به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

وقتي صحبت از تايپ و صفحه‌بندي به ميان مي‌آيد معمولا نرم‌افزاري كه در ذهن همه ما تداعي مي‌شود نرم‌افزار wordاز مجموعه Microsoft Office است؛ اما وقتي بخواهيم صفحه‌بندي يك مجله يا كتابي را انجام دهیم كه حاوي تصاوير، نمودارها و جداول زيادي در بين نوشته‌هایش است، اكثرا خواهيم ديد كه نرم‌افزار Word قدرت كافي براي تنظيم دقيق آنها را ندارد. علاوه بر آن در صورتي كه بخواهيم محصول را براي چاپ صنعتي آماده كنیم، نرم‌افزار Word نمی‌تواند امكانات كافی را در زمینه تنظيمات چاپي در اختیار ما قرار دهد.

به عبارت دقيق‌تر نرم‌افزار Wordبيشتر در زمينه تايپ متون كاربرد دارد و در زمينه صفحه‌بندي و چيدمان چندان قدرتمند نخواهد بود. اينجاست كه در جستجوي نرم‌افزاري جهت صفحه‌بندي و تنظيم كتاب يا مجله خود خواهيم بود كه براي اين منظور نرم‌افزارهاي زيادي وجود دارد. اما تعداد نرم‌افزارهايي كه اختصاصاً براي اين هدف طراحي شده‌اند انگشت‌شمارند كه از قدرتمندترين آنها نرم‌افزار Quark Express و نرم‌افزار Adobe InDesign را مي‌توان نام برد.

InDesignدر واقع جایگزینی است كه شركت ادوب در سال 1994 برای جلوگیری از شكست نرم‌افزار PageMaker خود در برابر Quark Express ارائه كرد. در دهه 90 میلادی رقابت سختی بین نرم‌افزارهای Quark Express و PageMaker در جریان بود كه Quark توانست با ارائه امكانات قدرتمندی در نسخه‌های 3‌/‌3 و 4 خود در سال‌های 92 و 96 رقیب را از میدان به در كند و بازار فروش رقیب را تصاحب كند. كم‌كم PageMaker با از دست دادن بازار فروش خود در آستانه حذف از دنیای نرم‌افزارهای صفحه‌بندی و چاپ قرار گرفت.

در این هنگام بود كه Quark با ارائه پیشنهادی خواستار خرید نرم‌افزار PageMakerاز شركت ادوب و از میدان خارج‌كردن رقیب و تبدیل‌شدن به سلطان بلامنازع نرم‌افزارهای صفحه‌بندی شد. ولی شركت ادوب با این پیشنهاد مخالفت كرد و در فكر تولید نرم‌افزاری جدید جهت جایگزینی نرم‌افزار خود بود كه سرانجام InDesign متولد شد و توانست به كمك امكانات فوق‌العاده قدرتمندی كه به مرور و با ارائه نسخه‌های جدید به آن اضافه می‌شد، در اندك مدتی بازار فروش چشمگیری به دست آورد و دوباره به رقیبی قدرتمند برای نرم‌افزار Quark Express تبدیل شود.

 

اين هفته قصد داريم شما را با هشتمین نسخه محصول 699 دلاري شركت ادوب در زمینه صفحه‌بندی و نشر، كه چند هفته پيش با نام Adobe InDesign CS5/5 ارائه شده، آشنا كنیم.

با اين كه به كمك ابزارهاي موجود در داخل اين برنامه امكان طراحي مستقيم جزئيات وجود دارد، اما از اين نرم‌افزار بيشتر در جهت صفحه‌بندي و تنظيم ستون و چيدمان كار استفاده مي‌شود و طراحي جزئيات بيشتر توسط فتوشاپ يا ايليستريتور انجام می‌گیرد و براحتي به محيط اين‌ديزاين منتقل مي‌شود. از ويژگي‌هاي مهم اين طراحی مي‌توان به توانايي بسيار بالاي آن در حروف‌نگاري، صفحه‌آرايي، ستون‌بندي، كادربندي، صفحه‌بندي و مواردي از اين قبيل اشاره كرد. در دنیای كنوني با افزايش نشر ديجيتال و نياز به ايجاد خروجي‌هاي متنوع كه در همه رسانه‌ها مثل تلفن‌هاي همراه، تبلت‌ها، كتاب‌هاي ديجيتال و رايانه‌هاي شخصي قابل ارائه باشد، توانايي‌هاي اين نرم‌افزار قدرتمند بيشتر و بهتر به چشم می‌آید. از ويژگي‌هايي كه در سايت خود شركت ادوب ذكر شده و ما را ترغيب به انتخاب و استفاده از اين نرم‌افزار مي‌كند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1ـ امكان توليد و نشر ديجيتال با ايجاد خروجي ديجيتال به صورت فايل‌هاي swfو pdf جهت اجرا در رسانه‌هاي مختلف و توليد كتاب‌هاي ديجيتال جذاب.

2 ـ امكان دسترسي به سرويس‌هاي آنلاين شركت ادوب Adobe Digital Publishing Suite و Adobe CS Live و استفاده از آنها در طراحی پروژه‌های تعاملی جذاب.

3 ـ هدايت پروژه از مرحله طراحي تا مرحله چاپ يا خروجي ديجيتال با هماهنگي بسيار نزديكی كه بين نرم‌افزارهاي مجموعه ادوب مثل فتوشاپ، ايليستريتور، آكروبات، فلش و... به وجود آمده است.

4 ـ افزايش سرعت كار در مراحل چاپ، پيش از چاپ و طراحي با استفاده از ابزارهاي سودمند كنترلي همچون غلط‌گيري خودكار در این نرم‌افزار.

5 ـ وجود ابزارهاي تنظيمي سودمند همچون خطوط راهنماي هوشمند، ابزار تعریف سریع جدول و... .

6 ـ وجود ابزارهاي طراحي قدرتمند در داخل خود نرم‌افزار این‌دیزاین.

7 ـ سهولت خودكارسازي كارها در این نرم‌افزار.

8 ـ وجود ابزارهايي قدرتمند جهت تايپوگرافي حرفه‌اي با امكان تعريف استيل، اعوجاج و پاراگراف‌بندي.

به طور خلاصه می‌توان گفت با استفاده از این نرم‌افزار زمان مورد نیاز جهت تنظیمات چاپی و صفحه‌بندی بسیار كمتر می‌شود و به سهولت می‌توان در مدت زمانی كم كارهای بسیار جذابی را ارائه كرد. شایان ذكر است كه در نسخه‌های ME این نرم‌افزار امكانات فارسی به صورت پیش‌فرض وجود دارد و می‌توانیم بدون نیاز به نرم‌افزار فارسی‌نویس، از آن استفاده كنیم.

نوید حاتمی

ادامه مطلب
چهارشنبه 27 اردیبهشت 1391  - 7:38 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6041139
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی