آنها بتواند به صورت عادی کار کند. اما به زودی راهکار دیگری نیز در اختیار این بیماران قرار خواهد گرفت.
به تازگی گروهی از کارشناسان در کالیفورنیا یک کلیه مصنوعی پوشیدنی را طراحی و تولید کردهاند که می تواند در آیندهای نزدیک جایگزین درمانهای فعلی برای نقص عملکرد کلیه در بیماران شده و در نتیجه بیماران را از شر دستگاههای دیالیز راحت کند.
این کلیه مصنوعی که توسط دکتر Victor Gura از مرکز پزشکی Cedars Sinai اختراع شده است میتواند بدون نیاز به اتلاف چندین ساعت از وقت بیماران در مراکز دیالیز، آنها را دیالیز کند. این دستگاه مصنوعی میتواند خون بیماران را درست مانند عملکرد پیشین و بی نقص کلیهها، تصفیه کند.
دانشمندان از مدتها پیش به دنبال دستگاه کوچک و جمع و جوری بودند که بتواند همان طور که بیماران به زندگی روزانه و عادی خود میرسند، فرآیند دیالیز را انجام دهد. این کلیه مصنوعی و پوشیدنی میتواند دقیقا همین کار را انجام دهد.
در یک آزمایش بالینی، یک نمونه اولیه از این کلیه مصنوعی روی 7 بیمار در مرکز درمانی University of Washington Medical Center تست شد. این تست به منظور ارزیابی میزان اثربخشی این دستگاه و عملکرد ایمن آن طراحی شده بود. محققان به بیماران اجازه دادند تا این کلیه مصنوعی را به مدت 24 ساعت بپوشند.
عملکرد این دستگاه کاملا قابل قبول بود و توانست خون بیماران را از مواد مضری همچون اوره، فسفر و کراتینین پاک کند. این دستگاه هم چنین به بیماران کمک کرد تا از شر نمک و آب موجود در خون خود خلاص شوند. بیماران به خوبی این روش درمانی را تحمل کردند و این کلیه مصنوعی عملکرد نا مطلوبی روی هیچ یک از اندامهای بدن بیماران نداشت.
این تیم معتقد است که کلیه مصنوعی پوشیدنی آنها در دنیای واقعی نیز به صورت کاملا عملیاتی قابل استفاده است. در هر حال پیش از ورود به بازار تجاری، این دستگاه به چندین تغییر در طراحی نیاز دارد تا برخی از مشکلات فنی آن برطرف شود.
ادامه مطلب
سه شنبه 25 خرداد 1395 - 12:40 AM